רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

(בועז)
01/08/2011 19:17
אני חתמתי אצל עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית על יפוי כח והסכם שכר טרחה. בהסכם נקבע כי אני אשלם 25% מהסכום שיפסק בפסק דין - לידי העורך דין. אחרי שהגעתי הביתה חבר אמר לי שזה סכום גבוה ומוגזם. רציתי לדעת אם מקובל והגיוני לשלם לעורך דין 25% מהסכום של פסק הדין בתביעת רשלנות רפואית? האם זה לא סכום מוגזם?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
02/08/2011 09:01
שלום רב,

בנושא של תביעות רשלנות רפואית אין, בניגוד לתאונות דרכים, קביעה בחוק בנוגע לשכר טרחת עורך דין. שכר טרחה של 25% מסכום הפיצויים אינו חריג, למיטב ידיעתי, בקרב עורכי דין מנוסים ובעלי שם בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(סימה)
01/08/2011 17:37
לקחתי את הילדה שלי בת שנה וחצי לקופת חולים, בגלל שהיא לא הרגישה טוב במעון והגננות קראו לי. בקופת חולים אומנם קיבלו אותי מיד בלי תור כי באתי עם תינוקת, ורופא משפחה (לא הרופא שלנו) בדק אותה בצורה מאד חפיפניקית ואמר שהיא אולי מתחילה שפעת. הוא רשם לי תרופה לילדים ואמר ללכת הביתה. אחרי שעה בבית, הילדה איבדה את ההכרה על הידיים שלי! קראתי לשכנה שהיא אחות והזמנו אמבולנס.

השכנה העירה ואוששה אות הילדה קצת ולקחנו אותה לבית חולים באמבולנס. התברר שהילדה התייבשה לגמרי ומיד בבית חולים נתנו לה אינפוזיה ואישפזו אותה ללילה אחד בגלל התייבשות קשה. רציתי לדעת ולהתייעץ אתכם לגבי הרשלנות של הרופא בקופת חולים שאחרי ששיחרר את הילדה, בלי בדיקה מעמיקה, הביא לכך שהילדה איבדה את ההכרה והתייבשה לגמרי.

האם אפשר לתבוע את הרופא הזה על ההתנהגות הרשלנית שלו? מה ניתן לעשות וכמה תהליך תביעה כזה עולה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
01/08/2011 17:59
שלום רב,

כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית יש להוכיח התרשלות של הרופא בטיפול ואת הנזק שנגרם בשל התרשלות זו. במקרה שתיארת כדי לקבוע אם היה על הרופא לאבחן את ההתייבשות והיה עליו להפנותכם לבית חולים לשם קבלת נוזלים יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי. עוד לפני כן יש לבחון אם יש כדאיות כלכלית לתביעה כזו שכן חשוב להבין שהפיצוי אם ינתן אינו ניתן בגין הרשלנות עצמה אלא בגין הנזק שנגרם. מבלי להקל ראש בסבלכם ובסבל של הילדה בגין אובדן ההכרה הרי שאם לא נגרם נזק קבוע יש להניח כי שיעור הפיצויים יהיה מוגבל למדי.
כדי לבחון את המקרה מומלץ לערוך יעוץ מסודר עם עו"ד מנוסה בתחום.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
(מיראל)
27/06/2011 10:52
אני עברתי ניתוח מתיחת בטן אצל רופא מנתח פלסטי בכיר ובאופן פרטי. שילמתי לו על הניתוח מעל 25 אלף שקל. לפני הניתוח נפגשתי איתו 3 פעמים, וכל מה שעניין אותי מעבר להסברים שלו היה השאלות על הצלקות שישארו.

אני בחורה בת 32 רווקה, שהורידה 39 ק"ג בדיאטה קשה. היה לי מאד חשוב שלא יהיו לי צקלות בולטות על הבטן, שאחרת כל הרעיון של הניתוח היה מיותר. רציתי בטן שטוחה ורציתי להעלים את הסימנים של הירידה במשקל שנשארו אחרי הדיאטה. הרופא הבטיח ואמר לי במפורש כמה פעמים, כי כל הצלקות מוסוות ולא נראות לעין.

הרופא הבטיח שאני אוכל ללכת עםבגד ים ויהיה לי גוף מושך ואטרקטיבי, בדיוק כמו שרציתי ועבדתי קשה בשביל זה. אחרי הניתוח מסתבר שיש לי 2 צלקות באורך של יותר מ-10 ס"מ בשני צידי הגוף. הרופא אומר שזה היה לי ברור, אבל זה ממש ההפך ממה שהוא הבטיח!

אני לא מוכנה לעבור על הפגיעה הזאת בגוף שלי לסדר היום, בעיקר בגלל הנזק הויזואלי ובגלל שהרופא הבטיח לי במפורש כמה פעמים שלא יהיו לי צלקות בבטן ואוכל ללבוש בגד ים בלי בושה. הבטיח ולא קיים!

אני מחפשת עורך דין שיוכל להסביר לי איך מגישים תביעה על הרשלנות של הרופא הפלסטי שלא רק שניתח אותי לא טוב, הוא גם שיקר לי ובטח ממשיך לשקר למנותחות תמימות אחרות, שמשלמות לו עשרות אלפי שקלים בגלל הבטחות שלו לניתוח מושלם...הבטחות לחוד ומציאות לחוד!
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
27/06/2011 12:38
שלום רב,

כדי לבחון אם ניתן להגיש במקרה זה תביעת רשלנות רפואית בגין העדר הסכמה מדעת והתרשלות בטיפול יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום הכירורגיה הפלסטית. המומחה יוכל לבחון אם התוצאה סבירה ואם ההבטחות שניתנו לך ריאליות. יהיה כמובן חשוב לבחון מה רשם הרופא בתיקך באשר להסברים שניתנו לך. אני ממליץ ראשית כל לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ובחינת המקרה כאמור לעיל בעזרת מומחה רפואי.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אורית)
30/07/2011 17:33
יקירה, בכל פורום או אתר או כתבה על מתיחת בטן רשום בפירוש כי הניתוח מותיר אחריו צלקת. הרי חותכים ,ופותחים ותופרים , למה ציפית ???
אני חודש וחצי אחר מתיחת בטן ,עדיין הצלקת אדומה אבל ניתן ללבוש בגד ים והרבה מנותחות יעידו כי שווה צלקת מעודפי עור.
(נטע)
01/08/2011 10:27
מה שאת כותבת זה נכון, לכולם ברור שאחרי שעוברים ניתוח ותפרים יש צלקת. אם תקראי קצת על מקרי רשלנות רפואית, תביני שהמקרים האלה מדברים על מצבים בהם הנזק (צלקות במקרה שלנו) שנגרם למטופלת הרבה יותר גדול ממה שהיה צריך להיות. התנהלות לא סבירה של רופא הובילה לכך שנותרה בגופה של מנותחת צלקת גדולה ובולטת, בניגוד לצלקת ניתוחית קטנה שתעלם לאחר זמן מה.

לצערי ישנם לא מעט מקרים שבהם, אחרי ניתוח פלסטי או כירורגי אחר, נותרות צלקות מיותרות בגודלן או שהתפרים לא נעשים כמו שצריך (לעיתים קרובות לא על ידי הרופא המנתח בכלל) ואז נותרת פגיעה מכוערת ומיותרת, שנובעת בעיקר מזלזול וחוסר תשומת לב למנותחת.
(נעה ה.)
31/07/2011 13:05
שלום,

בשלב זה אני לא רוצה לחשוף פרטים מזהים או פרטים על המקרה לידה הראשונה והיחידה שלי (לפני 4 שנים) אבל הבנתי שכדאי לברר את הנושא. נולדה לי ילדה עם מומים שאף אחד מהרופאים, לא הגניקולוג שלי בקופת חולים ולא במהלך הבדיקות שנעשו במהלך ההריון - לא עלה עליהם. אף אחד לא דיבר על אפשרות שהילדה תסבול ממומים מולדים וכנראה שמנכות לכל ימי חייה. רציתי לבדוק מי אחראי במקרים כאלה ואם אפשר לקבל הנחיות והסברים למרות שלא סיפרתי עדיין את כל המקרה. תודה לכם!
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
31/07/2011 13:31
שלום רב,

משרדנו מנהל וניהל מספר רב של תיקים בנושא אי גילוי של מומים במהלך ההריון ואנסה להסביר את המסגרת העקרונית של תביעות אלו.
במרבית המקרים בהם מתברר כי נולד תינוק עם מום קשה מבצעים בירור האם ניתן היה לאתר את המום במהלך ההריון ואם כן מדוע מום זה לא אותר. כמובן שכל מקרה הינו בהתאם לבדיקות שכן בוצעו או שהיה צריך לבצע.
הרופא אשר אחראי לניהול ההריון הינו הרופא הגניקולוג אשר מרכז את מעקב ההריון במסגרת קופת חולים או במסגרת פרטית. על הרופא הזה מוטלת החובה להפנות את האישה ההרה לבדיקות המתאימות, לקבל את תוצאות הבדיקות ובמידת הצורך להפנות לבדיקות נוספות נרחבות יותר ולהסביר לאישה על הצורך בבדיקות אלו.
גם לרופא אשר מבצע בפועל את הבדיקות בהריון כמו סקירות מערכות יכולה להיות אחריות במקרה של לידת תינוק בעל מום במקרים בהם בוצעה בדיקה שיכלה לאתר את המום אך היא בוצעה בצורה רשלנית ולא זהירה.
בחלק גדול מן המקרים אם לא ברובם התביעה מוגשת לא כנגד הרופאים באופן אישי אלא כנגד הגופים אשר העסיקו אותם - למשל קופות חולים שונות או המדינה במקרה של טיפול במסגרת בית חולים ממשלתי או טיפת חלב של המדינה.
אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה ולתת לך הסברים נוספים בשיחה טלפונית.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
(רביד)
31/07/2011 07:13
בוקר טוב,

אני מבקש לדעת האם ישנה הגבלה לביטוח אחריות מקצועית של רופא רק במרכז רפואי מסויים שבו הוא עובד? או מהצד השני, האם הביטוח הרפואי של הרופאים הוא אישי או לדוגמא רופא שעובד בבית חולים מכוסה בביטוח אחריות מקצועית של אותו בית חולים בלבד?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
31/07/2011 13:16
שלום רב,

נושא הכיסוי הביטוחי של רופא נקבע בהתאם לתנאים בפוליסת ביטוח אחריות מקצועית אשר ברשותו. יש קופות חולים אשר מבטחות את הרופאים שלהן בביטוח אחריות מקצועית אשר תקף גם בקליניקה הפרטית ויש כאלו שלא ואז הרופא צריך לדאוג לפוליסה נפרדת ונוספת בגין עבודתו במסגרת פרטית ו/או אחרת.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
(גרגורי)
28/07/2011 09:36
אבא שלי קיבל טיפול נפרולוגי בבית חולים בחולון. הרופאים מכירים אותו, ורק באותו יום טיפל בו נפרולוג אחר, חדש בבית חולים שלא הכרנו. אותו רופא עשה טעות שאני לא רוצה לפרט בנתיים וגרם לאבא שלי לאובדן הכרה וכריסת מערכות בגוף. עכשיו הוא מאושפז. רציתי לדעת אם יש לכם ניסיון בטיפול בתביעות של נפרולוגים?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
28/07/2011 09:52
שלום רב,

משרדנו טיפל ומטפל במספר רב של תביעות רשלנות רפואית במגוון תחומים בין היתר בתחום הנפרולוגיה.
למידע נוסף אתה מוזמן ליצור עימי קשר טלפוני.

בברכת בריאות,
עו"ד עופר סולר
(אלה)
27/07/2011 00:19
שלום רב
לפני 8 חודשים העובר הראשון נולד בלידה רגילה והרופרים אמרו לישצריך לעשות נתוך קסרי דחוף כי היה חשד למצוקת העובר השני . עשו ברחם חתך T. לאור הארכת החתך ברחם צריך לסיים את הלדות הבאות בניתוחים. האם זאת רשלנות רפואית
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
27/07/2011 09:06
שלום רב,

אי אפשר על סמך התיאור הקצר שנתת וללא עיון במסמכים והתייעצות עם מומחה רפואי לדעת אם מדובר ברשלנות בניתוח הקיסרי. במקרים דחופים כאשר יש סכנה לבריאות העובר בשל מצוקה עוברית הצלתו הינה שיקול הגובר על אופן סיום ההריונות הבאים ויתכן שזה המקרה. כדי לבחון אם יש עילה לתביעת רשלנות רפואית אני ממליץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם באיסוף התיעוד הרפואי ובירור המקרה.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
(הורה)
26/07/2011 22:38
שלום רב,

לפני 4 שנים במהלך הריונה של אשתי, בחרנו לערוך את סקירת המערכות לעובר אצל רופא פרטי (מה"שמות" המובילים בתחום) מתוך הנחה כי, למען השקט הנפשי, אנו לא מתפשרים.

בני היקר נולד בשעה טובה. במחלקת יולדות גילו כי בני סובל מתסמונת נדירה, הכוללת מס' מומים: איחוי חוליות בעמוד השדרה הצווארי, עמדה גבוהה של כתף ימין (המשמעות היא אי סימטריה הנראית לעין), חוסר של

12 צלעות מימין וכליה בודדת.

יש לציין, כי הרופא איתר את החוסר בכליה, אך לא אף מום נוסף.



השאלות שלי:

האם קיימת עילת תביעה? האם ניתן לתבוע שלא בעילת "הולדה בעוולה" (קשה מאוד מוסרית) אלא בעילת "חיים בעוולה"??

האם יש התיישנות לסוג זה של תביעה?



תודה רבה מראש
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
27/07/2011 09:03
שלום רב,

על פניו נראה כי המקרה מצדיק בירור רציני ויתכן שיתברר כי יש עילה לתביעה. אם הרופא גילה חוסר בכליה היה עליו לדעתי לערוך סקירה קפדנית ומלאה בחיפוש אחר מומים נוספים.
התביעה מתיישנת רק בחלוף 7 שנים מהגיע הקטין לגיל 18 אולם מומלץ להגישה לפני שחולפות 7 שנים מהלידה שכן הדבר רלבנטי לעניין התיישנות על הוצאות ההורים.

קשה במסגרת מצומצמת זו להסביר את עילת התביעה אולם לא כל התביעות בגין אי גילוי מומים בבדיקת אולטראסאונד מוגשות בעילה של הולדה בעוולה ויש עילות חלופיות.
אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני לקבלת הסברים ומידע נוסף.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ברכה)
26/07/2011 12:13
לבעל שלי נגרם במהלך הניתוח לקיצור קיבה חור בקיבה ומאז, לפני 4 חודשים, אנחנו כל הזמן בבית החולים בטיפולים. השכנה אמרה לי שאולי צריך לבדוק אם היה רשלנות של הרופאים. הניתוח היה בבית חולים ההל יפה בחדרה וגם כל הטיפולים שהוא מקבל מאז הניתוח זה בבית חולים הלל יפה. הרופאים אמרו לבעלי שהבעיה של חור בקיבה מוכרת וזה קורה לאנשים אחרי ניתוח לקיצור קיבה. השאלה אם אתם יכולים לעזור למקרה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
26/07/2011 14:00
שלום רב,

יתכן שהחור שנוצר בעקבות ניתוח קיצור הקיבה הינו תוצאה של רשלנות אולם הדבר אינו ודאי. כדי לבחון אם הסיבוך שאירע מקורו ברשלנות בטיפול יהיה צורך לקבל את על התיקים הרפואיים ולהתייעץ עם רופא כירורג מנוסה שיעריך אם הייתה התרשלות בניתוח ומה הנזק שנגרם.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(חן)
22/07/2011 14:30
שלום.
לאחר שעברתי 4 טיפולים אצל מכון לייזר לא מוכר שבו מנהלת המקום נתנה למתלמדת לעשות עליי לייזר ובהם קיבלתי כוויות מסוג 2 בכל שתי הרגליים שלי (נראה מחריד ומזעזע)
כיום לאחר 10 חודשים מהטיפול שבו קיבלתי כוויות לאחר שיזוף בשמש הכוויות נעלמו אך למרות הכל אני רוצה להגיש תביעה.
האם יש לחכות שנה או שאפשר כבר מעכשיו להתחיל לתבוע?
כמו כן אפשר לדעת מה הסכום שאפשר לקבל מתביעה על סבל וכאב?
(רוזה הורשאית)
22/07/2011 15:21
לא ברור לי מדוע את תופרת כיסים ומתכננת לקבל קופה או כמו שסבתא שלי רוזינה אומרת "קאזה" על כוייות שהיו לך על "כל הרגליים" ונעלמו.
אנשים יושבים ליד מקלדת ומפנטזים איך המצלצלין מצלצלים להם בכיס הפנימי של הארנק.
גברת "חמה" (מכוויות כמובן) אין לך עילה לתביעה .
לכי לעבוד.
תשבי טוב- עלות הגשת תביעה הינה 10,000 ש"ח ומעלה.
תתשיכי כבודך.
(חן)
25/07/2011 13:50
מצפה לתשובה ממנהלי הפורום
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
25/07/2011 15:09
שלום רב,

במקרה שבו נגרם נזק חולף בשל רשלנות בטיפול ניתן להגיש תביעה אולם הפיצוי יש להניח לא יהיה רב. במקרים כאלו עולה השאלה של כדאיות כלכלית של הגשת תביעה אל מול עלויות התביעה ובפרט עלות חוות דעת רפואית אשר חייבים לצרף לכל תביעת רשלנות רפואית.
ניתן לנסות ולקבל פיצוי במקרים כאלו באמצעות מכתב דרישה של עורך דין וניהול מו"מ. אני ממליץ כי תפני בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(נלה)
24/07/2011 19:12
אני עברתי ניתוח מורכב בשיניים בגלל בעיות מאד מורכבות. הרופא שיניים עשה פאשלות בניתוח ונגרם לי נזקים שצריכים עכשיו לעשות עוד ניתוח בשיניים בשביל לתקן אותם. לפני הניתוח חתמתי על טופס הסכמה לניתוח ואחרי הניתוח, שגילינו את הבלאגן שנגרם לי בגלל הניתוח, הרופא אמר לי שבגלל שחתמתי על טופס הסכמה לניתוח ברור שהבנתי ששי סיכונים כמו במקרה שקרה לי.

רק מה, הרופא אף פעם לא אמר לי שיכול להסתבך המצב כמו שקרה. הוא טוען שאני חתמתי על טופס הסכמה לניתוח ולא יכולה לבוא אליו בטעונת, והראה לי בשבוע שעבר שהייתי אצלו שאני חתומה על טופס שבו כתוב שיש סיכונים לניתוח. השאלה האם בגלל שחתמתי על טופס הסכמה לפני הניתוח אין לי מה לעשות עכשיו?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
25/07/2011 11:29
שלום רב,

עצם החתימה על טופס הסכמה לניתוח אינה סוף פסוק מבחינת אפשרות של תביעה בטענה של רשלנות רפואית והעדר הסכמה מדעת. לעניין ההסכמה לטיפול יש פסיקות של בית משפט אשר קובעות כי אם ההחתמה לא לוותה בהסבר מלא על הסיכונים אין די בה. יש לבחון גם מתי הוחתמת על הטופס ואם זה קרה סמוך לניתוח גם עניין זה מרמז אולי על חתימה טכנית ללא הסברים.
מעבר לעניין ההסברים יש לבחון את נושא איכות הטיפול הרפואי עצמו ואם נעשה כנדרש.
כדי לבדוק את המקרה בצורה מסודרת עלייך לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך.

בברכת בריאות,
עו"ד עופר סולר
(פסיה)
24/07/2011 10:07
בעלי שוחרר ביום שישי מחדר מיון של בית חולים העמק אחרי שהרופאים לא ממש התייחסו אליו ולא בדקו אותו כמו שצריך. השחרור מחדר מיון היה בשעה 17:00 ובשעה 21:30 פינו אותו מהבית באמבולנס אחרי התקף לב. עכשיו הוא מאושפז בבית חולים! רציתי לדעת מה אפשר לעשות בגלל שהטעות של בית חולים העמק והרופאים שזילזלו בו, כמעט עלו בחיי אדם! תודה על העזרה שלכם.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
25/07/2011 11:25
שלום רב,

על פניו נראה כי המקרה מצדיק בירור רציני כדי לבחון אם היו סימנים מקדימים להתקף הלב בעת השיחרור מבית החולים, סימנים אשר היו אמורים למנוע או לעכב את השיחרור.

בנוסף יהיה צורך לבדוק מה הנזק שנגרם לשריר הלב והאם ניתן היה למנוע את ההתקף בטיפול מונע כאמור לעיל. כדי לבדוק את המקרה כדאי לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יאסוף עבורכם את התיעוד הרפואי ויפנה להערכת המקרה אל רופא קרדיולוג שיבחן אם הייתה התרשלות בטיפול.
למידע נוסף ויעוץ אתם מוזמנים לפנות אלי טלפונית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
03-6081818
(דודי גבאי)
20/04/2011 09:48
שלום עו"ד סולר,

רציתי לשאול בעצתך ואולי אבין, היכן עובר גבול שאחריו נקבע כי המטפל / רופא הפר את חובת הזהירות? לפי מיטב הבנתי הגבול הזה הוא למעשה גבול דמיוני לחלוטין, שנקבע בכל מקרה של תביעת רשלנות רפואית על ידי השופט בבית המשפט, וללא כל כלי אוביקטיבי למעט חוות דעת של מומחים והעדים במשפט.

האם ישנם כלים שיפוטיים או משפטיים שבאמצעותם ניתן להעריך מתי אכן התקיימה הפרת חובת הזהירות? תודה מראש על תשובתך וחג חירות שמח לך ולכל בית ישראל.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
20/04/2011 12:00
שלום רב,

הנקודה שהעלת היא היא כמובן הנקודה המרכזית בתביעות רשלנות רפואית. אכן חוות העדת הרפואיות הן משענת משמעותית לשופט להחליט אם אכן במקרה שלפניו הופרה חובת הזהירות והתגלתה התרשלות בטיפול שגרמה לנזק קרי רשלנות רפואית. העדויות אשר נשמעות בפני השופט כלומר החקירות הנגדיות של המומחים על חוות דעתם וכן של הרופאים המטפלים ושל התובעים גם הם כלי רב ערך שמשרת את השופט כדי להעריך ולקבוע אם הופרה חובת הזהירות בידי הרופא המטפל כלפי המטופל.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(דודי גבאי)
21/04/2011 01:30
אם הבנתי אותך נכון, הפרת חובת הזהירות בידי הרופא, אם וכאשר, מתייחסת בכל מקרה לגופו ואין באמת הגדרה ברורה של "חובת זהירות". למעשה המדובר בהגדרה "ריקה" שמקבלת תוכן ומשקל בכל תביעה מחדש ולעיתים ההכרעה אם היתה הפרה של החובה או לא, יכולה להיות ההבדל בין 49% ל-51%...
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
21/04/2011 11:12
שלום רב,

אכן הגדרת זאת יפה ובצורה מדוייקת.
כל מקרה נדון לגופו כאשר הכלל הבסיסי והעקרוני שבו נוקטים הינו מה שקרוי "מבחן הרופא הסביר". מהו רופא סביר? לכך נדרש בית המשפט בכל תביעת רשלנות רפואית מחדש ובהתאם לנתונים הספציפים של כל תיק.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(דני)
24/07/2011 17:17
השאלה כמו שאמר העורך דין הנכבד מאד מורכבת, אבל בשורה התחתונה חובת הזהירות או הקביעה של בית המשפט כי היתה הפרה של חובת הזהירות על ידי רופא, תלויה בדבר עיקרי אחד = היכולת של עורך הדין שלך להוכיח בפני בית המשפט כי הרופא אכן היה צריך להיות זהיר יותר.

עורך דין מיומן בתחום, אחד שהוא באמת מקצוען ברשלנות רפואית + חוות דעת של מומחה רפואי שיודע לגבות את חוות הדעת שלו בעדות משכנעת בבית המשפט - הם אלה שעוזרים ומשנים את החלטת בית המשפט בכל מקרה של הפרת חובת הזהירות.

מסקנה = צריך לבחור עורך דין תותח בתחום הזה בשביל לשפר את הסיכויים. אנחנו למדנו את הנושא על בשרינו, לאחר שבתביעה שהגשנו בית המשפט פסק לרעתינו, וכאשר החלפנו עורך דין על מנת להגיש ערעור - ההחלטה שונתה על ידי בית המשפט המחוזי.
(ת אחת)
21/07/2011 10:57
שלום לעורכי הדין

אני מבקשת לבדוק ולברר משהו שאולי תולו לענות עליו בצורה מקצועית.

אבא שלי חלה בלימפומה לפני 5 שנים במהלך הטיפול הכימותרפי בבית החולים הוא נפטר מחיידק בריאות.

מהרגע שחיידק הריאות תקף אותו הוא מת תוך 3 שעות. האם רק אני חושבת שזו רשלנות רפואית וצריך לתבוע או שזה יכול להיות עוד מקרה של טעות רפואית שעלתה בחיי אדם? איך אתם ממליצים לבדוק את המקרה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
21/07/2011 17:27
שלום רב,

ללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי לא ניתן לדעת אם המוות של אביך הינו תוצאה של רשלנות רפואית או לא. אני יכול לומר באופן עקרוני שזיהומים בבית חולים הינם סיבוך אשר בחלק מן המקרים קשה לשייכו לרשלנות רפואית שכן בתי החולים הינם מטבעם מקום בעל שיעור זיהומים גבוה. כדי לבחון אם התגלתה רשלנות במקרה זה בטיפול יהיה כאמור צורך לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתיעץ עם מומחה רפואי.

שלא תדעו עוד צער,
עורך דין עופר סולר
(ת אחת)
23/07/2011 19:00
אני מודה לך על התשובות.

שבוע טוב
(מומי)
21/07/2011 10:00
עו"ד סולר שלום
אני מעוניין לתבוע רופא כיררורג שביצע בי טיפול רשלני בהוצאת ציסטה ואי שליחתה לביופסיה כנדרש על פי נוהלי משרד הבריאות.
ציסטה זו התגלתה כממאירה וכיום אני נמצא בטיפולים.
אין לי עניין להגיע לפשרה אלא למצות את המשפט עד הכרעת הדין.
אני מבין שמשרד הבריאות הוא אנמי בכל מה שקשור לרופאים שנמצאו רשלניים (על פי רוב הוא אפילו לא מודע לפסיקות).
אך יש לי עיניין שמבקר המדינה הנוכחי שבעיניי "יש לו ביצים" (סליחה) כן יבדוק את הנושא של הרשלנות.
האם מלבד הנושא המשפטי אכן המבקר הוא כתובת אפקטיבית לכך ?
יום טוב.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
21/07/2011 17:23
שלום רב,

מבקר המדינה למיטב ידיעתי אינו עוסק בדרך כלל במקרים בודדים ופרטיים אלא בודק התנהלות של גופים ברמה מערכתית יותר. משרד הבריאות אמור לבדוק התנהלות של רופאים ומוסדות בריאות ובמקרים שבהם התגלתה רשלנות רפואית חמורה הוא אף פועל.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(שימי)
20/07/2011 21:13
שלום
קודם כל תודה על התשובות המקצועיות והתכופות של מנהל הפורום.
שאלתי היא לגבי תגובת הנהלת בית חולים במקרה שאחד מרופאיה נמצא רשלן על ידי בית המשפט.
מעבר לעניין הכספי שמכוסה על ידי חברת הביטוח מהי התגובה הכללית של הנהלת בית החולים שהפרסטיז'ה שלו נפגעה בכך שרופא המועסק אצלו נמצא רשלן ומן הסתם גם בית החולים (אם היה נתבע) נמצא רשלן גם הוא.
האם מתוך נסיונך הנבלת בית החולים נוהגת ב"סלחנות" כלפי אותו רופא או בדרך אחרת.
תודה רבה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
20/07/2011 23:39
שלום רב,

ראשית במרבית המקרים תביעות רשלנות רפואית אשר עניינן טיפול רפואי שניתן בבית חולים לא מוגשות כנגד הרופא באופן אישי אלא כנגד הגורם אשר מפעיל את בית החולים (בד"כ קופת חולים או המדינה). אם בכל אופן מוגשת תביעה אישית כנגד רופא הרי שלפי נסיוני בדרך כלל אין תגובה חמורה של הנהלת בית החולים והדבר יכול להסתיים בהערה או נזיפה. כמובן שבמקרים של רשלנות רפואית חמורה אשר הביאה לנזק חמור דוגמת מוות לעיתים משרד הבריאות בוחר להגיש קובלנה כנגד הרופא והנושא יכול להגיע במקרים המתאימים עד למצב של התלית רשיון אולם מקרים כאלו נדירים ושמורים באמת לאירועים חריגים ביותר.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
(מזה זה משנה)
20/07/2011 14:37
הלו אתה שכותב פה בפורום על "קשר השתיקה " בוא תסביר לכולנו איך למרות קשר השתיקה שאכן קיים בין רוב הרופאים (ולא כל הרופאים) מוגשות כל שנה אלפי תביעות בגין רשלנות רפואית שכל אחת מהן מלווה בחוות דעת של רופא זה או אחר.
כנראה לא פנית אל העורך הדין הנכון.
לעורכי הדין שמטפלים רק ברשלנות רפואית כמו מנהל פורום זה וכמו לעורכי דין אחרים כמו עו"הד דייויס, כספי,סרור,טיכו,יקירביץ מירון ועוד יש רשימה של רופאים שמוכנים לתת חוות דעת כנגד "קולגה" על רשלנות רפואית.
אז חדל כבר מהקשקשת.
כולנו יודעים שרופאים רבים לא מוכנים "ללכלך את הידיים" אך יש רופאים לא מעטים שאכן נותנים חוות דעת ואף עומדים אחריהם בדיונים בבתי המשפט.
לך לעורך דין טוב.
(רפי גינת)
20/07/2011 15:26
שמע חבר יקר,

אם תקרא מה שכתבתי שוב תבין בדיוק על מה אני מדבר. בסך הכל כתבתי שאדם (כן, אדם פרטי) שנפגע בגלל טעות של רופא, אין סיכוי או כמעט אין סיכוי למצוא לבד רופא שיסכים לתת חוות דעת רפואית נגד רופא אחר. אני לא מגלה כאן סוד, אלה עובדות החיים!

ברור שאם פונים אל עורך דין שמומחה לתחום הרשלנות הרפואית אז מקבלים הפניה למומחה רפואי שמוכן לתת חוות דעת. אז? איפה ההגיון?

אם תלך לבקש חוות דעת מפלסטיקאי, לגבי הצורך בביצוע ניתוח פלסטי כולם יקפצו עליך וירצו לתת לך אלף חוות דעת. אם תבוא אל כלאותם רופאים אחרי שחס ושלום נפגעת בניתוח פלסטי, אף אחד לא ידבר איתך, שלא לומר לתת חוות דעת! זהו בדיוק העיקרון האבסורדי שעומד בבסיס קשר השתיקה של הרופאים. זה ממש לא שטויות ואני חושב שזה חמור מאד.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
20/07/2011 16:00
שלום רב,

אכן מרבית הרופאים אינם ששים לכתוב חוות דעת בעניין רשלנות רפואית אולם כאמור במקרים בהם אכן הייתה רשלנות עורך דין מנוסה ידע להפנות אותך למומחה הרפואי המתאים שיכתוב חוות דעת.

מנסיוני לא מומלץ לנפגעי רשלנות רפואית לנסות ולקבל חוות דעת רפואית באופן עצמאי בטרם פניה אל עו"ד מנוסה שכן לעיתים פונים מחוסר ידיעה למומחה לא מתאים או למומחה אשר דעתו פחות נחשבת בשל תביעות קודמות בהן חוות דעתו התגלתה כלא אמינה. לכן מומלץ בחום קודם כל לפנות אל עו"ד מנוסה כדי למנוע בזבוז של כסף וזמן.

בברכה,

עו"ד עופר סולר
כלבוטק
(גבי)
20/07/2011 09:04
שלום
אתמול צפיתי בתוכנית כלבוטק על נושא הרשלנות הרפואית -ראיינו שם חולה שרפוא עור ועוד מספר גורמים גרמו לו לנזק גדול.
הלה תבע את הרשלנים ובסופו של ההליך הגיע לפשרה -הוא טען שבהסכם הפשרה הוא התחייב לא לפרסם את הסכם הפשרה .
אז איך הוא כן פרסם את סיפורו (מבלי להזכיר שמות רופאים ).
האם הסכם פשרה לא מגביל את החולה מלפרסם כל פרט מהתביעה ?
למה אני שואל ? כי גם לי יש עניין לתבוע וגם לי יש עניין להתפשר (חסכון בזמן ובעצבים( אך גם יש לי רצון בגלל "האינטרס הציבורי " שכולם יידעו מי הרשלן ?
תודה
RE: כלבוטק
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
20/07/2011 10:35
שלום רב,

אכן במרבית המקרים שהחתם הסכם הפשרה בתביעת רשלנות רפואית הוא כולל סעיף סודיות האוסר על התובע לפרסם את פרטי המקרה ואת פרטי הפשרה. בפועל בחלק מהמקרים לאחר קבלת סכום הפשרה חלק מהתובעים כן מפרסמים פרטים ולמיטב ידיעתי במרבית המקרים הנתבעים לא נוקטים בהליכים בעקבות פרסום זה.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(רפי גינת)
20/07/2011 10:47
בתוכנית של כלבוטק אתמול הציגו את הבעיה האמיתית בישראל הקטנה: קשר השתיקה של רופאים. העובדה שהרופאים מגוננים האחד על השני ולא יוצאים נגד רופאים, גם במקרים של שגיאות חמורות ומקרי רשלנות קיצוניים. בגלל שהמדינה שלנו כל כך קטנה, כולם מכירים את כולם ומי הנדפק: המטופלים!

לכו ונסו להשיג חוות דעת רפואית של רופא פנימי או אורטופד שיבוא ויכתוב דברים נגד רופא פנימי / אורטופד שטיפל בכם לפניו. פשוט אין מצב להשיג חוות דעת כזאת לבד. הרופאים שותקים ושומרים אחד על השני. הם יודעים שמחר יגיע תורם...
(מ.ח)
12/07/2011 08:58
עברתי ניתוח הגדלה לפני ארבעה חודשים אחרי כחודש ניפתחו חלק מהתפרים בשד אחד והוא נזל חודש עד שעשו לי ניתוח חוזר באותו השד..עבר חודש והשתל זז הצידה ועיוות לי את כל השד...האם יש לי עילה לתביעה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
12/07/2011 18:57
שלום רב,

נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור ובדיקה של נסיבותיו. תוצאה מוצלחת של ניתוח הגדלת חזה נבדקת בשני מישורים - המישור הרפואי של איכות הטיפול הרפואי ומישור ההסכמה מדעת לניתוח כלומר האם קיבלת הסברים ראויים על הסיבוכים האפשריים טרם הניתוח.
אני סבור כאמור כי יש מקום לבחון המקרה זה אפשרות של תביעה. את מזומנת ליצור עימנו קשר טלפוני למתן הסברים ומידע נוסף.

בברכה,
עו"ד עופר סולר 03-6081818
(עדי)
14/07/2011 21:07
אני לא עו"ד או משהו, אבל את חותמת על טופס לפני הניתוך שאומר בערך שגם אם תמותי את לא יכולה לתבוע... לגבי תפרים, זה חלק מהסיכונים והסיבוכים בכל ניתוח, קוראים על זה בכל אתר אז נראה לי בעייתי...

הנה למשל:
http://www.breastimplant.co.il/breast-augmentation-risks.asp
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
15/07/2011 09:13
שלום רב,

אכן לפני כל ניתוח ובכלל זה ניתוח הגדלת חזה חובה על המנתח להחתים את המטופל על הסכמה לניתוח בה מפורטים סיכוני הניתוח. יחד עם זאת עצם החתימה על הטופס, אם אינה מלווה בהסבר מלא ואמיתי מצד הרופא, אינה שוללת טענה של העדר הסכמה מדעת. יש בעניין זה פסיקה ענפה של בתי המשפט.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(לעדי)
20/07/2011 10:35
אצל מי עשית את הניתוח.........
(מיכאל)
18/07/2011 00:13
אני נפגעתי בעת ריצה בפארק בחיפה בגלל נפילה ונלקחתי באמבולנס לבית החולים רמב"ם. גילו שיש לי 2 שברים במפרק כף יד ימין (אני ימני) והיד שלי גובסה. אחרי הורדת הגבס, כעבור חודש וחצי, התברר כי העצמות לא התאחו כמו שצריך ואני צריך לעבור ניתוח קשה בכף היד, לצורך תיקון העצמות שלא התאחו. הרופאים אומרים שכנראה שתשאר לי נכות ביד ויכול להיות שאהיה מוגבל בתנועה.

ברור שתקופת ההחלמה והשיקום תהיה ארוכה מאד. רציתי לדעת איך אפשר לבדוק את כל תהליך הטיפול הרפואי, מרגע הפינוי שלי מהפארק בחיפה, דרך הצילומים והבדיקות בבית החולים רמב"ם בעיקר ההחלטה לגבס את היד, כאשר כנראה שהיה צורך לעשות ניתוח ולא גבס.

אני מחפש את הדרך להתמודד מול הנושא הזה, אפילו שאני למעשה רק באמצע תהליך הטיפול ועוד חודשים רבים לפני עד השיקום וההחלמה מהפגיעה המיותרת הזאת. אשמח לקבל מכם עצות והנחיות! האם יש לכם משרד בחיפה או בסביבה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
18/07/2011 11:32
שלום רב,
עצם העובדה כי בסופו של דבר השבר לא התאחה בצורה טובה אינה מלמדת בהכרח על רשלנות בטיפול אולם כמובן שיש מקום לבחון זאת. כדי לבדוק את המקרה מומלץ בשלב ראשון לפנות אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, עורך הדין יאסוף אתהתיעוד הרפואי ויפנה אותך למומחה רפואי שיעריך אם אכן הייתה התרשלות במקרה זה ובהמשך כאשר יסתיים השיקום וההחלמה ניתן יהיה גם להעריך את מידת הנזק ולבחון אם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(מיכאל)
19/07/2011 17:09
תודה על המענה המהיר.

יש לי עוד כמה שאלות: מה צריך להביא לפגישה איתך? האם פגישת ייעוץ אישית עולה כסף ואם כן, כמה? האם ניתן להעריך מראש כמה כסף יעלה ייצוג משפטי בתיק כזה וכמה כסף יעלה כל ההליך המשפטי? ושאלה אחרונה, כמה זמן נמשכת התביעה בבית המשפט עד שמקבלים פיצויים?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
19/07/2011 22:30
שלום רב,

לפגישה רצוי להביא תיעוד רפואי. לאחר שיחת טלפון ניתן לדעת אם פגישת היעוץ כרוכה בתשלום. עלויות התביעה משתנות ממקרה למקרה כאשר העלות המרכזית הינה עלות חוות הדעת הרפואית התומכת בתביעה אשר עלותה בד"כ 10,0000 ש"ח עד 15,000 ש"ח. מרבית שכ"ט עורך הדין הינו באחוזים מהפיצוי בסיום התיק.
את התביעה ניתן להגיש רק לאחר התגבשות הנזק קרי כעבור כשנה לפחות. ממועד ההתביעה ניהול התיק אורך לכל הפחות שנתיים במרבית המקרים ויכול להגיע גם ליוצר מזה כמובן.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(נגה)
17/07/2011 09:17
בוקר טוב, אני עברתי סדרת טיפולים להסרת שיער בלייזר במכון מוכר בראשון לציון. בטיפול ה-3 מתוך ארבעה נגרמו לי כוויות על החלק האחורי של הירך. הפסקתי את הטיפולים כמובן ואני מקבלת טיפול במשחה שהרופא עור בקופת חולים נתן לי, למרות שהוא הכין אותי לזה שאחרי שהכוויות יחלימו, ישאור לי צלקות לכל החיים על הירך.

מה אפשר לעשות במקרה כזה?
(עו"ד סולר)
17/07/2011 12:17
שלום רב,

במקרים של כוויות לאחר טיפולי לייזר להסרת שיער ניתן להגיש תביעה במקרים בהם נותרים נזקים בדמות צלקות. בד"כ כדי להגיש תביעה יש צורך להמתין כשנה כדי להעריך את מידת הנזק והצלקות שנותרו. כדי לבחון את המקרה בצורה מסודרת אני ממליץ כי תפנו בהקדם אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואיתלהתייעצות ראשונית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(סיוון)
14/06/2011 23:12
אני בת 29 ולפני חצי שנה עברתי ניתוח פשוט להסרת ציסטה שהיתה לי על העורף. הניתוח עבר בהרדמה מקומית ואחריו נותרה לי צלקת. הרופא אמר שהצלקת תעלם אחרי תקופה קצרה, אבל אנחנו עכשיו חצי שנה אחרי הניתוח ואומנם אין ציסטה, אבל יש צלקת ועכשיו בשמש היא מתנפחת מגרדת, נראית אדומה ובולטת. האם אפשר להגיש תביעה על דבר כזה? האם יש מה לעשות מתוך הניסיון שלכם?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
15/06/2011 12:39
שלום רב,
מרבית ההליכים הכירורגים מסתיים מטבע הדברים עם צלקת כזו או אחרת. במקרה זה תעלה השאלה אם הצלקת סבירה והאם הוסברו לך התוצאות האפשריות ובכלל זה אפשרות של התפתחות צלקת.
כדי לבחון בצורה מסודרת את הסיכויים של הגשת תביעה במקרה זה יש לערוך יעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(סיוון)
16/07/2011 23:25
תודה על התשובה וההסבר! רשמתי את הטלפון ואני אפנה אליך במהלך השבוע בשביל להבין מה עושים הלאה. שיהיה לכולנו שבוע מוצלח.
(אלכס)
14/07/2011 10:34
עשיתי גם את הניתוח הזה...לפני שנה..
הניתוח היה מתחת לצוואר ..בהתחלה זה ניסגר..
ואחרי הופיעה לי גם צלקת אדומה ובולטת
למרות שהרופא אמר שלא תיהיה שום צלקת
מה אפשר לעשות בנידון?
(עו"ד סולר)
14/07/2011 13:22
שלום רב,

כאמור לעיל כדי לבחון את המקרה יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי. ראשית כדאי לפנות אל עו"ד מנוסה בתחום.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(דני)
13/07/2011 23:19
ערב טוב
אני רוצה לתבוע רופא כירורג שביצע בי ניתוח רשלני -על פי הבנתי.
מדובר ברופא שעובד עבור קופ"ח מכבי כרופא עצמאי.
אני זקוק כמובן לחומר הרפואי הנמצא אצלו בתיקי האישי. פניתי למזכירות המחוז של מכבי (בשפלה ) והם טענו בפניי שעלי לפנות ישירות לרופא העצמאי ולבקש את החומר (תמורת תשלום) ואין להם למכבי את החומר.
"כי זה אצלו במחשב "
הדבר נראה בעיניי מאד חמור (בלי קשר לרשלנות הניתוח) .איך ייתכן שקיים דיס אינפומצייה בין רופאי מכבי --רופא א' לא מעודכן מה רופא ב' נתן לי לדוגמא כדורים .
האם אין חובה ממסדית שכל רופאי הקופה ידווחו אוטמטית במחשב ששלהם על טיפולים מקבילים שאני מקבל אצל רופאים אחרים?
איך ייתכן שהרישומים הרפואיים שלי מצויים רק אצל הרופא העצמאי מבלי שהקופה מדוווחת על הטיפולים (כדורים למשל) שאני מקבל.
תודה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
14/07/2011 13:28
שלום רב,

אכן מנסיוני רופאי מכבי עצמאים מנהלים רשומה אשר אין למכבי עצמה שליטה עליה ולכן בירוקרטית יש לפנות אליהם לקבלה.

איני בטוח שלענין זה השלכות לעניין איכות הטיפול.

ברכה,
עו"ד עופר סולר
(אליעזר)
14/07/2011 11:27
שלום,

למי פונים בקופ"ח כדי למחוק רשומה רפואית שאינה עוד רלבנטית.??

המחיקה מגובה באסמכתאות רפואיות של מומחים שהאבחנה המקורית של המחלה אינה עוד.
תודה
(עו"ד סולר)
14/07/2011 13:26
שלום רב,
ראה תשובתי לשאלה מקבילה כאן - גם אם האבחנה היום אינה רלבנטית עוד הרשומה הרפואית למיטב הבנתי אמורה לשקף גם מצבי עבר ולכן ספק בעיני אם תוכל לקבל החלטה כזו.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(חיים)
13/07/2011 16:54
שלום רב,

אני רוצה למחוק מהתיק הרפואי שלי בקופת חולים מידע על מחלה שאובחנה אצלי לפני הרבה שנים, ממנה החלמתי לחלוטין והיא אינה רלוונטית יותר לחיים שלי. אני פשוט לא רוצה שיהיה תיעוד בתיק הרפואי של המחלה הזאת בגלל חוסר רלוונטיות מוחלט. האם קיימת דרך של פניה אל קופת חולים (מאוחדת במקרה שלי) שבה אני יכול להורות להם על מחיקת הפרטים מהתיק הרפואי שלי על מנת שלא יהיה להם זכר? ניסיתי בנתיים לברר באופן כללי מאד במוקד הטלפוני של קופת חולים אבל המוקדניות שם לא ממש הבינו על מה אנימדבר, אז הבנתי שצריך לפנות אל קופת חולים באו]ן רשמי ואל גורם בעל סמכות. השאלה שלי כאמור, האם יש דרך מוכרת שבה אני יכול לפנות אל הקופה בכתב כמובן, על מנת שהפניה תענה בחיוב והם ימחקו את הפרטים הלא רלוונטיים מהתיק הרפואי שלי? במידה ואקבל סירוב, האם יש דרך לפנות ולערר על הסירוב? האם פניה לבית המשפט יכולה לעזור?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
14/07/2011 13:25
שלום רב,

אני חושש כי הענין מורכב למדי וקשה יהיה לקבל אישור לפעולה כזו אם אכן האבחנה הייתה נכונה בעבר. הרשומה הרפואית אמורה לשקף את מלוא מצבו הרפואי של המטופל כולל בעניין מצבים רפואיים בעבר אשר חלפו ולכן אני מסופק אם ניתן יהיה לקבל החלטה שכזו.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(רונן)
14/07/2011 13:14
שלום
הייתי מבקש לדעת באם מותר למזכירה של מחלקה רפואית בבית חולים ממשלתי למסור את מספר הטלפון של המרפאה הפרטית של אחד הרופאים במחלקה ?
האם מדובר בפעולה אתית ?
תודה
(עו"ד סולר)
14/07/2011 13:23
שלום רב,

אני סבור כי אם מטופל שואל ומבקש את מספר הטלפון אין מניעה למסור אותו. ברור כי שידול או הפניה יזומה למרפאתו הפרטית של הרופא אסורה.

בברכה,
עו"ד עופר סולר


  <<    56    57   58   59    60    >>  

:עבור אל עמוד

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

06 באפריל 2025

תנאי שימוש ותקנון

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר Malpractice המנוהל על ידי משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפ...

קרא עוד

08 באפריל 2025

נגישות באתר האינטרנט ו...

אנו נותנים שירותים משפטיים מזה למעלה מ-20 שנה, לאלפי משפחות, הורים לילדים בעלי מוגבלויות ולכן מיי...

קרא עוד

15 באפריל 2025

פגיעה בגן SYNGAP1

הפגיעה בגן SYNGAP1 הנה אחד מהגורמים הגנטיים העיקריים להתפתחות אוטיזם ואפילפסיה, ולכן חשוב לאבחן א...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה