מילון רשלנות רפואית - מונחים רפואיים באות ו
מחבר:
עורכת דין אדרה רוט
13:17 05/12/2017
ו
ויתור על סודיות רפואית - medical secrecy Disclamation of
ניזוק המגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית ומסתייע לצורך כך בייעוץ משפטי מטעם עורך דין המייצג אותו בתיק, נדרש לחתום על כתב ויתור על סודיות רפואית.
חתימה על טופס זה תקנה לבא כוחו של התובע אפשרות לעיין בתיק ובמסמכים הרפואיים של הניזוק, אשר ברגיל מוטלים עליהם סודיות וחסיון רפואיים, בכדי לדלות מתוכם את המידע הרלוונטי להכנת התביעה ולצורך ביסוס החומר הראייתי הנדרש.
ראה גם: חוק זכויות החולה.
מילון רשלנות רפואית - מונחים רפואיים באות ו
מחבר:
עורכת דין אדרה רוט
13:17 05/12/2017
ועדת בדיקה רפואית - committee Medical test
ועדה מסוג זה מתכנסת במטרה לבחון את תלונתו של מטופל, אשר ניזוק בהליך רפואי וטוען להתנהלות, אשר יש בה משום הפרת חובת הזהירות, סטיה מסטנדרט הרופא הסביר או חריגה מהנהלים המקובלים, העולים כדי רשלנות רפואית. הוועדה מתמנה על ידי הדרג הניהולי במוסד הרפואי, אשר בין כתליו ארע המקרה טעון הבדיקה - בית חולים, קופת חולים ולעיתים גם על ידי משרד הבריאות.
הדיון בוועדה מתקיים על פי רוב בדלתיים סגורות, אך תוצאותיו חשופות בפני המטופל המתלונן, אשר זכאי לקבל את מסקנות הוועדה ובמקרים מסויימים מתאפשר לו אף לעיין בפרטוקול הדיונים במסגרתה.
קראו בהרחבה: מתי מקימים ועדת בדיקה לאחר אירוע רפואי חריג?
ועדה להפסקת הריון - committee Abortion
פועלת מכוח חוק ותקנון העונשין ומונחית על ידי משרד הבריאות. על חברי הוועדה נמנים: רופא בכיר בהנהלת בית החולים, המשמש כיו"ר הוועדה, רופא בכיר מתחום הגניקולוגיה וכן עובדת סוציאלית. הוועדה מתכנסת בתדירות של מספר פעמים בשבוע, בבתי החולים המוסמכים לביצוע הפסקת הריון. הוועדה כרוכה בתשלום ומהווה דרישת מקדמית לצורך פניה להליך זה.
לאחר אימות פרטים, הצגת המסמכים הרלוונטיים ושיחה עם העובדת הסוציאלית, תשלח המתייצבת בפני הוועדה לבדיקת אולטרסאונד, לצורך ווידוא קיומו של שק הריון.
החלטת הוועדה מתקבלת על בסיס בחינת עמידת האישה בקריטריונים, הנדרשים לאישור הבקשה ובהם:
-
נשים שגילן פחות מ-17 או מעל 40.
-
הריון שהושג כתוצאה מיחסים אסורים.
-
עובר אשר נמצא בבדיקות כי הוא בעל מום גופני או לקות נפשית.
-
הריון אשר עלול לסכן את חיי האישה, שלומה ובריאותה.
רשלנות רפואית עשויה להתגלע בהפרת דרישת הסכמה מדעת - חוסר הסבר מספק למטופלת אודות ההליך, השיטות האפשריות לביצועו, הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בו והצגת חלופות אפשריות נוספות. בתום ההסבר נדרשת המטופלת לאשר בחתימתה את הסכמתה לביצוע ההליך.
ראה גם: אוטונומיה של החולה, גרידה, הפסקת הריון וחוק העונשין.