הבן שלי נולד (תאום) בשנת 1997 עם פגיעה מוחית. המדובר על הריון לאחר הפריה חוץ גופית ונולדו לי 2 ילדים. האחד בריא. האם יש עדיין אפשרות לתבוע על הנזקים של הילד, אפילו שנולד בשנת 1997 ומאז לא עשינו צעדים משפטיים ולא לקחנו עורך דין. מה דעתך?
אתם בהחלט עדיין יכולים לתבוע. ההתישנות בתביעות רשלנות רפואית בלידה הינה 7 שנים מהגיע הילד הפגוע לגיל 18 קרי עד גיל 25. אם הלידה הייתה בשנת 97 יש כמובן עדיין אפשרות לתבוע.
אתם מוזמנים לפנות למשרדי לקבלת הסברים ויעוץ ראשוני בנוגע לסיכויי התביעה.
לצערי הפרטים שמסרת אינם מספקים על מנת להשיב. עצם העובדה כי המנותח נפטר אינה מטילה אחריות על המנתח. יש צורך לבדוק אם הפטירה היא תוצאה של רשלנות של המנתח או המרדים. כדי לבחון את המקרה יש לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי אשר יעריך אם הייתה רשלנות רפואית בטיפול אשר גרמה למוות. אני ממליץ כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בבחינת במקרה וסיכוי התביעה.
לפני קצת יותר מחודש ילדנו את בתנו הראשונה בבית החולים איכילוב בתל אביב . כל תהליך הלידה הייתה קלה, זורמת ומהירה (הגענו עד 9 ס\"מ ללא אפידורל) ואז כאשר התינוקת החלה לרדת (אך טרם יצאה לחלוטין) לא היה עם מי לעבוד היות והמיילדת נעלמה למשך שעתיים וחצי (בגלל לידה אחרת) ואז לאחר שחזרה, הודיע לנו אותה מיילדת כי עברו שעתיים וחצי וכי יש לתת פיטוצין על מנת לזרז את הלידה. כך חלפו להן עוד כמה דקות ארוכות ומשחלפו 3 שעות . לפתע הודיעה המיילדת כי כעת יש לבצע לידה עם ואקום המלווה בחתכים וכולה...
השאלה שלי היא, האם זה מצב תקין בו המיילדת נוטשת את היולדת למשך שעתיים וחצי מבלי אפילו לעדכן כי אי עבודה בזמן זה יובילו לסיבוכים ?
מיותר לציין כמה קשה עבדנו והתכוננו על מנת להימנע ממצב כזה. אפילו הכנו הנחיות מראש ובכתב ברורות בנושא.
בכל אופן, הנזק האמתי שנגרם לנו הוא ההחמצה של הלידה. כך שבמקום לקבל את התינוקת באושר ולהתייחד כמשפחה, נוצרה סיטואציה של לחץ , פחד, חוסר ידיעה, ובהלה שגרמה ללקיחת התינקות במיידי להשגחה רפואית עקב התערבות המכשרנות.
השאלה שלי, האם מקרה של פגיעה בעוגמת הנפש על ידי אי הכנה מראש את היולדת לצפוי לבוא ובכך מניעה ממנה מהאפשרות להגיע למצב שכזה לו היו מעדכנים שיש דד ליין של 3 שעות. האם יש כאן מחדל של רשלנות רפואית? האם ניתן לקבל מכם הנחיות לגבי האופן שבו המשפחה אמורה להתנהל כרגע?
כדי לבחון אם הייתה סטייה מסטנדרט רפואי במקרה זה יש לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מבית החולים ולהתייעץ עם מומחה רפואי. יחד עם זאת אני סבור כי מבלי חלילה להקל ראש או להמעיט בנזק והסבל שנגרם לכם מאחר והבינותי כי למרבה המזל אין נזק ליילוד הרי שיהיה צורך לשקול במקרה זה אם הפיצוי הצפוי במקרה של רשלנות בטיפול יצדיק כלכלית את העלויות הגבוהות מאד של הגשת תביעת רשלנות רפואית - עלויות אשר נוכח הצורך בחוות דעת רפואיות יכולות להגיע לכ - 20,000 ש\"ח.
אני ממליץ כי תערכו יעוץ מסודר עם עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
אני עברתי ניתוח בקיבה והרופאים תפרו בתוך הבטן שלי פד גזה. אחרי הניתוח היה לי זיהום בבטן ועברתי עוד ניתוח בשביל להוציא את הפד, אחרי שבניתוח הראשון תפרו אותו בבטן שלי בטעות. האם אני יכולה לתבוע פיצויים במקרה כזה?
הותרת פד בגוף המנותח בוודאי שאינה תקינה וקיימים נהלים ברורים הבאים למנוע מצב כזה אשר ככל הנראה לא הקפידו עליהם. אני סובר כי בהחלט תוכל להגיש תביעה לפיצויים בגין הנזק שנגרם לך.
אתה מזומן ליצור עימי קשר טלפוני לשם קבלת הסברים ומידע נוסף.
שלום.אני בן 22, בעקבות תלונות שלי על חולשה בשרירי השוקיים, רופא המשפחה שלי בקופ"ח שלח אותי לבדיקת EMG-NCT. הרופא שביצע את הבדיקה המליץ על ביופסית שריר, בהתאם לתוצאות.בתגובה להמלצה זו, רופא המשפחה שלי שלח אותי להתייעצות אצל רופא כירורג של קופ"ח. הכירורג המליץ על ביצוע ביופסית שריר והפנה אותי למחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח בעיר, שם הוא עצמו עובד,אגב.
ביצעתי את הביופסיה ע"פ המלצת הרופאים וכשהגעתי לקבל את תוצאות הבדיקה, בדו"ח המעבדה נכתב שלא היה ניתן לבצע את הבדיקה מכוון שהדגימה נשלחה בתוך פורמלין (אח"כ הבנתי שהיא אמורה להישלח בהקפאה).
הרופא טען שהם לא מבצעים את הבדיקה הזו בביה"ח הזה אלא רק בביה"ח אחר. מיותר לציין שהפסדתי ימי עבודה לצורך החלמתי מהפעולה הכירורגית, מה גם שהייתי מוגבל והוריי היו צריכים להישאר בבית כדי לטפל בי, מה גם שסבלתי כאבים והציפייה לתוצאות הבדיקה הייתה גדולה מאוד.
אני מרגיש כמו סמרטוט ריצפה. מזעזע לחשוב כמה ידו של הרופא הייתה קלה על הסכין. כעת עלי לבצע את הבדיקה הזו שוב. האם יש עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית? תודה!
ביצוע בדיקה באופן אשר אתה מתאר בו הדגימה נשלחה באופן לא נכון בשל טעות או חוסר ידיעה אינו סטנדרט רפואי סביר וניתן לשקול הגשת תביעה במקרה כזה. יחד עם זאת מאחר ולא נגרם ככל הנראה נזק קבוע והנזק הינו בעיקר הצורך בבדיקה חוזרת יש להניח כי שיעור הפיצויים לא יהיה גבוה ביותר. ניתן לשקול במקרה זה לפנות אל בית החולים במכתב דרישה לפיצויים על די עו\"ד במקום בתביעה שהוגשה לבית משפט כדי לצמצם עלויות התביעה אל מול הפיצוי הצפוי. מומלץ כי תפנה בהקדם אל עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
בעבר אושפזתי בכפייה בבית חולים פסיכיאטרי נס- ציונה. בעת היותי מאושפזת שם ניתן לי מינון יתר ושגוי של תרופות פסיכיאטריות. התעלפתי והתעוררתי בחדר מיון באסף הרופא. שם בדק אותי פסיכיאטר בכיר שקבע כי איני סובלת מפתולוגיה נפשית כל שהי וכי אינו רואה שום עילה לאישפוז בכפייה. יומיים לאחר אותה בדיקה הגעתי חזרה לבית החולים בנס ציונה. שם נקבע כי מצבי הנפשי נותר לקוי והחליפו את התרופה שקיבלתי קודם לכן בתרופה אנטי פסיכוטית חזקה ביותר עם המון תופעות לוואי. לא סיפרו לי למה מחליפים תרופה (אני יודעת ממה שקראתי בתיק) גם לא סיפרו לי על תופעות הלוואי.... ויש עוד המון.\\r\\nהאם אפשר לתבוע?\\r\\nמה הסיכויים בתביעות נגד ממסדים פסיכיאטרים?\\r\\nאני חוששת שאמינותי מוטלת בספק בשל העובדה שהיו לי בעיות נפשיות. למרות שכל מה שכתבתי - אמת.
כדי לבדוק את המקרה יש צורך לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטרייה אשר יבחן אם הייתצה רשלנות בטיפול. יש בהחלט מקרים בהם בית המשפט קיבל תביעות רשלנות רפואית בתחום הפסיכיאטרייה.
עובד במקצוע פארא-רפואי, שאינו כרוך בטיפול בנוזלי גוף, בעל תבחין מנטו חיוביוצילום חזה תקין, עובד בבית-חולים. בית החולים דורש וויתור על הגנה ביטוחית מפני הדבקת מטופלים. מה עושים? האם יש ביטוח, המכסה מקרים כאלה?
בשנת 2005 ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות לעצמי בהן עלה כי הכבד שלי רגיש בילירובין גבוה גבולי...
במקביל הייתי בטיפול פסיכיאטרי וניתנו לי קלונקס וסיפרלקס ללא הסתכלות על הבדיקות או ביצוע חדשות.
לאחר 4 שנים בבדיקות דם חוזרות בכבד ניראו עדיין סימני בילירובין מעל הממוצע. הייתי על התרופות 4 שנים ללא כל בדיקות דם או הסתכלות מצד הפסיכיאטר על הבדיקות
לא ניצאה צהבת מכל סוג שהוא באף בדיקה.
ב 2010 נתן לי הפסיכיאטר לאחר שיחה אחת תוספת טגרטול ללא ביצוע כל בדיקת דם. לאחר חודש וחצי חליתי בהרעלת כבד חריפה וצהבת. הושבטתי ל 3 חודשים. כל התרופות הופסקו מיידית. הפסיכיאטר לא הזהיר אותי מהגמילה הקשה ולא גילה כל עיניין או הדרכה בתהליך הגמילה. במקביל סבלתי מהקאות ירידה במשקל ותגובות נפשיות קשות לירידה מהתרופות. אני עדיין בהחלמה... האם ישנה כאן רשלנות רפואית ואם כן כיצד לפעול. מי נותן חוות דעת מקצועיות בתחום הכבד
תודה המורעל
אם לא בוצעו בדיקות אשר על פי הפרקטיקה הרפואית המקובלת יש לבצען כאשר נוטלים את התרופאה על מנת לוודא שלא נגרם נזק הרי שמדובר בהתרשלות. כדי לבסס תביעהיהיה צורך להצביעה מבקרה זה על קשר בין התרופה לנזק שנגרם ועל האפשרות למנוע נזק זה באמצעות
הפסקצ התרופה ו/או מתן תרופות תחליפיות אשר אינו גורמות לפגיעה כבדית. איני נוהג להמליץ בפורום זה על בעלי מקצוע או מומחים ומומלץ כי לא תפנה בעצמך למומחה רפואי לצורך קבלת חוות דעת. כדאי שתפנה ראשית אל עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל להפנות אותך למומחה המתאים ביותר למקרה.
גם אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות ומעולם הפסיכיאטר לא ביקש ממני ללכת לבדיקות דם, ולא ביקש לראות תוצאות בדיקות דם לפני הפגישה או במהלכה. מאז הוא רושם לי כדורים כבר ארבע שנים ואין בקרה על התהליך. האם זה מצב נורמלי?
קיבלתי המלצה מרופא עור מומחה ליטול כדור מסויים לטיפול בבעיה שאני סובל ממנה, אך רופא המשפחה לא מוכן לספק לי את הכדור המקורי אלא רק תחליף גנרי שלו. הסברתי שהתחליף לא עושה לי טוב, גורם לי לתופעות לוואי וגם לא מוכיח אפקטיביות בטיפול, אך לטענת הרופא זה מה שהקופה מספקת והוא לא יכול לתת לי את המרשם האורגינלי.
האם זו עילה לתבוע אותו בגין רשלנות רפואית? אנא עצתך המקצועית.
אני סבור שיש עוד כמה מהלכים שעליך לנקוט לפני שתפנה לאפיק של תביעת רשלנות רפואית אשר איני סבור שמתאימה במקרה זה. ראשית כדאי לפנות אל ועדת חריגים בקופת החולים ולבקש אישור לתרופה ובמישה וזה לא עוזר ניתן לפנות לבית הדין לעבודה אשר עוסק בענייני ביטוח בריאות של קופות החולים.
כדאי שתתיעץ באופן מסודר עם עו\"ד מנוסה בתחום.
שלום. הבת הגדולה שלי סובלת לצערי מהפרעה נפשית בה היא מאמינה שהיא מאומצת ואנחנו לא הוריה. מה שכמובן עומד בסתירה מלאה למציאות. היא פנתה באופן עצמאי לעורך דין, ומנסה ללכת עם זה עד הסוף. הסיפור שלה עצוב וכמו כן שלנו, כי אנחנו מנסים להיות הורים טובים בשבילה, אבל מצבה הנפשי הדרדר עוד יותר. אנחנו חוששים שנרצה לאשפז אותה, אך חוץ מההכרזה כי היא לא ביתנו, היא מתפקדת כמעט כרגיל. אני לא יודע למי לפנות ומה לעשות.
האם משרד הבריאות צריך או חייב לפי חוק בישראל לפעול ולהפסיק את עבודתו של רופא מומחה שהורשע בפלילים? אני שואל לגבי רופא מומחה, כרגע בלי שמות, שהורשע בבית המשפט בקבלת דבר במרמה. מה מחוייב משרד הבריאות לעשות? האם רופא כזה יכול להמשיך לשמש כרופא ולהמשיך לטפל בחולים? האם בית החולים וקופת חולים שמעסיקים אותו יכולים גם לנקוט בצעדים נגד הרופא העבריין?
ענין נטילת רשיונו של רופא אשר הורשע בפלילים הינו נושא מורכב שלא ניתן להתייחס אליו במלואו במסגרת מצומצת זו. באופן עקרוני בעברות חמורות משרד הבריאות ממנה בהתאם לפקודת הרופאים ועדה אשר דנה אם יש מקום לשלול את רשיונו של הרופא, באופן זמני או לצמיתות. החלטה מושפעת מחומרת העבירות ומהרלבנטיות שלהן למקצוע הרפואה.
ב 1.8.10 עברתי ניתוח בכף הרגל (הלוקס ואלגוס) על מנת ליישר את צורתה.
בסיום ההחלמה מהניתוח הרגשתי מוגבלות קשה בתנועה של הבוהן בכף הרגל ועד היום אני מוגבל בהליכה ואינני מסוגל לרוץ.
יש לציין שלפני הניתוח לא חשתי את המוגבלות בכף הרגל שבגללה היום אני סובל. היום (23.1.11), בביקור אצל הרופא המנתח נאמר לי שאכן קיימת נוקשות במפרק הבוהן, ושניתן לתקן את המצב באמצעות ניתוח - מניפולציה באזור הנוקשה, דבר שאינני מעוניין בו כלל. הרופא המליץ על שימוש במדרסים ונעל מותאמת אישית.
האם קיים כאן מקום לרשלנות רפואית? לא הייתי מודע כלל לסיכונים קשים מהסוג הזה ע\"י הרופאים לפני שנותחתי וכיום אני מרגיש מוגבל בפעולות קונקרטיות של פעילות גופנית.
אם אחד הסיבוכים במוכרים והאפשריים של הניתוח הינו תופעת הלוואי אשר אתה מתאר אזי הייתה מוטלת חובה על המנתח להסביר לך על הסיכון האפשרי ולקבל את הסכמתך מדעת לניתוח לאחר שהבנת את מלוא הסיכונים. במידה ולא ניתן הסבר מלא ובית המשפט ישתכני כי אילו היה ניתן לך הסבר היית נמנע מביצוע הניתוח אזי יתכן שמדובר ברשלנות רפואית. מעבר לכך יש גם לבחון את נושא איכות הטיפול עצמו - האם הניתו נעשה בצורה נכונה וסבירה בעזרת ייעוץ עם מומחה רפואי בתחום האורטופדיה.
אני ממליץ כי תפנה אל עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
כבר שנים שאני סובלת מסינוסיטיס ומטופלת במוקסיפן. החורף הזה רופא המשפחה, שמכיר את ההיסטוריה שלי, נתן לי סוג חדש של אנטיביוטיקה. התרופה גרמה לי לתופעת לוואי חריפה: התנפחות של הידיים והפנים, גירוד ואדמומיות ואילצה אותי לפנות בסופ\"ש למרל\"מ, לקבלת טיפול נוגד. האם אני יכולה לתבוע את הרופא שלי על רשלנות רפואית, בכך שלא בדק את מידת הרגישות שלי לתרופה החדשה לפני שנתן את המרשם? אנא עצתך המקצועית.
אם לא היתה ידועה טרם מתן התרופה רגישות לסוג האנטיביוטיקה אזי קשה יהיה לבסס טענה של רשלנות רפואית. אם בעבר קיבלת תרופה מסוג זה שכן קשה מאד עד בלתי אפשרי לצפות רגישות כזו למיטב ידיעתי. מעבר לכך אם לא נגרם נזק קבוע ספק אם כלכלית יהיה כדאי להגיש תביעה במקרה כזה נוכח ההוצאות בגין חות דעת הנדרשת אל מול הפיצוי הצפוי.
לפני כחודש ילדתי את ביתי הבכורה בלידה קשה במיוחד באחד מבתי החולים הגדולים במרכז הארץ. הגעתי למיון יולדות בשעה 23 בלילה עם צירים כואבים, נבדקתי ונאמר לי שאני נמצאת בפתיחה של אחד וחצי, שהתהליך יארך עוד שעות ואפילו ימים ואין טעם להמתין שם אלא לשוב הביתה. יצאתי עם בעלי והסתובבנו בחוץ כשעה, כשאני מרגישה שהצירים הולכים ומתחזקים. חזרתי למיון, התלוננתי על כאבים וביקשתי אפידורל, אך כלל לא בדקו אותי וטענו שאני יולדת מפונקת. כעבור שעה וחצי חזרנו והפעם התעקשתי על אפידורל כי הצירים היו קשים מנשוא. אחת האחיות כנראה ריחמה עלי ושלחה אותי לרופא ואז הסתבר שאני בפתיחה של 9, הכניסו אותי לחדר לידה וילדתי תוך 20 דק\'. כמובן שבשלב הזה כבר לא היה מה לדבר על אפידורל ועברתי לידה כואבת במיוחד ללא כל אלחוש... האם יש לי עילה לתבוע את בית החולים ברשלנות, על כך שלא הקשיבו לתלונותיי ולא ערכו מעקב נדרש? אודה לתשובה.
גם אם יוכח בתביעה כי לא הקשיבו לתלונותייך ולא בדקו אותך במועד הנדרש וכי הדבר הינו בגדר התרשלות בטיפול הרי יש ספק אם שיעור הפיצוי שיפסק לך יצדיק כלכלית הגשת תביעה אשר מחייבת חוות דעת רפואית לא זולה.
שלום, אני בת 25, ובית המשפט קבע את הורי כאפטרופוסים על גופי. החלטה זו הינה טעות והיא אך ורק מזיקה לי. כיצד אני מבטלת החלטה זו במהירות האפשרית. האם ניתן לקבל עורך דין מטעם היעוץ המשפטי שיעזור לי?
ענה ענו לי במהרה!
לא פירטת בפנייתך מדוע מונו הורייך כאפוטרופסים על גופך ולפיכך קשה לי לתת לך הסבר כיצד עלייך לפעול. אני ממליץ במקרים כאלו לגשת ליעוץ מסודר בפגישה אצל עורך דין מנוסה.
רופא המשפחה נתן לי כדורים לטיפול במחלה כרונית ולא אמר לי שאחרי חודש - חודשיים צריך לבצע בדיקת תפקודי כבד. היום, שנה אחרי שהתחלתי לקחת את התרופה, שלח אותי לבדיקה הזו והערכים לא יצאו טובים. האם הוא התרשל? אפשר לתבוע אותו? תודה ושבת שלום.
שלום, גם לי זה קרה, אחרי שאבחנו לי צליאק עם ביופסיה, לא שלחו אותי לבדיקה לוודא שמצבי אכן השתפר. רק לאחר שנתיים מישהו התעורר שם, אחרי ש\"ניערתי\" אותם ושולחים אותי לבדיקה. באמת! למה אנחנו צריכים כל הזמן לעמוד על הרגליים האחוריות שלנו ולבדוק מי דופק אותנו או לא דופק אותנו כל העת?!
אם הכדורים אשר ניתנו מחייבים בדיקות לבחינת השפעתן (ויש תרופות כאלו) כדי לבחון נזק אפשרי והרופא לא ביצע בדיקות כאלו במועד הנדרש הרי שמדובר בסטייה מסטנדרט רפואי סביר. אם יתברר כי נגרם בשל כך נזק למטופל ניתן לשקול הגשת תביעה לפיצויים. אני מציע כי תערכו יעוץ עם עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לבחון את המקרה ולסייע לכם בבדיקת היתכנות תביעה במקרה זה.
אני נותרתי נכה אחרי שעברתי ניתוח פשט יחסית שהסתבך באשמתו של הרופא המרדים. חבר המליץ לי ללכת למרכז למימוש זכויות רפואיות בחיפה וקבעתי איתם פגישה.
נפגשתי בשבוע שעבר עם בחורה נחמדה, שאמרה שהיא מומחית לזכויות רפואיות והקשיבה למקרה שלי + קראה את החומר הרפואי שהבאתי איתי.
לדבריה הם יכולים להגיש תביעה משפטית בשמי כנגד בית החולים שבו עברת יניתוח וכן תביעה לנכות למוסד לביטוח לאומי.
השירותים שלהם לא יקרים יחסית, למרות שאין לי נסיון בתחום, ועיקר התשלום יהיה באחוזים מהכספים שיגיעו לי מהביטוח הלאומי ומהתביעה נגד בית החולים.
ביקשתי לחשוב על ההצעה שלהם כי לא התייעצתי עם עורכי דין אחרים, ועכשיו אני אשמח לקבל את החוות דעת שלכם על המרכז למימוש זכויות רפואיות והאם באמת יש להם ניסיון של אלפי תביעות משפטיות, כמו שהם מציגים?
האם לדעתכם שווה לעבוד איתם על התביעות המשפטיות האלה או שעדיף להמשיך לחפש עורך דין פרטי שיטפל במקרה שלי? מה הניסיון שלכם עם המרכז למימוש זכויות רפואיות והיכולות שלהם לייצג אדם שנפגע בטיפול רפואי?
אני איני ממליץ להשתמש בשירותי מרכזי למימוש זכויות למינהן. כאשר אתה פונה אל עורך דין אתה יודע מי מטפל בתיק שלך ויש לך \"כתובת\" שמית של הגורם המטפל. מרכזי הזכויות בחלק מן המקרים יכולים לטפל בתביעות ביטוח לאומי אולם איני סבור כי הם מתאימים לטיפול בתביעות רשלנות רפואית הדורשות נסיון של עורך דין בתחום יחודי זה.
כדאי לך בטרם תחליט לערוך יעוץ עם לפחות שני עורכי דין נוספים בתחום הנזיקין והרשלנות הרפואית.
ניסו שלום! ברצוני להבהיר כי המרכז למימוש זכויות רפואיות אינו מטפל בתביעות לרשלנות רפואיות כיוון שזהו טיפול משפטי, ואילו המרכז למימוש זכויות עוסק בתביעות רפואיות (כמו למשל קצבאות נכות בביטוח לאומי) ולא בתביעות משפטיות.
לפני כשנה נפגעתי בתאונת אופנוע. צוות מד\"א שהגיע למקום שם לי חסם עורקים ברגל באופן לא נכון, שגרם לי לאובדן תחושה ולבעיות עצביות בהמשך, איתן אני מתמודד עד היום. רציתי לדעת אם אוכל להגיש נגדם תביעה מסיבה של רשלנות רפואית או שמד\"א חסינים מפני תביעות כאלה מאחר ומטפלים בנסיבות של מצב חירום? תודה.
מאחר ומדובר בנזק אשר מקורו הראשוני הינו תאונת דרכים אין אפשרות להגיש תביעה בעילה של רשלנות רפואית. יחד עם זאת תוכל לקבל פיצוי על מלוא הנזק שנגרם לך ישירות מהתאונה ובעקיפין עקב הטיפול לאחר התאונה מחברת הביטוח שמבטחת את השימוש באופנוע עליו רכבת בביטוח חובה.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
שאלתי אליך היא האם לפי ניסיונך הרב יכולה להיות מוצעת על ידי שופט בית המשפט פשרה גם לאחר שמיעת עדויות הצדדים (נתבעים, תובעת ומומחים מטעם הצדדים) וזאת לאחר שנפרשו לפני השופט כל טיעוני הצדדים והוא \"למד \" את התיק היטב לפי דבריו ולפי מה שנאמר בבית המשפט ?
או שבמקרה של הצעת פשרה מדובר כבר בשלב מאוחר יותר בהליך המשפטי?
שופטים יכולים להציע ומציעים לעיתים קרובות הצעות פשרה הן לפני שמיעת חקירות העדים (לאחר הגשת תחשיבי נזק) והן לאחר שלב שמיעת חקירות העדים המכונה שלב שמיעת הראיות. בכל שלב עד למתן פסק הדין עצמו ניתן לסיים התיק בפשרה.
אבא שלי הגיע לחדר מיון בבית חולים בחיפה לפני כמה ימים בגלל שהרגיש מאד גרוע ופחדנו משפעת החזירים. הוא חיכה מעל 4 שעות לטיפול ובסוף בא אליו רופא מתמחה שבדק אותו ושיחרר אותו הביתה בהמלצה לטיפול במשככי כאבים וזהו. באותו הלילה אבא שלי איבד את ההכרה ונלקח לאישפוז באמבולנס. התברר שיש לו דלקת ריאות קשה מאד והוא מאושפז מאז. הרופא המתמחה שטיפל בו זלזל בכל מה שאבא שלי אמר והתייחס אליו כאילו הוא עושה הצגות. האם זה לא רשלנות? האם לרופא מתמחה מותר בכלל לתת טיפול רפואי בחדר מיון לאנשים חולים? מה אתם ממליצים לעשות?
כדי לבחון אם הייתה רשלנות בטיפול יש לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי. בנוסף יש לקחת בחשבון כי אם לא נגרם נזק קבוע בעקבות הטיפול יש להניח כי הפיצוי אם יפסק לא יהיה משמעותי.
האם אתה יכול בבקשה להתייחס לשאלה שלי על עצם הטיפול בחדר מיון על ידי רופא מתמחה? האפ זה בכלל חוקי שרופא מתמחה יטפל באדם חולה מאד שמגיע לבית החולים לקבל טיפול רפואי בגלל המצב שלו?
חלק גדול מאד מהטיפולים בבית החולים נעשה על ידי רופאים מתמחים והדבר אינו נדיר. כמובן שאם מדובר במקרה מורכב במיוחד או קשה מוטלת על הרואפ המתמחה החובה להיעזר במומחה. אם יתברר כי אכן המקרה חייב התערבות של מומחה ועל אף זאת טופל בידי מתמחה בלבד אשר העניק טיפול לא סביר יתכן שניתן יהיה לבסס תביעה.
אני לקחתי פוסטינור בערך 8 שעות אחרי קיום יחסי מין לא בטוחים. אני הבנתי כי שימוש בפוסטינור מונע הריון! מתברר אחרי שלושה שבועות שאני בהריון ורציתי לדעת אם זה לא פאק של התרופה ואם אני יכולה לתבוע אותם!
פוסטינור למיטב ידיעתי אינו מונע ב - 100% הריון. כדי לבדוק שאת יש להתייעץ עם זאת עם גניקולוג. כדי לבחון את סיכויי התביעה צריך לבדוק את המקרה יותר ליעומק אך על פניו נראה כי יש קושי בתתביעה מסוג זה.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
שלום עורך דין סולר
עברתי ניתוח דורבן ברגל, ויש לי שאלה כזאת: מה הסיבות השכיחות להופעת נוירומה והאם הופעת נוירומה בעקבות ניתוח דורבן שנכשל הוא בגלל שפגעו בעצב בזמן הניתוח? אני מאד אשמח לשמוע את חוות דעתך והמלצותך.
איך אפשר לטפל במקרה שלנו: בעלי הגיע לחדר מיון בבית חולים ברזילי ולא קיבל טיפול בגלל הרבה זמן המתנה. בסוף התברר שהיה לו שבץ מוח והוא נפטר יום אחרי בגלל סיבוכים בנשימה ואחרי שאושפז בלילה והמצב שלו התדרדר מאד. אנחנו במשפחה בטוחים שהטיפול הרשלני של הרופאים גרם למוות שלו. אם לא היו מתעכבים ומתייחסים אלינו כמו אל בני אדם, הוא עוד היה איתנו. רצינתי לשמוע המלצות של עורך דין למקרה הזה, שקרה בשנת 2009.
שלום רב,
ראשית תנחומי על האסון שפקד אתכם.
כדי לבדוק את המקרה באופן מסודר כדאי ומומלץ שתפנו ליעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
עורך הדין יקבל לידיו את התיעוד הרפואי של יקירכם ז\"ל ויערוך התייעצות עם מומחה רפואי מתאים כדי להעריך אם הייתה התרשלות בטיפול והאם יש קשר בין ההתרשלות לבין התוצאה הטראגית.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
שלום
מה עושה משרד הבריאות לרופא שנמצא רשלן על ידי בית המשפט (מדווח למשרד הבריאות רק לאחר מתן פסק הדין).
האם בכלל זה מזיז למשרד הבריאות שבית משפט קבע שגורם משפטי הוא רשלן ?
אם משרד הבריאות היה עושה \"משהו\" לרופא שנמצא רשלן בבית המשפט במסגרת תביעה אזרחית, חצי מהרופאים בישראל היו בבעיה רצינית. לעומת זאת, במקרים חמורים - בדרך כלל כאשר המדובר על מקרים שנגועים בפלילים (ושים לב כי רשלנות רפואית הנה חלק מדיני הנזיקין - לא הדין הפלילי) משרד הבריאות עשוי לנקוט בצעדים כנגד הרופא, עד כדי שלילת רישיונו לעסוק ברפואה. לא חסרים מקרים כאלה שמתפרסמים בכל שנה, על רופאים שעשו מעשים פליליים חמורים ונענשו על ידי משרד הבריאות. ללא כל קשר, מחובתה של משטרת ישראל לפעול במקרים חמורים כאלה וזה אכן המצב ברוב המקרים.
משרד הבריאות מוגבל לפעולות משמעתיות אף אם הן חמורות, בעוד משטרת ישראל יכולה וצריכה לחקור את המקרים הקיצוניים, מיד עם גילויים ולהמליץ לפרקליטות על הגשת כתב אישום (פלילי) נגד הרופאים / מוסדות רפואיים שהיו מעורבים במעשים פליליים.
אם היתה תביעה שבית המשפט קיבל וקבע כי היתה רשלנות רפואית של רופא וגם החליט על פיצויים לתובע, איך אפשר לגרום למשרד הבריאות לפתוח הליך משמעתי נגד הרופא? מי מקבל את ההחלטות האלה? האם בית המשפט צריך לעשות את זה והאם ניתן להורות למשרד הבריאות לפתוח הליך משמעתי נגד אותו רופא גם אחרי שהמשפט נגמר?
לעיתים בית המשפט מורה על העברת פסק הדין למשרד הבריאות על מנת שיתן דעתו וישקול פתיחת הליך משמעתי כנגד הגורמים המטפלים אולם מדובר במקרים לא שכיחים. אין ספק כי קביעה של בית משפט בעניין רשלנות בטיפול יכולה להעלות את הסיכוי להתערבות של משרד הבריאות ופתיחת הליכים. אני ממליץ כי הפניה למשרד הבריאות תעשה באמצעות עורך דין.
שלום בעבר טופלתי באמריקן לייזר באזור הפנים ולדאבוני נגרם נזק בלתי הפיך כמה שנים אחריי שצצו ונראו לעין בעיקבות הכוויות הפנים מכוסות במסכה חומה בשל הכוויה ומצב העור הפך להיות עכור לא בוהק ולא מתוח מה ניתן לעשות ?
לתשובתך אודה
כדי לבחון את המקרה בצורה רציני ולהעריך את סיכויי התביעה במקרה זה יש צורך ראשית לקבל את מלוא התיעדו מהמכון שטיפל בך וכן מכל מוסד רפואי אחר שהעניק לך טיפול רפואי בהקשר לעניין זה. לאחר מכן יש להתייעץ עם מומחה רפואי מנוסה שיעריך אם אכן הנזק שנגרם לך הינו תוצאה של רשלנות בטיפול ומה שיעור הנזק המונחי נכות אסתטית פלסטית.
כדאי קודם כל לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית והנזיקין שיוכל לסיע לך באיסוף התיעוד והפניה למומחה הרפואי המתאים ביותר.
שלום
אני מעונין לתבוע רופא כיררוג שביצע בי ניתוח מיותר שגרם לי נזק הלתי הפיך.
קיבלתי ממנו לאחרונה את תיקי האישי .
כל הרישומים הם ממש \"חפיפיים\" -הרבה דברים מהותיים לא רשומים בתיק.
האם חוסר הרישום המסודר -בלשון המעטה יעמוד לזכותי בעת התביעה ?
לילה טוב
רישום רפואי לא מסודר, לא מלא ולא סביר בהחלט יכול לסייע לתובע בהוכחת תביעתו. במקרים קימוניים כאשר לא נרשמו פרטים מהותיים יתכן שיעבור הנטל מהתובע אל הנתבע ועל הנתבע יהיה להוכיח כי לא התרשל בטיפול בתובע. בחלק מן המקרים התובע יכול לטעון כי הנתבע גרם לו נזק ראייתי בכך שלא תיעד בדיקות שונות וכו\' ואף לכך משמעות והשלכה על סיכויי התביעה.
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"