רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
תאריך ושעה

24/12/2017 17:59
ערב טוב עורך דין סולר!

יש לי ילד מקסים בן 15. 15 שנה הילד מקיא, משלשל, רזה להחריד בשנים מסויימות ומנופח להחריד באחרות.

זה התחיל ביום שהוא הגיע מבית החולים. הקאות בלתי פוסקות. אמרו לנו שזה ריפלקס. רצנו בין רופא לרופא. בשלב כלשהו התחיל להופיע דם בהקאות. וכל פעם נתנו טיפול נקודתי ואמרו "עד שהוא ישב זה יעבור. עד שהוא ילך זה יעבור".

שנים רבות הבן שלי לא ישן יותר משעה שעתיים רצוף בלילה ותמיד התעורר ביקיצות אימה של כאב. שנים רבות הבן שלי היה על הידיים כל יום כל היום. שנים רבות שהבן שלי הפסיד כל שנה עשרות ימי גן או עשרות ימי בית ספר.

כאשר הוא היה תינוק מטפלות נטשו אותנו (ורק אחת, מלאכית נשארה איתנו ובאה כל בוקר לעבודה עם שלוש חולצות להחלפה והפכה את הבן שלי לנסיך שלה). אפילו בלילה הוא ישן עלי על הידיים במיטה (כי אי אפשר היה להשכיבו על הגב פן יקיא ויחנק) ועד היום לפעמים קשה לו לישון לבד במיטתו.

עברנו עשרות בדיקות ב-2 בתי חולים. עשרות רופאים. הכל היה תקין. גם הגסטרוסקופיה לא הראתה שום דבר חד משמעי. עברנו מרופא לרופא ובשלב כלשהו חלקם נתנו לנו להרגיש כאילו זו בעיה פסיכולוגית שלנו או של הילד.

באיזשהו שלב הרפנו אבל הבעיות לא נעלמו. בשלב כלשהו החלטתי להפסיק לתת לו חלב (הייתה לי הרגשה...). אחרי חודש הלכתי לרופא גסטרו נחשב, מנהל מחלקה, והוא אמר לי מול הילד "את משגעת את הילד"... אז הקוטג' והחלב והשוקו חזרו לתפריט.

לפני שלוש שנים, כאשר הבן שלי היה כבר בן 12, הלכתי שוב לאותו רופא גסטרו. דרשתי עוד בדיקת גסטרוסקופיה. הוא נתן הפנייה תוך כדי אולטימטום "בתנאי שזו הבדיקה האחרונה שאליה את שולחת את הילד הזה". הבדיקה התבצעה בבית החולים איכילוב ובה גילו שלילד יש תאים אלרגנים בוושט. המקור כנראה ממזון כלשהו.

מאותו רגע הרופאים התחילו להתייחס ברצינות, אלא שהפיתרון שהם הציעו היה – במקום לחפש את מקור הבעיה, לתת סטרואידים.

הלכנו שוב להתייעצות עם כמה רופאים. הבנו שהידע באלרגיות למזון מועטה. התחלנו לקרוא לבד. אבא שלי (פרופסור באוניברסיטה) הביא לנו מאמרים מדעיים. ישבנו וקראנו מאמרים.

הפכנו למומחים בתחום. יצרנו קשר עם המומחה מספר אחד בעולם בנושא המחלה שיש לה אפילו שם – EOE. אותו מומחה הפנה אותנו לרופא אחר בבית חולים וולפסון שהוא מומחה בארץ בתחום הזה.

התחלנו דיאטת אלמינציה (מורידים שמונה עד עשרה מרכיבי מזון שיכולים לגרום לאלגריה ומוסיפים אחד אחד. אחרי כל הוספה או שתי הוספות עושים בדיקת גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה).

כל התהליך נמשך קרוב לשנתיים. וכל גסטרוסקופיה שעשינו הראתה תוצאה תקינה – כלומר לא נמצא מקור המזון שגורם לבעיה. התקווה היתה בחלב שהוא המרכיב מזון האחרון שהוסף.

היום קיבלנו את התוצאות של הגסטרוסקופיה האחרונה. הבן שלי אלגרי לחלב. האמת שעדיין לא ברור האם זו ממש אלרגיה או האם החלב גורם לגירוי בקיבה ובעקבות זאת עלייה חומצה לוושט. אבל לנו זה כבר ממש משנה כי בין אם מקור הבעיה כך או כך אנחנו כבר יודעים איך להפסיק אותה – פשוט להפסיק עם מוצרי חלב.


15 שנה עברו מהיום בו הבן שלי הגיע הביתה מבית החולים. כבר ביום הזה הוא הקיא (אז חשבנו שהוא סתם פולט) ואני חשבתי לעצמי – הוא לא אוכל מטרנה. הוא לא אוכל סימילאק. הוא שותה את הדבר הטוב ביותר, חלב אם. אז זהו שלא. חלבון חלב מסתבר עובר בחלב אם (ואני שתיתי חלב).

הרגשת השמחה שלי היום על כך שסוף סוף עלינו על הבעיה אדירה (טוב ויש עוד בונוס – תורמת פחות ילד קרבי אחד לצבא). מצד שני הרגשת הכישלון תהומית. מעלנו בתקפידנו כהורים בכך שלא נלחמנו יותר למצוא את הפיתרון קודם לכן.

כל הסיפור הזה גבה מהבן שלי ומכל המשפחה מחיר שאני לא יכולה אפילו לתאר אותו במילים. אבל בעיקר אני מרגישה אכזבה מהממסד הרפואי כולו. הורים מגיעים לרופא ואומרים יש בעיה. והרופא אומר נחכה עוד חודש עוד חודשיים והבעיה לא נפתרת. הרופא נותן להורים להרגיש שהבעיה אצלהם... אז ההורים עוזבים את הרופא, עוברים לרופא אחר וחוזר חלילה.

רק כאשר הרופאים ראו במו עיניים את התאים האלרגנים בוושט הם התחילו להתייחס ברצינות לבעיה שלנו.

זה מצב לא תקין, רקוב, לא הגיוני. בטוחה שהתייחסות רצינית יותר הייתה יכולה לצמצם את שנות הסבל של הבן שלי. הייתי חייבת לשתף. מהסיפור הזה אפשר להסיק המון מסקנות ומקווה שאולי הוא יכול לסייע לאחרים שבמצב דומה לשלנו.

ועכשיו, מעבר לסיפור שסיפרתי, רציתי להבין את המצב המשפטי. האם יכול להיות שהתעללות של 15 שנים בילד ובנו ההורים, אי גילוי הבעיה ולמעשה אי מתן טיפול רפואי הולם מהווים רשלנות רפואית וניתן להגיש תביעה? האם למשרדך ניסיון קודם במקרים דומים?

תודה על הבמה ועל האפשרות לפרסם את המקרה ולהתייעץ.

גילי
ייעוץ אישי



רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

06 באפריל 2025

תנאי שימוש ותקנון

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר Malpractice המנוהל על ידי משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפ...

קרא עוד

08 באפריל 2025

נגישות באתר האינטרנט ו...

אנו נותנים שירותים משפטיים מזה למעלה מ-20 שנה, לאלפי משפחות, הורים לילדים בעלי מוגבלויות ולכן מיי...

קרא עוד

15 באפריל 2025

פגיעה בגן SYNGAP1

הפגיעה בגן SYNGAP1 הנה אחד מהגורמים הגנטיים העיקריים להתפתחות אוטיזם ואפילפסיה, ולכן חשוב לאבחן א...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה