בתחילת מרץ החודש התמוטטתי חוויתי אובדן הכרה חלקי והובאתי למיון ע"י מד"א. בבדיקות התגלה שיש לי אי ספיקת לב, לא קשה במיוחד אבל ישנה והיא מורגשת מסתבר.
(קרדיומיאופתיה הריונית או לאחר לידה) Cardiomyopathy postpartum
הרופאה האחראית במיון אותו לילה הסבירה לי מה יש לי וכו ואמרה שיעשו לי בדיקת א.ק.ג חוזרת ושהם שוקלים להשאיר אותי לאשפוז בגלל הדבר הזה. אז בסוף לא רק ששחררו.. הם הסבירו לי "שזה יכול לעבור לבד" נכון זה יכול. במכתב שחרור הם אפילו לא ציינו את הדיאגנוזה הזו בכתב, וגם לא שיש חשד לזה. ובהמלצות טיפול שרושמים תמיד בסיכום פשוט כתבו "מעקב אצל רופא מטפל" וזה דבר שרושמים תמיד בכל שחרור.
כאשר שמן הסתם היה עליהם כמדומני לרשום לפנות למעקב אצל
קרדיולוג. המכתב שחרור אפילו לא התייחס להפרעת הלב.
אני בעצמי באופן עצמאי כיוון שנבהלתי מן הסתם קבעתי לעצמי תור לקרדיולוג, ומרופא המשפחה בקשתי הפנייה לבדיקת אקו-לב, שאגב לא טרחו לעשות לי בבית החולים, עשו רק בדיקת א.ק.ג פשוטה שעושים לכולם ולי עשו אחת כזו חוזרת.
אז ברור שבבדיקת האקו לב שביצעתי במסגרת קופת החולים ראו היטב מה יש לי.. וזאת מבלי שאיש לא המליץ לי לעשות את הבדיקה אלא בקשתי הפנייה לזה על דעת עצמי, כמו גם התור שקבעתי לקרדיולוג. בין לבין, אז תוצאות הבדיקת
אקו לב היו בידיי והתור לרופא קרדיולוג טרם הגיע.
בפרק הזמן הקצר הזה חוויתי התמוטטות נוספת כזו ושוב מד"א ושוב אני מוצאת את עצמי כולה אחרי מס שבועות באותו חדר מיון. והפעם אומרת להם שיש לי תוצאות בדיקת אקו בתיק ושאני סובלת מהקרדיומיופאתיה הזאת..הפעם החליטו לאשפז אותי. תוך כדי האשפוז הקצרצר הזה שארך הרבה פחות מ 24 שעות הם לא ביצעו בי אף בדיקה מלבד הבדיקות הסטנדרטיות שמבצעים בכולם, לקיחת דם שתן
לחץ דם וכל אלה...
בא אליי אחד הרופאים או הסטאז'רים להודיע שאני משתחררת היום ומסביר לי שאצטרך להתחיל ליטול טיפול תרופתי כזה וכזה... וזה הגיוני. רגע לאחר מכן הוא שוב נכנס ומודיע לי שבמחשבה שניה אני לא אצטרך את הטיפול התרופתי הזה ושאשאר ככה כי הרבה פעמים הדבר הזה עובר לבד...
לפחות הפעם במכתב השחרור הם טרחו לציין את הדיאגנוזה והמלצה למעקב אצל קרדיולוג. ישר לאחר השחרור הלכתי לקרדיולוג במסגרת קופת החולים, בקבינט שלו הוא ביצע לי בדיקת אקו על מנת לראות ולהיווכח שאכן ישנה אי ספיקה כפי שעולה חשד מהבדיקה שעשיתי. רשם לי שני סוגים של תרופות. מזה זמן קצר שאני נוטלת אותן ומרגישה שיפור מסויים, לא 100% אבל חושבת שטוב יותר ממקודם.
בקיצור זה חוסר אחריות מוחלט מצידם היה בביקור הראשון שלי לא לציין שום איזכור לבעיה שלי, גם לא שיש חשד לדבר הזה בהסתמך על בדיקת הא.ק.ג שנעשתה. לא לציין דבר! וזאת כשהם שקלו לאשפז אותי אותו לילה ובסוף החליטו שלא.. לא להמליץ לי לבצע בדיקת אקו לב! לא להמליץ לי לפנות לקרדיולוג. פשוט כלום!
כך שפשוט הכל עשיתי על דעת עצמי. איך בכלל יתכן דבר כזה. האין זו רשלנות?
אשמח למענה תודה מראש