בית חולים לוינשטיין רעננה
מחבר:
עורכת דין אדרה רוט
17:04 30/01/2018
בית החולים לוינשטיין ממוקם ברעננה ופועל כבית חולים עצמאי כבר מאז שנת 1945. ייעודו הראשוני היה לטפל במחלות ריאה ובמחלת השחפת עד שאוחד בשנת 1959 עם בית החולים פיינסטון לחולים כרוניים והפך אט אט לבית חולים שיקומי המתמחה בעיקר בטיפול ושיקום נפגעי עמוד שדרה ופגיעות גוף קשות אחרות.
בית לוינשטיין מופעל על ידי שירותי בריאות כללית ונחשב לסניף של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, שם מועברים קורסים מקצועיים בנושאי שיקום, סיעוד ומקצועות פארא רפואיים שונים לסטודנטים במקצועות הרפואה, הסיעוד, הפיזיותרפיה והריפוי למיניהם.
בית לוינשטיין הוא המוביל בתחומו בארץ וכיום פועל כבית חולים שיקומי המתמחה בפגיעות עמוד שדרה וצוואר כתוצאה מתאונות דרכים ומלחמה ובפרט שיקום חיילים. בית החולים מיישם טכניקות שיקומיות מהמובילות בעולם וזכה לשם עולמי. כמו כן, בית החולים מפעיל מסלולי שיקום מותאמים אישית לכל חולה באמצעות סגל המטפלים המובחר המועסק במקום, החל מאחיות, רופאים ופיזיותרפיסטים, דרך מטפלים בעיסוק, בתקשורת ובאמנות ועד לעובדים פסיכולוגיים וסוציאליים המתאימים למטופל את התהליך הייחודי לפגיעה שלו.
לבית החולים השיקומי סיפורי הצלחה רבים בשיקום חולים כרוניים, משותקים ונכים, בזכות הטכנולוגיה החדשנית והמכשור המתקדם המצויים במקום. בית לוינשטיין עושה שימוש בבריכות לשיקום במים, סימולטורים לשיקום נפגעי תאונות דרכים, חדרי גירויי חושים ועוד.
בית חולים לוינשטיין רעננה
מחבר:
עורכת דין אדרה רוט
17:04 30/01/2018
הגישה הטיפולית
מנהל בית החולים, פרופסור עמירם כ"ץ מספר באתר:
"אצלנו בלוינשטיין המטופל ובני משפחתו הם מרכז ההוויה וכולנו מגויסים להשיג חיים ארוכים ואיכותיים לאלה שתפקודם נפגע בעקבות חבלה או מחלה, מכל דרגות החומרה. יש לנו ידע רפואי שמונע סיבוכים ומשמר חיים ומיומנויות שמיטיבות איכות חיים באמצעות שיפור התפקוד. אנחנו מעריכים את היכולת התפקודית האפשרית בכל מצב גופני ופועלים למימוש מרבי שלה.
הערכת חסר של היכולת התפקודית מביאה הישגים נמוכים. הערכת יתר גורמת תסכול כשציפיות לא מתממשות. המומחיות שלנו בהערכה נכונה של היכולת התפקודית בפגיעות גופניות שונות היא תנאי להשגת התפקוד המיטבי האפשרי. אנחנו יודעים גם איך להשיג את התפקוד המיטבי.
הגישה שלנו כוללנית, רב-מקצועית ומכוונת לרווחתו הגופנית, הנפשית והחברתית של כל מטופל. בנוסף להתייחסותנו למצב הפיזי ולתפקוד, אנחנו דואגים גם להתאמת תפיסות של המשתקם ומשפחתו למצב הבלתי מוכר וליצירת תנאי סביבה הולמים אחרי האשפוז".
מדריך השירותים
בבית החולים מחלקות ויחידות אשפוז המתמחות בשיקום ילדים, שיקום חיילים, שיקום שדרה, שיקום חבלות מוח, שיקום נוירולוגי (לפגיעות מוח לא חבלתיות) ושיקום אורתופדי. בבית החולים יש גם שירותי אשפוז יום ואשפוז מלא, בהתאם לצרכים של המטופל ומשפחתו. כמו כן, בבית החולים ישנן יחידות נלוות, כגון מרכז לשיקום מקצועי, מכון להערכה תפקודית ומרכז יום לנפגעי ראש.
מחלקות אשפוז - אשפוז יום, טיפול נמרץ ושיקום ההכרה, שיקום אורתופדי, שיקום חבלות מוח, שיקום ילדים ונוער, שיקום מוחי, שיקום שדרה ושיקום נוירולוגי.
מרפאות ומכונים - אבחון הפרעות בשינה, אורודינמיקה, אלקטרופיזיולוגיה שיקומית, הפרעות בתנועה ובטונוס, התפתחות הילד, טיפול בהפרעות תנועה וטונוס שרירים, טיפול ושיקום מיני, מרפאה לשיקום כאב, עבודה סוציאלית, פיזיותרפיה, פסיכולוגיה ונוירופסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק, שיקום הפרעות בתקשורת, תזונה ודיאטה, מרכז יום לנפגעי ראש, שיקום ילדים ונוער - מרפאת מעקב וייעוץ לנפגעי אירוע מוחי.
טכנולוגיות רפואיות -
מציאות מדומה SeeMe: שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ממוחשבות אשר יוצרות עבור המטופל סביבה ווירטואלית, בה הוא יכול לנוע, להגיב, להשתמש בחפצים ולהשפיע על המתרחש בעולם המדומה.
עכבר ראש: בכל טיפול מורכבים למטופל משקפיים דמיוניים שבוחנים את האדם דרך העיסוקים שמשמעותיים עבורו. לדוגמא, מה הוא עשה בעבר, מה היה רוצה לשוב לעשות, באילו משאבים ניתן להשתמש כדי לנסות להשיג תפקוד מרבי וכך הלאה.
חדר כושר למוח: כלי טיפול מטופלים עם פגיעה מוחית נרכשת. מטרתו לאפשר חזרה ותפקוד בחיים נורמליים על ידי תרגול ושיפור המוח.
סימולטור נהיגה: המרכז מיועד לאנשים שסובלים ממגבלה תפקודית אשר נובעת מירידה קוגניטיבית מסיבות שונות ובכלל זאת ליקויים מוחיים מולדים או התפתחותיים, פגיעות מוחיות נרכשות או ירידה תפקודית הקשורה בגיל.
פרויקט קביים חכמים: אב טיפוס לקביים מיוחדים המאפשרים בעזרת מערכת פידבק המותקנת בקביים, לנתח את התנועה ואת מצב גופו של המשתמש בהם ולהתריע על שימוש לא נכון או שינויים בשימוש היכולים להעיד על היווצרותן של פגיעות או טראומות למפרקים.
לוקומט: מערכת תרגול רובוטית לתרגול הליכה, כחלק מהשירותים שניתנים במכון לפיזיותרפיה.
אנטי גרביטי: מערכת חכמה המאפשרת תרגול מופחת משקל. המטופלים יכולים ללכת ואפילו לרוץ כאשר הם נאלצים להתמודד רק עם חלק ממשקל גופם, מה שמאפשר שיפור והתקדמות טובה יותר לאותם מטופלים.
סנוזילן: חלק מהמחלקה לטיפול נמרץ ושיקום הכרה. חדר שקט ומוגן, המתוכנן באופן מיוחד ומסייע להשיג תגובות משמעותיות מהמטופלים. חדר טיפולים שמכיל מגוון גירויים היוצרים סביבה רב חושית למטופלים.
ארמאו פאוור: מערכת רובוטית לשיקום הגפה העליונה, שמאפשרת דירוג מדויק של כוח הכבידה ובכך מספקת דרך שיקום יעילה ומהירה יותר.
מיקום ודרכים ליצירת קשר
בית החולים לוינשטיין ממוקם ברעננה ברחוב אחוזה 278.
ניתן לפנות לבית החולים לוינשטין בדרכים הבאות:
-
אתר הבית של בית החולים לוינשטיין.
-
מרכזיה: 09-7709090
-
טלפון פניות הציבור: 09-7709712
-
פקס: 09-8648324
-
דוא"ל: LvPniyot@clalit.org.il
-
מכתבים לכתובת: בית חולים לוינשטיין, רחוב אחוזה 278 רעננה, תא דואר 3 מיקוד 43100.