רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

(Alon)
09/09/2010 12:43
שלום רב לעורכי הדין - הנה התיאור של הסיפור שלי: לפני כשש שנים עשיתי טיפולי שיניים רבים בגלל הזנחה של כמה שנים.

בסך הכל היו 4 טיפולי שורש די פשוטים, סך הכל הייתי אז בן 22 בלי בעיות בריאות משמעותיות ואף פעם לא סבלתי באופן קבוע משום דבר.

כבר לאחר כמה חודשים אחרי הטיפולי שיניים שמתי לב שהחניכיים שלי מדממות מנגיעה הכי קטנה.

אחרי שנה מטיפול השיניים האחרון במסגרת טיול גדול תוך כדי לעיסה של אוכל נשלף לי מהשן כמו מסמר והשאיר לי בשן תעלה פתוחה ישר עד העצב!

הכאבים היו קשים מנשוא באופן כללי קל וחומר על חוף הים בהודו, וברור שבאיזור אין אף רופא שיניים מערבי ברדיוס. בכל מקרה, לא רופא שיניים שאתה רוצה להיות מטופל אצלו.

במהלך אותה שנה בדיוק אותו דבר קרה עם שלושת טיפולי השורש האחרים שאותו רופא עשה לי בזמנו בישראל.

כמובן שהעלויות של תיקון הנזקים נפלו עליי וכשבאתי אל הרופא בדרישה הוא אמר שאין מה לעשות לפעמים זה קורה ואולי יש בעייה במבנה השיניים שלי.

תשובה זו לא הניחה את דעתי אך חשבתי שהיות ומדובר ברופא מוכר בעל שם לא קטן באיזור שלי הוא יודע מה הוא אומר אך הטיפול שעשה לי רופא אחר מחזיק כבר 5 שנים טפו טפו טפו בלי סימני שבירה. אז אולי בכל זאת לא מדובר במבנה בעייתי. יש לי עדיין את כל החוות דעת וכל החשבוניות ששילמתי האם אני אוכל לקבל את כספי חזרה (יש לי גם קבלות של רופא שיניים אמריקאי בהודו שעלה 130 דולר למקרה חירום)

מה דעתך לגבי תביעת רשלנות נגד אותו רופא שיניים שעשה את הטיפולים הרשלניים? מה עושים בשביל להגיש תביעה? כמה זה עולה? מה סיכויי ההצלחה של תביעת רשלנות כזאת?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
11/09/2010 20:14
שלום רב,

כצעד ראשון בבירור אפשרות לתביעת רשלנות רפואית מומלץ לשכטר את שירותיו של עורך דין מנוסה בתחום. עורך הדין ידאג לקבל את מלוא התיק הרפואי שלך מהרופא אשר טיפל בך כולל צילומי רנטגן ויתייעץ התיעצות ראשונית עם מומחה רפואי מתאים לבחון אם אכן הייתה רשלנות רפואית בטיפול. שיקול נוסף שיש לשקול הינו שיעור הנזק אשר נגרם במונחי עלות טיפול מתקן אל מול עלויות התביעה. כל תביעת רשלנות רפואית צריכה להיות מלווה בחוות דעת של רופא מומחה אשר עלותה אינה זולה כלל (סביב 10,000 ש\"ח לרוב) ואם הנזק אינו רב יש לשקול כדאיות התביעה גם אם לוקחים בחשבון פיצוי עבור כאב וסבל (עוגמת נפש).

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(Alon)
12/09/2010 19:07
תודה על תשובתך המפורטת עורך דין סולר. האם פגישת יעוץ מפורטת יותר ואישית (אני לא רוצה לחשוף לדוגמא את שמו של רופא השיניים כאן בפורום) כרוכה בתשלום? האם יש לך ניסיון במקרים כאלה?
(עו"ד סולר)
13/09/2010 08:56
שלום,

משרדנו עוסק בתביעות רשלנות רפואית במגוון תחומים ובין היתר בתחום השיניים. הקביעה אם פגישת ייעוץ כרוכה בתשלום ניתנת לאחר לאחר שיחה טלפונית.

אתה מוזמן ליצור עימי קשר טלפוני,
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
03-7369253
לידה
(ל.)
09/09/2010 09:56
שלום,
לפני 5 שנים, לאחר הריון תקין, אך ללא סימנים של לידה הופניתי לבילינסון בשבוע 41 וחצי- מיעוט מי שפיר. העובר גדול יחסית אליי. הייתי בסיכון גבוה 3 ימים עם כדור PG לזירוז ,אל בכל הזמן הזה חוץ מכאבים נוראיים לא היה שום חדש. הבנות היו מתחלפות בחדר אחרי כמה שעות בעקבות הכדור, רק אני הייתי שם. בסוף ,בגלל שהתחלתי כבר לבכות אחד הרופאים שהיו מטיילים ושוחפים לנו יד באכזריות החליט שיש לי פתיחה של 3 -כמו שביום שהגעתי והורידו אותי לחדר לידה. כאן קיבלתי זירוז בוריד . מ-8 בבוקר עד 8.30 בערב הייתי כך, בערב הבינו שכנראה משהו באמת לא בסדר הרדימו אותי כללית ובמהירות . ניתחו אותי והילד נולד עם אפגר 1 ביצעו בו החייה. לאחר מכן 7-8. נשאר בשניידר יומים בעקבות חשש לבצקת במוח אך US חוזר הראה שהכל תקין. מגיל שנתיים יש לנו בעיות התנהגות -כנראה שהוא סובל מADHD . אני רודפת בקופ\"ח אחרי כל מיני אבחונים וטיפולים אך כנראה שרק פרטי העסק עובד טוב. בזמן אחרון אני שומעת הרבה אנשים ששואלים אותי למה עשיתי משהו נגד בי\"ח. האם יש לי בכלל סיכוי ? איך אפשר להוכיח כל זה, פרט שמסמך השחרור והאנשים שהיו סביבי ?
תודה מראש
RE: לידה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
09/09/2010 11:13
שלום רב,

כדי לבחון את המקרה בצורה רצינית יש להוציא את מלוא התיק הרפואי שלך ושל הילד מבית החולים. לאחר מכן יש להתייעץ עם מומחה רפואי בתחום הגניקולוגיה והנוירולוגיה. אני ממליץ כי ראשית תפני אל עורך מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בכל האמור לעיל. מבלי להכיר את פרטי המקרה לעומק ומנסיוני אני יכול לומר לך כי קשה יחסית לקשור בין תופעות דוגמת ADHD לבעיות בלידה. תשניק בלידה בדרך כלל נותן סימנים בדמות שיתוק מוחין - CP אולם כאמור בכל אופן כדאי לבצע בדיקה יסודית.
בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(ליאור כהן)
07/09/2010 11:04
שלום,אם לאחר תאונת דרכים,בה קיבלתי כוויות ברגל.
קיבלתי לשים משחה.שמטרתה העלמת כוויות,לצערי המשחה לא עשתה את זה.ואחרי חודש שהשתמשתי במשחה.כבר היה מאוחר מידי להחליף משחה והכוויות נשארו.האם אני יכול לתבוע בגין רשלנות רפואית?
(עו"ד סולר)
07/09/2010 13:02
שלום רב,

ככלל נזק שנגרם בשל תאונת דרכים, אף אם הוחמר בשל טיפול לא ראוי, הרי שחברת הביטוח אשר מבטחת את השימוש ברכב בביטוח חובה אחראית לפצות בגינו. מבחינת הנפגע זהו כלל רצוי שכן הרבה יותר פשוט לקבל פיצוי במסגרת תביעת פיצוים בגין נזק עקב תאונת דרכים בה אין צורך להוכיח רשלנות מאשר תביעת רשלנות רפואית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ישי)
08/09/2010 11:58
במידה ויהיה צורך האם תהיה אפשרות לדרוש ניתוח פלסטי להחזרת המצב לקדמותו?
(עו|"ד סולר מנהל הפורום)
08/09/2010 17:59
שלום רב,

אם יוכח באמצעות חות דעת של רופא מומחה אשר ימונה על יד בית המשפט כי אכן יש צורך בניתוח כזה בשל התאונה התשובה הינה חיובית.

חג שמח,
עו\"ד עופר סולר
(אולגה ק.)
03/05/2010 09:44
לפני שנה בני חלה ונזקק באופן דחוף לניתוח בבית חולים... במהלך הניתוח הוכנס לבני זיהום ומאז הוא סובל מצהבת B. האם אני יכולה להגיש תביעה על רשלנות רפואית נגד בית חולים ונגד הרופא.

מה אני צריכה להביא על מנת להראות שהרופא הכניס לו את הזיהום ואת הצהבת?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
03/05/2010 18:39
שלום רב,

אשפוז בבית חולים עלול לגרום לזיהומים שכן סביבת בית החולים מטבע הדברים רוויה בזיהומים על אף מאמצים להפחיתם.
קשה במרבית המקרים להוכיח כי מקור הזיהום הינו בית החולים וגם אם הדבר מוכח אין הדבר בהכרח רשלנות רפואית.
אני ממליץ כי תפני לייעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לבחון את המקרה ולהעריך אם ניתן להגיש תביעה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(angel)
08/09/2010 03:58
מתי הוא עבר את הניתוח?
ומה שם בית החולים?
(לימור)
06/09/2010 13:14
שלום לעו\"ד,
לפני שנתיים וחצי בערך שברתי את הרגל במהלך טראק בהרים בין הודו לנאפל. הטיסו אותי לבית החולים בדלהי שם עברתי טיפול ראשוני שכלל צילום וקיבוע של איזור הברך. נשארתי מספר ימים להשגחה, במהלכם חלה תזוזה של הקיבוע. לאחר חזרתי לארץ נאמר לי שהקיבוע נעשה בצורה רשלנית ואכן כיום אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים באיזור הברך ושחיקה מתמשכת של הסחוס.
הטיפול הלקוי ומצב הברך הנוכחי לא מאפשרים לי לטייל לאורך זמן ופוגעים באיכות חיי.
האם יש בכך עילה לתביעת רשלנות רפואית ואת מי ניתן בכלל לתבוע? האם את המבטח (קופת החולים במקרה זה) או שמא את בית החולים?
איך נעשית תביעת רשלנות רפואית בחו\"ל?
תודה!!!
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
06/09/2010 15:15
שלום רב,

תביעת רשלנות רפואית בחו\"ל מצריכה שיתוף פעולה עם עורך דין מקומי וכרוכה בעלויות לא מבוטלות בד\"כ. יש לבחון את הדין ההודי, קיומו של ביטוח לבית החולים ועוד סוגיות רבות על מנת לשקול את סיכויי התביעה.
אם היה לך ביטוח נסיעות יתכן שניתן לקבל פיצוי אם נגרם נזק העולה כדי נכות צמיתה משמעותית ולשם כך יש לעיין בפוליסה אשר ברשותך. יש לשים לב כי תקופת ההתיישנות לתביעו אלו כנגד ביטוח הנסיעות הינה 3 שנים.
מומלץ להתיעץ עם עורך דין לבחון את סיכויי התביעה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(לירון)
06/09/2010 11:02
שלום. אובחנה אצלי לפני כחודש דלקת ריאות. טיפלתי בה כיאות לאחר צילום ריאות + אנטיביוטיקה. המשכתי להשתעל לאחר סיום הטיפול. הרופא שלי אמר שזה יכול להמשך וזה טבעי, ושלח אותי הביתה. המשפחה לחצה שוב ושוב ובסוף קיבלתי הפניה לצילום נוסף והסתבר שיש לי \"שאריות\" של דלקת ריאות. האם יש כאן רשלנות או פשוט מקרה טבעי של קבלת החלטה שגויה? מתי מבדילים ביניהם? שום נזק לא נגרם (טפו טפו) בינתיים, אם אקבל טיפול טוב מעתה.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
06/09/2010 15:10
שלום רב,

לא כל טיפול אשר נכשל או לא הצליח הינו בגדר רשלנות רפואית. על פניו מהתיאור הקצר קשה לראות כאן רשלנות בטיפול ואם לא נגרם נזק של ממש ספק אם קיימת כדאיות כלכלית להגשת תביעה.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(אנדרה)
06/09/2010 07:23
הרופא שעשה לי ניתוח תוספתן למרות שלא היה כל צורך בניתוח הודה בכך אחרי הניתוח ואמר לי בפנים כי הניתוח בוצע בגלל טעות בשיקול דעת שלו. השאלה האם טעות בשיקול דעת זה בעצם שם יפה יותר לרשלנות רפואית. איפה עובר הגבול בין טעות בשיקול דעת למקרה רשלנות רפואית?
(עו"ד סולר)
06/09/2010 10:51
שלום רב,

הנושא של הגבול בין טעות בשיקול דעת לרשלנות רפואית הינו נושא לעשרות פסקי דין ואכן מדובר בגבול חמקמק. המבחן הינו מבחן הרופא הסביר - האם רופא סביר עלול היה לטעות בנסיבות אלו. כדי להוכיח את נושא הרשלנות יש לצרף חוות דעת של רופא מומחה התומכת בטענת הרשלנות.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(חסויה)
05/09/2010 07:54
אחותי ילדה בבית חולים בצפון. היתה לה ידה קשה מאד (לידה שניה אחרי ניתוח קיסרי בראשונה) ואחרי שהתינוק לא יצא בלידה רגילה ניסו להוציא אותו בעזרת מכשירים או איך שהרופאים אומרים \"לידת ואקום\" שגם אז הם לא הצליחו. בשלב הזה החליטו לעשות ניתוח קיסרי ואחרי שהוציאו את התינוק אמרו לאחותי ולבעלה כי בגלל הלידה הקשה נגרם לתינוק תשניק סב לידתי שמנע ממנו לנשום בצורה תקינה וכנראה שנגרם לתינוק נזק. כל הלידה ומה שאני מספרת היה ביום שישי האחרון. אחותי והתינוק עדיין מאושפזים בבית חולים והמצב שם מאד לחוץ. אני מחפשת כל דרך לקבל אינפורמציה ולעזור לאחותי ולבעלה שהם מאד מבוהלים. אם תוכלו להסביר את הנושא של תשניק סב לידתי ואת הנושא של הפגיעה בתינוק בגלל הרשלנות של הרופאים. תודה לכם!
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
05/09/2010 12:43
שלום רב,

משרדנו טיפל ומטפל כיום בתיקים רבים של תשניק בלידה. מסגרת זו של פורום מעט מצומצמת בכדי לתת הסבר מלא ונרחב על המנגנון של פגיעה בילוד ולכן אתן הסבר קצר ואשמח כמובן לתת לכם הסבר מלא לאחר מכן בשיחת טלפון ובהמשך בפגישת ייעוץ.
לידה אמורה להיות מנוטרת (מלשון מוניטור) על ידי אמצעים שונים שמטרתם איתור סימני מצוקה אפשרים של העובר בעת הלידה. המוניטור האלקטרוני הינו האמצעי העיקרי אך לא היחיד לשם כך. נושא סימני מצוקה של העובר אמור להיות משוקלל יחד עם התקדמות הלידה קרי ירידת העובר בתעלת הלידה לקראת יציאה לאוויר העולם. כאשר מאותרים סימני מצוקה בשילוב של קושי בהתקדמות הלידה על הצוות הרפואי לשקול חילוץ של העובר באמצעות ניתוח קיסרי אשר הינו אמצעי לסיום הלידה במהירות. במקרים בהם הצוות מתמהמה בהחלטה על חילוץ העובר על אף סימנים למצוקה עוברית עלול להיווצר חלילה נזק מוחי לעובר שיכול לתת ביטוי בצורות שונות ובין היתר בשיתוק מוחין. כדי לברר את המקרה בצורה רצינית יש להוציא את התיק הרפואי של האם והיילוד מבית החולים לאחר השיחרור ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בתחום הגניקולוגיה אשר יעריך את נסיבות המקרה.
אני ממליץ בשלב זה להימנע ממשלוח מכתבי תלונה או פניות אחרות לבית החולים או משרד הבריאות עד שההורים לא יקבלו ייעוץ משפטי מסודר.
כאמור אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני לשם מתן הסברים נוספים והכוונה כיצד יש לפעול.
בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
03-7369253 או 052-3596150
(נאור)
03/09/2010 12:02
עברתי תאונת עבודה ובמשך 10 שבועות של בדיקות בקופת חולים על ידי כמה וכמה רופאים ואורטופדים לא איבחנו את הבעיה שלי. רק אחרי שתהעקשתי והלכתי באופן פרטי לרופא ששלח אותי לבדיקת MRI אבחנו בעיה שמצריכה ניתוח אורטופדי לא פשוט, כאשר הרופא אמר במפורש כי האיחור של 10 שבועות ממועד הפגיעה עד האבחון של הבעיה יכול לעלות לי ביוקר. אני בכוונה לא מפרט יותר כי אני מתכוון להגיש תביעה ולא רוצה לחשוף פרטים מזהים ופרטים מהותיים על אופי הפגיעה שלי. מה דעתכם על המקרה הזה? יש לכם המלצות?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
03/09/2010 22:43
שלום רב,

ההמלצה הינה לפנות בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום שיוכל לאסוף עבורך את התיעוד הרפואי ולהפנות אותך למומחה רפואי מתאים. חשוב להבין כי אם בסופו של דבר לא יגרם נזק בשל האיחור באבחון יש להניח כי שיעור הפיצוי שתקבל יהיה לא גבוה שכן הפיצוי ניתן על נזק ולא על ההתרשלות עצמה.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(שמחה גלינוב)
01/09/2010 17:55
אחותי עברה לידה קשה מאד בבית חולים בחולון, ובזמן הלידה ובאישפוז במחלקת יולדות נגרם נזק לתינוקת והיה מקרה של רשלנות רפואית. רציתי להמליץ לאחות שלי על אפשרות לפנות לתביעה בגלל הנזקים שנגרמו לה. אחותי ממשפחה ברקע דתי (גם אני) ובעלה מתנגד לשמוע בכלל על תביעות משפטיות ועורכי דין.

השאלות שלי הן 2: האם אתם מטפלים במקרים של רשלנות במחלקת יולדות בבית חולים בחולון? איך אפשר לשכנע את הבעל של אחותי שיסכים בכלל לשמוע על פגישה עם עורך דין ופניה לתביעה משפטית?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
01/09/2010 18:21
שלום רב,

ראשית אנו מטפלים במקרים רבים של רשלנות רפואית בלידה במגוון בתי חולים ובין היתר בבית החולים וולפסון שבחולון.
לעניין הרקע הדתי - משרדנו מטפל בגוון של אוכלוסיות ובין היתר בלקוחות מהמגזר הדתי והחרדי בתביעות של רשלנות רפואית בלידה.
אני מודע היטב לספקות שיש לעיתים לאנשים מהמגזר הדתי באשר לתביעה ואולם מניסיוני לאחר פגישת ייעוץ ראשונית ומתן הסברים וכן התייעצות עם סמכות רבנית חלק גדול מהפונים בוחרים כן להגיש תביעה. חשוב להבין כי תביעות מסוג זה לא ניתן להפנות לדין תורה ולכן הדרך היחידה לקבל פיצוי על מנת להבטיח טיפול מיטבי לילד אשר חלילה ניזוק בשל רשלנות בלידה הינה תביעת רשלנות רפואית. התביעה אינה מופנית כנגד רופא ספציפי אלא כנגד הגורם אשר מפעיל את בית החולים ובמרבית המקרים התשלום של הפיצוים נעשה על ידי חברות ביטוח זרות בחו\"ל. מרבית הרבנים אשר לקוחותי פנו אליהם לייעוץ האם ניתן להגיש תביעה לפיצויים אישרו ללא היסוס את הגשת התביעה לאחר שהבינו כי מטרת הפיצויים אינה התעשרותם של ההורים חלילה אלא הבטחת הטיפול ועתידו של ילד פגוע, בפרט כאשר בתביעה כזו לא מעורבים שיקולי מוסר דוגמת הפסקת הריון וכדומה.
אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני לשם מתן הסברים נוספים וייעוץ ראשוני.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
03-7369253 או 052-3596150
(שמחה גלינוב)
02/09/2010 07:40
אני מודה לך מאד על התשובה המפורטת. אני חושבת להביא בן משפחה שיעזור לי לשכנע את המשפחה לפנות אל עורך דין והלוואי שנאי יצליח. המקרה רשלנות שלהם חמור מאד ואסור לפי דעתי לשתוק אחרי מקרה כזה.רשמתי את הפרטים שלך ואני שוב צריכה להגיד תודה על העזרה.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
02/09/2010 08:43
שלום רב,

שמחתי לעזור.
אפשר לדעתי לנסות לשכנע את האב בשלב ראשון לערוך שיחת טלפון עם עורך דין על מנת לקבל מספר הסברים ואחר מכן לקיים פגישת ייעוץ אשר אינה כרוכה בהתחייבות.

שנה טובה,
עו\"ד עופר סולר
(שלום)
31/08/2010 22:16
יש לי שאלה כזאת: האם העובדה שהוכח כי ישנן תרופות מצילות חיים שאינן ניתנות במימון קופת חולים או משרד הבריאות, אינה יכולה להוות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית? קראתי באתר שלכם כי שיקוליים תקציביים בהחלטות של רופאים עלולים לסבך אותם בתביעות. איך זה שאף אחד לא חשב על זה עד עכשיו?
(עו"ד סולר)
01/09/2010 10:40
שלום רב,

אכן שיקולים תקציבים אינם שיקול אולם כמו כל דבר מדובר בעניין של מידתיות. ברור לחלוטין כי לא ניתן לקיים סל בריאות אשר מממן את כל התרופות לכל החולים בכל עת. לרופא המטפל בוודאי אין אחריות להחלטות משרד הבריאות באשר לתרופות שבסל - מוטלת עליו החובה להסביר למטופל שיש טיפול אשר אינו בסל וניתן לרכוש אותו. קשה לי לראות מצב בו בית המשפט יחייב את המדינה באחריות בשל כך שתרופה אינה בסל מהשיקולים אשר פורטו לעיל.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(אלינור)
29/08/2010 15:51
האם שיקול דעת מוטעה של אחות בית ספר, שלא פינתה ילד שנפגע לטיפול בבית חולים למרות שבר בכף יד זה רשלנות רפואית ואם כן, איך מומלץ לפעול?
(עו"ד סולר)
29/08/2010 17:03
שלום רב,
לא כל טעות בשיקול דעת הינה בגדר רשלנות רפואית. יש לבחון את ההתנהלות לא בחוכמה שלאחר מעשה אלא בעיני האחות הסבירה באותה עת. מעבר לכך יש לבחון אף את הנזק שנגרם - לא ניתן פיצוי על התרשלות כשלעצמה אלא על הנזק שנגרם בעטיה.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(אלינור)
30/08/2010 22:09
והתחשב בכך שהילד שבר את כף היד, מה אתה ממליץ לעשות? האם לפנות להנהלת בית הספר? להתלונן למפקחת האזורית?
(עו"ד סולר)
31/08/2010 16:11
שלום רב,
ניתן להתלונן אך ספק בעיני אם הדבר יביא לקבלת פיצוים כמובן.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(אל מוני שואל)
29/08/2010 19:19
שלום להנהלת הפורום - שאלתי היא כזאת: האם רופא המועסק כעצמאי, לטובת עבודה נוספת, במסגרת בית חולים של קופת חולים כללית או במסגרת בית חולים ממשלתי נושא באחריות ביטוחית / משפטית או אחרת בכל הנוגע לעבודתו במוסד הנ\"ל והאם עלול להיתבע ישירות או שהמוסד נושא באחריות זו.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
30/08/2010 08:47
שלום רב,
הנהלת בית חולים אמורה לדאוג לכיסוי למוסד הרפואי ולכל עובדיו. נוכח המודעות כיום לסיכון של תביעות רשלנות רפואית נושא ביטוח האחריות המקצועית של רופא אשר הינו \"עובד חוץ\" אמור להיות מוסדר מבעוד מועד תחת הפוליסה של הגורם המנהל את בית החולים.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(מיכל)
29/08/2010 10:03
שלום, בשבוע 11 בערך הופניתי לגרידה כיוון שהיו דימומים והעובר לא התפתח. במהלך גרידה נוצר קרע ברחם (סיבוך נדיר להבנתי) ונותחתי, הקרע נתפר. אני אישה דתיה ומשמעות ניתוח קיסרי היא שמס הילדים שאוכל ללדת מוגבל ובכל ניתוח קיסרי יש סיכון חדש, התפתחות שונה של התינוק כיוון שללידה נרתיקית יש יתרונות עבור התינוק וכד\'. מה משמעות הדבר משפטית?? האם אוכל לתבוע? הדבר מסב לי צער רב וגרם לי להפסד ימי עבודה רבים.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
29/08/2010 17:01
שלום רב,

קרע ברחם במהלך גרידה הינו אכן סיבוך נדיר. כדי לקבל פיצוי יש לבחון אם הסיבוך אירע בשל רשלנות בטיפול. כדי לבחון זאת יש לקבל את מלוא התיעוד הרפואי והתייעץ עם מומחה רפואי.

באשר לנזק - אכן לביצוע ניתוח קיסרי השפעה על מספר הלידות האפשריות והדבר יכול לבוא לידי בפיצוי, הכל כמובן בהתאם לנסיבות. אני ממליץ בנסיבות העניין כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לבחון את המקרה בצוואת עם מומחה רפואי מתאים ולהעריך את סיכויי התביעה במקרה זה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(עמרי)
29/08/2010 00:36
שלום, אני עברתי ניתוח להסרת כיס המרה בבית חולים בצפון הארץ. בזמן הניתוח נגרם לי קרע לצינור המרה ומאז המצב הרפואי שלי חמור. במהלך השנה האחרונה עברתי עוד 2 ניתוחים מתקנים ועכשיו אני על תרופות באופן קבוע, כנראה לכל החיים. רציתי לבדוק האם טיפלתם במקרים של קרע בצינור המרה והאם לדעתכם יש בסיס לתביעת רשלנות רפואית במקרה דומה.
(עו"ד סולר)
29/08/2010 10:02
שלום רב,
סיבוכים בניתוח עלולים לקרות בכל ניתוח ובידי כל מנתח. כדי לבחון אם הסיבוך מקורו ברשלנות רפואית יש לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום. קשה על סמך התיאור שנתת הלבד לקבוע אם מדובר בהתרשלות. אני ממליץ לפיכך כי תפנה לייעוץ מסודר אצל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבחינת המקרה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ישראל)
28/08/2010 10:35
הבת שלי שוחררה בחדר מיון של בית חולים העמק, אחרי שלקחנו אותה בגלל כאבי בטן חריפים מד שנמשכו שעות ותרופות לא עזרו. בבית חולים ביא נבדקה על ידי רופא שלא ממש התייחס אליה וחשב שאנחנו מבזבזים את הזמן שלו. הוא בדק אותה 3 דקות ושחרר הביתה. אמר שיש לה קלקול קיבה.

הלכונ הביתה בסביבות 20:00 בערב ובבוקר למחרת הבת שלי איבדה את ההכרה בבית, פונתה באמבולנס לאותו ב חולים ועברה ניתוח אפנדציט. איך אתם ממליצים למשפחה לטפל במקרה של טיפול רשלני כזה ושחרור מוטעה מבית חולים על ידי רופא מוסמך?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
28/08/2010 23:42
שלום רב,
כדי לבחון אם אכן הייתה רשלנות בטיפול יש לאסוף את מלוא התיעוד מבית החולים ולהתייעץ עם מומחה רפואי. חשוב להבין אף כי הפיצוי ניתן על נזק שחלילה נגרם בשל התרשלות בטיפול ולא על עצם ההתרשלות עצמה כך שאם בפועל לא נגרם נזק של ממש יש לשקול כדאיות כלכלית של הגשת תביעה נוכח עלויות התביעה אל מול הוצאות. מומלץ בשלב ראשון לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום שיוכל לסייע לכם באיבוף התיעוד הרפואי וייעוץ ראשוני עם מומחה רפואי.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(גלעד)
26/08/2010 10:30
שלום לעורך הדןי סולר - הסיפור שלי הוא כזה: במשך יותר מ-28 שנים סבלתי מהתקפי אפילפסיה קשים בתדירות גבוה יחסית, עד שעברתי ניתוח כירורגי מורכב ולא פשוט לפני כשנתיים, ומאז אין יותר התקפי אפילפסיה תודה לאל. מצד שני התעוררה בעיית זיכרון מדאיגה שמחמירה עם השנים. היה לי זיכרון פנומנלי, הייתי מקבל 100 בבחינות בלי לקרוא חומר נלמד, והיום אני לא זוכר דבר שנאמר לי לפני שעה או את מי פגשתי לפני מספר ימים. האם יכול להיות שזה בגלל הניתוח? האם צריך לבדוק ולהעריך אם המדובר ברשלנות רפואית? מה דעתך?
(עו"ד סולר)
26/08/2010 11:53
שלום רב,

כדי לבחון את קשר בין הניתוח לתופעת אובדן היזכרון יש לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולפנות לייעוץ אצל מומחה רפואי מתאים. כמובן שלא כל תוצאה בלתי רצויה בעקבות ניתוח הינה בהכרח תולדה של רשלנות רפואית.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(ויקטור)
25/08/2010 10:01
שלום
עברתי ניתוח להסרת גידול לא ממאיר בראש ולאחר גמר הניתוח הודיע לי המנתח שפיספס שאירית קטנה שלא ראה בצילום אבל אין מה לדאוג היא מוקפת סיד ואין סכנה להישנות ואפשר לחיות עם זה הרבה שנים לאחר מעקב של 3 שנים מתברר שהשאירית גודלת ויש צורך לנתח שוב. הלכתי לייעוץ אצל שני רופאים מומחים ושניהם היו בדעה זהה שכן היה אפשר להוריד הכל בניתוח הראשון בגלל שזה נמצא במקום קל וברור את הניתוח השני החלטי לבצע באופן פרטי בבית חולים אחר שאלתי האם לפי הסיפור שלי יש עילה לרשלנות רפואית ומה אפשר לעשות
תודה
אשמח לקבל תשובה בהקדם
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
25/08/2010 11:03
שלום רב,

על פניו נראה כי אכן מדובר בהתנהלות לא תקינה. יש לבחון עם זאת מה שיעור הנזק שנגרם והאם הנזק מצדיק כלכלית הגשת תביעה אשר עלותה אינה זולה. אני ממליץ לפנות בהקדם אל עורך דין על ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל להעריך את המקרה לאחר עיון בתיעוד והתייעצות עם מומחה.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(עדה)
25/08/2010 09:30
אני עברתי ניתוח מתיחת בטן באופן פרטי ומטעמים אסתטיים. אחרי הניתוח שהיה לפני 8 חודשים ועד היום אני סובלת מדלקות באזור הניתוח בגלל זיהומים. יש לי צלקת מאד מכוערת בצד שמאל של הבטן בגלל הניתוח. רציתי לדעת אם היית ממליץ להפגש עם אנשי מקצוע בשביל לבחון האם הניתוח שלי לא התנהל כמו שצריך ואולי צריך לטפל בנושא באמצעות הגשת תביעה משפטית. אנא הסבר לי במה כרוך טיפול משפטי שכזה.

עדה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
25/08/2010 11:00
שלום רב,
אני סבור כי אכן כדאי ראשית כל להתייעץ עם מנתח פלסטי נוסף שיעריך מה אירע בנסיבות המקרה ומה שיעור הנזק. לאחר מכן מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית אשר יוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ובירור המקרה באמצעות פניה למומחה רפואי אשר עורך חוות דעת בתחום.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ערן כץ)
24/08/2010 09:54
אני סטודנט למשפטים שנה שלשית ואחרונה בחיפה. כחלק מהכנה לקורס בדיני נזיקין, נהנתי מאד לקרוא באתר שלך ולמדתי לא מעט. רציתי ברשותך לשאול ולהבין לעומק את נושא חובת הגילוי בהקשר של תביעות רשלנות רפואית.

כיצד ניתן להכריע, וברור כי זה תפקידו של בית המשפט במקרים ספציפיים, מהן גבולותיה של חובת הגילוי? כמה רופא צריך לספר למטופל לפני הענקת טיפול רפואי או פרוצדורה רפואית? הרי תמיד יכולות להיות הפתעות ומצבים שלא ניתן להערך או לצפות אותם... איך ניתן לקבוע מה נופל בגדרי חובת הגילוי ומה לא?

בדקתי ומצאתי כי חובת הגילוי נגזרת מהמשפט העברי ונפוצה כמעט בכל תחום משפטי. אשמח לקבל ולשמוע את דעתך המלומדת בנושא, בתודה מראש, ערן כץ.
(עו"ד עופר סולר)
24/08/2010 14:00
שלום רב,

עד כמה שניתן להשיב \"על רגל אחת\" במסגרת המצומצמת של פורום זה אסביר כי חובת הגילוי לעניין סיכונים וסיבוכים הכרוכים בטיפול רפואי הינה רחבה למדי ובחלק מפסקי הדין אף קבעו כי גם סיכון אשר שיעורו אחוזים בודדים מאד יש להסביר למטופל.

חובת ההסבר הינה גם נגזרת של חומרת הסיבוך, בניתוח קטרקט לצורך העניין יש להסביר על האפשרות של הסיבוך הנדיר מאד של אובדן ראיה בעין עקב הניתוח וזאת נוכח חומרת הסיבוך ומשמעותו.

בברכה ובהצלחה בהמשך דרכך המקצועית,
עו\"ד עופר סולר
(בלה)
23/08/2010 09:36
אבי שהוא חבר קיבוץ ואדם מבוגר סובל מאסטמה קשה כל ימי חייו. לפני חודש וחצי הוא קיבל התקפת אסטמה קשה מאד בקיבוץ וכשהבאנו אותו למרפאה התברר כי הבלון חמצן שלהם ריק לחלוטין והוא לא היה יכול לקבל חמצן. לקח לאמבולנס של מד\"א יותר מ-20 דקות להגיע וכשהגיעו אבא שלי בקושי נשם ופינו אותו לבית החולים לאשפוז. רק באמבולנס הוא קיבל חמצן. רציתי לשאול אם העובדה שהמרפאה בקיבוץ לא אחראית ואין להם בלון חמצן למקרי חירום אינה מהווה רשלנות חמורה מאד.
(עו"ד סולר)
23/08/2010 18:34
שלום רב,

על פניו נראה כי אכן מדובר בהתנהלות לא תקינה של מרפאת הקיבוץ. יחד עם זאת אם בסופו של דבר לא נגרם למרבה המזל נזק קבוע בשל האירוע ספק אם תהיה הצדקה כלכלית להגשת תביעה שכן הפיצוי לא ניתן על עצם ההתרשלות אלא על הנזק שגרמה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(בלה)
24/08/2010 02:07
ראיתי את התשובה שלך אחרי יום ארוך ומפרך עם אבי. אני באמת מקווה שהמצב שלו ישתפר ולא יגרם לו נזק בגלל האירוע הזה. האם אתה מציע פשוט לעבור בשתיקה על הרשלנות של המרפאה? ומה יהיה כאשר זה יעלה חס ושלם בחיי אדם? הרי המרחק בין המקרה של אבי לבין אובדן חיי אדם לא היה רב! האם לדעתך עדיף לשתוק ולא להתלונן על הרלשנות הפושעת הזאת?
(עו"ד סולר)
24/08/2010 08:56
שלום רב,

בתשובתי התכוונתי לנושא של תביעת נזיקין לפיצויים. ניתן להגיש תלונה במשרד הבריאות ו/או לפנות לגוף אשר אחראי על הפעלות המרפאה בתלונה חריפה.

רפואה שלמה,
עורך דין עופר סולר
(אביבה)
23/08/2010 17:58
עברתי ניתוח לכריתת שד עקב סרטן שהתגלה אצלי בשד השמאלי. רק אחרי הניתוח כשנפגשתי עם מומחה בעל שם עולמי בתחום סרטן השד, הבנתי מנו לפי התיק הרפואי שלי שניתן היה למנוע את הניתוח וכריתת השד באופן כמעט ודאי על ידי טיפול תרופתי. כאשר שמעתי את זה עולמי חרב עלי! הבנתי כי יתכן ואיבדתי חלק ניכר מהאישה שאני בגלל טעות או פזיזות של רופא! רציתי לדעת אם נתקלת במצב של כריתת שד לא הכרחית וכיצד היית ממליץ לפעול. תודה אביבה.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
23/08/2010 18:16
שלום רב,

הנושא של טיפול כירורגי לאחר סרטן שד הינו מורכב ותלוי בגישות שונות של המנתח והמרכז בו מתבצע הניתוח. יחד עם זאת אין ספק כי אם קיימת דרך בה ניתן לבצע טיפול אחר שמרני יותר חלה חובה על המנתח לעדכן את המטופלת ולאפשר לה לבחון בטיפול המועדף, אפילו אם הטיפול האלטרנטיבי זמין רק על ידי רופא אחר או אפילו בבית חולים אחר. הדבר מעוגן בחוק זכויות החולה. אם לא ביצעו עימך דיון מסודר בנושא אפשרויות הטיפול יתכן ויש מקום לשקול בחינת תביעת נזיקין. אני ממליץ כי תפני אל עו\"ד מנוסה בתחום שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי מתאים להערכת סיכויי התביעה.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
03-7369253 או 052-3596150
(לינור)
23/08/2010 10:36
שלום, לאחר לידה קיבלתי שתי מנות דם. סוג הדם שלי הינו RH(-). מסתבר שבמנות הדם היו נוגדנים שעברו אלי ובעקבות כך ההריון הבא יחשב כהריון בסיכון גבוה בגלל חשש גבוה לאי התפתחות העובר או אנמיה חזרה של הילוד. האם המקרה המתואר נחשב כרשלנות רפואית?
(עו"ד סולר)
23/08/2010 18:09
שלום רב,

המקרה שאת מתארת בהחלט מצדיק בירור רציני ובדיקה. על בית החולים מוטלת החובה לבחון את נושא ה RH טרם מתן דם.

כדי לבחון את המקרה יש לאסוף את התיעוד הרפואי ולערוך ייעוץ עם רופא מומחה מתאים. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני לשם מתן מידע נוסף.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
03-7369253 או 052-3596150
(רינתי)
22/08/2010 01:07
נוצר לי אבסס בבית השחי כתוצאה משימוש בדאודורנט רפואי שניתן לי באמצעות מרשם בגלל בעיית עור. האם תופעה זו מוכרת? ואיפה אני יכולה למצוא חומר רפואי בנושא? הרופא שראה בסוף השבוע את האבצס אמר שבגלל הגודל והזיהום אני אצטרך לעבור הליך כירורגי בהרדמה מקומית להסרת האבצס. האם המקרה יכול להחשב רשלנות רפואית של הרופא עור שרשם לי מרשם לדאודורנט רפואי?

אשמח אם תעזרו לי
בתודה
רינתי
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
22/08/2010 09:31
שלום רב,

לא כל תוצאה בלתי רצויה של טיפול רפואי הינה בהכרח רשלנות רפואית. כדי לבחון אם הטיפול בך היה תקין וסביר יש אסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם רופא מומחה מתאים. אני ממליץ כי בשלב ראשון תפני אל עורך דין מנוסה בתחום.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(רינתי)
22/08/2010 22:54
תודה על העזרה! אני גרה בערד - יש לך משרד באזור הדרום? באר שבע?
(עו"ד סולר)
23/08/2010 09:38
שלום רב,

אני מקיים פגישות בבאר שבע אך בשלב זה אם את עומדת לעבור טיפול כירורגי איני רואה טעם בפגישה לפני שתסיימי את כל הטיפולים.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(אשר)
21/08/2010 20:47
שלום עורך הדין סולר.

הבן שלי בגיל 14 וחצי מתאמן באופן מקצועי באתלטיקה קלה ונחשב כשרון רציני בתחום. במהלך אימון הוא נפגע ושבר קרסול בצורה קשה. מצאנו עבורו מומחה לרפואת ספורט שיבצע את הניתוח לקיבוע השבר, כאשר הכוונה ומהטרה היתה ברורה: לחור מנתח מומחה מתוך רצון שהליד יחלים בצורה הכי מהירה ויחזור לתפקוד ספורטיבי. המנתח שעלה לא מעט כסף אמר כי בגלל גילו הצעיר של הילד רוב הסיכויים שהניתוח יגרום לאיחוי מהיר של השבר והילד יוכל לשוב לפעילות אתלטית מקצועית.

אנחנו כמובן תלינו את כל התקוות בדברים והילד נכנס לניתוח בחודש אפריל 2010. עכשיו, יותר משלושה וחצי חודשים אחרי הניתוח מתברר כי ככל הנראה האיחוי של העצם לא מושלם והילד סובל מכאבים קשים בהליכה ובמהלך הפיזיותרפיה. הילד עבר רנטגן ובדיקות ומסתבר שיש בעיות שכנראה יחייבו ניתוח נוסף. אנחנו נמצאים ממש במהלך בירור רפואי ובימים אלה העניינים מתבהרים.

רציתי לשאול את דעתך בעניין הניתוח הראשון והכשלון שלו. אנחנו כמובן חוששים מאד שהקריירה הספורטיבית של הילד תפגע בגלל כל הסגה הזאת. האם לדעתך יש כאן מקרה רשלנות רפואית?
(דר. ברק)
22/08/2010 00:00
שלום לך ידידי, ראש וראשון אני מאחל לבנך החלמה מלאה וחזרה לתפקוד מלא וללא מגבלות. חשוב לזכור כי רופאים בכלל ומנתחים בפרט במקרה שלך, אינם חפים מטעויות וכולנו בני אדם. רופאים מנתחים, מומחים בתחומם, טועים ולא מצליחים ב-100% מהניתוחים שאותם הם מבצעים. חשוב להבין, ואת זה אני מקווה שיסביר לך עורך הדין טוב ממני, כי לי לא ניתוח שאינו מצליח יכול להכנס להגדרה החוקית של \"רשלנות רפואית\" נהפוך הוא! מרבית הניתוחים שאינם מסתיימים בהצלחה מוחלטת, מסתיימים כך למרות הרצון הטוב והמאמצים של המנתחים! רק אחוז מיזערי מהניתוחים האורטופדיים שאינם מצליחים נופלים בגדרי ההגדרה המשפטית של רשלנות רפואית וכולנו כואבים אותם. הנפגעים והרופאים. שוב - רפואה שלמה ורק בריאות לבנך!
(שביט)
19/08/2010 01:03
אני מחפש את החוק שבו נקבע מהי רשלנות רפואית ועדיין לא מצאתי חוק כזה. בדרך כלל בחיפוש שם של חוק בגוגל מוצאים את הפרטים המדוייקים ונוסח החוק אבל לא מצאתי חוק רשלנות רפואית או משהו דומה. בחוק זכויות החולה שקראתי לא מצאתי אף מילה על רשלנות רפואית! אתם מוכנים לפהנות אותי לחוק הרלוונטי?
(עו"ד סולר)
19/08/2010 12:59
שלום רב,

תביעות רשלנות רפואית מוגשות על בסיס שלל חובות וחיקוקים אולם הבסיס הינו סעיף 35 לפקודת הנזיקין אשר עוסק בעניין רשלנות באופן כללי.
הפרה של חובות על פי חוק זכויות החולה כמו למשל ביצוע טיפול ללא קבלת הסכמה מדעת אף היא יכולה להות רשלנות.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(עורך דין)
20/08/2010 17:30
אין חוק ספציפי הקובע רשלנות רפואית מהי, כמו שאמר עמיתי, עו\"ד סולר, רשלנות רפואית מתבססת על פקודת הנזיקין ובנוסף לכך, חלקים מתוך חוק זכויות החולה. במקרים ספציפיים (שהרי כל מקרה נדון לגופו) ניתן להתבסס בתביעת רשלנות רפואית על חיקוקים שונים ממקורות שונים ומשונים, לפי נסיבותיו של מקרה ספציפי.

עקב מורכבותן הרבה של תביעות רשלנות רפואית, ראוי לפנות ולהיות מיוצג על ידי עורך דין מנוסה, הבקיא בענייני רשלנות רפואית.


  <<    73    74   75   76    77    >>  

:עבור אל עמוד

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

06 באפריל 2025

תנאי שימוש ותקנון

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר Malpractice המנוהל על ידי משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפ...

קרא עוד

08 באפריל 2025

נגישות באתר האינטרנט ו...

אנו נותנים שירותים משפטיים מזה למעלה מ-20 שנה, לאלפי משפחות, הורים לילדים בעלי מוגבלויות ולכן מיי...

קרא עוד

15 באפריל 2025

פגיעה בגן SYNGAP1

הפגיעה בגן SYNGAP1 הנה אחד מהגורמים הגנטיים העיקריים להתפתחות אוטיזם ואפילפסיה, ולכן חשוב לאבחן א...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה