רפואת שיניים - למה יש כל כך הרבה מקרי רשלנות?
לאורך השנים משנה הרפואה את פניה מקצה לקצה, כאשר לצד הטיפולים החדשים שניתן לפתח בעזרת הטכנולוגיה המתקדמת, מתגלות גם בעיות רפואיות וסיכונים חדשים. באותו אופן, דפוסי המקצועות הרפואיים המובילים החשופים ביותר לתביעות רשלנות רפואית משתנים גם כן.
לפי הסטטיסטיקה בישראל ובמדינות נוספות בעולם המערבי, רפואת השניים הפכה בשנים האחרונות לתחום שבו נפתח המספר הגבוה ביותר של תביעות רשלנות רפואית.
לפי נתונים שפורסמו לאחרונה, אחד מתוך חמישה רופאי שיניים צפוי להתמודד לאורך הקריירה עם תביעה אחת לפחות בגין רשלנות רפואית. העובדה כי שיעור הפיצויים שנפסק בתביעות אלו עלה בשנים האחרונות ב-300% מ-4,000 דולר נכון לשנת 2004 ל-15,000 דולר בשנת 2010 היא עדות לתמונת המצב הבעייתית.
לשיחה אישית עם עורך דין חייג/י: 03-6081818
לפי נתונים שפרסמה אחת מקבוצות חברות הביטוח, תחומי הרפואה בהם נפסקים סכומי הפיצויים הגבוהים ביותר הם מיילדות כירורגיה כללית, קרדיולוגיה, רפואת שיניים, אורתופדיה ונוירוכירורגיה.
קיראו בהרחבה על: רשלנות רפואית בעת השתלת שיניים
לעומת זאת מעל ל-17% מהתביעות המוגשות לבית המשפט בעילת רשלנות רפואית עוסקות ברפואת שיניים, 14% במיילדות, 6% בכירורגיה כללית ו-5% בלבד באורתופדיה.
מהם הגורמים לעלייה במספר התביעות?
ישנן סיבות רבות לעלייה במספר התביעות המוגשות כנגד רופאים העוסקים ברפואת שיניים. מודעות הציבור והנגישות למידע שהיה שמור בעבר לאנשי המקצוע בלבד עלו בשנים האחרונות, בעקבות החשיפה לעיתונות ולרשת האינטרנט.
בדומה, ישנם מי שסוברים כי גם למגמת הרחבת האחריות של רופאי השיניים בה נוקטים בתי המשפט ולעלייה במספר עורכי הדין העוסקים ברשלנות רפואית, ישנה השפעה על התמורות בנתונים.
מלבד זאת גם העובדה שפעמים רבות קיים פער בין ציפיות הלקוח והרופא באשר לתוצאות הטיפול עלולה לגרום לכך שמטופלים רבים מעוניינים בפיצוי על האכזבה שנגרמה להם.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
האפשרויות הרבות שמקנה היום הרפואה האסתטית שמטרותיה אינן חייבות להיות רפואיות גרידא, מטשטשות את הגבול בין טיפול שנכשל או הצליח.
מה הסיבות ומהם הסיכונים ברפואת השיניים?
רפואת שיניים עוסקת באבחון, טיפול ומניעה של פציעה ומחלות של השיניים, לסתות, חלל הפה ולעיתים גם הפנים והגולגולת.
רפואת השיניים עצמה מתחלקת למספר התמחויות משנה. על אף הדעה שיכולה להיות בקרב חלק מהציבור, בדומה למקצועות רפואיים אחרים, גם רפואת הפה אינה חפה מסיכונים.
מצבו הרפואי הכללי של האדם משפיע גם על בריאות הפה שלו ולכן מהווה את אחד השיקולים החשובים בבחירת סוג הטיפול והחומרים הנדרשים. סרטן או סוכרת בלתי מאוזנת עלולים להשפיע לרעה על מצב השיניים של המטופל שכן הן גורמות למחלות חניכיים ולכן צריך להקפיד יותר.
קיראו בהרחבה: ראש נזק - מימון עלות טיפולי שיניים
בדומה, כל חולה לב יכול לעבור טיפול שיניים, אולם יש לנקוט אמצעי זהירות טרם הטיפול. לפני טיפולי שיניים חודרניים עלול להתעורר הצורך להפסיק תרופות מדללות דם בשל האפשרות להשפעה על מהלך הטיפול.
במקביל, דלקות שיניים והחיידקים שמחוללים אותם עלולים להיות מסוכנים במיוחד למטופלים שעברו השתלת מסתם, זיהום ברקמות הלב או כאלו בעלי בעיה משנית במסתמים בשל החשש שחיידקי השיניים יעברו ללב.
במקביל לחומרי הרדמה מסוימים בהם משתמשים כדי למנוע כאבים יכולות להיות תופעות לוואי מסוכנות לאנשים הסובלים מהפרעות קצב בלב.
ליחצו כאן לקבלת סיוע משפטי לנפגעי רשלנות רפואית
נפגעת בטיפול במסגרת רפואת השיניים?
חייג/י לשיחה אישית עם עו"ד סולר: 03-6081818