רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עורכת הדין אדרה רוט, מתמחה בייצוג בתביעות על רקע גנטי בשל הפרת חובת היידוע במסגרת מעקב ההריון.

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

המבחנה נשברה והעובר המקופא אבד במהלך טיפולי IVF

מחבר: 17/12/2024 09:39

עדכון ינואר 2020: בתחילת חודש ינואר 2020 ובעקבות תקלה במערכת האחסון של דגימות זרע בבית החולים כרמל בחיפה, למעלה מ-150 דגימות זרע הופשרו ואבדו! משרדה של עורכת הדין אדרה רוטמטפל במספר מקרי תביעה כנגד בית החולים כרמל, בשל הרשלנות שהובילה לאובדן דגימות הזרע.

אם גם דגימות הזרע שלך היו בהקפאה בבנק הזרע של בית החולים כרמל והופשרו בשל "התקלה" בבית החולים, סביר שמגיע לך לקבל פיצוי כספי ניכר.

פנה/י לשיחה עם עורך דין לקבל מידע נוסף והנחיות: 072-334-0001

טכניקת ההפריה החוץ גופית או IVF הנה טכניקה מתקדמת בקרב טיפולי הפוריות, אשר בדרך כלל גם משמשת כמוצא אחרון לזוגות אשר לא הצליחו להביא ילד לעולם באמצעות טכניקות הפוריות האחרות.

יחד עם זאת, לא תמיד מצליחה גם טכניקה זו לעזור לאותם זוגות להביא ילדים לעולם, ולא פעם הם נדרשים לעבור מספר רב של סבבים במסגרת הטיפולים הללו עד להצלחתם, אם בכלל.

במסגרת תהליך ההפריה החוץ גופית, מפגישים באופן יזום את הביצית והזרעון בתנאי מעבדה וזאת לשם יצירת הפריה וגידול עוברים, אותם יחדירו לאחר מכן לרחם של האשה, על מנת שהם ייקלטו בו וייצרו הריון.

מדובר בטיפולים אשר כרוכים בכאבים ובהשקעת משאבים רבים של זמן, כסף, וגם הרבה מאד אנרגיה נפשית בשל המתח והחרדה אשר מלווים את התהליך בציפיה להצלחתו.

מכאן גם מובן וברור כי במידה והטיפול נכשל לאו דווקא עקב בעיה רפואית כלשהי, אלא בשל רשלנות רפואית של מי מאנשי הצוות הרפואי, אזי עוגמת הנפש שנגרמת עקב כך לזוג שעשה את הטיפול הינה כפולה ומכופלת.

הליך ת.א. 1122/95 רונית ואריה ארמה נ' מדאינווסט מרכז רפואי הרצליה בע"מ התנהל בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. זאת היתה ככל הנראה תביעת הרשלנות הרפואית הראשונה שהוגשה בשל אובדן עובר מוקפא במסגרת טיפולי IVF בישראל.

תיק זה עסק בתביעת רשלנות רפואית שהגישו בעל ואשה כנגד מרכז רפואי בהרצליה אשר לטענתם היה אחראי לאובדן עובר מוקפא אחד שלהם שנוצר בעקבות טיפולי הפריה חוץ גופית שהם עברו.

המדובר היה בבני זוג אשר  נאלצו במשך 11 שנים לעבור אינספור בדיקות וטיפולי פוריות מורכבים במטרה להרות, כולל 15 טיפולי IVF.

לבסוף הצליחו בני הזוג להגיע ליצירת 9 עוברים מוקפאים הודות לטיפולי IVF, כאשר 8 מהם נוצרו בבית החולים אסותא, בעוד שהעובר התשיעי נוצר באותו מרכז רפואי בהרצליה.

בהתאם להמלצת רופאיהם, החליטו בני הזוג להשתיל את כל 9 העוברים המוקפאים אצל אם פונדקאית ואף מצאו לשם כך פונדקאית מתאימה בארה"ב.

למרבה הפתעתם, רב נסיעתם לארה"ב, הודיע להם המרכז הרפואי בהרצליה שהמבחנה שבה היה מצוי העובר שהוקפא אצלו, נשברה ועקב כך הם נאלצו להעביר לארה"ב רק את 8 העוברים המוקפאים שנוצרו בבית החולים אסותא.

עם זאת, למרבה השמחה, לבסוף נולד להם ילד מתוך 8 העוברים הללו.  

בני הזוג החליטו להגיש תביעת פיצויים בסך מליון וחצי ₪ נגד המרכז הרפואי בהרצליה וזאת בגין הנזקים שלטענתם נגרמו להם בגין אובדן הסיכוי להוליד ילד ועוגמת הנפש שנגרמה להם מהתנהגותו הרשלנית של המרכז הרפואי.

לאחר הגשת התביעה, שינה לפתע המרכז הרפואי את גרסתו והודיע שהוא מצא את המבחנה שבה היה העובר המוקפא ואף הציג אותה בפני בני הזוג. אולם, עד לתום בירור התביעה, לא נודע איזה מבין שתי הגרסאות של המרכז הרפואי היתה נכונה והאם המבחנה שנמצאה כביכול, אכן הכילה את אותו העובר של בני הזוג.  

 

בהמשך התנהלות התיק בבית המשפט הודיע המרכז הרפואי כי הוא מודה באחריותו ובחבותו לאובדן העובר המוקפא. כתוצאה מכך, הדיון בתיק מאותו שלב התמקד רק בשאלת נושא הנזק שנגרם לבני הזוג וזאת בגין עוגמת הנפש, אובדן הסיכוי להוליד ילד וההוצאות שנגרמו להם עקב התנהגותו של המרכז הרפואי.

מאחר ועל פי הפסיקה, הפיצוי בגין אובדן הסיכוי להוליד ילד מהווה רכיב במסגרת ראש הנזק הלא ממוני של כאב וסבל, ואין לראות בו ראש נזק נפרד, וזאת כפי שנקבע בהליך ת.א. 622/91 רות חבושה נ' ד"ר נסימוב ואח' קבע בית המשפט כי יש לדון בפיצוי בגין אובדן הסיכוי להוליד ילד במסגרת ראש הנזק הלא ממוני של כאב וסבל וזאת ביחד עם הפיצוי בגין עוגמת הנפש.

בני הזוג גם הגישו תצהיר לעניין הכאב, הסבל ועוגמת הנפש שנגרמו להם במהלך השנים הרבות של טיפולי ההפריה שהם עברו בעבר.

אולם, בית המשפט הבהיר שעם כל ההבנה לסבלם הנ"ל של בני הזוג, התיק שלהם איננו עוסק בסבל שנגרם להם עקב הקושי שלהם בעבר להביא ילד לעולם, מאחר והמרכז הרפואי איננו אחראי לכך.

לעניין קביעת סכום הפיצוי בגין רכיב הלא ממוני של הכאב והסבל הבהיר בית המשפט כי המדובר בקביעה קשה, לרבות בשל הקושי לאמוד נזק כזה בערכים כספיים. מה גם שהפסיקה אף דוגלת בגישה לפיה שום כסף שבעולם אינו מפצה על יסורי גוף ונפש, על הפחתת הסיכויים להקים קן משפחתי, או על אובדן הנאות חיים נורמליים.

עוד נקבע בפסיקה כי הפיצוי צריך ליתן ביטוי לנסיבות המיוחדות של כל מקרה בפני עצמו, תוך התייחסות לכאב ולסבל הממשי שנגרם באופן שהפיצוי יהלום את חומרת הפגיעה.

במקרה דנן, העובר שאבד היה למעשה הסיכוי האחרון שלהם להביא ילד לעולם, מאחר שלבני הזוג לא היו עוד סיכויים להצליח בהפריית מבחנה נוספת והבאת ילד לעולם, וזאת לאור גילם המבוגר, עברם הרפואי וכן מאחר שהאשה אף נאלצה לעבור ניתוח לכריתת רחם ושחלות לאחר אובדן אותו העובר.

אמנם, אין חולק כי קיימת אי וודאות לגבי השאלה האם אותו עובר היה מצליח לעבור את התהליך הארוך והקשה ומלא הסיכונים, עד להתפתחות הריון תקין ולידת ילד.

יחד עם זאת אין באי ודאות זו כדי לשלול פיצוי מבני הזוג בגין אובדן הסיכוי להביא ילד לעולם. עוד נקבע כי הסיכויים להיכנס להריון מהעובר המוקפא שאבד באמצעות אם פונדקאית ולהביא ילד עמדו של 10% וזאת בהתאם לחוות דעת רפואית שהוגשה ע"י המומחה מטעם בני הזוג, שגם התקבלה על דעת המרכז הרפואי.

בסופו של דבר, החליט בית המשפט לפסוק לבני הזוג פיצוי כולל בגין ראש הנזק של עוגמת הנפש בסך של 150,000 ₪.

בית המשפט הסביר כי המדובר על פיצויי הן בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם בגין אובדן הסיכוי להביא ילד בשיעור של 10% והן בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם בשל התנהלותו של המרכז הרפואי בחוסר רגישות, אמינות ואחריות, בהתחשב שתי הגרסאות הסותרות שהוא מסר לגבי המבחנה.

יחד עם זאת, משום מה, בית המשפט לא דן בראש הנזק של ההוצאות שנגרמו לבני הזוג עקב התנהגותו הרשלנית של המרכז הרפואי.

בנוסף, נפסקו לבני הזוג וכן הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 30,000 ₪ + מע"מ. יובהר כי פסק הדין הנ"ל ניתן בשנת 2002 ומאז המקרה הראשון, היו עוד לא מעט תביעות רשלנות רפואית שהוגשו בעילה דומה.

קראו עוד בנושא: תביעה בשל רשלנות בשמירה על עוברים מוקפאים

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (4)

5 stars - based on 4 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה