רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

עורכת הדין אדרה רוט, מתמחה בייצוג בתביעות על רקע גנטי בשל הפרת חובת היידוע במסגרת מעקב ההריון.

פנה/י לתיאום פגישה >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית

עו"ד אדרה רוט, בעלת ניסיון רב בייצוג תובעים (בלבד) במקרי סיבוכים בהריון

פנה/י לתיאום פגישה >>

עברת גרידה לצורך הפסקת הריון ונגרמו לך נזקים?

מחבר: 09/12/2024 08:18

הפסקת הריון היא החלטה מורכבת מבחינות רבות. חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה הוא בחירת ההליך הרפואי הבטוח ביותר עבורך, אולם לעתים החלטה זו נקבעת על סמך גיל ההריון.

לכן חשוב להכיר את המשמעויות של גרידה לצורך הפסקת הריון, הסיכונים הכרוכים בה והסיבוכים שעלולים להתגלות במהלכה ולאחריה.

הפסקה יזומה של הריון היא נושא קשה ושנוי במחלוקת בכל רחבי העולם. בעוד שבמדינות מסוימות הזכות להפלה שמורה לכל אשה, מדינות אחרות אוסרות על ביצוע הפלות גם במצבי קיצון המסכנים את האם או העובר.

בישראל ההליך להפסקת הריון מעוגן בחוק העונשין ומתיר הפסקת הריון במקרים מסוימים ובכפוף לאישורה של ועדה להפסקת הריון. אף על פי שלא נפרט בנושא, כדאי להכיר את הזכויות שלך במעמד הוועדה, ההליך עצמו ולאחריו כמו גם את עמדתם של הרבנים לגבי האפשרות להפסיק הריון.

ארגוני סיוע רבים עוזרים לתת מידע מלא והוגן לנשים שעומדות בפני הפסקת הריון מכל סיבה שהיא, עם זאת, חשוב לדעת שיש גופים שמתנגדים באופן גורף להפלות ועלולים לנסות להשפיע על החלטתך.

דבר ראשון, חשוב לדעת שאת לא לבד. על פי הערכות, כ-1 מכל 4 הריונות מסתיים בהפלה יזומה. למרות הקשיים חשוב לשאול את השאלות הנכונות כדי לעבור את ההליך בצורה בטיחותית עם התמיכה הרבה ביותר שתוכלי לקבל.

השיטה להפסקת הריון נקבעת לפי מספר פרמטרים

כיום קיימות מספר שיטות אפשריות כדי להוביל להפלה יזומה. השכיחות ביניהן כוללות גרידה בשאיבה, גרידה מכשירנית (כירורגית) או נטילת תרופות מעודדות הפלה.

הבחירה בין השיטות תלויה במידה רבה בגיל ההריון. כך לדוגמא כאשר גיל ההריון מתקדם, בו שק ההריון ותוכנו כבר גדולים מדי לשאיבה למשל, מחייב במרבית המקרים לעבור גרידה מכשירנית.

נוסף על שיקול זה חשוב לקחת בחשבון גם את המצב הבריאותי שלך, העדפתך האישית ושיקול הדעת של רופא הנשים המלווה אותך בקופת החולים או באופן פרטי.

ככלל, ככל שגיל ההריון מתקדם יותר כך מצטמצמות האפשרויות להליכים השונים וגדלים הסיכויים לחוות סיבוכים משמעותיים כתוצאה מההליך.

בפועל ניתן לבצע הפסקת הריון במקרים הנדרשים בכל שלב, גם לאחר ״שלב החיות״, אשר מוגדר בחוק הישראלי כשבוע 24 ואילך.

שאיבה מול גרידה מכשירנית: מהם ההבדלים?

גרידה בשאיבה נחשבת לשיטה השכיחה והבטוחה ביותר להפסקת הריון בעולם המערבי, אולם לרב מבצעים אותה עד שבוע 12 להריון בלבד. במהלכה מרחיבים את צוואר הרחם תחת הרדמה אזורית בלבד ולאחר מכן שואבים את תוכן שק ההריון.

בצורה זו ניתן לרוקן את הרחם במהירות תוך כדי צמצום הסיכון לאובדן דם משמעותי. השיטה נחשבת בטוחה כיוון שכרוכה בשיעורים נמוכים ביותר של סיבוכים, פחות מ-1% מהמקרים מסתבכים בשל זיהום ברחם או ניקוב (פרפורציה) של הרחם.

סיבוכים משמעותיים יותר כמו חום מתמשך או דימומים קשים שדורשים עירוי מתרחשים ב- 0.2-0.6% מהמקרים.

לעומת שאיבה, גרידה מכשירנית כוללת גירוד פיזי של תוכן חלל הרחם עם מכשיר כירורגי הנקרא קורטה (curette). מכשיר זה משמש גם בגרידות גינקולוגיות לצרכים אחרים, כמו למשל להסרת פוליפים בחלל הרחם או לאבחנה של דימום רחמי חריג, כמו לדוגמא דימום לאחר הלידה PPH

בגרידה מכשירנית לצורך הפסקת הריון ובהשוואה לשאיבה, יש סיכון מוגבר לדימומים תוך רחמיים, כמו גן להדבקויות בתוך חלל הרחם שעלולות להוביל לתסמונת אשרמן.

הפלה במהלך השליש הראשון לעומת השליש השני

כאמור ככל שתוכן שק ההריון גדול יותר, עם התקדמות גיל ההריון, כך ההליך להפסקת ההריון עשוי להיות מורכב יותר. בעוד שגרידה בשאיבה או בצורה מכשירנית משמשים בעיקר להריון בשליש הראשון, בשליש השני לרוב יש צורך לעשות שימוש בשיטות אחרות להפסקת הריון.

אחת מהשיטות הכירורגיות המשמשות להפסקת הריון בשליש השני היא שיטת ״הרחבה ופינוי״ (Dilation & Evacuation). השיטה מבוצעת לרב תחת טשטוש או הרדמה כללית וכוללת הרחבה של צוואר הרחם ופינוי של תוכן הרחם בעזרת כלים כירורגיים שונים.

הליך זה נחשב לשיטה הבטוחה ביותר עבור הריונות מתקדמים (מעל 18 שבועות). כמו כן היא חוסכת את החוויה הרגשית הקשה שכלולה בלידה שקטה, האלטרנטיבה ״התרופתית״ המשמשת להפסקת הריון בשלבים המתקדמים.

ביום שאחרי: מה קורה לאחר הגרידה?

חשוב להשאר במעקב רפואי צמוד לאחר ביצוע הפסקת הריון מכמה טעמים. ישנם טיפולים משלימים שחשוב להקפיד עליהם וכך לדוגמה, לעיתים נשים שסוג הדם שלהן הוא ״מינוס״ נדרשות לקבל זריקה למניעת תגובה חיסונית משובשת לאחר ההפלה.

יתר על כן חשוב להקפיד למדוד חום ולשים לב שלא מתפתחים סיבוכים כלשהם לאחר ההליך, בדומה לכל הליך רפואי אחר. יתכן שיומלץ לך להימנע משימוש בטמפונים בשבועיים לאחר מכן.

להפסקת הריון יש השפעה רגשית משמעותית על האשה. כמו שנשים רבות חוות ירידה במצב הרוח ואף דיכאון לאחר לידה, חשוב לדעת שזו תגובה טבעית שמופיעה לאחר הפסקת הריון וניתן לטפל בה ולשפר אותה. אל תשארי עם תחושות אלה לבדך.

בנוסף, כאשר תרגישי לנכון, ניתן לדון עם הגינקולוג/ית על האפשרויות להריון בעתיד או לחלופין על אמצעים למניעת הריון חוזר בעתיד הקרוב או בכלל.

האם קיימים סיבוכים ארוכי טווח לביצוע גרידה?

לכל הליך כירורגי ישנם סיכונים. כפי שציינו לעיל חלק מהסיכונים כוללים התפתחות של זיהום בחלל הרחם, ניקוב (פרפורציה) שעשוי לדרוש ניתוח חוזר, הדבקויות בחלל הרחם או דימומים מסיביים שעשויים לדרוש קבלת עירויי דם ולעיתים גם הליך כירורגי דחוף.

בכל הנוגע להריון עתידי לאחר הגרידה, מחקרים ארוכי טווח שנעשו על נשים שעברו הריון מציגים תוצאות סותרות. בין היתר קשה להסתמך עליהם כיוון שהם נתונים להטיות מחקריות שונות.

עם זאת נראה שבטווח הארוך אין השפעה חד משמעית על מידת הפוריות. כמו כן אין סיכון מוגבר חד משמעי לסיבוכי הריון בעתיד כמו הריון חוץ רחמי (אקטופי).

הפרעות בפוריות עשויות להופיע בעקבות הדבקויות או הצטלקויות בחלל הרחם שמקשות על השרשת העובר, אולם הן ניתנות לטיפול במרבית המקרים. הסיכון להדבקויות עולה במקרים של זיהום, גרידה חלקית או סיבוכים נוספים בעת ההליך עצמו.

מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין?

כפי שציינו, בכל אחת מהשיטות להפסקת הריון באמצעות גרידה יש גם סיכונים שחשוב לקחת בחשבון. בכל מקרה של פגיעה משמעותית בגופך, לאחר ועקבות גרידה שעברת, ובאם נגרם לך נזק פיזי ונפשי משמעותי, חשוב לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית.

משרד אדרה רוט רשלנות רפואית ייצג לאורך השנים נשים [ובני משפחה] שנפגעו בצורה קשה בשל התרשלות חמורה של רופאים ואנשי צוות רפואי, שהיו מעורבים בפרוצדורה של גרידה. בכל המקרים שבהם מצאנו עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, לקוחות משרדנו זכו לפיצויים בסכומי עתק.

על מנת לבדוק את המקרה שלך לעומק ולהעריך האם ישנה עילה לתביעת פיצויים, נעתיק את התיק הרפואי שלך, וביחד עם מומחה רפואי בתחום הגיניקולגיה נבדוק את השתלשלות הטיפול הרפואי והגרידה שעברת. אנו מבטיחים שתקבלי חוות דעת משפטית מקצועית ומבוססת, לפיה תוכלי לבחור האם להגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית בשל הנזקים שנגרמו לך בזמן הגרידה.

תשובות לשאלות: עורכי הדין שלנו עונים

לאורך השנים טופלו במשרד אדרה רוט מאות מקרי תביעה בהם עלו טענות לנזקים חמורים שנגרמו בשל הליך גרידה, שנעשה בצורה רשלנית וגרם לנזקים חמורים.

לפניך תשובות לשאלות נפוצות שהופנו אלינו, כאשר התשובות עשויות להיות רלוונטיות למקרים רבים אחרים ובין השאר אולי גם במקרה האישי שלך.

לאחר הפסקת הריון באמצעות גרידה בשבוע 14 חלו אצלי שינויים במחזור ולא הצלחתי להכנס להריון טבעי במשך זמן רב. בבדיקת היסטרוסקופיה התברר שדופן הרחם ניזוק קשות. האם ניתן להגיש תביעה?

אחד הסיבוכים הקשים בעקבות גרידה הנו פגיעה בדופן הרחם באופן בו רירית הרחם הופכת להיות דקה מדי מכדי לקלוט הריון ולשמרו בשלבים הראשונים של ההריון. מצב זה מוכר כתסמונת אשרמן Asherman syndrome והוא לעיתים מלווה גם בהידבקויות חוזרות בחלל הרחם.

התפתחות תסמונת אשרמן לאחר גרידה הנה מצב נדיר יחסית ומצריך בחינה של המקרה, כדי להעריך אם הנזק נגרם בשל התרשלות של הרופא הגניקולוג אשר ביצע את הגרידה.

במקרה המתואר ובכל מקרה אחר של קושי להרות לאחר גרידה, מומלץ לפנות לעורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, שיוכל לסייע באיסוף מלוא התיעוד הרפואי והתייעצות עם המומחה הרפואי המתאים ביותר בתחום המיילדות והגניקולוגיה לבחינת המקרה והערכת היקף הנזק שנגרם לך.

במקרים שבהם אכן נותר נזק קבוע, כזה שפוגע לצמיתות בסיכויים להרות, ניתן לבסס עילה להגשת תביעת פיצויים.

זמן קצר לאחר ביצוע גרידה במרפאה פרטית שוחררתי הביתה. המשכתי לדמם ללא הפסקה ולא הצלחתי ליצור קשר עם הרופא שביצע את הגרידה. פניתי לבית חולים ושם התברר כי נוצר לי חור ברחם! עברתי ניתוח חירום וכמעט כרתו לי את הרחם. מה דעתכם?

ניקוב דופן הרחם בעת גרידה הנו סיבוך שעלול להתרחש, אולם ככל שהוא קורה על הרופא אשר מבצע את הגרידה מוטלת החובה לאבחנו במהירות ולטפל בו כדי למנוע סיכון לאבדן הרחם, פגיעה בלתי הפיכה ברחם ואף סיכון חיי האישה.

כדי להעריך אם גרימת הנזק לרחם בעת הגרידה הנו תוצאה של רשלנות רפואית והאם נערכה השגחה ראויה ומספקת לאחר הפעולה, שיכלה לאפשר איתור מוקדם של הסיבוך, יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום המיילדות והגניקולוגיה.

המומחה הרפואי שיבדוק אותך יעריך גם את משמעות הנזק מבחינת האפשרות של פגיעה חלילה בפריון. בהתאם לחוות דעתו של המומחה הרפואי שיבדוק את המקרה, ניתן יהיה לקבל החלטה ברורה לגבי האפשרות להגיש תביעת פיצויים במקרה המתואר.

נכנסתי להריון מחוץ לנישואים ועברתי הפסקת הריון בגרידה במרפאה פרטית, בלי ועדה להפסקת הריון כי רציתי שזה יהיה דיסקרטי לחלוטין. בהליך נגרם לי נזק קשה לרחם. האם אפשר לתבוע את הרופא שביצע את הגרידה למרות שמדובר בהפלה שהנה לכאורה בלתי חוקית?

התשובה בהחלט חיובית.

לפי חוק אסור לרופאים בישראל לבצע הפסקות הריון ללא החלטת ועדה להפסקת הריון אולם גם הפלה שנעשית בניגוד לחוק מחייבת את הרופא בסטנדרט טיפולי סביר ואם נגרם נזק למטופלת בשל התרשלות בביצוע הגרידה או ההפלה הרופא בהחלט חשוף לתביעת רשלנות רפואית.

העובדה שההפלה נעשתה בניגוד לחוק יכולה לגרום לרופא קושי ממשי בהגנה מפני התביעה. גם לתובעת עלול להתעורר קושי במקרה של רשלנות רפואית בהפלה לא חוקית (הפלה שחורה) משום שיתכן כי חברת הביטוח אשר מבטחת את הרופא הגניקולוג בביטוח אחריות מקצועית תתנער מאחריותה, כאשר הפעולה בוצעה בניגוד לחוק ואז גביית הפיצוי תצטרך להתבצע מהרופא עצמו, עניין שהוא לא תמיד פשוט.

לפי הערכות זהירות מדי שנה מתבצעות בישראל אלפי הפלות המנוגדות לחוק, כאשר הן הרופא המבצע את הפעולה והן המטופלת נוטלים סיכון ממשי בפעולה כזו ככל שיש סיבוך או נזק בעקבות ההליך.

איזה פיצוי ניתן לקבל במקרה של תביעה על נזק שנגרם לרחם בעקבות גרידה ואובדן היכולת להרות בעתיד?

היקף הפיצוי במקרה של נזק לרחם או אובדן רחם בעקבות רשלנות רפואית בגרידה משתנה ממקרה למקרה ותלוי בין היתר בגיל האישה, מספר הילדים שיש לבני הזוג ובעוד גורמים כמו נזק נפשי שלעיתים מתלווה לכך.

אובדן רחם או אובדן פוריות של האישה מחייב שימוש בשירותי פונדקאות בישראל או בחו"ל כדי להביא ילדים נוספים לעולם כאשר העלות המוערכת של שירותי פונדקאות לכל לידה הנה כ-300,000 ₪. אם לבני הזוג ילד אחד והם משכנעים את בית המשפט כי מגיע להם פיצויים בגין שני סבבים של פונדקאות כדי להביא עוד 2 ילדים לעולם הרי שאך בגין ראש נזק זה הפיצוי יכול להגיע לסך של כ-600,000 ₪.

פיצויים נוספים ניתנים בגין כאב וסבל, הפסדי שכר, הוצאות רפואיות ועוד. מאחר וחלק גדול מהתביעות מסתיימות בהסדר ולא בפסק דין גם לסיכויי התביעה להתקבל ולחלופין להידחות יש השפעה על גובה הפיצוי הריאלי.

לחצו כאן לקבלת ייעוץ משפטי אישי

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (4) | דירוגים (5)

4 stars - based on 5 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

האם סטנדרט הרופא הסביר...

עורכת הדין אדרה רוט מציגה ומסבירה את עמדת כנס ים המלח לגבי מבחן הרופא הסביר ומשמעותה לגבי תביעות ...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

אי אבחון תסמונת דנדי-ו...

עורכת הדין אדרה רוט מסבירה על מקרים של רשלנות רפואית באבחון תסמונת דנדי-וולקר במסגרת בדיקות הריון...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

חלוקת האחריות במקרה של...

עורכת הדין אדרה רוט דנה בנושא חלוקת האחריות בין המעורבים במקרים של רשלנות רפואית ומסבירה את ההלכה...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

בהנחיית משרד הבריאות: ...

אלפי נשים זומנו לייעוץ גנטי חוזר מחשש לכך שקיבלו ייעוץ רשלני שעלול להוביל לאיחור באבחון מחלת הסרט...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

התנצלות מצד אנשי הצוות...

האם לדעתך יהיו פחות תביעות רשלנות רפואית אם הרופאים שהתרשלו יקחו אחריות ויתנצלו בפני המטופלים?

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

זנב תביעות הרשלנות הרפ...

עורכת הדין אדרה רוט מסבירה אודות זנב תביעות הרשלנות הרפואית בישראל ומשמעותו כלפי הרופאים וציבור ה...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

יישוב תביעות רשלנות רפ...

עורכת הדין אדרה רוט דנה בהליך אין אשם כדרך אפשרית לפתרון ויישוב תביעות רשלנות רפואית בישראל...

קרא עוד

19 בדצמבר 2024

תסמונת קוסטף ומקרי רשל...

עורכת הדין אדרה רוט מסבירה על הצורך לאבחן נשאות לתסמונת קוסטף לפני ובמהלך ההריון ועל מקרים של רשל...

קרא עוד

26 בדצמבר 2024

תגמולי ביטוח סיעודי לי...

הורים רבים אינם מודעים לזכותם לקבלת תגמולי ביטוח סיעודי מקופת החולים של הילד/ה, לאחר שאובחנ/ה על ...

קרא עוד

26 בדצמבר 2024

תביעת ביטוח סיעודי עבו...

עורכת הדין אדרה רוט מובילה בייצוג הורים לילדים בתביעות ביטוח סיעודי מול חברות הביטוח המבטחות את 4...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה