אני עיתונאית בסוכנות הידיעות רוייטרס, מחפשת מרואיינים אשר בגופם נשכח כלי או עזרי ניתוח במהלך הליך כירורגי בישראל. הראיון הטלוויזיוני יכול להיערך תוך טשטוש פנים ובעילום שם.
חיפשתי את החוק של הרשלנות הרפואית באינטרנט ולא מצאתי אותו. לא הצלחתי להבין איך קובעים את כל ההליך של התביעה והפיצויים אם לא לפי החוק. בכל מקרה, אני רוצה לקרוא את החוק בגלל שנפגעתי מהרשלנות של הרופאים בבית החולים הלל יפה, אחרי ניתוח גב שנותרתי נכה וללא יכולת לצאת לעבוד.
אני מבקש שתפנו אותי אל חוק רשלנות רפואית שלפיו מגישים את התביעות.
תביעות רשלנות רפואית מוגשות על בסיס מספר חוקים ותקנות ובין היתר ובעיקר לפי פקודת הנזיקין ובפרט סימן ד' לפקודה (סעיף 35) אשר עוסק ברשלנות באופן כללי.
בנוסף משתמשים לעיתים מזומנות גם בחוק זכויות החולה לבסס תביעות רשלנות רפואית ובעוד מגוון תקנות, הוראות של משרד הבריאות וכו'.
כלומר אין חוק אחד ספציפי אשר עוסק בתביעות בגין רשלנות רפואית.
האם יכול להיות שמתמחה בבית חולים יבצע ניתוח קיסרי ביולדת? אני שואלת בגלל שאחותי עברה היום בבוקר ניתוח קיסרי בבית החולים סורוקה בבאר שבע אחרי לילה של יסורים בהמתנה ללידה. היא הגיע למצב של מצוקה עוברית קשה ובגלל שלא היה רופא מומחה מי שעשה לה ניתוח קיסרי הוא מתמחה במחלקת יולדות. האם זה מצב תקין?
לגבי המצב של התינוקת שנולדה, עדיין לא ברור, כי הלידה היתה רק הבוקר. מה דעתכם?
אכן למרבה הצער בשעות הקטנות של הלילה ולפנות בוקר לעיתים מתמחים עורכים את הניתוחים. יש לציין עם זאת כי במונח מתמחה מתכוונים לעיתים לרופא אשר טרם קיבל את תעודת המומחה שלו אך יתכן שיש לו כבר מספר שנות ניסיון.
אתם מוזמנים לפנות אלי טלפונית לקבלת עוד מידע והסברים כיצד יש להמשיך ולברר את נסיבות המקרה.
איך קובעים מתי טיפול רפואי נכשל בגלל רשלנות רפואית ומתי המדובר במקרה של טיפול כושל, שאינו בגלל רשלנות של הרופא המטפל. קראתי אצלכם באתר והבנתי שלא כל טיפול ולא בכל מקרה שיש בעיה עם תוצאות הטיפול שניתן לחולה, יש אפשרות לתבוע. לכן רציתי להבין איך מחליטים מתי מגישים תביעה משפטית ומתי בכלל אפשר לבוא בטענות על הכשלון של הרופאים והנזקים של הטיפול.
שלום רב,
המבחן הוא לרוב מבחן של הרופא הסביר כאשר יש להתייעץ עם מומחה רפואי מוביל בתחום בו עוסקת התביעה על מנת שיעריך אם הרופא שביצע את הטיפול עמד בסטנדרט המקובל או שמא חלילה התגלתה רשלנות רפואית בטיפול.
סבא שלי נפל מהמיטה באשפוז בבית חולים בגלל שאחות משמרת לילה שכחה לקשור אותו אחרי טיפול שקיבל. האחות הודתה בטעות שלה ובגלל הנפילה נגרם לא שבר קשה בברך. אמנם הוא בנאדם מבוגר, אבל הרשלנות זועקת לשמים!
מה עושים? האם אתם ממליצים לפנות לתביעה אחרי האירוע?
נפילות של מטופלים בכלל ושל מטופלים קשישים בפרט ממיטות בעת אישפוז היו בעבר נושא לתביעות רשלנות רפואית לא מעטות.
במקרים בהם ידוע כי המטופל אינו יציב חובה על הצוות הסיעודי לדאוג לסגור את דפנות המיטה ולנקוט באמצעים כדי למנוע ירידה של המטופל מהמיטה ונפילה.
כדי לברר אם במקרה של סבא שלך יש מקום לתביעה אני ממליץ לפנות בהקדם להתייעצות עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
רופא נשים בקופת חולים סרב לתת לבת הזוג שלי טיפול בקופת חולים, כי היא העריה לו בזמן שדיבר במכשיר טלפון סלולרי בזמן הטיפול בה. הוא פשוט ענה לשיחת טלפון והתחיל לדבר עם מישהו, ובת הזוג שלי שהיתה במצב אינטימי במהלך בדיקה גניקולוגית, העירה לו ושאלה האם זה נראה לו הגיוני לדבר בסלולרי בזמן הטיפול בה.
הרופא ניתק את הטלפון שלו, צעק על חברה שלי להתלבש ולצאת מהחדר טיפולים שלו. היא היתה המומה והרופא אמר שהו אלא מוכן לטפל בה בגלל שהיא חצופה. בת הזוג שלי יצאה בדמעות מהמרפאה וחזרה הביתה בבושת פנים.
מה אפשר לעשות במקרה מזעזע כזה? המדובר על רופא של קופת חולים לאומית באחת המרפאות במרכז הארץ.
אימי נפטרה בבית החולים לאחר שאושפזה שם כחודש.
ברצוננו לקבל העתק מלא של התיק הרפואי שלה.
כשדיברתי עם אנשי הארכיון של בית החולים הם אמרו שלקבלת צילום התיק צריך צו ירושה או תצהיר עורך דין.
מכיוון שצו ירושה הוא תהליך ממושך של מספר חודשים ברצוננו להוציא תצהיר עורך דין שבאמצעותו נוכל לקבל את צילום התיק.
ברצוני לשאול מהו תצהיר עורך דין ומה צריך למלא בתצהיר.
אם צריך להחתים את כל היורשים החוקיים של המנוחה והאם העורך דין צריך לפגוש פנים אל פנים את כל היורשים החוקיים.
היכן ניתן לראות דוגמאות של תצהיר עורך דין לגבי נושא זה.
הנושא של תצהיר עו"ד לצורך קבלת תיעוד רפואי אינו קבוע בחוק ולמיטב ידיעתי לכל בית חולים כללים מעט שונים בעניין זה.
לרוב מבוקש תצהיר של כל היורשים על פי דין אשר עו"ד מאמת את חתימותיהם לאחר שהופיעו בפניו כי היורשים מבקשים לקבל עותק מהתיעוד הרפואי של המנוח אשר הם היורשים שלו.
אני עברתי מעקב הריון אצל רופא נשים בקופת חולים שבה אני חברה מאז שהייתי ילדה. עברתי כמה וכמה בדיקות במסגתר מעקב ההריון, ונמצא כי אני צריכה לעבור בדיקת מי שפיר. התייעצתי עם אחותי ועם חברה שעברו את הבדיקה ולאחר מכאן, החלטתי לעשות את הבדיקה בבית חולים אסותא אצל רופא פרטי ובתשלום. בהמשך כשחזרתי לאותו רופא בקופת חולים הוא שינה את כל היחס שלו אלי והיה אנטיפט לחלוטין. במהלך "הבדיקה" הוא העיר לי על כך שבחרתי לעשות בדיקת מי שפיר באופן פרטי ולא אצלו. אני הגשתי תלונה למשרד הבריאות ואחרי כמה חודשים קיבלתי תשובה שהתלונה שלי נמצאה מוצדקת. קופת חולים לעומת זאת, שגם להם כתבתי מכתב מפורט מאד, לא ממש ענו לי ולא שלחו כל תגובה.
רציתי לדעת האם יש מקום לתבוע את הרופא במקרה כזה, ולדרוש פיצויים על עוגמת הנפש שלנגרמה לי?
איני מקל ראש בסבל שנגרם לך ועובדה כי אף משרד הבריאות התייחס לעניין בחומרה אך מבחינה נזיקית ספק בעיני אם הפיצויים אשר יפסקו לך יצדיקו כלכלית הגשת תביעה. חשוב להבין כי בית המשפט משקלל אחרת את חישוב הנזק בהשוואה לגוף משמעתי כמו משרד הבריאות.
העובדה שלא קיבלת תשובה מקופת החולים אינה תקינה ואני מציע כי תפני את מכתבך בשנית אל גורם בכיר יותר בקופה דוגמת האחראי על פניות הציבור.
אם כוונתך לרשלנות רפואית בטיפול של רופא צבאי בחייל חשוב להבין כי לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד רופא צבאי בגין טיפול רשלני בחייל במסגרת שירות.
אם נגרם לחייל נזק בשל רשלנות בטיפול בו הוא יכול להגיש תביעה כנגד קצין התגמולים (משרד הביטחון) לקבלת הכרה בפגיעה ובנזק כנזק עקב שירות ביטחון.
אני סבור כי טוב תעשי אם תערכי בשלב זה יעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין.
אני הייתי מאושפז בבית חולים באזור השרון ובמחלקה שהייתי מאושפז בה פרצה שריפה. חתיכות ניילון שנשרפו ממש ליידי השפריצו לי על הגוף והפנים וגרמו לי כוויות וצלקות. האם יש לי אפשרות להגיש תביע המשפטית נגד בית החולים אפילו שהשריפה כובתה די מהר והתלקחה בגלל קצר חשמלי? מי אחראי לנזקים שנגרמו לי?
במקרים של שריפה אשר גרמה לנזקי גוף יש בהחלט מקום לבחון אפשרות של תביעה נזיקית. במקרים של שריפה במבנה ציבור נערך לעיתים דו"ח של שירותי הכבאות לעניין נסיבות הדליקה וכדאי מאד לנסות ולבקש עותק מדו"ח זה אשר יכול לשפוך אור על נסיבות הדליקה.
אם יתברר כי הדליקה אירעה בשל רשלנות בתחזוקת בניין בית החולים או רשלנות בשמירה על אמצעי כיבוי וכו' יש מקום לשקול תביעה נזיקית.
כדאי שתערכו יעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום נזקי הגוף שיוכל לסייע בבחינת סיכויי התביעה.
שלום,
בשל מצבי הרפואי, הגשתי בקשה לקבלת כספי ביטוח ממוסד ציבורי. במסגרת הבקשה, התיק הועבר להערכה אצל רופא פסיכיאטר.
בתיק לא היה מידע כלשהו על מצבי הנפשי, אלא מידע על מגבלותיי הגופניות בלבד.
מבלי לראות אותי, ומבלי שום מידע או חוות דעת המתייחסת למצבי הנפשי, אובחנתי כבעל הפרעה נפשית בדרגה חמורה (זאת, כאשר אין לי הפרעה נפשית כלל ויש לי מסמכים שיוכלו להעיד על כך).
אבחנה זו נעשתה על סמך קשר עקיף, סטיגמטי, ולא מחייב מנתון אובייקטיבי אחר שהיה לגבי (לדוגמא - כמו להסיק שאדם בתקופת אבל הוא בהכרח בדיכאון, מבלי לבדוק שמתקיימים הקריטריונים לאבחנת דיכאון).
אבחנה זו גרמה לי לעגמת נפש רבה, ולחשש מהשלכות תעסוקתיות בעתיד. אני מאמין שזו עבירה על החוק, אני אשמח לשמוע את חוות דעתך ואיזה סעיף בחוק הופר (לא מצאתי התייחסות לאבחון לקוי בחוק זכויות החולה).
על פניו מהתיאור שנתת נראה כי ההתנהלות אינה תקינה שכן לא ניתן לתת אבחנה פסיכיאטרית ללא בדיקה מסודרת בידי רופא פסיכיאטר. אם אכן ניתנה אבחנה בתיק הרפואי ללא בדיקה מסודרת יש מקום לבחינת המקרה. אני ממליץ כי תתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיאסוף עבורך את התיעוד הרפואי ויעריך לאחר התייעצות עם פסיכיאטר מומחה האם התגלתה רשלנות.
מסתבר כי משרד הבריאות ובכירי מערכת הבריאות בישראל מודים בפה מלא כי מעל 4000 אנשים בשנה נפטרים בגלל הדבקות בזיהום בתוך בתי החולים בכל רחבי המדינה. רופאים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי חולים כמו תל השומר, איכילוב, המרכז הרפואי רבין, מאיר ואחרים מודים בפה מלא כי ישנם בבתי החולים חיידקי קצה, שהם למעשה חיידקים קטלניים שפיתחו עמידות בפני אנטיביוטיקה לסוגיה, והם נמצאים בבתי חולים ותוקפים אנשים שמגיעים לבית החולים מסיבות כלשהן. מדי שנה נפטרים מעל 4000 בני אדם בגלל זיהומים שמקורם בחיידקים אלה, בזמן שאותם אנשים אומללים נדבקים בחיידק בעת שהם שוהים בשטח בית החולים! נשאלת השאלה האם העובדה שמערכת הבריאות משלימה עם המצב אינה למעשה הרשלנות רפואית הגדולה ביותר שקיימת? הרי אומרים בכירי מערכת הבריאות בקול רם: בואו לבתי החולים בידיעה כי ישנם בבתי החולים חיידקים קטלניים שיכולים לזהם את גופכם ולהרוג אתכם!
אין זאת רשלנות רפואית הזועקת לשמיים? זהו האבסורד הכי גדול ששמעתי בתקופה האחרונה במדינה של אבסורדים.
תודה על הפניה. חיידקים וזיהומים עמידים נמצאים בכל בית חולים בעולם כולל במתקדמים ובטובים שבבתי החולים שבעולם המערבי. הסיבה לכך היא פשוטה - לבית החולים מגיעים אנשים במצבי חולי קשים עם אותם חיידקים ואין דרך יעילה לחלוטין למנוע לגמרי הפצה של אותם זיהומים. למרבה הצער חלק מהחולים בבתי החולים גם נפגעים בשל אותם זיהומים ומקרים כאלו אינם נדירים.
לפיכך את עצם המצאות חייקים וזיהומים בבית חולים לא ניתן לכנות רשלנות רפואית.
יחד עם זאת מפרסומים אשר גם אני קראתי לאחרונה, (אם כי יש להדגיש כי אין המדובר בפרסומים מדעיים אלא בפרסומים בעיתונים שונים) מתברר כי מחקרים אחרונים שבוצעו מצאו בחלק ניכר מבתי החולים בישראל שיעור זיהומים חריג לאחר ניתוחים בהשוואה לסטנדרט המקובל ברפואה מערבית.
מכאן תשומת הלב הציבורית לעניין אשר אכן הינו חמור ודורש טיפול רציני ויסודי שכן אין ספק כי ממצאים אלו גורמים לפגיעות קשות במטופלים אשר מזדהמים. יובהר אולם כאמור לעיל כי אין דרך להעלים לחלוטין תופעה זו אלא לכל היותר לצמצמה לרמה סבירה ומקובלת.
יום נעים למחלקה פנימית בפוריה
התפקיד של מי לטפל במאושפז במחלקת פנימית ב' ?
אורח לרגע רואה כל פגע!
אני נמצא במחלקה לא בגלל שאני רוצה.
אלה בגלל שזה בית חולים היחידי באזור טבריה.
בבית חולים יש אחיות, רופאים , כח עזר,וכו'
וכולם מקבלים משכורות בגלל שאני ועוד כמוני במחלקה.
אני שואל ?
מדוע בני משפחתי, קרובי משפחתי,או כל אדם אחר שבא אלי לביקור צריך לשרת אותי במקום העובדים במחלקה.
*** להביא את מגש האוכל מחדר האוכל?
בשעות הבוקר והצהרים עוברות העובדות ואומרות לאורחים לבוא לקחת מגש של אוכל למאושפזים.
** למה העובדות לא יעברו עם עגלת האוכל במחלקות וישאלו את המאושפזים מה הם רוצים או יכולים לאכול ?
* מי אנחנו האורחים שנחליט למאושפזים מה לאכול?
* ולמה אנחנו צריכים לעשות את עבודתם של כח עזר.??
למה מאושפזת צריכה לחקות לאחות מבית החולים
6 שעות עד שחבשה לה את הרגל.???
(האמא ) המאושפזת צריכה לחקות לבת שלה שתבא לחבוש לה כשהיא בבית החולים.???
*** למה בתוך 8 שעות לא באו לקלח את המאושפזת. למה האורחים צריכים לקלח את המאושפזת בבית החולים?
למה אין כפתור מצוקה ליד כל מיטה של כל מאושפז?
צריך בבתי החולים לעודד את המאושפזים להישתמש בכפתור המצוקה , ולא באורחים כפי שזה ניראה בפוריה זה אייום ונורא !
שכל אחד מחקה שהשני יעשה והעובדים לא עושים את עבודתם נאמנה.......
אני מקווה שמהתאריך - 19/3/2012
ניראה שינוי לטובה במחלקה פנימית ב'
אישתי עברה ניתוח פלסטי אצל פלסטיקאי פרטי. לפני הניתוח היינו יחד אצל הרופא שהציג הדמיה במחשב של תוצאות הניתוח, "לפני ואחרי". המדובר על ניתוח הרמת חזה והרופא הסביר שבגלל השיטה המתקדמת שהוא משתמש בה בניתוח, הצלקות יהיו מוסתרות ולא יהיו נראות לעין. אמנם הניתוח הביא תוצאות יפות מבחינת הרמת החזה, אבל הבעיה של אישתי היא שיש צלקות שמפריעות לה מאד בשני הצדדים של החזה. הרופא אמר שבגלל מבנה השדיים שלה, שהתברר רק במהלך הניתוח, לא היתה ברירה אלא לבצע תפרים מעט בולטים - בניגוד למה שהבטיח לפני הניתוח.
השאלה שרציתי לשאול היא איך יודעים מהן צלקות נורמליות של ניתוח פלסטי בחזה ומתי המדובר על צלקות מוגזמות? האם יש משמעות להבטחות של הרופא לפני הניתוח לעניין הצלקות והעובדה שאמר שהצלקות לא יראו בכלל, לעומת המצב אחרי הניתוח, שאז התברר לאישתי שהיא צריכה להתמודד עם צלקות על החזה?
הנושא של מראה אחרי ניתוח פלסטי וגודל ומראה צלקות אחרי ניתוחים פלסטים בפרט הינו קשה להערכה שכן מעורבים בכך לא מעט עמדות סובייקטיביות.
כדי לבחון אם במקרה זה הצלקות הינן בגדר הסביר, האם ניתן היה אולי להימנע מהן ואם ניתן היה לחזות טרם הניתוח את גודל הצלקות והיקפן יהיה צורך לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מנוסה בתחום הכירורגיה הפלסטית.
כדאי ורצוי קודם כל לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בבחינת המקרה.
עברתי ניתוח הגדלת שדיים לפני שמונה חודשים. כעת השתל התהפך.. הרופא טוען כי זה יתכן בגלל שרזיתי 2 ק"ג. מה שנראה תמוה בעני.
האם יתכן שהייתה כאן רשלנות רפואית והכיס שהרופא עשה בעת הניתוח להכנסת השתל גדול מידי?
קשה מאד להעריך אם אכן התוצאה הלא רצויה של ניתוח הגדלת החזה שעברת הינה תוצאה של רשלנות בניתוח או סיבוך שמקורו אחר. יש גם לבחון אם הסיבוך ניתן לתיקון ועד כמה התיקון מורכב. כדי לבחון את המקרה בצורה מסודרת יהיה צורך באיסוף התיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי בתחום הכירורגיה הפלסטית.
עברתי ניתוח אף לפני 4 חודשים אצל פלסטיקאי בכיר ומפורסם. הניתוח נעשה מסיבות של אסתטיקה ולפני הניתוח הרופא הראה לי הדמיה ממוחשבת של מראה האף לאחר הניתוח. רק בדיעבד, לאחר הניתוח התברר כי לא דובים ולא יער. הבטחות מצד אחד ומציאות וחוסר סימטריה מצד שני. רציתי לשאול הכין עובר הגבול בין ניתוח שנשכל לבין רשלנות מצידו של הרופא הפלסטיקאי?
האם העובדה כי בעבר הוגשו נגד הרופא הזה תביעות על רשלנות רפואית משנה את התשובה במקרה זה? מחיפוש בגוגל מצאתי שיש לו כמה תביעות שמתנהלות בבית המשפט כנראה עד לימים אלה. כיצד בוחנים את המקרים האלה בעיניים אובייקטיביות על מנת להחליט אם יש בסיס לתביעה משפטית נגד הרופא?
אכן מדובר בעניין מורכב מתי תוצאה אשר של ניתוח פלסטי אשר אינה מספיק טובה בעיני המנותח/ת מהווה עילה לתביעת רשלנות רפואית.
כדי לבחון אם אכן מדובר בתוצאה בלתי סבירה אשר הינה תוצאה של התרשלות בניתוח מומלץ להעזר בעורך דין אשר יסייע באיסוף התיעוד הרפואי ויפנה את התיעוד ואת הלקוח לבדיקת של רופא פלסטיקאי מנוסה שיוכל להעריך את המקרה.
העובדה כי כנגד הרופא הוגשו בעבר תביעות בטענה של רשלנות רפואית אינה בהכרח תמיד מסייעת אולם כמות חריגה של תביעות יכול להוות כלי בניהול התיק.
צריך להפסיק עם הגישה הזאת שכל ניתוח פלסטי שהמנותחת ל א מרוצה ממנו, מיד רצים אל עורך דין ומשם לבית המשפט להגיש תביעה על רשלנות רפואית. זה אבסורד ומוביל אותנו בדרך תלולה במדרון....
אני מקווה שגילית שהיו לו מקרים של רשלנות רפואית אחרי שעשית את הניתוח ולא לפני ובכל זאת הלכת אליו.
תתייעצי עם עו"ד אם זה רשלנות רפואית ומה עושים. אני יכולה להמליץ לך אם את רוצה על עו"ד סיגל רייך שמתמחה בתחום (אני נעזרתי בה על נושא זה).
יכול להיות שהיית חתומה על מלא טפסים שכל הדברים האלה הם על אחריותך ואפילו לא שמת לב על מה את חותמת, לכן חשוב שעו"ד יראה את כל הטפסים וכל האישורים של הניתוח
שלום מירב, גם אני עברתי ניתוח אף אסתטי לפני חודשיים וחצי אצל פלסטיקאי מפורסם, כרגע אני מאוכזב, אין קשר בין הדמיית המחשב לתוצאה, האף מנופח לא סימטרי וסולד, הרופא טוען שהכל ישתנה כשהנפיחות תרד לגמרי ככלות שנה מהניתוח, האם אצלך משהו השתנה בינתיים?
חברה, אם כל הרצון הטוב להזדהות עם הכאבים והאכזבה שלכם אחרי ניתוח פלסטי באף שאתם לא מרוצים מהתוצאות שלו, צריך לזכור כי רופאים הם רק בני אדם ולא כל ניתוח שאחריו חשים אכזבה יחסית מסמן אירוע של רשלנות רפואית.
לפני 3 שנים נגרם לי בקע טבורי מסיבה לא ברורה וזה די שיגרתי כמו שאני הבנתי מהרופאים שבדוק אותי. עברתי ניתוח אבל הבקע חזר לאחר חודשים ספורים ולמרבה הפתעתי. 9 חודשים אחרי הניתוח הראשון עברתי ניתוח נוסף - אותו דבר בדיוק. למרות הכל מצאו אצלי בקע חדש באיזור הרשת שהוכנסה לגופי בזמן הניתוח השני. בנוסף, לאחר הניתוח השני היה סיבוך (זיהום די קשה) שבעקבותיו פתחו שוב את איזור הניתוח ושכבתי מאושפז בית החולים שבוע עם מינון רצחני של אנטיביוטיקה בעירוי לתוך הווריד.
האם לדעתכם יתכן וישנה כאן עילה של רשלנות רפואית שצריך להתמודד איתה? האם אני צריך לשכור עורך דין בשלב הזה?
העובדה כי ניתוח הבקע נכשל אינה מלמדת בהכרח על רשלנות בטיפול הכירורגי שניתן לך שכן בכל ניתוח, גם כזה שנערך בצורה טובה ונכונה יתכנו סיבוכים וכשלונות.
עם זאת כמובן שללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי בתחום הכירורגיה לא ניתן לשלול גם אפשרות של רשלנות בטיפול. יש גם לשקול במקרה זה את הכדאיות הכלכלית של הגשת תביעה שכן תביעת רשלנות רפואית כרוכה בעלויות לא מבוטלות ובראש ובראשונה עלויות חוות דעת רפואיות ובמקרים בהם לא נגרמה נכות או נזק קבוע לפעמים הפיצוי הצפוי אינו מצדיק עלויות אלו.
כדי לבחון את סיכויי התביעה תצטרך לפנות בצורה מסודרת אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיסייע לך בבחינת סיכויי התביעה.
בבי"ח החלו לבצע לה דיאליזות מקטטר זמני בירך.
יש לציין שאימי סבלה מאי ספיקת כליות ואי ספיקת לב ובעיות עם מסתמים והיו לה מחלות רקע של סכרת יתר לחץ דם וכולסטורול ואף הייתה אמורה להתחיל הכנות לדיאליזה עוד לפני הגיעה לבי"ח.
יש לציין גם שלאימי היה שנט בצד ימין של הראש שמגיע עד לבטן דרך הצוואר כתוצאה מניתוח הידרוצפלוס שעשתה 3 שנים קודם לכן בבי"ח תל השומר..
כתנאי לשחרורה מבי"ח אימי היתה צריכה לבצע ניתוח לחיבור שנט דיאליזה בצוואר (וזאת עד לחיבור הקבוע של פיסטולה בפרק היד שיתבצע במוסד מחוץ לבי"ח).
בגלל השנט בראש הרופאים החליטו לבצע את ניתוח חיבור שנט הדיאליזה בצוואר בצד שמאל (קרוב ללב) ולא ביצעו שום צילום באזור החזה והצוואר לודא אם ניתן לבצע את החיבור בצד ימין (רחוק יותר מהלב) וזאת למרות שהניתוח לא היה דחוף בגלל הקטטר הזמני בירך.
יום אחד בלבד לאחר הניתוח אימי חוברה למכונת דיאליזה מהשנט בצד שמאל.
לאחר כשעה הפסיקו לה את הדיאליזה. ההמוגלובין שלה היה 6 (כתוצאה משטף דם פנימי) ולא רצו לתת לה מנות דם.
מאותו הרגע אימי נכנסה למצב של חוסר הכרה ולאחר יומיים נפטרה.
שאלותי הם:
האם היו צריכים לעשות צילום לברר אם ניתן לחבר את השנט בצד ימין?
האם מותר לחבר שנט בצד שמאל ליד הלב לאשה חולה במצבה שסובלת בעיות בלב?
האם מותר לחבר מכונת דיאליזה לשנט בצוואר בצד שמאל ליד הלב יום אחד בלבד לאחר הניתוח?
האם איזור הניתוח יכול החלים תוך יום לאשה חולה במצבה של אמא?
למה לא טיפלו בבעית ההמוגלובין הנמוך ע"י מתן מנות דם?
למה לא טיפלו בבעית שטף הדם הפנימי?
השאלות אשר אתה מציג הינן שאלות רפואיות מקצועיות אשר לצערי אין באפשרותי להשיב לך עליהן מבלי לעיין בתיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים. כדי לברר אם אכן התגלתה רשלנות רפואית בטיפול באימך ז"ל והאם התרשלות זו גרמה לפטירתה יהיה צורך לפיכך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום הרפואה הפנימית או כירורג כלי דם.
אני סבור כי כדאי שתפנה בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ופניה למומחה הרפואי המתאים.
אני כתבתי כמה דברים על טיפול רפואי מאד ספציפי שעברתי מידיו של רופא פרטי, במרפאה פרטית שלו. הדבירם נכתבו במסגרת פורום מקצועי באתר אינטרנט, שם שאלתי שאלות ללא שהזדהתי בשמי המלא, אך מסתבר שהרופא שטיפל בי קרא את ההודעה שלי ובגלל התוכן שלה, הבין שזאת אני.
הוא ענה לי ופנה אלי בשמי הפרטי וציין פרטים מתוך הטיפול שנתן לי! רציתי לדעת האם לרופא מותר להגיב בפורום ולגרום לזיהוי של מטופל שלו + לתת אינפורמצה על הטיפול שקיבלתי? האם אין חוק שאומר כי הרופא חייב לשמור על סודיות?
שלום
ראשית מדובר באתר אינטרנט שאינו חסום לתגובות של אנשים או רופאים.
שנית- את אומרת שהרופא פנה אלייך בשמך הפרטי- זו אינה חשיפה (מדובר בשם פרטי בלבד).
קיים חסיון רופא מטופל אולם במקרה שלך יש לבדוק במה דברים אמורים? מה הייתה שאלתך ומה הייתה תשובת הרופא. האם התייחס בתשובתו ספציפית לטיפול שלך או שענה באופן כללי.
כמובן שכדי להשיב בצורה מלאה ומדייקת היה רצוי לראות את ההודעה שלך ואת תגובת הרופא אולם על פניו נראה כי יתכן בהחלט שהרופא חשף מידע רפואי ללא אישור שלך ובצורה אשר אינה עולה בקנה אחד עם חובת הסודיות הרפואית אשר מחוייבת בהתאם לחוק זכויות החולה.
כדי לבחון את העניין בצורה מסודרת אני ממליץ כי תפני באופן מסודר אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
מה ניתן לעשות במקרה שבו אדם מגיש תביעה משפטית על רשלנות רפואית נגד קופת חולים (לאומית) ומאותו יום שהוגשה התביעה, עשו על אותו אדם איקס אדום בקופת חולים, כאילו סימנו אותו, ואותו אדם לא מקבל טיפול רפואי ראוי. לא קובעים לו תורים, לא מתייחסים אליו בקיצור - מוסיפים חטא על פשע.
מה ניתן לעשות על מנת להמנע מהמצב האבסורדי הזה שבו עובדי קופת חולים מענישים אדם בגלל שהגיש תביעה על נזקים שנגרמו לו בגלל טעויות של רופאים? מה עם החוק במקרה הזה?
אנן עברתי הגדלת חזה אצל ד״ר טל נחליאלי שהוא פלסטיקאי מוכר. עכשיו ראיתי כי אני לא לבד, וכשפניתי אליו בקשר לשתלי pip שבחזה שלי, הוא ביקש 7500 ש״ח עבור ניתוח להחלפת השתלים! עכשיו ראיתי בחדשות שהוא גבה את אותו סכום מאישה נוספת שעברה אצלו הגדלת חזה!
רציתי לדעת האם ניתן לדרוש מד״ר טל נחליאלי לבצע את החלפת שתלי ה pip ללא תשלום? במידה ויסרב, מה ניתן לעשות?
כל רופא וכל פלסטיקאי מחוייב על פי חוק לשמור תיק רפואי מפורט, כולל רישום מדוייק של סוגי השתלים שהוכנסו בגופה של כל אחת מהמנותחות. רופא שאינו שומר רישומים עשוי להסתבך...רופא, כמו כל אדם אחר, שאינו אומר אמת עשוי גם הוא להסתבך כמובן.
אני לא מוצא סיבה הגיונית לפיה מנתח פלסטי אמור להסתיר את העובדה שהשתיל בגופה של מנותחת שתלים מתוצרת חברת PIP.
זה שתיק רפואי נעלם לא אומר שמישהו עשה משהו בזדון. במקרה שתצטרך להוכיח דברים מתוך התיק הרפואי שלך, הכל יהיה הרבה יותר פשוט. אתה תוכל לטעון טענות והרופא יצטרך להוכיח שלו כך הם פני הדברים.
במצב דברים רגיל התיק הרפואי מהווה תמיכה לטענות, ובמצב שבו התיק הרפואי נעלם מסיבה כלשהי, נטל ההוכחה עובר לכתפיו של הנתבע, שהוא למעשה אחראי מבחינה חוקית לשמירה על התיק הרפואי שלך.
כפי שצינתי בתשובה לפניה בעניין דומה לגבי ד"ר קליין הדרך הבטוחה והמהימנה ביותר לקבל פרטים מדוייקים ומלאים על השתל הינה לקבל העתק מדו"ח הניתוח אשר בו על המנתח לציין את פרטי השתל בו נעשה שימוש.
קשה בשלב כה מקדמי להשיב בצורה מבוססת מי יצטרך לשאת בעלויות של החלפות השתלים שכן מחד בטרם שהתקבל המידע על הבעיתיות בשתלים היה זה לגיטימי לעשות בהם שימוש ולכן ספק אם אכן הרופא המנתח צריך לשאת בעלות החלפת השתלים ומאידך גם קשה להצדיק את הטלת עלות זו על המטופלות אשר תצטרכנה לסבול מניתוח נוסף מיותר.
אם ד"ר טל נחליאלי התרשל בניתוח שביצע בך, עליו לתקן את העוול ללא עלות! את יכולה לפנות לעו"ד או לתבוע. תגלשי בגוגל ,תחפשי מאמרים.
בהצלחה.
(אני דווקא עברתי אצלו ניתוח ,אבל לא חזה.) ואני מרוצה בסך הכול יצא טבעי.
רציתי לשאול ברשותכם האם אתם מכירים או שאולי טיפלתם בתביעות שהוגשו על נזקים חמורים שנגרמו בגלל ניתוח להחלפת מפרק ברך שנכשל. אשמח לקבל פרטים לגבי מקרה אישי שגרם לנכות קבועה בגלל כשלון הניתוח.
איני זוכר מקרה של תביעה בגין ניתוח להחלפת ברך אולם טיפלתי בעבר בתביעות רבו בטענה של רשלנות בניתוח או טיפול אורטופדי. חשוב לדעת כי הפן המשפטי של תביעות רשלנות רפואית דומה למדי בחלק גדול של התביעות והפן הרפואי מסור כמובן למומחה הרפואי אשר מכין חוות דעת רפואית שעל בסיסה מוגשת התביעה.
שלום רב,
לפני כמעט 6 שנים עברתי טיפול שיניים, כביכול קל שבקלים - סתימה ומאז נהרסו חיי למעשה. נותרתי עם כאבי גיהנום בפה עקב פגיעה בעצב הטריגמינלי שלמי שבקיא מיד יבין שזה כאב שהוא ממש אסון....אממה איני זכאית לתביעת רשלנות רפואית, עברתי אצל אינספור עורכי דין נחמדים יותר ופחות, מחפשת בכוח (וכוח זה לא דבר שיש לחולים ובפרט לחולי כאב) מישהו שיסכים לתת לי חוות דעת אבל לשווא. איני מבינה מדוע אין משפים אותי על הרס החיים שנגרם לי. הרי פתולוגיה בעייתית אי אפשר להוכיח שיש לי, הכאבים הופיעו בשנייה שירדה ההרדמה וביקרתי במרפאה הלוך ושוב. אני לא מבינה באמת ובתמים ואני לא הראשונה וכנראה גם לא האחרונה שנגרמה לה נכות ולא מוכנים לפצות אותה, יש יותר מדי נכים שנגרמת להם רשלנות והם יכולים לקפוץ על הלמפה. איך אפשר לגרום לאנשים נכות ולהשאירם בלי כלום? לא מספיק רצחו אותנו, אז גם מכינים לנו את הקבר?? באמת באיזה עולם מעוות אנחנו חיים???? סליחה על האמוציות, אני פשוט באמת מנסה להבין איך אנחנו מפקירים אחד את השני ככה?
אני מבין את הכעס שלך על שנותרת עם נזק רב וללא פיצוי אולם כפי שבוודאי הבנת בשלב זה ללא חוות דעת רפואית אשר מבססת את הטענה של רשלנות רפואית והקשר בין הטיפול הרפואי לנזק שנגרם לא ניתן לקבל פיצוי למרבה הצער.
עוברת כרגע את אותה פגיעה של רוית, רוית אני כרגע אצל נרולוג כדי להבין איך אני נפגעתי, אולי הוא יוכל לסייע לך במתן אינפורמציה וגם עזרה תרופתית מה שאני היום לוקחת לאחר שעברתי דבר דומה אצל רופא שיניים הזדקנתי ב-40 שנה לאחר הפגיעה, היתי בחורה עליזה ושמחה ופתאום נפל עלי הכאב לאחר טיפול שורש תמים.
עברתי הפלה בבית חולים בירושלים מסיבות אישיות. אחרי ההפלה התברר לי שהורפאים כרתו לי את החצוצרה השמאלית! רציתי לבדוק מול עורך דין האם יכול להיות שהחצוצרה שהרופאים כרתו לא היתה צרכיה לעבור כריתה והאם יכול להיות שהכל נעשה בגלל טעויות של הרופאים בניתוח. איך מתחילים לטפל בפרשה כזאת? האם ניתן למנוע פרסום של מקרה כזה, כי ממש לא מתאים לי שכל מיני כורמים במשפחה שלי ישמעו על הסיפור הזה. אני אודה לכם על כל עזרה שאפשר לתת לי.
כדי לברר אם כריתת החצוצרה מקורה ברשלנות רפואית והאם היא הייתה הכרחית יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום המיילדות והגניקולוגיה. יש מקרים בהם מתברר כי ההריון היה מחוץ לרחם ואז לעיתים אין מנוס מכריתת חצוצרה.
אני ממליץ בשלב ראשון לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בבירור המקרה. ניתן להגיש תביעה ולבקש כי שם התובעת ישונה ל- 'פלונית' במקום השם האמיתי כדי לשמור על פרטיות התובע.
לפי אילו אמות מידה מחליט בית המשפט להעדיף חוות דעת רפואית של אחד הצדדים במשפט, התובע או הנתבע, ולא את חוות דעתו של המומחה הרפואי מטעם הצד השני? אילו כלים יש לשופט שאינו מומחה לרפואה, לבחור בין חוות דעת של שני מומחים שלצורך העניין שניהם פרופסורים? אשמח להבהרות בנקודה זאת.
כאשר בית המשפט נדרש להכריע בין שתי חוות דעת מומחים רפואים בתביעת רשלנות רפואית הוא בדרך עושה זאת במסגרת פסק דין. קודם למתן פסק הדין כל אחד מן המומחים נחקר על ידי עורך הדין של הצד שכנגד על חוות דעתו. במסגרת חקירה זו מנסה עורך הדין לעמת את המומחה הרפואי עם נקודות בעייתיות בחוות דעתו, להציג בפניו נתונים אשר אינם עולים בקנה אחד עם חוות דעתו, מאמרים רפואיים סותרים וכו'. בסופו של דבר בית המשפט מתרשם על בסיס החקירות והעדויות איזו חוות דעת נראית בעיניו עדיפה ומבוססת יותר.
בחלק מן המקרים בית המשפט גם ממנה עוד טרם ההוכחות מומחה רפואי מטעמו כדי להכריע בין דעות המומחים הרפואיים.
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"