לאחרונה גיליתי כי כאבים כרוניים מהם אני סובל נגרמים מהזנחה וטעות של רופא משפחה. אני בן 30 כיום והתאונה אירעה שהייתי בן 9 . האם יש לי מה לעשות בנידון (ככל הידוע לי הרופא פרש).
שלום רב,
הנושא של התיישנות בתביעות נזיקין ורשלנות רפואית הינו סבוך מאד ומושפע בין היתר ממועד גילוי הרשלנות והאפשרות לגלותה מוקדם יותר. אני סבור כי כדאי שתגש בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין והרשלנות הרפואית שיוכל לבחון את המקרה הספציפי ולהעריך אם יש עילת תביעה והאם ניתן להתגבר על ענין ההתישנות במקרה זה.
אימי חולת סרטן כבר הרבה שנים. לאחרונה מצבה החמיר והיא החליטה כי אינה מעוניינת להמשיך בטיפולים וכי רצונה במוות. היא לא מוכנה לקחת תרופות או לתאשפז. אני דואגת שאחרי מותה יאשימו אותי בהזנחה פושעת (שמעתי על תיק דומה). האם אני יכולה להחתים אותה על מסמך המשחרר אותי מהאחריות הזו?
ראשית אם אימך אינה מעוניינת לקבל טיפולים רפואיים אני מניח כי מן הסתם הדבר בא לידי ביטוי גם בתיק הרפואי שלה שכן הרופאים כיום מקפידים לתעד סירוב של מטופל לקבלת טיפול. אין מניעה חוקית שתחתימי את אימך על אישור בכתב כי היא לא מעוניינת לקבל טיפול מרצונה.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
שלום
האם ייתכן שבמהלך דיון על הראיות לאחר שמיעת עדות התובעת (אני).ימליץ השופט על הליכה לפשרה או שהוא ייתן להליך להגיע לידי מיצוי בכך שיישמע את הצד של הרופא הנתבע ?
תודה
יש מקרה של רשלנות רפואית בבית חולים יוספטל באילת, שבגלל סדרת טעויות של הרופאים בלידה, אחותי ילדה תינוקת שסבלה מחוסר חמצן למשך דקות ארוכות, והרופאים אומרים שיש לה פגיעה כנראה. המקרה טרי וקרה בסוף השבוע האחרון. אני פונה לקבל הנחיות והסברים בשם המשפחה. אם תוכלו לפרט מה לעשות? עם מי לדבר? האם צריך לפנות לעורך דין מיד? להביא מכתב מבית חולים על המצב של הילדה?
שלום רב
על אף שהמקרה טרי אני ממליץ בפניכם לפנות ליעוץ משפטי. עו"ד מנוסה יוכל להפנות אתכם ולהדריך אתכם כיצד לנהוג על מנת שלא תפגעו בסיכויי תביעה עתידית.
באופן עקרוני מומלץ שלא לשלוח מכתבים או פניות אל בית החולים או משרד הבריאות.
אמנם תביעה במקרה זה תוגש בעוד זמן ניכר אך ראוי לגשת לייעוץ משפטי בשלב מוקדם זה.
אתם מוזמנים ליצור קשר עם עו"ד עופר סולר בטל: 03-6081818
או בנייד: 052-3596150
שלום רב!
רופאת שיניים לקחה לי מידות לתותבת שמה לי חומר בזמן שהוציאה את החומר תלשה לי כתר עם השן במקום לבדוק ולצלם את השן הדביקה חזרה ללא בדיקה שגרם לכאבים חזקים והתנפחות פנתי למרפאה בצילום שנעשה התברר שהרופאה שברה את השורש ועל זה הדביקה חזרה את השן שגרם להתנפחות ענקית וזיהום פניתי לעזרה ראשונה במרפאה נתנו לי אנטיביוטיקה חזרתי שוב למרפאה נעשה לי ניקוז המשך אנטיבוטיקה החסרתי מהעבודה ונפיחות לא ירדה מהר וגם הכאבים.
מה עלי לעשות?
תודה לתשובתך
שלום רב,
על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור ובדיקה אם ניתן לבסס תביעת רשלנות רפואית במקרה זה. אני ממליץ לפנות בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף מלוא התיק הרפואי ויפנה אותך לרופא שיניים אשר יוכל להעריך את אחריות הרופאה לנזק ואת הנזק שנגרם ובמדית הצורך יוכל גם לערוך חוות דעת רפואית בעניין זה שעל בסיסה ניתן יהיה להגיש תביעה.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
שלום
עד איזו שעה מנוהל בדר"כ הדיון בבית המשפט השלום בתל אביב ביום "שמיעת ראיות" בתיק רשלנות.
דיון שמתחיל בשעה 9 בבוקר .
האם ייתכן שעד שעות אחרי הצהריים ?
תודה
עצם העובדה כי הניתוח נכשל או אפילו גרם לנזק אינה מלמדת בהכרח על רשלנות רפואית בטיפול. כדי לבדוק אם הטיפול נעשה בסטנדרט סביר יהיה צורך לקבל את מלוא התיקים הרפואיים ולהתייעץ עם מומחה בתחום אף אוזן וגרון. כדאי לפנות ראשית כל אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
הייתה לו פגיעה בעין ימין לפני כשלש שנים.
בהתחלה עשו לו ניתוח בעין ועדיין הצליח לראות אור בעין ימין אך לא היה מזהה דברים דרכה.
אחרי כשנה התחיל להרגיש כאבי ראש עזים וגם נחלשה עין שמאל .
אחרי יעוץ רפואי בקופ"ח אמרו שהכי טוב להפסיק לראות בעין ימין וזה ניתוח של כמה דקות .
הכוונה עין ימין תמשיך להתנהג כרגיל אבל לא יראה בה .
בשנה הזו "2011" הוחלט לעקור את העין ולשים במקומה עין פלסטית .
אחרי ניתוח , שמו שתל שעליו ירכיבו עין פלסטית (עין לא אנושית) .
שמו חבישה וחזר הביתה לתקופה של כשבוע בלי עין ורק הייתה חבישה .
בעבור השבוע עשו לו ניתוח להרכבת העין ונשאר כ 3 ימים בבית החולים .
העין הייתה גדולה ובולטת.
אחרי חזרה לרופא , החליטו שצריך להחליף את העין כי היא הייתה גדולה, והשתל לא יכול להרים אותה.
ובהרבה מקרים לא הייתה זזה.
ב 26/5/2011 עוד פעם עשו לו ניתוח , ועקרו את העין הפלסטית . וכעת הוא עדיין בלי עין ורק עם חבישה עד לניתוח בשבוע הבא.
מה עושים ??????
ואם יש עורך/כת דין שיכולים לעזור
נא לחזור אלי לטלפון : 054-6842024
קשה מאד על בסיס התיאור שנתת וללא עיון בתיעוד הרפואי לקבוע אם אכן היתה התרשלות בטיפול במקרה זה ומה הוא הנזק. כדי לבחון את המקרה בצורה רצינית יש צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולערוך התייעצות עם מומחה בתחום רפואת העיניים. אני אנסה לתת לך פרטים נוספים בטלפון שמסרת.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
הרופא בקופת חולים נתן לבעלי תוצאות של בדיקת ביופסיה של מישהו אחר בטעות, ויחד עם הטעות גם בשורה איומה שבעלי חולה במחלה נוראית. רק במזל, אחרי שבועיים של אבל, בעלי עשה בדיק הנוספת ואז התבררה התשובה האמיתית והטעות של הרופא. עכשיו ברור שמיישהו גם קיב תשובה שהוא בריא בזמן שהוא חולה! מה אפשר לעשות בקשר למקרה רשלני כזה, אפילו שלא נגרם נזק פיזי לבעלי?
לאחרונה נרשמתי לחדר כושר, תוך שיידעתי אותם כי סבלתי בעבר מפריצת דיסק. באימון האחרון המאמן האישי שלי דחק אותי לבצע פעילות ספורטיבית שידעתי כי אסור לי לבצע. הוא צעק עליי שהוא יודע מה הוא עושה ושלא אתערב בשיקוליו. בסוף השתכנעתי וכתוצאה מכך אני סובלת כאבי גב משתקים ביומיים האחרונים. למי עליי לפנות? הנהלת המכון טרם חזרה אלי.
שלום רב,
ראשית אם לא פנית עד כה לקבלת טיפול רפואי יש לפנות בהקדם ולבחון אם נגרם לך נזק חלילה. אאני ממליץ בכל מקרה לפנות בהקדם ולפני פניה נוספת אל המכון אל עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין אשר יוכל לכוון אותך כיצד להמשיך ולפעול.
ביתי פעוטה סופיה שוורץ בת 10 חודשים במשך חודש ימים סבלה מחום גבוה וכאבים.לאחר בדיקת-רופא נתן לה טיפול אנטיביאוטי ל-5 ימים.
שבוע לאחר מכן שוב הופיע חום גבוה (יום שבת) פנינו לביקור רופא-חשד לדלקת בדרכי השתן.
יום למחרת פנינו לרופא המטפל-עשינו בדיקת דם נוספת ובדיקת שתן+תרבית,באותו יום בערב צילצלנו לרופא כדי לבדוק מצב הבדיקות.הוא טען שהכל בסדר וזה וירוס-בעקבות זה שהילדה נמצאת בגן-ומשם כל המחלות (????)
חשוב לאוסיף כי לפי הבדיקות שתן (תרבית) שהיתה מוכנה 3 ימים לאחר מכן בק''ח -יצא כי ישנו חידק אי-קולי מעל 100000 ופשוט אף אחד לא טיפל בתוצאות של הבדיקה,אף אחד לא יצר אתנו קשר והתינוקת המשיכה לסבול
חודש ימים לאחר מכן-תינוקת חטפה התקף של רעידות,הקאות,עיוות שרורים,כחלחלות וחום של 40.באמבולנסו הגענו לבה''ח קפלן -ואושפזנו ל-5 ימים עם דלקת חריפה בדרכי השתן.
כמה ימים לאחר השיחרור (6.01.11)-שלחנו תלונה לק''ח-מאז עברו 5 חודשים לא קיבלנו שום תשובה והתיחסות לעניין.בבדיקה מול הנהלה הוסבר לנו כי הכל בטיפול (???5 חודשים) ושהתלונה נמצאת במנהלת המחוז.צילצלנו למנהלת מחוז דרום של ק''ח לטענתם-לא מופיע שום פניה על שמה של התינוקת.הובטח לנו כי יבדקו את הנושא ויחזרו אלינו.בנתיים עברה עוד שבוע...
מה עלינו להשות ואיך לפעול?שוקלים מאוד להגיש טביע בגין רשלנות רפואית...בנתיים התינוקת חלתה בפעם השלישית בדלקת של דרכי השתן.שכבר לא נדבר על סבל שהיא עברה.
על פניו נראה כי אכן הטיפול הרפואי במקרה זה מעורר סימני שאלה ויש מקום לבחון את המקרה. עם זאת אם לא נגרם חלילה נזק קבוע יש לשקול אם יש כדאיות כלכלית להגשת תביעה במקרה זה. אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני למידע נוסף.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
שלום
האם לדעתך ישנם שופטים שלפניהם עומדות חוות דעת סותרות משני הצדדים לקרוא ספרות מקצועית "פשוטה" : כמו אינפומד או חומר אחר על מחלוקת רפואית לא מסובכת לפני הכרעת הדין ?
הרי השופט אינו רופא וכל רופא מושך לכיוון לקוחו.
כל זה כמובן מבלי להזדקק לרופא מומחה ניייטרלי מטעם בית המשפט ?
הרי כיום ישנה נגישות רבה לאינפורמצייה רפואית שכל הדיוט יכול להבין מהם תהליכי הריפוי בבעיות רפואיות
תודה
עקרונית על פי הדין אסור לשופט להכריע על פי מידע שלא הובא בפניו שלא באמצעות הצדדים. לכן שופט לא יוכל לנמק את פסק דינו על בסיס מקור חיצוני שמצא בעצמו. יחד עם זאת אני מניח כי אי אפשר להיות תמימים ולהניח כי שופט אשר מבקש לרדת לעומקה של סוגיה רפואית שבמחלוקת לא ינסה לברר את העניין עצמאית ובפרט כאשר באמת כיום יש מקורות רבים זמינים ברשת לענין זה.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
עברתי טיפול שיניים מקיף במסגרת פרטית וחודשים לאחר מכן גיליתי כי בוצעו בטיפול טעויות מהותיות שמאלצות אותי לעבור את כל הסיוט מחדש.
הרופא מתחמק ממני ומסרב להיפגש איתי. האם אני יכול לתבוע אותו בעקיפין או לפנות ישירות לחברת הביטוח שלו?
שלום, לפי כעשר שנים אובחנתי עם מבחן טובה בהפרעת קשר וריכוז באמצעות מבחן TOVA.התוצאות הראו כי ריטלין משפיעה בצורה חיובית מאוד.
פסיכיאטר אליו פניתי בבקשה להיות במעקב, שלל אפשרות לטיפול באמצעות ריטליו, ונתן לי טיפול בSSRI.. שנים שלי טיפול, ושנים של פיטורין. אחרי שבע שנים חזרתי לריטליו, וההצלחה בעבודה החלה.
האם יש אפשרות לתבוע את הרופא במתן טיפול לא נכון, למרות האיבחון, ולמרות הפתרון עליו המליצו רופאים אחרים, אותם הוא שלל?
על פניו המקרה מעורר אכן סימני שאלה באשר לאיכות הטיפול ומצדיק בירור רציני. לא הבנתי מפנייתך האם היית במעקב רציף את הפסיכיאטר לאורך השנים והאם הוא היה מודע לקשיים שלך. אני סבור כי כדי לבחון את המקרה באופן מסודר כדאי שתפנה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יאסוף את התיעוד הרפואי עבורך ויפנה אותך לבדיקה בידי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה אשר יעריך אם אכן הייתה במקרה זה סטיה מסטנדרט רפואי סביר ומה הנזק שנגרם.
שלום! קיבלתי אבחון שגוי על דלקת בכבד. כתוצאה התחלתי לקחת סטאורידים שגרמו לתופעות לוואי קשות: התנפחות, גירוד השמנה. בייעוץ פרטי התברר שהכל היה לחינם. איך אני מוכיח את המקרה בבית משפט?
כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית לא מספיק להוכיח כי האבחון היה שגוי אלא יש להוכיח גם מדובר בהתרשלות כלומר שהאבחנה שניתנה לך כלל לא הייתה סבירה בנסיבות העניין נוכח הסימפטומים וכו'. כדי לבחון את האפשרות להגיש תביעה וכדאיותה יהיה עליך ראשית לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יקבל לידיו את התיעוד הרפואי ויערוך יעוץ עם מומחה רפואי מתאים לבחינת סיכויי תביעה במקרה זה. אם המומחה הרפואי יסבור כי אכן הייתה התרשלות בטיפול שגרמה לנזק הרי שהוא יערוך חוות דעת רפואית אשר על בסיסה ניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית.
שלום
הייתי מבקשת לדעת האם יש לך איזה מידע סטטיסטי כמה אחוזי הצלחה יש לתובעים בבית המשפט בגין רשלנות או בפסיקה או בהסכמי פשרה.
האם זה נכון שלמעלה מ %80 מהתובעים ברשלנות רפואית זוכים בסופו של תהליך במשפט (כולל הסכמי פשרה)
תודה
אני אומנם לא עורך דין אבל מכיר את תחום הרשלנות הרפואית לא רע בכלל מסיבות אישיות שאינן רלוונטיות לשאלתך. לפי מה שאני יודע, עורכי דין שמתמחים בתחום הרשלנות הרפואית לא יגישו תביעה אלא לאחר שיקבלו חוות דעת של מומחה רפואי בעל שם, שיבדוק את הנפגע ויתן את דעתו למקרה הפגיעה ולשאלת ההתרשלות של הרופא / גורם מטפל.
מאחר ועורכי הדין דואגים להפנות את לקוחותיהם אל מומחה בעל שם, חוות דעתו היא שתהווה בסיס להגשת תביעה בעילת רשלנות רפואית, ומכאן ועד לזכיה בתביעה /פשרה הדרך לא ארוכה. לכן יש לי יסוד סביר להניח כי אחוז הזוכים בתביעות רשלנות רפואית גבוהה יחסית.
בכל מקרה נחכה לשמוע את דעתו של עו"ד עופר סולר בשאלה. לילה טוב!
כפי שכתב שרון בתגובתו עורכי דין מנוסים אשר עוסקים ברשלנות רפואית עורכים סינון רציני של התיקים בטרם הגשת תביעה ובפרט באמצעות פניה למומחה רפואי אשר בוחן את המקרה וקובע אם ניתן לתת חוות דעת רצינית אשר תומכת בטענת הרשלנות. אין למיטב ידיעתי סטטיסטיקה מסודרת בעניין הצלחות בתביעות רשלנות רפואית בפרט מאחר וחלק מהתביעות אכן מסתיים בפשרה אשר עליה בד"כ מוטל איסור פרסום. אני מניח כי האחוזים בוודאי נוטים יותר להצלחה מאשר לכישלון.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
אמי נפטרה לאחרונה. אציין כי בשנים האחרונות הייתה מאוד חולה.
כשעברתי על המסמכים שלה גיליתי כי במשך שנים רופא המשפחה שלה רשם לה כדורים שמיועדים לטשטוש ואין להם ערך רפואי בכלל. זה מזעזע אותי. האם יש לי תיק?
ללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי אי אפשר לקבוע אם אכן הייתה התרשלות במקרה זה. יחד עם זאת יש לציין כי למיטב ידיעתי אין בנמצא תרופות אשר אין להם כל ערך רפואי שכן תרופות כאלו לא היו מאושרות לשימוש. יתכן שלתרופה אין מטרה לרפא אך גם לתרופות שמיועדות להקל על סימפטומים או לטשטש אותם ערך בהקלת סבל לעיתים. אם אתה מעוניין לברר את המקרה בצורה מסודר אין מנוס מפניה בצורה מסודרת אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
אני בהריון בשבוע 13, ולצערי הרב לא מחוסנת לאדמת, ולא מחוסנת לCMV.
אני עוסקת בהידרותרפיה ושחיית פעוטות בבריכות טיפוליות כ30 שעות בשבוע עם מבוגרים, ילדים ותינוקות. וירוס הCMV עובר במים דרך הפרשות ורוק, אדמת עוברת במידה והורים החליטו לא לחסן את ילדם.
במידה ואישה בהריון נחשפת לCMV או לאדמת התוצאה לצערי הינה הפלה בטוחה כיוון ששניהם מובילים למומים קשים.
מה עליי לעשות? האם לגשת לרופא תעסוקתי ולהפסיק את עבודתי עד תום ההריון?
אציין כי רוב הנשים בהריון כן מחוסנות מפני אדמת, מחציתן מחוסנות לCMV. בעבודה רגילה, אפילו בעבודה עם ילדים סיכויי העברת המחלה קטנים יותר בהשוואה לסביבת המים. מה עושים?
מאחר והפורום מיועד ליעוץ משפטי ולא רפואי קשה לי לתת לך יעוץ אמיתי כיצד כדאי לפעול במקרה זה אשר על פניו אכן חושף אותך לסיכון לא פשוט. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואנסה אולי להפנות אותך למומחה רפואי שיוכל לתת לך מידע נוסף.
האם במקרה של נזק בעין יכול להיות שיש התיישנות אחרי שלוש שנים ולא אחרי שבע שנים? אני שואל כי במקרה שלי אופטומטריסט שטיפל בי גרם לנזק וזיהום חמור בעין שהצריך אחר כך טיפול בבית חולים ונאי שוקל אם אפשר לתבוע אותו.
שלום רב,
ההתיישנות בתביעות נזיקין בעילת רשלנות הינה 7 שנים מיום המקרה. שלוש שנים הינו מועד ההתישנות בתביעות בגין חוזה ביטוח כמו למשל תביע בגין פוליסת ביטוח חיים.
ראשית אני ממליץ בשלב ראשון לפנות לקבלת יעוץ משפטי אצל עןרך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יוכל לסייע באיסוף התיעוד הרפואי ופניה למומחה הרפואי המתאים שיעריך אם הייתה התרשלות בטיפול ובניתוח ומה שיעור הנזק שנגרם.
בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
מי במדינה שלנו בודק כי קופת החולים או כל בית חולים פרטי או אחר קונים ביטוח למקרים של תביעות רשלנות רפואית? הכוונה בשאלה האם קופת חולים או רופא יכולים להחליט כי הם לא רוצים לקנות ביטוח יקר ולמעשה במצב כזה, אם יקבע בבית משפט כי הם צריכים לשלם למטופל פיצויים בגלל רשלנות רפואית, פשוט יגידו "אין כסף" - מי יהיה אחראי? האם יש פיקוח על גורמים מטפלים כמו רופאים, קופות חולים ובתי חולים, שמחייב אותם לרכוש פוליסות ביטוח המבטיחות כיסוי בהיקף מסויים?
למיטב ידיעתי הליך הרישוי של מוסדות בריאות בישראל דוגמת בתי חולים פרטיים אינו כולל חובה לביטוח אחריות מקצועית. שונה הדבר בעניין קופות חולים שם יש מעורבות של משרד הבריאות ואגף התקציבים באוצר אשר מעורבים בעניין קיום ביטוח אחריות מקצועית.
עקרונית קשה לי להאמין כי נוכח ריבוי התביעות בנושא רשלנות רפואית כיום שמוסד רפואי כלשהו יקח על עצמו אחריות לעבוד ללא ביטוח שכן בסופו של יום ברור שהתביעה המשמעותית הראשונה עלולה למוטט פיננסית את המוסד.
בברכה,
עו"ד עופר סור
אני התכוונתי לקופת חולים לאומית שהודיעה כי היא מקימה לעצמה קרן ביטוח למקרי רשלנות רפואית ומפסיקה לבטח את עצמה באמצעות חברת ביטוח חיצונית. השאלה במקרה כזה, מי בודק מהו גודל הקרן, מה שווי הקרן, איך היא מתנהלת ומי בכלל מקפח בנושא, שהרי יכול באפון תיאורתי להגיע יום שקופת החולים תגיד למבוטח שהגיש תביעת רשלנות רפואית וצריך לקבל ממנה כסף כפיצוי: הקופה הריקה.
אין לי בשלב זה מידע על המהלך מעבר למה שפורסם בתקשורת.
לפי מיטב ידיעתי ועל פי מה שפורסם מהלך זה של הקמת קרן פרטית לביטוח עבר תחת ביקורת של משרד הבריאות ומשרד האוצר ויש לקוות כי אכן הפיקוח במקרה זה יבטיח יכולת פיננסית בעניין תביעות רשלנות רפואית. יש לציין כי גם בתי החולים של הדסה עובדים מזה מספר שנים במתכונת דומה של קרן מטעם בית החולים המבטחת את פעילות בית החולים בעניין אחריות מקצועית ותביעות רשלנות רפואית עם ביטוח נוסף מעל לסכומים מסויימים למקרי 'קטסטרופה'.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
אשתי ילדה בשעה טובה בן. כשהגענו לבית חולים, המליצו לנו על ניתוח קיסרי בגלל אשפוזים קודמים של אשתי. אחרי הלידה (הניתוח), היא סבלה מכאבי תופת ומנפיחות חמורה באזור.
כאשר פנינו לקבל ייעוץ רפואי, הסבירו לנו כי ניתוח קיסרי במצבה היה מיותר ואף מזיק.
איך אני תובע את בית החולים?
כדי לבחון אם אכן הייהת התרשלות בטיפול ומה הנזק שנגרם מומלץ ראשית לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יוכל לסייע באיסוף התיעוד הרפואי ובהפניה למומחה הרפואי המתאים. יהיה צורך לשקול גם מה שיעור הנזק שנגרם כדי לבחון כדאיות כלכלית של התביעה שכן תביעת רשלנות רפואיתץ כרוכה בעלויות לא מבוטלות.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
אני השתמשתי בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה שהותקן לפני כשנה וחצי לפי בקשתי כמובן. לפני יומיים גיליתי כי למרות ההתקן נכנסתי להריון תוך רחמי לא תקין.
הגניקולוג שבדק אותי (לא אותו אחד שהכניס את ההתקן התוך רחמי) אומר שבעקבות ההריון הלא תקין אני חייבת לעבור גרידה. האם יש לי עילה לתביעה כנגד החברה או כנגד הרופא? מה יהיה אם יגרם לי נזק בגרידה?
כדי לבסס תביעת רשלנות רפואית במקרה שאת מתארת יהיה צורך להוכיח כי הרופא אשר החדיר את ההתקן ביצע את הפעולה בצורה רשלנית. לחילופין אם ההתקן עצמו היה פגום ניתן לשקול הגשת תביעה כנגד היצרון ו/או היבואן של ההתקן. אני ממליץ קודם כל לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין והרשלנות הרפואית.
אמי אושפזה בבית חולים ביום בו פרצה השביתה. מיותר לציין כי היא לא קיבלה טיפול רפואי או אבחון (רק כדורים להורדת לחץ דם). אחרי 12 שעות שחררו אותה מבלי לעשות דבר פרט לבדיקות דם, ובימים הבאים מצבה הוחמר עד שהייתה זקוקה לניתוח.
האם יש לי עילה לתביעה?
כדי לברר אם אכן היתה התרשלות בטיפול יהיה צורך לפנות לבית החולים ולבקש את מלוא תהיעוד הרפואי. אם יתברר כי אכן הייתה התרשלות בטיפול אשר גרמה לנזק הרי שניתן להגיש תביעת נזיקין לאחר קבלת חוות דעת רפואית. העובדה כי ההתרשלות בטיפול אירעה בזמן השביהת אינה יכולה לשמש כטענת הגנה במקרה זה לדעתי.
בחודש עבר סבי נפטר, כאשר בשנתיים האחרונות לחייו חי בבית אבות מוכר.
לטענת בית האבות, הוא חטף התקף לב ומת בשנתו. יש לי חששות ממשיים הנוגעים להתנהלות הצוות - אני תוהה איך יכול להיות שכפתור המצוקה לא התריע על המצב (יש לציין כי הוא מעולם לא חווה אירועי לב) ולמה ידעו אותנו רק למחרת בצהריים (!).
מה עליי לעשות כדי לבדוק את העניין ולתבוע את בית האבות?
אני משתתף בצערך על מות סבך.
כדי לברר אם הטיפול הרפואי היה סביר וראוי במקרה זה או רשלני יש צורך לקבל מבית האבות את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בתחום הקרדיולוגיה. כדאי קודם כל לפנות אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בבירור המקרה כדקלמן.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"