רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עו"ד אדרה רוט עם למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג בתביעות רשלנות רפואית בשל איחור באבחון סרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי טעויות באבחון וטיפול כושל בסרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>

סרקומה Sarcoma - אבחון מוקדם ומקרי רשלנות רפואית

מחבר: 17/12/2024 09:19

סרקומה היא גידול סרטני המתפתח ברקמת חיבור במקומות שונים בגוף, כדוגמת: כלי דם, השלד, השרירים, השומן, עצבים היקפים ודפנות של איברים שונים. סוגי הסרקומה Sarcoma מתחלקים לשתי קבוצות מרכזיות – סרקומה של הרקמות הרכות, כדוגמת סרקומה באיברים פנימיים או בגפיים, וסרקומה של רקמות קשות, כדוגמת סרקומה בסחוס או סרקומה בעצם.

שכיחות הסרקומה היא של אחוז אחד מכלל מקרי הסרטן. הגידולים הסרקומים אינם מתאפיינים בתכונות דומות או בקצב התפתחות אחיד. בהתאם לכך, עלולים גידולי הסרקומה להתפתח בקצב איטי או מהיר, להופיע בצורות שונות ולהתגלות בגילאים שונים.

לשיחה מיידית עם עו"ד אדרה רוט חייגו: 072-334-0001

כל אלה מקשים לא אחת על אבחון המחלה ולצערנו הרב, גורמים גם למקרים של טעות באבחון. הטיפול בסרקומה, בדומה לגידולים סרטניים מסוגים אחרים, כולל לרוב הסרה כירורגית של הגידול, וטיפולים נלווים כדוגמת: הקרנות או כימותרפיה.

כבמקרים אחרים, קיימת חשיבות רבה לאבחון מוקדם ככל שניתן של גידולים מסוג סרקומה. איחור באבחון המחלה או טעות באבחון הגידול עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך בגופו של החולה, עד כדי אובדן סיכויי החלמה מוחלט.

במקרים שבהם אנשי הצוות הרפואי, הרופאים המטפלים, שגו באבחון המחלה או שלא אבחנו אותה במועד, מומלץ להקדים ולפנות אל עורך דין מיומן, על מנת לקבל יעוץ משפטי תוך בחינה מדוקדקת של התיק הרפואי והתיעוד הרלוונטי, מכל מוסד רפואי, בית חולים ומכל רופא שאצלם ביקרתם.

סרקומה Sarcoma – התפתחות המחלה ואבחונה

הסרקומה היא, כאמור, גידול סרטני המתפתח ברקמות החיבור ואיננו מתאפיין בתכונות קבועות.

עם זאת, ניתן לזהות מספר מאפיינים החוזרים על עצמם בסרקומות ממקורות זהים. לדוגמה, סרקומה המתפתחת בעצם, מסוג "אוסטיאוסרקומה" או "סרקומה על שם יואינג" נחשבת לנדירה ביותר, מופיעה במרבית המקרים בגיל הילדות ומהווה רק כ-0.2 אחוזים מכלל הגידולים הסרטניים.

סרקומות רכות המתפתחות בכלי דם, במקור שומני כלשהו ובמעטפת השריר הן שכיחות יותר בקרב מבוגרים. במקרים בהם מתפתחת הסרקומה באיברים חיצוניים היא לרוב נראית כגוש. במקרים בהם מתפתחת הסרקומה באיבר פנימי נקבעים המאפיינים הקליניים שלה ביחס לאיבר הנפגע ולמיקומה.

אבחון הסרקומה מתבצע לרוב על ידי אונקולוג מומחה באמצעות בדיקות מסוג MRI ,CT או PET-CT. לאחר מכן, במידה וקיים חשד להתפתחות גידול סרטני, נלקחת ביופסיה מהמקום. באמצעות בדיקה הביופסיה ניתן לאבחן את סוג הגידול ולהחליט על טיפול מתאים.

>>> פורום רשלנות רפואית <<<

איך מטפלים בסרקומה?

הטיפול בסרקומה נקבע ביחס למיקום הגידול, לסוגו, לקצב התפשטותו ולמצבו הבריאותי הכללי של כל חולה. במרבית המקרים, בשלב הראשון מוסר הגידול בניתוח, אלא אם כן לא ניתן לבצע הליך זה מסיבות שונות.

לאחר מכן, נדרשים פעמים רבות טיפולים נלווים, כדוגמת: כימותרפיה, הקרנות וטיפולים ביולוגיים. במקרים מסוימים נדרש גם שילוב של כמה טיפולים. לאחר גמר הטיפולים לרוב מתבצע מעקב רפואי קבוע אחת לכמה זמן ובדיקות שגרתיות, שמטרתם לוודא כי הגידול לא חזר.  

קיראו בהרחבה על: רשלנות באבחון סרטן הקיבה

מקרי רשלנות רפואית ופניה לעורך דין

הסרקומה היא סוג של סרטן הידוע כקשה לאבחון כאמור. במקרים לא מעטים נגרם איחור באבחון המחלה או טעות באבחון סוג הגידול. לפיכך מוגשות בישראל (ובעולם) תביעות משפטיות לא מעטות בעילת רשלנות רפואית באבחון הסרקומה.

כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית בהקשר זה, יש להצטייד מראש במסמכים רפואיים שונים, המקימים עילה לרשלנות ובחוות דעת רפואית של רופא המתמחה בתחום או אונקולוג מומחה.

בחוות הדעת יפרט המומחה בהרחבה באיזה שלב נגרמה הרשלנות, כיצד היא נגרמה ומהם הנזקים שהתפתחו כתוצאה ממנה. הפיצוי הכספי בגין הרשלנות יקבע ביחס להיקף הנזק ולמצבו של התובע.

כמובן שהפניה אל מומחים רפואיים נעשית רק לאחר פניה אל עורך דין מנוסה, שהנו הגורם המקצועי שאליו צריך לפנות בכל מקרה של בעיה או חשש להתרשלות בטיפוח או באבחונה של סרקומה. עורך הדין הוא זה שיפנה אל המוסדות הרפואיים לצורך העתקת תיקו הרפואי של החולה, במטרה להתחקות אחר הרישומים והמידע הרפואי המלא.

לאחר איסוף המידע הרפואי יפנה עורך הדין בשמך אל המומחים הרפואיים המובילים בתחום, על מנת לקבל חוות דעת שעליה ניתן יהיה לבסס, אם וכאשר, תביעת פיצויים. על מנת לקבל יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי ליחצו כאן.

יש לך שאלות בנושא סרקומה? רוצה לשוחח עם עורך דין?

חייג/י אל עורכת הדין אדרה רוט: 072-334-0001

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (5)

5 stars - based on 5 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה