פניתי לרופא בעל קליניקה פרטית לביצוע
ניתוח בהמלצת הקופה אשר טענה שיש לה הסדר אתו וטען שאין לו כל הסדר עם הקופה ומזכירתו ביקשה לקבוע לי אליו פגישת ייעוץ וסירבתי כי לא היה בכוונתי לבצע את הניתוח עם מלוא התמורה ונודע לי שרופא זה גם מנתח בבית חולים ציבורי תמורת התחייבות מהקופה ופניתי ליחידה הכירורגית שבאותו בית חולים ציבורי וקבעת תור אליו.
ביום טרום המפגש לניתוח מצא בעיון רשימת המוזמנים אליו ליום למחרת את שמי וזכר שפניתי אליו לקליניקה וביקש ממזכירת היחידה לצלצל ולבטל לי את ניתוח .
בתלונה להנהלה טען שידוע שקופת החולים לא אישרה לי כל ניתוח ולא אישרה כל התחייבות ולכן ביקש מהמזכירה להודיע לי על ביטול התור והוצאתי את אישור הקופה ואת ההתחייבות.
סגן מנהל בית החולים היה המום ויצא החוצה לנהל אתו שיחה בה הבהיר לו שלא ייתן יד להתנהלות לא תקנית ואף מוכן שיפנה את מקומו תוך שכפה עליו לבצע את הניתוח נגד רצונו.
בפגישה עם הרופא הבהיר שהוא לא רוצה לעשות לי את הניתוח וכי הוא מנתח אותו רק משום שמנהל בית החולים כפה עליו תוך שהסביר שיעשה את הניתוח בשיטה הישנה הכוללת 3
צלקות ובמקום החדש הכוללת 2 צלקות ואמרתי שאני מעוניינת ב-2 צלקות והשיב שכך
כשעושים בבית חולים ועוד ועוד... פשוט ניצל את הסמכות שנתנה לו כדי לנקום את ההפסד שלכאורה נגרם לו.
חשוב לציין, שלו ניתוח זה לא היה עולה כ-30000 ש"ח לא הייתי נותנת לרופא זה לגעת בי ולכן, אני שואלת האם מותר לבעל קליניקה פרטית להחזיק ביד אחת רשימת אלה שפנו אליו לקליניקה וביד שנייה רשימת המוזמנים אליו לבית חולים ולחפש מי פנה אליו לפני שפנה לבית החולים ולנקום בו?
האם רופא בגוף ציבורי רשאי לבטל ניתוח למבוטח בביטוח ממלכתי רק ממניעים אישיים ורק מתוך נקמה מבלי שיהיה מי שייתן על כך את הדעת?
האם ניתן לתבוע רופא בגין פגיעה , השפלה והעלבת חולה? (יצוין שבוטל ניתוח אחרי שבועות של הכנה נפשית והתארגנות , הושפיל ועלב בי בכך שגם למזכירת היחידה וגם לאחות וליד בתי
אמר שלא רצה לנתח וכי מנתח רק מתוך זה שמנהל בית החולים כפה עליו ועוד..)
האם מותר לרופא שהוא הרופא היחיד שמבצע
ניתוחים אלה באותו בית חולים לסרב לנתח חולה כך סתם ללא כל סיבה? יצוין שלפני לא הכרתי ולא היה לי כל דיבור עם אותו רופא מלבד אותה פנייה דרך האתר שלו לה השיבה מזכירתו.
עוד אוסיף, שבבירור שעשיתי לביצוע ניתוח בקליניקות הפרטיות כדי לקבל מושג נאמר לי שיבוצע לי ב-2 צלקות והרופא בשל נקמתו אמר שישתמש בשיטה הישנה האם הוא יכול לכפות עליי שיטת ניתוח ואיך מתמודדים בעניין זה אם בכלל?b
שוב אין לי אפשרות לוותר משום שניתוח זה באופן פרטי אצל כירורג בכיר עולה כ-30000 ש"ח ובבית חולים ציבורי 0 שקלים ולא מצאתי באף בית חולים ציבורי שבסביבה אף רופא בכיר שמבצע אותו.
יצוין שבידי מספר
חוות דעת רפואיות עם ביצוע ניתוח זה ב-2 צלקות ואני שואלת האם יהיה לזה משקל אם אתבע אותו על כל מה שעשה טרום ניתוח ועל כך שנקם בי בכך שביצע לי ניתוח ב-3 צלקות?
אודה על התייחסותך ועל האפשרויות העומדות בפניי נגד אותו עובד ציבור .