קיבלת טיפול רשלני על ידי רופא עור ומין?
האיבר הגדול ביותר בגוף האדם הוא העור. משקל העור יכול להגיע לעד כ20 ק"ג. לעור ישנם תפקידם רבים וחשובים, הכוללים: הגנה בפני מזהמים, וויסות נוזלים, שמירת איזון בטמפרטורת הגוף והגנה בפני קרני השמש.
הדבר הראשון שחשוף לעיני הכל הוא העור ולכן שישנם בעיות ומחלות בעור הן גם כן נראות לעיניי הציבור. תחום רפואת עור ומין כולל מגוון רחב של מחלות, בעיות והפרעות אשר הטיפול בהם נעשה על ידי רופא עור ומין - דרמטולוג.
מתן טיפול רפואי רשלני לאנשים אשר סובלים ממחלות עור, כרוך בפגיעה גם פיזית וגם נפשית בשל ההשלכות העתידיות הנפשיות של אדם הצריך להסתובב עם פגמים בעור.
על מקרי רשלנות רפואית של רופא עור ומין
רשלנות רפואית באופן כללי מוגדרת כרשלנות באבחון מחלות, מתן טיפול רפואי לא תואם או טיפול רפואי מזיק למחלות, אי אבחנת המחלה, גרימת נזקים לעיתים אף בלתי הפיכים, בשל טיפול לקוי, חוסר אבחנה או תופעות לוואי של טיפולים מסוימים.
כמו כן, רשלנות רפואית מוגדרת כאשר הרופא המטפל אינו מומחה בתחום רפואת העור והמין, רופא לא מנוסה, מוכשר ומיומן בעבודה.
רופא אשר התרשל בעבודתו והתעלם מתסמינים וסימני אזהרה. רופא אשר התרשל בעבודתו מסתכן בגרימת נזקים, מחלות, נכויות ולעיתים אף במקרי מוות של מטופלים.
רשלנות רפואית בטיפול דרמטולוגי והחוק בישראל
מטופל או בני משפחתו אשר חושבים שרופא עור ומין נהג ברשלנות רפואית, צריכים לפנות לקבלת יעוץ משפטי אצל עורך דין מיומן ןמקצועי, עורך דין המנוסה בהגשת תביעות רשלנות רפואית.
לאחר שעורך הדין ישמע את טענותיכם על הטיפול הרפואי שקיבלתם, יפנה בדרך כלל לקבלת חוות דעת רפואית מתאימה, אצל רופא מומחה לרפואת עור ומין.
לאחר קבלת חוות דעת מומחה בתחום, ניתן יהיה להעריך אם באמת נפגעתם בגלל רשלנות רפואית ואם כן, זהו השלב הראשון לקראת הגשת תביעה משפטית לפיצויים כנגד הרופא (דרמטולוג) והמוסד הרפואי שבמסגרתו קיבלתם את הטיפול הרשלני.
מחלות עור ומין נפוצות
להלן מספר דוגמאות למחלות עור ומין שכיחות:
- מחלות סיסטמיות, כגון: זאבת (לופוס)
- Ulcers scleroderma
- פסוריאזיס
- נשירת שיער, התקרחות, שיער עודף
- בעיות בציפורניים (כגון: פטרת)
- סרטן העור (מלנומה)
- פיגמנטציה
- כוויות
- מחלות המועברות במגע מין (STD), כגון: הרפס, איידס, קונדילומה, פפילומה וכדומה, למחלות אלו תסמיני עור קשיים, הגלויים לעין
- אקנה
- דלקות זיהומיות בעור (כגון: צלוליטיס)
טיפולים רפואיים נפוצים במחלות עור ומין
הטיפול במחלות עור ומין תלוי בגורם הראשוני של המחלה, האם קימיים גורמים גנטיים או באם המחלה נוצרה עקב מתקפה אוטואימונית של הגוף.
להלן מספר דוגמאות לטיפולים שכיחים במחלות עור ומין: משחות, קרמים, טיפול תרופתי (לדוגמא: סטרואידים), פוטותרפיה, קרני UVA או UVB וניתוחים.
קיראו בהרחבה על: רשלנות רפואית באבחון מחלות מין
אילו סיכונים, סיבוכים ותופעות לוואי עלולים להתרחש?
לכל טיפול תרופתי עלולים להיות תופעות לוואי, סיבוכים וסיכונים, לכן לפני כול טיפול תרופתי מומלץ לערוך בדיקות דם ובדיקות רגישות מרכיבי התרופות.
להלן מספר דוגמאות לתופעות לוואי שכיחות:
- התפשטות המחלה לאזורי עור שונים בגוף
- כוויות
- דלקות
- זיהומים
- פצעי עור מוגלתיים
שאלות בנושא רשלנות רפואית בטיפולי עור ומין? בואו לפורום שלנו...