רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

(לב)
10/07/2011 22:31
אני עשיתי בדיקת MRI בבית חולים בחיפה. כשקיבלתי את תוצאות הבדיקה הסתכלתי עליהם ולמרות שאני לא רופא ראיתי בורג שלא נמצא בגוף שלי בכלל! פניתי לבית החולים ואז הסתבר שנתנו לי תוצאות בדיקה של אדם אחר ואותו אדם מסכן בטח קיבל את תוצאות הבדיקה שלי! מה דעתכם על מקרה הרשלנות הזה והאם זה מצדיק תביעה משפטית?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
11/07/2011 11:07
שלום רב,

ברור כי מתן תוצאת בדיקה שגויה אינה סבירה ומדובר בטעות חמורה. עם זאת אם לא נגרם נזק של ממש הרי שספק בעיני אם במקרה מצדיק תביעה שכן הפיצוי, אם בכלל ינתן, יהיה זעום אל מול ההשקעה הכלכלית בתביעה כזו.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(נ.כ)
11/07/2011 09:29
בוקר טוב עורך דין עופר סולר,

רציתי לשאול בעניין אישי שמאד מטריד אותי. רופא בקופת חולים שם אני מטופלת, שהוא לא רופא נשים ולא הרופא שלי, נכנס לתיק הרפואי שלי בקופת החולים ואמר לבן זוגי לשעבר כל מיני פרטים מהתיק לגבי בדיקות רפואיות וטיפולים שעשיתי בלי לשאול אותי וברור שבלי הסכמה שלי! העניין הוא שהרופא הזה הוא קרוב משפחה של הבן זוג לשעבר שלי ובגלל זה הוא הסכים לעשות את זה.

האם נתקלת פעם במקרה של הפרה כזאת של חיסיון רפואי? איך אתה ממליץ לי לטפל בהפרה והאם יש מה לעשות בכלל כשרופאים מתעלמים לגמרי מחיסיון רפואי?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
11/07/2011 11:05
שלום רב,

על פניו מהתיאור שניתן מדובר בהפרה חמורה של חובת הסודיות הרפואית אשר בהחלט יכולה להוות עילה לתביעת פיצויים. כמובן שתעלה השאלה של הוכחת מסירת המידע על ידי הרופא.

אני ממליץ לפנות בהקדם אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(מנשה - צפון)
10/07/2011 09:49
בוקר טוב לכולם

אני עברתי סתימה פשיטה אצל רופא שיניים בקריית שמונה. אחרי הסתימה התחילו כאבים רציניים מאד בפה וחזרתי לרופא. הוא בדק ואזהחליט שיש זיהום בשורש של השן. השאלה שלי האם יש מצב שמדובר ברשלנות של הרופא וכדאי לי לתבוע אותו ? הייתי אצל עוד רופא שיניים וגם הוא אמר שיש זיהום בשורש. מה דעתכם?
(יקי)
10/07/2011 12:00
נו באמת .
לא שווה תביעה בבית משפט על רשלנות רפואית .
בהוצאות המשפטיות שתוציא תוכל להחליף את כל שיני משפחתך .
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
11/07/2011 11:02
שלום רב,

לא כל זיהום בטיפול רפואי ובוודאי בטיפול שורש הינו בשל רשלנות בטיפול. לשם הוכחת רשלנות יש לקבל חוות דעת רפואית אשר מבססת את אחריותו של הרופא ואת רשלנותו. מעבר לכך אם מדובר במקרה אשר ניתן לפטור אותו בצורה פשוטה יחסית ולא מותיר נזק קבוע לא תמיד כדאי כלכלית להגיש תביעה אשר עלולה אינה זולה כלל ובפרט עלות חוות הדעת הרפואיות.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
[email protected]
(יעל)
07/07/2011 12:39
שלום,

חברה שלי הלכה לטיפול אצל קוסמטיקאית והיא הפנתה אותה לרופא שיניים איתו היא עובדת, על מנת שיבצע לה זריקת הרדמה בשפתיים.

האם מותר לרופא שיניים לבצע זריקת הרדמה שלא לצורך טיפול שיניים?

אודה על תשובה דחופה לאימייל

תודה ויום נפלא

יעל
(עו"ד סולר)
07/07/2011 14:48
שלום רב,

מתן זריקת הרדמה בידי רופא שיניים שלא לצורך רפואי מעורר סימן שאלה עם זאת איני מכיר הוראת חוק אשר אוסרת עליו לתת זריקה שכזו ובאופן עקרוני ניתן לגורם מוסמך כמובן לתת זריקת הרדמה מקומית לצורך טיפול אשר כל מטרתו אסתטית קוסמטית.
בברכה,
עו"ד עופר סולר

האמור לעיל אינו בגדר יעוץ משפטי ולא בא להחליף יעוץ משפטי פרטני
(מרי אזר)
07/07/2011 00:51
בגלל הטעות של הרופא עוד שנתן לבת שלי משחה לו נכונה במרשם, היא קיבלה כוויה על העור והרופא ילדים שבדק אותה אמר שכנראה תשאר לה צלקת. הרופא ילדים הוא זה שאמר שהרופא עור טעה במרשם ונתן לילדה תרופה לא מתאימה. האם יש אפשרות לתבוע אותו על הטעות והנזק שגרם לילדה בת 3?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
07/07/2011 10:12
שלום רב,

אם אכן הייתה טעות במרשם אשר גרמה לנזק ולצלקת יש אפשרות להגיש תביעת נזיקין כנגד הרופא אשר ביצע את הטעות וכנגד קופת החולים או הגוף במסגרתו נעשה הטיפול.

אני ממליץ ראשית לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם באיסוף התיעוד הרפואי ובפניה למומחה רפואי מתאים.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(דורי)
06/07/2011 18:17
אני אושפזתי בבית חולים הלל יפה ועברתי צנתור דחוף. אחרי הצנתור התפתח לי זיהום חמור בגוף ואושפזתי בטיפול נמרץ למשך חודשיים +. מאז המצב הרפואי שלי גרוע, הכליות שלי ניזוקו, יש לי בעיות בדם ואני לוקח תרופות בכמויות והחיים שלי לא חיים. יש כאן מקרה ברור של רשלנות רפואית של הרופאים בבית חולים הלל יפה ואני חייב לבדוק מה עושים מכאן! מחכה לשמוע מכם .
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
07/07/2011 10:10
שלום רב,

כדי לבחון אם אכן הזיהום אשר התפתח בגופך לאחר הצינטור הינו תוצאה של רשלנות בטיפול יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מבית החולים ולפנות אל מומחה רפואי בתחום הרפואה הפנימית וזיהומים כדי שיעריך אם אכן הייתה התרשלות בטיפול, מה הנזק שנגרם והאם הוא קשור להתרשלות בטיפול.

אני ממליץ לך בטרם תנקוט כל פעולה אחרת דוגמת שליחת מכתבים לפנות קודם כל אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית אשר יוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי כאמור לעיל ובפניה למומחה רפואי.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(סודי)
04/07/2011 08:24
הורים של ילד צעיר הסובל ממחלה קשה ביותר וסופנית חתמו על מסמך DNR בהבנה מלאה של משמעותו ובנוכחותו של רופא בכיר בבית חולים שבו הילד טופל. המסמך נמצא ברשות ההורים והילד איתם בבית. רציתי לדעת האם המסמך הזה מחייב במקרה שצריך להזמין אמבולנס הביתה בשביל לטפל בילד או יותר נכון, ביום שבו הילד יפסיק לנשום בגלל המחלה הנוראית הזאת, האם אז מכתב DNR אכן מחייב את כל מי שיגיע לטפל בו?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
04/07/2011 09:51
שלום רב,

מדובר בשאלה מורכבת אשר קשה להתייחס אליה ללא הכרות עם פרטי המסמך ותוקפו. במרבית המקרים למיטב ידיעתי יש קושי עם מסמכים מסוג זה בנוגע לטיפול על ידי צוותי חרום דוגמת מד"א וכו' ובדרך כלל הוא רלבנטי יותר לבתי חולים. אדגיש כי לא ניתן להתייחס למקרה ללא הכרות מלאה עם פרטיו ועם המסמך.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(סודי)
05/07/2011 00:20
עו"ד סולר,

אילו פרטים מההסכם החתום יכולים לעזור? ההסכם פשוט מאד ונפתח בתאריך החתימה, מציין את שמות שני ההורים שחתומים עליו + מספרי תעודות זהות ופרטיו האישיים המלאים של הילד. על ההסכם חתום פרופ' בכיר בבית החולים שטיפל בילד והסביר להורים את המשמעות של ההוראה לא להחיות את הילד. עוד על טופס ה-DNR חתימת ההורים והפרופ' שהיה עד לחתימה.

הטופס מציין במפורש שאין לבצע החייאה בילד במקרה שבו יצטרך הנשמה מלאכותית או במקרה של דום לב, בעקבות מחלתו הקשה והסופנית. מעבר לכך אין יותר פרטים בטופס.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
06/07/2011 17:57
שלום רב,

הנושא של אי ביצוע החייאה עדיין אינו כה פשוט בישראל ובמרבית המקרים שאני מכיר נדרש אישור של בית משפט למסמך כזה ואין די בחתימת הורים גם בנוכחות רופא. אני סבור כי המקרה מורכב מכדי לפתור אותו בצורה כזו וכדאי לערוך יעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום בצורה מסודרת על מנת להנפיק מסמך מלא ומסודר, יתכן גם באישור בית משפט.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(שימי)
06/07/2011 09:18
אני בן 17 ורק עכשיו גיליתי כי יש לי מום שמסתבר שהרופאים ראו אותו בזמן שאמא שלי היתה בהריון ואמרו להורים שלי, שהחליטו לא לעשות כלום ולא לספר לי. רציתי לדעת אם אני יכול להגיש תביעה משפטית על מום שלא ידעתי שקיים בגוף שלי במשך 17 שנה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
06/07/2011 12:33
שלום רב,

אם הוריך יודעו על ידי הרופאים על קיום המום ובחרו להמשיך את ההריון הרי שספק בעיני אם יש עילת תביעה במקרה זה. כדי לבחון את המקרה יהיה צורך ביעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ענת)
04/07/2011 17:25
אני ובעלי נמצאים כבר שנתיים וחצי בטיפולי IVF באופן פרטי (מבחירה שלנו) והחודש פעם ראשונה הצליחו לשאוב 2 ביציות תקינות לאחר תקופה ארוכה ומפרכת של טיפולים לא קלים בכלל (מקווה שאתם מכירים את התחום של IVF)

יום למחרת הטיפול ושאיבת הביציות התקשרו אלי מהמרפאה שלנו ואמרו שהיתה תקלה במעבדה ולכן הביציות לא הופרו ואי אפשר לעשות בהן עוד שימוש. מה שזה אומר שעכשיו צריך להתחיל שוב במסע המפרך והמורכב הזה.

יכול להיות שמקרה כזה נחשב לרשלנות רפואית ואנחנו זכאים לפיצויים, בגלל הטעות של המרפאה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
05/07/2011 11:39
שלום רב,

על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור ובדיקה. כמובן שעל מעבדת i.v.f מוטלת חובת זהירות לטפל בביציות ולדאוג להפריה במועד.

לא ציינת בפנייתך מהי מהות התקלה שאירעה (אני מניח כי לא עדכנו אתכם). אני סבור כי כדאי שתפנו בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בבירור המקרה. למידע נוסף ויעוץ אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(אורה)
06/07/2011 08:44
ענת שלום,
אם עברת את השאיבה ביום א' 26/6 יש לי הרגשה שלשתינו עשו את אותה טעות וכנראה באותו בית חולים.
אם כן תצרי איתי קשר ונדבר
תשלחי לי הודעה
(יחזקאל)
04/07/2011 07:58
שלום לעו"ד סולר,

אחותי הגיע עם התינוק שלה למרפאה בקיבוץ, הוא בן 20 יום וסבל מקשיי נשימה קשים מאד כנראה בגלל התקפת אסטמה. במרפאה האחות מיד אמרה שצריך לתת לילד חמצן אבל הבלון חמצן לא עבד כי היה ריק לגמרי כשכל הזמן הזה הילד כמעט נחנק. האחות הזמינה ניידת נט"ן שהגיע אחרי כמעט 20 דקות ואז לקחו את הילד לבית חולים ורק בדרך הנשימו אותו. עכשיו הוא מאושפז בבית חולים לבדיקות. אחותי אם חד הורית ואני לעזור לה ולבדוק האם המרפאה לא היתה אמורה לתת טיפול רפואי טוב יותר והאם זה לא רשלני מצידם שבלון חמצן ריק!

תודה על הסיוע שלך ושיהיה יום טוב ורק בריאות ורפואה שלמה.
(עו"ד סולר)
04/07/2011 09:27
שלום רב,

בוודאי שעל האחראים על המרפאה לדאוג לציוד תקין במרפאה ובפרט בנוגע לציוד החייאה כה רגיש דוגמת בלון חמצן. יחד עם זאת כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית יש צורך להוכיח כי ההתרשלות של המרפאה גרמה לנזק ומפנייתכם לא ניתן להבין אם אכן במקרה זה נגרם נזק. חשוב להבין שעל עצם ההתרשלות לא ניתן פיצוי אלא רק על הנזק שנגרם.
אני ממליץ כי תערכו יעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(דני)
01/07/2011 21:55
שלום
אני מבין ישנה בעייה לכמת ראש פרק זה של כאב וסבל ובל שופט עושה את שיקוליו הוא בהתחשב בגיל התובע באחוזי הנכות ועוד.
שאלתי היא במקרה שהשופט קובע חד משמעית שקיימת רשלנות רבתית של המוסד הנתבע -האם פיצוי ראש פרק זה
הופך לגדול יותר בגלל העובדה שהרשלנות הינה "רבתית"
תודה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
03/07/2011 12:56
שלום רב,

עקרונית לסוג הרשלנות או חומרתה לא אמורה להיות השפעה על גובה הפיצוי בכלל ועל הפיצוי בגין כאב וסבל בפרט. יחד עם זאת אין להתעלם מכך שלעיתים במקרים מקוממים במיוחד יצכן שנפסקו פיצויים גבוהים המיוחד שאולי לא היו נפסקים במקרים של "סתם" רשלנות וזאת מבלי שבית משפט מציין שהחמיר בפסק הדין נוכח הרשלנות החמורה אך כאמור בוודאי שלא מדובר בהלכה או כלל.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
קשר השתיקה
(נוחי)
28/06/2011 19:12
שלום
קראתי את המאמר שלך הדן בקשר השתיקה של הרופאים שמסרבים לתת חוות דעת נגד רופא קולגה .
ברם לפעמים מבקש השופט למנות רופא מומחה מטעמו מתוך רשימה שיש לו לאותו שופט.

רשימה כוללת רופאים שעוסקים במתן חוות דעת לבית המשפט שאינן עוסקות ברשלנות (אלא במחלוקות משפטיות אחרות) האם נתקלת ברופא שקיבל פנייה מבית משפט להיות רופא מומחה במשפט רשלנות וסירב מכל מיני אמתלות?

איך בית המשפט מתייחס לאותו רופא "חמקן"

תודה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
28/06/2011 21:18
שלום רב,

במרבית המקרים מומחים רפואיים אשר ממונים מטעם בית המשפט בתביעות רשלנות רפואית לא מסרבים למינוי ולא מנסים להתחמק.

בחלק מן המקרים המומחה הרפואי מודיע לבית המשפט כי הוא מבקש שלא לתת חוות דעת בתיק בשל עומס עבודה או הכרות עם אחד הצדדים וכו' אולם מקרים אלו נדירים יחסית. במקרים בהם מומחה מבקש שלא לתת חוות דעת בית משפט מכבד את בקשתו ומפנה את המינוי למומחה רפואי אחר.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(עורך דין לשעבר)
29/06/2011 09:35
אני כבר לא מתעסק יותר בתחום המשפט, ויכול להגיד בקול רם כי הרופאים הם כת סגורה, ולמעלה מ-90% מהרופאים לא ירצו להסתכסך או להעביר ביקורת על רופאים אחרים. האיגודים המקצועיים שלהם מגבים אותם בכל פעולה והם מתנהגים כמו קרטל בכל הנוגע לחוות דעת רפואיות. לדעתי האישית ובלי להכנס לשמות כמובן, ישנם רופאים "מומחים" שמקבלים מינוי מבית המשפט ליתן חוות דעת רפואית לתובע, וגם במקרים כאלה חוות הדעת שלהם מונעת ממניעים שאינם טהורים לפחות בחלקה.

הרעיון הוא שבלמעלה מ-90% מהמקרים רופאים יעדיפו את הצד של הרופאים בתביעות משפטיות ובכל סכסוך מכל סוג שהוא. אין רופא שמעיד נגד רופא אחר או נותן נגדו חוות דעת רפואית ולא מגיע בראשו למחשבה כי היום שבו הוא עצמו ישב על הכסא בצד השני (בצד הנתבע) לא רחוק. זוהי עוד סיבה מדוע מרבית הרופאים שכן נותנים חוות דעת רפואיות הם רופאים מבוגרים מאד, פנסיונרים שאינם מטפלים יותר באנשים.

קשר השתיקה בין רופאים לנצח ימשך.
(שומר החומות)
29/06/2011 10:00
לעורך הדין לשעבר
דברייך לא כ"כ מדוייקים ,לכל שופט יש מאגר שמות שמהם הוא מציע לצדדים או קובע בעצמו את שם הרופא הנייטרלי.
כל צד "חמוש" ברופא מצדו ורופא מומחה ייחקר בסופו של דבר על חוות דעתו.
השופט אינו רופא אך גם אינו טיפש . מייד הוא ישים לב שהרופא אינו נייטרלי .ואין לו לרופא המומחה עניין להגרע מרשימת שופט זה או אחר.
הספרות הרפואית או לפחות עיקרה מונחת בפני השופט.
רופא שכבר לוקח על עצמו להיות "מומחה בית משפט" יירתע מלתת חוות דעת מוטעית.
זכותו של הצד התובע לשאול את הרופא המומחה שאלות הבהרה.
נא לא לשכוח שגם רופא מומחה נחקר תחת אזהרה.
(עורך דין לשעבר)
03/07/2011 10:37
העובדה היא שכל הרופאים בישראל מועסקים על ידי אחת מקופות החולים אם לא יותר ו/או מדינת ישראל באמצעות משרד הבריאות. מכאן ברור כי רופא לא יכול להיות ניטרלי לחלוטין. ברור שלא נותנים חוות דעת מצוצות מהאצבע, אבל במקרים שבהם המומחה "חוסך" לנתבעים (קופת חולים או משרד הבריאות) 10% אחוזי נכות של התובע לדוגמא, הנתבעים חוסכים הרבה הרבה כסף. ומקרים כאלה לא חסרים...
(יהודה)
29/06/2011 10:05
בוקר טוב,

אני עברתי ניתוח בבית חולים העמק בעפולה, לצורך הורדת מחיצה באף עקב בעיות נשימה שסבלתי מהן לארך הרבה הרבה שנים. לרוע מזלי, אחרי הניתוח מצב הנשימה שלי רק החמיר וקשה לי לתפקד ודרכי נשימה החמירו הרופא שעשה ניתוח טען כי צריך לעשות שוב, האם זה דבר רגיל בסוג כזה של ניתוחים שלא מצליחים וצריך לעבור ניתוח בהרדמה מלאה שוב? האם יכול להיות שאני בכלל קורבן של מקרה רשלנות רפואית בגלל טעות של הרופא בניתוח אף שלי?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
29/06/2011 10:36
שלום רב,

העבודה כי ניתוח האף כשל ואולי אף החמיר את מצב הנשימה אינה מלמדת בהכרח על רשלנות בטיפול שכן סיבוך זה הינו חלק מהסיכונים של הניתוח.
כדי לברר אם כשילון הניתוח והנזק הינו בשל התרשלות בטיפול יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה. אני סבור כי כדאי שתפנה אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית ליעוץ ראשוני ובדיקת סיכויי התביעה.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(יהודה)
30/06/2011 14:40
איפה אני צריך ללכת בשביל להביא את כל התיק הרפואי שלי? המוסד הרפואי והרופאים אמורים לשחרר את התיעוד הרפואי בלי בעיה לפי החוק?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
01/07/2011 09:41
שלום רב,

אכן לפי חוק אתה זכאי לקבל את התיעוד הרפואי שלך אולם אני ממליץ כי עורך דין יפנה בשמך למוסד הרפואי עם טופס ויתור על סודיות רפואית עליו תחתום ויבקש את התיעוד הרפואי. הדבר הינו חלק מן הטיפול בתיק.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(מאי)
28/06/2011 12:04
היי
עברתי ניתוח להוצאת שערה חודרנית מאזור המפשעה.
ניתוח שהיה אמור להיות פשוט ונטול סיבוכים...
אני לא אלאה בפרטים, אבל ההתנהלות מולי הייתה רשלנית ובלתי מקצועית, התפרים נפתחו, נאלצתי להגיע למיון, דיממתי נורא ועכשיו נשאר ממש חור גדול באיזור. (כבר עברה שנה מאז)
אני מנסה מצוא רופא שיתן לי חוות דעת משפטית על העניין הזה ואני מגלה יחס לא אתי כלפי מטופלים. מסתבר שרופאים לא מעוניינים ל"הסתבך" עם הקולגות שלהם ולכן כל חוות דעת כזאת עולה כמה אלפי שקלים ()
האם זה אכן המצב?
אשמח לתשובה.
תודה :(
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
28/06/2011 12:53
שלום רב,

ראשית אני לא ממליץ לנסות ולקבל חוות דעת רפואית לצרכי תביעה באופן עצמאי ומבלי לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך דין מנוסה יוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ויפנה אותך למומחה הרפואי המתאים ביותר.
עם זאת גם דרך עורך דין יש לקחת בחשבון כי העלויות של חוות דעת כאלו הינן יקרות למדי.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
(טל נאמן)
28/06/2011 11:37
רציתי לשאול בבקשה כמה זמן מחוייב מוסד רפואי / בית חולים ממשלתי לשמור תיק רפואי של מטופל? מה עושים בתי החולים עם תיקים רפואיים אחרי התקופה שלה הם מחוייבים בשמירת החומר על פי חוק?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
28/06/2011 12:51
שלום רב,

תיקו הרפואי של מטופל צריך להישמר למשך 20 שנה לאחר הטיפול האחרון וזאת בהתאם לתקנות בריאות העם (שמירת רשומות). יש מסמכים אשר חלה חובה לשמור אותם תקופות ארוכות יותר כמו ספר לידות ועוד.

אני מניח כי התיעוד נגנז לאחר תום התקופה אולם איני יודע בודאות כיצד נוהג כל בית חולים.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(משה אלהרר)
27/06/2011 17:32
שלום עו"ד סולר הנכבד,

רציתי לדעת האם לאחר סיום דיון בבית משפט על רשלנות רפואית בו נמצא רופא רשלן במסגרת פסק דין ונפסק נגדו תשלום פיצויים, האם אז מותר לאדם אחר שלא מעורב בתביעה הספציפית שנדונה בבית המשפט לפרסם את פסק הדין שניתן וקבע את רשלנותו של אותו רופא?
(נורית)
28/06/2011 00:39
שאלה נוספת היא האם במקרה שבפסיקה נמצא פסול ורשלנות של מוסד רפואי ניתן לפנות למשרד מבקר המדינה ?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
28/06/2011 09:21
שלום רב,

אם מדובר בפסק דין אשר קבע רשלנות של רופא אין כל מניעה לפרסם את פסק הדין על ידי כל גורם כל עוד מקפידים על דיוק בפרטי הפרסום בהתאם לקביעות בפסק הדין.

כאשר ניתן פסק דין אשר קובע רשלנות ניתן לפנות אל נציב פניות הציבור במשרד הבריאות בתלונה ולתרף את פסק הדין. אם מדובר בפסק דין אשר מתייחס לנקודה עקרונית בעלת משמעות ציבורית ניתן כמובן גם לידע את משרד מבקר המדינה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(עדי ק.)
26/06/2011 18:28
אני עברתי ניתוח פרטי במוסד רפואי מוכר ומפורסם. הניתוח נכשל ונגרמו לי נזקים.

כמובן שכתבתי מכתב למוסד הרפואי וביקשתי לקבל את התיעוד הרפואי המלא של הפגישות עם הרופא לפני הניתוח וכל החומר הרפואי שבתיק הרפואי שלי אצלם. בתגובה קיבלתי מהמוסד תעוד רפואי חלקי ועלוב ביותר, שזה ללא ספק חלק קטן מהחומר ולפי מה שנראה לי או שחלק מהתיעוד הרפואי נעלם או שפשוט לא נכתב כלום בתיק הרפואי, שזה לא פחות מוזר.

השאלה העיקרית שלי אחרי שחקרתי קצת באינטרנט, זה האם חסרון תעוד רפואי מהותי בניגוד לחוק זכויות החולה סעיף 17 יכול להיות לי לעזר משפטי בעל משמעות גדולה במשפט? תודה מראש על התושב והעזרה שלכם.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
26/06/2011 19:38
שלום רב,

אכן תיעוד רפואי חלקי וחסר יכול בחלק מן המקרים לסייע בידי התובע בתסיעת רשלנות רפואית מאחר ויתכן שבית המשפט יקבע כי נטל ההוכחה עובר לכתפי הנתבעים להוכיח כי לא התרשלו בטיפול בתובע. עם זאת כמובן שיש לברר שאכן הובער לך כל התיעוד שבידי המוסד הרפואי ואת זה ניתן לעשות באמצעות פניה מסודרת של עורך דין לקבלת התיעוד.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
(יש מצב?)
26/06/2011 13:00
במשך 3 שנים אני מטופל אצל אותו רופא עור ומין בשל פצעים חוזרים באיבר המין. לאחר שאובחנו אצל בת זוגי החדשה תאים טרום סרטניים, הלכתי להיבדק אצל רופא מומחה שאישר מייד כי אני סובל מקונדילומות ונשא של המחלה HPV. יש סיכוי טוב שהדבקתי פרטנריות נוספות משום שלא ידעתי שאני נשא של מחלת מין מאוד מדבקת.
האם יש לי קייס לתביעה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
26/06/2011 13:53
שלום רב,

על פניו נראה כי המקרה אכן מעורר סימני שאלה באשר לאיכות הטיפול הרפואי שקיבלת בפרט אם לא בוצעו בדיקות לבירור מקור הסימנים ואבחנה. כדי לקבוע אם יש מקום לתביעה יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים. אני ממליץ כי תתיעץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ויפנה אותך למומחה רפואי.
למידע נוסף ויעוץ אתה מוזמן לפנות אל משרדנו.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(רונן)
25/06/2011 11:14
שלום
באיזו שנה חוקק חוק זכויות החולה ?
האם הפרת חוק זה יש משמעות משפטית בתיקים על רשלנות רפואית ?
תודה
(עו"ד סולר)
25/06/2011 22:58
שלום רב,

חוק זכויות החולה חוקק ב - 1996. לחוק משמעות רבה בתביעות רשלנות רפואית ועל בסיס סעיפיו נקבעו הלכות משפטיות רבות בתחום הרשלנות הרפואית. לא אוכל לסקור כאן את כל משמעויות החוק בתביעות רשלנות רפואית אך די אם נזכיר את עניין ההסכמה מדעת לטיפול רפואי אשר נדון בסעיף 13 לחוק זכויות החולה ונדון בעשרות רבות של פסקי דין בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(גבי ג)
25/06/2011 11:05
שלום
אם אני פותח הליך של תביעה בבית המשפט בגין רשלנות ובסופו של ההליך קובע בית המשפט בפסיקה שיש לי X אחוזי נכות.(כמובן ישנה חוו"ד מומחה שלי)
האם קביעה זו יכולה לשמש אותי בעתיד כנגד תביעה מול המוסד לביטוח הלאומי (בנוסף לנכויות נוספות) או שב. ל. "מתחשבן " עמי מחדש.
מה אומרת הפרקטיקה.
תודה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
25/06/2011 22:54
שלום רב,

קביעה של בית משפט בתביעת רשלנות רפואית אינה מחייבת את ביטוח לאומי בהליכים מולו. עם זאת אם ממונה מומחה רפואי מטעם בית משפט אשר נותן חוות דעת ובה הוא קובע אחוזי נכות כמובן שאין מניעה להציג את חוות דעתו במסגרת ועדה רפואית בביטוח הלאומי אך כאמור חוות דעת זו אינה מחייבת.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(גדי)
24/06/2011 16:04
שלום
יש לי שאלה כללית בקשר לתחושת הרופא הנתבע - הרי הם בסופו של דבר לא משלמים מכיסם הפרטי במקרה של הפסד בדין . משרד הבריאות אינו מדווח לרוב,פרסום הפסיקה אינו תקשורתי (עורכי הדין מציגים בתקשרות האינטרנטית דוגמאות ללא ציון שם הרופא).אולי האגו נפגע -אף ניתן להמשיך הלאה.
כל זה מוביל אותי לשאלת הפשרה.
האם רופא שיודע שהוא פישל "רודף" אחרי פשרה או שחברת הביטוח מעכבת אותו.
מי נותן לחברת הביטוח את המידע בקשר לסיכויי הרופא הנתבע ?
אני יודע שמדובר בכמה שאלות .
תודה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
25/06/2011 22:51
שלום רב,

כמי שיצג בעבר גם רופאים בתביעות רשלנות רפואית אוכל לומר כי התשובה אינה קבועה ומשתנה בהתאם לאופי הרופא וכמובן גם נסיבות המקרה. יש רופאים אשר במקרים מסויימים מעוניינים מאד בפשרה ויש מקרים של הפגנת חוסר אכפתיות וגם מקרים בהם הרופא עצמו מאד מתנגד לפשרה מתוך אמונה כי אין רשלנות בטיפול.
חברת הביטוח אשר מבטחת את הרופאים בתביעות רשלנות רפואית מיוצגת על ידי עורך דין חיצוני שנמצא בקשר עם הרופא הנתבע ומעדכן את חברת הביטוח באשר לסיכונים בתיק.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
(חיים)
22/06/2011 17:10
עברתי ניתוח קיצור קיבה שגרם לי לדלף מהקיבה. עכשיו המצב הרפואי שלי מסתבך, יש לי זיהומים בגוף ונזק במעי הגס. הרופאים אומרים שאני צריך לעבור עוד ניתוח וטיפולים רפואיים מורכבים, הכל בגלל הניתוח הכושל שעברתי. מה העצה שלכם במקרה כזה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
23/06/2011 10:37
שלום רב,

בניתוחי מעיים וקיבה אחד מהסיבוכים החמורים והקשים הינו אכן דלף של תוכן מעי. לא כל סיבוך כזה הינו בהכרח תולדה של רשלנות רפואית בטיפול אולם יש מקום בהחלט בהתרחש סיבוך כזה לבחון את איכות הטיפול שניתן וכן אם הוסברו לך כל הסיכונים הכרוכים בניתוח.

אני ממליץ אם ברצונך לבחון את סוגיית האפשרות של תביעת פיצויים בעילה של רשלנות רפואית לפנות בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ובבדיקת האפשרויות המשפטיות אשר עומדות בפניך.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(חיים)
23/06/2011 18:55
אני מודה לך על התשובה.

רציתי להבין האם יש לך ניסיון בתביעות שהוגשו לבית המשפט במקרים של פגיעות דומות? ושאלה נוספת, לאחר שלא ראיתי את הכתובת באתר רק את הקידומת 03 של איזור מרכז - האם יש לכם משרד באיזור דרום הארץ?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
24/06/2011 14:06
שלום רב,

אכן משרדנו עסק במספר מקרים דומים בעבר. המשרד ממוקם במרכז עזריאלי בתל אביב. במידת הצורך ניתן לתאם פגישת יעוץ גם בעיר באר שבע.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
דווח שוטף
(כוכי)
24/06/2011 03:27
שלום לך
אני עוקבת אחר האתר "תקדין" ושמה לב שישנם תיקים שמדווחים באתר זה לפחות באופן חלקי.
האם אני יכולה לעקוב אחר תיקים "פעילים " בבתי המשפט באיזשהו אתר ?
תודה
(עידו)
24/06/2011 10:07
היי כוכי

את יכולה להשתמש גם באתר של בית המשפט שמפרסם פסקי דין בנושא רשלנות רפואית ובנושאים אחרים. בכל מקרה, אין מאגר מידע משפטי המפרסם את כל פסקי הדין כולם. אפילו המאגרים שעורכי דין משלמים כסף בשביל להיות מנויים בהם.

שיהיה סוף שבוע טוב!
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
24/06/2011 14:04
שלום רב,

יש מספר מאגרים בתשלום אשר את יכולה לעשות בהם שימוש כמו 'נבו', תקדין או סקירה משפטית וכן באתר בתי המשפט.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(נחמן)
22/06/2011 23:43
שלום
אני דוור במקצועי ועסוק בעבודתי בהליכות רבות באזור רמת גן.( אני בן 49)
יש לי על פי דברי אורטופד שדיברתי איתו סיכוי לקבל בין 10 ל 15 אחוזי נכות על ניתוח רשלני שבוצע בי ברגל (כך סיפרו לי שני רופאים שמבקשים להשאר בעילום שם )
אני יודע שמדובר יחסית באחוזים נמוכים אך הנכות פוגעת בי בעבודה איני מסוגל ללכת מרחקים ארוכים.
האם למרות אחוזי הנכות הנמוכים יש סיכוי שאקבל מבית המשפט על ידי מומחה מטעמו אחוזי תפקוד גבוהים הרבה יותר מאחוזי הנכות.
לילה טוב
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
23/06/2011 10:31
שלום רב,

לנושא של ההבדל בין נכות רפואית לנכות תפקודית הוקדשו פסקי דין רבים והעניין נדון שוב ושוב בכל הערכאות.

ההלכה הינה כי בית המשפט הוא זה אשר מכריע בעניין גובה הנכות התפקודית ולא מומחה רפואי ובמקרים המתאימים בהחלט נפסקה נכות גבוהה יותר תפקודית מאשר הנכות רפואית ובהתאם גם נפסקו פיצויים.

ניתן גם במסגרת התביעה לצרף חוות דעת של רופא תעסוקתי אשר יתייחס למשמעות הפגיעה מבחינה תפקודית ותעסוקתית.
למידע נוסף ויעוץ אתה מזומן ליצור עימי קשר טלפוני.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(עינת מעפולה)
23/06/2011 09:20
בוקר טוב לעורכי הדין המנהלים את הפורום,

המקרה שבו החלה הפגיעה שלי היה כבר לפני שנים.

אני ילדתי בשנת 2007 לידת ואקום שהסתיימה עם קרע בדרגה 3 ,יש לציין שנעשה חתך ע"י המיילדת, מיד לאחר הלידה עברתי ניתוח ע"י כירורג ושבועיים לאחר מכן התברר שהניתוח לא הצליח כי התפרים נפתחו, במשך שנתיים פחות או יותר עברתי סדרה של בדיקות כגון: מנומטריה, בדיקה אצל פרוקטולוג אשר קבע שיש פגיעה בסוגרים של פי הטבעת השריר בין השעות 1-11, נקרע שזהו שריר חיצוני של פי הטבעת.

כיום אני סובלת מאי שליטה חלקית וחוסר התרוקנות מלאה ובעקבות המצב אני עובדת בחצי משרה. עפ"י התיק רפואי שהוצאתי מביה"ח לא כתוב אם הקרע נגרם לפני החתך או אחרי. אשמח לקבל חוות דעת על המקרה ואם יש עילה לתביעת רשלנות רפואית במקרה כמו שאני מתארת? כיצד מומלץ לפעול במקרה של פגיעה ונזקים כאמור, אחרי לידה, או למעשה כבר שנים אחרי הלידה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
23/06/2011 10:24
שלום רב,

מקרים של פגיעה בשריר פי הטבעת וחתכים או קרעים מוכרים כסיבוך של לידה טראומטית ויש דרכים למנוע או לצמצם בצורה משמעותית את הנזק לשריר.
לצערי על סמך התיאור שנתת בלבד אי אפשר לקבוע אם במקרה שלך הייתה התרשלות בטיפול. כדי לבדוק את המקרה יש צורך לקבל את מלוא התיק הרפואי מבית החולים וכן את התיעוד של הבדיקות והמעקבים המאוחרים ולאחר מכן לערוך יעוץ עם מומחה רפואי מתאים.
אני סבור כי כדאי שתפני אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבירור המקרה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(xxx)
21/06/2011 14:14
לחבר שלי היה התקף לב, הוא צונתר ובערך10 ימים אח"כ כשכבר היה בביתו הוא קיבל אירוע מוחי קשה.
האם יש כאן רשלנות רפואית?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
22/06/2011 10:22
שלום רב,

אי אפשר על בסיס מידע כה חלקי לקבוע אם הייתה רשלנות בטיפול והאם היה מקום לצפות את האפשרות של התפתחות אירוע מוחי במקרה זה.

כדי לבחון את המקרה ואת האפשרות של התרשלות בטיפול כדאי לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יאסוף עבורכם את התיעוד הרפואי הרלבנטי ויפנה את המקרה ליעוץ אצל מומחה רפואי מתאים שיוכל להעריך אם הייתה התרשלות.

בברכת בריאות,
עו"ד עופר סולר


  <<    57    58   59   60    61    >>  

:עבור אל עמוד

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

06 באפריל 2025

תנאי שימוש ותקנון

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר Malpractice המנוהל על ידי משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפ...

קרא עוד

08 באפריל 2025

נגישות באתר האינטרנט ו...

אנו נותנים שירותים משפטיים מזה למעלה מ-20 שנה, לאלפי משפחות, הורים לילדים בעלי מוגבלויות ולכן מיי...

קרא עוד

15 באפריל 2025

פגיעה בגן SYNGAP1

הפגיעה בגן SYNGAP1 הנה אחד מהגורמים הגנטיים העיקריים להתפתחות אוטיזם ואפילפסיה, ולכן חשוב לאבחן א...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה