מהו טיפול רפואי נאות?
טיפול רפואי נאות - דעו זכויותכם!
רבות דובר בתחום של רשלנות רפואית, על עבודתם של גורמים רפואיים שונים האמונים על טיפול בחולים ודאגה למצבם הבריאותי. אולם, עמידה בסטנדרטים רפואיים הנוגעים למקצועיות הרופאים הם רק חלק מרכיביו של טיפול רפואי נאות, כפי שדורש חוק זכויות החולה. על פי חוק זה, לכל מטופל הזכות לקבל טיפול רפואי נאות, גם מבחינת אנושיותם של הגורמים הרפואיים שמטפלים בו.
מטרתו של חוק זה, הנה להבטיח לחולים יחס מכובד והולם, גם כאשר הם שרויים שמצב של חוסר אונים גופני ואינם יכולים לדרוש יחס של כבוד. החוק מתייחס למצבים הכה שכיחים, בהם מטופלים נאלצים לחוות מבוכה ואי נוחות בעת העמדת מיטותיהם במסדרונות המוסד הרפואי, חשיפתם בעת הובלה לניתוח, או אי סיוע בביצוע צרכיהם הבסיסיים כמו הטלת מימיהם, אכילה, רחצה וכיוצא באלו.
סעיף זה, הנוגע למתן טיפול רפואי נאות, מחייב את כל נותני שירותי הבריאות, בהם רופאים, אחיות, אנשי צוות רפואי אחרים, מוסדות רפואיים ומנהליהם.
קושי במתן טיפול רפואי נאות
למרות המודעות לחובה זו, מוסדות רפואיים רבים קורסים תחת עומס ונאלצים להעניק טיפול רפואי לחולים רבים מכפי שבית החולים, או קופת החולים ערוכים לתת. בנוסף, בעיות תקציביות עלולות להיות מרכיב חשוב בשיקולים אודות אופי הטיפול הרפואי שיינתן לחולים.
לקבלת סיוע משפטי לחץ כאן: פנייה דיסקרטית לקבלת סיוע
דוגמא טובה לכך ניתן למצוא במקרים בהם רופאים פותרים מעליהם חולים, תוך מתן אבחנה לא מדויקת וחיסכון בבדיקות יקרות.
לא אחת, הגיעו אל חדרי הרופאים חולים שסבלו מכאבים עזים בשל פגיעה באחת העצמות בגופם והרופאים אבחנו כי מדובר בנקע. רק כאשר חזרו אל הרופא בטענה שהכאבים אינם עוברים, נשלחו לבדיקות רנטגן שהראו כי למעשה מדובר בשבר. זוהי לכאורה, רשלנות באבחון.
טיפול רפואי נאות או רשלנות רפואית
במקרים בהם היחס שניתן לכם אינו עומד בסטנדרטים של טיפול רפואי נאות, ניתן לשקול שתי דרכי טיפול בנושא. האחת, הנה פנייה אל נציב הקבילות ותלונה על הגורמים שאחראים לטיב הטיפול שניתן לכם. במקרים בהם מדובר בהתנהלות הגובלת ברשלנות רפואית, כדאי לשקול תביעה לפיצוי כספי עבור הנזק שנגרם לכם.
אם אתם שוקלים להגיש תביעת רשלנות רפואית, הימנעו מכל פנייה אל נציב הקבילות, או אל הגורמים הרפואיים שטיפלו בכם. עשו זאת אך ורק בעצתו של עורך דין. לא אחת, חולים שנפגעה זכותם לקבל טיפול רפואי נאות שולחים מכתבי תלוני להנהלת המוסד הרפואי בו טופלו, או אל נציב הקבילות – צעד זה עלול להקשות על תביעתכם בעתיד.
זכרו כי אין בידכם את הכלים המקצועיים הנדרשים להבנה וניתוח של נסיבות המקרה, גם לא כל נסיבות המקרה ידועות לכם. בנוסף, אין בידכם את הכלים להעריך את היקף הנזק שנגרם לכם ולהבין את הקשר הסיבתי שבין הטיפול שקיבלתם, לבין היווצרות הנזק.
מכתבי התלונה שתכתבו עלולים להכיל טענות שיסתרו את טענותיכם בתביעה והנתבעים לא ימנעו מעצמם את האפשרות להציג בפני בית המשפט את המכתבים הללו, בניסיון להחליש את טיעונכם. לפני ביצוע כל פעולה מהסוג הזה, חשוב להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום רשלנות רפואית.
לקבלת יעוץ אישי מעורך דין מיומן ליחצו : פנייה דיסקרטית לקבלת סיוע