אצלנו במשפחה יש ילד שבלידה הרופאים שלפו אותו באופן מיכני וגרמו לו נכות. דיברנו עם עורך דין בבאר שבע אבל הוא רצה כסף, יותר ממה שאנחנו יכולים לשם. המשפחה חיה מקצבא של בטוח לאומי. השאלה שלי איך אפשר לתבוע את הרופאים אם אין כסף לעורך דין?
די קשה לייעץ לך בהיעדר נתונים מספקים על המקרה.
לא אמרת מהיכן אתה בארץ.
ייתכן ואוכל להמליץ לך על עו\"ד טוב המתמחה ברשלנות רפואית. עד כמה שאני יודע הוא גובה את שכר הטרחה על בסיס אחוזים מהסכום הסופי אשר יקבע על-ידי בית המשפט.
במידה ותהיה מעוניין, שלח לי הודעה למייל nymeir@gmail.com ואתן לך את פרטיו.
שלום רב,
מרבית עורכי הדין בתחום הרשלנות הרפואית מקבלים את שכר טרחתם מתוך הפיצויים אשר מתקבלים בסוף הליך התביעה כך שניתן לנסות ולפנות אל עורך דין מנוסה אחר בתחום.
שמי נעמה ואני גרה בנתניה. הייתי אצל גניקולוג של קופת חולים בשביל לקבל גלולות למניעת הריון, אני בת 17 והגיע הזמן. זה היה פעם ראשונה שהלכתי לגניקולוג הזה והוא בדק אותי ובזמן הבדיקה, שהיינו לבד בחדר הוא נגע וליטף את איבר המין שלי. אני הייתי קפואה ולא זזתי ורק אחרי שיצאתי מהחדר שלו קיבלתי בחילה והבנתי מה הוא עשה. השאלה אם זה נחשב רשלנות רפואית ואם אני יכולה להגיש נגדו תביעה על המעשים שלו.
הטרדה מינית בידי רופא הינה בראש ובראונה מעשה פלילי אשר מן הראוי להתלונן עליו במשטרה. עם זאת מאחר והבינותי כי זו הפעם הראשונה שביקרת אצל גניקולוג כדאי שתבררי היטב כי אכן מדובר בפעולה אשר חורגת מטיפול רפואי מקובל והיא בגדר הטרדה. באשר לתביעה אזרחית בשל רשלנות רפואית הרי שיש לשקול אותה נוכח הנזק שנגרם והסיכויים להוכיח את התביעה.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
האמור לעיל אינו בגדר ייעוץ משפטי ולא בא להחליף ייעוץ משפטי פרטני
זה לא היתה פעם ראשונה אצל גניקולוג, זאת היתה הפעם הראשונה שהלכתי אל גניקולוג בקופת חולים. ולגבי תלונה במשטרה, חברה שלי גם אמרה שזה מה שאני צריכה לעשות, אבל ממש לא מתחשק לי שכל העולם ידע מה קרה לי. לכן אני רוצה עורך דין שיתבע את הגניקולוג בבית משפט בלי שאני אצטרך לסבול.
שלום רב,
אני סבור כי ללא תלונה במשטרה הגשת תביעה יכולה להיות בעייתית שכן תהיה במקרה זה שאלה של גרסה מול גרסה והעובדה שלא הוגשה תלונה מעוררת סימני שאלה.
אני מציע כי תפני לייעוץ בצורה מסודרת אצל עו\"ד בתחום שיסביר לך את הדברים.
שלום רב, לפני מספר חודשים אבא שלי עבר אירוע מוחי ועקב כך שכרנו סיוע של אחות פרטית בבית עד אשר יחזור לעצמו. דרך קופת החולים הגענו לחברה פרטית המספקת שירותים של אחות מוסמכת פרטית בבי הלקוח. קיבלנו סיוע בהשתתפות חלקית של קופת החולים. בתקופה הראשונה אבי נזקק להשגחה צמודה ביותר, במיוחד בשנתו מאחר והיו מקרים שכמעט ונחנק בזמן השינה. במהלך היום אחותי, אשתי והילדים סייעו בהשגחה אבל לצורך ההשגחה בלילה נשכרה האחות. לילה אחד האחות פשוט החליטה לצאת מהבית כדי לנהל שיחת טלפון, רק שבאותו זמן אבי החל להחנק והאחות לא היתה שם, לא ראתה אותו או את המוניטור המיוחד. במזל, אחת הבנות שלי היתה בבית ובמקרה נכנסה לבדוק שהכל בסדר. כשהבינה מה קורה, היא הזמינה מהר אמבולנס וממש במזל לא איבדנו אותו באותו היום. בכל אופן, המקרה הזה גרם להחמרה במצבו ולעיכוב בהחלמה שלו. את האחו כמובן פיטרנו מיד ומאז אנחנו לא סומכים על שום סיוע חיצוני. מלבד הנזק הבריאותי לאבא שלי הדבר גורם לכולנו לנזק כלכלי. איך אני תובע את האחות ואת החברה שמעסיקה אותה. האם גם קופת החולים אחראית למרות שהיא לא המעסיקה של האחות?
שלום רב,
על פניו המקרה אכן נקרה טעון בירור.
מבחינת הנזק יתכן ויהיה קושי להוכיח איזה נזק מקורו במקרה המדובר ואיזה מקורו באירוע המוחי. מכל מקום אני מציע כי תפנו בהקדם אל עו\"ד מנוסה בתחום. עורך הדין יאסוף את התיעוד הרפואי ויערוך ייעוץ עם רופא מומחה לעניין הערכת הנזק אשר נגרם בשל המקרה.
באמת עצוב לשמוע את המקרה , כאשר מפקידים חולה בידיים של אחות או מטפלת צריך לבדוק היטב המלצות ורקע , לנו היה נסיון מוצלח עם חברה מצויינת כשאימי עברה ניתוח ונזקקנו לעזרה פנינו לחברה שהמליצו לנו חברים החברה נקראת אור בלב כבר פעמיים השתמשנו בשירות שלהם יש להם אחיות מצויינות אנחנו היינו מאוד מרוצים מהאחיות טיפלו באימי במסירות ומקצועיות ועזרו מאוד בהחלמתה , לצערי אני גרה רחוק ונבצר ממני להיות לידה יום יום.
לכן תמיד צריך לבדוק המלצות על האחות בעיקר כשמדובר בבריאות
שלום,
כחלק מבירור רפואי עקב ירידה במשקל נאלצתי לעבור ארבע בדיקות סיטי (צוואר, אגן, חזה ובטן) בבית חולים.
לצורך CT בטן הייתי צריכה לשתות חומר מיוחד ולהמתין כשעתיים, בנוסף בכל CT מזריקים לוריד חומר ניגוד עם יוד. לאחר שהצילומים הסתיימו שאלתי את האח שביצע את הצילומים האם בוודאות עשו לי את כל ארבעת הצילומים ונענתי בחיוב שכן.
לאחר יומיים קיבלתי טלפון בו בושר לי שהם מאוד מצטערים אבל פספסו לי את אחד סוגי הCT (צוואר) לשם כך הייתי צריכה לטרטר את עצמי ולהתייצב שוב בבית החולים ושוב לקבל זריקה עם החומר הניגודי.
כעבור ארבעה ימים, ביום שבת, קמתי עם פריחה איומה בכל הגוף, קשה לי לתאר כמה מגרד ונוראי זה היה. בנוסף התלוו לכך בחילות קשות.
בהמלצת רופא פניתי למיון שם שהיתי רוב היום כשאני גם ככה במצב של חולשה וחולי. לפי הרופאים שעל ידם נבדקתי במיון, נראה שאני רגישה ליוד. הפעם הראשונה בה קיבלתי יוד לא הייתה משמעותית אבל בפעם השניה שבאה ימים ספרוים לאחר הפעם הראשונה כבר גרמה למשהו בגוף שלי להתעורר והפריחה הופיעה בעוצמה.
במיון קיבלתי עירויים עם סטריואידים וקורטיזון לוריד מה שגרם לי לטשטוש רב, חולשה והרגשה רעה מאוד. בערב לאחר בדיקות נוספות שוחררתי לביתי עם כדורים שעלי ליטול במשך השבוע שלאחר מכן.
כששאלו אותי אם אני רגישה ליוד אמרתי שלפי מה שידוע לי, לא. אני אוכלת דגים ומעולם לא נתקלתי ברגישות ליוד. למעשה אם לא היו מפספסים לי בדיקה לא הייתי צריכה להגיע למצב הזה בכלל.
אני מרגישה שנגרמה לי עוגמת נפש אמיתית מכך, לא רק שטורטרתי לבית החולים כשאני גם ככה חולה לעבור עוד בדיקה, הייתי צריכה לבלות את כל השבת במיון כשאני חולה וגמורה מהתרופות שהוזרקו לי. ואם לא די בכך קיבלתי כפול קרינה, שכן ה-CT מתבסס על קרני רנטגן, בהפרש של מספר ימים ספורים בלבד, בעוצמה גבוהה מאוד!! מי יודע מה יהיו ההשלכות של זה בעתיד?!
הבדיקה הנוספת שעברתי יכולה להיות קשורה לעלייה בסיכוי לסרטן מסכן חיים.
מומחים מזהירים כי בדיקות CT מלוות בקרינה בעוצמה גבוהה, עד פי 500 מצילום רנטגן רגיל, וכי עדיף להיעזר בחלופות כמו MRI ואולטרסאונד ואני עברתי את אותה בדיקה פעמיים בהפרש של ימים בודדים. אני מאוד לחוצה מהנזקים שזה עלול לגרום לי בעתיד. והכי מרגיז העניין ששאלתי את האח לאחר הבדיקות בפעם הראשונה אם בוודאות נלקחו כל 4 הבדיקות ונענתי בחיוב ללא כל ספק!! לאור העוגמה הנפשית, הסיכון והחוויות הלא נעימות שנאלצתי לעבור ועדין עוברת עקב הפריחה הנוראית האם יש משהו שאוכל לעשות בנידון? האם בית החולים אכן אשם? והאם מדובר ברשלנות רפואית?
תודה
שלום רב,
על מנת לברר את המקרה יש צורך לאסוף את כל התיעוד ולבחון את המקרה בהתייעצות עם מומחה רפואי.
יש לומר כי בחלק מן המקרים מלכתחילה מבצעים בדיקות הדמיה בשני סבבים ולא בבת אחת. כמובן שעניין הרגישות ליוד לא היה יודע כפי שאת מציינת ולכן בנושא זה ספק אם ניתן לייחס אחריות לבית החולים.
באשר לתביעת רשלנות רפואית הרי שתביעה כזו כרוכה בהוצאות לא מבוטלות ובעיקר חוות דעת רפואית כאשר אם הנזק שנגרם הינו נזק זמני ו/או נזק אפשרי של קרינה מיותרת יש לשקול אם כלכלית התביעה כדאית.
שלום רב, לפני כשנה עברתי ניתוח לייזר להסרת המשקפיים. למשך מספר חודשים הניתוח עזר אך לאחר מכן הראייה החלה להדרדר עד שנאלצתי להרכיב משקפיים שוב. פניתי למרפאה והם אמרו כי מאחר ועברה שנה, אני צריכה להתחיל הכל מחדש. מה ניתן לעשות?
על מנת לבדוק את המקרה יש לאסוף את התיעוד הרפואי ןהתייעץ עם מומחה רפואי. עם זאת במידה ולא נגרם נזק לראיה יש לשקול אם תביעה בגין רשלנות רפואית כלכלית במקרה זה נוכח עלויותיה הגבוהות.
על מנת להגיש כל תביעה ברשלנות רפואית יש צורך לצרף חוות דעת רפואית פרטית של מומחה רפואי. עלות חוות דעת כזו אינה זולה כלל ובדרך כלל עולה החל מ 10,000 ש\"ח ועד 17,000 ש\"ח. מאידך אם לא נגרם נזק משמעותי קבוע הפיצוי הצפוי אינו גבוה.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
שאלה לעורכי דין: אני עברתי ניתוח קיסרי מספר 4 (כל הלידות היו בקיסרי) והתפרים נפתחו יומיים אחרי הניתוח וכל הבטן נפתחה לגמרי. היה לי זיהומים הרבה זמן ועכשיו, אחרי אישפוז בבית חולים ברזילי להרבה זמן, אחרי כמעט 5 חודש הבטן שלי מתחילה להחלים. הגוף שלי נחלש מאד והשמנתי מעל 15 קילו. השאלה שלי אם ניתוח קיסרי כל כך חובבני שהשאיר אותי בבית חולים מאושפזת והרחיק אותי מהמשפחה הוא רשלנות רפואית ואיך אני גורמת לבית חולים ולרופאים לשלם על הנזק שנגרם לי.
שלום רב,
על מנת לבדוק אם כשלון הניתוח הקיסרי נובע מרשלנות רפואית בטיפול מומלץ כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום. עורך הדין יאסוף את התיעוד הרפואי ויערוך ייעוץ אצל עם מומחה רפואי לבדוק אפשרות לקבל חוות דעת בנדון עליה ניתן יהיה לבסס תביעה.
אשה בת 35 תושבת הקריות נפטרה היום (ה\') בבית החולים רמב\"ם בעיר חיפה בעת ההכנות לניתוח, במהלך החדרת עירוי מרכזי, כחלק מהכנה לניתוח ראש שאמורה הייתה לעבור בבית החולים. בהודעה שפירסם בית החולים, נמסר לציבור כי מנהל בית החולים הורה על חקירה פנימית, ובמקביל הועברה הודעה על המקרה המצער אל משרד הבריאות. האישה לקתה בדום לב, במהלך החדרת עירוי מרכזי לגופה, לקראת הניתוח המורכב שאותו כאמור, היתה אמורה לעבור. \"היא הורדמה ולאחר מכן הוחל בהחדרת עירוי מרכזי. הצינור פגע באזור הלב, במקום שלא אמור היה לפגוע, וגרם לדום לב. הרופאים החלו מיד בפעולות החייאה, אך ללא הועיל\", נמסר מבית החולים.
רחמים על המשפחה! אישה צעירה נפטרה בגלל טעות חמורה של רופאים. זה היה חייב להמנע וצריך להחזיק ידיי םלמשפחה המסכנה. זה נורא לחשוב שהתביעת פיצויים אמורה לכפות על האבל והכאב העצום. שלא נדע טרגדיות רפואיות כאלה.
אזרח פשוט (והוא הרוב במדינה) המגיע היום לבית משפט, כמעט תמיד יתקל ביחס מזלזל ברשלנות,
וחוסר המקצועיות כבר שולטים בכל, כך גם קצב הפאשלות בבתי חולים גובר והולך, בכל יום כמעט אתה שומע על תינוק חי שכמעט נקבר, אדם שבא לבית החולים אבל שכחו לבדוק אותו, אשה שבאה ללדת אך לא חזרה הביתה בגלל רשלנות... ולכולם יש הסברים \"טובים\" למה שקרה. יש מקצועות שצריך את הידע והרגישות המתאימים, אבל הרבה מדי לא מתאימים נכנסו בדרך כלשהי, והתוצאה איומה - מפחיד ומדאיג ! אני פוחד ללכת לבתי חולים בגלל מקרי רשלנות כאלה. אתה מגיע עם בעיה אחת והרופאים דואגים לך לאחרת.
הסיבוך שהביא למותה של האשה מכונה בשפה הרפואית \"טמפונדה לבבית\" - לחץ של נוזלים סביב הלב שפוגעים בתפקודו. רוב המקרים האלה מסתיימים לא טוב, אפילו בידיהם של הרופאים המנתחים הטובים ביותר.
לא מבין את כל המונחים הרפואיים המסובכים האלה. אני בסך הכל מרחם על כל האנשים שנכנסים לבית חולים בשביל לקבל טיפול רפואי ויוצאים משם אחרי רשלנות רפואית, עם נזקים חמורים וכמו במקרה הזה - אשה צעירה נפטרה בגלל טעות של רופאים. אין לכך סיבות ותרוצים. זה פשוט עצוב ומיותר מאד.
לכל המקטרגים ולאלו שמתכוננים להשתלח, להטיל אשמה ולמצות את הדין עם האשמים וכולי. אני לא רופא אך כן מהתחום הרפואי ומה שיש לי לומר הוא מתוך ידע ונסיון ולא שום מקור אחר. קל להאשים רופא ומרדים אך דעו לכם כי עבודתם קשה, לא מוערכת דיה ושוחקת (בעיקר בארץ שלנו). סיבוכים תמיד יהיו וגם בחו\"ל ואל לנו להסיק כי הרפואה בארץ כושלת. הסיבוך שנוצר ברמב\"ם אתמול אמנם נדיר אך אפשרי ונכון שגם ברב המיקרים ניתן להתגבר עליו. תנו לבית החולים את הקרדיט לחקור ולהגיע למסקנות נכונות שניתן ללמוד מהם. אני אומר כל הכבוד על הפתיחות ואי הסתרת המידע (דבר שלצערי פופולרי מידי לאחורנה במחוזותינו-הסתרת מידע מהציבור). כואב הלב על האובדן אך לא תמיד יש למצוא מייד אשם ושעיר לעזעזאל. לדעתי יש לחזק את ידם של הרופאים והרפואה ולהכיר להם יותר תודה על עבודתם הקשה. נכון שלא כל הרופאים מלאכים אך אל לנו לבצע הכללות למול אותם מיקרים מצילי חיים. לא צריך להזכיר לנו בכמה מיקרים התייחסנו לרופאים וכירורגיים כמחוללי ניסים. שבוע טוב לכולנו והרבה בריאות.
אני עובדת במעבדה כימית באחד מבתי החולים הגדולים בארץ. מטבע הדברים חלק מהדגימות אשר מגיעות למעבדה הם של חולים החשודים או מאובחנים כחולים בשפעת החזירים. לטיפול בדגימות מסוג זה יש נהלים מיוחדים המחייבים הודעה מראש על שליחת הדגימה על ידי המחלקה המשלחת ובאופן טלפוני. כמו כן הדגימה צריכה להיות אריזה ב-2 אריזות מיוחדות. פעמים רבות ובמשך תקופה מגיעות אל המעבדה דגימות של חולים וחשודים כחולים בשפעת החזירים כדגימות מן המניין וללא שום גורמי זהירות. במקרים רבים רק לאחר הטיפול בדגימה מתברר הדבר. ההתנהגות הרשלנית הזו גורמת לסיכון של כל צוות המעבדה, משפחותיהם ומבקרים באזור. פנינו כמובן כבר להנהלה ויצאו אינסוף אזהרות ופרוטוקולים, אך דבר לא עוזר. מה ניתן לעשות כנגד מוסד בסדר גודל כזה? כמו כן, הרשלנות הפושעת היא בעיקר של רופאים ואחיות במחלקות שלא מקפידים על הדבר. איך ניגשים בכלל לתופעה רשלנית בסדר גודל כזה?
בעבר הוגשו תביעות של צוות רפואי כנגד בית החולים בו עבדו בגין רשלנות בתנאי העבודה אשר גרמה לנזק. ניתן לשקול פניה למשרד הבריאות בנושא זה כמו גם למרד העבודה ויתכן שלחץ מכיוון זה יביא לשינוי המצב. אני ממליץ עם זאת לפני כל פעולה להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום על מנת לוודא כי הפניה נעשית לאחר מיצוי כל ההליכים אל מול המעביד כדי למנוע נזק בתחום יחסי העבודה.
בישראל כמו בישראל, מגיפה או לא מגיפה, הוצאות של מאות מיליוני שקלים על חיסונים, הסברה, שירותי רפואה ומה לא... ובסוף ממש בתוך הבטן של הרכה של מערכת הבריאות, בתוך המעבדות של בתי החולים - הפקרות! פשוט מקומם הסיפור שלך, אבל שוב, לא ממש מפתיע. שפעת חזירים? מי בכלל צריך לקחת את זה ברצינות... אני כבר רואה כמה לבורנטים מתמסרים באוויר עם מבחנות של בדיקות דם לאבחון שפעת החזירים. מה כבר יכול להיות? קטן עלינו מגיפת שפעת החזירים! עד שלא יקרה אסון או איזה תביעת רשלנות רפואית בקנה מידה קיצוני, אף אחד לא ישים לב להפקרות הזאת.
שלום רב, אני בת 58 ולפני שנה עברתי טיפול בבוטוקס. עברתי מספר הזרקות המשלבות בוטוקס וחומר נוסף למילוי השפתיים. כתוצאה מהטיפול עד היום אני סובלת משיתוק קל (ניוון) בצד שמאל של פניי. אין לי אפשרות לחייך ממש, רק צד ימין בעצם זז ויש לי קושי בדיבור, אכילה וכו\'. נאמר לי שיתכן ולא ימצא לבעיה פתרון, ישנו ניתוח שאני שוקלת לעבור שיתכן ויעזור. לפני שעברתי את הטיפול הרופא יידע אותי בתופעות לוואי שעלולות להופיע, אך הוא בעיקר דיבר על תופעות זמניות ולא ברמה חמורה כזו!!! בחודשים הראשונים קיבלתי תשובות ש\"זה יעבור\" ו\"תני לזה זמן\" . חיי נעצרו ביום הטיפול ואם הייתי יכולה הייתי מחזירה את הגלגל לאחור ומונעת את העוול שנעשה לי. מה אני צריכה לעשות על מנת לתבוע. אילו הוכחות (מלבד פניי המשותקים) אני צריכה לאסוף?
על מנת לבדוק את המקרה מומלץ כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יפנה אל הרופא אשר טיפל בך ויקבל לידיו את התיק הרפואי שלך וכן יאסוף את כל שאר התיעוד הרפואי. לאחר מכן יערוך עורך הדין ייעוץ עם רופא מומחה אשר יעריך את המקרה. אם אכן לא הוסבר לך הסיכון אשר התמשש הדבר יכול להוות עילה לתביעה.
שמי ערן ואני בוגר תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. התרשמתי לטובה מהרמה של אתרך ומצאתי לנכון להציע את כישורי כמתמחה במשרדך. בימים אלה אני מחפש משרד עורכי דין שעוסק בתחום הנזיקין, כאשר מטרתי הנה להכיר וללמוד את התחום של רשלנות רפואית ודיני נזיקין בכלל. אשמח מאד לשמוע האם אתה מחפש מתמחה שאפתן, כישרוני ומשקיען. אני מתגורר ברמת גן וזמין לעבודה מיידית, גליון הציונים שלי מרשים (ממוצע גבוה) ובידי מכתב המלצה שקיבלתי מכמה מרצים בחוג למשפטים של אוניברסיטת תל אביב.
רציתי לדעת מי אחראי על טיפול רפואי של אנשי מילואים. אם נפצעתי במהלך המילואים והופנתי לטיפול של רופא צבאי ואני לא מרוצה מהטיפול שקיבלתי- בלשון המעטה, אני צריך לעבור טיפולים נוספים עכשיו בגלל שהרופא הצבאי לא ידע מה הוא עושה. האם זה באחריות צה"ל או קופת החולים שלי. אצל מי אני אמור להתלונן?
בני מאושפז מזה שבועיים מאחר והתפתחה לו דלקת בעצם העקב.
אנחנו יום למחרת שהילד התלוננן על כאבים ברגל פנינו לרופאת הילדים והיא שלחה אותנו לצילום ואורטופד,הצילום יצא תקין והאורטופד אמר שכנראה שעשה תנועה לא נכונה ושלח אותנו הביתה אם אקמול לשיכוח כאבים,עברו 4 ימים עד שחזרנו שוב לרופאת הילדים בגלל מה שאמר הרופא והיא אמרה שכנראה שיש דלקת הרגל לא נראת טוב ונתנה אנטיביוטיקה רק ביום שישי 6 אחרי שהרגל נהייתה בלון ושטפי דם הוא נשלח לבה\"ח שם הוא מאושפז כבר שבועיים כשעדיין לא יודעים לעמוד אם נגרם נזק או שהצליעה היא עדיין מהדלקת הוא מקבל את האנטיביוטיקה הכי חזקה שיש במינון הכי גבוהה שיש,האם זו רשלנות או לא ואם כן מתי אפשר להתחיל תביעה?
על מנת לברר אם הטיפול היה רשלני והאם מקור הנזק הינו ברשלנות יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי ולערוך ייעוץ עם מומחה רפואי. מומלץ כי תפנו אל עורך דין מנוסה העוסק בתביעות בגין רשלנות רפואית להערכה. ניתן להגיש תביעה כאשר הנזק הסופי מתגבש כלומר בתום הליך ההחלמה, במרבית המקרים מדובר לכל הפחות החודשים ארוכים ובד\"כ כשנה מיום המקרה, אז רופא מומחה יוכל להעריך אם נותר נזק קבוע ומה שיעורו.
רציתי לדעת אם אפשר ואיך, לתבוע רופאים ומוסדות רפואיים בחו\"ל על רשלנות רפואית. כשהייתי באירופה הזדקקתי לניתוח דחוף עקב נקב ספונטני בריאה. עברתי את הניתוח שם ונאמר לי שזה נפוף ושאני אחלים והכל היה בסדר. אחרי שהתאוששתי מהניתוח חזרתי לארץ, הביטוח השתתף בהוצאות והכל המשיך כרגיל. לפני חצי שנה חשתי כאבים עזים בחזה שהתבררו שנקב נוסף בריאה! לטענת הרופאים בארץ, תפירת הרופאים בחו\"ל היתה קלוקלת וזה היה רק עניין של זמן עד שזה יקרה. אם זה היה קורה בטיסה מצבי היה בכי מר!! היום ברוך השם, מצבי טוב ואני בביקורת אבל רציתי לדעת אם בכוחי מה לעשות עם נושא הניתוח הרשלני בחו\"ל
שלום רב,
הגשת תביעת רשלנות רפואית בחו\"ל הינה עניין מורכב למדי ובמרבית המקרים אף לא זול שכן התביעה צריכה להתברר במדינה בה בוצע הטיפול ויש צורך בשכירת עו\"ד מקומי. במרבית המקרים כדאי כלכלית להגיש תביעות כאלו כאשר הנזק הינו בשיעור ניכר ונותרה נכות משמעותית.
השאלה שלי היא האם גם על תביעות מסוג רשלנות רפואית מתקיים חוק התיישנות. נניח וברצוני לתבוע על נזק גופני חמור שנגרם לי לפני כ-20 שנים במוסד רפואי מוכר, ופוגע באופן חמור בגופי עד היום, האם זו תביעה שניתן להגיש אותה ותזכה להתעניינות של בית המשפט למרות פרק הזמן שעבר? שאלה נוספת - במצב שבו אכן אוכל להגיש תביעה כמו שאני מקווה את מי תובעים? את בית החולים או הרופא, או את מי?
שלום רב,
באופן עקרוני תביעה בגין רשלנות מתיישנת בתוך 7 שנים ממועד במקרה. קימים חריגים אשר בגינם ניתן להאריך את מועד ההתיישנות למשל כאשר הרשלנות לא הייתה ידועה והנזק לא התגלתה. אצל קטין ההתיישנות נספרת מגיל 18 ולכן עילת תביעתו תתישן בגיל 25.
שלום רב,
כאמור באופן עקרוני ההתיישנות הינה 7 שנים מהאירוע נשוא התביעה אולם לכלל זה חריגים שונים, כמו במקרה בו הרשלנות לא התבררה באותו מועד או לגבי קטינים. מומלץ לפנות לבדוק את העניין באופן מסודר עם עורך דין.
שלום לעורך דין עופר סולר, אני הגעתי לבית החולים בירושלים עם כאבי בטן מאד חזקים ושוחררתי הביתה אחרי בדיקות קצרות והתייחסות נוראית של הרופאים בחדר מיון, שממש לא התעמקו בתלונות ובמצב הרפואי שלי. מאוחר יותר בלילה נסעתי לבית חולים אחר בירושלים, שם גילו כי התפוצץ לי אפנדציט בבטן ועברתי ניתוח מאד רציני. חבר, שהוא עורך דין בתחום אחר אמר שאני צריכה להתייעץ עם עורך דין לרשלנות רפואית ולבדוק האם זה מקרה של רשלנות רפואית. עברו כבר חודשיים וחצי מהניתוח וחוץ מצלקת מכוערת והידיעה שהרופאים בבית חולים סיכנו את החיים שלי, אני די בסדר. השאלה אם אתה חושב שיש כאן רשלנות רפואית.
אי אבחון של דלקת בתוספתן יכולה להיות רשלנות רפואית אם הסימנים הקלאסים של דלקת כזו מופיעים והרופא המטפל לא מתייחס אליהם או לא מבחין בהם. לא ניתן לקבוע אם זהו המקרה ללא בחינת התיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי. אם הנזק מסתכם בצלקת יש גם לשקול האם הגשת תביעה במקרה זה כלכלית נוכח העלויות הצפויות ובפרט עלות חוות דעת אל מול הפיצוי הצפוי.
עורך דין סולר, תודה על תשובתך. האם יש לך משרד בירושלים? אני מעוניין מאד לבדוק ולהתייעץ באופן אישי עם עורך דין בשביל לבחון את האפשרות להגיש תביעה ברשלנות רפואית.
שלום חברים, אני מנסה לסייע לקרוב משפחה לאתר עורך דין שעוסק בתביעות רשלנות רפואית והמשרד שלו בירושלים. חשוב לנו מאד הקירבה הגיאוגרפית אל משרדו של העורך דין וחשוב יותר מזה, למצוא מישהו חזק בתחום הרשלנות הרפואית - עם הרבה נסיון מוכח. תודה מראש על כל העזרה.
אם אתה מתכוון להגיש תביעה לבית משפט כדאי לך למצוא עו\"ד שבאמת מבין בתחום. בדרך כלל התביעות של רשלנות רפואית נמשכות הרבה זמן ואלה תביעות מורכבות מבחינה משפטית. לכן לא מומלץ להתפשר על עו\"ד בינוני או מישהו שמתעסק בתחום הזה \"על הדרך\". הרבה יותר חכם יהיה מבחינתך למצוא מקצוען שתסתדר איתו טוב. גם ככה נפגשים עם העורך דין מספר פעמים מועט ובשאר הפעמים זה בבית משפט - אז לא משנה אם העורך דין שלך מירושלים או לא. פשוט מגישים את התביעה בירושלים ואז הדיונים מתקיימים בעיר ולא צריך לסוע רחוק. רפואה שלמה.
בשביל למצוא עורכי דין טובים צריך להפגש עם אנשים. חשוב מאד לדבר ולהתרשם מהנכונות של עורך הדין לפעול עבורך. אני לא הייתי הולך למשרד גדול אלא מקפיד על משרדים קטנים - one man show
אלה בדרך כלל עושים את העבודה הטובה ביותר עבור הלקוחות שלהם. משרדים גדולים מעבירים את הטיפול בתיק למתמחים, בזמן שעורכי הדין שמנהלים את המשרד מתעסקים בעיקר ביחסי ציבור. לא ממש בעבודה על התביעה שלך וכמו שכבר אמרו לפני, תביעות רשלנות רפואית הן תביעות מאד מורכבות וערכן הכספי רב.
אני צריכה להכניס את הילדה שלי (בת חמש) לניתוח שקדים שנחשב ניתוח פשוט יחסית. אני יודעת שהשאלה שלי לא ממש מציאותית וכי ישנם מקרים של רשלנות רפואית בכל בית חולים ובכלל, בכל מקום שיש רופאים שמטפלים באנשים. עדיין, כל אמא רוצה רוצה רק את הכי טוב עבור הילדה שלה ואני קוראת כל יום בעיתונים על נפגעי רשלנות רפואית מכל מיני סיבות. השאלה האם ניתן לבודד ולהצביע על בית חולים שנחשב בית חולים \"בטוח\" יחסית. אני בטח נשמעת פולניה אבל הבריאות של הבת שלי חשובה לי יותר מהכל. אז אם יש מי מבין הגולשים באתר או המנהלים שלו שיכולים לעזור לי, אני אשמח לקבל המלצות על בתי חולים \"בריאים\" בישראל. תודה מראש לכולם.
ולמרות שאני לא רופא ולא עורך דין, אני יכול להגיד בכל רם: צריך להזהר מכל רופא ולהמנע ככל שניתן מטיפול בבתי חולים. מערכת הבריאות הציבורית בישראל נמצאת כבר הרבה שנים במצב לא טוב. בתי החולים עמוסים בחולים, הרופאים והאחיות לא מרוויחים מספיק כסף ולכן אינם מכבדים את עצמם ואת מקומות עבודתם וגרוע מכל - לא מכבדים אותנו החולים. אין דבר כזה בית חולים בטוח כמו שאין ביטוח לאיכות הטיפול שתקבלי בשום מוסד רפואי - בית חולים או קופת חולים. בשביל לשמור על האינטרס שלנו החולים ובמקרה שלך, על מנת להבטיח עד כמה שניתן שבתך תקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר ותטופל על ידי רופאים ברמה הגבוהה ביותר, עליך לקבל כמה חוות דעת מרופאים ולעשות מחקר שוק מעמיק! לא מספיק לשאול בפורומים. חשוב לבדוק בחברות הביטוח אילו רופאים מומלצים, חשוב לבדוק אודות כל רופא באינטרנט, חשוב לחפש פסקי דין בנושא רשלנות רפואית בהם מופיע (חס ושלום) שמו של הרופא המטפל, חשוב לקבל חוות דעת שניה וחשוב להשקיע בזה המון כח ומשאבים! ככה תקטיני עד למינימום את הסיכון ותעלי את הסיכויים של הבת שלך לקבל טיפול רפואי איכותי ושלם. כמובן שכאשר המדובר בניתוח המתבצע בהרדמה מלאה - חחשוב להשקיע עוד יורת במחקר השווקים. אני מאחל לך בהצלחה ולבתך הקטנה רפואה שלמה ואמיתית.
לפי מה שאני יודע בית חולים תל השומר ובית החולים הדסה עין כרם נחשבים לבתי חולים מובילים בישראל. לפי דעתי אין סטטיסטיקה מפורסמת של מקרים בהם מטופלים הגישו תביעות נגד בתי חולים בגלל בעיות בטיפולים שעברו.
אין בית חולים בטוח,לכל רופא אפילו אם הוא הבכיר והמנוסה ביותר עלולה להיות \"פשלה\" הצעתי היא בתור אמא ל4 ילדים שעברו עשרות אשפוזים לכי למקום שהרופא ילדים שלך מסתובב בו ואם אין אחד כזה לכי על פי הלב שלך
בהצלחה ורפואה שלמה
שלום אנשים, אני מחפש מומחה לרפואת עור ומין - דרמטולוגיה בשפה המקצועית. המטרה: קבלת חוות דעת רפואית לאחר מקרה של רשלנות רפואית באבחון וטיפול שגוי במחלת עור קשה יחסית.
נשארה לי נכות פיזית ונכות נפשית ואני מחפש מומחה בעל שם, שיוכל לתת חוות דעת \"נחשבת\" לצורך הכנת תביעת רשלנות רפואית כנגד קופת חולים כללית. מקווה למצוא כאן עזרה.
איני ממליץ לפנות אל מומחה רפואי באופן עצמאי. כדאי כי תפנו קודם לכן אל עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך דין יוכל לדאוג להפנות אתכם למומחה המתאים ביותר.
לפני 4 שנים או מעט יותר עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים. לפני הניתוח ועל מנת לדחוף אותי לתשלום הבטיחו לי שזה יתקן לי את קוצר הראייה לתמיד. בזמן האחרון חלה שוב הדרדרות די רצינית בראייה ולמעשה המצב חזר לקדמותו. השקעתי די הרבה כסף בניתוח, שלא לדבר על זה שזה לא בדיוק נעים לעשות ניתוח ויותר מזה, סביר שלא הייתי בוחר לעשות הסרת משקפיים בלייזר אם הייתי יודע שזה טיפול זמני. האם יש לי עילה לתבוע את המכון שעשה את הטיפול?
כאשר אדם נפטר לאחר שקיבל טיפול רפואי רשלני, אחרי כמה זמן ניתן להגיש תביעת בנזיקין ולדרוש פיצויים על הנזק והמוות?
והשאלה השנייה שלי היא האם אחרי התקופה שקבועה בחוק כנראה לא ניתן יותר להגיש תביעת רשלנות רפואית? האם אין התחשבות במועד שבו המשפחה גילתה את עובדות המקרה המצער? האם במידה ואנחנו גילינו את המציאות רק אחרי מה שאתם קוראים התיישנות אין לנו זכויות?
נושא ההתיישנות בתביעות רשלנות רפואית הינו סבוך למדי ןקשה לתמצת אותו כאן. אני ממליץ כי תפנו לייעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה בתחום. בחלק מן המקרים כאשר עילת התביעה לא הייתה ידועה ניתן להאריך את תקופת ההתיישנות.
לפני כחודשיים היתי אצל רופא שיניים פרטי בשביל לעשות השתלת שן. לפני הטיפול חתמתי על הסכם בו הרופא מוותר על כל אחריות ונזק שעלול להיגרם.
לצערי אכן קרה הרופא התרשל וגרם לי נזק שבגללו נאלצתי לפנות לבית חולים לבצע ניתוח.
האם אני יכול לטבוע את הרופא על רשלנות ?
שלום רב,
חתימה על טופס ויתור על אחריות אינה בהכרח פוטרת את הרופא מאחריותו אם גרם נזק בשל רשלנות.
אני מציע כי תפנה לייעוץ אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
האם ידוע לך או למי מהגולשים באתר אודות קשר קיים בין אוטיזם p.d.d למקרי רשלנות רשלנות רפואית בלידה? אם כן, האם ניתן להפנות אותי אל פסק דין שניתן בנושא זה על ידי בית המשפט בישראל והכרעתו לעניין גובה הנזק והפיצוי.
שלום רב,
אוטיזם ו - PDD הינן תופעות אשר לא ניתן לאתר בבדיקות טרום לידתיות במרבית המקרים. עם זאת מאחר ולעיתים התופעות מלוות תסמונות גנטיות שונות אשר יתכן וניתן לאבחן מבעוד מועד מומלץ להתייעץ עם עו\"ד מנוסה התחום הרשלנות הרפואית.
אני עברתי ניתוח פלסטי להגדלת שדיים ולאחר הניתוח הראשון עברתי עוד 3 ניתוחים מתקנים אצל אותו רופא מנתח. אחרי הניתוח האחרון שעברתי, לפני כמה חודשים, השד השמאלי שלי קיבל עיוות קשה ומכוער מאד.
הפיטמה איננה במרכזו של השד ולמעשה זזה ממש לצידו של הגוף. זה מכוער ולא אסתטי לחלוטין.
בעקבות תוצאות הניתוח ומאז, אני סובלת מחרדה, דיכאון קשה ומצב הרוח שלי ממש ירוד. אני מרגישה פגועה פיזית, נכה נפשית ומרגישה שאותו רופא מנתח ממש הרבה לי את החיים.
כעת הבנתי שאני צריכה לקבל חוות דעת רפואית של מומחה לניתוחים פלסטיים, על מנת שאוכל לדעת עד כמה חמורה הפגיעה שלי ולפני הגשת תביעה משפטית. השאלה איפה אני מוצאת באמת מומחה טוב לנושא?
כמובן שיש לי תמונות של החזה לפני הניתוח והמצב כיום ומאז הניתוח האחרון פשוט זוועה. בבקשה תנסו לסייע לי.
שלום רב,
מומלץ כי לא תפני באופן עצמאי למומחה רפואי אלא תפני ראשית לייעוץ אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יוכל להפנות אותך למומחה המתאים ביותר למקרה שלך.
על פניו המקרה שאת מתארת בפנייתך מצריך בדיקה. על מנת לבחון אם היתה רשלנות בטיפול יש לאסוף את התיעוד הרפואי במלואו ולאחר מכן לפנות לייעוץ אצל מומחה רפואי מתאים. אני ממליץ כי תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית לייעוץ ראשוני.
הבת הקטנה שלי נולדה עם בעיות רפואיות מגוונות ובין השאר גם הידרוצפלוס. הגשנו תביעה לרשלנות רפואית ובמסגרת התביעה הגשנו חוות דעת של רופא מומחה, שהעיד כי אכן היתה רשלנות במעקב הריון שכן ניתן לגלות את הבעיות הרפואיות בבדיקת אולטרסאונד שגרתיתי.
הנתבעים מצידם הביאו רופא מומחה שטען מול השופט ובחוות דעת כתובה כי לא ניתן היה לגלות הידרוצפלוס בשלב שבו נעתשה בדיקת אולטרסאונד וסביר מאד שגם אם ניתן היה לגלות הידרוצפלוס, זאת לא סיבה להפסקת הריון וביצוע הפלה יזומה.
עכשיו הנתבעים מרגישים מאד בטוחים בעצמם והציעו לסגור את התביעה בפשרה על סכום מאד נמוך ביחס למה שאנחנו תבענו. אשמח מאד לשמוע עוד חוות דעת ולא להסתמך רק על חוות דעתו של עורך הדין שלי.
שלום רב,
על בסיס הנתונים החלקיים שמסרת ומבלי לבחון את חוות הדעת לא ניתן כמובן להשיב. את יכולה לבקש מעורך דינך לקבל את חוות הדעת הרפואיות של שני הצדדים ולפנות לייעוץ אצל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"