רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עו"ד אדרה רוט עם למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג בתביעות רשלנות רפואית בשל איחור באבחון סרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי טעויות באבחון וטיפול כושל בסרטן

פנה/י לתיאום פגישה >>

רשלנות רפואית בטיפולי כימותרפיה

מחבר: 17/12/2024 09:12

מאמר זה עוסק ומסביר מקרים של רשלנות רפואית בטיפול כימותרפי, שבאה לידי ביטוי בנתינת מינון גבוה מדי של תרופות כימותרפיות לחולה ובטעויות אחרות של אנשי הצוות הרפואי המטפל.

נבדוק מהם הנזקים שעלולים להיגרם לחולה מטעות כזו, ובאילו מקרים אכן מדובר ברשלנות רפואית, לפי פסיקתם של בתי המשפט השונים בישראל.

לשיחה מיידית עם עורך דין חייג/י: 072-334-0001

אם עברת טיפול כימותרפי ואינך בטוח באשר לאופי הטיפול שניתן לך, או שתרצה להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום, לחץ כאן: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית

על טיפולי הכימותרפיה - טיפול נפוץ למחלת הסרטן

טיפול כימותרפי הוא כל טיפול שבמהלכו ניתנות תרופות כימיות לגוף החולה, אם באמצעות זריקות דרך הוריד, ואם בכדורים. הכימותרפיה היא שם כללי לכ-50 סוגים שונים של תרופות, שניתנות במינונים שונים ובתערובות שונות על פי החלטת הרופא המטפל.

התרופות הכימותרפיות יכולות להגיע לכל חלקי הגוף, ומטרתן להרוס תאים סרטניים שסימן ההיכר שלהם הוא שהם מתפתחים במהירות, אולם בפעמים רבות הן הורסות תאי גוף ללא הבחנה, תאים סרטניים ותאי גוף בריאים והכרחיים.

התרופות הכימותרפיות ניתנות כדי לגרום להפסקת התחלקות וגדילה של תאים סרטניים, אולם התרופה אינה מבחינה בין תאים סרטניים לבין תאי גוף תקינים מטיפוסים שונים שמתפתחים במהירות, לכן אחת מתופעות הלוואי של החומר הוא פגיעה בתאי גוף בריאים, במיוחד תאים המתחלקים במהירות (כמו התאים של מערכת העיכול, מערכת הרבייה, שיער ועוד).

תכנון הטיפול הכימותרפי על ידי רופא

מכיוון שתרופות כימותרפיות ניתנות במגוון רחב של מינונים והרכבים, על הרופא המטפל מוטלת האחריות לקבוע את המינון וההרכב המתאים לחולה שלפניו. על הרופא לקחת בחשבון את סוג הסרטן המדובר, מיקומו, ומצבו – כלומר,עד כמה הוא התפשט.

כמו כן חשוב להבין את מצבו הבריאותי הכללי של החולה, כולל הסטוריה רפואית מלאה ככל שניתן, קודם לתחילתו של טיפול כימוטרפי.

תופעות לוואי של כימותרפיה

התרופות הכימותרפיות מזהות תא סרטני בעיקר על פי התפתחותו המהירה והחלקית, והן הורגות תאים מטיפוס כזה. במרבית מקרי הטיפול הכימותרפי התרופות פוגעות גם בתאי גוף בריאים מטיפוסים שמתחלקים במהירות. לדוגמה, תאים בריאים המצויים במח העצם, במערכת העיכול (פה, ושת, קיבה, מעיים), במערכת המין ובזקיקי השערות. 

מינון יתר של תרופות כימותרפיות או הרכב לא נכון שלהן, עשוי אף לגרום לפגיעה באיברים חשובים כמו הלב, הכליות,  הריאות ומערכת העצבים.

רשלנות רפואית בקביעת מינון תרופות

על הרופא המטפל מוטלת האחריות לקבוע הרכב ומינון לתרופות הכימותרפיות שיקבל החולה. זאת, על פי מאפייני המחלה ומאפייני החולה עצמו. על הרופא לברר את פרטי הסרטן, ההיסטוריה הרפואית של החולה, לערוך כל בדיקה שלהערכתו המקצועית תועיל לאיבחון, וכו'.

בסופו של דבר, את ההחלטה בנוגע להרכב ומינון התרופות הכימותרפיות שייתן לחולה, עליו לקבל על פי הידע המצטבר ממקרים דומים, וסטטיסטיקות רפואיות של מחלות דומות.

אין ספק, כי גם בהינתן הרכב ומינון מדוייקים על פי כל ההערכות לחולה מסויים, התרופה עשוייה שלא להועיל ולעיתים אפילו להזיק לחולה. אולם, ניתן לקבוע כי במקרים מסויימים היתה התרשלות בקביעות הרכב ו/או מינונים מתאימים לחולה, וכי ניתן היה לאבחן ולתת טיפול מתאים יותר לחולה. במקרים כאלה, המדובר ברשלנות רפואית.

מקרה לדוגמה - מתן טיפול כימותרפי רשלני וכושל

באוגוסט 2005 נפטרה ליהי פינקסוביטץ, פעוטה בת שנה ועשרה חודשים, לאחר שקיבלה מינון יתר של טיפולים כימותרפיים. הפעוטה חלתה בסרטן כשהייתה בת שנה, וקיבלה טיפול כימותרפי כהכנה לניתוח השתלת מח עצם. לדברי פרופסור רוטשטיין, מנהל בית החולים "שיבא", השתלת מח עצם הינה הליך מורכב שממילא גורם לתמותה של כ- 50% מהמושתלים.

המינונים הגבוהים של כימותרפיה שניתנו לפעוטה גרמו, ככל הניראה, לנזק וכבד ובכליותיה, עד לכדי אי תפקוד הכליות. כמו כן, היה חשד להתפתחות בצקת בריאותיה של הפעוטה, גם כן כתוצאה ממינון היתר. פרופסור רוטשטיין אמר אז, כי הטעות במינון, במשולב עם הגידול הממאיר, היו קשים מדי להתמודדות עבור הפעוטה.

בכל מקרה של חשש מפני פגיעה ונזקים של טיפול כימותרפי, רצוי להקדים ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית והגשת תביעות נזיקין.

משרדה של עורכת הדין אדרה רוט טיפל ומטפל במאות ואלפי תביעות משפטית שהוגשו בשמם של נפגעים, בעילת רשלנות רפואית כנגד רופאים, קופות החולים ובתי החולים השונים בישראל. אם את או אתה חוששים מפגיעה בגלל התרשלותם של אנשי צוות רפואי, ניתן לפנות אלינו ולקבל יעוץ משפטי אישי - ללא תשלום וללא כל התחייבות מצידך.

לשיחת יעוץ אישית עם עורכת הדין אדרה רוט חייג/י: 072-334-0001

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה