רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עו"ד אדרה רוט עם למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג בתביעות רשלנות רפואית כנגד קופות החולים בישראל

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי רשלנות בתחומי הרפואה השונים.

פנה/י לתיאום פגישה >>

רשלנות רפואית של פסיכיאטר - מידע לנפגעים

מחבר: 11/10/2011 13:17

נפגעתם בעת קבלת טיפול פסיכיאטרי?

תפקידו של פסיכיאטר בעת אבחון ומתן טיפול לחולה אשר נזקק לשרותיו הוא עדין ומורכב. לעיתים קרובות יחליט הרופא בשלב האבחון על אשפוזו של המטופל במוסד פסיכיאטרי, ובמצבים רבים אף יותר, ומתוקף תפקידו, יחליט על שימוש בתרופות פסיכיאטריות חזקות לצורך הקלה על מצבו הנוכחי של המגיע לטיפול.

הבעיות מתחילות כאשר מגיע לטיפול חולה הנמצא במצב נפשי קשה, אשר לעיתים ניתן להגדירו כמצב קטטוני, וכאשר המטופל נזקק לטיפול ראשוני מידי כמקובל במקרי חירום.

השוני בין טיפול רפואי מידי במקרים של פגיעה בגוף לבין מקרים בהם נזקק המטופל לטיפול ראשוני מידי בעת פגיעה נפשית, או בשל מצב נפשי קשה הוא עצום, ושיטות הטיפול שונות לחלוטין.

כאשר בטיפול בעת פגיעה גופנית פונים המקורבים למטופל אל חדר מיון לצורך ביצוע הטיפול הראשוני, מטופל הנזקק לטיפול ראשוני מיידי כתוצאה מפגיעה נפשית, או מצב נפשי המחייב טיפול, יגיע במרבית המקרים לטיפול אצל פסיכיאטר פרטי, או אל חדר המיון בבית חולים פסיכיאטרי.

במאמר זה, נעמוד על טיבן של ההחלטות אשר מתקבלות על ידי פסיכיאטר, אשר נותן את הטיפול המיידי למטופל הנזקק ונסקור מקרים בהם ייתכן וההחלטות שהתקבלו ייראו כשגויות, וייתכן אף כי יגרמו נזק נפשי נוסף למקבל הטיפול, ויוכלו להתקבל בסופו של דבר בעיני המערכת המשפטית כעילה לתביעה בגין רשלנות רפואית של פסיכיאטר.

אבחון פסיכיאטרי רשלני המוביל לאשפוז כפוי

אשפוז כפוי הוא נושא בעייתי במיוחד העומד בניגוד לחוקי הדמוקרטיה ובחוקי זכויות האדם. ההחלטה על אשפוז כפוי לאדם תפגע במרבית המקרים בדימויו העצמי, בחירותו, וכמובן גם תיצור סטיגמה נגדו חברתית.

אי לכך, ההחלטה על אשפוז כפוי, לא יכולה להתקבל כעניין של מה בכך, ועל פי חוק, הגוף המוסמך לקבוע באם יאושפז אדם בניגוד לרצונו הוא הפסיכיאטר המחוזי, אזר יכול לקבוע את הליך הבדיקה שעל פי תוצאותיה ניתן יהיה לאשפז אדם בכפייה.

סיוע לנפגעי רשלנות רפואית - ליחצו כאן: פניה דיסקרטית לקבלת סיוע

הבדיקה הקובעת באם יאושפז אדם בניגוד לרצונו כוללת שלשה שלבים, תחילה, יאובחן המטופל כחולה, אשר כתוצאה ממחלתו נפגם כושר השיפוט שלו לקבלת ההחלטה בעצמו. שנית, ייבדקו האפשרויות לסיכון חיי אדם, הן חייו שלו והן חייהם של השוהים בסביבתו. שלישית, אם המטופל לא נתן הסכמה להיבדק אצל פסיכיאטר בעצמו.

קיום שלשת התנאים האלו מאפשרים אשפוז של חולה בכפייה. אי קיום תנאים אלו, או אשפוז אדם שלא על ידי הוראתו של הפסיכיאטר המחוזי, מהוות עבירה על החוק, ובדיעבד, במידה וייפגע המטופל כתוצאה מהאשפוז הכפוי, יוכל הדבר להיחשב כמקרה רשלנות רפואית מצד הפסיכיאטר אשר אישר את האשפוז הכפוי ומצד המוסד בו אושפז החולה.

יש לציין שני דברים נוספים בעניין האשפוז הכפוי, ראשית, תינתן האפשרות גם למנהל בית חולים פסיכיאטרי במקרי חירום לקבוע באם יאושפז החולה בניגוד לרצונו, ובלבד שיעמוד בבדיקת שלשת השלבים אשר הוזכרה בתחילת הפרק, כאשר אשפוז כפוי זה לא ימשך למעלה מארבעים ושמונה שעות.

בתום התקופה ישוחרר החולה אלא אם כן במהלך תקופת האשפוז נתנה הוראה אחרת או שהחולה הסכים להמשך האשפוז.

רישום תרופות פסיכיאטריות שגוי

רבים יאמרו כי הקלות בהם נרשמות תרופות פסיכיאטריות בימינו היא בלתי נסבלת, בעיקר כאשר מדובר בעניין תרופות של הפרעת קשב לילדים. על פי האומדן, בעולם קיימים למעלה משבע עשרה מליון ילדים אשר משתמשים באופן קבוע בתרופות פסיכיאטריות אשר נרשמו על ידי מטפלים.

השימוש בהן, בקרב ילדים - מסכן את הילדים במקרי מוות, הזיות קשות, עוינות, חרדה, התנהגות אלימה, נטיות אובדניות ותופעות לוואי נוראיות נוספות, זאת על פי דוחות האו"ם.

בעשרים ותשע לספטמבר, בשנת 2005, הורתה סוכנות המזון האמריקאית על רישום במקום בולט ובמסגרת ברורה על כל תרופות המרשם הניתנות לילדים כטיפול בהפרעות קשב וריכוז ובכללן התרופה הידועה "ריטלין", של אזהרה, המבהירה כי השימוש בתרופה עלול לגרום להתאבדות של המשתמש.

זאת מאחר וניסויים קליניים אשר בוצעו בתרופות אלו הוכיחו מעבר לכל ספק כי השימוש בתרופות אלו עלול לגרום וגורם בפועל למחשבות אובדניות ולהתנהגות אובדנית.

וועדת הקהילות האירופאית, המייצגת 25 מדינות ברחבי העולם, אף הוציאה מסמך ארוך בן 500 עמודים המפרט את הסכנות התמונות בשימוש בתרופות כימיות פסיכיאטריות לטיפול בדיכאון אצל ילדים ואף המליצה לא לתת כטיפול לילדים את התרופות האלו, לפחות לא לפני הגיעם לגיל 18.

מכון הבריאות הלאומי הבריטי ייעץ למטפלים הפסיכיאטרים למצוא חלופות לא-כימיות כטיפול לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז או הסובלים מדיכאון, כדוגמת שינוי הרגלי תזונה והפעלת הילדים בתרגילי כושר גופני.

מכאן, נוכל ללמוד כי אבחון שגוי על ידי פסיכיאטר, או רשלנות ברישום תרופות, עלולים לפגוע בהתנהגותו של האדם בטווח הקצר והארוך, ולעיתים לגרום אף למוות. מתן תרופות שלא לצורך מהווה רשלנות רפואית והוא בהחלט עילה לתביעה כנגד הגורם הרושם את התרופות במקרה של פגיעה של המטופל.

סיוע לנפגעי רשלנות רפואית, לחץ כאן: פניה דיסקרטית לקבלת סיוע

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (2) | דירוגים (2)

2 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה