רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

(שירה אימר)
20/05/2013 09:30
אני הייתי מאושפזת בבית חולים במרכז הארץ במשך 6 ימים בגלל כאבים. בכל התקופה הזאת עשו לי בדיקות וכו, אבל לא אבחנו שיש לי אבנים בכיס המרה. רק אחרי השחרור ובגלל שהכאבים לא פסקו, רופא קופת חולים (רופא משפחה שמכיר אותי) התעקש להמשיך לעשות בדיקות שגילו בסוף שיש לי אבנים בכיס המרה והייתי חייבת לעבור ניתוח דחוף לכריתת כיס המרה. נותרו לי צלקות מכוערות בגלל הניתוח. רציתי לדעת אם יש לי אפשרות לתבוע את בית החולים על שלא אבחנו את האבנים וגרמו לי לעשות ניתוח מיותר שהשאיר לי צלקות מכוערות על הגוף?
(עורך דין עופר סולר)
20/05/2013 18:40
שלום רב,

במקרה זה יש כמה סוגיות ראויות להתייחסות. ראשית יש לבדוק אם אכן עצם האיחור באבחון של האבנים בכליה הינו בשל רשלנות רפואית וזאת על ידי בחינת התיעוד והתייעצות עם מומחה רפואי בתחום הכירורגיה.

שנית גם אם האבנים היו מאובחנות מוקדם יותר יתכן שהיית נזקקת לניתוח אשר מותיר צלקות (גם אם ניתוח לפרוסקופי אשר מותיר צלקות קטנות יותר).

כדי לברר את המקרה בצורה מסודרת חייבים לקבל את מלוא התיעוד הרפואי וכאמור להתייעץ עם מומחה רפואי.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(טנניה)
14/05/2013 08:03
שלום
לפני פחות משנתיים התקנתי הותקן לי התקן תוך רחמי מסוג מונה ליזה. הגינקולוג אמר שאוזי מניעה מעל 90% וצריך להחליף אחת לשלוש שנים.
השבוע גיליתי שאני בהריון.
האם ניתן לתבוע על התקנה רשלנית שכתוצאה ממנה אני עושה הפסקת הריון?
(עורך דין עופר סולר)
20/05/2013 18:33
שלום רב,

כדי לקבוע אם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית במקרה זה בגין הכנסת התקן לא נכונה יש צורך בתיעוד רפואי והערכת גניקולוג האם הכניסה להריון במקרה זה היא תוצאה של שגיאה בהכנסת ההתקן.
יש לקחת בחשבון כי כאשר אין נזק קבוע בדרך כלל היקף הפיצוי לא יהיה גבוה גם אם תוכח התרשלות.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(נועה)
12/05/2013 15:07
אני לומדת משפטים ובמסגרת השיעורים בנזיקין לימדו אותנו על חובות של המטפלים במקרים של ניתוחים אלקטיביים לעומת ניתוחים רגילים. לא ממש הבנתי מה בדיוק המשמעות של ניתוח אלקטיבי ומדוע יש הבדל בחובות של הרופאים בכל אחד משני המקרים... ולמרות שבשני המקרים יש מנתח ומנותח, הרדמה, סיכונים וסיבוכים, וניתוח...

אודה לך מאד אם תוכל לעזור לי להבין את הנקודה.
(עורך דין עופר סולר)
13/05/2013 13:14
שלום רב,

ניתוח אלקטיבי הינו ניתוח מוזמן ולא דחוף אשר למנותח נקבע לו תור מבעוד מועד, לפעמים חודשים מראש. בניתוחים מסוג זה ההנחה היא כי לרופא יש די והותר זמן זמן והזדמנויות להסביר למנותח על הניתוח, סיכוניו, סיכוייו וכו' ואם לא עשה כן יתכן שיקבע כי התרשל.

בניתוח דחוף בשל מצב חירום רפואי, למשל ניתוח קיסרי דחוף עקב מצוקת עובר בלידה, לעיתים צריך להיכנס לניתוח במהירות רבה ואז אין פנאי להסברים מלאים למנותח.

חובה מוגברת במיוחד לגבי הסברים וקבלת הסכמה מדעת מוטלת בניתוחים אלקטיביים פלסטיים קוסמטיים אשר מבוצעים באופן פרטי. ניתוחים אלו אינם הכרחיים אלא הם בחירה ומכאן שחובת ההסברים המוטלת על הרופא באשר לסיכוני הניתוח וכו' מוגברת במיוחד.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ליאת מהוד השרון)
12/05/2013 12:34
היי

אני עברתי טיפולי שיניים מאד מורכבים, ארוכים ויקרים במרפאת שיניים פרטית, שהיתה חלק מרשת מרפאות בכל הארץ. התברר כי בעקבות הטיפולים נגרמו לי נזקים חמורים מאד בפה ואני סובלת סבל רב לאורך תקופה.

שני מומחים לרפואת שיניים שבדקו אותי על מנת להמליץ על טיפולים אפשריים ציינו כי הבעיות נוצרו בגלל התרשלות חמורה בביצוע סדרת הטיפולים שעברתי. אמרו לי כי אני צריכה להביא את התיק הרפואי מהמרפאה שבה טופלתי בשביל לבדוק בדיוק מה היה שם.

עכשיו מתחיל הסיפור... אותה רשת מרפאות פשטה את הרגל והמרפאה שאני טיפלתי בה נסגרה מזמן. בגלל שהרשת נקלעה לחובות כספיים גדולים לא ניתן למצוא אף איש קשר או נציג של רשת המרפאות על מנת לדבר איתו ולהבין איפה נמצאים התיקים הרפואיים. הבנתי קיימת חובה חוקית לשמור את התיק הרפואי שלי לאורך 7 שנים. אבל אין לי מושג מה לעשות... אין לי ממי לקבל תשובות ואין דרך להגיע אל התיק הרפואי עד כה. אפילו לא קצה חוט.

הבנתי מהאתר שלכם שאפילו בשביל להגיש תביעת רשלנות רפואית אני חייבת את התיק הרפואי. אבל ממש אין לי אותו ולכן רציתי שתייעצו לי מה אני יכולה לעשות במקרה הזוי כזה, שבו אני ממש נותרת פגועה קשות ומופקרת כי אין עם מי לדבר...
(עורך דין עופר סולר)
13/05/2013 13:07
שלום רב,

כדאי לנסות ולברר את מעמדה של הרשת מבחינה משפטית - אם היא חברה בפירוק יתכן שמונה לה מפרק (או נאמן) ואז ניתן לפנות אליו. נסי לחפש מידע ברשת או ברשם החברות.

הקושי יכול להיות גם בשאלה אם בכלל יהיה מי שישלם פיצויים במקרה זה - צריך לברר לפני כניסה להוצאות אם היה לרשת או לרופאים בה ביטוח אחריות מקצועית בעת הטיפולים בך. אמליץ שתפני בשלב זה אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבדיקת כל הנ"ל.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(חנית)
11/05/2013 22:59
ערב טוב

שמי חנית ולפני כשנה עברתי סידרת טיפולי לייזר (להסרת שיער) מהידיים , כתוצאה מטיפול זה נשארו לי כוויות בולטות ביד למשך זמן ארוך ( הכול מצולם ) ונכון לכרגע עדיין גם לאחר שנה יש לי סימנים על היד שמפריעים לי ומטרידים אותי , באשר למטפלת שעשתה את הטיפול , היא התנצלה וטענתה הייתה כי נתפסו נקודות דם על המכשיר שגרמו לשריפת העור, האם ניתן לתבוע את המטפלת על רשלנות ? אילו זכויות יש לי על הנזקים שנגרמו לי בטיפולים?
(עורך דין עופר סולר)
12/05/2013 11:22
שלום רב,

טיפולי לייזר עלולים בחלק מן המקרים לגרום לכוויות אשר בדרך כלל ניתן להימנע מהן בטיפול נכון וזהיר.
אם אכן נגרם נזק ניתן לדקול תביעת נזיקין אולם יש לקחת בחשבון כי לצורך תביעה כזו יש צורך בחוות דעת מומחה רפואי אשר עלותה אינה מבוטלת.

בברכה,
עורך דין עופר סולר

(י.מ)
10/05/2013 19:41
אני צריכה לעבור ניתוח ופניתי לבית חולים ציבורי ונקבע לי תור. ושבוע לפני הניתוח הודיעו על ביטול הניתוח ללא כל סיבה . מאחר ולא ידעתי מי היה הגורם שהחליט על ביטול הניתוח הודעתי לפקידה שצלצלה לבשר לי על כך כי מבחינתי דבר לא מבוטל ללא כל הצדקה ומגיעה לפגישה טרום ניתוח בדיוק כפי שנקבע.

בביקור טרום ניתוח התברר שמי שהחליט על ביטול הניתוח היה הרופא המנתח אותו אני לא מכירה ולא נפגשתי אתו מעולם ופניתי לאחות שעובדת אתו לדעת את סיבת הביטול ואמר לה למסור לי שהוא כך החליט וחזר ואמר שהוא לא רוצה לנתח אותי ופניתי לשהנהלת בית החולים לדעת אם רופא בבית חולים ציבורי יכול כך לבטל לחולה ניתוח ללא כל סיבה ולעשות על דעת עצמו כל שעולה על רוחו בגוף שהוא ציבורי ומנהל בית החולים מצא מקום לפנות לרופא לשמוע למה ביטל את התור ונשמע כמי שהתקומם לשמוע שלרופא לא הייתה כל סיבה וכפה עליו את הניתוח.

בתום השיחה פנה אלי ואמר לי לגשת לרופא וכי ייתן את הטיפול כמתחייב ממנו. כל ההתרוצצות הזאת הייתה כרוכה בכעס ובטלטלה מתישה שהרתיחה את דמי וכאשר הרופא עשה לי בדיקת לחץ דם נמצא שלחץ הדם שלי הגיע לרמה חריגה והובלתי למיון.

במיון לחץ הדם עוד עלה למרות הטיפול התרופתי ואחרי שעות תחת השגחה במיון עד לאיזון לחץ הדם שוחררתי הביתה. אחרי מס' ימים של טיפול אינטסיבי בלחץ הדם יצרתי קשר במייל עם הנהלת בית החולים והודעתי על דחיית הניתוח בשל מצב בריאותי וביקשתי לקבוע מועד אחר. מבית החולים מתעלמים מזה שבועות מהפנייה ודיווחתי על כך גם לקופה וגם למשרד הבריאות ואף אחד
מגופים אלה טרם התייחס .

באיזה שלב או באילו מקרים מותר לי כחולה לפנות לבית חולים פרטי ולבצע את הניתוח ולתבוע את החזר ההוצאה? האם המקרה הנ"ל בו רופא בבית חולים ציבורי סירב לנתח ממניעים אישיים וגרם לי למה שגרם וכמפורט לעיל ומקרה של חוסר התייחסות של הקופה
בית החולים (שייתכן והרופא ממשיך בסירובות לתת להם תור חדש לניתוח) ומשרד הבריאות יש בו כדי להצדיק פנייה למקור פרטי ולחייב בהוצאה גופים אלה או אחד מהם וכו'....

אין לי ספק שאזדקק בהמשך לעורך דין בינתיים אני מבקשת את חוות דעתך באמור לעיל. תודה מראש על הייעוץ בנושא וסוף שבוע טוב!
(עורך דין עופר סולר)
12/05/2013 11:20
שלום רב,

אכן על פניו נראה כי התנהלות בית החולים במקרה זה אינה תקינה. עם זאת ספק בעיני אם תוכלי בקלות במקרה זה לקבל החזר ממשרד הבריאות ו/או מבית החולים על ביצוע ניתוח פרטי.

לעניות דעתי על אף שמדובר אכן בהתנהלות לא תקינה לשאלת דחיפות ביצוע הניתוח משקל לא מבוטל בנושא האפשרות לקבל פיצוי וכן בנוגע לאפשרות של ביצוע הניתוח במסגרת פרטית על חשבון המערכת הציבורית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(חן)
09/05/2013 11:05
בוקר טוב לעורכי הדין הנכבדים,

אבקש לקבל את חוות הדעת שלכם לגבי מקרה הלידה שלי לפני 3 וחצי שנים בבית החולים בנצרת. נתחיל מזה שהגעתי לבית החולים אחרי ירידת מים. בחדר הלידה שמיד הופנתי אליו לא היה רופא ילדים או רופא בכלל. רק אחיות. את הלידה שלי ניהלה מיילדת ביחד עם אחיות. היו לי כמה צירים רצופים וחזקים מאד שאחריהם הראש של הבן שלי כבר התחיל לצאת החוצה. המיילדת ניסתה למשוך את העובר החוצה בעוצמה לא קטנה אבל לא הצליחה לעשות את זה. התינוק לא יצא. רק בשלב הזה הלכו לקרוא לרופא ועברו כמה וכמה דקות עד שהרופא הגיע לחדר הלידה. עד שהרופא הגיע המיילדת המשיכה למשוך את הילד מהראש שלו בעוצמה כשהיא אומרת לי להרים רגליים למעלה.

בסוף היא שלפה את הילד ממש רגעים לפני שהרופא נכנס לחדר לידה. הבן שלי אובחן כמי שסובל משיתוק ע"ש ארב ונגרמו לו עוד נזקים ככל הנראה בזמן הלידה. קראתי באתר שלכם על השיתוק וזה ממש המקרה שלנו. השאלה איך אפשר לבדוק ולהוכיח אם המקרה שלנו הוא רשלנות רפואית ואם יש לנו זכות להגיש תביעה, כי הבנתי שלא בכל מקרה אפשר להגיש תביעה נגד בית החולים והצוות בחדר לידה. אז איך מחליטים?
(עורך דין עופר סולר)
09/05/2013 14:33
שלום רב,

כדי להעריך אם שיתוק על שם ארב אכן נגרם בעת הלידה והאם הוא תוצאה של רשלנות רפואית בניהול הלידה יש צורך בנתונים שונים דוגמת משקל התינוק בלידה, הערכת המשקל אשר בוצעה לו בטרם הלידה ועוד.
נתונים אלו אמורים להמצא במסמכים הרפואיים המלאים מבית החולים (וכן ממעקב ההריון) ולכן צריך לעיין במסמכים אלו.

קשה לי לפיכך מאד בשלב זה לתת לך הערכה ברורה אם המקרה שאת מתארת אכן מבסס תביעת רשלנות רפואית אולם בוודאי שיש מקום לבחון את המקרב בצורה בצינית ומסודרת. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני במשרדי לשם מתן הסברים ויעוץ ראשוני.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ענבר לביא)
07/05/2013 14:20
שלום לעורכי הדין הנכבדים,

לאחי הקטן יש ילד בן 5 שנולד עם תסמונת דאון וסיבל מהרבה השפעות של הפגיעה שילוו אותו לאורך כל החיים. כמובן שגם כל בני המשפחה שינו את אורח החיים שלהם על מנת לטפל בילד ולספק לו את כל מה שהוא צריך בגלל התסמונת דאון. התייעצנו לאחרונה עם עורך דין והוא העלה גרסה מסויימת שאני לא כל כך מבינה. הוא אמר לי ולאחי כי הילד לא יכול לתבוע בתבעית רשלנות רפואית ורק אחי ואשתו יכולים לתבוע בשמו. למה בדיוק התכוון עורך הדין? איך למעשה מתחילים תביעה כזאת ומהי הסיבה שילד לא יכול לתבוע על הפגיעה הקשה והנכות שמלווה אותו כל החיים בגלל התסמונת דאון?
(עורך דין עופר סולר)
09/05/2013 13:43
שלום רב,

לפני כשנה ניתן פסק דין חדש בבית המשפט העליון אשר ידוע בכינויו הלכת המר.
בפסק הדין הוחלט כי תביעות רשלנות רפואית בגין הולדת ילד פגוע לא יוגשו מעתה בשם הילד על מנת שלא יהיה צורך שהילד יטען שמוטב היה שלא היה נולד.
תחת זאת הוריו של הילד יכולים להגיש תביעה בשמו ולקבל עבורו את הפיצויים. כפי שנראה בשלב זה אין שינוי בעקבות ההלכה החדשה בגובה הפיצויים שיפסקו.
עם זאת אין בשלב זה הכרעה בעניין מועד התיישנות תביעות חדשות אלו ומומלץ לכן מאד להגיש את התביעה לפני מלאת 7 שנים להולדת הילד.
מאחר והכנת תביעה כזו דורשת פרק זמן לא קצר אמליץ כי הורי הילד יפנו ללא עיכובים מיותרים אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.
משרדנו טיפל ומטפל בתביעות בגין הולדת ילדים הסובלים מתסמונת דאון ולמידע נוסף אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(דוד)
06/05/2013 09:17
אבי המבור עבר לפני כמה שנים ניתוח לכריתת הערמוניץ. בזמן הניתוח פגעו לו בשלפוחית השתן. מיותר לציין כי מאז הניתוח איכות החיים שלו, התפקוד והפן הנפשי הדרדרו מאד. הוא ממש הפך להיות חצי בנאדם וזה השפיע על המשפחה כמובן. הרופאים ניסו לעשות טיפולים מתקנים אבל ללא הצלחה. רציתי לדעת האם ניתן לשקול הגשת תביעת רשלנות רפואית בגלל הפגיעה שנגרמה לו. תודה!
(עורך דין עופר סולר)
07/05/2013 10:44
שלום רב,

אחד הסיכונים של ניתוח בלוטת הערמונית הינו פגיעה בשלפוחית השתן. לא כל פגיעה כזו בעת הניתוח הינה בהכרח תוצאה של רשלנות בניתוח אולם כדי לברר את המקרה יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מבית החולים ולהתייעץ עם רופא אורולוג מומחה.
אמליץ כי תערכו יעוץ מסודר עם עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(א.ד)
05/05/2013 13:10
אני בת 35 אמא ל3 בנות, לפני שנה וחצי בשנת 2012 היותי בהריון סבלתי המון מכאבים בבטן תחתונה.טופלתי בפרוגסטרון במהלך כל ההריון בזריקות וכדורים ע"ת לחזק את הרחם בעקבות היפרדות שלייה בשבוע 28 שקרתה לפני שנה ב2011(תינוק נפטר כעבור שבוע בפגייה מזיהום). לפני קליטה להריון ב-2012 עקב כאבים בבטן תחתונה עברתי CT (ללא חומר ניגוד) לוריד שבו אותרו מספר ממצאים לא ברורים לא היה המשך טיפול ע"י רופאת נשים.

הריון היה במעקב פעם בשבועיים שלוש ולקראת שמיני-תשיעי פעם ביומיים.בשבוע 32 כחשד ללידה מוקדמת קבלתי זריקה להבשלת ראות. כאשר אחרי שבוע או יותר מגלים בUS ציסטה באזור בטן צמוד לטבור.בשבוע 37 נותחתי בקיסרי אלקטיבי מיקומי ע"ת למנוע הפרדות שלייה חוזרת.בזמן ואחרי ניתוח לפי דו"ח ניתוחי לא מגלים את הציסטה. כעבור חודשים מאז הניתוח (עדיין ממשיכה לקבל פרוגסטרון כאמצעי מניעה) ומתלוננת על כאבי בטן .

במיון נשים עם כאבי בטן ודימום מאתרים מספר ממצאים את אותם שראו לפני שנה אך רק יותר מוגדלים ומופשטים אשר בבדיקת CT מיידי נותנת הגדרה כסרטן קרצינומה, שהמוקד הוא שחלתי עם גרורות לחלל הבטן LOW GRADE. כעבור שבוע נותחתי.תמונת מצב מספר גידולים. כתוצאה כריתת שחלות, רחם, אומנטום גרידת מעיים,כריתת חלק (אמצעי) מהשריר ישיר של הבטן, גירוד שכבה סרטנית מצלקת ניתוחית(קיסרי). כרגע מטופלת בכימו טיפטל 2 מתוך 8. חשוב לציין שרצינו להביא עוד ילד.

מבקשת את חוות דעתך לנושא האם יש מקום לתביעה. יש גם היסטוריה מהריון שהיה בשנת2011

תודה רבה על הייעוץ שלך!
(עורך דין עופר סולר)
07/05/2013 10:42
שלום רב,

אקדים ואומר כי ללא עיון בתיעוד הרפואי המלא והתייעצות כם מומחה רפואי קשה מאד ולמעשה בלתי אפשרי לתת הערכה רצינית אם יש מקום לתביעה.
עם זאת מהתיאור שנתת בפנייתך עולות מספר שאלות אשר לדעתי טעונות בירור ובראש ובראשונה מדוע לא נמשך הבירור לגבי הממצאים שנצפו בבדיקת ה CT והאם ממצאים אלו אכן היו קשורים לסרטן השחלות שהתגלה בהמשך.
.
אני סבור כי במקרה בהחלט מצדיק בחינה רצינית ואמליץ כי תפני בהקדם אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבירור המקרה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ירדן)
30/04/2013 16:02
הייתה לי פטרת בציפורניים. ראיתי באינטרנט שישנו טיפול קוסמטי. פניתי למכון ונאמר לי שלאחר עשרה טיפולים זה ירד. בסוף עשרת הטיפולים הציפורניים שלי ניזוקו והתמלאו בכתמים כחולים אדומים שאני ממש מתביישת להסתובב איתם. זה נראה ממש לא טוב. פניתי למכון והם אמרו שזה יעבור. כבר חודשיים אחרי הטיפול והציפורניים שלי נראות על פנים. האם ניתן לתבוע את המכון הקוסמטי על הרשלנות שלהם? האם מגיעים לי פיצויים על הנזק שנגרם בציפורניים לדעתכם??
(עורך דין עופר סולר)
02/05/2013 13:11
שלום רב,

המבחן לשאלה אם יש מקום להגיש תביעת רשלנות רפואית אינו רק מבחן תוצאת הטיפול או הנזק אלא גם מבחן סבירות הטיפול. כדי לקבוע אם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית עקב הנזק שנגרם לך במהלך הטיפול בפטרת הציפורנים יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מהמכון ולהתייעץ עם רופא עור.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(נתי)
30/04/2013 16:37
רציתי לדעת האם ניתן לערער על חוות דעת של מומחה רפואי שמונה מטעם בית המשפט? אם כן, מהי הדרך לעשות את זה ותוך כמה זמן ניתן לערער על המומחה?

דבר שני, במקרים שבהם בית המשפט מציע לצדדים לצאת להליך גישור חיצוני, אחרי שהחל הדיון בתביעת רשלנות רפואית, אחד הצדדים מסרב לצאת לגישור. האם הסירוב יעמוד לחובתו בהמשך הדיון בתביעה?
(עורך דין עופר סולר)
01/05/2013 17:40
שלום רב,

מומחה רפואי אשר מונה על ידי בית המשפט, בתביעות נזקי גוף בכלל ובתביעות רשלנות רפואית בפרט, יש משקל רב לחוות דעתו ולערער עליה אי אפשר. הדרך היחידה אשר ניתן לנסות ולהתמודד עם חוות הדעת הינה באמצעות חקירה נגדית בבית משפט של המומחה כדי להוכיח שטעה בחוות דעתו אולם מדובר במשימה לא פשוטה.

כדי להפנות את הצדדים לגישור יש צורך בהסכמת שני הצדדים ולא ניתן לכפות גישור. יחד עם זאת סירוב של צד לגשת לגישור ללא כל נימוק רציני יכול לגרום לו להצטייר באור בעייתי אל מול השופט בחלק מן במקרים.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(לימור)
01/05/2013 10:18
לפני שמונה שנים ילדתי את בתי הקטנה באתי עם פתיחה משמעותית אך הלידה לא התפתחה ורק לאחר 7 שעות של סבל העלו אותי לניתוח. הניתוח הסתבך (קרעים ברחם ובשלפוחית השתן) (הם אמרו בגלל ששנתיים קודם לכן עברתי ניתוח קיסרי עם הבן...) כמובן שההחלמה היתה ארוכה וקשה ולאחר מכן היה אסור לי להיכנס להריון בלי בדיקות של מומחים וכו'. יש לי לפעמים בעיות עם השלפוחית...........

האם יש עילה לתביעה על רשלנות רפואית למרות שעברו כל כך הרבה שנים?
(עורך דין עופר סולר)
01/05/2013 17:35
שלום רב,

על פניו נראה כי עילת התביעה התיישנה שכן חלפו למעלה משבע שנים מהמקרה.
מעבר לסוגיית ההתיישנות כדי לברר אם יש בכלל עילה לתביעת רשלנות רפואית יש צורך לבחון את מלוא התיעוד הרפואי בסיוע מומחה בתחום המיילדות והגניקולוגיה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(שרית)
01/05/2013 15:54
שלום. אני בת 42 כאשר קוצר הראיה שלי הוא גדול -8 ו- -8.5.
במסגרת מקום עבודתי אני זכאית לסקר מנהלים במהלכו נעשית בדיקת עיניים כולל הרחבת אישונים. עשיתי כבר 2 סקרים כאלו ונמצא שהכל תקין.

בגלל עליה מגמתית בחלבון הסוכר, רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקת עינים שגילתה חרירים ברשתית ובדיקה מקיפה יותר גילתה שמדובר בהיפרדות רשתית.

לדברי כל הרופאים שהייתי אצלהם - קבוצת הסיכון להיפרדות רשתית היא בני 40 ומעלה עם מספרים גבוהים במשקפיים. כל הרופאים היו תמימי דעים שלא יתכן מצב של היפרדות רשתית כזו בתקופה של פחות מחצי שנה ושזהו תהליך ארוך יותר.

לדעתי בסקר המנהלים היו אמורים לעלות על בעיה כלשהיא ולהפנות אותי להמשך בדיקה אצל רופא רשתית או לחילופין לאור העובדות היבשות (גיל וקוצר ריאה) להתרות בפני על היותי בקבוצת סיכון.
משפחתי חושבת שיש כאן מקום לתביעה על רשלנות רפואית מצד סקר המנהלים.

מה דעתך?
תודה (בעיקר על הסבלנות).
שרית
(עורך דין עופר סולר)
01/05/2013 17:32
שלום רב,

כדי לברר אם יש סיכוי סביר כי בעת בדיקת סקר המנהלים היו כבר סימנים מוקדמים להפרדות רשתית אשר היה מקום לגלות אותם אין די לצערי בסיפור המקרה ויש צורך בבירור מסודר של המקרה אשר כולל איסוף של התיעוד הרפואי כמו גם הערכה של רופא עיניים את המקרה.
לא ציינת מה הנזק שנגרם לך והעניין גם הוא רלבנטי כמובן לעניין כדאיות ואפשרות הגשת תביעה.
איני בטוח שניתן יהיה לחייב את המכון באחריות לכך שלא הזהיר אותך מפני הסכנה שבהפרדות רשתית - אכן הנתונים שציינת מעלים במידה מסויימת את הסיכון להיווצרות הפרדות רשתית אך במקביל למצב רפואי זה יש סכנה דומה מבחינת אחוזים למצבים רפואים רבים ולעניות דעתי הסקר אינו אמור להתמודד עם כולם.
המבחן לאחריות המכון הינו מבחן בזמן אמת ולא בדיעבד.

כדי לברר אם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית במקרה זה אמליץ שתפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע באיסוף התיעוד והפניה לרופא העיניים המתאים ביותר.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(שירית)
30/04/2013 14:07
עברתי ניתוח ברגל בשל תאונת גלישה. עד היום הרגל שלי לא חזרה לקדמותה ואני מתכוונת לתבוע על רשלנות בטיפול. לפני הניתוח (כשסבלתי מכאבי תופת) חתמתי על טופס כלשהו משהו שנקרא הסכמה לניתוח. כמובן שלא הייתי במצב לחתום על כלום ורק רציתי שהכאב יעבור...החתימה היתה דרך מבחינתי להפסיק את הסבל והכאבים. האם בעקבות המסמך הזה לא אוכל לתבוע את בית החולים ? האם יש דרך לתבוע על רשלנות רפואית בגלל שהרגל בכלל לא החלימה?
(עורך דין עופר סולר)
01/05/2013 17:24
שלום רב,

חתימה על טופס הסכמה לניתוח הינה פעולה אשר מתבצעת על פי הוראות החוק לפני כל ניתוח ואין בה כדי למנוע תביעת רשלנות רפואית.

המבחן אם יש מקום להגשת תביעת רשלנות רפואית בעקבות כשלון הניתוח ברגל אינו רק מבחן התוצאה שכן בחלק לא מבוטל של המקרים תוצאה לא טובה של ניתוח או טיפול רפואי אינה בהכרח בשל רשלנות בטיפול.
כדי לברר אם יש מקום להגשת תביעה במקרה זה יש צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מבית החולים ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בתחום האורטופדיה. אמליץ בשלב ראשון לפנות אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בבירור המקרה.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
(גיורא)
29/04/2013 16:11
אם בוצעה רשלנות רפואית על ידי רופא מנתח פלסטי פרטי ששוכר חדר ניתוח בבית חולים פרטי וכנראה שגם צוות לחדר ניתוח כמו מרדים ואחיות. האם האחריות והתביעה צריכה להיות נגד בית החולים או נגד המנתח באופן פרטי? איך מחליטים בעניין הזה?
(עורך דין עופר סולר)
30/04/2013 13:15
שלום רב,

בתביעת רשלנות רפואית אפשר לתבוע מספר גורמים והדבר אף מקובל.
במקרה המתואר בפנייתך בוודאי שיש להגיש תביעה כנגד הרופא המנתח אשר ביתע את הניתוח באופן פרטי ואני מניח כי יהיה מקום לתבוע גם בית החולים בו בוצע הניתוח.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(מיכאל)
29/04/2013 16:19
שמי מיכאל אני רציתי לשאול אותך שאלה בקשר לסיפור שאנו עברנו
לפני כשנה וחצי נולדה לנו בת אם מום לבבי מאוד נדיר (tausingbing +coarta).

היא עברה ניתוח לב פתוח כאשר הייתה כשבוע ימים לאחר הלידה בלבד. לאחר ניתוח היא עברה שני צינטורים וכיום היא מועמדת לעבור עוד מספר רב של ניתוחים עקב בעיה שלא נפתרה.

השאלה שלי האם ישנה אפשרות לפתוח בהליכים משפטיים נגד קופת חולים מכבי או נגד אדם שביצעה בדיקות אולטרהסאונד ולא גילה/ו לנו שישנה בעיה כי לאורך כל הריון נאמר לנו ע"י הרופאים שהכל בסדר.

מחכה לתשובתך - מיכאל מס פלאפון 0542666697
(עורך דין עופר סולר)
30/04/2013 12:37
שלום רב,

על פניו ומבדיקה ראשונית נראה כי המקרה מצדיק בירור רציני ומעמיק. בעת סקירת מערכות אמור הסוקר לבחון גם את חדרי הלב ויתכן כי מום הלב עימו נולדה הילדה אמור היה להתגלות בבדיקה זו.

כדי לברר אם אכן יש מקום לתביעת רשלנות רפואית בשל אי אבחון המום בהריון יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ממעקב ההריון וכן את התיעוד הרפואי של הילדה לאחר הלידה ולהתייעץ עם רופא גניקולוג בעל ניסיון בתחום האולטראסאונד וכן כם קרדיולוג ילדים.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אבשלום)
29/04/2013 15:07
אני ואשתי הלכנו לאולטרסאונד בחודש השלישי להריונה. נאמר לנו שיש לנו בת. כמובן שלא הטלנו ספק ורכשנו פריטים רבים שמתאימים לבנות.. בזמן הלידה היינו בהלם כאשר נולד לנו בן זכר. מה עושים במקרה כזה? האם יש לנו עילה לתביעה? אני אף פעם לא חשבתי שיכול לקרות מקרה כזה ולא שמעתי על טעות בפענוח מין העובר באולטרסאונד. מה הניסיון שלכם לגבי מקרים כאלה?
(עורך דין עופר סולר)
30/04/2013 12:28
שלום רב,

בדיקת האולטראסאונד במהלך ההריון כיום מדוייקת יחסית ואולם עדיין לעיתים קשה לראות חלק מהאברים וטעויות בהחלט עלולות להתרחש.
אפשר עקרונית אם בידכם CD עם תמונות הסקירה לבחון בדיעבד האם אכן במקרה זה ניתן היה לקבוע את מין העובר בצורה נכונה אולם לדעתי גם אם יתברר שסוקר זהיר היה מזהה בסקירה שמדובר בבן עדיין ספק אם הדבר יצדיק כלכלית הגשת תביעה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אלון מהצפון)
29/04/2013 12:09
אני רוצה לתבוע רופא פסיכיאטר אשר גרם בעקיפין להתמכרותה של אימי הקשישה לכדורי הרגעה. מה התהליך שאני צריכה לעשות ? ואילו הוכחות עלי לספק על מנת להוכיח רשלנות רפואית של אותו פסיכיאטר? אנחנו, גם אחי וגם אני, היינו אצלו כמה פעמים יחד עם אמא שלי ואמרנו לו במפורש שיש בעיה עם הכדורים שהיא לוקחת! הוא לא שינה מינון או את סוג התרופה. עכשיו לאמא שלי יש תלות חזקה מאד בכדורים וחוץ מזה התברר שנגרם לה נזר לכליות בגלל הכדורים - שזה גם סיכון מוכר של התרופה. אשמח לשמוע מכם איך אפשר להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד הפסיכיאטר ואילו חומרים ותעוד אנחנו צריכים?
(עורך דין עופר סולר)
29/04/2013 13:51
שלום רב,

כדי לתבוע פסיכיאטר בטענה של רשלנות רפואית עקב התמכרות של מטופל לכדורי הרגעה יש להוכיח כי הטיפול שניתן למטופל לא היה סביר וחרג מסטנדרט הטיפול המקובל.
על מנת לעשות כן יהיה צורך לקבל מהפסיכיאטר את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה בתחום הפסיכיאטרי שיבחן את התיעוד ואת מצבה של אימך ויעריך אם אכן הייתה התרשלות בטיפול שגרמה להתמכרות.
מומלץ בתור שלב ראשון לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר

(עומרי)
29/04/2013 12:20
הייתי בניקוי שיניים סטנדרטי לחלוטין במרפאת שיניים פרטית שאני מטפל אצלהם דרך ביטוח שיניים שיש לי המון שנים. באותו הזמן של הניקוי הרופא שיניים לא נכח במקום והניקוי נעשה על ידי שיננית שעובדת במקום. השיננית פצעה אותי עם המכשיר החשמלי בחניכיים וירד דם רב במשך יותר משעה. כמה ימים אחרי זה כל פעם שאכלתי או שתיתי משהו ירד לי שוב דם. האם אני יכול לתבוע את המרפאה על כך שלא נכח רופא בזמן הניקוי ועל הנזק שהם עשו לי בחניכיים לפי דעתכם?
(עורך דין עופר סולר)
29/04/2013 13:45
שלום רב,

למיטב ידיעתי לשיננית יש הסמכה לבצע ניקוי אבן ללא נוכחות של רופא. פציעה של החניכיים עלולה לקרות במהלך טיפול לניקוי אבנית ובדרך כלל מדובר בפגיעה חולפת אשר אינה מותירה נזק קבוע. ספק בעיני לפיכך אם המקרה יתאים להגשת תביעת רשלנות רפואית שכן יתכן שהפיצוי הצפוי, אם בכלל יפסק, לא יעלה על עלויות הגשת התביעה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(שגית)
28/04/2013 12:13
שלום, אני בת 29 ונולדתי עם מום בלב- מקרה מורכב (חשוב לי לציין שאני מתמצתת מאוד את הכתוב)- היצרות קריטית של המסתם הפולמונרי+PFO. באותו היום עברתי ניתוח לב לפתיחת ההיצרות ובגיל שנתיים לכריתה מלאה. בגיל 19 שוב ניתוח לב- השתלת מסתם ביולוגי+ מעקף ע"ש גלן+ סגירת PFO. עקב הכריתה המלאה של המסתם החדר הימני לא התפתח טוב והיה קטן.

מאז ומתמיד אני מתעייפת מאוד מאוד ובמאמצים קלים ביותר- הליכה של כמה דקות במישור.. מוגבלת ביותר בדברים הכי קטנים. עכשיו אני רוצה לתבוע את ביטוח לאומי על אחוזי נכות (רק לפני מספר חודשים חברה הסבה את תשומת לבי לכך שאולי מגיעים לי אחוזי נכות קבועים). שאלה ראשונה- כמה אחוזי נכות מגיעים לי (בערך) ושאלה שניה חשובה- האם כדאי לי לקחת עורך דין שיטפל לי בתביעה?
תודה
(עורך דין עופר סולר)
29/04/2013 13:39
שלום רב,

אין שום דרך בה ניתן להעריך אפילו בקירוב את אחוזי הנכות שלך ללא עיון בתיעוד הרפואי וללא התייעצות עם מומחה רפואי בתחום הקרדיולוגיה. אני סבור שכדאי שתפני אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הביטוח הלאומי טרם פניה לביטוח הלאומי בין היתר כדי שיוכל להפנות אותך למומחה רפואי שיערוך חוות דעת בעניינך.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(ש. אחד)
25/04/2013 10:12
פניתי לרופא בעל קליניקה פרטית לביצוע ניתוח בהמלצת הקופה אשר טענה שיש לה הסדר אתו וטען שאין לו כל הסדר עם הקופה ומזכירתו ביקשה לקבוע לי אליו פגישת ייעוץ וסירבתי כי לא היה בכוונתי לבצע את הניתוח עם מלוא התמורה ונודע לי שרופא זה גם מנתח בבית חולים ציבורי תמורת התחייבות מהקופה ופניתי ליחידה הכירורגית שבאותו בית חולים ציבורי וקבעת תור אליו.

ביום טרום המפגש לניתוח מצא בעיון רשימת המוזמנים אליו ליום למחרת את שמי וזכר שפניתי אליו לקליניקה וביקש ממזכירת היחידה לצלצל ולבטל לי את ניתוח .

בתלונה להנהלה טען שידוע שקופת החולים לא אישרה לי כל ניתוח ולא אישרה כל התחייבות ולכן ביקש מהמזכירה להודיע לי על ביטול התור והוצאתי את אישור הקופה ואת ההתחייבות.

סגן מנהל בית החולים היה המום ויצא החוצה לנהל אתו שיחה בה הבהיר לו שלא ייתן יד להתנהלות לא תקנית ואף מוכן שיפנה את מקומו תוך שכפה עליו לבצע את הניתוח נגד רצונו.

בפגישה עם הרופא הבהיר שהוא לא רוצה לעשות לי את הניתוח וכי הוא מנתח אותו רק משום שמנהל בית החולים כפה עליו תוך שהסביר שיעשה את הניתוח בשיטה הישנה הכוללת 3 צלקות ובמקום החדש הכוללת 2 צלקות ואמרתי שאני מעוניינת ב-2 צלקות והשיב שכך
כשעושים בבית חולים ועוד ועוד... פשוט ניצל את הסמכות שנתנה לו כדי לנקום את ההפסד שלכאורה נגרם לו.

חשוב לציין, שלו ניתוח זה לא היה עולה כ-30000 ש"ח לא הייתי נותנת לרופא זה לגעת בי ולכן, אני שואלת האם מותר לבעל קליניקה פרטית להחזיק ביד אחת רשימת אלה שפנו אליו לקליניקה וביד שנייה רשימת המוזמנים אליו לבית חולים ולחפש מי פנה אליו לפני שפנה לבית החולים ולנקום בו?

האם רופא בגוף ציבורי רשאי לבטל ניתוח למבוטח בביטוח ממלכתי רק ממניעים אישיים ורק מתוך נקמה מבלי שיהיה מי שייתן על כך את הדעת?

האם ניתן לתבוע רופא בגין פגיעה , השפלה והעלבת חולה? (יצוין שבוטל ניתוח אחרי שבועות של הכנה נפשית והתארגנות , הושפיל ועלב בי בכך שגם למזכירת היחידה וגם לאחות וליד בתי
אמר שלא רצה לנתח וכי מנתח רק מתוך זה שמנהל בית החולים כפה עליו ועוד..)

האם מותר לרופא שהוא הרופא היחיד שמבצע ניתוחים אלה באותו בית חולים לסרב לנתח חולה כך סתם ללא כל סיבה? יצוין שלפני לא הכרתי ולא היה לי כל דיבור עם אותו רופא מלבד אותה פנייה דרך האתר שלו לה השיבה מזכירתו.

עוד אוסיף, שבבירור שעשיתי לביצוע ניתוח בקליניקות הפרטיות כדי לקבל מושג נאמר לי שיבוצע לי ב-2 צלקות והרופא בשל נקמתו אמר שישתמש בשיטה הישנה האם הוא יכול לכפות עליי שיטת ניתוח ואיך מתמודדים בעניין זה אם בכלל?b

שוב אין לי אפשרות לוותר משום שניתוח זה באופן פרטי אצל כירורג בכיר עולה כ-30000 ש"ח ובבית חולים ציבורי 0 שקלים ולא מצאתי באף בית חולים ציבורי שבסביבה אף רופא בכיר שמבצע אותו.

יצוין שבידי מספר חוות דעת רפואיות עם ביצוע ניתוח זה ב-2 צלקות ואני שואלת האם יהיה לזה משקל אם אתבע אותו על כל מה שעשה טרום ניתוח ועל כך שנקם בי בכך שביצע לי ניתוח ב-3 צלקות?

אודה על התייחסותך ועל האפשרויות העומדות בפניי נגד אותו עובד ציבור .
(עורך דין עופר סולר)
25/04/2013 11:04
שלום רב,

קשה מאד על בסיס הנתונים שמסרת להעריך אם אכן היתה במקרה זה התרשלות בטיפול. יהיה צורך להוכיח כי אכן ביצוע הניתוח בשיטה של 3 צלקות אינו סביר ולא מקובל באמצעות חוות דעת רפואית כדי לבסס במקרה זה תביעה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אילנה)
23/04/2013 15:32
לפני שנה הלכתי למרפאת מומחים של רופא שיניים כך לפחות כתוב בכרטיס הביקור שלו, לא התכוונתי לעשות שתלים אך הרופא שכנע אותי ועשיתי אותם, רק שמרגע שהשתלים הוכנסו לפי והכסף שולם במלואו ובמזומן, הרופא התחיל לזלזל בעבודתו כלומר שסוכם שהוא יעשה לי 8 שתלים לרוחב כל הלסת התחתונה והרופא עשה לי את כל שמונת השתלים בשיניים הקדמיות בלסת התחתונה.

שתל אחד הוא לא חשף ועל כך גם לקח כסף, השיניים עקומות ולא שוות לגודל השינים העליונות שהוא עשה לי, כתוצאה מכך אני לא יכולה ללעוס על הצד השמאלי הפגום, יש לי רגישות יתר בפה ובחוצפתו הרופא מבקש ממני עוד חמשת אלפים שקלים כדי לתקן את הנזק שהוא עשה.

הרופא גם טוען שהכסף ששולם לו מראש הוא ללא מע"מ ובקבלה כתוב שהסכום ששולם כולל מע"מ, נכון להיום הרופא מסרב בכל תוקף לתקן את הנזק, מה עליי לעשות בנידון? נותרתי עם פגיעה בפה ובשיניים ומצד שני אני משלמת אלפי שקלים בתשלומים על הטיפול הרשלני שקיבלתי. אנא עצתכם!
(עורך דין עופר סולר)
24/04/2013 10:15
שלום רב,

קשה מאד ללא עיון במסמכים הרפואיים והתייעצות עם מומחה רפואי אובייקטיבי להעריך אם אכן היתה התרשלות בטיפול השיניים שקיבלת. אמליץ בשלב ראשון לפנות ליעוץ מסודר אצל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בבחינת המקרה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אנונימי)
22/04/2013 08:45
ברצוני לבקש את דעתם בנושא רגיש שעברנו לפני מספר ימים.
לצערנו הרב אמנו הגיע לבית חולים במצב קשה אשר לא מאפשר תזוזה, כל הזזה של המיטה מלווה כאב חריף.

הגענו לבקר את אמנו (חדר של שלושה חולים) אך נדהמנו לגלות , כי בחדר היית "חגיגה". הגיעו מבקרים אל אחת הנשים בחדר אך כמות האנשים היו בלתי הגיונית כ-30 איש. מה שגרם להרבה בלגן וביוחד כי הילדים החליטו לשחק בכדור בחדר, הרעש היה בלתי נסבל (חשוב לציין כי שני החולים הנוספים בחדר נמצאים במצב קשה שכל תזוזה כואבת להם ומאוד מעוניינים במנוחה).

בקשו להאחים/יות להתערב עקב הבלגן שהתפתח, התגובה שלהם היית אל החולות כי איננן מתערבות בין חולים. פניתי אל אחת האחיות "מדוע יש חגיגה בחדר היכן שאמי נמצאת, נגרם לה אי נוחות וכאבים" התגובה הייתה "זה איננו בית חולים פרטי ועם אתם מעונינים בחדר נפרד פנו לבית חולים פרטי ,אנחנו נהיה בעד". התגובה הייתה הלם מוחלט !

נאמר כי יש הוראה מהאבטחה לא לעזור בבעיות בין חולים ! דבר שהדהים עוד יותר.

אנו מאוד נשמח לקבל את עזרתכם כיצד לפעול נכון במקרה הנ"ל. והאם יש דרך להעביר לבית חולים אחר לקבלת טיפול נאות.
(עורך דין עופר סולר)
23/04/2013 12:56
שלום רב,

ראשית אני סבור כי כדאי בטרם תשקלו מעבר לבית חולים אחר לערוך פגישה עם גורם בכיר במחלקה כמו למשל מנהל המחלקה - אם תבקשו לתאם עימו פגישה ותסבירו לו בצורה עניינית את המצב יתכן שתקבלו תשובות אחרות.

קשה לי להאמין כי הצוות מונחה שלא להתערב בשום מצב ולמיטב ידיעתי בחלק מבתי החולים והמחלקות יש הגבלה על מספר המבקרים שרשאים להיכנס לחדר בבת אחת.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(רווית)
23/04/2013 11:24
שלום,

בזמן שהייתי בלידה פעילה קראו למיילדת והיא עזבה אותי למשך כשעה. כשהיא חזרה, היא כבר הזעיקה רופאים ואז התאספו סביב שלושה רופאים+אחיות ואמרו לי שהילדה במצוקה ושחייבים לעשות לידת ואקום או ללכת לקיסרי.

בלידת הואקום "קרעו" אותי, יש לי תפרים פנימיים וחיצוניים והרבה.
חוץ מזה נשברה לילדה הכתף בזמן הלידה- וגם על זה הם עלו רק אחרי שבעלי אמר להם שמשהו לא בסדר עם הכתף שלה.

אני חייבת לציין שלדעתי כל הסיבה שהילדה נכנסה למצוקה היא שהמיילדת עזבה אותי למשך שעה - לפני זה הכל היה תקין.
מה אני יכולה לעשות?
תודה
(עורך דין עופר סולר)
23/04/2013 12:51
שלום רב,

על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור רציני ומקצועי.
כדי לברר אם מצוקת העובר שהתפתחה נתנה סימנים מוקדמים במוניטור אשר מהם התעלם הצוות המיילד ואם אכן התגלתה רשלנות רפואית בלידה יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום המיילדות.
אמליץ כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית בהקדם והוא יוכל לסייע לכם באיסוף התיעוד.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אפי)
21/04/2013 09:29
אישתי עברה ניתוח פלסטי אצל מנתח פרטי מוכר, ושילמה עשרות אלפי שקלים. נגרם לה נזק שאנחנו מתמודדים איתו גם היום, כמעט שנה אחרי הניתוח. בביקורת האחרונה במרפאה נאמר לנו כי התיק הרפואי של אישתי נעלם ולא יודעים איפה הוא. אנחנו ככל הנראה רוצים להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד הרופא המנתח, אבל עכשיו שכל התיק הרפואי נעלם אני מרגיש שאנחנו בבעיה. מה עושים במצב כזה? איך אפשר להתנהל ככה ומה מידת האחריות של מרפאה / רופא פרטי לשמירת התיק הרפואי?
(עורך דין עופר סולר)
23/04/2013 12:47
שלום רב,

לרופא ולמרפאה אחריות לשמירת הרשומות על פי החוק. אם התיק נעלם הדבר אינו אמור למנוע מכם להגיש תביעת רשלנות רפואית במקרים המתאימים.
יתרה מזאת, בחלק לא מבוטל מהמקרים אובדן התיק דווקא יכול לשרת את התובע בתביעת רשלנות רפואית שכן הדבר יכול להביא להטלת נטל ההוכחה כי לא הייתה התרשלות על כתפי הנתבע במקום על כתפי התובע ולכך משמעות רבה.

אמליץ שתפנו כשלב ראשון ליעוץ עם עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר


  <<    44    45   46   47    48    >>  

:עבור אל עמוד

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

06 באפריל 2025

תנאי שימוש ותקנון

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר Malpractice המנוהל על ידי משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפ...

קרא עוד

08 באפריל 2025

נגישות באתר האינטרנט ו...

אנו נותנים שירותים משפטיים מזה למעלה מ-20 שנה, לאלפי משפחות, הורים לילדים בעלי מוגבלויות ולכן מיי...

קרא עוד

15 באפריל 2025

פגיעה בגן SYNGAP1

הפגיעה בגן SYNGAP1 הנה אחד מהגורמים הגנטיים העיקריים להתפתחות אוטיזם ואפילפסיה, ולכן חשוב לאבחן א...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה