רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

הגשת תביעה עקב טיפול רפואי רשלני?

מחבר: 11/10/2011 13:17

טעויות נפוצות של נפגעי רשלנות רפואית

נפגעת מרשלנות רפואית? אל תעשה דבר מבלי להתייעץ עם עורך דין מיומן

נפגעי רשלנות רפואית זכאים לפיצוי כספי, בגין הנזקים שנגרמו להם. קבלת כספי הפיצוי אינה מובנת מאליה וקודם לה הליך משפטי מורכב. בכדי למצות את זכויותיהם, חייבים נפגעי רשלנות רפואית לתבוע את הגורם המתרשל בבית המשפט ובתביעתם להוכיח, כי אכן מדובר בהתנהלות רשלנית של מי שחב כלפיהם בחובת זהירות וכי כתוצאה מרשלנותו נגרמו להם נזקים.

בחלק מהמקרים, חולף לא מעט זמן, מהמועד בו אירע מקרה הרשלנות ועד היום בו מחליט הנפגע לקבל יעוץ משפטי מעורך דין ולהגיש תביעת רשלנות רפואית. בפרק הזמן הזה, בייחוד כאשר הנפגעים אוגרים כעס רב בגין העוול שנגרם להם, הם עושים לא מעט טעויות. טעויות אלו, עלולות להחליש את טיעוניהם בבית המשפט ולפגוע בסיכויי הצלחתה של תביעת רשלנות רפואית שיגישו.

איך לא לפגוע בסיכויי ההצלחה בתביעת רשלנות רפואית:

מכתבי תלונה, או דרישה לפיצוי, לגורם הרפואי שאחראי לרשלנות - בייחוד במקרים בהם לא מדובר בנזקים חמורים, סבורים לא מעט נפגעי רשלנות רפואית, כי אם יפנו אל הגורם הרפואי שטיפל בהם, או אל מעסיקיו במכתב תלונה – הנמען יפצה אותם ביד רחבה, עבור הנזק שנגרם להם. במכתבם הם יגוללו את כל סיפור הרשלנות ויפרטו אודות הנזקים שנגרמו להם כתוצאה מהמקרה. מדובר בטעות חמורה.

נפגעי רשלנות רפואית, ברוב המקרים, אינם מודעים לכל נסיבות מעשה הרשלנות. בנוסף, אין בידיהם את הכלים לבחון בצורה מקצועית, מנקודת מבט משפטית, את היקף הנזק שנגרם להם.

ביום בו יחליטו להגיש תביעת רשלנות רפואית, כנגד הגורם הרפואי שאחראי למעשה הרשלנות, זה האחרון לא יהסס לעשות שימוש במכתביהם, במטרה להחליש את הטיעונים שיעלו בתביעתם. המכתבים יכילו אי דיוקים רבים שיוכלו להיות עזר בידי הנתבעים, בבואם להתנער מאחריות, או להראות שהיקפי הנזק אינם כפי שנטען בתביעה.

יש להימנע מכל ניסיון להסדיר את נושא הפיצוי באופן עצמאי, מול הגורם שאחראי למעשה הרשלנות. במידה ושלחתם מכתבים, או פניתם בכל דרך אחרת לאותו גורם, בטרם התייעצתם עם עורך דין, חשוב שתיידעו את עורך הדין שייצג אתכם בדבר פנייתכם. במידה ושמרתם העתק מהמכתב, כדאי להראות גם אותו לעורך הדין.

תלונת רשלנות רפואית לנציב הקבילות - מעבר להגשת תביעת נזיקין, בפני נפגעי רשלנות רפואית עומדת גם האפשרות לפנות אל נציב הקבילות במשרד הבריאות, שעשוי להעמיד את הגורם הרפואי נשוא הפניה לדין משמעתי. נפגעים רבים חשים חובה לפנות אל נציב הקבילות, בכדי שיבדוק את התנהלותו של הגורם הרפואי שטיפל בהם.

גם במכתבם אל משרד הבריאות, יתארו הנפגעים את השתלשלות הדברים שקדמה למקרה הרשלנות, את נסיבות המקרה ותוצאותיו. גם התיאורים האלו, יכתבו כמיטב הבנתם ויכולתם של הנפגעים, אך בהיעדר המידע המלא והכלים המתאימים לנתחו – ילקו באי דיוקים רבים.

קביעות משרד הבריאות אינן מחייבות את בית המשפט שדן בתביעת נזיקין, אך יש בהן בכדי להפריע להתנהלות תיק התביעה. קביעותיו של משרד הבריאות לא תמיד צפויות ולכן מומלץ להימנע מהן.

נפגעים שבכל זאת חשים צורך להעמיד את הגורם המתרשל לדין משמעתי, כדאי שיעשו זאת לאחר התייעצות עם עורך דין ושעורך הדין שמייצג אותם, יהיה זה שינסח את מכתב הפנייה אל נציב הקבילות.

שיתוף פעולה עם חוקרים פרטיים - ברוב תביעות הרשלנות הרפואית, נתבעת חברת הביטוח, המבטחת מקצועית את הגורם הרפואי שטיפל בתובעים. בשירותן של חברות הביטוח האלו, עובדים חוקרים מקצועיים, האמונים על חקירת תיקי התביעות שמוגשות כנגד החברה.

לעיתים הם יציגו עצמם כחוקרים מטעם חברת הביטוח ולעיתים יפנו אל התובעים בסיפורי כיסוי כאלו ואחרים.

חשוב מאוד להבין, גם אם כוונתכם היחידה היא לספר לחוקרים את האמת, שיתוף פעולה עימם יהיה טעות חמורה. העבודה, בשמה הם מקבלים את שכרם, היא איסוף ראיות העשויות להחליש את טיעוניכם בבית המשפט ולפעול לטובת חברת הביטוח.

חוקרים אלו אינם שופטים, אין זה תפקידם להכריע בדבר אמינות טענותיכם, אינכם צריכים לשכנע אותם בדבר. תפקידם היחיד הוא לדובב אתכם לומר דברים, או להראות ראיות שיחלישו את הטיעונים שתעלו בתביעתכם.

מעבר לכך, חלק מהחקירות, כאמור, מתבצעות בכיסוי. הקפידו לא לשוחח עם זרים על נסיבות המקרה, או תוצאותיו ובקשו גם מהסביבה הקרובה אליכם, להימנע מניהול שיחות אודותיכם, עם אנשים זרים.

ככלל, כדאי להימנע מביצוע כל פעולה עצמאית, בטרם התייעצתם עם עורך דין. תחום הרשלנות הרפואית הוא תחום מורכב בדיני נזיקין ולכל פעולה שתעשו בתום לב, עלול להיות משקל רב בהמשך ולא בהכרח לטובתכם.

לקבלת סיוע משפטי אישי ודיסקרטי ליחצו: פנייה לנפגעי רשלנות רפואית

 

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה