רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

מקרי רשלנות רפואית כתוצאה משימוש בתרופת נירבקסל

מחבר: 11/10/2011 13:17

נירבקסל Nirvaxal הינה תרופה, המיוצרת ומשווקת בארץ על ידי חברת התרופות טבע. יעודה המרכזי הינו טיפול במקרי אולקוס ותסמונת המעי הרגיז, אשר בין הגורמים להם נמנים חוסר שקט, מתח וחרדה, באשר אחד ממרכיבי התרופה הינו בנזודיאדפין - סם בעל השפעה מרגיעה ונוגדת חרדה.

שימוש מושכל בנירבקסל מסייע בהפחתת כאבי בטן, אולם, צריכה בלתי מבוקרת של התכשיר עשויה לגרום נזקים גופניים ולהוות עילה לתביעת רשלנות רפואית. זאת, בין היתר, עקב נטילת התרופה במינונים גבוהים מהמותר, צריכה לפרק זמן ממושך והפסקה פתאומית בלקיחת התרופה, הגורמת לתסמינים קשים. 

נירבקסל Nirvaxal - על אודות התרופה

נירבקסל מבוססת על פעילותם של החומרים: כלידיניום ברומיד - נוגד התכווצויות, מפחית הפרשת חומציות מהקיבה ומדכא פעילות עצבית; וכלורדיאזפוקסיד - בנזודיאזפין, המדכא את מערכת העצבים המרכזית ונוגד חרדה. 

הגשת תביעת רשלנות רפואית בגין שימוש בתרופה - אימתי?

אי עריכת מעקב רפואי -  נטילת התרופה מצריכה הימצאות בפיקוח והשגחה רפואית צמודים. מעקב התחלתי צריך להביא בחשבון סיכון להעצמת תופעות חרדה או מחשבות אובדניות ואפשרות הופעת תגובות פרדוקסליות. בנטילת מינון גבוה, לטווח ארוך, קיים צורך בעריכת בדיקות תקופתיות לתפקודי כבד וכליות ומתן טיפול בהתאם. גם תהליך הגמילה צריך להיעשות בהנחיה רפואית.

מרשם לתרופה הינו חד פעמי ותוקפו עד חודש ימים. טרם נתינת המרשם מוטל על הרופא לוודא את את זהות המטופל ולציין את פרטיו, משך הטיפול ופרטי המרפאה על גבי המרשם. 

חוסר השגחה אחר התפתחות תופעות לוואי - נטילת נירבקסל כרוכה בסיכון להתפתחות מספר תופעות לוואי אפשריות: יובש בפה, עצירות, קושי בהטלת שתן, נטייה לישנוניות, חוסר ריכוז, בעיות שיווי משקל, חולשה, סחרחורת ונטייה לדיכאון.

התרשלות בעריכת מעקב רפואי תוביל להחמצת איתור תופעות אלה ואי השגחה אחר החרפתן.

חוסר הסבר אודות הסיכונים, הכרוכים בנטילת התרופה - ובכך, הפרת חובה הגילוי, המוטלת על הרופא ואי עמידה בדרישת השגת הסכמה מדעת, כנגזרת מחוק זכויות החולה.

הנחיה רשלנית לנטילת התרופה לפרק זמן ממושך - היות ואחד מרכיבי התרופה הוא בנזודיאזפין, שימוש בנירבקסל למשך תקופה ארוכה, על בסיס יומי או תכוף, עלול לגרום לסבילות של הגוף, הפחתה ביעילות השפעת התרופה ופיתוח תלות גופנית ורגשית עד סכנת התמכרות. הטיפול במהותו מיועד לפרקי זמן קצרים של בין שבועיים לחודש ימים.

מתן הנחיות מוטעות לעניין הפסקת נטילת התרופה - צריכת התרופה לאורך זמן עשויה להוביל להסתגלות גופנית. לכן, יש להנחות את המטופל, שלא להפסיק את נטילתה באופן פתאומי אלא בהדרגה ובזהירות בכדי להימנע מסימפטומים, הכרוכים בגמילה דרסטית: נדודי שינה, חרדה, יתר לחץ דם, דופק מהיר, הזעה, רעד, אובדן תיאבון, בחילות והקאות, בלבול, מתח ועצבנות, נדודי שינה ודיכאון. הפסקה מלאה ופתאומית בנטילת התרופה עשויה לגרום לפרכוסים ופסיכוזות.

חוסר התייחסות מיוחדת לקבוצות סיכון - צריכת אלכוהול או סמים מגבירה את הנטיה לישנוניות, בין  תופעות הלוואי של התרופה. אלכוהול, בשילוב עם התרופה, עשוי להביא למצב של מנת יתר קטלנית, הרעלה ותרדמת. צרכני אלכוהול וסמים מצויים בסיכון מוגבר לגרימת נזק לכבד עקב נטילת התרופה. מאחר ונירבקסל מגבירה נטיה לחוסר עירנות, יש להזהיר קשישים מפני פגיעה בתיאום בין תנועות הגוף ונפילות.

רשלנות רפואית עקב שימוש בנירבקסל - פסק דין לדוגמא

פסק דין ע"א 3758/03 זיוה מזרחי נ\' קופת חולים מאוחדת ואח\' עסק בטענה להתרשלות הרופא שטיפל בתובעת במשך כעשור, בגין חוסר אבחון במועד של מחלה בכיס המרה. במסגרת הדיאגנוזה שביצע סבר הרופא, כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז והנחה את התובעת, בין היתר, לנטילת נירבקסל, אשר התגלתה כאפקטיבית והקלה על מיחושיה.

בית המשפט המחוזי בירושלים שדן בתביעה במקור, מצא, כי הרופא התרשל בתקופה שלאחר מכן, כאשר התובעת הוסיפה להתלונן על כאבי בטן והוא לא בחן את האפשרות שמדובר בכיס המרה אלא נהג בקיבעון מחשבתי, הוסיף לדבוק בגרסת המעי הרגיז ולטפל בתובעת בנירבקסל, שלא היתה כבר יעילה עקב השימוש הממושך בה.

לקבלת סיוע משפטי אישי ליחצו: יעוץ לנפגעי רשלנות רפואית

כל השאלות וכל התשובות: פורום רשלנות רפואית

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה