רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עו"ד אדרה רוט עם למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג תובעות ותובעים בשל סיבוכים ונזקים בזמן הלידה

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בלידה ונזקים לאם ולעובר

פנה/י לתיאום פגישה >>

מגיע לך לקבל תשובות במקרה של רשלנות רפואית בלידה!

מחבר: 28/03/2024 09:27

נגרמו לתינוק או לאם היולדת נזקים בזמן הלידה או במהלך ההתאוששות, ממש לאחריה? אלה בדיוק מסוג המקרים שמצריכים בדיקה בעיניים מקצועיות של עורך דין מיומן.

במדינת ישראל, כמו בכל מדינה אחרת העולם המערבי, מתרחשים מדי שנה מקרים מצערים של פגיעות לא הכרחיות הנגרמות לתינוק הנולד ולאם היולדת, בעקבות התרשלות של אנשי הצוות הרפואי בחדר הלידה - לפני, במהלך ובסמוך לאחר הלידה.

בחלק מאותם מקרים קשים המדובר על נזקים משמעותיים, המותירים נכות קבועה בגופו של הרך הנולד ולעיתים גם באם היולדת.

משרדנו עוסק מזה שנים רבות בייצוג נפגעים אלה ובני משפחותייהם, בתביעות פיצויים המתנהלות בבתי המשפט בכל רחבי הארץ.

לעורכת הדין אדרה רוט, המנהלת את המשרד, ניסיון מקצועי רב והתמחות מיוחדת בייצוג נפגעים בשל כשלים בסמוך למועד הלידה.

אנו נמצאים בקשרי עבודה מצויינים עם מיטב המומחים הרפואיים בתחום המיילדות וביחד איתם, נוכל להעריך את היקף הנזק שנגרם לכל נפגע בשל רשלנות רפואית בלידה או בסמוך אליה.

אנו מציעים גם לך לפנות אלינו, להתייעץ ולקבל תשובות מפורטות לפיהן ניתן יהיה להעריך בצורה מדוייקת האם קיימת עילה להגשת תביעת פיצויים, בשל הנזק שנגרם לתינוק ולאמו בזמן הלידה.

כל כך הרבה לידות ועדיין, אי אפשר להמנע מטעויות?

המציאות מלמדת כי בכל יום, באחד מבתי החולים בישראל, נגרמים נזקים מיותרים בזמן לידה. נזקים שהיו יכולים להימנע לו אנשי הצוות הרפואי לא היו מתרשלים במילוי תפקידם.

ברוב המקרים, המדובר על טעויות שניתן להתגבר עליהן ועל נזקים ברי חלוף, אך עדיין ישנם בכל שנה מאות מקרים של רשלנות רפואית חמורה בלידה, כזאת שמובילה לנזק גופני שישפיע על התינוק הרך שזה עתה נולד לאורך כל חייו.

הסיבות לריבוי מקרי הרשלנות בחדרי הלידה מגוונות ונוגעות בין השאר לעומס הרב בחדרי הלידה בבתי החולים בישראל, למחסור בכח אדם, לשעות העבודה המרובות של הרופאים והמיילדות ולטעויות אנוש שנגרמות משילוש של כמה מהסיבות הנ"ל ואחרות.

בכל מקרה, כל אישה שנכנסת למיון יולדות אמורה לקבל טיפול רפואי מקצועי והולם עד ללידה, במהלכה ובתקופת ההחלמה שלאחריה. אין הצדקה לטעויות אנוש ואין כל הצדקה לנזקים מיותרים שנגרמים בחדרי הלידה, מקום בו הרופאים ואנשי הצוות הרפואי התרשלו ולא ביצעו את המוטל עליהם באופן מקצועי ושקול.

חשוב לדעת כי הרופאים שמטפלים ביולדת בבית החולים לפני, במהלך ולאחר הלידה, חייבים לפעול לפי קוד מקצועי ברור ולפי כללים נוקשים, בין השאר בהתאם לחוק זכויות החולה ולנהלי משרד הבריאות.

יש לך חשש או ספק לגבי רשלנות רפואית?

אם נגרמו לתינוק ולאם היולדת נזקים בלידה חשוב לפנות להתייעצות אישית עם עורך דין המתמחה בתחום, על מנת לבדוק ולהעריך האם ניתן יהיה לבסס טענות לרשלנות רפואית והאם ניתן יהיה להגיש תביעה כנגד הרופא המיילד ובית החולים בו התרחשה הלידה.

חשוב להדגיש כי כמו בכל הליך רפואי אחר, יכולים להתרחש סיבוכים בלתי צפויים בלידה ולעיתים עלול להגרם לעובר וליולדת נזק בלתי נמנע, שאינו תוצאה של התרשלות מצד אנשי הצוות הרפואי.

על מנת להכריע בשאלת האחריות לנזק שנגרם לתינוק ולאמו, יש לבחון כל מקרה של פגיעה לגופו ולפי נסיבותיו, בשיתוף עם מומחה רפואי בתחום המיילדות, שיחווה את חוות דעתו על האירועים שקדמו ללידה, מהלכה והתנהלות אנשי הצוות הרפואי שהיו אחראיים עליה.

באם חוות דעתו של המומחה למיילדות תצביע על התנהלות החורגת מסטנדרט רפואי ראוי, וניתן יהיה להצביע על קשר סיבתי בין אותה התנהלות חורגת לנזק שנגרם לתינוק או לאמו, הרי שאז ניתן יהיה לבסס עילה להגשת תביעת פיצויים.

בכל מקרה של חשש או ספק, אין סיבה להתלבט לבד ואנו מציעים לך לפנות אלינו, ללא כל התחייבות, על מנת שנוכל להעריך את סיכויי התביעה שלך ולתת תשובות מלאות וברורות לכל שאלה שלך.

דוגמאות מהחיים

לאורך השנים טיפל משרדנו במאות תביעות פיצויים של נפגעי רשלנות רפואית בלידה, מול רופאים ובתי חולים בכל רחבי הארץ.

ישנן דוגמאות רבות מדי וכל מקרה נבחן לפי נסיבותיו, המשתנות מלידה ללידה ועדיין, ישנם קווי דמיון נפוצים [מדי] המחברים בין כל אותן תביעות.

להלן רשימה של כמה מהמקרים הנפוצים בחדרי הלידה:

  • אי התייחסות הולמת לדימום בהריון
  • אי הפניה לבדיקות רפואיות נדרשות
  • אי מתן מידע ליולדת ואי קבלת הסכמה מדעת
  • בעיות במכשיר המוניטור העוברי
  • הפניה מאוחרת ללידה בניתוח קיסרי
  • סיבוכים בעת השראת לידה
  • אבחון מאוחר של מצוקה עוברית
  • פגיעה בתינוק בעת לידת ואקום
  • תקלות בציוד ומכשור רפואי בחדר הלידה
  • מעקב רשלני אחר היולדת לאחר הלידה
  • שאריות שליה ברחם לאחר הלידה

ועוד.

התקופה הסמוכה למועד הלידה, מהלך הלידה ותקופת ההתאוששות של היולדת לאחריה, מצריכה תשומת לב רבה וגילוי אחריות מוגברת מצד אנשי הצוות הרפואי הרפואי, שאמורים להוביל את היולדת עד ללידת תינוק בריא.

גם במקרה של סיבוך בלתי נמנע, על אנשי הצוות הרפואי לפעול במהירות לאבחון הבעיה ולמתן טיפול רפואי הולם, על מנת למזער ככל שניתן את הסיכון לפגיעה בתינוק וביולדת. פעולה בלתי אחראית, אי מתן תשומת לב לפרטים, פענוח שגוי של בדיקות או עיכוב בהגשת טיפול במתבקש במקרה של מצוקה עוברית - כל אחד מאלה - עלול להוות עילה לתביעה משפטית, במקרה של גרימת נזק בלתי הפיך לרך הנולד.

כמה פיצויים אפשר לתבוע ולקבל?

בעשר השנים האחרונות חלה עליה של יותר מ-32% במספר התביעות שהוגשו בישראל בשל רשלנות רפואית בלידה, כאשר רוב רובן של התביעות מסתיימות בפשרה כספית בין הצדדים. למרות שאותם הסכמי פשרה נשארים חסויים ברוב המקרים, ניכרת עליה משמעותית בסכומי הפיצויים שנפסקים לתובעים בבתי המשפט בישראל.

על מנת להעריך בצורה ריאלית כמה פיצויים ניתן לתבוע בכל מקרה לגופו, יש לפנות להתייעצות עם עורך דין מיומן, שיבדוק את התיק הרפואי של היולדת בקפידה, וכאמור, בשיתוף עם מומחה רפואי בכיר. רק לאחר בחינת נסיבותיו של כל מקרה לגופו ובהתאם לאופי הנזק שנגרם לתינוק ולאמו, ניתן יהיה להעריך בצורה מדוייקת את סכום הפיצויים שאותו ניתן יהיה לתבוע.

באופן כללי ניתן הגיד כי המדובר על סכומי עתק, המגיעים לעיתים למיליוני שקלים רבים, במקרים שבהם המדובר על רשלנות רפואית חמורה, כאשר שאלת אחריותם של הרופאים ובתי החולים כללל אינה מוטלת בספק - וישנם הרבה יותר מדי מקרים כאלה.

עורך דין מנוסה בתחום יוכל, בהסתמך על תביעות עבר ופסיקות בתי המשפט לאורך השנים האחרונות, להעריך עבורך את גובה הפיצוי שניתן יהיה לתבוע ולקבל גם במקרה שלך ואנו מציעים לעשות זאת עבורך, בהתחייבות למתן תשובות מלאות כל שאלה שלך ולהערכה מדוייקת של המגיע לך.

עורך דין מנוסה בתחום יעשה את ההבדל עבורך!

לבחירה שלך בעורך הדין חשיבות רבה בכמה רבדים שונים. ראשית, חשוב לבחור בעורך דין שמתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית ולא בעורך דין ש"עושה את זה על הדרך" או כזה ש"מתמחה בכל תחום". כבר בשלב הראשוני, של הערכת סיכויי התביעה, נדרשת מקצועיות מיוחדת וניסיון רב, לצורך קבלת החלטה האם ניתן לבסס עילה לתביעה והאם הנזקים שנגרמו יאפשרו לתבוע ולקבל פיצוי ראוי, שיצדיק כניסה להליך משפטי.

בהמשך, חשוב שעורך הדין יהיה בעל ניסיון מוכח והצלחות בתביעות פיצויים דומות בעבר. רק לעורך דין כזה יש ידע מספיק והיכרות עם מומחים רפואיים מכובדים, שיוכלו לתמוך בהגשת תביעה באמצעות חוות דעת מפורטת לגבי הליך הלידה ותוצאותיה.

לאורך ההליך המשפטי חשוב שעורך הדין שלך ידע להתמודד מול הנתבעים בהליכי גישור, משא ומתן ובמידת הצורך גם בבית המשפט, בעת חקירה העדים והמומחים הרפואיים שיעידו מטעם הצדדים. להופעה של עורך הדין והניסיון המקצועי שלו תפקיד מרכזי בהצלחת התביעה שלך ובהכרעת בית המשפט לגבי גובה הפיצויים שיפסקו.

המשרד מנוהל על ידי עורכת הדין אדרה רוט, המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם דגש והתמחות ייחודית, בתביעות המוגשות על רקע אירועי רשלנות רפואית בלידה.

אנו מזמינים אותך לפגישה אישית במשרדנו, במהלכה נציג בפניך תביעות קודמות ופסקי דין רבים, בהם השגנו עבור לקוחותינו פיצויים בסכומי עתק בשל מקרים הדומים לזה שלך.

בכל מקרה, אנחנו ניתן לך את כל התשובות והערכת סיכויים ריאלית לגבי התכנות של תביעת פיצויים בשל הנזקים שנגרמו במהלך הלידה.

לחצו כאן לקבלת ייעוץ משפטי אישי

עורכי הדין שלנו עונים לשאלות נפוצות

לאורך השנים טיפל משרדנו במאות תביעות רשלנות רפואית שהוגשו בשל רשלנות בלידה. מעבר לכך, מדי חודש אנחנו עונים ומסייעים למאות פונים אחרים, המבקשים לבדוק האם יש להם אפשרות להגיש תביעה בשל נזקים שנגמרו ליולדת ולתינוק במהלך הלידה.

לפניך תשובות מפורטות לשאלות נפוצות של נשים וגברים, שפנו למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ משפטי ראשוני.

כמה זמן לוקחת תביעת רשלנות רפואית על נזק בלידה?

הליך של תביעת רשלנות רפואית אינו קצר לרוב ומשכו תלוי בשלב בו מסתיימת התביעה.

ההליך ממושך משום שהוא כרוך באיסוף התיעוד, פניה למומחים רפואיים וקבלת חוות דעת רפואיות, הכנת תביעה ולאחר מכן הגשת כתב הגנה מטעם הצד שכנגד (הנתבעים) וחוות דעת רפואית מטעם הנתבעים.

ככל שהתביעה אינה מגיעה להוכחות, כלומר שמיעת עדים, אלא מסתיימת בהסכם בין הצדדים במסגרת הליך גישור או פשרה, פרק זמן של כשנתיים וחצי מיום הגשת התביעה הוא סביר ביותר. חשוב לדעת כי ישנן תביעות מורכבות, שניהולן במסגרת בית המשפט אורך גם מספר שנים.

למעשה, אין תשובה ברורה אחת לשאלה בדבר משך התביעה וכל מקרה נבחן לפי סוגו ולפי נסיבותיו.

כמה עולה להגיש תביעת רשלנות רפואית בלידה?

שכר טרחת העורך דין בתביעות רשלנות רפואית לרוב נגבה באחוזים מהפיצוי שמתקבל בסיום התביעה.

עם זאת כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית בלידה יש לצרף חוות דעת רפואיות של מומחים רפואיים וחוות דעת אלו כרוכות בתשלום למומחים. מומחים רפואי בעלי שם, בדיוק אלה שכדאי לצרף את חוות דעת לתביעה שלך, גובים סכומי כסף ניכרים עבור חוות דעת, סכומים שיכולים לעלות על 15,000 לכל חוות דעת ולעיתים כאמור, יש צורך בכמה חוות דעת של כמה מומחים בתחומי רפואה שונים.

חשוב לדעת כי כיום ישנם פתרונות מימון חוקיים גם ללקוחות אשר אין להם אפשרות לממן את חוות הדעת הרפואיות, בעזרת חברות אשר מתמחות במימון הליכים משפטים תמורת עמלה בסוף ההליך.

קראו עוד על עלויות חוות דעת רפואית

האם אצטרך להעיד בבית משפט אם אגיש תביעה בשל הפגיעה בלידה?

לאחר הגשת התביעה לבית משפט בשל נזקים בלידה מתקיימים תחילה בבית המשפט הליכים מקדמיים וישיבות קדם משפט להם התובעים עצמם אינם חייבים להתייצב ולא נשמעים בהם עדים.

אחרי שהליכי הקדם משפט הכוללים גם הגשת חוות דעת רפואיות מטעם הנתבעים מסתיימים, לרוב מקיימים הליכי משא ומתן בין הצדדים ובחלק גדול מהתביעות מגיעים להסכם לסיום התביעה מבלי שיהיה צורך בשמיעת עדים.

אם הצדדים לא מגיעים להסכמה, מוגשים תצהירים מטעם הצדדים לבית המשפט ואז העדים נחקרים בבית המשפט על תצהיריהם. ישנן לא מעט תביעות המגיעות לשלב ההוכחות, בהן התובעת / תובעים נדרישם להעיד ביבת המשפט ומצד שני, ישנן גם תביעות שבהן מוותרים על הצורך להעיד את התובע/ים.

האם התביעה הנה אישית נגד הרופא שטיפל בי?

תביעות בשל רשלנות רפואית בלידה מוגשות בדרך כלל נגד הגורם אשר הפעיל את בית החולים, אם למשל מדובר בבית חולים אשר הנו בבעלות קופת חולים כללית כמו בית חולים מאיר, בילינסון או קפלן אז התביעה תוגש כנגד שירותי בריאות כללית.

אם מדובר בלידה אשר התרחשה בבית חולים ממשלתי כמו שיבא - תל השומר, רמב"ם או וולפסון התביעה תוגש כנגד משרד הבריאות.

יש בישראל גם בתי חולים עצמאיים דוגמת מעייני הישועה או הדסה ובמקרה של לידה רשלנית בבתי חולים אלו התביעה היא כנגד בית החולים.

הרופאים והאחיות אשר עובדים בבית החולים מבוטחים במסגרת הביטוח של בית החולים ולכן כמעט תמיד אין סיבה אמיתית לשלב אנשי צוות כנתבעים בתביעת רשלנות רפואית בגין לידה שגרמה לנזק ,והתביעה מוגשת כנגד המפעיל של בית החולים או בית החולים עצמו במקרה של בית חולים עצמאי.

מי משלם את הפיצויים על הרשלנות?

כמעט כל בתי החולים בישראל מבוטחים בביטוח אחריות מקצועית בגין פעילות הרופאים, האחיות ויתר הצוות.

חברת הביטוח אשר מבטחת את פעילות בית החולים היא זו אשר משלמת בסוף הליך התביעה את הפיצוי לתובעים. הרופאים עצמם או כל גורם אחר מהצוות אינם משלמים דבר.

ישנם כמובן מקרים שבהם רופא נתבע באופן אישי, כאשר גם במקרים אלה חברת הביטוח המבטחת את הרופא בביטוח אחריות מקצועית, היא שתשלם את הפיצויים אם וכאשר יפסקו.

האם הרופא או המיילדת שהיו מעורבים בלידה יפגעו בגלל התביעה?

בניגוד לתביעות אזרחיות אחרות, תביעה המוגשות בשל רשלנות בלידה מוגשת כנגד הגורם אשר הפעיל את בית החולים או בית החולים עצמו ולא כנגד הצוות הרפואי או הסיעודי.

הצוות הרפואי או הסיעודי לא נפגעים כלכלית או מבחינת קידומם ותנאי עבודתם בשל תביעת רשלנות רפואית.

אפשר לקבל פיצויים מבלי להגיש תביעה לבית משפט?

התשובה במרבית המקרים הנה שלילית.

התרשלות בלידה אינה פשוטה להוכחה ודורשת חוות דעת רפואיות בתמיכה לטענות התובעים, ההתייחסות של הגורמים הנתבעים לתביעה הנה רצינית יותר מאשר לפניה במכתב או דרישה שאינה בתביעה.

עם זאת כאמור מרבית התביעות לא מגיעות להכרעה במסגרת פסק דין ומסתיימות בשלב מוקדם יותר, במסגרת פשרה לאחר מו"מ ישיר בין עורך הדין של התובעת לעורכי הדין של החברה המבטחת את הרופא/ים ובית החולים.

מי תובע, ההורים או התינוק/ת שנולד/ה?

מבחינה פרוצדורלית, כל תביעת רשלנות רפואית המבוססת על טענות לרשלנות בזמן הלידה מוגשת הן על ידי ההורים והן על ידי התינוק/ת שניזוק/ה בלידה.

מבחינת לוח זמנים והחל ממועד הלידה, מתי כדאי להגיש תביעה?

אנו ממליצים לא להמתין יותר מדי ולפנות אל עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית בהקדם וניתן בהחלט לפנות גם מספר חודשים לאחר הלידה.

רצוי להגיש את התביעה לבית משפט לפני שהילד/ה מגיע/ה לגיל 7. חשוב לזכור כי הכנת התביעה הנה משימה מורכבת, אשר יכולה להמשך גם חצי שנה ויותר. עורך דין מנוסה יוכל לסייע לכם כבר בתחילת הדרך ולמנוע מכם טעויות ופעולות שעלולות לחבל בסיכויי התביעה העתידית.

מתי חלה התיישנות ולמה נושא ההתיישנות מורכב?

עילת התביעה של ההורים בגין רשלנות רפואית בלידה מתיישנת עם הגיע הילד לגיל 7 שנים ועילת התביעה של הילד מתיישנת עקרונית עם הגיעו לגיל 25.

עם זאת, בהחלט מומלץ מאד לא להמתין זמן רב ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם האפשרי, מיד לאחר שמתוערר חשש או חשד לרשלנות רפואית.

יש לשים לב כי מועדי התיישנות אלו מתייחסים לרשלנות בלידה שגרמה נזק לתינוק ולא לתביעת רשלנות רפואית בגין רשלנות באיתור בעיות, מחלות גנטיות או מומים בהריון אשר מתיישנת בכל מקרה בחלוף שבע שנים מהלידה.

האם אם יחידנית צריכה שיתוף פעולה מצד האב להגשת תביעת רשלנות?

אם האב רשום כאבי הילדה ברשומות משרד הפנים הוא אפוטרופוס שלה ביחד עם האמא, גם אם אינו משלם מזונות ואפילו אם אינו בקשר עם הילדה.

כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין רשלנות בלידה צריך יהיה שיתוף פעולה של האב במקרה זה. אם האב אינו משתף פעולה ניתן להגיש בקשה לבית משפט לענייני משפחה, ולבקש לאפשר לאם להגיש תביעה ללא הסכמת האב או לחלופין לקבלת אפוטרופסות בלעדית של האם על הילדה.

האם צריך לפנות למומחה רפואי לפני הפניה לעורך דין?

בהחלט לא.

אין שום סיבה ולא מומלץ לפנות למומחה רפואי לבירור המקרה טרם פניה לעורך דין ולא נהוג לעשות זאת.

עורך דין המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות ידע בדיוק אילו מומחים רפואיים מתאימים למקרה התביעה ואילו מומחים רפואיים מקובלים ומוכרים על ידי בתי המשפט. פניה למומחה רפואי לפני פניה לעורך דין עלולה להסתיים בהוצאת כספים מיותרת שלא תועיל כלל לביסוס התביעה.

כמה פיצויים אפשר לתבוע על רשלנות בלידה?

בתביעת רשלנות רפואית לא נוקבים בסכום המלא של התביעה כבר בכתב התביעה, שכן יש ראשי נזק עתידים אשר לפי החוק לא ננקב בהם סכום בתביעה.

תביעות בגין רשלנות בלידה לרוב הנן תביעות גדולות יחסית ולכן התביעה בדרך כלל מוגשת לבית המשפט המחוזי, אשר בסמכותו לדון ולפסוק בתביעות אשר הערכת הפיצוי בהן הנה שניים וחצי מיליון ₪ ויותר.

אפשר להגיש תביעה אחת על הנזק של האם היולדת והתינוק?

אין כל מניעה מלהגיש תביעה אחת על נזקים שאירעו באותה לידה הן לאם והן לתינוק.

יש לקחת בחשבון כי חייבים להגיש את התביעה לפני שיחלפו שבע שנים מהלידה שכן לאחר מועד זה נזקי האם יתיישנו, ולא ניתן יהיה להגיש תביעה בשל הנזקים שנגרמו לה לאחר מועד זה.

מי מקבל את כספי הפיצויים בפועל, הילד/ה או ההורים?

פיצויים המתקבלים בגין תביעת רשלנות רפואית בלידה אשר גרמה נזק לילוד מתחלקים לרוב לפי החלטת בית המשפט לשניים.

ההורים מקבלים חלק מהפיצויים לשימוש חופשי, שכן לרוב הם זקוקים לסכום כספי ניכר כדי לדאוג לצרכיו הרבים של הילד ובכלל זה טיפולים רפואים, חינוך, עזרה בשכר, שינויים בבית והתאמות דיור לנכה, עזרים רפואיים ועוד.

בהתאם להחלטת בית המשפט, לעיתים קרובות סכום נוסף מתוך הפיצויים נסגר בתכנית חסכון לטובת הילד עד הגיעו לגיל 18 שנה.

אפשר להגיש תביעה על רשלנות בלידה שהיתה לפני יותר מ-18 שנה?

כן בהחלט.

ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית על נזק שאירע לתינוק במהלך הלידה, בכל שלב, בטרם הגעה לגיל 25, זאת אומרת עד 7 שנים לאחר גיל 18. נדגיש שוב שממש לא מומלץ לדחות את הגשת התביעה לרגע האחרון.

אין בזה כל היגיון ולעיתים זה אף עלול להוות מכשול.

איך אפשר לדעת אם הנכות ממנה סובל הילד שלי נגרמה בשל התרשלות בלידה?

בכל מקרה של חשד להתנהלות לא תקינה בעת הלידה ונזק שנגרם לתינוק כדאי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אישי באמצעות עורך דין המתמחה בתחום.

עורך הדין יקבל לידיו את מלוא התיעוד הרפואי ויעריך, בסיוע מומחים רפואיים, האם היתה התרשלות בלידה והאם הנזק שנגרם לתינוק קשור להתרשלות זו. למרות שזה נשמע על פניו פשוט, ההכרעה בנושא אינה פשוטה כלל.

אפשר לקבל מהרופא שמטפל בילד חוות דעת לתביעה במקום להוציא הרבה כסף?

ברוב המקרים ממש לא ובכל מקרה, זה לא מומלץ.

חלק גדול מהרופאים אינם מעוניינים לתת חוות דעת רפואיות בתמיכה לתביעת רשלנות רפואית ולכן עדיף להשאיר בידי עורך הדין את ההחלטה מי הרופא המומחה המתאים ביותר לעריכת חוות דעת רפואית שתתמוך בתביעת הרשלנות הרפואית בלידה.

סיכויי ההצלחה של התביעה כמו גם גובה הפיצויים שיפסקו לתובע/ת, תלויים בין השאר בחוות הדעת של המומחה הרפואי ולכן, מומלץ לצרף לתביעה שלך חוות דעת של מומחה רפואי מוכר ובעל שם, בתחום המיילדות.

האם קביעת 100% נכות על ידי הביטוח הלאומי יכולה להחליף צורך בחוות דעת רפואית?

לצערנו הרב התשובה שלילית.

אי אפשר להשתמש בקביעה של ביטוח לאומי במקום חוות דעת של רופא מומחה בתחום נוירולוגיית הילדים ,לעניין שיעור הנכות של הילד והקשר בין נכות זו להתרשלות בזמן הלידה.

הקביעה של המוסד לביטוח הלאומי בעניין שיעור הנכות יכולה לשמש רק כחיזוק לחוות דעת של המומחה הרפואי מטעם התובעים.

האם יש חשש שבית החולים יזייף מסמכים מהתיק הרפואי שלך?

בעידן הנוכחי בו מרבית התיעוד ממוחשב והאפשרות של זיוף התיעוד פחות סבירה, אולם מאחר ולעיתים מגישים תביעות רשלנות רפואית בלידה על לידות שהתרחשו לפני שנים לעיתים חלק מהרשומה ידנית ושם בחלק מהמקרים עלו בעבר חשדות לשינוי הרשומה בדיעבד.

חשוב להבין ששינוי של הרשומה בדיעבד הוא מעשה פלילי והגורמים הרפואיים לא תמיד יכולים לדעת אם אין בידי התובעים עותק מהמסמכים ולכן ההערכות הן כי מקרים כאלו הם נדירים למדי, למרות שהיו דברים מעולם.

מה עושים אם בית החולים טוען שהתיק הרפואי מהלידה נעלם ולא נמצא?

לפי החוק בית החולים מחוייב לשמור את תיק הלידה של האם והילוד עד 25 שנה ממועד הלידה.

לכן, אם בית החולים יטען שהתיק אבד הדבר רק יסייע לתובע לבסס תביעת רשלנות רפואית, שכן במקרה כזה הנטל להוכיח כי לא היתה התרשלות בלידה יעבור לבית החולים ובהיעדר מסמכים קשה לבית החולים יהיה להרים נטל זה.

קראו עוד על העברת נטל הראיה בתביעות רשלנות רפואית

האם אפשר להמשיך בטיפול בבית החולים שאותו תובעים?

בהחלט כן וזה נפוץ מאד.

אין כל מניעה להמשיך ולהיות מטופלים באותו בית חולים או באותה קופת חולים, גם לאחר הגשת תביעת פיצויים בשל רשלונת בלידה. לבית החולים או קופת חולים אסור בשום אופן להפלות מטופל שתבע אותם או לסרב לטפל במטופל התובע או במי מבני משפחתו.

איזה עורך דין מתאים לתביעה על רשלנות בלידה?

רק עורך דין מנוסה, ותיק ובעל "קבלות" בתחום הרשלנות הרפואית, אם דגש מיוחד על תחום ההריון והלידה.

תביעת רשלנות רפואית בלידה הנה תביעה מורכבת אשר מחייבת ניסיון מצד עורך הדין והכרות עם תחום מיוחד זה של תביעות. רצוי מאד לבחור עורך דין אשר תיווכחו כי יש לו די ניסיון בתחום, כזה שטיפל בהצלחה בתביעות דומות הקשורות לנזקים שנגרמו בעת ההריון ובלידה.

מעבר לכך, חשוב לבחור עורך דין שאיתו נוצרו לך כימיה מיוחדת וכשה שיטפל בתביעה שלך בעצמו ולא באמצעות מתמחה במשרד.

האם יש צורך בפגישות רבות עם עורך הדין לפני ובמהלך התביעה?

יחסית לגודל התביעה התשובה שלילית.

לאחר הפגישה עם עורך הדין וחתימה על מסמכי פתיחת ההליך, עורך הדין אמור לטפל בעצמו במרבית הפעולות הנדרשות ובין השאר: איסוף התיעוד הרפואי, פניה למומחים רפואיים וכדומה.

לכן בפועל אין צורך בפגישות או בעיסוק רב מצד הלקוחות בעת הכנת התביעה. גם בהליכי הגישור, אם וכאשר יתקיימו, אין צורך בנוכחות של הלקוחות (בניגוד להליכי גישור בתביעות אזרחיות אחרות) כאשר יכול להיות, שלפני ההגעה לשלב ההוכחות יעלה צורך בפגישה נוספת עם הלקוחות, לצורך הכנתם לחקירות בבית המשפט.

בשורה התחתונה וביחס לתביעות אזרחיות אחרות, אין צורך בפגישות רבות בין עורך הדין ללקוח לאורך ההתנהלות המשפטית. מאידך, חשוב שעורך הדין יעדכן את הלקוחות בכל התפתחות בתיק, הן באמצעות דוא"ל מפורט ואין באמצעות הטלפון.

האם הגשת תביעה משפטית בגלל רשלנות בלידה תפגע בקצבת הנכות של הילד מביטוח לאומי?

בהחלט לא.

הפיצויים שיפסקו בבית המשפט הנם מעבר לתגמולי הביטוח הלאומי ולא יפגעו בשום צורה בקבלת הקצבאות של הילד למשך כל חייו.

עם זאת חשוב להבין כי כאשר מחשבים את היקף הנזק שנגרם בשל ההתרשלות, מפחיתים ממנו את סכום הגמלאות שהילד וההורים קיבלו, מקבלים ויקבלו בעתיד מהמוסד לביטוח הלאומי. סכום הקיזוז יופחת מסכום הפיצויים שישולמו על ידי הנתבעים.

קראו בהרחבה על חישוב תוחלת החיים של הנפגע לצורך קיזוז תשלומי הביטוח הלאומי

האם ניתן להגיש תביעת פיצויים גם במקרה של תינוק שנפטר לאחר הלידה?

בהחלט כן ולצערנו, מקרים אלה נפואין מניעה מלהגיש תביעת רשלנות רפואית בלידה במקרה בו הילד נפטר לאחר הלידה. יש לקחת בחשבון כי יש להגיש תביעה זו 7 שנים מיום הלידה.

איזה מסמכים צריך להביא לפגישה עם עורך הדין על מנת לבדוק את המקרה שלנו?

רצוי מאד להביא עמכם לפגישה את מלוא התיעוד הרפואי אשר יש בידכם הנוגע למהלך ההריון והלידה.

כמו כן, חשוב להביא תיעוד רפואי לגבי מצבו הרפואי של הילד, המעקב הרפואי מאז לידתו והטיפולים שקיבל. יש כמובן להצטייד גם בתעודות זהות כולל הספח בו רשומים פרטי הילד. אם ברשותכם דיסקים של בדיקות הדמיה אשר בוצעו בהמלך ההריון או לאחריו, יש להביא גם אותם.

בכל מקרה, כאשר פונים לאפיק המשפטי ולפני הגשת תביעה, עורך הדין שלך ידאג להעתיק את כל החומר הרפואי הרלוונטי למקרה.

מה קורה אם מפסידים בתביעה?

חשוב להבין כי תביעת רשלנות רפואית בלידה הנה הליך ארוך וממושך, עם לא מעט תחנות בדרך ועד לפסק דין המכריע.

גם אם מתברר חלילה במהלך ניהול התביעה כי יש חשש ממשי שהיא לא תתקבל ניתן בדרך כלל לסיים את התביעה בפיצוי משמעותי המשקלל את הסיכויים והסיכונים בתיק.

גם במקרים בהם מתקבל פסק דין הדוחה את התביעה ניתן להגיש ערעור על פסק הדין וככל שפסק הדין הדוחה את התביעה היה מוטעה יש סיכוי ממשי שבית המשפט בערעור יקבל את התביעה.

לחצו כאן לפניה וקבלת ייעוץ משפטי אישי

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (19)

5 stars - based on 19 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

26 בדצמבר 2024

תגמולי ביטוח סיעודי לי...

הורים רבים אינם מודעים לזכותם לקבלת תגמולי ביטוח סיעודי מקופת החולים של הילד/ה, לאחר שאובחנ/ה על ...

קרא עוד

26 בדצמבר 2024

תביעת ביטוח סיעודי עבו...

עורכת הדין אדרה רוט מובילה בייצוג הורים לילדים בתביעות ביטוח סיעודי מול חברות הביטוח המבטחות את 4...

קרא עוד

03 בינואר 2025

איך אפשר לקבל החלטות ב...

איך אפשר לקבל החלטות חשובות במהלך ההריון אם לא מכירים את כל העובדות? כנראה שזה בלתי אפשרי ולכן חש...

קרא עוד

07 בינואר 2025

תנאי הביטוח הסיעודי הק...

ב-1 לינואר 2025 נכנסה לתוקף רפורמה נוספת, ששינתה את תנאי הביטוח הסיעודי הקבוצתי של כלל המבוטחים ד...

קרא עוד

09 בינואר 2025

פגיעה בגן SCN1A חשוב ל...

פגיעה מזערית בגן SCN1A עלולה להוביל לאפילפסיה ואוטיזם, ונחשבת לאחת הפגיעות הגנטיות הנפוצות. את הר...

קרא עוד

09 בינואר 2025

חסר או תוספת באחד ממאו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי ניתן לאבחן חסר או תוספת באחד מתוך מאות גנים, כאשר במצב כזה חובת הרופא ליי...

קרא עוד

12 בינואר 2025

אבחון פגיעה בגן SHANK3...

מחקרים הוכיחו כי 2-3 מכל 100 ילדים שאובחנו עם אוטיזם לוקים בפגיעה מהותית בגן SHANK3 הממוקם על גבי...

קרא עוד

12 בינואר 2025

20 גנים הכי נפוצים בהת...

המחקר הגדול והמקיף שנערך אי פעם, בדק והשווה נתונים של מעל 35000 בדיקות אקסום, ובודד את 20 הגנים &...

קרא עוד

19 בינואר 2025

פגיעה בגן CHD8 באזור 1...

עשרות מחקרים מאז 2017 הוכיחו כי מוטציות בגן CHD8 נפוצות מאד בקרב ילדים המאובחנים עם אוטיזם. האם י...

קרא עוד

19 בינואר 2025

1204 גנים מעורבים בהתפ...

לפניך הסבר מפורט, אודות רמת הסיכון המוכרת [2025] של 1204 הקשורים באופן ישיר להתפתחות אוטיזם בעובר...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה