רשלנות רפואית עורכת דין אדרה רוט
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד אדרה רוט: 072-334-0001

מעל 25 שנות ניסיון והתמחות מיוחדת בתביעות רשלנות רפואית על רקע גנטי. לרשותכם, תובעות ותובעים, הורים לילדים - עד למיצוי זכויות מלא.

לחצו לפניה וייעוץ אישי >>
עו"ד אדרה רוט מומחית ברשלנות רפואית
עורכת דין אדרה רוט רשלנות רפואית: גנטיקה הריון ולידה

ייצוג בתביעות רשלנות רפואית עם התמחות מיוחדת בתחום הגנטיקה, עם מעל 25 שנות ניסיון מקצועי.

לקבלת חוות דעת מקצועית >>

רשלנות רפואית - ניתוח לאחר המוות

מחבר: 11/10/2011 13:17

מתי נחוץ ניתוח לאחר המוות ומדוע?

מקרים של רשלנות רפואית עלולים לגרום לנזקים רבים בדרגות שונות, לעיתים, מדובר בטרגדיה נוראית שסופה מוות. במקרים אלו, קשה מאוד לחקור את הסיבה למותו של החולה ואם עולה חשש כי מדובר בסיבות שאינן טבעיות, ניתן לבצע ניתוח לאחר המוות ולבדוק מה הביא למותו של המנוח.

לעיתים קרובות, בצל האסון הנורא, יש גם צורך עז להבין מה השתבש ובמקרים אלו – ניתוח לאחר המוות יסייע לגלות את הסיבה למותו של החולה.

מעבר לכך, כאשר מדובר בחשש כי הסיבה היא רשלנות רפואית בניתוח, רשלנות באבחון, הזנחה, או כל סוג אחר של התרשלות מצד הגורמים הרפואיים – משפחתו של המנוח יכולה לתבוע פיצויים כספיים ועל מנת לבסס את הקשר הסיבתי שבין התנהלות הצוות הרפואי, לבין מותו של החולה, ברוב המקרים נדרש ניתוח לאחר המוות.

מהו ניתוח לאחר המוות?

ניתוח לאחר המוות הוא הליך שמטרתו לחקור את הנסיבות למותו של המנותח. במסגרת ההליך ינותחו איבריו השונים, יילקחו דגימות ויבוצעו בדיקות שונות, על מנת לחקור ולהסיק מסקנות בדבר הגורמים שהביאו למותו.

בחלק גדול מהמקרים, רק באמצעות ניתוח לאחר המוות, ניתן לגלות את הסיבות למותו של החולה ולבדוק, האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית הרת אסון. דוגמא טובה לכך, היא מקרים של רשלנות רפואית בלידה, שגרמה למוות של תינוק – לרוב רק באמצעות ניתוח לאחר המוות, ניתן לגלות את סיבת המוות הוודאית.

הסכמת משפחתו של המנוח לביצוע ניתוח לאחר המוות

לפי חוק, יכולים המנוח, או משפחתו, הרופא, קצין משטרה, או היועץ המשפטי לממשלה, לבקש שיבוצע ניתוח לאחר המוות. כאמור, במקרים בהם קיים חשד לרשלנות רפואית, יש חשיבות רבה לביצוע הניתוח וגילוי סיבת המוות הוודאית.

אולם, בקרות אסון מסוג זה, משפחתו של המנוח נאלצת להתמודד עם טרגדיה קשה ולעיתים אינה מודעת כלל לאפשרות לבצע את הניתוח. בחלק מהמקרים, משפחת המנוח אף מסרבת לתת את הסכמתה לביצוע ניתוח לאחר המוות, בשל היעדר מידע והבנה בדבר חשיבותו.

לקבלת סיוע מעורך דין מקצועי ומיומן לחץ: פניה דיסקרטית לקבלת סיוע

מיותר לציין כי במקרים בהם הגורם הרפואי מודע לכך שהסיבה למוות, הנה רשלנות רפואית מצידו, אין זה משרת את טובתו להציע למשפחה לבצע ניתוח לאחר המוות, נהפכו. חשוב לדעת כי זו זכותה של כל משפחה לבקש את ביצוע הניתוח ואין צורך באישורו של שום גורם אחר, כאשר המשפחה מבקשת לחקור את סיבת המוות.

לעומת זאת, אם המשטרה מעוניינת בביצוע הניתוח, בכל מקרה בו ישנה בקשה לביצוע ניתוח לאחר המוות, יש לקבל הסכמה מטעם המשפחה. במקרים בהם המשפחה מסרבת, יתכן כי המשטרה לפנות אל בית המשפט ועל השופט יהיה לשמוע את טענות המשפחה, או עורך דין מטעמה ולהכריע בדבר ביצוע הניתוח.

כיצד ניתוח לאחר המוות יכול לחשוף את סיבת המוות?

עלולים להיות מקרים רבים בהם טיפול רפואי רשלני גורם למותו של החולה, החל מרשלנות במתן תרופות, דרך רשלנות באבחון וכלה בביצוע רשלני של ניתוח. לדוגמא, ישנם מקרים בהם אדם מת לאחר מתן תרופה, בשל אי התאמתה למצבו הבריאותי, או מתן מינון גבוה מהמומלץ.

ניתוח לאחר המוות יוכל לחשוף את הסיבה למוות ובמקרים בהם מדובר בדום לב, כתוצאה ממינון לא נכון – ניתן אף למצוא ראיות למינון שניתן לו.

בהיעדר ראיות מסוג זה, קשה לבסס קשר סיבתי בין הרשלנות לה טוענת משפחתו של המנוח, לבין פטירתו. יחד עם זאת, בישראל, יחסית למדינות מערביות אחרות, מספרם של ניתוחים לאחר המוות מצומצם יחסית, בעיקר בשל אי התיישבותו של הניתוח, עם ההלכה היהודית.

בכל מקרה של חשד כי רשלנות רפואית, היא שגרמה לפטירתו של יקירכם, כדאי לבחון את האפשרות לבצע ניתוח לאחר המוות. גם ההלכה הדתית אינה מתנגדת לביצוע ניתוח לאחר המוות בצורה גורפת וגישתה משתנה בהתאם לסוג הניתוח שנדרש ומידת נחיצותו.

לקבלת סיוע מעורך דין מקצועי ומיומן לחץ: פניה דיסקרטית לקבלת סיוע

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"אי אפשר שלא להגיד תודה, עוד הפעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים של הילד. האמנת מהרגע הראשון וניצחנו. קיבלנו פיצויים הרבה יותר גבוהים מהציפיות, בזכותכם"

ד.מ. סביון

"עו"ד אדרה רוט היקרה, אין מספיק מילים לתאר את הטיפול המקצועי והמסור שקיבלנו ממך לאורך 3 וחצי השנים האחרונות, בהן ניהלת תביעה מול בית חולים העמק בתבונה ובהצלחה רבה. עמדת לצדינו, את וצוות המשרד, תמיד ובכל עניין עד שהשגת את המטרה והפיצויים הראויים"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך מספר ימים לאחר שהילד אובחן עם פגיעה גנטית נדירה בכרומוזום 15. את היית זו שחשפה שהרופא שליווה את ההריון התרשל במילוי החובות שלו. היינו המומים. 22 חודשים אחרי, השגת לילד פיצויים שיעזרו מאד להבטיח את העתיד שלו. תודה מכל הלב"

בני הזוג בצרה

"קיבלנו המלצה על עורכת הדין אדרה רוט, ובחרנו בה לייצוג בתביעת רשלנות רפואית בגלל שהרופא לא אמר לנו שאפשר לעבור בדיקות גנטיות בהריון. אחרי מאבק משפטי לא פשוט מול קופת החולים, זכינו בפיצויים של כמה מיליוני שקלים ורצינו להגיד תודה ולהמליץ"

ב.פ. בני ברק

"עו"ד אדרה רוט ייצגה אותנו בתביעת רשלנות רפואית על רקע גנטי, כנגד גניקולוג בכיר וקופת חולים מכבי. זכינו להכיר מקרוב עורכת דין מנוסה, שעומדת בראש צוות מנוסה, שליווה אותנו בהליך המשפטי, דרך מומחים רפואיים ועד לפשרה מכובדת וראויה שאליה הגענו מול הנתבעים"

ל.ע יישובי הגולן

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

11 בפברואר 2025

פגיעה בגן PRRT2 גורמת ...

הכירו מקרוב את המשמעות של פגיעה בגן PRRT2 שעלולה לגרום לאפילפסיה, מחלת PKD, אוטיזם ופגיעות משמעות...

קרא עוד

18 בפברואר 2025

האם כדאי לעשות בדיקת א...

חשוב לדעת כי נכון לשנת 2025 מומלץ לבצע בדיקת אקסום בכל הריון, של כל אשה, ללא יוצא מהכלל! בדיקת הא...

קרא עוד

19 בפברואר 2025

ריצוף גנום מלא WGS

הכירו את יכולות האבחון המתקדמות של בדיקת רציוף גנום מלא WGS, הנחשבת לבדיקה המתקדמת והמדוייקת ביות...

קרא עוד

06 במרץ 2025

434 גנים מוכרים: פגיעה...

הידעת? פגיעה בכל אחד מ-434 הגנים המוכרים האלה עלולה, בסבירות גבוהה, לגרום להתפתחות אוטיזם ואפילפס...

קרא עוד

06 במרץ 2025

פגיעה בגן SCN2A גורמת ...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן את מרבית הפגיעות בגן SCN2A באמצעות בדיקות גנטיות כבר במהלך ההריון. אם היל...

קרא עוד

26 במרץ 2025

אבחון מוקדם בהריון: פג...

ניתן לאבחן עשרות מוטציות גנטיות במבנה של כרומוזום 18 כבר בתחילת ההריון, באמצעות בדיקה גנטית פשוטה...

קרא עוד

26 במרץ 2025

מחיקה 18q צריך לאבחן ב...

אם לא קיבלתם הסבר על האפשרות לעבור בדיקות גנטיות בהריון, והילד או הילדה אובחנו עם פגיעה גנטית של ...

קרא עוד

06 באפריל 2025

תנאי שימוש ותקנון

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר Malpractice המנוהל על ידי משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפ...

קרא עוד

08 באפריל 2025

נגישות באתר האינטרנט ו...

אנו נותנים שירותים משפטיים מזה למעלה מ-20 שנה, לאלפי משפחות, הורים לילדים בעלי מוגבלויות ולכן מיי...

קרא עוד

15 באפריל 2025

פגיעה בגן SYNGAP1

הפגיעה בגן SYNGAP1 הנה אחד מהגורמים הגנטיים העיקריים להתפתחות אוטיזם ואפילפסיה, ולכן חשוב לאבחן א...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 09-7487779

מתחם מיקסר, דולב 4 רעננה