רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עורכת הדין אדרה רוט, מתמחה בייצוג בתביעות על רקע גנטי בשל הפרת חובת היידוע במסגרת מעקב ההריון.

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

אבחון כליית פרסה בעת מעקב ההריון

מחבר: 18/12/2024 13:56

חשוב לאבחן כליית פרסה בעובר בשלב מוקדם ככל שניתן במהלך ההריון, בדרך כלל בעת ביצוע סקירת מערכות, שכן לאבחנה זאת עלולה להיות השפעה קריטית של העובר ובין השאר האפשרות שיסבול מהשלכותיה של בעיה גנטית משמעותית ביותר.

רופאי הנשים שלנו חייבים לאבחן את כליית הפרסה במסגרת מעקב ההריון ובמקרה של אבחון כאמור, להפנות את האם ההריונית לשלל בדיקות משלימות לצורך אבחנה מדוייקת ככל שניתן של הסיבה להופעתו של המום בכליות.

המשמעות של אבחון ממצא כמו כליית פרסה במסגרת סקירת מערכות תלויה בעיקר בקיומם של ממצאים קליניים נוספים, כאשר חשוב לציין שבחלק מהמקרים שבהם מאובחנת כליית פרסה אין המדובר על בעיה משמעותית שתפגע באיכות חייו של העובר ובהחלט ניתן לטפל בבעיה לאחר הלידה.

מאידך, כאשר מאובחנים ממצאים נוספים המתלווים לכליית הפרסה בעובר, ניתן יהיה לחשוד בבעיה כרומוזומלית שאז יגרמו נזקים בריאותיים משמעותיים יותר. במקרים אלו ולאחר אבחון כאמור תופנה האם ההריונית לקבלת ייעוץ גנטי ולבדיקת מי שפיר.

בסקירה המפורטת שלפניך מסבירה עורכת הדין אדרה רוט אודות הדרכים לאבחן כליית פרסה ומשמעותה האפשרית של האבחנה, כמו גם על מקרי רשלנות רפואית שבהם הרופאים לא אבחנו את הבעיה בזמן ההריון או שלא יחסו לה משמעות מספיקה ולא ביצעו בדיקות נדרשות, מה שהוביל ללידת תינוק/ת עם בעיות גנטיות חמורות.

איך זה קורה?

במהלך ההתפתחות העוברית נוצר עובר שלם המורכב מטריליוני תאים, שהתחילו משני תאים בודדים: תא זרע ותא ביצית. בזמן ההריון, מתרחשים תהליכים ביוכימיים מורכבים, חלוקות תאים ונדידה של תאים לאיזורים שונים, מה שיוצר את מבנה הגוף ואת האיברים השונים.

עד שבוע 8 נוצרים רוב האיברים בגוף ומאותו שלב יש גדילה והתפתחות נוספת של האיברים. מאחר שמדובר בתהליך מורכב ביותר, הפרעות שונות יכולות להפריע לו ולגרום להיווצרות מומים, בעיקר בשלבים הראשונים של ההריון, שמהווים שלב קריטי להיווצרות האיברים.

כליית פרסה היא המום השכיח ביותר בכליות, עד כדי כך שאחד מכל 500 אנשים נולד עם המום הזה. כליית פרסה מתאפיינת בפגיעה במיקום, במידת הסיבוב ובאספקת הדם לכליה.

במהלך ההתפתחות העוברית, שתי הכליות מתאחות זו לזו ולובשות צורה של מעין פרסה סביב עמוד השדרה. בעוד שהכליות מופיעות כמקשה אחת, שני השופכנים - הצינורות שמחברים את הכליות עם שלפוחית השתן - נשארים בודדים.

ב-70% מהמקרים הכליה המאוחה לא נמצאת בדיוק במרכז, אלא דווקא נוטה לצד שמאל ובמרבית המקרים הכליות מתאחות בחלק התחתון שלהן ונמצאות נמוך יותר מהמיקום התקין של הכליות, עד כדי שניתן למצוא אותן ממש באגן.

למרות שהכליות מאוחות זו לזו, כל אחת מהן פעילה בזכות עצמה, אם כי בחלק מהמקרים נקודת האיחוי של שתי הכליות מורכבת מרקמת חיבור שאינה פעילה.

למה זה קורה?

הסיבה המדוייקת לכליית פרסה לא ידועה אם כי ניתן לציין כי התופעה אינה תורשתית ואינה עוברת מההורים.

למרות שכליית פרסה מופיעה לפעמים במספר נפשות באותה המשפחה, לא מוכרים גנים ייחודיים שגורמים למום הזה. אף על פי כן, 67% מהאנשים עם תסמונת אדוארדס הם בעלי כליית פרסה, 14-20% מהאנשים עם תסמונת טרנר ו-1% מהאנשים עם תסמונת דאון – כולן תסמונות גנטיות הנגרמות מהפרעות בכרומוזומים.

ישנן מספר תיאוריות המסבירות כיצד נגרמת כליית פרסה. במהלך ההתפתחות העוברית המוקדמת, בסביבות שבועות 4-6 להריון, תאי כליה נודדים ממרכז הגוף לצדדים וכך נוצרות 2 כליות.

במקרה של כליית פרסה, תיאוריה אחת גורסת שמסיבה מסויימת החלק התחתון של כל אחת מהכליות נוגע זה בזה והדבר גורם לאיחוי שלהן. לפי תיאוריה אחרת, גורמים מסויימים יכולים לפגוע בתהליך הנדידה של התאים בתהליך ההתפתחות העוברית, כגון נטילת תרופות וחומרים טרטוגניים (תרופות הגורמות למומים) כמו אלכוהול.

אותם חומרים גם מעלים את השכיחות של היווצרות סרטן בכליה בשלב מאוחר יותר.

החשיבות שבאבחון טרום לידתי של כליית פרסה

במהלך ההריון ניתן לאבחן באמצעות בדיקת אולטרסאונד אם העובר הוא בעל כליית פרסה ולמעשה, מבנה הכליות נבחן בצורה יסודית במסגרת סקירת מערכות שגרתית, שהנה חלק מכל מעקב הריון בישראל.

כפי שכבר כתבנו והסברנו, במרבית המקרים כליית פרסה היא ממצא שפיר, שאינו בא לידי ביטוי בסימפטומים נוספים ואינו דורש טיפול מיוחד.

אם במסגרת מעקב ההריון שלך נמצא כי לעובר יש כליית פרסה אין צורך להילחץ ובמרבית המקרים ההריון ממשיך כרגיל. במקרים מסויימים בהתאם למצב, ידרש טיפול אנטיביוטי לתינוק או טיפול אורולוגי כדי לפתוח את החסימה אם היא קיימת.

בכל מקרה של אבחון כאמור, על הרופא שמלווה את מעקב ההריון שלך לשקול הפניה לקבלת ייעוץ גנטי ומשם לבדיקת מי שפיר (אנו חוזרים וממליצים לכל אשה בהריון לעבור בדיקת מי שפיר - ללא יוצא מן הכלל).

למרות שכליית פרסה לרוב לא מלווה בתסמינים, איתור כליית פרסה בעובר יכולה להוות אינדיקציה למגוון של מוטציות גנטיות משמעותיות.

כך לצורך העניין, כשני שליש מהלוקים בתסמונת אדוארדס יהיו עם כליית פרסה. מדובר בתסמונת הנגרמת מקיום של שלושה עותקים של כרומוזום 18 (מצב המכונה טריזומיה 18), בעוד שהמצב הרגיל הוא שני כרומוזומים. תינוקות עם התסמונת נולדים קטנים וסובלים מבעיות בלב ובאיברים נוספים ביניהם כליית פרסה.

הלוקים בתסמונת אדוארדס לרוב יהיו בעלי ראש ולסת קטנים, אגרופים קפוצים ופגמים בצורת האצבעות. הלוקים בתסמונת סובלים מפיגור שכלי חמור ורובם מתים במהלך השנה הראשונה לחיים.

את התסמונת ניתן לאתר באמצעות בדיקת מי שפיר, סיסי שליה ואף בבדיקת NIPT, שהיא בדיקה לא פולשנית במהלך ההריון שבודקת DNA עוברי שנמצא בדם האם. במקרה של אבחון כליית פרסה, אחד הדברים שהרופאים חייבים לשלול הוא תסמונת אדוארדס כאמור, אותה ניתן לאבחן באמצעות בדיקת מי שפיר לצ'יפ גנטי או בדיקת ה-NIPT כאמור.

תסמונת נוספת שיכולות לבוא עם כליית פרסה היא תסמונת טרנר, שפוגעת בנשים ונגרמת מחסר בכרומוזום X. התסמונת באה לידי ביטוי בבעיה בגדילה ובהתפתחות המינית.

גם תסמונת זו ניתן לאבחן בשלבי ההריון הראשוניים באמצעות בדיקת סיסי שליה או מי שפיר לצ'יפ גנטי כמו גם באמצעות בדיקת NIPT. במקרה של אבחון כליית פרסה בעובר מחובתו של הרופא המלווה את מעקב ההריון לשלול את התסמונת באמצעות הפניית האם ההריונית לקבלת ייעוץ גנטי וביצוע הבדיקות כאמור.

לאורך השנים הצטברו נתונים מחקריים רבים שהוכיחו קשר אפשרי בין תופעה של כליית פרסה לבין תסמונת דאון, שהיא כנראה המוכרת והנפוצה ביותר בין התסמונות הגנטיות. תסמונת דאון המוכרת גם בשם טריזומיה 21 באה לידי ביטוי במוגבלות שכלית ברמה משתנה, עיכוב התפתחותי, מראה ייחודי וסיכון מוגבר לחלות במחלות שונות.

מניתוח תוצאותיהם של מחקרים גנטיים עדכניים ניתן להסיק כי כ-1% מאנשים עם תסמונת דאון הם בעלי כליית פרסה. ושוב, נדגיש כי באמצעות ביצוע בדיקות גנטיות במהלך ההריון ניתן לאבחן נשאות של התסמונת אצל העובר ואין סיבה הגיונית לוותר על הבדיקות הללו, במיוחד שמדברים על טריזומיה 21.

בדיקת ה-NIPT, שהנה כאמור בדיקת דם פשוטה מדמה של האם ונטולת כל סיכון, היא הבדיקה הלא חודרנית המדוייקת ביותר ככל שהדבר נוגע לאבחון תסמונת דאון בשלב העוברי.

במקרה של אבחון כליית פרסה בבדיקת אולטרסאונד שגרתית בזמן ההריון, הרופא שמלווה את מעקב ההריון שלך חייב להסביר על בדיקת ה-NIPT ועל בדיקת מי שפיר לצ'יפ גנטי, אליה תשלח בכל מקרה כל אשה, לאחר בדיקת NIPT שתאבחן מוטציה שעלולה לגרום לטריזומיה 21.

למרות שהתסמונות הגנטיות הללו הן יחסית נדירות באוכלוסייה, ממצא של כליית פרסה מעלה את הסיכוי של התינוק לחלות באחת מהן וככל הנראה, גם בעשרות מוטציות גנטיות משמעותיות אחרות.

ישנם כמה מחקרים שהוכיחו בין השאר כי כליית פרסה עשויה להופיע בילדים ביחד עם מומים נוספים באיברי הגוף השונים ובכלל זאת ביחד עם: מומים בלב, מומים במערכת העיכול ובמבנה השלד.

קיימת חשיבות רבה לאבחון טרום לידתי של כליית פרסה, בכל מקרה, ואין כל סיבה שאבחנה זאת לא תאובחן בשלבי ההתפתחות הראשוניים של העובר ותזכה לתשומת הלב הראויה והתייחסות רפואית הולמת, בעיקר בשל ההשלכות האפשריות של התופעה והגם שברוב המקרים, כאמור, לא נשקפת סכנה משמעותית לעובר בשל כליית הפרסה.

ישנן כמה וכמה הזדמנויות בכל מעקב הריון שגרתי, בהן הרופאים אמורים לזהות את הבעיה בכליות ולפעול בהתאם לנהלים הנדרשים מהם, כפי שהסברנו. ניתן לאבחן את איחוי הכליות במסגרת בדיקת אולטרסאונד שגרתית וכן בעת ביצוע סקירת מערכות לאורך חודשי ההריון.

אבחון שכזה, מחייב שימוש בפרוטוקול מיוחד על מנת לשלול ממצאים נלווים נוספים ובעיקר, הפנייה של האם ההריונית לקבלת ייעוץ גנטי מפורט.

רשלנות רפואית: אימתי?

לאורך השנים האחרונות פנו למשרד אדרה רוט עשרות הורים לילדים עם כליית פרסה, שלא אובחנה בזמן ההריון אלא רק בשלב כלשהו לאחר הלידה, עובדה שכשלעצמה הנה בעייתית במיוחד.

אין כל סיבה, הלכה למעשה, ל"פספוס" של אבחנה כל כך ברורה למעט רשלנות רפואית מצד הרופא הליווה את מעקב ההריון של האם. הממצא החריג ניתן לאבחון פשוט, בבדיקות שגרתיות שכל אשה עוברת בזמן ההריון, ולידת ילד או ילדה עם כליית פרסה הנה תולדה של התרשלות מצד הרופאים שליוו את ההריון. נקודה.

במקרים שבהם כליית הפרסה לא אובחנה בזמן ההריון, לאחר הלידה ובכדי למנוע קרינה מיותרת מהתינוק, מבצעים לתינוק בדיקת אולטרסאונד או בדיקת VCUG שהנה סוג של צילום רנטגן עם חומר ניגוד שמדגים את מערכת השתן וכן בדיקת קראטינין, שמעריכה את התפקוד הכלייתי ומאפשרת לדעת אם ישנה חסימה כלשהי.

צריך לזכור כי לעיתים קרובות אין צורך בכל טיפול רפואי והכליות, למרות האיחוי הנדיר דמוי הפרסה, מתפקדות ללא כל מגבלה. בכשליש מהמקרים כליית פרסה מלווה בבעיות במערכת השתן שגם בהן ניתן לטפל, אם באמצעות תרופות ואם באמצעות התערבות כירורגית.

מה שחייבים לעשות בכל מקרה, הוא בירור גנטי לתינוק, לרוב באמצעות בדיקת דם לצ'יפ גנטי, על מנת לשלול מוטציה גנטית משמעותית שעלולה להשפיע על התפתחותו של התינוק באספקטים רבים. במקרים שבהם תוצאות בדיקת הצ'יפ הגנטי יציגו מוטציה גנטית משמעותית, יכול בהחלט שתקום להורים הזכות להגשת תביעת פיצויים בשל רשלנות רפואית בעילת הולדה בעוולה.

לעיתים, רק לאחר הלידה מתגלה כי לתינוק [או תינוקת] יש כליית פרסה ורק אז, בהמשך לבירור גנטי כאמור, מתגלה כי התינוק סובל משינוי כרומוזומלי משמעותי, שעלול לבוא לידי ביטוי באחת מן התסמונות הגנטיות הנ"ל או תסמונות משמעותיות אחרות.

במצב כזה והגם שכליית הפרסה אינה מום תורשתית, הרי שהעובדה שהרופאים לא אבחנו את הבעיה בהריון ולא הפנו את האם ההריונית לקבלת ייעוץ פרטני ובדיקות גנטיות, היא שהובילה לפגיעה הקשה בתינוק ומכאן שניתן לתבוע פיצויים בשל רשלנות רפואית.

אבחון פוסט לידתי והשפעות אפשריות

אצל מרבית האנשים כליית הפרסה לא מתבטאת בתסמינים ולפיכך, אם לא אובחנה במסגרת מעקב ההריון שלפני הלידה, היא תתגלה לרוב רק בשלב כלשהו לאחר הלידה, לרוב באופן מקרי. התסמינים השכיחים שעשויים להעיד כליית פרסה בילדים הם זיהומים בדרכי השתן וכאבי בטן.

בזמן ההריון, בצורה תקינה הכליות של העובר אמורות להסתובב כ-90 מעלות, אך תנועת הסיבוב של כליית פרסה נפגעת וכתוצאה מכך השופכנים עוברים במסלול לא תקין מהכליה לשלפוחית השתן. בעוד שפעילות הכליות היא לרוב תקינה, המבנה האנטומי החריג שנוצר עלול במיעוט המקרים לגרום לבעיות ולהתבטא בתסמינים.

הסיבוך השכיח ביותר הוא היצרות מוצא אגן הכליה שבאה לידי ביטוי בבעיות בניקוז השתן. 20-60% מהאנשים סובלים מאבנים בכליות. בשל הבעיה בזרימת השתן והשכיחות הגבוהה של אבנים, אנשים רבים עם כליית פרסה סובלים מזיהומים בדרכי השתן.

סיבוכים נוספים הם הרחבה של אגני הכליה (הידרונפרוזיס) ורפלוקס כלייתי. במקרים מסויימים, ילדים עם כליית פרסה סובלים מבעיות במערכת המין. נשים עלולות לסבול מרחם דו-קרני או מרחם עם מחיצה בעוד שגברים עלולים לסבול מסדק בתחתית השופכה המוכר בשם היפוספדיאס או מאשך טמיר.

כמו כן, אנשים עם כליית פרסה הם בעלי סיכון מוגבר לחלות במחלת הסרטן ובעיקר סרטן במערכת השתן. הסרטן השכיח ביותר הוא קרצינומה של תאי הכלייה וסוגים נוספים הם סרטן אפיתל המעבר, גידול ע"ש וילמס, וגידול נדיר יחסית בשם קרצינואיד.

נולד/ה לך תינוק/ת עם כליית פרסה?

במקרה של אבחון פוסט לידתי יש להפנות את הילד או הילדה לבירור גנטי ולמגוון בדיקות כגון CT, על מנת להבין האם התופעה מלווה בממצאים משמעותיים נוספים.

זאת כמובן האחריות והחובה של הרופא בקופת החולים או הרופא המטפל שלך.

בכל מקרה של סיבוכים מהותיים בתפקוד התינוק/ת, חשוב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לאור העובדות שהסברנו. אבחון פוסט לידתי של כליית פרסה אליה נלווים ממצאים רפואיים נוספים, שהנם בעלי משמעות והשפעה על אורח החיים והתפקוד של התינוק/ת, מקים להורים עילה לתביעת פיצויים בשל הרשלנות של הרופאים - שלא אבחנו את הבעיה כבר בתחילת ההריון.

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה נוספת בנושא.

תשובות לשאלות של הורים

לאורך השנים פנו למשרד רוט רשלנות רפואית הורים לילדים שאובחנו רק לאחר הלידה עם כליית פרסה, בניסיון לבדוק, להעריך ולהבין האם קמה להם עילה להגשת תביעת פיצויים בשל רשלנות רפואית.

נתחיל ונסביר כי בכל המקרים שבהם לא נגרמו לילד/ה נזקים בלתי הפיכים, הנלווים לכליית הפרסה, אין אפשרות ריאלית להגיש תביעת פיצויים.

מאידך, במקרים שבהם יתברר רק לאחר הלידה כי הילד/ה סובל/ת מתסמינים משמעותיים נוספים, הנלווים לכליית הפרסה, ובמקום שבו הרופאים לא אבחנו את הממצא הבולט כבר במהלך ההריון, יכול בהחלט שניתן יהיה לבסס עילה להגשת תביעה בשל רשלנות רפואית - בהתאם להיקף הנזקים שנגרמו לילד/ה.

לפניך תשובות של עורכי הדין שלנו כפי שניתנו לשאלות [אנונימיות] של הורים מודאגים.

לאחר הריון תקין שכלל שתי סקירות מערכות תקינות. נולד לנו בן בלידה רגילה. בגיל שנה וחצי לאחר שעלה חשד לעיכוב התפתחותי ביצענו בדיקות שונות. בבדיקת צ'יפ גנטי התגלתה מוטציה גנטית של מחיקה בכרומוזום 17 – 17q12 microdeletion. בבדיקת אולטרסאונד של הכליות התגלתה כליית פרסה Horseshoe kidney. הילד בן 3 כיום ומאובחן על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד בינוני. מה דעתכם?

ניתן וצריך היה לאבחן את כליית הפרסה בהריון וכן את המוטציה הגנטית של מחיקה בכרומוזום 17.

לעניין כלית הפרסה, המדובר באיחוי של שתי הכליות היוצר מבנה דמוי פרסת סוס, זוהי תופעה מוכרת אשר יכולה להיות חסרת משמעות קלינית אולם יש לאבחן אותה בסקירת המערכות, לעדכן את ההורים ולהסביר להם על המשמעות של הממצא שיש בו סיכוי גבוה יותר למוטציות גנטיות בעובר ומומים נוספים.

אם ביצעתם את הסקירות באופן פרטי יש סיכוי רב שקיבלתם דיסקים המתעדים את הסקירות ורצוי מאד לאתר דיסקים אלו ולעשות מהם בהקדם האפשרי עותק נוסף.

העובדה שבסקירות המערכות בהריון אשר כוללות גם בדיקה של כליות העובר לא אובחנה כליית פרסה יכולה להצביע על התרשלות של הסוקר בביצוע הסקירה, מכאן גם החשיבות של עותקי הסקירה אשר ניתן לבחון אותם ולראות אם הכליות של העובר אכן נבדקו כראוי בסקירה והאם הממצא של כלית פרסה נראה בסקירה והוחמץ על ידי הסוקר.

ממצא של כליית פרסה בהריון היה בסבירות גבוהה מביא להמלצה על ביצוע יעוץ גנטי ודיקור מי שפיר, הכולל בדיקת צ'יפ גנטי שיכלה לגלות ללא כל קושי את מוטציית המחיקה 17q12.

חשוב להדגיש כי אף ללא הממצא של כליית פרסה היה הרופא אשר ביצע את מעקב ההריון מחויב להסביר לך על האפשרות לבצע בהריון בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי שכן מוטציות מסוג זה אינן נדירות ועלולות להופיע אצל כל אישה הרה ללא קשר לגילה ואף בהריון ללא ממצאים מחשידים.

מומלץ לפיכך במקרה זה לפנות בהקדם להתייעצות עם עורך דין מומחה ברשלנות רפואית להערכת המקרה שכן את התביעה יש להגיש לבית המשפט בטרם ימלאו לילד 7 שנים.

לאחר הריון תקין ולידה רגילה נולדה לנו ילדה שאובחנה בגיל שנה עם בעיות שמיעה. לאחר בדיקה גנטית התברר שיש לה תסמונת טרנר. הפנו אותנו גם לבדיקות כלליות ומצאו אצלה כליית פרסה שהבנתי שזה מצב מולד. בהריון לא אמרו לנו שיש בעיה כלשהי וגם בסקירות לא נאמר לנו שום דבר שמרמז על בעיה. האם יש עילה לתביעה?

כפי שהסברנו באריכות, כליית פרסה הנו מצב בו שתי הכליות מאוחות זו לזו בדומה לאות האנגלית U וזהו מום מולד, שאמור להתגלות בעת ביצוע סקירת מערכות מלאה הכוללת גם בדיקה של כליות העובר.

על פניו אם הממצא הזה של כליית פרסה לא התגלה בסקירת מערכות יש בהחלט סיכוי סביר כי היתה התרשלות בביצוע הסקירה ובפענוח הממצאים שלה.

תסמונת טרנר Turner syndrome מאופיינת במומים שונים ובין היתר בשכיחות מוגברת של כלית פרסה בעובר. אבחון כנדרש של כלית פרסה בסקירת המערכות היה מביא להפניה לייעוץ גנטי ובדיקת מי שפיר הכוללת בדיקה גנטית שהיתה מאבחנת ללא כל קושי את קיומה של תסמונת טרנר בעוברית.

על פניו נראה כי יש סיכוי סביר שניתן היה להגיע לאבחון של כליית הפרסה ותסמונת טרנר בהריון' אלמלא הרשלנות במעקב ההריון ובסקירת המערכות ויש מקום לבירור המקרה באופן מלא באמצעות פניה אל עורך דין מנוסה בתחום.

הילד שלנו נולד לאחר הריון תקין בו ביצעתי גם שתי סקירות מערכות שהיו תקינות לחלוטין. בגיל שנה וחצי היו לילד כמה אירועים של זיהומים בדרכי השתן שהצריכו אשפוז ובבירורים בבית חולים שכללו גם בדיקת אולטרסאונד לכליות נאמר לנו שיש לו כלית פרסה. הילד החלים והוא במעקב אורולוגי פעם בשנה, אך מעבר לזה אין שום מגבלה. האם יש אפשרות לתביעת רשלנות רפואית על כך שלא גילו את כלית הפרסה בסקירת המערכות?

ככל הנראה שלא.

כליית פרסה הנו מצב מולד של איחוי בין הכליות של העובר, זהו מצב לא נדיר שלעיתים אין לו משמעות קלינית והוא אינו מלווה בבעיות רפואיות נוספות, אם כי על פי הספרות הרפואית אצל ילדים עם ממצא של כלית פרסה יש שכיחות גבוהה מעט יותר של בעיות גנטיות ומומים במערכות גוף אחרות כמו לב ומוח.

במקרה שלכם על פי המתואר כנראה כליית הפרסה הנה ממצא בודד שלא מתלוות אליו מומים או בעיות גנטיות.

אמנם את הממצא של כליית פרסה צריך היה לאבחן בסקירת המערכות בהריון אולם בהינתן שבדיקות נוספות בהריון כמו בדיקת מי שפיר הכוללת גם בדיקת צ'יפ גנטי ו/או אקסום היו תקינות יש להניח כי לא היתה מומלצת הפסקת הריון ובצדק.

בנסיבות המתוארות על פניו נראה כי לא יהיה מקום להגשת תביעת רשלנות רפואית אם כי לפני קבלת החלטה סופית בנושא, מומלץ בהחלט לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.

קריאה נוספת: מתי חייבים להפנות לבדיקת אקו לב עובר?

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (3) | דירוגים (2)

3 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

הקמת ועדת בדיקה במקרה ...

הכירו את הנתונים המטרידים: כמה ועדות בדיקה הוקמו לצורך בדיקת מקרים חריגים וחמורים בבתי החולים ביש...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

עברת ניתוח מעקפים שנכשל?

עברת ניתוח מעקפים שנכשל? עורכת הדין אדרה רוט מסבירה על סיבוכים סיכונים ומקרי רשלנות רפואית...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

האם סטנדרט הרופא הסביר...

עורכת הדין אדרה רוט מציגה ומסבירה את עמדת כנס ים המלח לגבי מבחן הרופא הסביר ומשמעותה לגבי תביעות ...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

אי אבחון תסמונת דנדי-ו...

עורכת הדין אדרה רוט מסבירה על מקרים של רשלנות רפואית באבחון תסמונת דנדי-וולקר במסגרת בדיקות הריון...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

חלוקת האחריות במקרה של...

עורכת הדין אדרה רוט דנה בנושא חלוקת האחריות בין המעורבים במקרים של רשלנות רפואית ומסבירה את ההלכה...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

בהנחיית משרד הבריאות: ...

אלפי נשים זומנו לייעוץ גנטי חוזר מחשש לכך שקיבלו ייעוץ רשלני שעלול להוביל לאיחור באבחון מחלת הסרט...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

התנצלות מצד אנשי הצוות...

האם לדעתך יהיו פחות תביעות רשלנות רפואית אם הרופאים שהתרשלו יקחו אחריות ויתנצלו בפני המטופלים?

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

זנב תביעות הרשלנות הרפ...

עורכת הדין אדרה רוט מסבירה אודות זנב תביעות הרשלנות הרפואית בישראל ומשמעותו כלפי הרופאים וציבור ה...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

יישוב תביעות רשלנות רפ...

עורכת הדין אדרה רוט דנה בהליך אין אשם כדרך אפשרית לפתרון ויישוב תביעות רשלנות רפואית בישראל...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

תסמונת קוסטף ומקרי רשל...

עורכת הדין אדרה רוט מסבירה על הצורך לאבחן נשאות לתסמונת קוסטף לפני ובמהלך ההריון ועל מקרים של רשל...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה