רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

אי-אבחון איסכמיה ומקרי רשלנות רפואית

מחבר: 17/12/2024 10:47

איסכמיה הינה בעיה רפואית אשר מתבטאת כזרימה מוגבלת ולא מספקת של דם אל איבר או רקמה מסויימים בגוף האדם, באופן זמני או קבוע.

ככלל, כל האיברים והרקמות בגוף זקוקים לאספקה מתמדת של דם וחמצן. זרימת דם מוגבלת מכונה איסכמיה ואילו חוסר בחמצן מכונה היפוקסיה.

כאשר מתרחשת איסכמיה וזאת בדרך כלל עקב היצרות או סתימה בכלי הדם שמספקים דם לאותו איבר או רקמה, הם עלולים להיפגע עקב כך, עד כדי הגעה למצב של סיכון חיים.

כך לדוגמא, איסכמיה של שריר הלב, המכונה גם איסכמיה לבבית, עלולה לגרום לאוטם שריר הלב / התקף לב, איסכמיה של המח עלולה לגרום לשבץ מוחי ואיסכמיה של המעיים עלולה לגרום לקוליטיס איסכמי.   

בסקירה המפורטת שלפניך מסבירה עורכת הדין אדרה רוט על החשיבות הרבה שבאבחון תופעות של איסכמיה בשלב מוקדם ככל שניתן, על מנת למנוע הידרדרות במצבו של הסובל מהבעיה.

כמו כן, יוצגו דוגמאות למקרי רשלנות רפואית באבחון התופעה, בהם הוגשו תביעות פיצויים בסכומים ניכרים בשל נזקים חמורים שנגרמו מאי-אבחון הבעיה.

תסמיני האיסכמיה, אופן אבחונה והטיפול בה

תסמיני האיסכמיה, אופן אבחונם והטיפול באסיכמיה נקבעים בהתאם לאיבר הפגוע ורמת חומרתה של הבעיה. כמובן שבאחריות הרופא המטפל בקופת חולים ו/או בבית החולים לאבחן את התופעה ואת רמת חומרתה, מוקדם ככל שניתן.

כך לדוגמא, איסכמיה קלה יחסית בעורקים הכליליים, שמונעת אספקת דם לשריר הלב, יכולה להתבטא בקוצר נשימה במאמץ, עייפות, חולשה וכאבים מפושטים באזור החזה בזמן מאמץ.

כאשר האיסכמיה מגיעה לדרגה חמורה יותר, היא עלולה להתבטא באוטם בשריר הלב המוכר בשם התקף לב.

כאמור, גם אופן אבחון האיסכמיה נעשה בהתאם לאיבר הפגוע. למשל, את האיסכמיה הלבבית ניתן לרוב לאבחן באמצעות אק"ג בזמן מאמץ, מאחר ולאיסכמיה יש תבנית מאד ברורה המוצגת בבדיקת א.ק.ג, אם כי האיסכמיה יכולה להופיע לעיתים גם במסגרת בדיקת א.ק.ג במנוחה.

סיכויי האבחון באמצעות בדיקת א.ק.ג נחשבים לגבוהים יחסית, אולם לעיתים יתכן שהבדיקה לא תאבחן את האיסכמיה בעיקר אצל נשים.

במידה והתברר שאכן ישנה איסכמיה לבבית, הטיפול בה יכול להתבצע באמצעות מתן טיפול תרופתי, מיפוי לב, או צנתור, לצורך בדיקת מצב הסתימה בעורקים הכליליים.

כמו כן, כאשר קיימת איסכמיה מוחית לדוגמא, אשר מתבטאת בפגיעה באספקת הדם התקינה למוח וגורמת לשבץ מוחי, יש לבדוק את הגורם לכך.

במידה ומתברר למשל כי קיים קריש דם אשר חוסם את אחד העורקים המובילים דם למוח, ניתן להשתמש בתרופות להמסת הקריש. עם זאת, לעתים חייבים להכניס צנתר לעורק כדי לשלוף את הקריש או להמיס אותו באופן ישיר.

האיסכמיה עלולה להיחשב במקרים רבים כמצב מסכן חיים, במיוחד כאשר מדובר באיסכמיה לבבית או מוחית ולכן, גם לאחר ההתאוששות ממנה, יש לערוך מעקב רפואי שוטף אחר מצב החולה.

במסגרת המעקב, יש, מצד אחד, לערוך בדיקות תכופות לאבחון מוקדם ככל הניתן של האיסכמיה ומצד שני, להקפיד על טיפול מונע במטרה להפחית את הסיכוי להתפתחות איסכמיה נוספת.

כגון באמצעות נטילת תרופות נגד קרישת דם למי שסובל מקרישיות יתר וכן הקפדה על אורח חיים בריא. אורח חיים כזה כולל הימנעות מעישון, פעילות ספורטיבית, הקפדה על משקל תקין, שמירה על רמת השומנים, הכולסטרול והסוכר בדם וכן רמת לחץ הדם.

מקרי רשלנות רפואית באבחון וטיפול באיסכמיה

כמו בכל טיפול רפואי, העילות לגרימת רשלנות רפואית בכל הקשור בטיפול באיסכמיה יכולות להתבטא בשלל צורות ולכל אורך הטיפול בחולה, החל מאופן אבחון האיסכמיה ועד לאופן הטיפול בה.

רשלנות רפואית בכל הקשור לאבחון

מטבע הדברים, ככל שאבחון האיסכמיה הנו מוקדם יותר, כך ניתן לטפל בה טוב יותר ולמנוע את החרפתה.

הרשלנות בהקשר זה יכולה להתבטא, בין היתר, בהיעדר אבחון בכלל, אבחון מאוחר, אבחון שגוי, אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל, מין, רקע בריאותי, אי ביצוע בדיקה גופנית על ידי הרופא ועמידה על התסמינים המתוארים על ידי המטופל.

רשלנות רפואית בכל הקשור לעריכת בדיקות

כאשר יש חשד לאיסכמיה באיבר כלשהו, יש לערוך שורה של בדיקות כלליות בהתאם לאיבר שחושדים שהוא נפגע.

כך לדוגמא, לצורך אבחון איסכמיה לבבית, יש לערוך בדיקות א.ק.ג במנוחה, א.ק.ג במאמץ, הולטר א.ק.ג 24 שעות, מיפוי לב, דופלקס עורקים, בדיקות הדמיה, בדיקות דם ועוד.

הרשלנות בהקשר זה יכולה להתבטא באי עריכת בדיקות כלל, עריכה מאוחרת של בדיקות, פענוח שגוי של תוצאות הבדיקות ובמיוחד של בדיקת דם וא.ק.ג.

רשלנות רפואית בכל הקשור למתן הטיפול

יש להקפיד על מתן טיפול מדוייק בהתאם לסוג האיסכמיה ומצבו האישי של החולה.

רשלנות בהקשר זה יכולה להתבטא בהשהיית מתן הטיפול, מתן טיפול תרופתי שאינו מתאים מבחינת סוג, מינון, או מבלי לוודא את רגישות החולה להן, ביצוע הליך רפואי שאינו מתאים לחולה או ביצוע רשלני של הליך רפואי שלכאורה מתאים לו ועוד.

פסיקת פיצויים בשל אי אבחון איסכמיה

במסגרת הליך ת"א 4177-02 אליהו אשכנזי נ' ד"ר לודמילה גנאדין אשר התנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים, נדונה תביעת רשלנות רפואית של מטופל בן 65 כנגד רופאת משפחה בקופת חולים כללית.

המטופל התייצב אצל הרופאה כשהוא מתלונן על כאבים בחזה, כאבים בכתף, הזעה וקוצר נשימה בעיקר בזמן עליה במדרגות, כמו גם שיעול יבש.

הרופאה ערכה לו בדיקה גופנית, נתנה לו תרופות והפנתה אותו לבצע בדיקות מעבדה, צילומי רנטגן ובדיקת א.ק.ג, תוך שהוא התבקש לשוב אליה עם התוצאות.

כעבור יומיים המטופל איבד את הכרתו, לקה באירוע קרדיאלי חריף, אשר בגינו נגרם לו נזק בלתי הפיך בגזע המוח. כתוצאה מכך המטופל נמצא בתרדמת מוחלטת.

בית המשפט קבע שהרופאה התרשלה בכך שהיא לא אבחנה שהמטופל סובל ממחלת לב. בין היתר, הרופאה התרשלה בכך שהיא לא ערכה לו בדיקת א.ק.ג בעצמה וזאת בו במקום ובאופן מיידי, לאור תלונותיו השונות, ובעיקר על הכאבים בחזה, ואשר באמצעותה היא יכלה לאבחן סימני איסכמיה ללבו של התובע וכן סימן מוקדם לאוטם חריף.

בית המשפט הכריע ופסק פיצויים בסכום גבוה בשל האירוע הנדון.

פסק דין נוסף בו נפסקו פיצויים בשל רשלנות רפואית באבחון איסכמיה: ת"א 3709-02-12 ל'(המנוח) ואח' נ' מדינת ישראל ואח' בבית משפט השלום בנצרת

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (3)

5 stars - based on 3 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה