רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

מקרי רשלנות רפואית של אחות טיפול נמרץ

מחבר: 10/09/2012 15:24

כידוע לכולנו, מחלקות טיפול נמרץ בבתי החולים ברחבי הארץ הנן מחלקות שאליהן מגיעים חולים במצב בריאותי קשה, חלקם אף נמצאים בסכנת חיים וזקוקים לניתור, השגחה וטיפול רפואי דחוף 24 שעות ביממה. אחיות במחלקת טיפול נמרץ הנן אחיות מוסמכת המלוות את המטופל מרגע כניסתו למחלקה ועד ליציאתו ממנה.

לאחר שהחולה אובחן על ידי הרופא כמי שמצבו הרפואי מחייב הפנייה לטיפול נמרץ, האחות במקום תעמוד לרשותו, תקלוט אותו פיזית, תחבר אותו למכשירים הרפואיים התואמים את מצבו ותמשיך במעקב צמוד אחר מצבו הבריאותי, תוך מתן סיוע במצבי חירום לרופא המטפל ולפי דרישתו והנחייתו.

לשיחה מיידית עם עורך דין חייג/י: 072-334-0001

מסגרת תפקידה של אחות טיפול נמרץ

בנוסף, על האחות מוטלות עבודות שוטפות במחלקה, כגון: הזמנת מלאי הסמים והתרופות, סידור וארגון המחלקה, הגשה, סיעוד ועוד. כל אחות במחלקה אחראית לכמה מטופלים בו זמנית, והיא עוקבת אחר מצבם הבריאותי באופן אישי. לכן, האחות היא זו שנמצאת בקשר שוטף עם המטופל ו/או משפחתו ולרוב מעניקה להם את התמיכה הדרושה להם.

האחיות הן החוליה הראשונה המחברת בין החולה לבין המערך הרפואי, ולמרות זאת, אין בידיהן סמכויות רפואיות הקשורות לקבלת ההחלטות. את רוב הפעולות הן מבצעות לאחר אישור רופא. בשל העומס הרב שקיים במחלקת טיפול נמרץ, נעשה נסיון מזה שנים להאציל על האחיות סמכויות נוספות, כך שיוכל להתאפשר טיפול מיידי וייחסכו זמני המתנה ארוכים לרופא שעסוק במטופלים רבים.

לפני מספר שנים החליט משרד הבריאות להיענות לאתגר שהוצב לפתחו וקבע היתרים לפעולות חריגות לאחיות גם ביחידות לטיפול נמרץ. כך למשל, הוסמכו אחיות לבצע חיבור אלקטרודות לקוצב, לקבוע את הקצב והאמפליטודה ולהתאים מכשיר הנשמה לצורך גמילה ממנשם.

בטיפול נמרץ תינוקות ופגים הוסמכו האחיות לאחר השתלמות מיוחדת, להתאים מכשיר הנשמה, לשאוב דם מעורק פריפרי ליילוד ולהתקין קו עורקי פריפרי.

האחות כמו הרופא, יכולה גם היא לשגות או לטעות בהערכת המצב הרפואי או לתת טיפול שאינו מתאים לחולה מסיבות כאלה ואחרות. טעות מקצועית עלולה לעלות בחיי המטופל ובמקרים פחות חריפים לגרום לנזקים קשים ו/או לנזקים בלתי הפיכים ופגיעה קשה בתפקודו העצמאי של המטופל.

בהינתן אירועים מסוג זה קמה למטופל ובני משפחתו עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית כנגד האחות והמוסד הרפואי שמעסיק אותה. משרדנו מטפל מדי שנה בתביעות רבות של נפגעים ובני משפחתם, עקב נזקים קשים שנגרמו לאור טיפול רשלני מצידן של צוות אחיות במחלקת טיפול נמרץ בבתי החולים השונים ברחבי הארץ. זאת המציאות.

קיראו עוד: מה אנחנו מצפים לקבל בעת פניה לטיפול רפואי?

זכויות החולה במחלקת טיפול נמרץ ומקרי רשלנות רפואית

כיום החולה מודע לזכויותיו. המידע הרפואי נגיש וזמין. החולה מגיע מוכן לכל פרוצדורה רפואית והוא יודע לזהות חריגות הגובלות ברשלנות. לצורך הגשת תביעה והערכת סיכוייה הנפגע ובני משפחתו נוהגים לפנות אל עורכי דין שזו התמחותם.

אמצעי התקשורת מסקרים דרך קבע את תופעת הרשלנות הרפואית שצוברת תאוצה והתעניינות גוברת.

מתוך אותן סקירות דלינו מספר אירועים שיש בהם להמחיש את הסוגיה:

מטופל שניסה להתאבד, נמצא שכוב על ידו השמאלית. הוא הועבר לטיפול נמרץ, שם אובחנה בצקת בידו. לאחר בדיקת לחץ תוך מדורית, הרופא לא רשם את ממצאי הבדיקה. האחות רשמה את תוצאות האבחון בגיליון האחיות בלבד, ולא בגיליון הרופאים. בהמשך נקבע כי בגלל העדר אבחון התפתחה אצל המטופל תסמונת מדור בלתי מטופלת. הוא תבע את בית החולים וקיבל פיצויים בסך 731,000 ש"ח.

העדר השגחה על המטופלים ביחידה לטיפול נמרץ יכולה לגרום למוות מיותר של חולה. בשנת 2001 אושפזה מטופלת חולת אסטמה בבית החולים "שערי צדק".

לפנות בוקר היא נפלה ממיטתה מבלי שהאחיות הבחינו בה בהיותה זרוקה על הרצפה. כעבור זמן קצר נפטרה החולה. בני משפחתה תבעו את בית החולים וצוות האחיות והרופאים. בית המשפט קבע שבית החולים חב חובת זהירות למאושפזים שלו ואין הצדקה לאירוע זה.

בית החולים נאלץ לשלם 70,000 אלף ש"ח לתובעים. מי שהיה אמור להשגיח על המטופלת שנפלה הן האחיות, שלא הקפידו להרים את מעקה המיטה שזה יעודו, למנוע נפילת החולה. משלא עשו כן יוחסה להם רשלנות רפואית המזכה בפיצוי כספי.

נפגעת בגלל רשלנות של צוות האחיות במחלקת טיפול נמרץ?

חייג/י לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר: 072-334-0001

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה