רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

ליווי רפואי רשלני - שיקום לאחר טיפול, פגיעה או מחלה

מחבר: 11/10/2011 13:17

מה הוא ליווי רשלני להליך שיקום?

טיפולים רפואיים רבים מחייבים הליך שיקומי או לפחות מעקב מסודר, מיד לאחריו. משך הזמן הנדרש להליכים שיקומיים כאלה משתנה בהתאם לטיפול שניתן וכמובן בהתאם לתגובת המטופל המסוים לו. לעיתים יכול הליך כזה להמשך חודשים ואף שנים.

חוק זכויות החולה והפסיקה המרובה בנושאי תביעות נזיקיות בגין רשלנות רפואית הבהירו במידה רבה איזה טיפול יחשב כרשלני, אילו נזקים יזכו את המטופל הניזוק בפיצוי, אייך ניתן להעריך נזק שכזה ועוד.

נראה כי עדיין לא ניתנה תשומת הלב הראויה למצבים בהם הטיפול עצמו בוצע במיומנות הראויה אך נזק נגרם למטופל בשל ליווי רשלני להליכי השיקום או המעקב שלאחר הטיפול.

רשלנות רפואית - ההגדרה בחקיקה ובפסיקה בישראל

המיומנות בה מבצע רופא מטפל את מלאכתו תשפיע ישירות על איכות חייו של המטופל. לכן, יותר מבעלי מקצועות אחרים רבים, מוטלת עליו החובה לעמוד בדרישות קפדניות, המוסדרות על ידי החוק ובפסיקה, הבאות למנוע מתן טיפול רפואי רשלני.

לאור המפורט בפסקת המבוא נראה כי כיום אין קושי להיוועץ במשפטן (עורך דין) המצוי בתחום ולקבל חוות דעת מבוססת לגבי האפשרות לתבוע פיצוי בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מטיפול רפואי, דהיינו האם הטיפול שניתן נופל לגדר רשלנות רפואית. כפי שיפורט בהמשך לגבי רשלנות במהלך ליווי תהליך השיקום הקושי גדול יותר.

הליך שיקום רפואי כטיפול בפני עצמו

נראה כי הגישה בפסיקה היא לבחון את הליווי הרפואי להליכים שלאחר הטיפול עלפי אותן אמות מידה לפיהן מוערך הטיפול העיקרי עצמו. עמדה זו מאפשרת לפחות ניסיון לבחון האם הייתה רשלנות מצד הגורמים הרפואיים האחראיים במהלך ליווי המטופל בהליך השיקום המתחייב בהתאם לטיפול שעבר ולהשפעה שהייתה לטיפול מסוים זה במקרה הפרטני שלו.

שלא כמו בעת הערכת הטיפול עצמו להתנהגות המטופל במשך התקופה בה עליו להקפיד על מעקב או שגרה ארוכת טווח ככל שתהיה כדי להבטיח את יעילות תהליך שיקומו.

רשלנות תורמת - אימתי?

נראה כי קיימת נטייה ליחס אחריות נכבדה למטופל עצמו. בזמן השיקום אין המטופל עוד פאסיבי וללא יכולת השפעה כפי שהיה מרגע שנתן הסכמה מודעת לטיפול (כמתחייב מחוק זכויות החולה ומן הפסיקה).

מעבר לדרישה כי יקיים את כול שנדרש ממנו בשל הליך השיקום והמעקב למטופל קיימת כעת האפשרות לעמוד על כך כי השיקום יתנהל כהלכה. מצב עניינים זה יחייב במקרים רבים הערכה של מידת רשלנותו התורמת של המטופל.

כבכל תביעה נזיקית בגין רשלנות, מרגע שנקבע כי אמנם הייתה רשלנות מצד הנתבע אך גם בתובע דבקה מידת מה של רשלנות נוצר צורך לפצל את סך כל הנזק שנגרם ולקבוע על איזה חלק ממנו יכול התובע לדרוש פיצוי. לעיתים הרשלנות התורמת עשויה להיות גדולה כול כך, למשל כשהתובע יכול היה בקלות להימנע מהנזק שנגרם לו, עד שתבטל לחלוטין זכאות לפיצוי.

הסכמה מודעת והליך שיקום לקוי

על פי חוק זכויות החולה נדרשת לרוב "הסכמה מדעת" של החולה כדי שינתן לו טיפול רפואי (מלבד במקרים חריגים כגון כשאי אפשר לקבל את הסכמת החולה, למשל חולה מחוסר הכרה, ועוד).

כדי שתתאפשר נתינת הסכמה מדעת חייב המטופל לקבל את המידע הדרוש לו. החוק קובע מספר נושאים שיכללו במידע זה אך כמו כן מציין במפורש את היות רשימה זו חלקית.

נראה כי מידע לגבי הליך השיקום או המעקב הצפויים חייב להיכלל במידע שעל הרופא המטפל למסור. רק כך יוכל החולה ליחס משקל נכון לאשר יידרש ממנו מרגע שיסתיים הטיפול עצמו. אדם היודע למשל כי יקשה עליו מאד לעמוד בשגרה ומשמעת המחויבים לאחר טיפול מסוים יוכל להעריך בהתאם את מידת ההתאמה של טיפול זה לעצמו.

לסיכום, למרות הקשיים בהערכת הנזק והמשקל שיש ליחס לרשלנות תורמת בהחלט ניראה כי כיום יש מקום לדרוש פיצוי בגין נזק שנגרם עקב רשלנות הגורם המטפל במהלך ליווי וניהול הליך השיקום.

גם כאן נראה כי השפעה גדולה תהייה להיקף ואיכות המידע שנמסר לחולה במסגרת תדרוכו על ידי הרופא המטפל על מנת לקבל הסכמתו מדעת.

לסיוע משפטי דיסקרטי ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית

קיראו בהרחבה על: מימון הוצאות שיקומיות / סיעודיות כראש נזק בתביעה

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה