בכל מקרה של חשש מפני פגיעה או נזק גופני שנגרם לך, כתוצאה ולאחר ניתוח הקטנת / הגדלת חזה רצוי להקדים ולהתייעץ עם עורך דין מנוסה ובעת הצורך גם עם מומחה לרפואה פלסטית, על מנת להעריך את מצבך הרפואי, היקף הנזק שנגרם לך ואת האפשרות להגיש תביעת פיצויים בעילת רשלנות רפואית כנגד האחראיים.
מקרי רשלנות לפני ניתוח הקטנה או הגדלת חזה
בתי המשפט בישראל קבעו בכמה פסקי דין חשובים כי חובת הגילוי של הרופא המנתח לפני ניתוח אלקטיבי, גדולה ורחבה יותר מאשר לפני פרוצדורה רפואית אחרת - שאינה נערכת מבחירה.
הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהמנותחת במקרה הזה מגיעה לביצוע פרוצדורה שאינה דחופה ועומדת להתבצע מבחירה חופשית ועל מנת לשפר את מראה גופה.
חובת הגילוי והבדיקות אותן יש לערוך למבקשת הגדלת חזה או הקטנתו היא רחבה ביותר.
על המטפל למסור למטופלת מראש אודות כל סיבוך אפשרי וכל סיכון שכרוך בביצוע הניתוח המבוקש.
חובת גילוי זו גדולה ומוגברת ביחס לחובה זהה שחלה גם בכל ניתוח אחר ומכאן שעל המנתח להקדים ולהסביר למנותחת כל פרט ופרט באשר לסיבוכים האפשריים במהלך ואחרי הניתוח, בתהליך ההחלמה.
לכן במקום בו נגרמו למנותחת נזקים לאחר הניתוח, בלא שהיא ידעה על האפשרות להתרחשותם של אותם סיבוכים / סיכונים, קמה לה הזכות להגיש תביעת פיצויים כנגד הרופא המתנח שהפר את חובת הגילוי המוגברת בסוג של ניתוחים (בהנחה שנגרמו לה נזקים כמובן).
כך לדוגמא, על הרופא המנתח לבצע בדיקות מקיפות לגבי מצב בריאותה של המנותחת הפוטנציאלית, על מנת להעריך את התאמתה לניתוח מסוג זה.
בהתאם לתוצאות הבדיקות יהיה על הרופא לעדכן ולהסביר לך את כל הסיכונים והסיבוכים האפשריים, עוד במהלך פגישות ההכנה ולפני קביעת מועד סופי לניתוח
המנותחת מבחינתה תהיה חייבת לחתום על טופס הסכמה לניתוח לפני המועד המתוכנן לביצועו.
בטופס זה היא למעשה מאשרת בחתימת ידה כי קיבלה מהמנתח והבינה בדיוק את ההסברים, הסיבוכים האפשריים ואת כל הנגע לגבי תוצאותיו הצפויות של הניתוח שתעבור בקרוב, כמו גם את כל הנוגע לתופעות לוואי שעשויות להופיע לאחר הניתוח - בתקופת ההחלמה ממנו.
חשוב להדגיש כי החתמתה של המנותחת על טופס הסכמה לניתוח צריכה להתבצע מבעוד מועד, ולא בסמוך למועד הניתוח - כך לפי פסיקותיו השונות של בית המשפט בישראל בתביעות רשלנות רפואית שהוגשו על ידי נפגעים בעבר.
רשלנות במהלך ניתוח פלסטי
בניתוח עצמו יכולים להיגרם מספר סיבוכים הקשורים לאיכות הטיפול, אם התוצאה שהתקבלה אינה סימטרית, או שהניתוח התבצע בטכניקה לא נכונה או מיושנת יתכן וניתן לתבוע על טיפול רשלני שיזכה בפיצוי.
כמו כן, ישנם סיבוכים לא מעטים הקשורים לעובדה כי המדובר בניתוח המתבצע תחת הרדמה מלאה ולעיתים ישנן בעיות ותקלות הנובעות מאי נוכחותו של רופא מרדים בחדר הניתוח או מטעות במינון חומר ההרדמה שניתן למנותחת.
רשלנות לאחר סיומו של ניתוח פלסטי להגדלת חזה
מתפקידו של הרופא המטפל להשגיח על המטופלת גם לאחר הניתוח באמצעות מעקב קפדני, בדיקות מתאימות והנחיות מדוייקות לגבי תקופת ההחלמה.
אי ביצוע מעקב רפואי קפדני עלול להוביל להתפתחות של בעיות רפואיות שיכולות לגרום החמרה מיותרת במצבה של המנותחת, בתקופת ההחלמה שבסמוך לאחר הניתוח. בשנים האחרונות נדונו בבית המשפט לא מעט תביעות נזיקין בעילת רשלנות רפואית שבהן הוכח כי הזנחה מצד הרופא המנתח לאחר הניתוח הובילה לפגיעה בריאותית חמורה במנותחת.
יש לזכור כי לא כל ניתוח שאינו מצליח ואינו עולה בקנה אחד עם שאיפותיה של המנותחת יכול להקים עילה להגשת תביעת פיצויים. למעשה, במהלך ההסברים שלפני הליך הכירורגי הרופא אמור להסביר גם בנקודה זאת.
בכל מקרה שבו את חוששת כי הניתוח שעברת הסב לך נזקים גופניים או נפשיים, רצוי להתייעץ באופן אישי עם עורך דין מנוסה בתחום, על מנת לבחון לעומק את השתלשלות האירועים מיום פגישתך הראשונה עם המנתח ועד אחרי תקופת ההחלמה.
קיראו בהרחבה על: ניתוח הרמת חזה שתלי סיליקון ומקרי רשלנות רפואית
בואי לבחון את המקרה האישי שלך ביחד עם אנשי המקצוע!
לפני כל ניתוח הנעשה באופן פרטי מומלץ ביותר להתייעץ לפחות עם 2 רופאים שונים, במטרה להתכונן בצורה הטובה ביותר לשינוי הפלסטי שאת מתכוונת לבצע. רוב רובם של ההליכים הכירורגיים להקטנת / הגדלת חזה מצליחים והתוצאות שלהם מעולות.
אם במקרה שלך נותרו צלקות, א-סמטריה, נגרמו לך זיהומים או בכל בעיה אחרת - תוכלי ללחוץ כאן ולפנות לשיחת יעוץ אישית עם עורך דין.
משרדו של עורך דין עופר סולר מטפל מזה שנים ארוכות במאות מקרים של תביעות משפטיות עקב רשלנות רפואית בניתוחי חזה פלסטיים.
כפי שכבר ציינו, אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם מיטב המומחים לכירורגיה פלסטית בישראל, ונשמח להפגש איתך על מנת לבדוק את זכויותיך המשפטיות והרפואיות.
עברת ניתוח בחזה ונגרמו לך נזקים? רוצה להתייעץ?
חייגי לשיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 03-6081818