רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

(יעלי)
29/12/2021 23:58
שלום רב וערב טוב, עקב קטטר אפידורלי חדר חיידק לגבי נותחתי ועברתי למינקטומי. האם זיהום נחשב לסיבה שלפיה אפשר לתבוע פיצויים על רשלנות רפואית לפי החוק? לא מצאתי באתר שלכם מידע על זיהומים שהתפתחו בגלל קטטר אפידורלי - האם יש לכם ניסיון במקרים דומים מהעבר?
(עורך דין עופר סולר)
03/01/2022 17:29
שלום רב,

זיהומים למרבה הצער הינם סיבוך אשר מלווה טיפולים רפואיים רבים כגון ניתוחים, החדרות קטטרים והזרקות. עצם קרות הזיהום אינו מלמד בהכרח על התרשלות בטיפול שכן זיהום עלול להתרחש גם בטיפול נכון וראוי. כדי להעריך אם הייתה במקרה זה התרשלות שניתן לקשור אותה להתפתחות הזיהום יהיה צורך לקבל את מלוא התיק הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(בלה)
16/12/2021 07:44
לפני כשנתיים עשיתי שתל באחת השיניים אצל רופא שיניים פרטי.
בשנה האחרונה אני סובלת מאותו שתל והמבנה שלנו.
הייתי בייעוץ אצל 2 רופאי שיניים אחרים אשר טוענים שהשתל לא טוב וכדאי להוריד אותו ולעשות הכול מחדש. טיפול שיקח כשנה לפחות.
כאשר חזרתי לרופא שביצע את השתל, הוא טוען שזה המבנה של השתל וככה זה צריך להיות. הוא לא נתן לי פתרונות לסבל שלי מהשתל וזאת למרות שהסברתי לו שהייתי אצל רופאים אחרים והם ראו שאכן ישנה בעיה עם השתל ויש להחליפו. כרגע אני סובלת מהשתל ואותו רופא לא מוכן לקחת לעשות בנידון כלום.
כרגע אני אצטרך להוציא כפליים סכום ממה ששילמתי על השתל על מנת לתקן ולחזור על הכול שוב אצל רופא אחר.
מה האופציות שיש לי מבחינה משפטית?
מצד אחד אני כבר לא סומכת עליו ולא רוצה לעשות אצלו עוד טיפולים במיוחד שמבחינתו הכול תקין ואין צורך. מצד שני אני עכשיו נאלצת להוציא סכום מטורף כדי לתקן את השתל הקיים.
האם אני יכולה לתבוע אותו? מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? האם אתם מטפלים בתביעות רשלנות רפואית כאלה?
(עורך דין עופר סולר)
03/01/2022 17:26
שלום רב,

כדי להעריך את סיכויי התביעה בגין רשלנות בביצוע השתל והנזקים שנגרמו יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מהטיפול שבוצע לך כולל צילומים ולהתייעץ עם רופא שינים אשר עורך חוות דעת בנושאי רשלנות רפואית בתחום רפואת שינים. אם הרופא יסבור שניתן לבסס במקרה זה תביעת רשלנות רפואית ניתן לשקול להתקדם לתביעה.
את מוזמנת לפנות אלינו ליעוץ ראשוני.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אנה)
26/10/2021 12:15
הריון שבוע 29 - מאז השבוע ה-24 ידוע כי העובר שלי נמצא חיובי לוירוס ה- CMV ואני במעקב בבית החולים סורוקה - קיבלתי תוצאה של בדיקת צ'יפ גנטי שעשיתי ובפענוח כתוב "ממצא עם משמעות לא לחלוטין ברורה". יש לי תור לייעוץ גנטי אבל בנתיים קראתי ולא הבנתי, מה הקשר בין CMV לכך שאני צריכה לעבור ייעוץ גנטי בכלל? ההדבקה בווירוס לא קשורה לגנטיקה עד כמה שאני מבינה. אשמח אם תוכלו להסביר.
(עורך דין עופר סולר)
26/10/2021 13:40
שלום רב,

הפורום אינו מיועד ליעוץ רפואי, אני מניח מהדברים שכתבת כי מאחר ועברת בדיקת מי שפיר בוצעה כמקובל אף בדיקה גנטית לעובר לשלילת מוטציות גנטיות מעבר לבירור הזיהומי ונמצא ממצא גנטי לא ברור ומכאן ההמלצה ליעוץ גנטי. חשוב שתפני ליעוץ הגנטי לפי ההמלצה.

בריאות ובצלחה,
עו"ד עופר סולר
(נועה)
24/10/2021 10:40
לפני שלושה וחצי חודשים עברתי ניתוח בריאטרי שהסתבך. בעקבות הסיבוך נאלצו להרדים ולהנשים אותי למשך חודש וחצי.
לצערי התעוררתי עם פגיעה קשה ברגל שמאל, פגיעה בעצבים ושיתוק כמעט מוחלט של כף הרגל.
כיום אני מטופלת במרכז השיקומי ״רעות״, נעזרת בכדור ליריקה לכאבים שלא עוזר בכלל והרגל לא מראה שהיא חוזרת לעצמה.

הבנתי שנגרם לי נזק מאד משמעותי בגלל הניתוח וחלק מהרופאים אומרים שזה בגלל הרדמה ואין מה לעשות.

השאלה האם טיפלתם בתביעות על סיבוכים של ניתוחים כאלה? האם יש פה עילה של רשלנות רפואית ואני יכולה לתבוע על הנזק שנגרם לי וכנראה ילווה אותי כל החיים?
(עורך דין עופר סולר)
24/10/2021 19:35
שלום,

כדי להעריך אם הנזק שנגרם בשל הניתוח הבריאטרי הוא תוצאה של התרשלות בביצוע הניתוח או בהקדמה יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחים רפואיים רלבנטיים - רופא מרדים ומומחה בכירורגיה. טיפלנו בתיקים בנושא רשלנות רפואית בניתוחים בריאטרים ואת מוזמנת לפנות אלינו ליעוץ.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(סימה)
12/10/2013 07:58
בנובמבר שנה שעברה הגעתי לרופא שיניים "מומחה בשיקום הפה". הגעתי אליו עם 10 שתלים בלסת עליונה ו 7 בלסת תחתונה. כל הנדרש היה חשיפה של השתלים והרכבת שיני חרסינה. הוא אמר תוך חודש חודשיים תצאי מפה עפ שיניים יפות ..הוא המליץ להוסיף 3 שתלים במרכז הלסת העליונה. יש לציין שהשתלים בפה היו כבר 6 חודשים. הוא שתל לי 3 שתלים. לא היו לי שום בעיות . אבל ! לאחר כל החודשים מנובמבר עד היום אני כל שבוע אצלו במרפאה , עברת בלי להגזים 30 פעמים של מידות חוזרות ! בינתיים יש לי בפה שיניים זמניות מזעזעות, החומר נורא ,המראה נורא, ומשום מה גם בשני צידי הסת ריק! חסכו בחומר! אני לא יכולה ללעוס, אני ממש מדוכאת. נכנס אוכל וחלק מהשתלים חשופים! בושה לרופא להוציא פציינט עם כזו " יצירה" . ועדיין לא רואה מתי הכל ייגמר. בנוסף על הכל : אני שילמתי עבור שיני חרסינה והרופא הזמין לי שיניים מחומר שונה על דעת עצמו מבלי להתייעץ איתי !! כשאמרתי לו זה לא מה שסיכמנו, אמר שבגלל שהלסת שלי בולטת למטה אין אפשרות להשתמש בחרסינה !! הוא ראה אותי ,האם משהו השתנה בלס שלי מאז אותו יום שהבטיח לי פה יפה ?? האם מישהו יכול להמליץ לי על עו"ד אמין שיוכל לעזור לי? מה הדרך הטובה לפתור את הסיוט שלי?? בבקשה עזרתכם.
(עורך דין עופר סולר)
13/10/2013 10:46
שלום רב,

כדי לבחון אם טיפול השיניים שקיבלת הינו רשלני יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מרופא השיניים אשר טיפל בך ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום השתלת שיניים (כירורג פה ולסת) כדי להעריך אם הטיפול היה סביר והאם נגרם נזק בגינו.

בתור שלב ראשון אני ממליץ שתפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בבחינת המקרה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(קוסמת)
22/10/2021 11:56

לרוב, הרופא מציע ללקוח אפשרות אחת בלבד, מבלי לדון עמו באפשרויות טיפול אחרות, תוך הסבר על יתרונותיהן וחסרונותיהן, ובכך פוגע בזכות האדם לבחור ("חוק זכויות החולה"). אך מהלך הטיפול המוצע, מסיבות מסוימות, עשוי לא רק שלא לתת את האפקט הרצוי, אלא גם לפגוע בבריאות האדם.
(סווסן)
19/10/2021 08:24
בוקר טוב לעורכי הדין
בחודש שלישי של ההריון הראשון שלי עשיתי בדיקת אבחון CMV שרופא נשים של קופת חולים בכפר הפנה אותי לעשות התוצאות הראו IGG חיובי ומאז אף אחד לא אמר לי מילה על הבעיה. המשכתי מעקב הריון רגיל בקופת חולים ולא ידעתי בכלל שיש בעיה כי הרופא לא אמר לי כלום. נולדה לי בת עם ליקוי שמיעה ורק אחרי הלידה אמרו לי שזה נזק של CMV ולא ממש הבנתי איך הגעתי למצב כזה. האם זה נחשב רשלנות רפואית שהרופא לא הסביר לי על הווירוס הזה? האם יכול להיות מצב של בדיקה חיובית בלי שהרופא יגיד מילה אחרי שהוא רואה את התוצאות ופשוט יתן לי להמשיך בהריון כרגיל? מה עושים עכשיו, שאנחנו אחרי הלידה והילדה עם נזק בשמיעה שלא ברור אם היא בכלל תוכל לשמוע משהו כל החיים שלה?
(עורך דין עופר סולר)
19/10/2021 11:48
שלום רב,

למרבה הצער נתקלנו במספר מקרים כאלו שפנו אלינו, חלק מהרופאים פשוט לא מספיק מיומנים בפענוח תוצאות סקר הנוגדנים. זוהי התרשלות לשמה.
את מוזמנת ליצור עמנו קשר בהקדם להסבר מלא ללא תשלום. ההליך של התביעה אינו כרוך בעלויות מצידכם ושכר הטרחה הוא באחוזים מהפיצוי שמתקבל בסיום התיק.
חשוב להתחיל בהליך מוקדם על מנת למנוע טענה של התיישנות.

בריאות שלמה,
עורך דין עופר סולר
052-3596150
ניתוח חוזר
(ניר)
13/10/2021 01:26
שברתי את הקרסול ועברתי ניתוח שבמהלכו שמו לי פלטה וברגים
לאחר 4 חודשים שאני לא יכול להזיז את הקרסול כולל פיזיוטרפיה החליטו שהבורג לא מוברג בזוית הנכונה ועשו לי עוד ניתוח להוצאת הבורג כעת מתב הקרסול חודש לאחר מכן עדיין לא יכול להזיז והכאבים הרבה יותר קשים
(עורך דין עופר סולר)
18/10/2021 20:50
שלום רב,

כדי להעריך אם הצורך בניתוח חוזר נובע מהתרשלות, האם נגרם נזק בשל הצורך בניתוח חוזר ומהו היקפו יהיה צורך לעיין בתיעוד הרפואי כולל צילומי ההדמיה.
נראה גם שהמצב כרגע עדיין מוקדם מדי כדי להעריך את היקף הנזק. מציע שתפנה אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית לאחר כחצי שנה של החלמה.

בראיות שלמה,
עורך דין עופר סולר
(וואפה)
10/10/2021 10:04
הבן שלנו בגיל 6 חודשים סובל ממחלה בשם אטקסיה טלנגיאקטזיה שהרופאים גילו בבית חולים אחרי הלידה. רציתי להבין אם מגיעים פיצויים למשפחה בגלל רשלנות שלא גילו את המחלה הזאת בהריון. זה הילד הראשון שלנו והיה מעקב היריון שעשיתי בקופת חולים בנצרת. המשפחה, אני ובעלי, בריאים. לא ברור למה הילד סובל ממחלת אטקסיה טלנגיאקטזיה ולא שמענו על המחלה אף מילה עד שהילד נולד. המצב שלא לא טוב בכלל בגלל המחלה. מה אתם יודעים על זה?
(עורך דין עופר סולר)
11/10/2021 19:53
וואפה שלום,

אני סבור שכדאי שנשוחח, אני מכיר היטב את המחלה אטקסיה טלנגיאקטזיה, זו מחלה נדירה למדי אך שכיחותה גבוהה יחסית בקרב אוכלוסיות מסוימות ואז יש גם הנחיה לערוך בדיקות סקר לנשאות אצל ההורים וניתן לאתרה בעובר קודם ללידה.

מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני.
052-3596150.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אפרת)
08/10/2021 11:28
יש לי בן- 11 חודשים.
אני מזהה אצלו סימנים חשודים שנראים כמו עיכוב התפתחותי אבל אני לא בטוחה - מעט מאוד קשר עין, חוסר רצון לשתף אותי במשחק וכו.

איך מתחילים תהליך של אבחון לילד? איך יודעים עם צריך לעשות בדיקות גנטיות? בזמן ההריון שלי [בגיל 28] עשיתי את הבדיקות שהרופא הפנה אותי לעשות ולא היתה שום בעיה בהריון. בדיקת מי שפיר לא עשיתי כי לא הייתי צריכה לפי מה שהרופא אמר. הבנתי מהכתבות שלכם שאפשר לאבחן עיכוב התפתחותי ואפילו אוטיזם בבדיקת מי שפיר, אז למה לא שלחו אותי?
יש לי עוד כמה שאלות:
1. האם יש דרך כולשהי לשיפור קשר עין?
2. האם זה גיל שמוקדם מדי לאבחן? הייתכן ובהמשך זה ישתפר?
3. אני כל הזמן שומע שהתערבות מוקדמת- יכולה לשפר את המצב.
4. מה בדיוק צריך לעשות בשביל לאבחן את הילד?
5. האם בכלל אפשר לאבחן עיכוב התפתחותי / אוטיזם בגיל 11 חודשים או שזה מוקדם?
(עורך דין עופר סולר)
10/10/2021 21:14
שלום רב,

הפורום אינו מיועד ליעוץ רפואי כך שלצערי לא נוכל לסייע במרבית השאלות עליהן אמור לענות נוירולוג ילדים.

אם יש לך חשש לעיכוב התפתחותי ו/או הפרעת תקשורת הדרך הפשוטה ביותר לפעול הינה לקבוע תור לרופא הילדים ואם גם הוא יתרשם כי תיתכן בעיה יפנה אתכם לגורם האבחוני המתאים ביותר.

בריאות ובשורות טובות,
עורך דין עופר סולר
(עודד)
30/09/2021 08:53
שבוע הבא ימלאו לאבי היקר 9 חודשים לפטירתו והכאב לא מרפה, פניתי להנהלת בית החולים למשרד הבריאות למבקר המדינה לשר הבריאות ועוד ועוד ואף אחד לא אכפת.
בית החולים ענו לי רק על מה שנח להם וגם מה שענו לי הם שיקרו. אני לא מסוגל לשתוק יותר.
יוני 20 אבא שלי עבר התקף לב בבית, שבוע קודם אבא היה אצל רופא המשפחה בכללית ואמר לו שקש/ה לו ללכת והוא לא ישן בלילה ששרף לו באזור הבטן, עשו לו א.ק.ג ויצא תקין (מה שמתברר שאבא שלי בגלל שהיה חולה סוכר אז הוא לא מרגיש שהוא בהתקף לב זה נקרא התקף לב שקט) והרופא נתן לו כדור לחומציות ואמר לו לקבוע תור לקרדיאולוג של כללית (נתנו לנו תור בסוף יולי 2020) מדוע לא שלח אותו למיון לשלול?
הגענו באמבולנס לבית החולים שערי צדק, שם עבר צנתור, שם התגלה שאבא אלרגי לחומר ניגוד מה שסיבך לו את הכליות וכמעט הרדימו אותו ורצו לעשות לו דיאליזה בדיוק שבא הרופא דיאליזה הוא נתן שתן ולא היה צריך דיאליזה. אחרי כמה ימים ראו שיש לו דליפה והחליטו לעשות לו קליפס. חיברו אותו לקטטר וקיבל חיידק ושיחררו אותו עם החיידק שבסוף חזרנו לבית החולים שערי צדק לאשפוז של שבוע לקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד ובבדיקה אמרו לנו שזה חיידק של בית חולים, מהקטטר.
כשהשתחררנו מבית החולים ממחלקת לב נתנו לנו רשימת כדורים חדשים ואמרו לנו לזרוק את כל הכדורים של הבית, ולא הסבירו לנו על הכדורים בקשתי מהאחות שתגיד לי מה של בוקר ומה של ערב ומה לפני אוכל ומה אחרי אוכל ענתה לי שאין לה זמן ושאנחנו צריכים להתייעץ עם מישהו שמבין. נתנה לנו מעטפה עם כדורים פתוחים בלי שמות לבוקר ומעטפה לערב עם כדורים פתוחים ואני לא יודע מה שמות הכדורים.
נרשמנו לשיקום היינו צריכים להתחיל בינואר 2021 ואבא לאט לאט משפתר ומתחזק ואפילו חוזר לעבודה, באים לבוקרות בשערי צדק בקרדיאלוגיה והרופא עובר איתנו על הכדורים ורושם במחשב ושולח לרופא משפחה לאחר שני ביקורים הרופא אומר ביקור הבא בעוד חצי שנה, זה היה באוקטובר 2020 וקבענו תור לאפריל 2021 (אבא נפטר בינואר 2021).
במוצ"ש אבא הרגיש שחם לו והוא לא יכול לשכב, לאחר שעה הוא חזר לישון, בבוקר מיד לקחתי אותו לרופא משפחה והוא אמר תלכו לרופא קרדיאולוג של הקופה ברמת אשכול שהוא יבדוק מיד נסענו לשם והרופא בדק אותו והמליץ ללכת למיון לשלול.
הלכנו למיון שערי צדק, בדקו את אבא מכף רגל ועד ראש והכל היה בסדר, המתנו לבדיקת הטרמפונין ויצא גבוה ואמרו שצריך להתאשפז 2560 יצא בבדיקה, דברתי עם מנהל הצנתורים ואמר מחר בבוקר צנתור אני הולך הביתה זה לא דחוף ולא בוער, הגעתם בזמן משהו קטן יומיים אתם בבית. הרופא במיון שאל אותי מדוע אני נותן לו כל כך הרבה מדללי דם? אני עניתי לו שמה שנתנו לי כאן במחלקת לב שערי צדק כדורים אני נותן, וחוץ מזה אנחנו באים לבקורות ועברים איתנו על הכדורים למה הרופא לא אומר שזה יותר מידי?? נתנו לו פעם ביום פלויקס ופעמיים ביום אליקויס.
עד הבוקר בדיקת הטרמפנין הגיע ל180,000 מדוע המנהל לא חזר לעשות לו, מדוע הרופא תורן לא טיפל בו? מבדיקה לבדיקה רואים איך שזה קופץ בעשרות אלפים.
מנהל הצינתורים רופא ממחלקת לב אם לעשות לו צנתור עם נוזלים וקטטר בגלל הכליות שהוא אלרגי (גם כתוב בסיכום שחרור שהוא אלרגי לחומר ניגוד). והרופא ממחלקת לב אמר שפעם שעברה מהקטטר הוא קיבל חיידק עדיף חומר ניגוד. אבא לא הגיב טוב לחומר ניגוד והיה צריך דיאליזה (נתנו לו מכונה ישנה אחות הדיאליזה צעקה בטלפון שיביאו מכונה חדשה כאן זה טיפול נמרץ ולא מתאים שיהיה כאן מכונה ישנה).
כשאבא עלה ליחידה טיפול נמרץ אמרו לי במיון שאין לבית חולים כדור אחד של דרכי השתן של אבא שאני אלך לבית ואביא, נסעתי לבית וחזרתי ונתתי לאחות והאחות אמרה לי בכעס שאני לא יכול לבוא ב22:00 בלילה להביא כדור. אני לא חשבתי להתאשפז, ואמרתי לה ב22:00 אבא צריך לקבל את הכדור ואחי יהיה בחוץ כל הלילה כל שאלה נא לצאת ולשאול כי לא הסכימו שנהיה לידו מנהל המחלקה טיפול נמרץ לא אישר למרות כל הבקשות, ובבוקר הכדור היה במגירה היא לא נתנה לו את הכדור.
אחרי הצנתור מנהל יחידת הצנתורים קרא לי ולאחותי ישבנו בחדר שלו הראה לנו סרטון איך היה לפני ואיך אחרי הכל פתוח הכל בסדר, והקליפס שם בצד הכל בסדר. הסטנד יצא בגלל שהוא לא היה מאוזן בסוכר אחותי אמרה לו שהוא כן מאוזן בסוכר אז הוא ענה 50% סוכר 50% זה הגוף דחה את הסטנד.
אחר כך הוא אמר לי שלא הסטנד יצא אלא הציפוי של הסטנד.
אבא שלי אמר לי שהצנתור לא הצליח רצתי למנהל הצנתורים ואמרתי לו שאבא אמר לי כך הוא אמר למה? הכל בסדר אני אכנס אליו ואראה לו את הסרטון הוא יצא ממנו ואמר לי שהוא הראה לו את הסרטון והכל בסדר.
לאחר יומיים מנהל הטיפול נמרץ אמר לאחותי שצריך להרדים את אבא שאלה מדוע? הוא ענה שהוא הסתבך בצנתור.
יום חמישי הרדימו אותו עשו עוד צנתור כשהוא מורדם אמרו הכל בסדר. הכל פתוח.
במכונת ההרדמה אף אחד לא יודע איך מפעילים רק מנהל היחידה טיפול נמרץ והוא הדריך אותם דרך הטלפון על מה ללחוץ ולנסות לפתוח את חדר שמאל וכו'.
יום ראשון רצו להעיר אותו אבל אולי יצטרכו לעשות לו עוד קליפס ואז להרדים אותו אז הם לא רצו להעיר אותו, ולא הבנתי למה עוד קליפס באותו מקום? באמצע הלילה הגיע רופא ונתן לו פוסיד ושאלתי אותו בחוץ (כי לא נותנים להיות לידו רק אם המצב קריטי כך מחליט מנהל המחלקה למרות כל הבקשות שלנו להיות לידו) למה הוא נכנס לאבא שלי אז הוא אמר לי שיש לו דליפה חמורה, שאלתי למה הכל היה בסדר הקליפס ששמו לו לפני חצי שנה היה בסדר גמור אז הוא ענה בצנתור הרחיבו ונוצר רווח.
בבוקר שאלתי את מנהל הצנתורים ואמר נכון יש לו דליפה חמורה אם אני אראה שהוא הולך למות אני אעשה לו עוד קליפס אבל הוא האמין שהוא יכול לאזן אותו עם תרופות.
עשו לו כמה ימים דיאליזה ולאחר כמה ימים נכנסתי וראיתי את האחות הדיאליזה והיא צועקת בטלפון שכאן זה טיפול נמרץ ומדוע יש כאן מכונת דיאליזה ישנה צריכה להיות כאן מכונה חדשה ודורשת ודורשת שיעלו לטיפול נמרץ מכונה חדשה ובאמת החליפו את המכונה. מדוע נתנו לאבא שלי מכונה ישנה כאשר יש מכונה חדשה??
ב19:00 מנהל הצנתורים אמר לי ולאחותי יש כמה שיפורים נחמדים 4 ימים אני מעיר אותו, ב21:30 הזעיקו את המשפחה מנהל הצנתורים לא חזר לעשות קליפס ומנהל הטיפול נמרץ לא חזר, אנחנו מחכים ומחכים שרופא יגש אלינו ב22:30 אנחנו ניגשים לאחות בשאלה איפה הרופא ? למה אף אחת לא ניגש אלינו? קראתם לנו אז למה אף אחד לא בא? האחות שיקרה ואמרה שהרופא במיון עושה בדיקה ויבוא, הזמן עובר והוא לא מגיע ואנו ניגשים שוב לאחות איפה הרופא ושוב היא אומרת שהוא באמצע בדיקה והוא יבוא, הזמן עובר 12:00 בלילה והרופא לא בא אנו נגשים שוב לאחות איפה הרופא?? היא עונה הוא ישן. אבא שלי גוסס והרופא ישן.
ב5:00 החליטו להחזיר לו את הבלון ואבא נפטר. למה מ21:30 בערב שהזעיקו את המשפחה ורק ב5:00 ניסו לעשות משהו? ואני אמרתי למנהל הצנתורים שהאורולוג אמר לי שהזיהום שיש זה מהקטטר ולא מהבלון והם בכל זאת הוציאו לו את הבלון לפני הזמן.
לאחר החודש וחצי ביקשתי סיכום אשפוז לדעת מה קרה והסיכום היה ריק ואפילו חתימת רופא לא הייתה, אז ביקשתי והתחילו לעבוד על זה. אם לא הייתי מבקש הם לעולם לא היו כותבים.
וגם קבלנו יחס מזעזע ממנהל טפול המרץ וחלק מהאחיות, חוסר רגישות יחס משפיל חוסר התחשבות במצב.
אבא שלי מונשם מורדם יומיים לפני שנפטר אמא שלי נכנסה לטיפול נמרץ קצת לפני הזמן האחיות צועקות עליה שתצא היא בסך הכל רוצה לשאול מה קורה? ולראות את בעלה ויוצא אליה מנהל טיפול הנמרץ וצועק עליה שתצא החוצה יש כאן שעות מסודרות, ומראה לה את הקו האדום לפני הדלת של טיפול נמרץ וצועק עליה שהיא לא יכולה לעבור את הקו הזה זה לא מדינת ישראל! האם כך מדברים לאישה מבוגרת שיכולה להיות אמא שלו? אישה שעומדת לאבד את בעלה ???
מחדל נוסף שהיה באשפוז הראשון שאבא היה לאחר צנתור במחלקה והתאשפז בן דודו באותו שם משפחה אבל שם פרטי שונה, והבן דוד היה צריך ניתוח לב פתוח ואמרתי להם שישימו לב שיש כאן שני אנשים באותו שם משפחה שלא יתבלבלו בכדורים, והם אמרו לי בוודאי רשום לנו כאן שיש שניים באותו שם משפחה, למחרת ב6:00 בבוקר באו לקחת את אבא שלי במקום הבן דוד מזל שאחי היה עם אבא שלי ואמר להם שהם טועים בבן אדם.
מחדל נוסף שהיה באשפוז הראשון שמנהל הטיפול נמרץ אמר לנו בצורה תקיפה שאסור לו מלח, בשום אופן לא לתת לו מלח ולאחר מספר ימים אני רואה שאבא מקבל אוכל רגיל ולא דל נתרן אז פניתי ובקשתי שיתנו לאבא אוכל ללא מלח כפי שאמר הרופא מנהל המחלקה אמרו לי תיפנה לאחות שתרשום במחשב, מדוע הרופא לא דאג לזה???
הובא כאן תמצית לכל המחדלים
אין לב במחלקת לב שערי צדק
(עורך דין עופר סולר)
03/10/2021 14:37
עודד שלום,

אני משתתף בצערך על מות אביך.

מצער לשמוע על המחדלים שפירטת - ברור שאת רובם ניתן היה למנוע במעט תשומת לב ורגישות.

ככל שתרצה להתייעץ עמנו אתה מוזמן כמובן לפנות אלינו טלפונית.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(עופרה)
05/10/2021 15:31
וואו לא יאומן איך מתייחסים למבוגרים. אבא שלי נפטר לפני שנתיים בבית חולים העמק היה טיפול לא מקצועי ומזלזל בלשון המעטה - אנחנו עובדים על תביעת רשלנות רפואית עם אחד העורכי דין הכי טובים בעפולה.

ממליצה לתבוע את בית החולים ולא לוותר.

חובה לשים לב לכל דבר להתערב לשאול לא לפחד זה חיי אדם ובמבוגרים היום מזלזלים. במיוחד מאז שהתחילה הקורונה והרופאים עייפים ועמוסים יותר מהשגרה.
(לנה)
28/09/2010 13:10
שלום וצהוריים טובים
בינואר 2010 נשברה לי שן קדמית ובעקבות זאת הלכתי לרופאת שיניים שהמליצה לי על 2 כתרים, כי השן הסמוכה גם דרשה כתר. היא נתנה לי הצעת מחיר והתחלנו את הטיפול בתחילת פברואר. היום כבר ספטמבר והכתרים עדיין לא תואמים לי: לא יושבים טוב, לא מאפשרים סגירת השיניים כמו לפני טיפול, וגם הצבע של אחד הכתרים בולט ונראה לא טבעי, כך שאנשים סביבי מעירים לי על השן. עבור הטיפול היא ביקשה 6,500 ש\"ח ושילמתי לה בינתיים 4,400ש\"ח. אני הולכת אליה פעם בשבוע-שבועיים ולפעמים פעמיים בשבוע בגלל שהיא לא מדביקה את הכתרים הזמניות באופן יציב. בפעם האחרונה אף נאלצתי להגיע למשרדה פעמיים באותו יום.

התיעצתי עם רופאים שונים ואמרו לי שהזמן שלוקח לה לעשות לי כתר תואם הוא לא הגיוני אפילו אם יש סיבוכים בדרך. אבל אם אני רוצה לטבוע אותה, אז כדאי לי קודם לקבל חוות דעת רפואית. ביררתי שחוות הדעת כזאת עולה סביבות 4000-5000 ש\"ח. אחד עורכי דין אמר לי שהסכומים בהם מדובר לא בטוח שכדאי להתעסק, כי אם לא אציג חוות דעת כזו בבית משפט, זו תהיה רק מילה שלי נגדה.

השאלה שלי היא כזאת
עובדות :
8 חודשים אני בטיפול של 2 כתרים
איני רוצה להמשיך להיות מטופלת שלה
את העבודה היא לא עשתה לי עדיין
איני מבקשת לשלם על אוגמת נפש
והוצאות נסיעות וזמן עבודה,
רק רוצה שהיא תחזיר לי את הסכום שכבר שילמתי
ולפנות לרופא אחר.
והיא לא רוצה להחזיר לי שום דבר,
אמרה שרואה חשבון שלה יחזור אלי במהלך השבוע והוא, כמובן, לא חזר, כבר השבוע השני עובר

אולי יש ארגון שמתעסק בדברים האלה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
29/09/2010 00:03
שלום רב,

לצערי איני רואה מנוס מתביעה או פניה לרופאה באמצעות עו\"ד.
ניתן לנסות לפנות להסתדרות לרפואת שיניים בבקשה לבוררות אם היא חברה באיגוד זה.

בברכה,
עו\"ד סולר
(לנה)
01/10/2010 02:59
כבר בדקתי והיא לא. אז אני לא צריכה לטבוע אותה דרך האיגוד.בנוסף עו"ד אחד שהתיעצתי איתו אמר לי שצריך לעשות חוות דעת (שתעלה גם סביבות 4000-5000 ש"ח) אם ארצה לטבוע אותה. הוא הסביר שבלי חוות הדעת הזאת לא אוכל להוכיח בבימ"ש שנגרם נזק, כי הרופאה תמיד תוכל להגיד שהיו סיבוכים בדרך ולא אוכל להוכיח אחרת, כי אני לא מוסמכת. כרגע אין לי סכום כזה, כל מה שאני רוצה זה ללכת לרופא אחר שכן יודע לעשות את העבודה הזאת, ואני גם לאא ביקשתי ממנה שום דבר חוץ מלהחזיר לי את הסכום שכבר שילמתי.

שאלה אם יש גוף שיוכל לעזור לי. לא רוצה לטבוע, לא רוצה פיצוי על אוגמת נפש, רק רוצה להוריד מעצמי את הבעיה כמה שמהר. זה מעיק וגורם לי לדיכאון כבר כמה חודשים.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
01/10/2010 21:30
שלום רב,

אם אינך מעוניינת בתביעה איני מכיר גוף שיוכל לסייע לך. האפשרות היחידה היא אולי לנסות לפנות אל עו\"ד שיפנה אל הרופאה מכתב דרישה לקבל לפחות את עלות הטיפולים בתמורה להתחייבות שלך לא לתבוע אותה בעתיד.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(Buckland99)
04/10/2021 12:29
היי שיני הבינה שלי יוצאות ואני לא יודע האם עלי ללכת לשלוף אותן או לא לתת עצות בבקשה
(סילבי)
03/10/2021 09:23
בוקר טוב

הילד הבכור שלי אובחן זמן קצר לאחר הלידה עם מחלת הירשפרונג בגלל בעיות מעיים קשות. אנחנו נמצאים בטיפולים ומעקב מאז הלידה שלו בבית החולים תל השומר ולא ברור עדיין מה עושים עם המצב שלו. הוא נמצא יותר בבית החולים מאשר בבית מאז הלידה. בזמן ההריון לא אמרו לנו מילה על המחלה ולא ראו שום בעיה בבדיקות שעשיתי בהריון. הייתי במעקב הריון מלא בקופת חולים מאוחדת ועשיתי פעמיים סקירת מערכות אבל הרופא תמיד אמר שהילד מתפתח מעולה ואין שום בעיה, מה שהתברר כטעות כי מצאו לו מחלת הירשפרונג לא הרבה זמן אחרי הלידה. הסבירו לנו שזאת בעיה שאפשר לטפל בה רק באמצעות ניתוח מורכב של המעיים וזאת כרגע התכונית של הרופאים. אנחנו מחכים לבדיקה של מומחה רפואי נוסף מבית החולים הדסה, שאמור לבדוק את הילד. לפי הפרסומים שלכם, הבנתי שאולי היו צריכים למצוא את המחלה כבר בהריון אבל לא עשו את זה במקרה שלי. האם אתם מכירים את המחלה הזאת? האם יכול להיות שאנחנו יכולים לתבוע על רשלנות רפואית כמו שפרסמתם?
(עורך דין עופר סולר)
03/10/2021 20:54
שלום,

אבחון טרום לידתי של מחלת הירשפרונג הינו נדיר למדי שכן לא מדובר בפגם מבני בעובר (כמו מום לב או מום במבנה המוח) אלא בבעיה בעיצבוב המעי. יש למיטב ידיעתי תיאורים בספרות של אבחון טרום לידתי של מחלת הירשפרונג אולם מדובר במקרים בהם עוד בהריון היו שינויים ניכרים המראה המעיים.
את מוזמנת ליצור עמנו קשר ליעוץ פרטני והסברים.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(אגם)
03/10/2021 14:05
צהריים טובים לכם,
הבן שלי אובחן עם אוטיזם באופן רשמי רק בגיל 9, בגלל המון סיבות. חלקן תלויות בנו ההורים ורובן תלויות בקופת חולים, במורים, במערכת החינוך ובגורמים אחרים. הוא לא מתאים למערכת החינוך ואנחנו מחפשים עבורו בית ספר מיוחד. השאלה אם בגלל שהילד אובחן רק בגיל 9 ולפי החוק יש התיישנות, אנחנו לא יכולים לתבוע פיצויים על זה שלא אבחנו אותו בהריון. איך זה עובד במקרים של אבחון מאוחר של הילד? איך אפשר בכלל לבדוק אם אנחנו זכאים לתבוע פיצויים כמו שפרסמתם?
(עורך דין עופר סולר)
03/10/2021 20:43
שלום,

ראשית כדי להוכיח שניתן היה לבצע אבחון טרום לידתי אין די באבחון של אוטיזם אצל הילד אלא יש לבצע יעוץ גנטי ולאחריו בדיקת צ'יפ גנטי CMA.
במידה ובבדיקת צ'יפ גנטי יתברר שלילד יש שינוי גנטי המסביר את האוטיזם שלו רק אז ובמידה ולא הסבירו לך במהלך ההיריון על האפשרות לבצע בדיקת צ'יפ גנטי במי שפיר תהיה עילה לתביעה.
בכל הקשור להתיישנות - עילת התביעה באופן עקרוני מתיישנת בתוך 7 שנים מהלידה, ניתן להאריך את תקופת ההתיישנות אם מוכיחים למשל שעד גיל שלוש לא היה כל סימן לבעיה נוירולוגית ולא היו כל אבחונים. מומלץ לפנות לקבלת יעוץ משפטי בהקדם.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(מרסל)
26/09/2021 08:29
בוקר טוב

אני בת 24 בהריון ראשון. מעקב הריון תקין לגמרי במסגרת קופת חולים לאומית. הרופא נשים בקופת חולים אומר שההריון שלי תקין לגמרי וחוץ מכמה שבועות עם בחילות בהתחלה, הכל בסדר ואני מרגישה טוב. קראתי את הפרסומים שלכם על בדיקות מי שפיר ורציתי לשאול האם לעשות מי שפיר כשכל הבדיקות תקינות או שאפשר לוותר את הבדיקה בגלל הסיכון?
(עורך דין עופר סולר)
27/09/2021 14:50
שלום רב,

הפורום מיועד ליעוץ בנושא תביעות רשלנות רפואית ולא מיועד ליעוץ רפואי.
הבחירה אם לבצע או לא לבצע בדיקת מי שפיר, בדיקת NIPT, או כל בדיקה אחרת צריכה להתקבל על ידך לאחר קבלת הסברים מלאים מרופא הנשים שמלווה את ההיריון לגבי יתרונות וחסרונות כל בדיקה.

מאחלים לך המשך הריון תקין ולידה קלה ובריאה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(אבא)
22/09/2021 17:22
אנחנו הורים לילד בן שנה ועכשיו הבנו
כי רוב הסימנים מראים שיש אוטיזם :
לא עונה לשמו
לא מרבה להחזיק קשר עין
מסובב גלגלים של מכוניות , עגלות וכו׳
לא מצביע על שום דבר
לא מבין הוראות בסיסיות
לא מחקה אותנו בכלל , לא ביי , לא כפיים וכו׳ ,
זוחל מאוד מאוד מהר מצד לצד
לא תמיד בא אלינו כשחוזרים הביתה ,
מקשקש המון אבל שום הבהרה הגיונית ,
בגדול לא נראה שמבין מה אנחנו רוצים ממנו.

אשתי בת 21 ואני בן 23. אנחנו מרקע דתי ולמרות זאת עשינו את כל הבדיקות שרופא הנשים הפנה אותנו אליהן. לא אמרו שיש כל בעיה בהריון. להפך, הרופא אמר ברוך השם העובר בריא ושלם. קראנו את הפרסומים שלכם על אבחון אוטיזם בהריון והאמת שלא ידענו שזה אפשרי בכלל. אנחנו רוצים להתחיל תהליך אבחון של הילד ולא יודעים איך עושים את זה. איפה בודקים את המקרה? איך מאבחנים רפואית את האוטיזם? ואיך יודעים אם היה אפשר לאבחן את האוטיזם של הילד לפני הלידה?
(עורך דין עופר סולר)
23/09/2021 17:30
שלום רב,

ראשית כדאי לפנות תחילה לרופא הילדים על מנת שזה יפנה אתכם לאבחון מקצועי (אצל רופא התפתחותי, נוירולוג ילדים או פסיכיאטר ילדים).
במידה ואכן החשד שלכם יתאמת והילד יאובחן על הספקטרום האוטיסטי תינתן לכם הפניה ליעוץ גנטי ורצוי לקבוע תור ליעוץ גנטי בהקדם. בתום הייעוץ הגנטי לרוב ימליצו לבצע לילד בדיקת צ'יפ גנטי - CMA - זוהי בדיקת דם פשוטה אשר מסוגלת לאתר מוטציות הידועות כגורמות לבעיות נויו-קוגניטיביות ובהן אף אוטיזם.
יודגש כי רק אצל כ- 20% מהילדים על הספקטרום מתגלות מוטציות אלו לאחר בדיקה גנטית.
אם יתברר כי אכן ילדכם על הספקטרום וכי יש לו שינוי גנטי הרי שיש לבחון אם בהריון הציעו לאשתך לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת גם צ'יפ גנטי.
בניגוד לאמונה הרווחת כי בדיקת מי שפיר מיועדת רק לנשים בנות 35 ומעלה או במקרה של ממצאים לא תקינים בהריון הרי שיש חובה להסביר לכל אישה בכל גיל בכל הריון על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי שכן מוטציות אלו עלולות להתרחש אצל כל אישה בכל גיל בשכיחות שווה.

בריאות ובשורות טובות,
עורך דין עופר סולר
(רוית)
17/09/2021 17:32
שלום לכולם - חתימה טובה. חייבת לשתף כי מאוד מטריד את מנוחתי. אומרים כי על פי הסטטיסטיקה יש רק עשרים אחוזים שגם האח השני יהיה על הרצף ברגע שהאח הראשון אובחן עם אוטיזם אך יותר ויותר אני שומעת על מקרים שגם האח או האחים אובחנו. מרגישה שאכן יש טעות בסטטיסטיקה ואם כבר התכוונו ל-80 אחוזים ולא ל-20. אשמח לדעת כמה באמת זה נפוץ ומה בדיוק הסטטיסטיקה בין אחים? האם העובדה שיש יותר מילד אחד [לאותם הורים] עם אוטיזם אומרת שיש בעיה גנטית להורים? אציין שבני הקטן תינוק בן שבעה חודשים אך תחושת הבטן שלי אומרת לי שבסוף זה ילך לאותו הכיוון.
(עורך דין עופר סולר)
23/09/2021 17:18
שלום רב,

הנתונים לגבי הקשר בין אוטיזם לבין גנטיקה מצטברים עם השנים אולם המחקרים הראשונים בנושא הם רק בני 10 - 12 שנה לערך.
אכן למיטב ידיעתנו שיעור הסיכוי לילד נוסף עם אוטיזם לזוג הורים לילד על הספקטרום הינו כ- 20%. כמובן שכאשר ילד מאובחן על הספקטרום האוטיסטי רצוי לבצע בהקדם יעוץ גנטי ובדיקות גנטיות לילד ולהוריו, הסיכויים להולדת ילד נוסף עם אוטיזם יכולים להיות גבוהים יותר אם מתברר שיש מוטציה המוכרת כגורמת לאוטיזם שעברה מאחד ההורים.

אני מניח שאת נתקלת במקרים רבים של שני ילדים על הספקטרום באותה משפחה אולם לא מוכרים לנו נכון להיום מחקרים שמשנים את הסטטיסטיקה המוכרת של סיכוי לילד נוסף על הספקטרום בשיעור של 20% לערך.

בריאות ומועדים לשמחה.

עו"ד עופר סולר
(אליה)
13/09/2021 16:36
שלום לכם
הבן שלי אובחן עם אוטיזם בגיל 2.5. את ההריון עברתי בלי שום בעיה, כולל כל הבדיקות שהרופא הפנה אותי אליהן. בזמן ההריון הייתי בת 23 ועכשיו אני עוד מעט 26. זאת היתה לידה ראשונה. בזמן ההריון לקחתי תרופה בשם אורמוקס. עכשיו עלו לי ספקות שאולי בגלל שלקחתי אורמוקס נגרם לעובר נזק שגרם לאוטיזם. האם יש לכם מושג אם יש קשר בין נטילת אורמוקס בהריון לבין אבחון אוטיזם של הילד? האם יש מקרים מוכרים כאלה שטיפלתם בהם?
(עורך דין עופר סולר)
13/09/2021 17:30
שלום רב,

הפורום אינו מיועד לצערי ליעוץ רפואי ואני סבור כי נכון יהיה להתייעץ בנושא זה של אפשרות השפעת התרופה בהריון על מצב העובר עם רופא גניקולוג או מומחה בטרטולוגיה (יעוץ תרופתי בהריון).

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(אורן)
13/09/2021 17:03
נולד לנו ילד שאובחן עם 16P11.2 Micro Deletion ותופעות של אוטיזם. הוא בסך הכל בן 3. אחרי האבחון שלו אני ואמא הלכנו להבדק ומסתבר שגם לי יש 16P11.2 Micro Deletion אבל בהיקף קטן יותר, שלא גורם לבעיה. האם הרופאים היו צריכים לאבחן את הפגיעה הגנטית הזאת בהריון?
(עורך דין עופר סולר)
13/09/2021 17:22
אורן שלום,

את המוטציה של מחיקה - deletion של מקטע גנטי בזרוע הקצרה של כרומוזום 16 באזור 11.2 ניתן וצריך בהחלט לגלות בזמן ההיריון. את בדיקת הצ'יפ הגנטי ניתן לבצע בהריון על דגימת מי שפיר או סיסי שליה.
חשוב להדגיש כי אצל כל אישה בכל הריון ובכל גיל מוטלת חובה על הרופא אשר מבצע את מעקב ההיריון להסביר לאישה הרה על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי.

המוטציות שניתן לאתר אצל העובר בצ'יפ גנטי שכיחות באותה מידה אצל נשים הרות צעירות ואצל נשים הרות מעל גיל 35 ולכן החשיבות להסבר אצל כל אישה גם אם שאר הבדיקות בהריון תקינות וגם אם היא צעירה.

אם לא ניתן הסבר כזה בהריון והוא לא תועד בתיק הרפואי ונולד ילד עם מוטציה בצ'יפ גנטי דוגמת 16p11.2 יש עילה לתביעת רשלנות רפואית. המשמעות של מוטציית המחיקה 16p11.2 מבחינת הסיכון לאוטיזם הייתה מוכרת היטב זמן רב לפני מועד ההיריון עם בנכם.

לעניין הממצא הגנטי אצלך - ממצא גנטי בצ'יפ אצל אחד ההורים יכול להיות בעל משמעות מבחינת משמעות הממצא אצל העובר אולם כמובן לכל מוטציה יש משמעות אחרות בעניין זה וגם לגודל המחיקה יש גם משמעות רבה.

אתם מוזמנים ליצור עמי קשר טלפוני להסבר פרטני, משרדנו טיפל בתביעות רבות בנושאים של החמצת מוטציה בבדיקת צ'יפ גנטי בהריון.

בריאות ובשורות טובות,
עו"ד עופר סולר
052-3596150
(ליטל)
30/08/2021 09:46
אני עשיתי מי שפיר בגיל 27, בריאה בד״כ, בוצע ייעוץ גנטי- תקין, בדיקות סקר במהלך ההריון תקינות, מלבד היפרמאזיס עד אמצע טרימסטר שני, ללא תחלואה הריונית נוספת. עשיתי במדיקל סנטר דרך הביטוח המשלים, הסיכון עם המחקרים העדכניים להיום + המיומנות של המבצע הפכו את הפרוצדורה למומלצת בכל הריון, ה״תרחישי האימה״ של פעם ממש לא רלוונטים, לא הרגשתי תופעות לוואי מהבדיקה כלל. הסטרס הוא מדעת הציבור השגויה. יש צ’יפ גנטי - יש לנו אפשרות למידע יקר, חשוב מאוד, שיכול לשנות את חיינו, וגם לאחר מכן חס וחלילה לא תבוצע החלטה רק על סמך תוצאות אלו- יש שיטות בדיקה מתקדמות נוספות בנוגע לסקירת מי שפיר, ייעוצים מתקדמים, וועדות על.. הכי חשוב - הבחירה לעתידנו בידנו - אז למה לא? אני לא מפחדת להגיד - אני לא אוכל להגן על התינוק שלי מתחלואה, גם אם ממש אנסה, לא הכל בידיים שלי לצערי. אבל בעניין מחלה גנטית שניתן לאבחן בהריון, חד משמעית כן- ואני לא רוצה להביא לעולם ילד עם מחלה שחד משמעית, מוכחת, גורמת לתוחלת ואיכות חיים נמוכה והרבה סבל. לדעתי אין סיבה לא לעשות, התועלת גדולה משמעותית מהנזק הנמוך שעלול בספק לקרות.
(עורך דין עופר סולר)
30/08/2021 12:36
ליטל שלום,

תודה על התובנות החשובות - נשים רבות בוחרות כיום לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי גם בהעדר ממצאים בבדיקות האחרות בהריון בשל הסיכוי שתתגלה מוטציה בבדיקה זו. כמובן שכל החלטה בנושא זה היא לגיטימית.

בברכת בריאות ובשורות טובות,
עו"ד עופר סולר
(ליטל)
31/08/2021 11:55
כנראה שלא רבות מספיק... אני קוראת כל שבוע פוסטים של נשים בקבוצת הפייסבוק שלנו, שרק אחרי הלידה ואחרי האבחון של הילד, הבינו ש"חבל שלא עשינו בדיקת מי שפיר..." כי רק אחרי האבחון של הבעיות הגנטיות של הילד הן מבינות שהפחד המיותר מבדיקת מי השפיר, התהפך להן על הראש עכשיו - אחרי הלידה. אם אותן נשים היו מקבלות מימון ממשרד הבריאות והפניה מהרופא לעשות בדיקת מי שפיר בהריון הן היו נמצאות במצב שונה. כך שכנראה שלא מספיק נשים עושות את הבדיקה החשובה הזאת וחבל מאד. זה עולה ביותר למשפחה ולכולנו.
(נועה י.)
30/08/2021 11:49
צהריים טובים

הבן שלי, בן 3.5 אובחן בשבוע שעבר באופן רשמי עם תסמונת נדירה בשם לנוקס גסטו. הוא למעשה סובל מאפילפסיה קשה יחסית, שהתפרצה רק לפני כחצי שנה, אחרי שהיה ילד בריא לגמרי עד אז. הוא ילד 2 ואחותו הגדולה בריאה. ההריון שלי איתו היה תקין ועשיתי את כל הבדיקות שהפנו אותי אליהן בקופת חולים. הרופא נשים של קופת חולים לאומית אמר שאני לא צריכה מי שפיר כי כל הבדיקות שלי תקינות ואני אשה צעירה וחזקה. קראתי שאתם פרסמתם שחייבים לעשות מי שפיר בשביל לאבחן תסמונות בזמן ההריון. האם תסמונת לנוקס גסטו היא תסמונת שאפשר לאבחן בבדיקת מי שפיר בזמן ההריון? האם אתם מכירים מהניסיון שלכם מקרים שבהם אבחנו את התסמונת [שהבנו שהיא די נדירה] בזמן ההריון?
(עורך דין עופר סולר)
30/08/2021 13:17
שלום רב,

תסמונת לנוקס גסטו מתאפיינת בפרכוסים קשים בגיל הילדות, ברוב מכריע של המקרים לא ידוע הגורם לתסמונת ואין זיהוי של מוטציה גנטית הגורמת למחלה. כאשר אין גורם ידוע לבעיה לרוב אין אפשרות לבצע אבחון טרום לידתי.
כדאי בכל אופן לבצע את כל הבדיקות אליהן אתם מופנים כולל בדיקות גנטיות והדמיות מוח ולאחר מכן לערוך יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. יש לשים לב כי תביעות מסוג זה בגין הולדה בעוולה מתיישנות בחלוף שבע שנים מיום לידת הילד.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(בנו)
30/08/2021 09:33
פניתי למרפאת שיניים מוכרת בנוגע לסתימה שעשו לי שנפלה. הרופא טען שאין דרך לעשות סתימה נוספת ושעלי לעשות כנראה מספר טיפולים נוספים. הרופא הפנה אותי לצילום של כל הפה וקבע לי בדיקה כשלושה שבועות קדימה שזה יוצא למעשה בעוד שבוע. ביקשתי מהרופא שבינתיים יעשה סתימה הוא אמר שהיא לא תחזיק עניתי לו שיתכן אך אולי כדאי בכל זה כדי שתגן על מה שנשאר מהשן. הרופא עדיין סירב.
היום השן נשברה באופן די משמעותי ולמרות שאינני בעל ידע רפואי התחושה שלי שזה לא היה קורה אם היתה סתימה.
אשמח לדעתכם המקצועית האם קיימת רשלנות רפואית הן מצד הרופא והן מצד המרפאה.
(עורך דין עופר סולר)
30/08/2021 12:29
שלום רב,

אין לי לצערי כל דרך להעריך אם הייתה התרשלות בטיפול השיניים שעברת ומה שיעור הנזק שנגרם ללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי מתאים. הדרך לברר את המקרה הינה לפנות לערוך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיבחן את המקרה לאחר איסוף מלוא התיעוד הרפואי כולל צילומים.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
פגיעה 2q37.2
(חנה)
22/08/2021 14:53
צהריים טובים
הבן שלי אובחן עם פגיעה של 2q37.2 באופן רשמי, אחרי בדיקה גנטית שעבר בגיל שנתיים ושלושה חודשים. קראתי את הפרסומים שלכם על הבדיקות הגנטיות בהריון, ואני לא עברתי אותם כי לא אמרו לי לעשות כל בדיקות מיוחדות בהריון. לא ראיתי שהזכתרם את הפגיעה של 2q37.2 ורציתי לדעת האם אתם מכירים את הפגיעה הזאת והאם זאת פגיעה שצריך לאבחן בהריון כמו הפגיעות הגנטיות האחרות שכתבתם עליהן ואם כן, האם אפשרי לתבוע תשלומי פיצויים במקרה של פגיעה 2q37.2.
(עורך דין עופר סולר)
22/08/2021 19:41
חנה שלום,

המוטציה הגנטית מסוג 2q37.2 מתבטאת בחסר בחומר הגנטי בזרוע הארוכה של כרומוזום 2, את המוטציה הזו ניתן לאתר בבדיקת צ'יפ גנטי בהריון.

אם לא הוסבר לך בזמן ההיריון על האפשרות לבצע בדיקת צ'יפ גנטי במי שפיר תהיה עילה לתביעת פיצויים. חשוב לציין כי גם אישה בגיל צעיר מגיל 35 חייבת לקבל הסבר בהריון על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי שכן מוטציות אלו שכיחות באותה מידה אצל נשים הרות מתחת לגיל 35 ומעל גיל זה.
טיפלנו בתביעת רשלנות רפואית בגין אי אבחון חסר גנטי באזור 2q37.2 בעובר - הילד באותו מקרה אובחן עם אוטיזם, עיכוב התפתחותי, קומה נמוכה ומומי שלד (בעמוד שדרה ובאצבעות).
את מוזמנת ליצור עמנו קשר טלפוני ליעוץ פרטני.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
052-3596150
(נועה י.)
22/08/2021 11:45
בוקר טוב

הבן שלי אובחן עם תסמונת נדירה בשם נוירופיברומטוזיס רגע לפני גיל שנתיים. מסתבר שזאת תסמונת מורכבת מאד. כנראה שהיא גנטית. בהריון עשיתי כל בדיקה שהפנו אותי אליה והכל היה תקין. זה היה הריון ראשון שלי. המשפחה שלי ושל בעלי - כולם בריאים. אני בת 24 ובעלי בן 26. לא מצאתי אצלכם באתר הסבר על נוירופיברומטוזיס ורציתי לדעת אם זאת תסמונת שצריך לאבחן בהריון, כמו שהסברתם על תסמונות גנטיות אחרות.
(עורך דין עופר סולר)
22/08/2021 19:32
שלום,
נוירופיברומטוזיס הינה בעיה גנטית אשר על מנת לאתר אותה בהריון חש לבצע בדיקה ספציפית למחלה זו שכן היא אינה מאותרת בבדיקת צ'יפ גנטי. במקרים בהם אין היסטוריה משפחתית של המחלה הסיכוי לאבחון טרום לידתי נמוך. מוזמנים בכל מקרה לפנות אלינו ליעוץ פרטני.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(י.מ)
08/08/2021 10:14
הבן שלי כיום בן 6.5, אובחן על הרצף האוטיסטי בהיותו בן שנתיים וחצי. במהלך הלידה, כאשר יצא מהרחם לא בכה הייתה דממה. הצוות הרפואי רץ איתו במהירות מחוץ לחדר הלידה מס. דקות (לא זוכרת כמה, כי הייתי נסערת וכאובה ) הצוות החזיר אותו כשהוא בוכה. הצוות טען כי הוא נולד ללא בכי כי שאף מים מקוניאליים. קראתי כי חוסר החמצן הזה עלול להביא נזקים נוירולוגים כדוגמת אוטיזם. זה הורג אותי מבפנים. הידיעה שבגלל דבר כזה בלידה ההשלכה היא לכל החיים.
האם נתקלתם במקרה כזה? האם יש לכם מקרים של תביעות רשלנות רפואית בגלל שאיפת מים מקוניאליים שגרמה לאבחון אוטיזם בסביבות גיל שנתיים?
(עורך דין עופר סולר)
08/08/2021 10:47
שלום רב,

שאיפת מים מקוניאלים עלולה להחמיר מצב של מצוקה עוברית שנגרם סביב הלידה, מים מקוניאלים כשלעצמם הינם סימן שיכול לבשר על מצוקה עוברית.
אוטיזם אינו התוצאה הקלאסית של מצוקה עוברית אלא דווקא שיתוק מוחין CP המערב פגיעה קוגניטיבית ומוטורית. כדי להעריך אם אכן הייתה במקרה זה מצוקה עוברית ממשית שיכלה לגרום לנזק מוחי יהיה צורך לבחון את כל תיעוד מהלך הלידה כולל המוניטורים ואת מצב התינוק לאחר הלידה.
את מוזמנת לפנות אלינו ליעוץ פרטני.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(טטאינה)
17/08/2021 11:51
היו לי שתי לידות מצויינות עם מים נקיים, הגדולה היתה כחולה ושתיהן אוטיסטיות. חברות שלי ילדו לידות מפחידות עם קיסרי חרום, ואקום ושאיפות מים מקוניאליים ושיליות מוזרות וילדים רגילים לגמרי.
באוניברסיטת קיימריג׳ יצאו כמה מחקרים שמוצאו קשר לטסטסטורטן מוגבר בבדיקות מי שפיר לילדים שיצאו אוטיסטים בהמשך.
אני חושבת שבמקום להתעבל על האוטיזם של הילד ועל כמה קשה עכשיו צריך לחשוב על איך לקדם, לעשות ולתמוך.
ילדים אוטיסטים גדלים ומתפתחים ומתקדמים, לא כמו ילדים רגילים אבל זה לא אומר שהם שווים פחות
(אנה)
17/08/2021 12:04
הבן שלי בלידה גם לא בכה -
נולד עם אפגר אפס (לא שאף מים) ועבר החייאה (אמבו, סקשן, זריקת אדרנלין) תוך דקות התאושש ובכה והכל היה בסדר. קיבלתי פיטוצין ועברתי זירוז כי היו ירידות דופק (שבוע 38).

אובחן בגיל 3 וחצי על הרצף האוטיסטי עם תפקוד מאוד גבוה. לא יודעת אם יש קשר בין האבחון של האוטיזם למצוקה שלו בלידה. אבל לא שוללת.
(עורך דין עופר סולר)
17/08/2021 12:19
שלום,

התיאור שאת ציינת מתאים ככל הנראה למצוקת עובר קלה שנפתרה לאחר הלידה. אוטיזם אינו התוצאה הקלאסית של תשניק בלידה אלא דווקא שיתוק מוחין ומגבלה שכלית התפתחותית אך יש מחקרים הקושרים בין אוטיזם ותשניק בלידה.

במידת הצורך אני לרשותך ליעוץ פרטני טלפוני.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(עורך דין עופר סולר)
17/08/2021 12:16
שלום,
יש מחקרים רבים שמנסים כיום להבין את הסיבתיות לאוטיזם, אחד הכיוונים שנותן תוצאות הינו בדיקת צ'יפ גנטי שמסוגלת כיום לאתר למעלה ממאה מוטציות גנטיות אשר ידועות כגורמות לאוטיזם. את בדיקת הצ'יפ הגנטי ניתן לבצע גם בהריון על מי שפיר. עדיין גם ממצאים גנטיים מסבירים רק כ - 20% ממקרי האוטיזם.

אין שום כוונה חלילה להתייחס לילדים עם הספקטרום כשווים פחות, זה מחוץ לדיון וכלל לא מקובל.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
(מיואשת)
17/01/2018 14:00
שלום לעורכי הדין!

אני בת 43. סבלתי שנים מדליפת שתן במאמץ אפילו הקל ביותר. לפני שלושה שבועות נותחתי בניתוח TVT ומאז אני לא מתרוקנת לגמרי, השתן לא זורם אלא מטפטף או זרם חלש ביותר. כל הזמן אני מרגישה לחץ. בנוסף יש לי דחיפות במתן שתן עד כדי טפטוף גם בזמן השינה, כך שאין לי יום ואין לי לילה. וכמובן אני נמנעת לצאת מהבית כי אני צריכה שירותים צמודים. בעלי בדיכאון. אני בדיכאון...

המנתח אומר שזה עניין של זמן. לי זה מרגיש נורא. קראתי את הכתבה שלכם על המקרי רשלנות רפואית שהתגלו בכל העולם אצל נשים שעברו ניתוח TVT ואני פוחדת מאד שנפלתי קורבן לשתל הבעייתי או משהו כזה. אני במצב של יאוש, ממש איבדתי צלם אנוש.

מה אני יכולה לעשות? אציין שהמנתח שניתח אותי לא הזכיר במילה את האפשרות לפגם או בעיה בניתוח. הוא פשוט אומר לחכות. דיברתי איתו 3-4 פעמים בטלפון והייתי אצלו בבדיקה בסוף השבוע האחרון.
(עורך דין עופר סולר)
17/01/2018 18:09
שלום רב,

כדי להעריך אם אכן הייהת התרשלות בניתוח והאם ניתנו לך הסברים מלאים וראויים טרם הניתוח על הסיכונים הכרוכים בניתוח יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום האורוגניקולוגיה.

את מוזמנת ליצור עמנו קשר טלפוני לקבלת יעוץ והסברים על האפשרויות העומדות בפניך.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
(מוטרדת)
12/08/2021 11:31
במצב דומה, אשמח לשוחח אתך.
(ענת)
02/08/2021 11:05
אני בהריון בשבוע 30 ונמצאת במעקב בנפרולוגיה ילדים עקב מום כלייתי (מערכת מאספת כפולה) בעוברית שלי. לפני מספר שבועות עשיתי סקירה מכוונת במחלקת נשים, במהלכו הרופאה המבצעת ביקשה שאבוא חודש מאוחר יותר לביקורת שאינה קשורה לנושא הפנייה (סקירת ראש ולא כליות) רק ליתר ביטחון. לאחר מכן הגעתי לייעוץ אצל נפרולוגית ילדים, ואז היא אמרה לי לעשות סקירה מכוונת נוספת לכליות סביב שבועות 35-36 ולחזור אליה לייעוץ נוסף, שנקבע ב30 לאוגוסט . בגלל שיש לי כבר תור לסקירת ביקורת שהרופאה של האולטראסאונד ביקשה, אני לא יכולה לקבוע תור לאולטראסאונד אחר שיהיה מספיק קרוב לתור לייעוץ הנפרולוגי, אלא יש תורים פנויים לאולטראסאונד רק אחרי כן (ניסיתי פשוט לדחות את הביקורת ולאחד אותה עם הסקירה עבור המעקב הנפרולוגי, אך נאמר לי שאין מקום לפני ספטמבר) ואם אני אחכה עד לאחר התור שכבר הוזמן לביקורת שהרופאה מהאולטראסאונד זימנה אותי ב12 לאוגוסט בכלל לא יהיה לי סיכוי לקבל אולטראסאונד בזמן לפני הייעוץ הנפרולוגי ב30 לאוגוסט. מה אני יכולה לעשות על מנת לקבל תור לאולטראסאונד כמה שיותר קרוב לייעוץ הנפרולוגי? אני חוששת שסקירה מה12 לאוגוסט תהיה מוקדמת מדי עבור מה שהנפרולוגית ביקשה, ולדחות את הייעוץ הנפרולוגי גם בעייתי כי מי יודעת מתי יהיו תורים אחרי ה30 לאוגוסט וכבר אני אהיה בשבוע מאוחר והכל יהיה מאוחר מדי...
אני לא יודעת עם מי לדבר ולאן לפנות. מה עושים?
(עורך דין עופר סולר)
02/08/2021 11:51
ענת היקרה שלום,

אני מצטער אך הפורום הזה אינו המקום המתאים לשאלה מסוג זה ואיני יכול לייעץ לך כיצד לנהוג. אנו נותנים בפורום מידע לאנשים שסבורים שנפגעו בשל רשלנות רפואית.

בריאות והצלחה,
עורך דין עופר סולר


  <<   3   4    5    6    7    >>  

:עבור אל עמוד

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

06 באפריל 2025

תנאי שימוש ותקנון

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר Malpractice המנוהל על ידי משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה