רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

מילון רשלנות רפואית - מונחים רפואיים באות ק

מחבר: 10/12/2017 19:13

ק

קטין - Minor

קטין הנו אדם שגילו מתחת ל 18 שנים. המערכת המשפטית במדינות רבות מקנה שורה ארוכה של הגנות לקטינים, דוגמת חיסיון משפטי. מבחינה חוקית - קטין אינו מוכר כבעל מעמד משפטי עצמאי ולפיכך, אין ביכולתו לתבוע בעצמו והוא נדרש להגשת תביעה באמצעות אפוטרופוס. החוק מכיר בהוריו של קטין כאפוטרופוסים הטבעיים בדין והם רשאים לחתום בשם בנם או ביתם הקטינים על טופס הסכמה מדעת לביצוע פעולה רפואית, להעניק הרשאה לעורך דין מטעמם מכוח כתב ויתור על סודיות רפואית ולהגיש בשם ילדם תביעות בעילת רשלנות רפואית או בגין הולדה בעוולה של תינוק בעל מום.

ספירת תקופת ההתיישנות בגין תביעות, המוגשות על ידי קטין באמצעות האפוטרופוסים שלו, מתחילה רק בהגיעו לגיל 18 ואליה מתווספות אז 7 שנות ההתיישנות הרגילות, כלומר, תקופת הזכאות הכללית להגשת התביעה עומדת על 25 שנים ממועד הלידה. 

ראה גם: אוטונומיה של החולה, אפוטרופסות, הולדה בעוולה, התיישנות, ויתור על סודיות רפואית.

קטרקט - Cataract

מצב רפואי, המכונה בעברית ירוד, של עכירות עדשת העין עקב ספיגת נוזלים, המצויים בחלל העין ופוגעים בשקיפותה. הדבר משליך על איכות הראייה ומצריך ביצוע ניתוח, במהלכו מוחלפת העדשה הטבעית בעין בעדשה מלאכותית, אגב פתיחה מכאנית של העין במספר שיטות (ביצוע ניתוח עם או ללא צורך בתפרים). עילת רשלנות רפואית עשויה לקום בגין:

  • השתהות בהפניית המטופל לניתוח, אשר גרמה להידרדרות בכושר ראייתו וגרמה נזק בלתי הפיך.
  • חוסר התחקות אחר ההיסטוריה הרפואית של המטופל ומצב בריאותי נוכחי, המונעים ממנו לעבור את הניתוח.
  • אי עמידה בדרישת השגת הסכמה מדעת של המטופל טרם ביצוע ההליך.
  • בחירה בשיטה ניתוחית, אשר אינה מתאימה למצב העין ולמידת הקטרקט.
  • ביצוע הניתוח בחוסר מיומנות, תוך הפרת חובת הזהירות שחלה על הרופא וסטיה מסטנדרט ההתנהגות המצופה ממנו מכוח מבחן הרופא הסביר, אשר גרמו למטופל סיבוכים, לרבות:

    זיהומים ודלקות, היפרדות הרשתית, צורך במספר גבוה וצילינדר בעין המנותחת ופגיעה בראייה בדרגות משתנות, עד עוורון. 

ראה גם: אוטונומיה של החולה, אנמנזה, חובת הזהירות, מבחן הרופא הסביר.

קיצור קיבה - abbreviation Stomach

הליך כירורגי פולשני, המבוצע במטרה להקטין את נפח הקיבה. בעקבות היצרות הקיבה חש המטופל שובע לאחר אכילת כמות פחותה מבעבר ומצליח לצמצם את כמויות המזון, הנצרך על ידו. עילת רשלנות רפואית עשויה לקום בגין:

  • אי עמידה בדרישת השגת הסכמה מדעת של המטופל טרם ביצוע ההליך.
  • עריכת הניתוח, הנחשב להליך מורכב ומסובך, באופן בלתי מקצועי, תוך הפרת חובת הזהירות שמוטלת על הרופא וסטיה מסטנדרט ההתנהגות המצופה ממנו במסגרת מבחן הרופא הסביר.
  • בחירה באחת השיטות הנוהגות בניתוח מסוג זה (החדרת בלון, כריכת טבעת סיליקון / טבעת מתכווננת או ביצוע מעקף קיבה) שאינה הולמת את נסיבות המקרה.
  • חוסר השגחה אחר התדרדרות במצבו הרפואי של המטופל לאחר הניתוח, אשר גרמו לו סיבוכים, לרבות: זיהומים ודלקות, דימום פנימי, ניקוב הקיבה ואף מוות.

ראה גם: אוטונומיה של החולה, חובת הזהירות ומבחן הרופא הסביר.

קיצור תוחלת החיים - Life expectancy abbreviation

עקרון פיצוי לפיו ניזוק, אשר לא קיפח את חייו עקב הפגיעה, אך תוחלת חייו התקצרה, זכאי לקבל פיצוי מיוחד במסגרת תביעתו בגין אובדן השנים האבודות, עקב הפגיעה הגופנית הקשה.

שיטת הידות, שפותחה על ידי בית המשפט העליון, מאפשרת לחשב את הסיכוי הסטטיסטי של התובע הנפגע שלא ליהנות מתוחלת חיים ממוצעת, מפאת נזקו הרפואי. לצורך כך נלקחים בחשבון הפסדי שכר עתידיים, אובדן כושר עבודה ופוטנציאל השתכרות לעתיד לבוא.

ראה גם: אובדן השתכרות, סיכויי החלמה ופיצוי כספי.

קרדיולוגיה - Cardiology

ענף התמחות רפואי, העוסק במחלות לב וכלי דם ומצריך חובת זהירות מוגברת בשלבים שלפני הטיפול, במהלכו ובסיומו. עילת רשלנות רפואית בתחום זה, הנחשב סבוך ומורכב, עשויה להתגלע בגין:

  • כשלים בהליך בירור ההיסטוריה הרפואית של החולה, מצבו הפיזי והקליני והתחקות אחר רקע קרדיולוגי של מחלות ובעיות לב במשפחתו.
  • אי עריכת בירורים מקדימים נדרשים או פענוח לקוי של תוצאות בדיקות א.ק.ג, צילומי רנטגן ובדיקות דם שביצע החולה, המובילים להערכה שגויה של מצבו הגופני וקבלת החלטות רפואיות מוטעות.
  • הפרת דרישת השגת הסכמה מדעת של החולה טרם הטיפול.
  • מחדלים בעת ביצוע ניתוחי לב וצינתורים כמו גרימת קרע בשריר הלב, המהווה סכנה ממשית לחולה ומצריך התערבות מיידית, חוסר אבחון של הפרעות בקצב הלב, גרימת נזק לכלי דם והותרת גוף זר אצל החולה בסיום הניתוח.
  • לאחר הניתוח - התעלמות מתלונות המטופל על מיחושים, אי ביצוע בדיקות שגרה, הנדרשות כחלק מהמעקב, השגחה לקויה אחר סיבוכים והחמרה במצבו הגופני של המטופל ועקב כך, השהיית מתן טיפול רפואי תוך פרק זמן סביר, אשר גרמו למטופל נזקים גופניים בלתי הפיכים, נכות ואף מוות.

ראה גם: אי ספיקת לב, אנמנזה, דום לב, התקף לב, נכות וצינתור.

קרישת דם -  Blood clots

תהליך גופני בו נוצרים בנוזל הדם גושים במרקם מוצק, המורכבים מתאי דם אדומים, טסיות דם וסיבי החלבון פיברין. כאשר הקרישים מתגבשים בכלי דם בריאים מדובר בתופעה מסוכנת של קרישיות יתר - טרומבופיליה, היות והם עלולים להיתקע בדפנות כלי הדם ולחסום את זרימת הדם בדרגות שונות, דבר שעשוי להוביל להיווצרות ארועי אוטם שריר הלב, שבץ מוחי, תסחיף ריאתי, נכויות, הפלות חוזרות ואף מוות.

עילת רשלנות רפואית תקום בגין חוסר אבחון או אבחון מאוחר של ההפרעה, המתפתחת לרוב באופן סמוי מן העין וזאת מפאת אי התחקות אחר היסטוריה רפואית של החולה או משפחתו וחוסר התייחסות למצבים מיוחדים, המהווים גורמי סיכון להתפתחות התופעה: גיל מבוגר, הריון (לרבות נטילת גלולות למניעת הריון והפלות חוזרות), ניתוחים אורטופדיים ונוירוכירוגיים, השמנת יתר, עישון ומחלות דלקתיות וממאירות. חוסר האבחון יוביל לעיכוב בביצוע בירור מקיף, לרבות לקיחת אנמנזה משפחתית והנחיה לביצוע בדיקות מעבדה שגרתיות ומיוחדות לאיתור ההפרעה.

עילות נוספות לרשלנות רפואית הן הפניה לביצוע הבדיקות בעיתוי בלתי מתאים (תוך שהחולה נוטל תכשירים נוגדי קרישה או כאשר נדרשת תקופת המתנה ממועד קרות האירוע), אבחון שגוי של ממצאי הבדיקות ואי נתינת טיפול מונע נדרש, התאמת טיפול קצר מועד או ארוך טווח עבור המטופל ואבחון פוטנציאל קיום התופעה אצל בני משפחה נוספים.

ראה גם: אבחון מאוחר, אבחון שגוי, אירוע מוחי, אנמנזה והתקף לב. 

קשר השתיקה -  Conspiracy of silence

מדיניות, המתקיימת בין רופאים עמיתים למקצוע, באופן בלתי מוצהר ומקדמת קשר של טיוח, שתיקה וחיפוי בהקשר תביעות רשלנות רפואית. כחלך מכך, רופאים בענפי ההתמחות השונים אינם נאותים לשתף פעולה עם התובעים - הניזוקים ולגבש חוות דעת מומחה, המעידה על סטיית רופא קולגה מסטנדרט ההתנהגות המצופה ממנו במסגרת מבחן הרופא הסביר והפרת חובת הזהירות אשר חלה עליו. פועל יוצא של התנהלות זו, אשר המניעים לה הינם אישיים, חברתיים, אתיים ומקצועיים, הינו קושי בו נתקלים עורכי הדין, המייצגים נפגעי רשלנות רפואית, להשיג ראיות נגד הנתבע. עקב כך, תיקי רשלנות רפואית רבים אינם מגיעים לכותלי בית המשפט והניזוקים אינם מפוצים בהתאם למידת זכאותם ובאופן הראוי.

ראה גם: חובת הזהירות, חוות דעת רופא מומחה ומבחן הרופא הסביר.

קשר סיבתי - Causal relation

יחס של סיבה ומסובב בין שני מאורעות. בהקשר רשלנות רפואית הכוונה היא לקשר בין הפרת חובת הזהירות המוטלת על הרופא, לבין נזק, שנגרם עקב כך למטופל והוכחה, כי הפרת החובה הינה הגורם הבלעדי לקרות הנזק.

עמידה על קשר סיבתי נדרשת למטרת הטלת אחריות ואשם ולצורך קביעתו יש להוכיח התקיימות קשר משני סוגים: עובדתי ומשפטי, המיועד לבחון אילו מבין מכלול הנזקים, שנגרמו מבחינה עובדתית מפאת רשלנות, מקימים אחריות משפטית. דוגמא לקשר סיבתי הינה אבחון מאוחר או שגוי של מחלה או ליקוי גופני, אשר בעקבותיהם חלה החמרה במצבו הבריאותי של החולה ונגרמו לו נזקים בלתי הפיכים.

ראה גם: אבחון מאוחר, אבחון שגוי, חובת הזהירות ופקודת הנזיקין.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה