מי ישלם לך עבור טיפולים רפואיים בעבר ובעתיד?
נפגעי אירועי רשלנות רפואית נזקקים למגוון רחב של טיפולים רפואיים, בהתאם לאופי הפגיעה ודרגת חומרתה. בנוסף, הם נדרשים להשגחה רפואית שוטפת במסגרת בדיקות מעקב וביקורות, המבוצעות מעת לעת.
הכרה בעלויות הנכללות בראש נזק זה, אשר מתייחס לעבר וצופה פני עתיד, מבוססת על הצבעה על הצורך של הניזוק בטיפולים רפואיים למיניהם במסגרת חוות הדעת הרפואית, המוגשת מטעמו לבית המשפט.
חישוב גובה הפיצוי עבור מימון טיפולים רפואיים בעבר ובעתיד
לצורך הכרה בפיצוי בגין ראש נזק זה וקביעת שיעורו נדרש הנפגע להציג בפני בית המשפט אסמכתאות, המעידות על התשלומים, שהוציא מכיסו בגין קבלת טיפולים רפואיים.
לפיכך, מומלץ לניזוק להקפיד לאסוף את כל הקבלות בגין טיפולים שעבר בעקבות האירוע הרשלני. חישוב הפיצוי לתקופת העבר ישליך על קביעת אומדן ההוצאות לעתיד ככל שהצורך בטיפולים הרפואיים, להם נדרש הנפגע, מצוין במסגרת חוות הדעת הרפואית.
מתן הפיצוי יוכר במידה שיעלה בידי התובע לשכנע את בית המשפט, כי הדרישה סבירה ומקובלת ונועדה לסיפוק צרכיו באופן הוגן והולם.
לצורך קבלת החזר עלות טיפולים רפואיים יש להוכיח קשר ישיר בין הטיפול הניתן לבין הפגיעה שנגרמה, מבחינת כמות ואיכות. לפיכך, נסיבות של עודף טיפולים או קבלת טיפול, שאינו מתיישב עם אופי הפגיעה וחומרתה, לא יזכו בפיצוי.
פיצויים יפסקו עבור טיפולים, אשר קופת החולים אינה משתתפת כלל בנטל מימונם או נושאת בו באופן חלקי. במקרה זה, גובה ההחזר ינתן כתוספת לסכום, המסובסד על ידי קופת החולים, אשר מונחית בעניין מכוח חוק ביטוח בריאות ממלכתי.
העלויות הנכללות במסגרת טיפולים רפואיים
ההוצאות אשר נתבעות בראש נזק זה, הנן עבור קבלת טיפול רפואי ראשוני ולעיתים מציל חיים לאחר קרות האירוע הרשלני ובגין טיפולים רפואיים, בדיקות ובירורים מקיפים, להם נזקק הנפגע בהמשך, לצורכי ריפוי ושיקום כמו גם עבור התפתחות נזקים משניים ופגיעות נוספות.
על הטיפולים הרפואיים השכיחים נמנים: בדיקות רפואיות שגרתיות; בדיקות מעבדה; צילומי רנטגן; בדיקות הדמיה כמו CT, MRI, ENG, EMG; הפניה לרופאים מקצועיים ומומחים בתחומים שונים; מכונים ומרפאות לשיקום רפואי; ריפוי באיזוטופים וחומרים אחרים; טיפולים נפשיים - פסיכואנליטיים ופסיכותרפיים; אשפוזים במוסדות ציבוריים או מוסדות, שהוכרו על ידי משרד הבריאות; עלויות ציוד רפואי - דוגמת מכשור ונעליים אורתופדיים, פרותזות, שיניים תותבות, מכשירי שמיעה ומשקפיים.
לגבי טיפולים בחו"ל - ככלל, הפיצויים מתייחסים לטיפול רפואי אשר ניתן בגבולות מדינת ישראל. החזר הוצאות עבור טיפול רפואי בחו"ל יוכר רק במידה ויוכח, כי לא קיימת אפשרות לקבל את הטיפול הנדרש או טיפול חלופי בארץ וכי מדובר בצורך רפואי ממשי של הנפגע, אשר צויין בחוות הדעת הרפואית, ככל שמדובר בטיפול, הנכלל בחוק ביטוח בריאות ממלכתי.
פסקי דין בנושא קביעת גובה הפיצוי עבור ראש נזק טיפולים רפואיים
בהליך 000078/94 צ'יבוטארו גיל נ' סהר חברה ישראלית לביטוח נפסק, כי פיצויים יוכרו עבור טיפולים רפואיים או מעין רפואיים, שקופת החולים לא תממן או תעניק לנפגע או לצורך מימון טיפול דחוף, אשר ינתן במסגרת פרטית ולא באמצעות קופת החולים.
בין הטיפולים הרפואיים או הפרה-רפואיים, אשר חורגים מהטיפולים הנהוגים בשגרה והוכרו על ידי בית המשפט בנסיבות המקרה: ריפוי בדיבור, ריפוי בעיסוק באמצעות מחשב, טיפולים רפואיים בבעיות חריגות, אשר עשויות להתפתח בעתיד ולא ימומנו על ידי קופת החולים וכן פנייה לקבלת טיפול או רכישת ציוד רפואי באופן פרטי, כאשר שירות זה מתעכב בקופת החולים ויש בו צורך מיידי.
בית המשפט אמד את סך ההוצאות, הצפויות בהקשר זה ופסק בגין טיפולים רפואיים עתידיים סכום כולל וגלובלי בסך של כ 300,000 ש"ח, עבור יתרת תוחלת חייו של הנפגע.
לקבלת סיוע אישי ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית
בואו לדבר עם מומחים ועורכי דין: פורום רשלנות רפואית