לאחרונה עברתי ניתוח בהרדמה מלאה לעקירת 4 שיני בינה. אני חולת סקלרודרמה מאובחנת, לכן ביצעתי את הניתוח בבית חולים כנדרש ע"י רופא השיניים.
טרם הניתוח התייעצתי עם רופאיי במרכז הרפואי ביחס לחשש מפני חיתוך זוויות הפה (ע"מ להרחיב את פתיחת הפה לאור מחלת הרקע המגבילה את הפתיחה).
הרופאים הפיגו את חששותיי באומרם כי אין שום סיבה לחשוש מכיוון שפתיחת הפה שלי מספקת ואף מצאו את השאלה משעשעת למדיי.
בסופו של דבר, הניתוח ארך 4 שעות ולא שעה כפי שתוכנן, בסיומו מצאתי את עצמי עם תפרים בזויות הפה. במקום שעתיים התאוששות כפי שהובטח לי, נאלצתי לבלות לילה נוסף בבית החולים כאובה ומבולבלת (מבלי שהרופאים הסבירו מדוע נאלצו לבצע את ההליך), לעבור לדיאטת נוזלים ולהפסיד שבועיים עבודה.
כעת אני בעיקר מרגישה מרומה ופגועה, כאשר לא בטוח שהייתי לוקחת את הסיכון לו הייתי מודעת אליו מראש (אני מתחתנת בקרוב). בנוסף, מחלת הרקע שלי הביאה אותי להפסד ניכר של ימי עבודה בשנה האחרונה, וחרגתי משמעותית ממכסת ימי המחלה שלי כתוצאה מכך.
האם יש לרופאים חובה משפטית ליידע אותי בדבר מראש? האם כתב הויתור של הניתוח מסיר מהם כל אחריות? מה היחס בינו לבין האמירות שנעשו בע"פ?
חוק זכויות החולה מחיב מטפל ליידע את המטופל לגבי הסיכונים ותופעות הלוואי הכרוכות בטיפול על מנת לקבל את הסכמתו מדעת לטיפול. אם לא קיבלת הסבר מלא על האפשרות שהתממשה של סיבול הרי שיתכן ומדובר בהתרשלות. עם זאת כדי לקבל פיצוי תצטרכי להוכיח כי אילו היה ניתן לך ההסבר על אפשרות קרות הסיבוך היית נמנעת מביצוע הטיפול. אני ממליעת כי תערכי יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל להעריך בפנייך את סיכוי התביעה במקרה זה ואף את הפיצוי האפשרי אל מול עלויות הגשת תביעה.
בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
הבת שלי ילדה בניתוח קיסרי בבית חולים במרכז. התברר כי אחרי הניתוח והוצאת הילדה, הרופאים תפרו את החתך והשאירו את השיליה בתוך הבטן. הבת שלי סבלה מכאבי תופת והרופאים נאלצו לפתוח מחדש את הבטן ולהוציא את שאריות השיליה! אני רוצה שהבת שלי תטפל בעניין ההזוי הזה עם עורך דין, כי הבנתי שזה יכול להיות ממש סכנת חיים ואין לנו כוונה לעבור על זה בשתיקה!
מקרים של הותרת חלקי שיליה לאחר לידה (בין נרתיקית ובין בניתוח קיסרי) מתרחשים מדי פעם בשל סיבות שונות למשל כארש השיליה נעוצה בקיר הרחם. לא כל מקרה כזה בהכרח עיד על רשלנות רפואית וכדי לבחון את המקרה יש צורך להוציא את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי. מעבר לכך יש לבחון את שיעור הנזק והפיצוי הצפוי ביחס להשקעה הכלכלית בתיק - עלויות חוות דעת וכו'.
אני ממליץ כי תפנו ליעעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה בתחום.
שלום רב,
בירור ראשוני של היקף הנזק יעשה על ידי איסוף התיעוד הרפואי ופניה דרך עורך דין אל מומחה רפואי שיבחן את התיעוד ויבדוק גם את ביתך. אכן בחלק מן המקרים יש להמתין פרק זמן כדי לדעת אם נגרמו חלילה נזקים כמו הדבקויות בחלל הרחם וכו'.
לפני שבוע וחצי נולד לנו תינוק ראשון עם בעיות אורטופדיות בכף רגל שמאל. לאורך מעקב ההריון בקופת חולים, אישתי עברה את כל הבדיקות שצריך ואף פעם לא איבחנו מומים כלשהם בעובר. הפעם הראשונה שנודע לנו על מומים כלשהם היתה בזמן הלידה. מה דעתך?
בדיקת האולטראסאונד יכולה ואמורה להצביע על שורה של מומים בעובר אולם אינה מכסה את כל סוגי המומים. כדי לבדוק אם במקרה זה מדובר במום אשר במסגרת הסקירות והבדיקות שעברה אישתך היה אמור הרופא הסוקר לאבחן יש צורך לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי.
אני ממליץ כי תפנו בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בבחינת המקרה.
אני לרשותכם בכל שאלה או יעוץ נוסף.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
03-7369253
בדיוק קראתי כתבה שהתפרסמה בעיתון הארץ על מקרים של אי גילוי מומים בעובר בזמן מעקב הריון. עיקר הכתבה עסקה בדעתם של רופאים מאיגוד הגניקולוגים ואני ממליצה לך לחפש אותה באינטרנט ולקרוא. זה יכול לענות לשאולות שלך איציק.
אני עברתי ניתוח לקיבוע שבר פתוח אחרי תאונת דרכים בבית חולים בחיפה. הרופאים לא הצליחו לאחות את השבר כמו שצריך בזמן הניתוח ועכשיו אומרים שאני צריך ניתוח נוסף עם זמן החלמה מטורף. אמרו לי שכנראה שאסבול מכאבים ונכות כל החיים. האם זה רשלנות ? איך מומלץ להמשיך ?
נזק שמקורו בתאונת דרכים, גם אם מדובר בנזק עקיף עקב טיפול, אמור להיות מכוסה בפיצויים מטעם חברת הביטוח שמבטחת את הרכב בו נהגת/נסעת. אין אפשרות לבוע בטענה של רשלנות רפואית במרבית המקרים.
נכדתי , תינוקת בת שנה ושמונה חודשים , עברה נתוח פזילה לפני כשבועיים \r\nיומים לאחר הנתוח התפתח זיהום בתוך העין שיביא כנראה לעיורון העין ו/או אובדן העין. \r\nהזיהום בא מאחר ומחט התפירה היתה מזוהמת . (לפי עדותו של המנתח) . \r\nמקרה זיהום הרשתית בעין בעקבות נתוח פזילה נדיר ביותר וזהו המקרה השני הידוע שאירע בארץ . \r\nבשלב זה שאלותי : \r\nהאם משרד הבריאות צריך לבדוק מקרה כזה ? \r\nאיך עלי לודא/לגרום למשרד הבריאות שיבדוק ? \r\n\r\nאריה
על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור רציני. אני ממליץ לכם בשלב ראשון ובטרם פניה למשרד הבריאות לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לייעץ לכם כיצד לפנות ולמי וכן יעריך את האפשרות של הגשת תביעה נזיקית לפיצויים.
במידה ויש לכם שאלות נוספות אתם מוזמנים לפנות אלי טלפונית.
יש לי בסך הכל שאלה אחת שקשורה למצב שלי אחרי ניתוח הצמדת אוזניים - אני בחורה צעירה בת עשרים ואשמח מאד אם תיתנו לי את דעתכם בנושא.
כמו שכתבתי, עברתי לפני כשנתיים ניתוח הצמדת אוזניים וכתוצאה מכך רק לאחר כמה חודשים, התחיל לצמוח לי קילואידים מאחורי האוזניים. מאז שבתי כל פעם למנתח ועשו לי הזרקות סטירואידים שהורידו את הקילואידים ושוב זה חזר.
אין לי מושג איך להיפטר מיזה, זה מכוער. עברתי כבר עשרה טיפולי הזרקות כאלו, זה כבר לא בריא ולא ייתכן כל החיים לעשות הזרקות אני בסך הכל בת 20. המנתח מצידו אמר שכבר אין מה לעשות - מצידו שאני אשאר במצב הנתון, הסיר כל אחריות.
בהסכם עם המנתח הזהירו אותי שיכול להיות שתיווצר לי צלקת אך לא אמרו לי דבר על הקילואידים. מה אני עושה? האם זה נקרא רשלנות רפואית? אני אשמח לקבל ממכם כל עזרה והסברים כי אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת לאן להתקדם.
על פניו מהתיאור שלך נראה כי יש מקום לברר את הנושא בצורה מסודרת. גם אם חתמת על טופס הסכמה לניתוח אשר בו מצווין כי יתכנו הצלקות אין פירושו כי אכן קיבלת את ההסבר המלא ובפרט את ההסבר על צלקות קלואידיות. אם אכן יוכח כי לא היית מודעת לסכנה הכרוכה בטיפול ובפרט הצלקות הקלואידיות אזי יתכן ותהיה זכאית לפיצוי בגין הנזק שנגרם לך. אני ממליץ כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבדיקת המקרה.
למידע נוסף וייעוץ את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
03-7369253
האם יש מה לעשות במקרה של אדם שסובל ממחלה נדירה, וקופת חולים מאוחדת לא מאשרת לא מימון תרופה שאינה נמצאת בסל הבריאות למרות שהרופאים ממליצים להשתמש בתרופה אחת ויחידה שאין לה תחליף? האם בגלל העובדה שאין טיפול רפואי אחר למעט התרופה, ניתן לתבוע את קופת חולים מאוחדת שמסכנת חיי אדם בכך שהיא לא מאפשרת שימוש בתרופה?
לתביעה נזיקית במקרים אלו בדרך כלל סיכויים נמוכים שכן מדובר במדיניות אשר נקבעה על ידי החלטת ועדת סל הבריאות. יחד עם זאת כדאי למצות את מלוא ההליכים בניסיון לקבל אישור למימון התרופה ובכלל זה פניה לועדת חריגים וכן שקילת אפשרות של עתירה לבית הדין לעבודה אשר מוסמך לעסוק בענייני חוק ביטוח בריאות ממלכתי. נוכח חשיבות העניין אני ממליץ על עריכת יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה.
שלום
אני רוצה לתבוע רופא אורטופד מבית חולים אסותא ומבין שמדובר בהליך מאד מורכב וארוך.
אני נדהם לקרוא על עומס שופטי בית המשפט השלום .
האם מתוך נסיונך -שופטים בכלל קוראים את "כל" התיק על שלל ממצאיו או מסתפקים רק בחוות הדעת של הצדדים.
למה יש לי תחושה שישנם רופאים שזה "לא בראש" שלהם להתחיל ללמוד רפואה ולקרוא את כל התיק -תצהירים.תחשיבי נזק.ראיות ועוד.
קשה מאד להכליל לגבי כל השופטים. אני יכול לומר לך שנתקלתי בשופטים רבים אשר מגלים בקיאות רבה בפרטי התיק וניכר כי הם קראו היטב את כל המסמכים ולעיתים נתקלים בשופטים שפחות מכירים את התיק.
אני עברתי טיפול שורש מורכב מאד אצל רופא שיניים פרטי ובמימון של ביטוח רפואי פרטי שיש לי. מסתבר כי בזמן הטיפול נגרם לי נזק לא פשוט לעצב בפנים ואני סובל מאד מעיוות בפה (שלושה וחצי שבועות אחרי הטיפול) מקשיים בלעיסה ומאד כמה מגבלות. הרופא שיניים שטיפל בי מנסה להתייחס להכל בצורה חברית ומעודדת אבל אני מאד חושש שהמצב ישאר ככה!
אני בחור צעיר, בן 31, רווק ותמיד בריא וממש לא מתאים לי להשאר נכה בגלל רופא שיניים! איך מומלץ להתנהג במצב כזה? מהם ההמלצות המשפטיות שלכם?
פגיעות בעצבים בעת טיפולי שיניים עלולות להתרחש ובחלק מן המקרים הם תוצאה של חוסר זהירות של הרופא אשר לא בדק את מהלך העצב קודם לטיפול. אני סבור כי כדאי שתפנה בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך לבחון אם היתה רשלנות בטיפול על יד איסוף התיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי.
רופא נשים שלי לא התקין נכון את התקן התוך רחמי ובבדיקה האחרונה הוא נמצא בחלל הבטן קדמית לרחם.
נאמר לי גם שבשל כך לא אוכל ללדת לידות טבעיות אלא רק קיסרי ואם אחליט להוציא את ההתקן, אצתרך לעבור ניתוח לפרסקופי.
אשמח אם תייעצו לי מה עליי לעשות בשביל שה"רופא" הזה לא יגרום לנזק לנשים אחרות.
תודה,
אילנית
כדי לבחון התכנות תביעת רשלנות רפואית יש להוציא את מלוא התיעוד הרפואי ולאחר מכן להתייעץ עם מומחה רפואי.
אני ממליץ כי בשלב ראשון תפני אל עורך דיןמנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך.
רציתי לקרוא ולהבין את חוקי הזהירות שלפיהם רופאים צריכים לעבוד בבתי חולים או בכלל בטיפולים רפואיים שהם נותנים למטופלים. לא הצלחתי למצוא חוקים כאלה. האם אתם יכולים להפנות אותי לרשימות החוקים האלה?
שלום רב,
החובה של רופאים ובתי חולים לנהוג בזהירות בטיפול מעוגנת בעיקרה בפקודת הנזיקין אשר בה סעיפים כללים העוסקים ברשלנות (לאו דווקא של רופאים). גם מכח חוק זכויות החולה נגזרות חובות שונות המוטלות על הצוות המטפל.
קיימים חוקים אשר מסידירים את נושא הרישוי לעסוק ברפואה. קיים כאמור חוק זכויות החולה ובנוסף קיימים חוזרים והנחיות של משרד הבריאות כמו גם הנחיות ודפי עמדה של איגודי רופאים (כמו האיגוד הגניקולוגי למשל).
יקירתי, אם היו חוקים של רופאים היו הרב הפחות מקרי רשלנות רפואית. אני חושב שזה אבסורד ממדרגה ראשונה שהנושא של פגיעות בטיפולים רשלניים אינו מוסדר בחקיקה ספציפית, אלא בחקיקה הנגזרת בסעיפי אגב מתוך פקודת הנזיקין. היינו יכולים לחסוך חיי אדם והרבה סבל - ראו שיטות משפט מערביות אחרות כדוגמא.
שלום
שמי עדי ואני בת 41 נשואה ואם לשני ילדים. עברתי ניתוח אסתטי לצורך שאיבת שומן מאיזור הירכיים כי רציתי להצר היקפים ולהראות יותר טוב. הניתוח עבר ועכשיו שלושה חודשים אחרי, אני עדיין סובלת מצלקות מכוערות וזיהומים חוזרים ונשנים שהצריכו וכנראה עוד יצריכו אשפוזים בבית חולים וטיפולים באנטיביוטיקה "כבדה". התלוננתי בפני הרופא המנתח לא פעם ולא פעמיים ורציתי לשאול האם אפשר לשקול אפשרות להגיש תביעה משפטית שכן הרופא הפרטי שניתח אותי לא ממש נותן לי מענה בנושא.
מיותר לציין כי אני בחופשת מחלה ארוכה ביותר מאז הניתוח ואיני מסוגלת בכלל לעבוד בגלל המצב הפיזי שלי, ואיש אינו יכול להגיד לי (ודיברתי עם כמה רופאים שגם בדקו אותי) מתי אם בכלל המצב הבריאותי שלי ישתפר הזיהומים יעלמו ואם הצלקות יעלמו - מה שכנראה לא יקרה לעולם. מה העצה שלכם במקרה כזה?
עדי
עדיין מוקדם לקבוע האם מדובר בנזק לא הפיך או ב"גודל" הנזק,ברגע שמצבך יתייצב לכאן או לכאן ותדעי בוודאות מה מצבך הרפואי תוכלי לשקול את המשך דרכך המשפטית.ישנם נזקים טרוויאלים של כדאי כלכלית להגיש בגינם תביעה כספית -כי העלויות הינן גבוהות.
רק בריאות.
בשלב מוקדם זה אין עדיין אפשרות להגיש תביעה כל עוד אין נזק קבוע ולא התברר מה הנזק הסופי. אני ממליץ בשלב זה זה לאסוף את התיעוד הרפואי ולשמור קבלות בגין הוצאולת. מומלץ שלא לשלוח מכתבי תלונה או םניות אחרות בכתב ללא יעוץ משפטי. אני ממליץ כי תפני בשלב זה כבר לעורך דין מנוסה בתחום שיוכל להדריך אותך.
נגרמה לי צלקת במפשעה אחרי טיפול לייזר להסרת שיער שעשיתי במכון נטורפיל. הראתי את הצלקת לבחורה שעשתה לי את הטיפול, שעכשיו הבנתי גם שהיא לא רופאה, והיא אמרה שזה יחלים ויעבור. כשהראתי את הצלקת לרופא המשפחה שלי, הוא אמר שזאת צלקת שתשאר איתי כמזכרת לטיפול בלייזר.
עכשיו בנטורפיל הציעו לי טיפול חינם כפיצוי. אין סיכוי שאני יעשה אצלם עוד טיפול ואין סיכוי שאני אתקרב לטיפולי הסרת שיער בלייזר בכלל! אם הייתי יודעת שיכולה להיות צלקת בגלל הלייזר, אין סיכוי שהייתי עושה את הטיפול. האם יכול להיות שיש כאן קייס של רשלנות רפואית?
צלקות בעקבות טיפולי הסרת שיער בלייזרקורות לעיתים והן בחלק מן המקרים תוצאה של חוסר זהירות בטיפול. כדי לבחון אם המקרה שלך נגרם בשל רשלנות בטיפול יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי ולפנות אל רופא עור מנוסה שיוכל לבחון את המקרה. כדאי קודם כל לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הניזיקין והרשלנות הרפואית.
מה זה חשוב איזה סניף של נטורפיל פגע בה? הרי ברור לך שלא מעט טיפולים אסתטיים מסתיימים בפגיעות קלות יותר וקלות הרבה פחות במטופלים! אני בעצמי נפעתי אחרי טיפול בנטורפיל, אבל בגלל שנגרם לי נזק קטן יחסית אף עורך דין לא רצה להגיש תביעה בטענה שזה לא כלכלי.
שלום עורך דין עופר סולר הנכבד, אני מצטערת מראש על השאלה הארוכה אבל הסיפור שלי מאד לא שגרתי ומאד מורכב ולא ברור. אני עושה מאמץ לקצר מבלי להשמיט פרטים:
אנסה לקצר ככל האפשר הנני בת 25 ולאחרונה אובחנתי כחולת בכצ'ט וזאת לאחר שנה בה סבלתי מהמחלה כמו כן עקב המחלה חליתי פעמיים בדלקת ריאות והרופאה פשוט סרבה לשלוח אותי לצילום ריאת בנוסף לכך נעשתה לי בדיקת HIV שעד היום במשך ארבעה חודשים לא ניתנה לי שום תשובה רישמית לגביה.
על ידי ברור שערכתי עם חברה שעובדת במעבדה כמו כן שלוש בדיקות דם נוספות לא הגיעו אלי עם תשובה עד היום כמו כן סבלתי מדלקות גידים חוזרות חום דלקות גרון כאבי פרקים וטשטוש ראייה פצעים דלקתיים בעור וזאת לאחר שכמעט כל יום הופעתי במרפאה והרופאה לא התייחסה לכך ברצינות רק לאחר שלושה חודשים היא שלחה אותי לבדיקות דם מיוחדות ובמקרה אחר שבו פניתי למר"מ הרופא המליץ על בדיקת ראומטולוג זיהומוטולוג ואימונולוג והיא שלחה אותי רק לראומטולוג במיפוי עצמות שערך לי התגלה כי הסחוס בקרסול נשחק רק לאחר שושה חודשים כאמור היא גם שלחה אותי לזיהומוטולוג והוא שלח אותי לבדיקת HLA במרפאה הבקשה היתה מונחת שבועיים ללא טיפול לדברי הפקידה נעשתה טעות כמו כן כשסבלתי מדלות בפרקים וחום גבוהה והיתה החמרה במצבי סרבה הרופאה לאשפז אותי כך נותרתי ללא טיפול במשך שבועיים עד שהתלוננתי אצל מנהל המחוז של הקופ"ח.
הוא החליף לי רופאה וזו לפי ההחמרה במצב אישפזה אותי בבית החולים אגב בבדיקת HLA התוצאה היתה B-51 וזה תואם לחולי בכצ'ט אגב עקב מחקר שערכתי בעצמי אמרתי עשרות פעמים לרופאה הקודמת שאני חושדת במחלה זו והיא דחתה זאת על הסף כמו כן עוד באותו היום במיון אובחנתי כחולה במחלה וקיבלתי טיפול בסטרואידים כמו כן ניזוקה ראייתי כחלק מהמחלה נתגלה אצלי אואיטיס במצב חמור וטופלתי בסטרואידים בכל עין 10 טיפות כמו כן נתגלתה בצקת בעצב ראיה בעין ימין אני מטופלת בסטרואידים גם דרך הפה וגם בקולכיצין ובגסטרו
האם יש לי עילה לתביעה? והאם מחלה זו מוכרת בביטוח הלאומי?
אני מתנצלת מראש על זמנך היקר אך אשמח ואני מצפה לשמוע את תגובתך וחוות דעתך המקצועית מתוך נייונך בטיפול במקרי רשלנות רפואית - לימור
לצערי ללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי קשה מאד במקרים מורכבים דוגמת המקרה שאת מתארת להעריך אם הייתה רשלנות בטיפול ומה שיעור הנזק. כדי לבחון את המקרה יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי.
נאי נפלתי במדרגות של קופת חולים כללית בתל אביב, אחרי טיפול רפואי. אני סובלת מהגבלה ברגליים ובגלל שהמעלית לא עבדה אמרו לי לרדת ברגל. נפלתי ושברתי את הקרסול השמאלי. אני מרותקת למיטה ולבית לכמה חודשים טובים. איך מגישים תביעה נגד הקופת החולים?
אני מליץ כי תפני בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחון הנזיקין. עורך הדין יוכל לבחון את המקרה ולהעריך אם אכן הייתה התרשלות מצד קופת חולים אשר גרמה לתאונה ולהפנות אותך למומחה הרפואי המתאים.
את צריכה לשכור עורך דין ולתבוע את קופת חולים בלי לחשוב פעמיים בכלל. תזכרי שעורכי דין שמטפלים בתביעות נזיקין (פגיעות גוף שגרמו לנזקים) אינם גובים תשלום לפני הגשת התביעה, רק אגרת בית משפט ובהמשך 20%-30% מגובה הפיצויים שיפסקו לטובתך במסגרת פשרה או פסק דין. בהצלחה ורפואה שלמה!
רציתי לדעת בשביל קרוב משפחה מה עושי םבמקרה שבנאדם שעבר ניתוח לא מסובך מת בגלל שלא התעורר מההרדמה. איך אפשר להחליט מי אחראי למוות המיותר הזה ואם אפשר לתבוע את הבית חולים על המקרה הזה?
שלום רב,
מקרה חמור של מות עקב ניתוח בוודאי ראוי לבירור רציני. כדי לבחון את המקרה יש צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מבית החולים ולהתייעץ עם מומחה רפואי שיבדוק את נסיבות המקרה ויעריך אם הייתה רשלנות בניתוח או בהרדמה. אני ממליץ ראשית לפנות אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית ךסחיוע בבחינת המקרה ואיסוף התיעוד הרפואי.
אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני להערכה והסברים.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
03-7369253 או 052-3596150
אני מודה על לך על תשובתך. אני צריך להנחות את קרובת משפחתי ולהסביר לה מה לעשות. היא לא ממש מתפקדת כרגע ובמצב של הלם כללי. האם אתה יכול להנחות אותי לגבי סדר הצעדים שאותם צריך לעבור על מנת להגיש תביעה?
מה סדר גודל ההוצאה הכספית שצריך להערך לה בשביל להגיש תביעה?
הדבר הנכון ביותר בשלב זה הוא לפנות לייעוץ אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית ולהימנע ממשלוח מכתבים או תלונות באופן עצמאי. לא פירטת מתי קרה המקרה הנורא אך בכל מקרה כדאי תמיד להסכים או אפילו לדרוש נתיחה לאחר המוות שיכולה לעזור בבירור המקרה.
כאמור להסברים נוספים אתם מוזמנים בהחלט ליצור עימי קשר טלפוני.
סבא שלי שוחרר מבית חולים הבית הלמרות המצב הבריאותי שלו, אחרי שהרופאים בחדר מיון אמרו שאין מקום במחלקות אשפוז. עכשיו הוא חולה מאד, בבית ואני ואחותי מטפלות בו. השאלה אם זה לא ממש רשלני לשלוח קשיש חולה הביתה בגלל שאין מיטות אשפוז. מה לעשות?
אם אכן הייתה אינדיקציה רפואית לאשפוז והסיבה היחידה לשחרור הבייתה הינה מחסור במיטות אשפוז הרי שאם חלילה יגרם בשל כך נזק יתכן שניתן יהיה להגיש תביעה. על עצם השחרור איני רואה טעם להגיש תביעה שכן כאמור כדי לקבל פיצוי יש צורך להוכיח נזק.
נקטעו לי 3 אצבעות כשהייתיבת 3
היום אני בת 57 בחרתי עד לפני שנתיים לא לקבבל אחוזי נכות משפנתי לביטוח לאומי טענו שלא מגיע לי משום שהייתי צריכה לבקש בגיל18 לא ברור לי איזה אטימות וטימטום עדין אצבעותי לא גדלו ותשמחו שלא ביקשתי בגיל 18 מה דעתך ומה עושים בנידון
אם לבנאדם שהוא נתמך על ידי ביטוח לאומי אין כסף לשלם לרופא מומחה שיתן חוות דעת רפואית, הוא לא יכול להגיש תביעה בגלל רשלנות רפואית? הדברים האלה בדיוק נאמרו לי בפגישה אצל עורך דין שהמליצו לי עליו וזה לא נשמע לי הגיוני!
לעבריינים שאין כסף לשלם לעורך דין המדינה מממנת עורך דין ולנכה שהנכות שלו נגרמה בגלל טעות של רופא עלוב ובגלל זה הוא נתמך על ידי ביטוח לאומי אין אפשרות להגיש תביעת פיצויים?
במספר מקרים בודדים בעבר אפשר בית המשפט מינוי של מומחה רפואי מטעמו למתן חוות דעת על חשבון הנתבעת. ההתנאים שיכולים לאפשר החלטה כזו הינה מצב כלכלי קשה מאד המגובה באסמכתאות - תצהיר עם פירוט חשבונות בנק, העדר כל נכסים וכו' והתנאי הנוסף הינו כי הרשלנות במקרה מאד ברורה וניכרת אף לעין של אדם מן הישוב אשר אינו מומחה רפואי. גם בהתקיים תנאים אלו בית משפט אינו מחוייב למנות מומחה רפואי.
אני ממליץ לפיכך בכל אופן לנסות ולגייס משאבים ולקבל חוות דעת מסודרת.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
אני מודה לך על תשובתך. אני מוכר כנכה על ידי המוסד לביטוח לאומי בגלל נזק חמור שנגרם לי בניתוח (מבלי להכנס לפרטים) אני מרותק לביתי וזקוק לעזרה סיעודית, שגם היא ממומנת על ידי המוסד לביטוח לאומי. אני לא עובד כמובן בגלל חוסר היכולת לתפקד וחשבון הבנק שלי חסום. אני עובד עם בנק הדואר בלבד בשביל לקבל את הקצבה מהביטוח הלאומי. מבחינה כלכלית אני מחוסל לגמרי. השאלה איך אתה מציע לי להתקדם בהנחה שאין לי כל אפשרות לגייס כסף, אפילו לא כמה מאות שקלים. מצד שני כל רופא שמכיר את התיק הרפואי שלי, כמו גם וועדה רפואית של ביטוח לאומי, הבינו כי המצב שלי נגרם בגלל רשלנות רפואית ברורה וחמורה מאד.
שלום אני חיילת שמשרתת את מדנית ישראל בשרות חובה,והייתי זקוקה לעקירת שן.זה לא פעם ראשונה שאני הולכת לרופא צבאי לצורך עקירה והפעם קרה משהו חריג ביותר,דבר ראשון העקירה נמשכה כחצי שעה הרבה יותר ממה שצריך וממה שהיה בפעם שעברה וכבר אז היה נדמה לי שמשהו פה לא בסדר לי,גם נורא כאב לי הרופא היה אגרסיבי מידי,אבל זה לא הנקודה,הנקודה היא שעברו כבר כ4 ימים ועדין חצי מהפה שלי מורדם,אין לי תחושה בלשון בכלל,מה שכבר היה אמור לעבוד,בנוסף לזה אני לא מצליחה לפתוח את הפה עד הסוף הסתכלתי במראה וראיתי שהרופא חיבר לי את החנייכים עם הלחי.מה אני עושה במקרה של טעות נוראית כזאת ? ואיך אני יכולה לתבוע את הרופא אני חיילת ולא אזרחית איך זה עובד ? תודה.
מאחר ואת חיילת והטיפול נעשה במסגרת צבאית הרי שיש להניח כי לא תוכלי להגיש תביעת רשלנות רפואית אלא תצטרכי לפנות אל קצין התגמולים במשרד הביטחון לקבלת הכרה בפגיעה. אני ממליץ כי בשלב זה תפני בהקדם ליעוץ אצל רופא שיניים נוסף כדי לבחון אם ניתן אולי לטפל ולהקטין את הנזק.
לאימי זל נתגלה גידול שפיר בקיבה. לאחר מכן נשלחה לסדרת טיפולי כימוטררפיה קשה! הטיפול שקיבלה לא היה מתאים לה ולאחר 3 חודשים הצילום הראה 2 גרורות בריאות!
בשיחה שנהלתי עם כמה פרופסורים נאמר לי שהיו צריכים לשלחה לניתוח ולאחר מכן לתת כימוטרפיה! אימי נפטרה לפני חודש וחצי עם יסורים קשים! חשוב לציין שלבסוף נותחה לפני חצי שנה והרופאים אמרו שמצבה קשה והגידול התפשט!האם יש מקום לתביעה? ברשותי כל הדיסקים שלה עם פד סיטי! תודה רבה!
אני מבקש לשמוע חוות דעת של עורך דין המכיר את תחום הרשלנות ונתקל במקרים דומים בעבר.
ללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי לא ניתן לדעת אם אכן התגלתה רשלנות רפואית בטיפול באימך ז"ל. כדיח לבדוק את המקרה יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום האונקולוגיה.
אתה מוזמן ליצור עימי קשר טלפוני למתן הסבר ומידע נוסף.
איך אני יכולה לבדוק אם הרופאה שטיפלה בבת שלי בסניף של ביקור רופא היא בכלל רופאה? היא לא בדקה כמעט כלום, בקושי מדברת עברית ואחרי שלוש שעות מהביקור בסניף של ביקור רופא המצב של הבת שלי התדרדר ואשפזנו אותה בוולפסון! רופאה אמיתית לא היתה משחררת אותה הביתה במצב שהיא היתה. אני רוצה לבדוק את הגודל של הרשלנות ולוודא שהגב' שלבשה חלוק לבן ו"בדקה" את הבת שלי היא בכלל רופאה מוסמכת. איך עושים את זה?
על גבי מסמכי המוקד אמורה להופיע חותמת של הרופאה עם מספר רישיון. באתר של משרד הבריאות ניתן למצוא פירוט של סטאטוס הרשיונות של רופאים בישראל לפי מספר רשיון.
מעבר לשאלה של קיום רשיון הרי שאם נגרם נזק חלילה בשל טיפול רפואי לא נכון ורשלני מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לבחון את המקרה ולהעריך את סיכויי התביעה.
יש על הנייר שחרור שקיבלנו מביקור רופא חומת אבל הדיו לא ממש ברור והמספר (מ.ר) לא ניתן לקריאה. מה אתה מציע לעשות? איך בודקים את זה? התקשרתי לסניף של ביקור רופא ושאלתי איזה רופאים עבדו בשעות שהיינו שם ומי שענה לטלפון לא נתן לי שמות. זה פשוט אבסורד המקום הזה!
אשתי ואני נמצאים במהלך טיפולי הפריה במרכז רפואי פרטי ומוכר מאד, לאורך הרבה זמן. התברר לנו כי התיק הרפואי שלנו, בו מתועד כל הטיפול לכל אורכו הגיע לידיים זרות של גורם חיצוני מחוץ למרכז הרפואי שבו נעשים טיפולי ההפריה וכמובן שלא בידיעתנו וללא הסכמה שלנו! ברור כי יש כאן רשלנות חמורה מצד הגורמים המטפלים וברור כי הפרו את החובה לשמור על סודיות רפואית.
אני בכוונה מדבר וכותב בעמימות רבה כי הנושא התברר רק לאחרונה וברור לי שהולך להיות המון בלאגן בגלל הסיפור הזה. אני מאד אודה לך על הנחיות והסברים לגבי הסטטוס שלנו בעניין הזה.
חוק זכויות החולה הינו ברור וחד משמעי בכל הנוגע לחובת שמירת סודיות רפואית המוטלת על רופא ומוסד מטפל. במידה ויוכח כי אכן מידע רפואי שלכם נמסר ללא רשות וסמכות לגורם שלישי ניתן יהיה להגיש תביעה ולטעון גם לפגיעה בפרטיות. שיעור הפיצויים נקבע בהתאם לנזק שגרמה החשיפה של המידע, זאת מעבר לפיצוי על עצם הפגיעה בסודיות הרפואית ופגיעה בפרטיות.
במידה ויש לכם שאלות נוספות אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
שלום,
בביקור השגרתי אצל הפסיכיאטר שלי, הוא שואל אותי איך אתה מרגיש? אני עונה לו אני לא מרגיש טוב. אני מרגיש שכולם מסתכלים עליי כמשוגע. הוא שואל אותי אז מה אתה חושב את עצמך? אני מרגיש נורא ואומר לו אני לא יודע אתה יכול להגיד לי מה? הוא אומר לי בזלזול ופוגע בי אתה משוגע.
אני בתור מטופל במחלה נפשית פגוע מאוד, והתקווה שלי להפחית את הפגיעה והסבל זה הרופא שלי. כאן הרופא שלי פגע בי מאוד והרגשתי פחד שאני לא אסרוד אלא אפגע בעצמי ואתאבד. הרבה מהמטופלים שלו התאבדו, ואני נחוץ בדעתי שהוא גרם להם ועודד אותם וגירה בהם להתאבד.
השאלה שלי אחרי שהקלטתי אותו ועוד חלק מהמטופלים שאמר להם משוגעים ועוד כינה אותם בפרה ושור. השאלה שלי מה יהיה מבחינה משפטית לרופא שפוגע במטופלים שלו במקום התמיכה והטיפול? מה יגיב החוק כלפייו?
תודה
אם יתברר כי אכן הרופא הפסיכיאטר התבטא בצורה לא ראויה כלפי מטופליו ואולי אף גרם להם נזק בהתבטאויות אלו יתכן שפניה אל משרד הבריאות תניב הליך משמעתי בעניינו ובמידה ולמטופל נגרם נזק יש אפשרות לשקול גם הליך של תביעת נזיקין לפיצויים. כדאי להתייעץ עם עורך דין מנוסה שיוכל לבחון את המקרה בצורה רצינית ויבחן את נסיבות המקרה.
איני יכול מפניתך לדעת אם זהו המקרה כאן שכן צריך לבחון את נסיבות המקרה.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
האמור לעיל אינו בגדר יעוץ משפטי ולא בא להחליף יעוץ משפטי פרטני
אתה מדבר שטויות! לרופא לא כל שכן פסיכיאטר אסור לדבר ככה אל מטופל. זאת פגיעה באמות מידה רפואיות ולפי דעתי גם עבירה על חוק זכויות החולה. רופא צריך להתייחס למטופלים בכבוד הראוי ואינו יכול להשתמש בשמות גנאי. אני לא יודע ולא מבין בנושא רשלנות רפואית, אבל כבוד בסיסי לבני אדם חייב להיות.
שלום לכולם,
ברצוני לדעת האם נתקלתי ברשלנות רפואי או בכשל בהתנהלות קופ"ח שלי.
לאחר תקופה ארוכה(5 שנים) של הזנחת כאבי אוזניים בחשיפה לקור ותחושה לא נעימה בגרון פניתי לקופה כדי להזמין תור לרופא א.א.ג ואכן כך היה
כשהגעתי לפגישה נתקלתי בייחס מזעזע מצד הרופא יחס המלווה בזלזול ובוז ואחרי בדיקה מאוד לא יסודית נקבע שכל מה שעלי לעשות הוא ליקחת ויטמין סי.
כיוון שהייחס מצד הרופא עצבן אותי מאוד ומכיון שחשתי שכלל לא קיבלתי מענה לבעיה פניתי לפקידת הקבלה כדי לשאול היכן אפשר לדבר עם מנהל ולהתלונן והיא ציינה בפני שזו לא הפעם הראשונה שיש תלונות על רופא זה.
לאחר שסימתי את שיחתי עם הפקידה כתבתי מכתב במקום ושמתי אותה בתיבת התלונות והלכתי הביתה.
יום המחרת קבעתי תור לרופא פרטי.
בפגישה עם הרופא נאמר לי שכנראה יש לי בעיה עם מיצי הכיבה ולכן התחושה הלא נעימה בפה ולגבי האוזניים הופנתי לרופא פה ולסת כיון שאוזני תקינות.
תרם קבעתי תור לרופא זה.
היום קיבלתי שיחת טלפון ממשהי שמייצגת את הקופה שרצתה להפנות אותי לרופא אחר כתוצאה מהמכתב שרשמתי ולאחר שיחה קצרה איתה שאלתי אם הרופא שהופנתי אליו בכלל רופא א.א.ג והתשובה הייתה לא.....הוא רופא מן המניין.
אשמח לקבל חו"ד בנושא
יש להפריד בין סתם גסות רוח מצד רופא לבין רשלנות רפואית. רשלנות רפואית הינה טיפול אשר סוטה מסטנדרט רפואי סביר שגורם לנזק. במקרה זה גם אם אבחנת הרופא לא הייתה סבירה ספק בעיני אם ניתן יהיה להצביע על נזק ממשי שנגרם. אין כמובן עם זאת שום מניעה כי תתלונני על היחס שקיבלת בפני הנהלת הקופה.
המקרה שלי הוא כזה: בשן טוחנת תחתונה נעשה טיפול שורש וכתר לא מוצלחים לפני חמש שנים עשיו הייתה לי רגישות קלה בזמן אכילה, כעבור זמן מה צמחה לי בליטה כדורית בחניכיים בצד החיצוני של שורש השן, אך ללא כאב.
נגשתי למרפאת שניים כדי לדעת אם הבליטה שצמחה לי זה גידול המחייב בדיקה יותר מעמיקה. הצילום לא הראה דבר, אך נאמר לי שיתכן שיש שבר/סדק בשורש והנפיחות שאינה כואבת היא כתוצאה \"מדלקת כרונית\". ההמלצה לעקור את השן, וכחולה ממושמע הסכמתי. הנפיחות תועדה בתמונה לפני העקירה והשן העקורה אצלי ביד.
איך אני יכל להוכיח רשלנות רפואית? האם אתם מכירים עוד מקרים כמו שלי?
כדי להוכיח כי הנזק שנגרם לך הוא תוצאה של רשלנות בטיפול יש צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי שלך ולהתייעץ עם רופא שינים שיעריך אם אכן הייתה התרשלות בטיפול והאם הנזק מקורו בהתרשלות זו. כדאי שתערוך יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום.
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"