הגשת תביעת רשלנות רפואית נגד רופא ילדים
רופאי ילדים עוסקים ומתמחים בנושאי רפואת ילדים (pediatrics) המתמקדת במתן שירותי רפואה ייעודים, המותאמים עבור תינוקות, ילדים ומתבגרים.
הטיפול ניתן לכל ילד לפי שלב התפתחותו ותוך שימת לב לשינויים הפיזיולוגיים ולקצב הגדילה. תחום רפואת ילדים משתרע על פני מגוון התמחויות, במקביל לענפים המרכזיים ברפואת מבוגרים, תוך אדפטציה לילדים ובדגש על השוני הפיזיולוגי בין שתי קבוצות הגיל.
רפואת ילדים, על מגוון תתי ההתמחויות שבה, מזמנת כר נרחב של עילות לתביעת רשלנות רפואית בגין מצבים רפואיים, המאפיינים את אוכלוסיית הילדים וכן בשל הפרת דרישת הסכמה מדעת, המתחדדת אצל קטינים.
מקרים נפוצים - תביעות רשלנות רפואית נגד רופאי ילדים
- חוסר התחקות אחר מומים מולדים ומחלות כרוניות
- רשלנות באבחון ובטיפול במחלות זיהומיות השכיחות בקרב ילדים
- רשלנות במתן חיסונים
- בחירה בטיפול שאינו מתאים למימדי גופו של הילד ולקצב גדילתו
- אי עריכת מעקב ראוי אחר התפתחות הילד לרבות חוסר אבחון חריגות מהנורמה, גדילה מואצת או עיכוב בהתפתחות
- אי עמידה על מחלות המאפיינות ילדים, בהתאם לגיל ועל פי קטגוריות עיקריות: מחלות עד גיל שנה, מחלות זיהומיות, ליקויים גנטיים, אלרגיות, כשלים במערכת החיסון
עילות להגשת תביעה נגד רופא ילדים רשלן
חוסר אבחון, אבחון מאוחר או שגוי של בעיה רפואית, ממנה סובל הילד ובעקבות כך אי מתן טיפול נדרש, השהיית הטיפול או בחירה בטיפול בלתי מתאים בנסיבות המקרה, אשר החמירו את מצבו הרפואי של הילד או הסבו לו נזק גופני.
- אי לקיחת אנמנזה כנדרש - לרבות התחקות אחר עבר רפואי אישי של הילד ורקע משפחתי והתרשמות מתסמיני המחלה. תהליך זה מורכב יותר בילדים, באשר קיימת אצלם נטייה להדחקת כאבים ומסירת אינפורמציה חלקית, דבר המוביל לקושי באיתור הבעיה הרפואית
- מתן טיפול רשלני לילד, המתבטא בחוסר מיומנות ומקצועיות תוך הפרת חובת הזהירות, המוטלת על הרופא וסטייה מאמות המידה, המצופות ממנו במסגרת מבחן הרופא הסביר
- רשלנות במתן טיפול תרופתי לילד מבחינת סוג מינון ובדיקת רגישותו לתכשיר
- אי עמידה בדרישת הסכמה מדעת - כלפי ההורים, המשמשים כאפוטרופוסים הטבעיים לילדיהם ובשילוב מטופלים שהם מתבגרים
- אי ביצוע רישום רפואי או עריכתו באופן לקוי
- חוסר הפניה של רופא הילדים, כגורם ראשוני בשרשרת הטיפול, לבדיקות לצורך בירור מקיף ולמומחים רלוונטיים בתחומי רפואת ילדים
- חוסר מעקב אחר תוצאות הבדיקות אליהן הופנה המטפל על ידי הרופא
- פענוח שגוי של ממצאי הבדיקות אשר הוביל לגיבוש דיאגנוזה מוטעית
קיראו בהרחבה בנושא: אבחון תסמונת איקס שביר
פסקי דין מרכזיים שדנו בתביעות רשלנות נגד רופאי ילדים
הליך ע"א 98 / 5664 ד"ר איילה קאושנסקי נ’ ניר מלול עסק ברשלנות רופאת ילדים באבחון פגם מולד באשכיו של הילד. במקרה זה, רק בהיות הילד בן 12 התגלה בבדיקה, שנערכה בבית הספר, כי אשכיו אינם מצויים בשק האשכים וכי מדובר בפגם מולד.
הילד נשלח לביצוע ניתוח מתקן, אך בשל הגילוי המאוחר נפגע כושר פוריותו ונגרמה לו עקרות מוחלטת.
בית המשפט פסק, כי התרשלות הרופאה הינה בכך, שאבחנה את הפגם בהיות הילד בן שנה אך לא פעלה בהתאם למצופה מרופא סביר בנסיבות העניין. נמצא, כי קיים קשר סיבתי בין התרשלותה לבין הנזק שנגרם הילד.
בנוסף, נקבעה אחריות שילוחית של קופת חולים בגין מחדלה של הרופאה, המועסקת אצלה. לילד והוריו נפסק פיצוי בסכום כולל של 170,000 ש"ח בגין נזק בלתי ממוני, חוסר היכולת ללדת ילדים בעתיד ועבור הוצאות, שהוציאו ההורים מכיסם.
הליך ע"א 437/73 אמירה עאיק (קטינה) נ’ ד"ר סלומון רוזמרין עסק בתביעת רשלנות רפואית, שעילתה טיפול בתינוקת, שסבלה מכוויות ברקמות ומהיצרות הושט לאחר שתיית סודה קאוסטית.
נטען, כי הרופא התרשל בכך, שלא ביצע לתינוקת שטיפה של הוושט והקיבה לסילוק החומר הרעיל ולא הורה על אשפוזה לאלתר לצורך קבלת טיפול. בית המשפט פסק, כי הרופא אכן התרשל אגב הפרת חובת הזהירות, המוטלת עליו וסטייה מסטנדרט הרופא הסביר.
לקבלת סיוע אישי ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית
בואו להתייעץ עם מומחים ועורכי דין: פורום רשלנות רפואית