אורטופד נתן לי מרשם לתרופה מסוג ארטריז (זריקות) והתברר כי אני רגישה לחומר שבתרופה. הגוף שלי פיתח דלקת קשה וטופלתי בבית חולים. האם זה עניין של רשלנות מצידו של הרופא שלא בדק אם אני רגישה לתרופה?
שלום רב,
אני בן 61, מועמד לטיפול בארטריז ורציתי לדעת, אם אפשר, למה התגלתה רגישות? האם יש בדיקת אלרגיה שאני יכול לבצע טרום ההזרקה?
בנוסף, אני חולה סוכרת בעל משאבת אינסולין מזה כעשור, האם יכולה להיות להזרקה השפעה על מצב הסוכר או האם ידועים סיבוכים אחרים?
אם הרופא אינו שולט בעברית לדעתי אין מניעה מלנהל את הרשומה בשפה אשר הוא שולט בה. גם מסמך אשר כתוב בשפה זרה יכול לשמש כראייה בבית משפט בכפוף לתרגום שלו לעברית בידי נוטריון אשר שולט בשפה בה נכתב המסמך ובעברית.
האם יש דרך או גוף שדרכו ניתן להתלונן על מטפלים אלטרנטיבים אני מניחה שקצת קשה להוכיח שם את הדברים אבל בכל זאת... ישנה מטפלת ברפואה משלימה שקוראת לעצמה דוקטור ונראה שהיא פשוט גונבת את כספי הלקוחות שאני אחת מהם ואשמח לקבל את כספיי בחזרה. האם יש דרך לעשות זאת?
ראשית התחזות לרופא הינה עבירה פלילית ואם המטפלת מטעה פונים לחשוב שהיא רופאה ניתן לפנות למשרד הבריאות בתלונה. אם נגרם נזק בשל הטיפול אפשר וניתן לשקול גם תביעת נזיקין אזרחית אשר כוללת גם תביעה להשבת הכספים ששולמו בגין הטיפול.
כדאי בכל מקרה לערוך יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום.
אני נשלחתי על ידי קופת החולים לביצוע בדיקת ממוגרפיה במכון מ.א.ר בעיר באר-שבע. תוצאות הבדיקה היו שליליות לשמחתי אבל כעבור כמה חודשים נתגלה כי אני סובלת ממחלת הסרטן. פניתי אל קופת החולים ואל מכון מ.א.ר בבאר-שבע והתברר כי הם עשו טעות בבדיקה. היום התפרסם בעיתון שיש הרבה נשים במצב דומה לשלי. האם זה רשלנות רפואית לדעתכם? האם יש בסיס לפנות בית המשפט ולתבוע את קופת חולים ו/או את מכון מ.א.ר בבאר-שבע? האם אתם מכירים את הפרשה והסיפור ההזוי על השגיאות שהמכון הזה עשה?
על פניו בהחלט נראה כי במקרה מצריך בירור רציני ומסודר.
על הפרשה של הטעויות הסידרתיות במכון בדרום כרגע למדתי רק מהפרסומים בתקשורת. יש כמובן לבחון גם את הנזק שאירע בשל האיחור באבחון.
אני סבור כי בנסיבות העניין טוב תעשי אם בטרם כל פעולה תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ובהפניה למומחה רפואי בתחום האונקולוגיה או הרדיולוגיה שיוכלו להעריך את המקרה.
שבת שלום עו"ד נכבד!
לפני שלוש שנים הלכתי לרופא פסיכיאטר וגרמתי לו באמצעות "כישורי משחק" לאבחן אותי במחלת נפש פסיכוטית כמו כן גרמתי גם לנוירולוג לאבחן אותי באבחנה מסויימת אחרת .
יש לציין שמעולם לא היו לי ואין לי את הסימפטומים שאותם הדגמתי ואת הכל למדתי מהאינטרנט ומקריאת ספרים
מבלי להיכנס לפרטים ,עשיתי את מה שעשיתי משיקולים של רווח כלכלי מסויים .
האם ניתן ללכת לרופא הפסיכיאטר ולשכנע אותו לבטל את האבחנה
האם יש סיכוי טוב שזה יצליח? האם אפשר להסתבך בפלילים עקב מה שעשיתי?
תודה מראש ושבת שלום! דוד
מחיקת תיעוד רפואי מתיק הינה נדירה מאד וספק בעיני אם במקרה זה יש סיכוי ריאלי שיענו לבקשתך זו. כמובן שפתוחה בפנייך האפשרות לפנות כיום לרופא ולתת הסבר למעשיך על מנת שיקבע מה מצבך כיום.
אם צמח לך רווח כלכלי כתוצאה מההתחזות אין להוציא מכלל אפשרות כי ינקטו כנגדך הליכים פלילים בנסיבות העניין ואני מציע כי בכל מקרה בטרם כל פעולה תערוך אף יעוץ עם עורך דין בעל ניסיון בתחום הפלילי.
אבא שלי פונה ביום שישי בערב לחדר מיון בגלל תחושה לא טובה וגמגום. היה לנו ברור שיש חשש שהוא לקה בשבץ מוחי. כשהגענו לחדר המיון אומנם היה שם לחץ של אנשים, אבל אנחנו מיד פנינו לשני רופאים ואחות ואמרנו להם כי אדם לקה בשבץ מוחי כנראה והוא זקוק לטיפול מהיר ביותר בשביל למנוע נזק. למרות הכל, הרופאים התעכבו כמעט שעה שלמה עד שבדקו אותו והביאו נויורולוג. אחרי זה אשפזו אותו והמצב שלו לא הכי טוב. רק התדרדר מאז יום שישי ויכול להיות שיהיה לו נזק קבוע. אני יודעת כי יש חשיבות גדולה לאבחון ולטיפול הרפואי שנותנים לאדם שחוטף שבץ - מה דעתכם על המקרה שתיארתי? האם יש צורך לפנות ליעוץ אצל עורך דין במקרה של רשלנות לכאורה?
ראשית איחולי החלמה מהירה ומלאה.
במקרים של שבץ מוחי אכן יש חשיבות לטיפול מהיר ויעיל ואולם בחלק מן המקרים המטופל מגיע לחדר המיון כאשר בדיקתו ומדדים שונים מצביעים על כך שאין כבר אפשרות לחלק מהטיפולים שניתן היה לנקוט בהם סמוך לאירוע המוחי.
כדי לבחון אם במקרה זה השתהו הרופאים יתר על המידה בטיפול והאם התרשלו בטיפול יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולבחון אותו בקפדנות בסיוע מומחה רפואי בתחום הנוירולוגיה.
אני מציע כי לאחר שמצב אביכם יתייצב שתפנו אל עורך דין מנוסה לפגישת יעוץ ראשונית.
הבעיה במקרה שלנו היתה שלקח המון זמן עד שבכלל רופאים התפנו לבדוק את אבא שלי, למרות שאמא שלי ואני התחננו אליהם והסברנו בדרך שלא משתמעת לשתי פנים שהמצב קריטי וחייבים לטפל בו, כי הוא עבר ממש באותם רגעים שבץ מוח. הרופאים והאחיות, שאת השמות של כולם יש לי, שמעו אותנו ולא התפנו בגלל עומס שהיה בחדר מיון. עומס שכנראה יעלה לאבא שלי בנכות קבועה לכל ימי חייו.
תודה על המענה שלך ואנחנו ניצור קשר כשאבא שלי ישתחרר מבית החולים.
אני מחפש המלצות ואולי מישהו מכיר ויכול לתת פרטים של מומחה בתחום האונקולוגיה וגסטרואנטרלוג שנותן חוות דעת רפואית משפטית לבית משפט?
לא מדובר בתביעת רשלנות רפואית אלא תביעה להחמרה במצב נגד משרד הביטחון והמוסד ביטוח לאומי. אם אפשר המלצה על רופא אחד המתמחה בשני התחומים שציינתי זה הכי יעזור לי. תודה!
צר לי אך אינננו נוהגים בפורום זה להמליץ על בעלי מקצוע ובכלל זה רופאים מומחים אשר עורכים חוות דעת. אני מניח כי אם תפני ליעוץ אצל עורך דין מנוסה בתחום הוא יוכל לכוון אותך למומחים המתאימים.
רציתי לדעת אם היו בישראל תביעות רשלנות רפואית שהגישו אזרחים נגד פרמדיקים, או שבגלל שאלה אינם רופאים לא ניתן לתבוע אותם במקרה שגרמו לנזק חמור בטיפול ולמעשה במחדל בטיפול שלהם? האם היו תקדימים כאלה? האם משרדכם מטפל בתביעות דומות?
ראשית פאראמדיקים, כמו כל בעל מקצוע טיפולי אחר, מחוייבים לסטנדרט טיפול מקצועי ובמידה וגרמו נזק בשל התרשלות בטיפול אין כל מניעה להגשת תביעת נזיקין.
פאראמדיקים עובדים בדרך כלל בשירות מד"א או בשירות חברות פרטיות ולכן בדרך כלל התביעה תהיה כנגד הגוף נותן השירות אשר מעסיק את הפאראמדיק ולא כנגד הפאראמדיק אישית.
איני מכיר פסקי דין שניתנו כנגד פאראמדיקים בישראל ואולם כנגד מד"א ניתנו פסקי דין גם במקרים בהם המטפל היה חובש. כאמור אם יוכח כי סטנדרט הטיפול של פאראמדיק לא היה סביר וכי נגרם נזק בשל כך איני רואה מניעה כאמור להגשת תביעת רשלנות רפואית.
שלום
במקרה של פשרה על תיק של רשלנות רפואית חותם מן הסתם התובע על אי פרסום פרטים "מפלילים" על הנתבעים.
למעשה רק התובע חותם ולא עורך הדין שמייצג/ייצג אותו.
האם רשאי עורך דינו של התובע לפרסם ברבים במרומז או במישרין על פרטי התביעה -כי הוא אישית העורך דין לא חתם ולא התחייה על אי פרסום
עתידי
תודה רבה
במרבית המקרים ההתחייבות ל-'איסור פרסום' של פשרה בתביעת רשלנות רפואית או תביעות נזיקין מנוסחת כך שמובן ממנה כי חל איסור על פרסום ישיר של התובע או באמצעות מישהו אחר והכוונה מן הסתם גם לעורך הדין המייצג.
אני כותבת בשם אחותי שילדה אתמול בעזרת אלחוש אפידורלי. ככל הנראה המרדים היה חדש והיה איתו בן אדם נוסף שהשגיח עליו בזמן ביצוע האפידורל. האפידורל לא עזר וכל הלידה התנהלה בכאבים חזקים. בשלב מסוים ניסה המרדים להעלות מינון כדי להקל על הכאב אך זה לא עזר. יש לציין שזוהי לידה שניה ובלידה ראשונה עם אפידורל הכל התנהל מצוין. כלומר, היולדת הגיבה בעבר לאלחוש מסוג זה. לאחר הלידה היו כאבי גב חזקים ויום למחרת כאבי ראש עזים. המרדים שחזר לבדוק את היולדת אמר לה שמדובר בסיבוך נדיר של הזרקה לנוזל האפידורלי במקום לחלל האפידורלי וזה מה שגורם לכאבי הראש החזקים.
ברור שמדובר במרדים חסר ניסיון ומיומנות וזוהי רשלנות רפואית. מה ניתן לעשות במקרה זה? יש מקום לתבוע את בית החולים?
במרבית המקרים אין כדאיות כלכלית להגשת תביעת רשלנות רפואית אם לא נגרם נזק קבוע בשל טיפול רפואי שכן עלויות הגשת התביעה אשר כוללות בין היתר חוות דעת רפואיות גבוהות בעוד שהפיצוי במקרים בהם אין נזק קבוע לרוב אינו רב.
כדי לבחון אם יש מקום במקרה זה לתביעה יש צורך ביעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום.
אמי עברה ניתוח מורכב ביותר של החלפת מפרק ירך. הרופאים הסבירו מראש שבגלל מצבה הרפואי הניתוח יערך זמן רב ויש סיכוי לא נמוך שהניתוח יכשל ולא יצליח. כך לצערנו באמת היה. רציתי לדעת האם למרות הכל יתכן וישנה אפשרות שכשלון הניתוח נובע כתוצאה של התרשלות אנשי הצוות הרפואי ?? כיצד פונים לבדוק מקרה כזה? האם טיפלתם במקרים דומים בעבר?
לא ניתן ללא עיון בתיעוד הרפואי לקבוע אם היתה רשלנות רפואית בניתוח להחלפת פרק ירך שעברה אימך. חשוב לציין כי לא כל כישלון של ניתוח או טיפול רפואי הינו בהכרח תוצאה של רשלנות רפואית. כדי לברר את העניין בצורה רצינית ומסודרת יש צורך באיסוף התיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחים רפואיים מתאימים בתחום האורטופדיה.
בקשה לעזרה בנושא רשלנות רפואית. מדובר בכך שמאשפזים חולה במחלקת בידוד (אשר שוהים בה כל מי שנמצא נשא לחיידק אלים) למרות שלא נתגלה חיידק כזה אצלה ובכך מסכנים משמעותית את חייה.
למרות פניות חוזרות ונשנות וביצוע בדיקה פרטית המוכיחה כי אין נשאות, בית החולים מתעקש להשאירה במחלקה. אם יקרה משהו כמובן שיאמרו שסבלה ממחלות רקע.... אודה לעזרתכם בנושא הרשלנות הרפואית במקרה הזה.
אני חושש כי על בסיס נתונים כה חלקיים קשה מאד לסייע ואף להביע דעה מה ניתן לעשות. כדי לבחון את המקרה ברצינות יהיה צורך לעיין במלוא התיעוד הרפואי ולבחון עם מומחה רפואי מתאים האם אכן מדובר בסיכון חיי המטופלת.
אילו אפשרויות יש לרופאים לעשות ביטוח נגד מקרים של רשלנות רפואית? האם קופת חולים מבטחת אותם? חברות ביטוח פרטיות? האם הרופאים קונים את הביטוח שלהם בחו"ל? איך זה בדיוק עובד ואיזה סוג של ביטוח הם קונים? האם זה ביטוח אחריות מקצועית כמו של בעלי מקצועות חופשיים אחרים כמו עורכי דין לדוגמא?
רופאים אשר עובדים במסגרת קופת חולים מבוטחים בביטוח אחריות מקצועית מפני תביעות רשלנות רפואית באמצעות הביטוח של קופת חולים על כל פעולה שהם מבצעים במסגרת עבדותם כעובדי הקופה.
כך גם רופא עובד מדינה אשר עובד בבית חולים ממשלתי.
אם רופא פותח פרקטיקה פרטית עליו לרכוש ביטוח אחריות מקצועי באופן פרטי.
לאחרונה התברר לי כי אחד הרופאים בקות חולים, המיודד עם חברתי מעביר פרטים מתיקים רפואיים של אנשים וחושף מחלות ופרטים אישיים. כל עוד זה לא נגע אלי, אז שתקתי, כעת התברר לי ויש לכך הוכחות כי אותו רופא העביר פרטים חסויים מתוך התיק הרפואי שלי לאנשים שאינם רופאים. רציתי לדעת כיצד החוק מגן עלי במקרים כאלה ומהן הזכויות של אדם במקרה שרופא קופת חולים מפר סודיות רפואית באופן חמור ובוטה.
חוק זכויות החולה הינו חד משמעי בעניין חובת הסודיות המוטלת על הגורמים הרפואיים המטפלים. אם אכן יש בידייך הוכחות ברורות להפרת חובת הסודיות הרפואית הרי שבהחלט יש מקום לשקול את האפשרות של תביעת נזיקין.
אני ממליץ כי תפנו בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית והנזיקין.
כפי שציינתי בעבר איני נוהג להמליץ במסגרת פורום זה על מומחים רפואים ובעלי מקצוע אחרים.
אני גם סבור כי לא כדאי להפוך את היוצרות ולפנות תחילה אל מומחה רפואי לשם מתן חוות דעת ורק לאחר מכן לפנות אל עורך דין. עורך דין מנוסה ידע לסייע לך באיסוף מלוא התיעוד הרלבנטי וכן להפנות אותך למומחה המתאים ביותר למקרה לשם הערכת סיכויי התביעה.
שלום, שמי גדעון ואני בן עשרים ושש. כל חיי סבלתי מהזעת יתר לא חמורה בחזה ובראש, ולפני שנה החלטתי סוף כל סוף לטפל בבעיה וניגשתי לניתוח. יש לציין שלפני הניתוח קיבלתי הסבר מאוד כללי אשר לא הוזכרו בו סיכונים הכרוכים בהליך הכירורגי. לצערי, בעקבות הניתוח הופיעה תופעה הפוכה מהמיוחלת, הקרויה הזעה מפצה, שגרמה להזעת יתר חמורה ברוב אברי גופי וביניהם הרגליים, הבטן והגב. בעיה זו רק החמירה את מצוקתי הפיזית והנפשית, ואני חושב לתבוע את המוסד הרפואי שביצע את הניתוח בגין רשלנות רפואית. האם יש לי עילה מוצדקת לכך ?
הזעת יתר מפצה (כך קרויה התופעה) לאחר ניתוח למניעת הזעת יתר היתה כבר נושא למספר לא מבוטל של תביעות רשלנות רפואית (בין היתר כאלו שטופלו על ידי הח"מ).
מדובר בתופעת לוואי חמורה ומוכרת אשר יכולה להתרחש בחלק מן המקרים אמנם גם ללא רשלנות רפואית בטיפול אולם אין ספק כי על הרופא המנתח לתת למטופל הסבר מקיף לפני הניתוח ולהסביר על הסיכון האפשרי של הניתוח. אם לא ניתן הסבר ראוי לפני הניתוח ניתן לשקול הגשת תביעה בטענה של העדר הסכמה מדעת לניתוח.
היה ובית המשפט ממנה מומחה רפואי מטעמו לבדוק את התובע ולהכריע בין חוות דעת שהוגשו על ידי הצדדים. בית המשפט ממנה את המומחה לפי ראות עיניו, והמומחה לאחר מינויו מבין הוא הוא נמצא במצב של ניגוד עניינים עם אחד הצדדים עקב הכרות אישית.
האם במצב כזה המומחה הרפואי יכול להפסיק את עבודתו מרצונו? מהו ההליך המוביל לכך שהמומחה ישתחרר מהמינוי שמינה אותו בית המשפט?
אין כל מניעה ולמעשה אפילו מצופה ממומחה מטעם בית המשפט להודיע לאחר קבלת המינוי שהוא מנוע מלערוך חוות דעת במקרה הנדון נוכח הכרות אישית עם אחד הצדדים או מעורבות במקרה.
אין מחסור בדרך כלל במומחים רפואיים ראויים אשר יכולם לשמש כמומחה מטעם בית המשפט ואשר אין להם הכרות עם אחד הצדדים ורצוי, כדי למנוע אפילו מראית עין של ניגוד עניינים, כי זה יהיה המצב.
שלום
לפני מספר ימים צפיתי בכתבה בחדשות בטלוויזיה על תביעה שהוגשה לאחרונה נגד שני בתי חולים על פיה טיפול לקוי שלהם גרם למותו של החולה.
בגוף הכתבה התראיין עורך הדין שמייצג את משפחת הנפטר שהעלה טענות רפואיות על מקרה זה.
שאלותי הן
האם זה לגיטימי שעורך דין שאינו רופא עולה לשידור ומעלה טענות רפואיות בגין תביעה שאפילו לא זכתה לתגובה משפטית של הנתבעים
ובכלל האם זה לא נוגד את האתיקה שקיים דיון תקשורתי של צד אחד בתקשורת עוד לפני שנסתיימה הסאגה המשפטית
תודה
עורכי דין מקבלים כסף בשביל לטעון טענות ולפעמים, לעיתים תכופות מדי, הם מדברים הרבה יותר מדי ומנפחים בלון גדול בגלל עכבר קטן. מותר לעורכי דין לטעון טענות כמעט ככל העולה על רוחם. בכל מקרה בתביעות רשלנות רפואית בדרך כלל יש לעורך דין של התובע חוות דעת של מומחה רפואי שעליה הוא מבסס חלק ניכר מעילת התביעה. לכן, כשעורך דין מדבר אפשר וצריך לצאת מנקודת הנחה שרופא מומחה נתן לו חוות דעת לגבי מצבו הרפואי של הנבדק.
איני רוצה להתייחס לכתבה הספציפית אשר עליה כתבת כי לא ראיתי אותה. באופן עקרוני אין מניעה כי עורך דין יספר באופן ענייני כל תביעה בכלי התקשורת במסגרת ראיון, כמובן שהעניין צריך להיות בהסכמה מלאה של התובע וללא פגיעה בפרטיותו.
אין איסור גורף בכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין על עורך דין להתראיין בכלי התקשורת אולם יש להקפיד לעשות כן באופן אשר אינו פוגע בכבוד המקצוע ואין בו משום פרסומת גרידא לעורך הדין.
בעקבות תהליך תלונה שהתחלתי, קופת חולים כללית נוקטת נגדי באמצעים שנראים לי לא לגיטימיים בעליל ומונעת ממני טיפול רפואי (מתנה המשך טיפול רפואי בחתימה שלי על טופס בו אני מוותרת על זכויותיי המשפטיות מולם). אינני יודעת מה לעשות - אני מרגישה שהם פוגעים בזכויות שלי והכל בגלל שהעזתי להתלונן על רשלנות שלהם. מה אוכל לעשות בכדי לדאוג לבריאות שלי במצב כזה? אני ממש חסרת אונים מול קופת חולים.
התנית טיפול רפואי במסגרת קופת חולים אסורה ועל פניו נראה כי יש לברר את העניין. את יכולה לפנות בהחלט אל משרד הבריאות בתלונה ואני מציע כי תפני תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום שייצג אותך בעניין.
שלום רב,מהלך השנים עברתי מס' ניתוחי אף שהתוצאה רק החמירה מניתוח לניתוח עד לניתוח האחרון שלמזלי יצא מושלם.במהלך הניתוח אף פתוח הרופא צילם את האף והראה לי את התמונות ואמר שהרופא שעשה לי את זה ממש התרשל כי בקצה האף היו שני סחוסים שהיו באורכים שונים בצורה מאוד בולטת. השאלה שלי היא במידה ואגיש תביעה האם הרופא חייב לספק את התמונות ואם לא האם ניתן לעשות משהו?
המון תודה
לפי חוק זכויות החולה למטופל זכות לקבל עותק מהתיעוד הרפואי שלו ולצורך העניין תמונות סטילס אשר צולמו הינן חלק מן התיעוד.
איני רואה לפיכך בעיה בקבלת התמונות במידה ותשקול הגשת תביעת רשלנות רפואית.
מודה לך מאוד על תשובתך המהירה,
התמונות שהרופא הראה לי לא היו תמונות שבדר"כ מצלמים לפני ואחרי אלא תמונות ממהלך הניתוח עצמו(כי הייתי מקרה מיוחד) שהאף פתוח ורואים כל מה שהולך בפנים ואני זוכרת שכששאלתי אותו אם אוכל איכשהו לקבל אותן הוא סירב ,אז הוא חייב לספק דווקא את התמונות האלה במידה ואגיש תביעה? שוב המון תודה!
שלום רב,
לדעתי כן, דינם של תמונות אלה לא צריך להיות שונה מהתמונות שמצולמות לפני ואחרי הניתוח. אם תיתקלו בסירוב ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לחייב אותו להמציא את התיעוד.
שלום ברצוני לדעת היכן אפשר לקבל תמיכה ומעקב רפואי מקצועי בנוגע לספינה ביפידה..? האם יש ניסויים חדשניים או פתרונות להקלת המצב עבור אלה שיש להם ספינה ביפידה ואיך אפשר ליצור קשר אם הגורמים הנ"ל? והאם אפשר לתבוע את בית החולים ואת ההורים במידה ולא טיפלו בילד והילד הועבר למסגרות שונות של משפחות אומנה ללא כל כסף..?
לעניין טיפולים רפואיים וכו' הרי שהפורום מיועד ליעוץ משפטי ולא ליעוץ רפואי ולכן לצערי לא אוכל לסייע בעניין זה.
הטענה בדבר רשלנות רפואית במעקב הריון אשר בעקבותיה לא התגלה בעת ההריון המום של ספינה ביפידה היתה נושא לתביעות רשלנות רפואית רבות אשר חלקן התקבלו. כדי לבחון את העניין יש לבדוק שעילת התביעה לא התיישנה והאם אכן היה מקום במקרה זה לגלות את המום.
אני ממליץ ראשית כל לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בבחינת המקרה וסיכויי התביעה במקרה זה.
אני מחפש רופא מומחה בעל שם בישראל, בתחום האונקולוגיה וכירורגיה לצורך מתן חוות דעת מוסמכת לבני המשפחה שרוצים להגיש תביעה על רשלנות רפואית נגד קופת חולים מכבי. רצוי כמובן שזה יהיה רופא שלא עובד עם קופת חולים מכבי.
ראשית לצערי איני נוהג בפורום זה להמליץ על בעלי מקצוע מכל סוג שהוא ובכלל זה רופאים מומחים.
לא ציינת בפנייתך האם פניתם כבר אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. לעיתים קרובות אנשים סבורים, בטעות, כי מוטב להגיע אל עורך הדין כבר עם חוות דעת רפואית אשר השיגו בכוחות עצמם.
מדובר בדרך כלל בשגיאה משום שעורך דין מנוסה ידע על פי כל מקרה ומקרה לאיזה מומחה בדיוק לפנות וכן כיצד לכוון את המומחה בהתאם לנסיבות המקרה בעוד שאדם לא מנוסה עלול למצוא עצמו מוציא כספים מיותרים על חוות דעת רפואיות לא מועילות ומיותרות.
שלום רב!
בעלי עבר לפני יותר משנתיים השתלת שתלים במרפאה מסויימת בראשון לציון. מאז אנחנו עוברים סאגה אומללה של נפילת השתלים והמבנים בכל פעם מחדש, פתיחה מחודשת של הלסת, ברגים חדשים וכאב וצער ומה לא.?! היינו מבליגים, אבל כמה עוד אפשר? נראה לנו שלא יהיה לזה לעולם סוף. בכל פעם מחדש מורחים אותנו בסיפורים נוספים והטיפולים באותן השיניים ממש, באותם השתלים ממש נמשך כבר למעלה משנתיים. מן הראוי לציין שבחדר ההמתנה של אותה מרפאה בעלי לא היחיד. יש מסה גדולה של אנשים שבאים שוב ושוב לתיקונים, להדבקות וכו'.
מה עושים? איך ממשיכים מכאן?
בתודה מראש!
החברה מכרה לי במשך תקופה ארוכה בסכומי כסף ניכרים סיגריה אלקטרונית בטענה שהיא עוזרת בגמילה מסיגריות. הם טענו שאין בסיגריה ניקוטין בכלל (0) ושיש להם אישור ממשרד הבריאות. מתברר שחוץ מלבזבז כסף הכל שטויות! לחברת טאקו אין אישור של משרד הבריאות ובדיקת מעבדה גילתה כי יש בסיגריה האלקטרונית שלהם ניקוטין שזה הכי גרוע מהכל! אני כמי שהשתמשה במעל 100 סיגריות !! לא מוכנה לקבל את העובדה שרימו אותי ורוצה להגיש נגדם תביעה על זה שגרמו לי לצרוך ניקוטין ברמאות! רציתי להבין אם יש כאן קייס להגיש תביעה נגד טאקו ולדעת אם יש עוד אנשים שנפגעו מהחברה הזאת.
על פניו נראה כי המקרה מצריך בירור אולם יש לקחת בחשבון מספר נקודות - אם לא יוכח כי נגרם נזק בפועל יש להניח כי הפיצוי לא יהיה גבוה ויש לשקול כדאיות כלכלית של תביעה כזו.
שנית יש לבחון מה הכיל המוצר להוכיח בבדיקות מעבדה את הטענות ולהראות בכתב מה המצג שנתנה החברה במכירת המוצר - עלון פרסומת וכו'.
קשה מאד להעריך ללא בדיקה יסודית ורצינית אם אכן יש מקום לתביעה במקרה זה וכדאי שתערכי יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין.
לי ולבעלי הבטיחו שבפילטרים של טאקו (סיגריה אלקטרונית אלעק) אין ניקוטין. שיכנעו אותנו לשלם 5,000 שקל על פילטרים ועכשיו לא מחזירים לנו את הכסף. זה כמו מנוי על פילטרים שעולה אלפי שקלים. סבלנו מתופעות לוואי קשות מהסיגריות של טאקו. מספרים לאנשים סיפורים ואחרי זה, בבדיקה צרכנית התברר שיש בסיגריה האלקטרונית ניקוטין + אין להם בשום מקרה של אישור של משרד הבריאות. אני מאד אשמח להצטרף לכל תביעה משפטית נגד טאקו. אני מנסה לקבל תשובות מהחברה והם מתעלמים ממני לחלוטין. כל מי שנפגע מחברת טאקו חייב להתאגד ולהגיש תביעה על הנזקים שחברת טאקו גרמה לכל האנשים שהאמינו לסיפורים של אנשי המכירות ובזבזו אלפי שקלים על מוצר שאין בו כלום חוץ מהבטחות וניקוטין.
שלום וברכה לפני כ- חמישה חודשים עברתי ניתוח שתלים במרפאת שיניים פרטית 8 שעות הרדמה כללית ומאז אין לי מנוחה אני סובלת מכאבים בפה לפי כל הסימנים ושיחות שהיו לי עם אנשים מסוימים שמבינים קצת בעיניין כמעט כולם אמרו לי שכנראה פגעו לי בעצב ומאז אני לא יכולה לפתוח את הפה או לאכול אני רק שותה ואוכלת מעדנים בעיקר במרפאה שעשיתי את הניתוח לא עלו על הבעיה שיש לי הם טוענים שהכל בסדר הכאבים שיש לי בפה מקרינים לי גם לאוזן ובמרפאה טוענים שאני צריכה ללכת לרופא אף אוזן גרון שאין לי שום קשר או בעיה עם האוזניים אני מעוניינת ללכת לרופא מומחה שיוכל לתת לי חוות דעת כתובה האם אפשר להשיג אותה כתובה במידה ואצטרך להגיע עם המרפאה למשפט אני רוצה להוסיף ששילמתי כמעט 60 אלף שקל ועוד לא הגעתי לנחלה מה אתם מציעים לי לעשות תודה וברכה מראש שרה
כדי לבחון אם אכן נגרם נזק נוירולוגי במהלך טיפול השיניים יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם רופא אף אוזן גרון או נוירולוג. יתכן בהחלט נוכח סמיכות הזמנים כי הנזק מקורו בטיפול השיניים אולם כאמור כדי לבדוק אם אכן מדובר ברשלנות רפואית.
כדאי לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בבחינת המקרה.
שלום לך
האם במקרה של פסק דין שבו נקבע שהתובע זכאי לפיצויים הכוללים שכר טרחה של עורך הדין של התובע בתוספת מע"מ.
האם התובע אמור לקבל חשבונית על השכר טרחה שיישלם לעורך דינו.
תודה רבה.
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"