מקרי רשלנות רפואית של אחות טיפול נמרץ
מחבר:
עו"ד עופר סולר
15:24 10/09/2012
כידוע לכולנו, מחלקות טיפול נמרץ בבתי החולים ברחבי הארץ הנן מחלקות שאליהן מגיעים חולים במצב בריאותי קשה, חלקם אף נמצאים בסכנת חיים וזקוקים לניתור, השגחה וטיפול רפואי דחוף 24 שעות ביממה. אחיות במחלקת טיפול נמרץ הנן אחיות מוסמכת המלוות את המטופל מרגע כניסתו למחלקה ועד ליציאתו ממנה.
לאחר שהחולה אובחן על ידי הרופא כמי שמצבו הרפואי מחייב הפנייה לטיפול נמרץ, האחות במקום תעמוד לרשותו, תקלוט אותו פיזית, תחבר אותו למכשירים הרפואיים התואמים את מצבו ותמשיך במעקב צמוד אחר מצבו הבריאותי, תוך מתן סיוע במצבי חירום לרופא המטפל ולפי דרישתו והנחייתו.
לשיחה מיידית עם עורך דין חייג/י: 03-6081818
מסגרת תפקידה של אחות טיפול נמרץ
בנוסף, על האחות מוטלות עבודות שוטפות במחלקה, כגון: הזמנת מלאי הסמים והתרופות, סידור וארגון המחלקה, הגשה, סיעוד ועוד. כל אחות במחלקה אחראית לכמה מטופלים בו זמנית, והיא עוקבת אחר מצבם הבריאותי באופן אישי. לכן, האחות היא זו שנמצאת בקשר שוטף עם המטופל ו/או משפחתו ולרוב מעניקה להם את התמיכה הדרושה להם.
האחיות הן החוליה הראשונה המחברת בין החולה לבין המערך הרפואי, ולמרות זאת, אין בידיהן סמכויות רפואיות הקשורות לקבלת ההחלטות. את רוב הפעולות הן מבצעות לאחר אישור רופא. בשל העומס הרב שקיים במחלקת טיפול נמרץ, נעשה נסיון מזה שנים להאציל על האחיות סמכויות נוספות, כך שיוכל להתאפשר טיפול מיידי וייחסכו זמני המתנה ארוכים לרופא שעסוק במטופלים רבים.
לפני מספר שנים החליט משרד הבריאות להיענות לאתגר שהוצב לפתחו וקבע היתרים לפעולות חריגות לאחיות גם ביחידות לטיפול נמרץ. כך למשל, הוסמכו אחיות לבצע חיבור אלקטרודות לקוצב, לקבוע את הקצב והאמפליטודה ולהתאים מכשיר הנשמה לצורך גמילה ממנשם.
בטיפול נמרץ תינוקות ופגים הוסמכו האחיות לאחר השתלמות מיוחדת, להתאים מכשיר הנשמה, לשאוב דם מעורק פריפרי ליילוד ולהתקין קו עורקי פריפרי.
מקרי רשלנות רפואית של אחות טיפול נמרץ
מחבר:
עו"ד עופר סולר
15:24 10/09/2012
האחות כמו הרופא, יכולה גם היא לשגות או לטעות בהערכת המצב הרפואי או לתת טיפול שאינו מתאים לחולה מסיבות כאלה ואחרות. טעות מקצועית עלולה לעלות בחיי המטופל ובמקרים פחות חריפים לגרום לנזקים קשים ו/או לנזקים בלתי הפיכים ופגיעה קשה בתפקודו העצמאי של המטופל.
בהינתן אירועים מסוג זה קמה למטופל ובני משפחתו עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית כנגד האחות והמוסד הרפואי שמעסיק אותה. משרדנו מטפל מדי שנה בתביעות רבות של נפגעים ובני משפחתם, עקב נזקים קשים שנגרמו לאור טיפול רשלני מצידן של צוות אחיות במחלקת טיפול נמרץ בבתי החולים השונים ברחבי הארץ. זאת המציאות.
קיראו עוד: מה אנחנו מצפים לקבל בעת פניה לטיפול רפואי?
זכויות החולה במחלקת טיפול נמרץ ומקרי רשלנות רפואית
כיום החולה מודע לזכויותיו. המידע הרפואי נגיש וזמין. החולה מגיע מוכן לכל פרוצדורה רפואית והוא יודע לזהות חריגות הגובלות ברשלנות. לצורך הגשת תביעה והערכת סיכוייה הנפגע ובני משפחתו נוהגים לפנות אל עורכי דין שזו התמחותם.
אמצעי התקשורת מסקרים דרך קבע את תופעת הרשלנות הרפואית שצוברת תאוצה והתעניינות גוברת.
מתוך אותן סקירות דלינו מספר אירועים שיש בהם להמחיש את הסוגיה:
מטופל שניסה להתאבד, נמצא שכוב על ידו השמאלית. הוא הועבר לטיפול נמרץ, שם אובחנה בצקת בידו. לאחר בדיקת לחץ תוך מדורית, הרופא לא רשם את ממצאי הבדיקה. האחות רשמה את תוצאות האבחון בגיליון האחיות בלבד, ולא בגיליון הרופאים. בהמשך נקבע כי בגלל העדר אבחון התפתחה אצל המטופל תסמונת מדור בלתי מטופלת. הוא תבע את בית החולים וקיבל פיצויים בסך 731,000 ש"ח.
העדר השגחה על המטופלים ביחידה לטיפול נמרץ יכולה לגרום למוות מיותר של חולה. בשנת 2001 אושפזה מטופלת חולת אסטמה בבית החולים "שערי צדק".
לפנות בוקר היא נפלה ממיטתה מבלי שהאחיות הבחינו בה בהיותה זרוקה על הרצפה. כעבור זמן קצר נפטרה החולה. בני משפחתה תבעו את בית החולים וצוות האחיות והרופאים. בית המשפט קבע שבית החולים חב חובת זהירות למאושפזים שלו ואין הצדקה לאירוע זה.
בית החולים נאלץ לשלם 70,000 אלף ש"ח לתובעים. מי שהיה אמור להשגיח על המטופלת שנפלה הן האחיות, שלא הקפידו להרים את מעקה המיטה שזה יעודו, למנוע נפילת החולה. משלא עשו כן יוחסה להם רשלנות רפואית המזכה בפיצוי כספי.
נפגעת בגלל רשלנות של צוות האחיות במחלקת טיפול נמרץ?
חייג/י לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר: 03-6081818