קיבלת טיפול רשלני אצל רופא אף אוזן גרון?
יש לך קשיים בבליעה, שורף לך הגרון, אתה מצונן ומנוזל, יש לך כאבים באוזניים? למי תפנה...כמובן אל רופא אף אוזן גרון Otolaryngology or ENT - ear, nose and throat.
מי מאיתנו לא חווה בילדותו או בבגרותו דלקות אוזניים, דלקות גרון, צינון וכדומה. בעיות, מחלות והפרעות אלו יטפלו על ידי רופא מומחה בENT. רופא מומחה באף אוזן וגרון מתעסק בנוסף למחלות הקשורות לאף, לאוזן ולגרון גם בבעיות ראש וצוואר כחלק בלתי נפרד.
אילו בעיות, מחלות והפרעות מאפיינות את רפואת אף אוזן וגרון?
קשת המומחיות והמיומנויות של רופא ENT הינה רחבה. להלן מספר דוגמאות למחלות והפרעות שכיחות המצריכות טיפול בידי מומחה ENT:
- מחלות באוזניים: אוזן פנימית, דלקות אקוטיות או כרוניות, טראומה חיצונית, טראומה אקוסטית, גידולים על האוזן, או בתוך האוזן, בעיות במערכות העצבים העלולות לגרום להפרעות בשיווי המשקל, שיתוק עצב הפנים, דלקות באוזן תיכונה, דלקות שקדים ושקד שלישי ("אדנואידים") בעיות בדרכי נשימה, אלרגיות ואסטמה, ותסמונת Down’s
- מחלות בגתות האף - סינוסים: גידולים שפירים או סרטניים, פוליפים באף, דלקות, מומים מולדים וכדומה
- מחלות בתיבת הדיבור: דלקות, גידולים שפירים או סרטניים
- מחלות בחלל הפה: דלקות, זיהומים בקטריאליים, קנדידה, גידולים סרטנים ושפירים וכדומה
- מחלות הלוע
- מחלות במבני הצוואר והפנים
- מחלות והפרעות בראש צוואר: גידולים שפירים וממאירים בראש וצוואר, גידולים שפירים וסרטנים בבלוטת התריס ובלוטות יותרת התריס (פרא-תירואיד) וגידולים בבלוטות הרוק, גוש בצוואר או בבלוטת התריס, גידול סרטני בתיבת הדיבור
כל המחלות או ההפרעות יכולות להיות מולדות או נרכשות.
מהם דרכי הטיפול המקובלות למחלות אף אוזן גרון?
דרכי הטיפול תלויות במיקום המחלה או הפרעה וכמו כן בסוג המחלה.
להלן מספר דוגמאות לטיפולים מקובלים למחלות שונות:
טיפולים תרופתיים כגון: תרופות אנטיביוטיות, אנטי ויראליות, אנטיפארזטיות, תרופות לשיכוך כאבים, תרופות אנטיהיסטמניות לאלרגיות, סטרואידים וכדומה.
ניתוחים להוצאת גידולים שפירים או סרטניים, פוליפים או לתיקון מבנים בעלי פגמים מולדים. גידולים סרטניים מצריכים לעיתים קרובות גם טיפולים כימותרפיים וטיפולי רדיותרפיה.
רשלנות רפואית - רפואת אף, אוזן וגרון AEG
רופא אף אוזן גרון, אשר התרשל בעבודתו והתעלם מתסמיני מחלות שונות, עלול לגרום למטופל לנזקים בלתי הפיכים. בין אם הרופא לא ביצע בדיקה נחוצה (כמו בדיקת דם, רנטגן, CT, MRI ובדיקות אחרות) ובין אם גרם לנזק בעת טיפול באזורי האף, האוזן ו/או הפה והגרון.
במקרים בהם ביקרת אצל רופא אף אוזן גרון ונגרם לך נזק גופני, חשוב לדעת כיצד לנהוג. עליך לפנות אל עורך דין העוסק בנושאי רשלנות רפואית, על מנת שיחווה את דעתו המקצועית על מצבך הרפואי וכפועל יוצא, מעמדך המשפטי.
במקרים רבים עשוי להגרם לך נזק קטן יחסית, שאינו מצדיק הגשת תביעה משפטית. מאידך, במקרים לא מעטים נגרם למטופלים נזק חמור בעת טיפול אף אוזן גרון, שלאחריו הוגשה תביעה משפטית בגין רשלנותו של הגורם המטפל - רופא קופת חולים או בית חולים.
לקבלת סיוע משפטי אישי ליחצו: יעוץ לנפגעי רשלנות רפואית
בואו לדבר ולהתייעץ עם מומחים ב: פורום רשלנות רפואית