רופא עור טיפל בך בצורה רשלנית? רוצה להגיש תביעה?
רופא עור (Dermatologist) עוסק באבחון וטיפול בבעיות ומחלות בעור וברקמות נלוות לו, דוגמת ציפורניים ושיער.
רשלנות מצידו של רופא עור - מקרים נפוצים ודוגמאות
- כשל באבחון מקור פריחות ואלרגיות שונות (סוגי מזון, אבקנים בטבע, נטילת תרופות וכד')
- זיהוי מוטעה של מחלות עור - ראשוניות, משניות, סיסטמיות וזיהומיות וסוגים שונים של סרטן העור (מלנומה, קרצינומה, קפוסי סרקומה ועוד)
- מתן טיפול בלתי מתאים לבעיות כגון הרפס, אקנה, גרדת, פטרת ואסתמה של העור (Atopic dermatitis)
עילות להגשת תביעת רשלנות רפואית נגד רופאי עור
- חוסר אבחון, איחור באבחון או אבחון שגוי של מחלה או גידול בעור, אשר הובילו לאי מתן טיפול, השהייתו או החלטה על טיפול רפואי מוטעה ובלתי מתאים בנסיבות המקרה באופן, שהסב נזק גופני לחולה. בתחום זה נדרש קיום מעקב אחר ארבעת הגימלים - גודל, גוון, גיאומטריה וגבולות לצורך מניעת החמצת איתור נקודות חן חשודות וחריגות
- אי לקיחת אנמנזה כנדרש - תשאול לגבי רקע אישי וגנטיקה משפחתית; חוסר התחשבות בהיות המטופל בקבוצת סיכון עקב חשיפה ממושכת לשמש, חומרים מסוכנים, קרינה אולטרה סגולה בדרגות גבוהות, גוון בהיר של עור, עיניים ושיער וכד'. בנוסף, חוסר התחקות אחר סימנים גופניים, שעשויים להוות זרז או להצביע על התפתחות מחלות וגידולים, כמו: צלקות, כוויות וזיהומים בעור; דלקת כרונית או כיבים בעור; מחלות רקע; נטילת תרופות ועוד. בנוסף, נדרשת התרשמות אישית של הרופא מהבעיה ועל פי תלונות המטופל
- אי הפניה לביצוע בדיקות רלוונטיות - בדיקה פתולוגית באמצעות נטילת ביופסיה בשיטות שונות; בדיקת מערכת הלימפה לאבחון שלבי התפתחות סרטן העור; בדיקת היקף, עומק ומידת התפשטות הנגע וכדומה
- חוסר מעקב אחר בדיקות רפואיות כנדרש במקרים מסויימים
- פענוח רשלני של ממצאי הבדיקות, שהוביל לדיאגנוזה שגויה וקבלת החלטות מוטעות
- טיפול בלתי מקצועי ומיומן, תוך הפרת חובת הזהירות וסטיה ממבחן הרופא הסביר
- הפרת דרישת הסכמה מדעת
- אי קיום תיעוד רפואי או תיק רפואי חסר וחלקי
- רשלנות במתן תכשירים תרופתיים - בהיבט סוג, מינון ובדיקת רגישות המטופל
הערכת נזק באמצעות עורך דין ודוגמאות מפסקי דין רלוונטיים
הליך ת"א 447/02 עזבון המנוח משה גולובי ז"ל נגד מכבי שירותי בריאות עסק בתביעת רשלנות רפואית, שהוגשה על ידי אלמנת המנוח וילדיו בטענה, כי פטירתו ארעה כתוצאה מטיפול רשלני, שניתן למנוח על ידי רופא עור עצמאי, שהועסק בקופה.
התביעה התבססה על טענת רשלנות בהסרת נגע, שהופיע במצחו של המנוח ואשר אובחן כגידול מסוג מלנומה. עקב התרשלות הרופא שב והופיע הגידול לאחר שהוסר, בהיקף נרחב ותוך שליחת גרורות לבלוטות הלימפה, הכבד, המוח והעצמות, דבר שהוביל לפטירת המנוח.
נפסק, כי הטיפול שניתן למנוח היה רשלני, לא מקובל ובלתי מתאים לאופי הגידול, אגב סטיה מחובת הזהירות, המוטלת על הרופא ואי עמידה במבחן הרופא הסביר.
עילה נוספת נמצאה באי מתן הנחיה למטופל להימצא תחת מעקב רפואי לאחר ההליך הראשון, מחדל שהוביל להעצמת הנזק. הפיצוי שהוטל על הרופא והקופה עמד על סכום של כשני מליון ש"ח.
הליך ת"א 5426/03 דורון איתמר נ’ קופת חולים מכבי עסק בתביעת רשלנות רפואית בגין איחור באבחון סרטן עור מסוג מלנומה, שהתגלה אצל התובע בשנת 2001, כעשרים שנה לאחר שהחל מעקב וטיפולים אצל רופאת עור, המועסקת אצל הנתבעת.
ממצאי ביופסיה שבוצעה לתובע בשנת 1997, היו תקינים ולא הצביעו על חשד לגידול מסוג מלנומה. בית המשפט התרשם, כי לאורך השנים טיפלה הרופאה בתובע במקצועיות, תוך עריכת מעקבים תקופתיים ומתן הסבר לגבי הבדיקות שביצעה.
בפסק הדין נקבע כי לא עלה בידי התובע להוכיח קשר סיבתי בין ממצאי הבדיקה, שנערכה לו לבין סרטן העור, שהתפתח אצלו לימים ולפיכך אין להאשים את הרופאה בהפרת דרישת הסכמה מדעת או בעוולות רשלנות / תקיפה. התביעה נדחתה.
רוצים להתייעץ בנושא תביעה נגד רופא עור? ליחצו: פורום רשלנות רפואית
לקבלת סיוע משפטי אישי ודיסקרטי ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית