לפני שנה בצעתי CT בבית חולים מסויים וקיבלתי פיענוח תקין
לפני כחצי שנה בצעתי CT בבית חולים אחר ושוב קיבלתי פיענוח תקיו
בעקבות מחלת סרטן בעברי ובשל כאבים רופא אונקולוג ורופאת המשפחה הפנו אותי לבדיקת PAT CT,אך קופת החולים לא אישרה כי סוג הסרטן שהיה איננו מתאים להתווית הקופה ואילו PET CT המותאם לסוג הסרטן שהיה לא היה בסל התרופות
בשל הימשכות הכאבים פניתי לביצוע הבדיקה באופן עצמאי ועל חשבוני(7000שח') ולתדהמתי גיליתי שמקנן בגופי גידול סרטני
כשפניתי לכירורג שעבר על כל הממצאים ובינהם תקליטורי ה-CT מלפני שנה וחצי שנה, נאמר על ידו לתדהמתי שהגידול נראה בברור בשני המקרים ולא ברור לו איך מפענחי הטקליטורים בשני בתי החולים לא הבחינו בו.
האם יש בסיס לתביעה משפטית נגד שני בתי החולים וקופת החולים
ומה הערכתך גובה הפיצוי הצפוי מכל אחד מהגופים הנ"ל
כמו כן אשמח לדעת איזה אחוז גובה העורך דין
תודה
נראה כי המקרה מצריך בירור רציני ויסודי. לא ציינת באיזה סוג סרטן מדובר ולכך משמעות מבחינת מהירות התפתחות הגידול וכו'. כדי להעריך את המקרה יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד ולהתייעץ הן עם רופא רדיולוג לעניין החמצת הגידול בבדיקות ה - CT וכן עם אונקולוג לעניין הנזק שנגרם בשל האיחור באבחון המחלה.
כדי לתמחר את שכר הטרחה יש צורך ביותר פרטים - כל תיק מתומחר לגופו.
מאחל לך בריאות שלמה,
עורך דין עופר סולר
03-7369253
קיבלתי זריקה לכאבים פעמיים, בפעם הראשונה הכל היה תקין , בפעם השניה ההזרקה היתה במקום אחר וכתוצאה מכך הייתי במשך שבועיים עם תחושת נימול חלקית בירך, זרמים בכל הרגל ושטפי דם... אציין שמאז כבר עברו בערך שבועיים ואני עדיין עם כאבים בירך ותחושת שריפה תמידית. מעבר לאי נוחות דבר זה פוגע בשגרת חיי. האם ניתן לעשות משהו בנידון?
שלום רב.
האם יש עילה לתביעה רשלנות רפואית על ספינה ביפידה (שדרה שסועה - מום מולד) שהתגלתה לפני חצי שנה בגיל 22, מלווה בכאבים בלתי פוסקים נוראיים וכמובן שטיפול בזה ילווה בהמון כסף.
האם אני זכאית למשהו ? או יכולה לתבוע רשלנות רפואית ? או אמא שלי יכולה לתבוע רשלנות רפואית למרו שעבר כל כך הרבה זמן
אני אישה בת 64
מגיל צעיר הובחנתי בהבחנה שגויה כזכיזופרנית וטופלתי בתרופות מיותרות ובחשמל.
אחרי 20 שנה שונתה ההבחנה למניה דיפרסיה ומצבי השתפר בהדרגה.
שאלתי:
למרות שאני יודעת שקיימת תקופת התיישנות, האם קיימת פירצה בחוק לגבי הגשת תביעה מצידי במקרה זה מהסיבות הבאות?:
-בזמן שינוי ההבחנה עדיין הייתי מאושפזת ולא היה שום סיכוי להבין שהייתה פה רשלנות לאורך שנים.
-נכון שעברו 20 שנה ומאז קיבלתי טיפול חדש של תרופה בשם ליטיום ומצבי השתפר והתאזן.
שאלה שניה:
נכון שטופלתי בליטיום ומצבי התייצב לחלוטין מבחינה נפשית, אך בשנים האחרונות נפגעתי בבלוטת התריס ובשנתיים האחרונות אני סובלת מאי ספיגת כליות
הנפרולוג המליץ להפסיק לחלוטין את הליטיום. אבל הנזק הוא בלתי הפיך
שאלתי :האם הפגיעה של הטיפול בליטיום היא אכן עילה לתביעה? , שכן מבחינה סטטיסטית ובדוקה ישנם רבים של נפגעי ליטיום ורבים מהרופאים מאשרים זאת.
לדעתי אם אכן זה אפשרי אולי תיתכן גם אפשרית לתביעה ייצוגית?
אני מרגישה כמי שעברה שנים רבות בחייה ב סבל מיותר.
הפנת שאלות מספר ואקדים ואומר כי נראה שמדובר במקרה מורכב למדי אשר קשה להתייחס אליו ללא הכרות עם כל פרטי המקרה ועם התיעוד הרפואי.
אפשר במקרים מסויימים בהם אדם לא היה כשיר מבחינה נפשית לטעון להארכת תקופת ההתיישנות אולם מדובר באענה שיש להוכיחה כי האדם היה פסול דין.
לגבי פגיעת הליטיום - קשה מאד להעריך שוב ללא תיעוד וחשוב להבין כי לא כל נזק עקב טיפול מהווה בהכרח עילה לתביעת רשלנות רפואית.
תביעות יצוגיות אינן מקובלות בתחום הרשלנות הרפואית מן הטעם שבנושא של תביעות ייצוגיות יש צורך במסה של נפגעים בעלי נזק זהה ונסיבות זהות מה שמאד נדיר עד בלתי אפשרי בעניין רשלנות רפואית בה בדרך כלל יש שונות כלשהי בין מקרים אפילו כאשר יש דמיון מסויים בנסיבות.
לאבא שלי יש אלרגיה של 100 אחוז ללקטוז והוא מטופל אצל אותה רופאת משפחה כבר מעל ל10 שנים,לאחרונה הרופאה נתנה לו כדורים להורדת לחץ דם ומאז שהתחיל לקחת את הכדורים אבא שלי עובר את אותו מסלול של שירותים מיטה(תקופה בת שבוע וחצי בערך) ומאוד סובל מכאבים! היום כשקראתי את העלון של התרופה גיליתי שהתרופה מכילה לקטוז,האם יש כאן עילה לרשלנות רפואית?אציין שהעלון כתוב בשפות עברית ערבית ואנגלית,שפות שאבי או אמי לא יודעים לקרוא ומעבר לכך,אבא שלי סומך על רופאת המשפחה שלו בעיניים עצומות שאפילו לא עלה בדעתו שהכאב והמצב עקב התרופות.
כמובן שרישום תרופה למטופל המכילה רכיב שידוע כי הוא אלרגי אליו אינה יכולה להיחשב כסטנדרט טיפול סביר ואם נגרם נזק בהחלט תיתכן עילת תביעה.
אמליץ בכל מקרה כי תערכו יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין והרשלנות הרפואית. יתכן שניתן יהיה במקרה של נזק חולף לפנות במכתב דרישה לגורם המטפל במקום תביעה בית משפט כדי לצמצם עלויות.
אני מחפשת עורך דין בדחיפות. לפני כ 4 חודשים אמי נפלה בבית בארץ ( אני היתי בטיפולים בבית חולים - אני חיה בארצות הברית)
ואושפזה שם פעמיים. אמי דיי צלולה אך לא יכולה כבר ללכת בכוחות עצמה.
אבחנו אותה על ידי פסיכיאטר - כל זאת ללא ידיעתי וללא נסיונות לאתר אותי ( כל הזמן הזה אמי היתה קצת בקצר איתי כמו כל אמא ובת יש מריבות קטנות וחשבתי שהיא לא מדברת איתי) אז כשהתקשרתי והיה ממש מוזר שהיא לא עונה היה ממש מוזר שכל כך הרבה זמן היא לא עונה.
היא כבר היתה מאושפזת בוולפסון ונחרדתי לדעת שמינו לה אפוטרופוס מטעם המדינה ללא ניסיונות לאתר אותי. העובדת הסוציאלית בבית החולים אמרה שתנסה להפוך אך כמובן ששיקרה ולאחר שבוע העבירו אותה לשיקום - האפוטרופוס והעובדים הסוציאלים מתנערים ממני ומסרבים לתת לי את התיק שלה עם המסמכים - אבחון פסיכיאטרי וכל שאר המסמכים על מנת שאפנה לבית המשפט עם עורך דין שאוכל להיות האפוטרופוס ולקחת אותה אלי לארה״ב.
בהתחלה האפוטרופוס נענה לתת לי ומיד סירב כי החוק לא מאפשר. בינתיים היום הועברה לבית אבות ואני מחכה לאישור מהרופא ולתרופות שאוכל לקחת איתי לארץ( סובלת ממיגרנות קשות) הוא טוען שרוצים לפנות לה את הבית ולהשכיר אותו.
מחפשת עורך דין שיגיד לי את הצו לקבלת האפוטרופוסות בחזרה
עם מי אוכל לדבר עכשיו?
שלום רב, עשיתי בדיקת צ'יפ גנטי (בדיקת הרחבה של מי שפיר). על המי שפיר לא שילמתי (מעל גיל 35 הבדיקה במימון מלא של משרד הבריאות). לבדיקת הצ'יפ התחייבות של הבי"ח הפרטי לתשובות בטלפון ובכתב בתוך 3 שבועות. חלפו חודשיים וחצי ולא הגיעו תשובות ולא מצליחה לקבל מענה. האם מדובר על רשלנות רפואית לפי דעתכם? דרך חברת האשראי לא הצלחתי לעצור את התשלומים מכוון שהם טוענים שמדובר בשירות ולא במוצר. מה עושים?
אכן נראה שמדובר בעיכוב בלתי סביר בפרט כאשר לאלמנט הזמן כמובן משמעות רבה בנושא של בדיקות הריון לגילוי מחלות גנטיות.
אם חלילה בסופו של דבר יתברר כי לא אותרה במועד מחלה גנטית בעובר במועד בשל עיכוב זה יש להניח כי תקום עילת תביעה. כדי להעריך את המקרה באופן מסודר יש צורך ביותר פרטים ואמליץ על ייעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום.
שלום רב,
בעקבות רשלנות רפואית במהלך ניתוח עמוד שדרה נותר לבן משפחתי נזק גדול.
לבן משפחתי הניזוק יש ביטוחים רבים המשלמים לו תגמולי ביטוח בגלל הנזק שקרה לו:
-חלקם משפים אותו עבור ההוצאות רפואיות שהוציא בעקבות הנזק
-חלקם מפצים אותו בתגמולי ביטוח שהוא זכאי להם בגלל הנזק
בסופו של דבר יוצא שהוא מקבל בגלל הרשלנות בניתוח הרבה מאוד כסף. ועוד מגיעים לו הרבה תגמולי ביטוח שעוד לא תבע (היה מבוטח בהמון כיסוים "קנה כל מה שסוכני ביטוח הציעו לו")
לפי חוק חוזה הביטוח - המבטח שמשלם פיצויים בגלל נזק שגרם צד ג (כמו בית חולים במקרה זה) זכאי לחזור למזיק ולבקש ממנו לשלם לו את את תגמולי הביטוח אותם נאלץ לשלם למבוטח שלו.
השאלה שלי:
1. האם יש הבדל בין תגמולי שיפוי לבין תגמולי פיצוי בעניין זה ? כלומר המבוטח יכול לחזור למזיק בבקשה לתשלום שיפוי אך לא תגמולי פיצוי?
2. האם המבטח יכול לפנות למזיק רק לאחר שניתן פסק דין בבית משפט שאכן הייתה רשלנות בניתוח והם אכן אחראים לנזק?
3. האם מבטח יכול לפנות למזיק באם הניזוק הגיע להסכם פשרה עם המזיק או שבמקרה כזה אין הוכחה שאכן המזיק אחראי לנזק ולכן המבטח לא יכול לחזור אליו?
אשמח להבהרת הנושא כי טרם פנינו לעו"ד בנוגע לרשלנות ואנחנו מתלבטים איך להתקדם בתביעות הביטוח הרבות..
שאלתך מערבת במידה רבה אספקטים ביטוחיים טהורים אשר פורום זה אינו עוסק בהם אך אנסה בכל אופן להשיב ולו לחלק מהנושאים.
ראשית כדי להבין את זכות החזרה של המבטח אל המזיק חייבים לעיין בפוליסה עצמה - לעניין ניסוחה ופרטיה יש משמעות.
המבטח אשר יש לו זכות חזרה למזיק אכן לרוב בנושאי רשלנות רפואית נאלץ להמתין לקבלת פסק דין אשר מבסס את אחריות המזיק לנזקי המבוטח.
הסכם פשרה נעשה לרוב מבלי שהמזיק מודה באחריות ולכן בחלק מן המקרים על בסיסו לא יכול המבטח לחזור למזיק.
אדגיש כי לרוב לגבי הניזוק הנושא של ביטוחים פרטיים אל מול תביעת רשלנות רפואית אינו רלבנטי שכן כאמור סכומים אלו אינם מנוכים מסכום הפיצוי. נושא הביטוח הלאומי רלבנטי יותר שכן גמלאות אלו מנוכות מסכום הפיצויים בתביעת רשלנות רפואית.
בכל מקרה איני רואה כיצד, אם זה החשש, תביעת רשלנות רפואית יכולה לפגוע בקבלת כספי הביטוחים הפרטיים.
בחודש יולי האחרון נולדה בתי השניה בבית החולים הלל יפה בחדרה. מתברר כי אחת הכליות של הילדה לא התפתחה ולמעשה לילדה יש רק כליה אחת מתפקדת. הבנתי כי לאורך מעקב הריון ובעיקר בעת סקירת מערכות (ואנחנו ביצענו 2 סקירות) הרופאים אמורים לבדוק את הכליות. רציתי לדעת מתוך הניסיון שלכם, האם לדעתכם יכול להיות שזהו מקרה של רשלנות רפואית והאם ניתן יהיה להגיש תביעה כנגד הרופאים שלא אבחנו את הבעיה?
הבנתי כי בשביל תביעת רשלנות רפואית חייב להיות נזק ובמקרה הזה יש בהחלט נזק בריאותי, למרות שלפי הרופאים אין כל בעיה לבנאדם לחיות חיים מלאים ושלמים עם כליה אחת.
כיום על פי ההלכה המשפטית במקרה שאת מתארת על מנת שתהיה עילת תביעה ממשית יש להוכיח כי אכן הרופאים התרשלו ביזהוי המום וכן כי לו היו מזהים את המום הייתה ועדה להפסקת הריון מאשרת הפסקת הריון לו ההורים היו מבקשים זאת.
כדי להעריך את המקרה יהיה צורך לבחון את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום הגניקולוגיה והמיילדות. ממליץ כי בתור שלב ראשון תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
המרפאה שלי אמרה לי לנסוע למוקד חירום רפואי - שם הגעתי, לקחו לי מדדים ועשו לי אקג מספר פעמים.
הרופא אמר שהוא לא מוטרד מהאקג (מילים שלו) עשה לי בדיקה לזיהוי אירוע לב שחזרה תקינה ושלח אותי לדרכי ואמר לי שאני בריא.
במהלך הזמן הזה הכאבים רק עלו בסולם הכאב ובתדירות.
ביום שני שוב הייתי אצל רופא אשר הפנה אותי לקרדיולוג.
שלישי ורביעי היו כיפור אז נחתי עם אנטיביוטיקה והכאבים לא הרפו.
בחמישי במהלך היום הגעתי לבדיקת קרדיולוג
הוא ראה את הכאב שהייתי שרוי בו ואמר שהוא רואה משהו לא תקין באקג ושלח אותי למיון.
הגעתי למיון א' ושם עשו בדיקות דם, אקג וצילום חזה ואמרו שהכל נראה להם תקין, לא הסכימו שקרדיולוג יראה אותי כי כמו שאמר הרופא במיון "אין צורך"
בשישי קמתי ובקושי זזתי, הרופא הפנה אותי למיון של מיון ב' ששם אמרו לי שמיון א' לא עשו בדיקות מקיפות והם עשו מחדש ואמרו לי "בדיקת אקג לא תקינה ב100%, בדיקת דם לא תקינות וצילום חזה לא תקין"
הם זיהו כי מדובר בדלקת בקרום הלב עם זיהום במסטמים, נתנו לי טיפול ושחררו אותי לנוח בבית.
וכל זה כי מהכאבים שהייתי בהם והתוצאות של הבדיקות (שלא עשו לי במוקד הרפואי ובמיון א') נשאלתי במיון ב' שאלה - האם היה לי דלקת גרון לפני כשלושה חודשים? כי זה הסתבכות שלה.
האם יש משהו לעשות כנגד אותם מוקדים רפואיים אשר דיי נפנפו אותי? האם יש עילה לתביעה על רשלנות רפואית במקרים כאלה?
כדי שיהיה טעם להגיש תביעת רשלנות רפואית אשר עלותה אינה מבוטלת שכן היא מחייבת חוות דעת רפואיות יש לבחון תחילה אם נגרם נזק בשל ההתרשלות הנטענת. חשוב להבין כי פיצוי נפסק רק בגין התרשלות שגרמה בפועל לנזק ולא בגין עצם ההתרשלות עצמה.
איני משוכנע שהבנתי מפנייתך איזה נזק נגרם בשל האיחור באבחון ככל שנגרם מהתרשלות.
בכל מקרה כדי להעריך את המקרה הן בשאלת ההתרשלות והן בעניין הנזק יש צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם קרדיולוג. אמליץ כי בתור שלב ראשון תפנה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבדיקת המקרה.
שלום.
כשהייתי קטן היה לי גינקומסטיה דרגה 3.
ןלאחר שפניתי לקופה שאני חבר בה הם נתנו לי ניתוח בסיבסוד אך כנראה שגו ומנתח כירוג כללי ניתח אותי ולא פלסטיקאי.
לאחר הניתוח נוצרו עיוותים רציניים מאוד מאוד בחזה כאשר חזה שמאל נותר גדול בטיפה מצד ימין. ובנוסף הרופא הזה לא נתן לי כל המלצה או אמר משהו על חגורה אלסטית שלפי מה שהבנתי זה חובה לאחר ניתוח גינקומסטיה.
לאחר כמה שנים פניתי שוב לניתוח והפעם באופן פרטי.
הרופא אמר לי שאין 100 אחוז ברפואה אבל לא דיבר הרבה על האפשרויות השליליות ואמר שזהו ניתוח פשוט לתיקון ושהכל יהיה בסדר ושוב הזכיר כמה שזה ניתוח פשוט.
נכנסתי לניתוח והתוצאה גרועה יותר ממה שהיה לפני.
יש בידי צילומים של לפני ואחרי שבבירור רואים נזק!
וגם הקלטה של מנהל הארגון אומר שהרופא הנ"ל עשה טעות וגם הרופא הראשון עשה טעות שהסכים לנתח גינקומסטיה כאשר הוא לא פלסטיקאי אלא כירוג כללי.
האם יש בידי עילה לתביעה?
אין לצערי דרך להעריך אם יש עילת תביעה במקרה זה על בסיס התיאור שנתת בלבד. כדי לבחון אם הניתוחים שנערכו לך היו סבירים והאם הייתה התרשלות בטיפולים אשר גרמו לנזק יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי משני הניתוחים ובכלל זה את טופסי ההסכמה לניתוח והרישומים טרם הניתוח טלהתייעץ עם מומחה בתחום הכירוגיה הפלסטית.
אמליץ לך בתור שלב ראשון לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לעזור לך לקבל את התיקים הרפואיים וכן להפנות אותך לרופא הפלסטיקאי המתאים לבחינת המקרה.
רכשתי ביטוח לחו"ל לא מזמן ונתבקשתי ע"י חברת הביטוח למסור פרטים רפואיים על ניתוח שביצעתי בחצי השנה האחרונה. כשבוע לאחר מכן, הורי רכשו למעני ביטוח באותה חברת ביטוח, ליעד אחר בתאריך אחר על חשבונם והביטוח חשף בפניהם את כל הפרטים הרפואיים (ללא אישורי וידיעתי) שכביכול הורי לא היו אמורים לדעת עליהם.
יש לציין כי, קיימות אצלי הקלטות המוכיחות את קיום הפרת הסודיות הרפואית והתנצלות הביטוח בפניי בשיחת הטלפון.
השאלה היא, האם קיימת גם כן עילה, בסיפור מתומצת זה, על הפרת סודיות רפואית כנגד ביטוחים או רק כנגד גורם רפואי מטפל?
אכן שאלה מורכבת מעט שכן המחוקק מתייחס לנושא של שמירת סודיות רפואית על ידי גורם מטפל אולם למיטב הבנתי הסודיות שורה על המידע הרפואי כשלעצמו. כדי לבחון את העניין בצורה רצינית צריך יהיה לראות את כל מסמכי הביטוח עליהם חתמת בעת שמסרת את המידע הרפואי.
המקרה מצריך בירור נוסף ובדיקה אולם יתכן ויש במקרה זה עילת תביעה.
היקף הפיצויים תלוי כמובן בהיקף הנזק שנגרם לך עקב מסירת המידע ויש לבחון אף עניין זה.
יש לי שאלה בנושא רשלנות רפואית. בהריון עברתי 2 סקירות מערכות אצל אותו רופא (מוקדמת ומאוחרת) שתיהן היו תקינות לחלוטין.
הבדיקות מגובות במכתב המפרט את התקינות של כל המערכות וכן תמונות אולטראסאונד. כעת כשבתי נולדה הגענו לבית חולים בגלל בעיה מסוימת ועל הדרך גילינו בעיה בכליות ששני רופאים שאחד מהם בכיר שנקרא לאשר את האבחנה של רופא אחר שלא היה בטוח אמרו כי את הממצא הזה קשה מאוד היה לפספס בסקירות.
הבעיה הזו עלולה לגרום בעתיד למגוון בעיות שאת רובן צריך לפתור בהליך ניתוחי. נאמר לי שרופא שיראה את תמונות האולטראסאונד יוכל לאשר האם הבעיה הייתה קיימת כבר אז והרופא פיספס אותה.
במידה ואיש מקצוע יאשר שהבעיה היתה קיימת בהריון האם ניתן לבוא בטענות לרופא הזה? או שמייחסים זאת לטעות אנוש שיכולה לקרות?
גילוי נאות - כרגע הממצאים לא מהווים בעיה אך רק לאחר שחומרתם תתגלה והזמן יעבור והילדה תתבגר נדע אם יש צורך בניתוח והאם הילדה תסבול על חיה מדלקות חוזרות ונשנות...
בהתאם להלכה המשפטית כיום ניתן יהיה לקבל פיצוי אם יתברר כי אכן המום אמור היה להתגלות בסקירות המערכות ובשל התרשלות של הרופא הסוקר הוא לא אובחן וכי אילו היה המום מאובחן ניתן היה לקבל אישור של ועדה להפסקת הריון לסיום ההריון.
אם מדובר במום שכרגע אין לו השפעה והוא עלול בעתיד לגרום לבעיות יתכן שלא מדובר במום אשר בגינו הייתה מתקבל אישור להפסקת הריון.
בכל מקרה כדי להעריך את המקרה באופן מסודר צריך יהיה תחילה לפנות אל מומחה רפואי עם כל התיעוד הרפואי ולבחון אם אכן היית התרשלות בטיפול והאם המום נראה בבדיקות האולטראסאונד. אני ממליץ שבתור שלב ראשון תפני אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית להערכת המקרה.
שלום,היה לי סגר אחורי הפוך בלסת עליונה ימנית בעקבות לסת צרה וסטיית לסת תחתונה ימינה. עברתי הרחבה אורתודנטית אסימטרית של לסת עליונה,לא מרוצה ממצב סגר הלסתות למרות שהעליונה מכסה על התחתונה אך עם סטייה, כרגע עם קיבוע השיניים למטה ולמעלה.
בנוסף נשלחתי ע"י האורתודנט לבית חולים (הרופא והרופאים מכירים)
לעשות השתלת עצם סינטטית בחיך, בדיעבד לא היה צריך לעשות שום ניתוח כזה וגם בצילום לא רואים שום עצם שהושתלה. עברתי כאבים ונפיחות בפנים ובלסת וגם שילמתי כסף על זה.
כדי להעריך אם הטיפול האורתודנטי שניתן לך היה סביר והאם הנזק שנגרם לך הוא תוצאה של התרשלות בטיפול חייבים לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי מהטיפולים (כולל צילומים) ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בתחום. אין לצערי כל דרך על בסיס התיאור שנתת בלבד להעריך אם יש מקום לתביעה.
מציע כי תפנה בשלב ראשון אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע בקבלת התיעוד ופניה למומחה הרפואי המתאים.
כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית יש צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עםמומחה רפואי מתאים, במקרה שלך אורטופד.
חשוב להבין כי לא כל כישלון של ניתוח או אפילו נזק שנגרם בניתוח הינו בהכרח תוצאה של רשלנות רפואית ולעיתים יתכנו סיבוכים בניתוח כמו למשל פגיעה במבנים סמוכים.
יש צורך גם להעריך את היקף הנזק והאם הוא מצדיק כלכלית תביעת רשלנות רפואית.
אמליץ כי בשלב ראשון תפנה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בקבלת מלוא התיעוד והתייעצות עם המומחה הרפואי המתאים.
אבא שלי הרגיש מין ״שריפה״ באזור החזה, הוא התפנה לבי״ח וולפסון וביקש לעבור צינתור (כבר עבר שני צינתורים בעבר) אמרו לו שצריך לעבור בדיקות, ושלא מצנתרים סתם. הוא עבר את כל הבדיקות האפשרויות, פעמיים! אבל לא מצאו כלום ואמרו לו שאין לו כלום ושהוא יכול ללכת הביתה, אבל אבא שלי התעקש שמשהו לא בסדר ולא הגיוני שלא מוצאים כלום כי הוא מרגיש שאין לו אוויר. אבא שלי פנה לביטוח הפרטי וביקש קרדיולוג שיעשה לו צינתור, קבעו לו תור לניתוח ומסתבר שאחד העורקים היה סתום 95%! הדוקטור אמר לאבא שלי שהוא לא מאמין שהוא הצליח לשרוד ככה ומפנים בן אדם לצינתור אם העורק סתום מעל 50%. השאלה שלי אם אפשר לתבוע את בית החולים וולפסון על רשלנות רפואית, למרות שבסופו של יום הכל עבר בשלום ואבא שלי בריא, אבל אם הוא לא היה מתעקש והיה מקשיב לרופאים, אני לא רוצה לדעת איך זה היה נגמר.. תודה
בתביעות רשלנות רפואית ניתן פיצוי על נזק שנגרם בשל התרשלות בטיפול ולא על עצם ההתרשלות עצמה או על נזק שיכול היה להיגרם.
אם בפועל למרבה המזל ובשל התעקשות המטופל לא נגרם נזק אז ספק אם יהיה מקום לתביעת רשלנות רפואית אך כמובן שכדי לקבוע זאת צריך יותר פרטים.
מעבר לכך יש לבחון אם אכן בזמן אמת ניתן היה לאבחן את החסימה והוה מקום לבצע צינתור.
כדי להעריך אם יש עילת תביעה יש צורך בבחינה של רופא עור את המצב ואת סוג הטיפול שבוצע כמו גם את הקשר בין הנזק לטיפול.
על הרופא יהיה להעריך גם אם אכן הייתה התרשלות בטיפול.
מציע בתור שלב ראשון לפנות ליעוץ מסודר אל עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.
שלום, יש לי שאלה בעניין רשלנות רפואית. אני סובל מכאבי ברכיים מגיל 17. בצו הראשון לא אובחן אצלי שום מצב חריג מעבר לסעיפים מינורים. לפניי כשנה, כמעט שמונה לאחר תחילת שירותי הצבאי, ונזק רב שנגרם לברכיי, אשר מתבטא בכאבים כרוניים, אובחן מצב של קשת בכף הרגל אשר הוא בעצם מקור כלל הבעיות שאובחנו בזמן השירות הצבאי.
האם היום יישנה עילה לתביעה של רשלנות מצד רופאי לשכת הגיוס על חוסר האבחון ועל הנזקים המצטברים?
אין אפשרות לתביעת רשלנות כנגד רופאי לשכת גיוס אשר הינם רופאים צבאיים אך אם נגרם נזק בשל אבחנה או טיפול ליקוי של רופא צבאי אפשר לקבל הכרה בנזק זה כנזק שנגרם עקב שירות בקצין התגמולים (משרד הביטחון).
מציע וממליץ על פניה מוסדרת לעורך דין אשר עוסק בתביעות משרד הביטחון.
חיילת הגיעה לבדיקה אצל רופא בשל כאבים חזקים ונפיחות מוגברת בברך אחרי תנועה לא נכונה במהלך משחק כדור. הרופא המטפל עובד במרפאת "ביקור רופא" שעובדת עם הצבא.
הרופא התעקש שאין לחיילת דבר ואפילו לא המליץ על המשך טיפול,אלא רק ארבעה ימי מנוחה, הוא גם כתב במסמך שלחיילת אין כלום בקרסול (כן כן, הוא רשם קרסול ולא ברך).
בסופו של דבר החיילת שהרגישה שמדובר ביותר ממכה יבשה, הלכה לרופא אחר באופן פרטי ששלח אותה לבדיקת MRI ובסוף אובחן אצלה קרע בשתי רצועות הברך וקרע במיניסקוס מה שכנראה יצריך ניתוח.
האם הטיפול המזלזל של הרופא הראשון מוגדר כעילה לתביעה על רשלנות רפואית? האם אפשר לקיים צעדים כלשהם?
חיילים בשירות סדיר אינם יכולים לתבוע בגין רשלנות רפואית במקרה של טיפול שניתן להם במסגרת צבאית ואם נגרם נזק בשל טיפול במסגרת צבאית אפשר לקבל הכרה של משרד הביטחון (קצין התגמולים).
מעבר לכך אם בסופו של דבר לא נגרם נזק בשל ערנות המטופל ופניה לרופא נוסף הרי שאין לרוב מקום לתביעה שכן הפיצוי ניתן על הנזק שנגרם ולא על עצם ההתרשלות בטיפול.
מציע בכל מקרה שתערכו יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום.
אני מנסה להבין האם מדובר ברשלנות רפואית. לפני שנתיים הגעתי לרופא שיניים ועברתי טיפול שורש, כתר...חוויה שעלתה כ-3.5 אלף שח.
כעבור חודש: כאבים חזקים. צילום שנשלחתי עי אותו רופא - עוד 150 שח. נאמר שיש סדק ויש לעבור עקירה. אכן עקר את השן בתשלום סמלי 180 שח.
בעקבות העקירה ושוטטות באינטרנט, אבחנתי לי פגיעה בסינוס. רצתי למומחה פה ולסת. ביקור שעלה כמה מאות שח.
עשו לי צילום סי.טי דחוף וקיבלתי טיפול אנטיביוטי, כי אכן תחושתי הייתה נכונה וזכיתי בסינוסיטיס לראשונה בחיי. אחרי כל הסיפור, הסינוס התאחה ספונטני.
לשאלתי: היה הרבה סבל, הרבה כסף ובסוף עקירה. יש רישום של ביקורים אצל הרופא ההוא ואצל המומחה פה ולסת. ימי מחלה שניתנו ע"י רופא שיניים כי לא הגעתי לרופא משפחה.
עברה שנה וחצי מאז...האם יש קייס לתביעת רשלנות רפואית וקבלת פיצויים במקרה הזה?
אין לי לצערי כל דרך להעריך אם אכן המקרה מגלם התנהלות רשלנית או שמא מדובר בסיבוכים אפשריים אשר אינם נובעים מרשלנות. כדי להעריך את המקרה יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים.
מבלי חלילה להקל ראש בסבל שעברת ובעלויות ששולמו כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית יש צורך בחוות דעת רפואית אשר עלותה לכל הפחות 5,000 ₪ ובמקרה כזה יש לשקול אם התביעה כדאית כלכלית.
מציע כי בכל מקרה תערוך יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום.
שלום ,
אני מאוד זועמת על פגיעה בפרטיותי וחסיון רפואי שלי.
ביקרתי במרפאה לבדיקה מסויימת, וקיבלתי את התוצאה על דף של הקופה עם לוגו ופרסומת של רשת -שטוענת שהיא זכיינית של הקופה (לשב"ן ברמה הגבוהה יותר) לשירות ומוצרים חינם. (לי יש שב"ן של הקופה בדרגה הראשונה)
עד כאן זה הריח לי לא טוב, אך עוד לא ממש הפריע לי.
בצהריים, קיבלתי שיחה מאותה הרשת, ונשאלתי אם בעקבות פנייתי היום למרפאה - הם רוצים לקבוע לי תור למתן שירות /מוצר... כל זה תוך כדי תהליך שיכנוע מסיבי - שאצלהם הכי טוב, ושמהם אני יכולה לקבל את זה במחיר גם מאוד מוזל.. וכו'
תחילה לא ממש הבנתי את הסיטואציה , ואפילו הסכמתי שהם יקבעו לי פגישה (בתוך כל הרצף של הדיבור והמניפולציה שלהם..)
היום, לאחר מחשבה , ניסיתי לנתח את תחושת האי- נוחות הגדולה שאפפה אותי מכל המקרה , ואז הבנתי... הם התקשרו אל המספר שלי - ז"א שמישהו נתן להם את המספר שלי, ללא רשותי!!!
באיזו חוצפה מסרו מידע רפואי שלי לרשת מסחרית- כדי שתטריד אותי ותנצל את חולשתי?!?!?!
בנוסף, נניח והייתי מסכימה - אסור!!! לפרסם רשת / מוצר/ שירות כלשהוא במסגרת שירותי הבריאות בצורה שכזאת. היה כאן גם ניצול ציני של המצב בו הייתי.
יצא לי גם לקרוא באתר "פארמה ישראל" על אמנה האתית.. וגם הבנתי שהיתה כאן הפרה בוטה לכל מה שקשור לחסיון רפואי.
בקיצור, אני מרגישה צורך עז לנער מישהו אודות המקרה. אין לי מושג מהיכן להתחיל. אשמח אם מישהו יכול לעזור לי.
אכן נראה על פניו שהתנהלות הקופה בעייתית ולא סבירה שכן אסור לשתף אף גורם במידע רפואי ללא ויתור מפורש של המטופל על הסודיות הרפואית.
הייתי ממליץ לפנות להנהלת הקופה במכתב ולבקש הסברים ובמידת הצורך אף לפנות למשרד הבריאות.
יתכן שכדאי לשקול תחילה פניה ליעוץ אצל עורך דין בעל ניסיון בתחום שכן נראה שאין המדובר כאמור בכשל חד פעמי אלא בשיטה ואז אולי המקרה מתאים לתביעה בשם קבוצת נפגעים.
חברה עברה ניתוח להגדלת חזה, היא והמנתח קבעו על סוג שתלים x לאחר הניתוח התברר שהמנתח בטעות שם סוג שתלים y.
עכשיו המנותחת מעוניינת לתבוע את המנתח בגלל רשלנות רפואית והבטחות שווא. האם מתן דעת חוות רפואית לגבי הסיכונים הכרוכים בשתלים y שהמנתח הכניס לגוף ללא הסכמה היא דבר קריטי בהגשת תביעה? האם אפשר לגשת לביהמש ללא חוות הדעת?
באופן כללי איך לדעתך הדרך הכי נכונה לגשת לתביעה מסוג זה ? האם יש סיכוי להפסד? היא מאוד חוששת ומפחדת ושוקלת בכלל לא לתבוע. האם זו סיבה מוצדקת לתביעה לפי הניסיון שלך בתביעות רשלנות רפואית לאחר ניתוחי חזה?
חשוב להבין תחילה אם עילת התביעה מצטמצמת 'רק' לעניין סוג השתלים שהוכנסו או שיש טענות נוספות.
בכל מקרה של תביעת רשלנות רפואית מוכרחים לצרף חוות דעת של מומחה רפואי אפילו כדי להסביר עניין טכני כמו סוג השתלים.
כדי להעריך אם יש מקום לתביעה, מה סיכוייה והיקפה צריך יותר פרטים ואני ממליץ על עריכת יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
בשעה טובה ומוצלחת ילדתי את בני בכורי לפני 3 שבועות .
לבני היתה צהבת חריפה , ונשאר באשפוז מעבר לאשפוז תינוק ׳רגיל׳, וגם לאחר השחרור הוחזר לאשפוז בשנית. (לטעמי לא היה נכון לשחררו מלכתחילה).
במהלך האשפוז הובהר לי שוב ושוב חשיבות חלב אם להחלמתו, ועשינו מאמצים רבים להניק ולשאוב חלב
(פרוצדורה מאחר שהתינוק היה מאושפז אך אני לא הייתי)
כשהשתחרר הזמנתי יועצת הנקה, מאחר שירד במשקל.
והתחוור לי שלבני לשון קשורה. הדבר מקשה עליו לינוק וכעת יש לבצע פרוצדורה רפואית - כשהוא בן 3 שבועות.
ציינה שאם היה מתגלה קודם הוא היה סובל פחות ומראש ההנקה (שעבורי היא ערך עליון) היתה מוצלחת וגם ההחלמה מהצהבת היתה מהירה יותר.
ביצוע הפרוצדורה אצל רופא מומחה עולה 1000 ש״ח, אבל ממש לא אכפת לי מהכסף.
מדובר על רשלנות רפואית לכל דבר.
בדיקת רופא בנקל היתה מגלה זאת - שם היה מתבצע טיפול מיידי בבית חולים.
שוחחתי עם אמהות נוספות . הדבר חוזר על עצמו.
אני רוצה לדעת אילו אמצעים משפטים עומדים לרשותי - כאשר המטרה היא לחייב בית חולים לבצע את הבדיקה לכל תינוק - בנוהל .
קשה לי להסביר את הסבל סביב זה .
על פניו נראה כי אכן יש מקום לברר את המקרה. עם זאת מבלי חלילה להקל ראש בנזק ובסבל שעברתם את ותינוקך עדיין איני משוכנע שעלויות תביעת רשלנות רפואית תהיינה מוצדקות במקרה זה נוכח הפיצוי הצפוי בהעדר נזק קבוע.
איני סבור שניתן יהיה להגיש במקרה זה תביעה בשם מקרים אחרים דומים מבלי שתובעים אלו יבדקו ויצורפו ממש לתביעה - זה אינו המקרה לתביעה ייצוגית או דומה.
מציע כי בכל מקרה תערכי יעוץ מסודר עם עורך דין בעל ניסיון בתביעות רשלנות רפואית להערכת המקרה ודרכי הפעולה האפשריות - יתכן שפניה במכתב במקום תביעה תתאים.
שלום
אני הייתי רוצה להסביר מקרה שקרה לי ולדעת האם זה נקרא בכלל רשלנות רפואית ואם יש טעם לתביעה.
אז אני מורן בת 19 וחצי בהריוני הראשון בשבוע 34+2
אני נמצאת בהריון בסיכון גבוה עקב אי ספיקה כליתית שלי
מטופלת בעיקר בבית חולים וולפסון,
אך אצל מי שהתחלתי את הטיפול זה גיניקולוג פשוטו
הוא הפנה אותי להיות מטופלת בבית החולים וולפסון
(לא אציין את השם של הרופא)
כרגע הוא גם הרופא שלי ובבית החולים אני הולכת לדברים ספיציפים
וכל שאר הדברים שפחות ״חשובים״ אני ניגשת לד״ר הרגיל
בעצם מה שקרה אני התחלתי להרגיש מאוד רע
בערך בשבועות 25 שזה אומר שאני מנסה לסבול את זה המון זמן
התחלתי להרגיש קוצר נשימה ברמה קיצונית
היו פעמים שנפלתי באמצע הליכה בבית ברחוב וכו׳
והמון פעמים שהרגשתי שאני עוד שניה ואני יתעלף
ניגשתי לד״ר והסברתי לו את מצבי הוא אמר שזה בסדר ותקין לאישה בהריון וככה חזרתי הביתה בלי שום בדיקה שעשו לי
וזה הלך והחמיר (חשוב להגיד שאני לוקחת ברזל פעמיים ביום)
המוגלבין שלי עמד על 9.0
לאחר כמה זמן שוב ניגשתי לד״ר ואמרתי לו שזה החמיר ואני לא יכולה יותר אני מרגישה שאני אחנק וימות!
הוא אמר שאני מגזימה וזה נורמלי והמוגלובין 9.0 זה בסדר לאישה בהריון
ושוב פעם חזרתי הביתה באותו מצב בלי שום עזרה.
בפעם השלישית שהגעתי אליו אמרתי לו ד״ר אני מתנצלת אבל אני רוצה מיד הפניה שיבדקו מה יש לי אני מכירה את הגוף שלי ויודעת שמשהו לא תקין וקראתי באינטרנט את התסמינים של אנמיה ואני סובלת מכולם.
אחרי ויכוח קל הוא נכנע ונתן לי הפניה למיון בוולפסון
הלכתי יום למחרת למיון, במיון לאחר כמה שעות ארוכות שחיכיתי שמה נאמר לי שלא ניתן לעשות כלום ושד״ר היה צריך להפנות אותי לקופת החולים בכלל,
נורא התרגזתי כי זה היה יום חמישי והייתי צריכה לשרוד במצבי את כל הסוף שבוע הזה עד שאוכל ללכת לקופת החולים ביום ראשון,
בגדול אני הבנתי כבר שאין טעם להגיע לאותו רופא שהוא מזלזל בי ובמצבי
הלכתי ישירות לקופה לרופאת המשפחה שלי שהיא מקסימה הפנתה אותי לעשות את הבדיקות דם ויצא שצדקתי אני אכן סובלת מאנמיה קשה
הרופאת משפחה אמרה לי שזה בין החמורים שהיא ראתה
ואיך בכלל התאפקתי עד עכשיו, ואפילו שלקחתי ברזל המוגלובין ירד. 5
הברזל אפילו לא עזר לי
היא ישר נלחצה נתנה לי מיד הפניה לקבלת עירוי כל שבוע!
עכשיו מעניין אותי האם זה לא נקרא רשלנות רפואית ?
אני בהריון בסיכון באה ומתלוננות על אותו מצב כמה וכמה פעמים והרופא פשוט מסנן את דבריי ואדיש לגמרי לעניין!
ואני שואלת במידה ולא הייתי כזאת עקשנית היה יכול לקרות לי משהו או לעובר שלי
איך הוא יכול לקחת אחריות ולהגיד שהכל ״בסדר״ כשלאור העובדה אני צדקתי לגמרי.
על פניו אכן נראה שההתנהלות של הרופא הגניקולוג הייתה בעייתית ולא ראויה.
עם זאת מאחר ולמרבה המזל והודות לערנותך ועקשנותך ככל הנראה לא נגרם נזק הרי שמדובר לכל היותר בהתרשלות - רשלנות היא התרשלות שאף גרמה לנזק.
בהעדר נזק ספק אם המקרה יתאים לתביעת רשלנות רפואית שכן הפיצוי ניתן על הנזק שנגרם ולא על עצם ההתרשלות, נזק אפשרי שיכול היה להתרחש לרוב אינו בר פיצוי ממשי.
ממליץ בכל מקרה להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום.
עשיתי טיפולי לייזר.
בטיפול 10\10 קיבלתי כוויה של מלא כתמים כהים.
הייתי אצל הרופא והוא הגדיר את הכוויה קשה מאוד בדרגה 1.
הכוויות היו שורפות וכואבות, לא הייתי מסוגלת לעבוד,
באותו היום הגעתי אליהם להראות להם מה קרה.
מאז עבר חודש וחצי ועד היום יש לי סימנים . נגרם לי נזק.
כשנרשמתי לטיפולי הלייזר חתמתי שידוע לי שיכולה להיות כוויה לאחר הטיפול.
האם יש טעם לבקש את כספי חזרה ? לשלוח מכתב ודרישת פיצויים? לתבוע על רשלנות רפואית לפי דעתכם?
אשמח לתגובה מה עליי לעשות מאחר שאני סובלת מהנזק שנגרם לי ואני מקבלת מהם יחס לא נעים מאז המקרה.
לא אמורות להתרחש כוויות בעת טיפול לייזר ואם אירעו כוויות כפי שאת מתארת הן ככל הנראה בשל שימוש בעוצה גבוהה מדי בעת הטיפול.
אני מציע לתעד את הנזקים ולשמור על תיעוד רפואי ולהמתין עוד פרק זמן של כמה חודשים כדי לראות אם מדובר בנזק קבוע. לאחר שיהיה ברור מה היקף הנזק ניתן יהיה לשקול אם המקרה מתאים למכתב דרישה מאת עורך דין או תביעה.
מציע בכל מקרה שתערכי יעוץ מסודר עם עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.
כאשר הייתי צריכה ללדת ועשו לי את האפידורל , משום מה החוט של האפידורל התלפף סביב עצמו (כנראה שהמרדים לא מספיק מיקצועי) , ונוצר קשר לא קיבלתי את האפידורל וילדתי עם חט תקוע בגבי בין החוליות כשהוא קשור ,הייתי מרותקת למיטה עד יום למחרת שהגיע פרופסור להוציא לי אותו מהגב, מאז יש לי כאבי גב נוראיים
והחוט אצלי בבית.
קשה מאד להעריך אם אכן הייתה התרשלות בטיפול במקרה זה על בסיס מה שתיארת בלבד ויהיה צורך לבחון את מלוא התיעוד הרפואי מהלידה ומביצוע זריקת האפידורל כדי להעריך אם התגלתה התרשלות בטיפול והאם נגרם נזק בשל התרשלות זו. מציע שתפני ליעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"