רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

רשלנות רפואית בטיפול של רופא משפחה

מחבר: 11/10/2011 13:17

טיפול רפואי אצל רופא משפחה - האם אפשר להיות רגועים?

רופא המשפחה הוא הגורם הראשוני אליו אנו פונים כאשר אנו חשים לא כתמול - שלשום. רופא המשפחה הוא הגורם הראשוני במובן זה, אשר תפקידו המהותי הוא לקבוע האם המטופל לוקה במחלה 'קלה' (צינון עונתי לדוגמא), כזו שרופא המשפחה יכול לטפל בה מתוקף התמחותו, או האם הדבר מצריך הפנייה לרופא מומחה אחר.

רופא משפחה בדרך כלל הינו 'הכתובת' להפניות לבדיקות תקופתיות, מעקב שגרתי אחרי בריאותו של מטופל, ועד לקבלת אישורים שגרתיים הנדרשים להעיד על בריאותו התקינה של אדם, מתן ימי חופשת מחלה ועוד ועוד.

יתרונו הגדול הוא בהיכרות ממושכת עם המטופל, לאורך שנים, והודות לכך הוא מכיר היטב את ההיסטוריה הרפואית של המטופל באופן שיכול לסייע לו בהערכת מצבו ולאבחן חריגות.

דוגמא לטיפול רפואי רשלני מצד רופא משפחה תהא כאשר הוא אינו משכיל לזהות כי מטופלו זקוק לטיפולו הרפואי של מומחה בתחום, למשל כאשר גירוי בעור איננו פריחה חולפת, כי אם תסמין למחלת עור המצריכה הפנייה לרופא עור.

דוגמא נוספת למקרה של טיפול רפואי רשלני של רופא משפחה תהא באם רופא המשפחה התרשל במעקב אחר תוצאות בדיקות של המטופל, באם לא הפנה את המטופל לבדיקות נדרשות, או אף באם התרשל בתישאולו של המטופל באשר לתסמיניו ובעצם כך שגה באבחנתו כי מדובר בתסמינים המחייבים בדיקה מעמיקה או התייחסות רפואית נוספת אחרת.

דווקא משום שלרופא המשפחה קיימת בדרך כלל היכרות שאיננה חד פעמית עם מטופליו, ולפעמים מדובר בהיכרות רבת שנים, ישנה ציפייה גבוהה ממנו לזהות תופעות חריגות אצל מטופלו, אף אם לא היו אמורות לעורר חשד אצל כל רופא אחר שאינו בעל היכרות מעמיקה עם המטופל הספציפי.

כך למשל, יווצר בסיס לחשוד כי ניתן טיפול רפואי רשלני של רופא המשפחה, אם תוצאות בדיקת הדם השגרתית מראות כי לאדם אשר רמת השומנים בדם אצלו הייתה מאז ומתמיד קרובה מאוד לערך המינימלי של הטווח הנורמלי, ולפתע היא עולה ועוברת את הממוצע אל עבר חלקו העליון של הטווח – רופא אקראי יאבחן זאת כערך נורמלי משום שהוא בטווח הנורמלי, בעוד רופא המשפחה יראה בכך שינוי המחייב התייחסות כלשהי בהשוואה להיסטוריה הרפואית. הדוגמא לצורך המחשה בלבד.

אני חושש שקיבלתי טיפול רפואי רשלני של רופא המשפחה, מה עושים?

עליך לגשת ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יפנה אותך קרוב לוודאי לרופא המתמחה ברפואת משפחה, ורופא נוסף אם יהיה צורך, המתמחה בתחום הרפואי אליו שייכת בעייתך הרפואית שלא אובחנה או לא טופלה כראוי.

זאת על מנת שייתנו את חוות דעתם כל אחד בתחומו, ויעריכו האם טיפולו של רופא המשפחה לא עמד בסטנדרט המקצועי הרפואי הנדרש ממנו. כמו כן, בחוות הדעת הרפואית מטעם המומחים יש לאמוד את הנזקים שנגרמו עקב טיפול רפואי רשלני של רופא משפחה ולהצביע על הקשר הבלתי ניתן לניתוק בין כשליו של הרופא לנזקיו של המטופל.

לאחר קבלת חוות הדעת הרפואיות של המומחים הרלוונטיים יוכל עורך הדין להעריך הערכה ברורה ומבוססת יותר את סיכוייה של תביעתך להתקבל וינחה אותך בנוגע לעלויות המשוערות (בדרך כלל גבוהות בתביעות רשלנות רפואית).

כמו כן באשר להערכת גובה הפיצויים המשוער ובכך להביא לידיעתך את מירב הנתונים הנדרשים על מנת שתוכל לבצע החלטה מושכלת באשר לכדאיות התנעת הליך משפטי.

בנוסף, סביר להניח כי עורך הדין יציע לך גם אפשרות של ניהול משא ומתן אל מול הגוף המתרשל, רופא המשפחה באופן של אחריות ישירה למעשיו וקופת החולים באופן של אחריות כמעביד, ואפשרות זו בדרך כלל כרוכה בעליות נמוכות יותר ביחס לעלויות ניהול תביעה בגין טיפול רפואי רשלני של רופא המשפחה.

לקבלת סיוע משפטי אישי ודיסקרטי ליחצו: פנייה לנפגעי רשלנות רפואית

קיראו בהרחבה על: הפרת חובת הזהירות

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (3)

5 stars - based on 3 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

09 בפברואר 2025

פגיעה בגן CHD2 גורמת ל...

מאות מחקרים עדכניים הוכיחו כי מוטציות ושינויים מזעריים בגן CHD2 מעלים את הסיכון להתפתחות אפילפסיה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

תסמונות גנטיות דה נובו...

ישנן עשרות תסמונות גנטיות טריות [דה נובו] שעלולות לגרום לאפילפסיה ולכן חשוב לאבחן אותן כבר בשלב ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה במבנה של כרומוזו...

באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי בהריון ניתן לאבחן כבר בתחילת ההריון עשרות סוגי מוטציות ושינויים במבנה של ...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה