מי יממן עבורך מוצרי קוסמטיקה וביגוד מיוחד?
בשנים האחרונות נהנה תחום הניתוחים הפלסטיים וטיפולי האסתטיקה מביקוש רב. נשים וגברים בגילאים שונים מעוניינים לשוות לעצמם מראה צעיר ורענן ו"לשפץ" איברים, אשר מראם אינו משביע רצון מבחינתם.
טיפולים קוסמטיים מתמקדים בעיקר באזור הפנים. בין הטיפולים הפופולאריים: טשטוש והעלמת קמטים באמצעות הזרקת בוטוקס, שימוש בלייזר, חומר מטרש או ביצוע ניתוח; מילוי קמטים ועיבוי שפתיים בסיליקון; טיפול בעיניים שקועות; טיפולי אנטיאייג'ינג להצערת העור; הסרת כתמי פיגמנטציה; טשטוש נימים; פילינג וכד'.
תכליתם של ניתוחים פלסטיים המבוצעים באזור הפנים, הינה לתקן מומים מולדים או לטפל במגוון נזקי גוף, שנגרמו עקב תאונות, פציעות או כוויות.
בין הניתוחים הפלסטיים השכיחים יותר (באיזור הפנים) נמנים בין השאר:
- ניתוחי אף
- מתיחת פנים
- הרמת ומתיחת עפעפיים, מצח וגבות
- הצמדת אוזניים
- עיצוב סנטר ועצמות לחיים
במהלך פרוצדורות אלה, אשר חלקן הארי אינו מבוצע למטרת חירום או הצלת חיים, נחשפים המטופלים לאפשרות של ביצוע ההליך ברשלנות, תוך סיכון לפגיעה גופנית, הותרת צלקות וכוויות.
לצורך התמודדות עם נזקים כאמור, אשר אינם ברי חלוף אלא בביצוע ניתוח נוסף, בהתאם לנסיבות המקרה, נדרשים נפגעי רשלנות רפואית בתחום זה לעשיית שימוש קבוע ויומיומי בתכשירי איפור.
באמצעות האיפור - מייק אפ, סומק וכד', עולה בידם לטשטש את הצלקות ולהעלים את הכוויות, שהותיר בפניהם או בגופם מנתח או מטפל רשלני. דרך אחרת להסוואת נזקי רשלנות קוסמטית הינה באמצעות לבישת ביגוד מיוחד.
ההוצאות עבור תכשירי איפור או פריטי ביגוד ייחודיים, למשך שארית חייו של הניזוק, הן גבוהות ומצטברות לסכומים משמעותיים. בתי המשפט, אשר רואים בחומרה רבה מקרי רשלנות רפואית בהליכים שאינם חיוניים, דוגמת טיפולים קוסמטיים או ניתוחים פלסטיים, נוהגים לפסוק סכומי פיצוי גבוהים לניזוקים.
כחלק מהפיצוי לנפגע, מכירה מערכת המשפט בהחזר הוצאות גם בגין ראש נזק של עלויות איפור והוצאות ביגוד מיוחד.
מימון עלויות איפור ו/או ביגוד מיוחד כראש נזק - פסקי דין
הליך ת.א. 001871/06 עזרא אסתר נ' גרינהולץ אליאנה (שלום, קרית גת) עסק בתביעה, שהוגשה בגין נזקי גוף, שנגרמו לתובעת עקב טיפול קוסמטי רשלני, שעברה לטענתה אצל הנתבעת.
בנסיבות המקרה פנתה התובעת לטיפול קוסמטי של הוצאת "שחורים" אצל הנתבעת תוך הדגשה, כי לא תטפל בפצעי אקנה פתוחים בפניה אלא בצלקות של פצעים שהגלידו.
התובעת טענה, כי במהלך הטיפול ובניגוד לאזהרתה החוזרת, נגעה הנתבעת בפצעים, פתחה אותם ועשתה שימוש בתכשירים חריפים, אשר גרמו לפציעה יתרה ולשטפי דם והותירו בפניה של המטופלת צלקות קשות.
משך סדרת הטיפולים הבטיחה הנתבעת, כי סיום התוכנית יוביל להטבה במראה עור פניה של התובעת ולפיכך המשיכה התובעת בטיפול, למרות שמצב עורה הלך והחמיר.
התביעה התמקדה בהחזר הוצאות עבור הפסדי שכר שנגרמו לתובעת, ראש נזק בלתי ממוני של כאב וסבל נוכח אי הנוחות שנגרמה לה, הימנעותה מלהיראות בציבור עקב הצלקות הקשות, שנותרו בפניה ורתיעתה מפיתוח קשר זוגי עקב כך וכן בגין ראש נזק של עלויות איפור.
בעניין זה ראה בית המשפט בעלויות האיפור והתכשירים הקוסמטיים הוצאה רפואית, לה תזדקק התובעת באופן מוגבר, תכוף ותמידי במשך שנים ארוכות. שיעור התשלום החודשי בגין תכשירים אלה הוערך בכ 250 ש"ח וסה"כ של כ 18,000 ש"ח מסיום הטיפול ועד מועד הגשת התובענה ומתן פסק הדין.
בנוסף, נפסק סכום של 75,000 ש"ח עבור הוצאות עתידיות להטבת מצב פניה של התובעת באמצעות טיפולים רפואיים אסתטיים, כפי שהומלצו במסגרת חוות דעת רופא מומחה מטעם התובעת וכן עבור השימוש הקבוע בתכשירי איפור להסתרת הצלקות.
בואו להתייעץ עם מומחים ועורכי דין: פורום רשלנות רפואית