מימון עלויות מוצרי תזונה עקב מצב רפואי ובריאותי
לעיתים, בעקבות אירוע רשלנות רפואית ונזקי הגוף, שנגרמו בעטיו, נזקק הנפגע לתזונה מיוחדת, המתאימה לצרכיו הרפואיים.
בעיות במערכת העיכול, קשיים בלעיסת מזון מוצק או חוסר יכולת לבלעו, עקב נזקי רשלנות רפואית, מובילים לצורך במוצרי תזונה מיוחדים במרקם רך או נוזלי.
עלותם של מוצרים אלה הינה על פי רוב גבוהה לעומת מוצרי מזון רגילים בשל המרכיבים הייחודיים, שהם כוללים, כמו גם נוכח העובדה, שחלק ממוצרי התזונה המיוחדת אינם מיוצרים בארץ ויש לייבאם מחו"ל.
בכדי לכסות את העלויות הבלתי מבוטלות בהקשר זה, אשר ממומנות מכיסו של הניזוק, קיימת בידו אפשרות לתבוע החזר הוצאות בגינן, כראש נזק נפרד, במסגרת תביעת רשלנות רפואית, שהוא מגיש.
לצורך הכרה בפיצוי בגין ראש נזק זה נדרשת הצבעה על נזקקות מובהקת לצריכת מוצרי תזונה מיוחדת, במסגרת חוות הדעת הרפואית, שמציג התובע בפני בית המשפט.
הפיצויים יפסקו הן לעבר, כראש נזק מיוחד והן לעתיד, כראש נזק כללי, בדרך אומדנה, תוך שקלול העלויות, אשר קופת החולים משתתפת בנטל מימונן בעניין זה.
קיראו בהרחבה על עוד ראשי נזק בתביעות רשלנות רפואית:
פסקי דין לדוגמא - מימון עלויות תוספי תזונה / מזון מיוחד
בהליך 000078/94 צ'יבוטארו גיל נ' סהר חברה ישראלית לביטוח בע"מ ואח' הועלתה סוגיית החזר הוצאות עבור מזון מיוחד במסגרת הדיון בנושא עלויות ציוד מתכלה.
בנסיבות המקרה, בשל נכות קשה ממנה סבל הנפגע, היה קיים צורך ברכישת ציוד מתכלה עבורו, דוגמת: חיתולים חד פעמיים, שקיות שתן, סדינים ומגבות.
בנוסף, דרגת נכותו ומוגבלותו הפיזית של התובע הצריכו האכלתו באמצעות מכשיר הזנה מלאכותית משך כל החיים. לשם כך נדרשה רכישת מזון מיוחד, אוסמוליט, המתאים להזנה דרך המכשיר.
פריטי הציוד השונים ועלותם צוינו במסגרת חוות דעת מומחה, שהגיש התובע לבית המשפט. לגבי המזון המיוחד והיקר לא היתה קיימת ראיה, כי קופת החולים תשתתף בנטל מימונו.
בית המשפט דחה את טענות הצדדים לעניין זה ופסק, כי בא כוחו של התובע הגזים בקובעו שיעור פיצוי גבוה לעומת המומחה מטעם הנתבעת, אשר קבע פיצוי בשיעור נמוך.
בין שתי העמדות הכריע בית המשפט, על דרך האומדנה, כי סכום הפיצוי, שצריך להינתן לניזוק עבור עלות ציוד מתכלה ובכלל זה מזון מיוחד, למשך כל ימי חייו, עומד על כשש מאות אלף ש"ח.
ת.א. 1667/06 תירם נועה נ' ד"ר עדי דוידסון (מחוזי ת"א) עסק ברשלנות רפואית בעריכת סריקות אולטרסאונד במהלך ההריון, אשר בעטיה נולדה תינוקת הסובלת משלל מומים גופניים.
בכתב התביעה התבקש החזר הוצאות עבור כלכלה רכה, לה נדרשה התובעת, בסכום כולל של כמאה ועשרים אלף ש"ח. בנסיבות המקרה, ההיזקקות למזון מיוחד, רך יותר, הוצגה כצורך רפואי - הן כטיפול מונע והן בכדי להקל על פעולת ההתרוקנות.
בהליך ת"א (ירושלים) 668/92 תום שטראוס (קטין) באמצעות הוריו נ' דר' עוז יובל ואח' נדחתה בקשת הורי הקטין התובע לקבל פיצוי עבור עלות מזון מיוחד, חלב סויה, באשר הדבר לא צוין במפורש במסגרת חוות הדעת הרפואית, בה פורטו צרכי הנפגע.
בואו לשוחח עם מומחים ועורכי דין במסגרת: פורום רשלנות רפואית
לקבלת סיוע אישי ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית