רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עו"ד אדרה רוט עם למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג בתביעות רשלנות רפואית כנגד קופות החולים בישראל

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי רשלנות בתחומי הרפואה השונים.

פנה/י לתיאום פגישה >>

סיבוכים ונזק בלתי הפיך בגלל תסביב שחלה

מחבר: 17/12/2024 09:44

תסביב שחלה, או שיזור שחלה, Ovarian Torsion, הינו מצב בו השחלה מסתובבת ומתפתלת סביב עצמה ועקב כך גורמת לחסימת זרימת הדם בעורק שמוביל את הדם אליה, או בוריד שמוביל את הדם ממנה.

מדובר במצב חירום מבחינה רפואית, מאחר וללא טיפול מהיר מצב זה עלול להתפתח לנמק חריף ולחייב את הסרת השחלה בניתוח וזאת כדי למנוע גרימת זיהום בחלל הבטן.

בסקירה שלפניך מסביר עורכת הדין אדרה רוט על מקרים בהם ניתן טיפול רשלני מצד הרופאים, במקרים של תסביב שחלה, כמו גם אודות הנזקים שנגרמו בשל אותה התרשלות.

לשחלות יש תפקיד חשוב, לייצר את הביציות של האשה ולהפריש הורמוני מין בתקופת הפוריות, וכן הורמונים שחיוניים לבריאות העצם והלב של האשה, וזאת גם לאחר תקופת הפוריות.

השחלות נמצאות בחלל הבטן של האשה, בצידי הרחם ומתחת לחצוצרות שלה. הביציות שנוצרות בשחלה, נודדות ממנה אל החצוצרות, שם הן ממתינות להפרייתן על ידי תא זרע זכרי.

במידה ומתרחשת הפרייה ונוצר הריון, הביצית המופרית נדבקת אל קיר הרחם, ומתפתחת לעובר. במידה ולא התרחשה הפרייה, נוצר המחזור החודשי, שאז הביצית הלא מופרית נפלטת החוצה דרך הנרתיק, ביחד עם כל הדם שהזין אותה במשך תקופת ההמתנה שלה.

כאמור, השחלות נמצאות בצידי הרחם, שם הן נעות בחופשיות בתוך חלל הבטן. לעיתים הן עלולות לצאת ממקומן ולהסתובב ולהתפתל סביב עצמן ובכך לחסום את זרימת הדם אליהן או מהן.

הפיתול יכול להיגרם בעיקר כתוצאה מגדילת השחלה מעבר לגודל התקין שלה, שעומד על כ-3 עד 4 ס"מ. גידול השחלה יכול להתרחש עקב ציסטות או גידולים שמתפתחים בשחלה, הזרקת חומרים (הורמונים) שמגדילים את מבנה השחלה במסגרת טיפולי הפריה חוץ גופית לדוגמא וכן בשל הריון.

גידול השחלה בשל הריון מתרחש בשל גדילתה הטבעית מיצירת הגופיף הצהוב שנועד להפריש הורמונים לשמירת ההריון וכן בשל הגברת האלסטיות של הרקמות בזמן הריון.

ככלל, תסביב השחלה יכול להתרחש בכל גיל, אולם לרוב הוא מתרחש אצל נשים צעירות, עד לגיל 30, כאשר הגיל הממוצע הנו 28 שנה. בדרך כלל התסביב מתרחש רק בשחלה אחת, אולם לעיתים הוא גם עלול לכלול את החצוצרות.

כאשר נוצר הפיתול בשחלה, הוא מורגש באמצעות כאב עז וחריף באחד משני צידי הבטן התחתונה, כאשר ב-60%-70% מהמקרים הכאב מתרחש בצד ימין שלה וכן באגן. לעיתים הפיתול גם יקרין כאבים לגב התחתון, הירכיים והישבן.

הכאבים גם יכולים להיות מלווים בבחילות, הקאות וחום. לפיכך, בכל מקרה בו חשים בכאב בטן חזק וחד צדדי יש לחשוד בתסביב שחלה, וזאת כל עוד לא הוכח אחרת. כדי לאבחן את הפיתול, יש לפנות לבדיקה דחופה של גניקולוג מומחה.

הבדיקה שלו תכלול בדיקת אולטראסאונד נרתיקי ובדיקת דופלר. ממצאים שיכולים להעיד על קיום תסביב השחלה במסגרת בדיקת האולטראסאונד כוללים שחלה מוגדלת עם ריבוי ציסטות וזקיקים בהיקף השחלה, בצקת בשחלה ונוזל בחלל הדוגלס - תחתית האגן.

ממצא נוסף שיכול להעיד באופן מובהק על קיומו של תסביב בשחלה הינו מצב אשר מכונה Whirlpool Sign, אשר מתבטא במעין מערבולת באזור הפיתול של השחלה.

באמצעות מכשיר הדופלר, אשר מודד את אספקת הדם לשחלה או מהשחלה, ניתן לאתר הפרעה בזרימת הדם לשחלה וממנה, דבר שלמעשה משמש ככלי העיקרי לצורך אבחון הפיתול. לעיתים יכול לעלות צורך גם בהפניית המטופלת לבדיקת CT או בדיקת MRI.

יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שהיעדר ממצאים במסגרת בדיקות ההדמיה הללו אינו מעיד בהכרח על אי קיומו של תסביב השחלה, מאחר וממצאים אלו משקפים את השפעות הפיתול ולא מדגימים את הפיתול כשלעצמו.

על מנת שהפיתול לא יגרום לנמק בשחלה עקב חסימת זרימת הדם, חשוב מאד לטפל בו במהירות האפשרית באמצעות ניתוח לפרוסקופי, וזאת על מנת לנסות לשחרר את הפיתול של השחלה ולחדש את אספקת הדם התקינה אליה. ניתוח זה מהווה כ-20% מניתוחי החירום הגניקולוגיים בנשים.

ניתוח לפרוסקופיה מתבצע באמצעות החדרת מצלמה לחלל הבטן התחתונה, ללא צורך בפתיחת הבטן וביצוע סיבוב של השחלה לכיוון ההפוך כדי לשחרר את פיתולה.

לעיתים יש צורך גם לקבע את השחלה באמצעות תפירתה לדופן הבטן וזאת על מנת למנוע תסביב חוזר שלה. במידה וכבר נגרם נמק לשחלה, יתכן ולא יהיה מנוס מכריתתה, למרבה הצער, וזאת כדי למנוע התפתות זיהום בחלל הבטן.

יחד עם זאת, ייתכנו מצבים שלמרות הנמק השחלה בכל זאת תוכל להתאושש ולו חלקית, ועל כן במצבים כאלו עדיף כמובן להשאירה אצל מי שמעוניינת להיכנס להריון.

רשלנות בטיפול במקרים של תסביב שחלה

לצערנו הרב, יש מקרים שבהם הרופאים אינם מאבחנים את תסביב השחלה מסיבות כאלה ואחרות ובין השאר:

אי ביצוע בדיקת אולטרסאונד

פענוח שגוי של בדיקת אולטרסאונד

איחור בהגשת טיפול רפואי לאישה

התרשלות בטיפול לאחר אבחון התסביב

נזקים בלתי הפיכים בניתוח לפרוסקופיה

ועוד...

עקרונית תסביב שחלה ovarian torsion הוא מצב לא נדיר שגורם כאבי בטן קשים ויכול לחקות מצב של דלקת בתוספתן. אם לא מבחנים את האפשרות של תסביב שחלה בזמן ולא מנתחים בזמן השחלה עלולה להפוך נמקית ואז אין מנוס מכריתתה.

דוגמא לתביעה בשל טעות באבחון תסביב שחלה ניתן למצוא בפסק הדין של בית המשפט המחוזי בחיפה בהליך עא 002684/04. התובעת, קרן נועה, סבלה מכאבי בטן עזים ופנתנה לבית החולים רמב"ם בחיפה, שם אושפזה במחלקה הכירורגית, לאחר שרופאי בית החולים הגיעו למסקנה כי היא סובלת מדלקת בתוספתן.

התובעת נותחה בבית החולים והתוספתן שלה נכרת, אלא שאז נתגלה כי מצבו תקין והוא אינו מודלק. מאידך, התגלה כי התובעת סובלת ממספר ציסטות בשחלה השמאלית ומתסביב של השחלה הימנית שהיתה נמקית.

בשל מצבה הרפואי נכרתו השחלה והחצוצרה הימנית. התובעת טענה כי אלמלא האבחון השגוי של רופאי בית החולים רמב"ם, היה ניתן להמנע מכרתית השחלה ולטפל בה בטיפול לפרוסקופיה שהיה משמר את השחלה ואת החצוצרה.

בכל מקרה שבו נגרם לאישה נזק בלתי הפיך בשל התרשלות גיניקולוג באבחון ו/או בטיפול בתסיב שחלה, יש צורך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני. ישנם לא מעט מקרים מצערים, שבהם נגרמו נזקים בלתי הפיכים לפוריותן של נשים בשל תסביב שחלה.

מקרים כאלה מצריכים בחינה משפטית-רפואית קפדנית, שכן בחלקם ניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית ולזכות בפיצויים משמעותיים.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (11)

5 stars - based on 11 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה