שוב קשה מאד לקבוע מסמרות ללא הכרת המקרה לפרטיו. אני ממליץ בסוגיה כה קריטית לערוך ייעוץ מסודר ולא אוכל להשיב במסגרת מצומצמת זאת ללא הכרות של כל פרטי המקרה.
בתביעה של רשלנות רפואית,האם א.יתכן מצב שהמל\"ל יגיש תביעה כנגד הנתבעים-הנני מקבל גימלה אשר חלק מאחוזי הנכות הינם כתוצאה מן הנזק הנדון. ב. האירוע קרה לפני 10 שנ -האם התאריך הקובע הינו תאריך האירוע? או התאריך בו אושרה לי ק. הנכות? תשובתך תעזור לי מאד..תודה
המל\"ל יכול להצטרף לתביעות רשלנות רפואית אם שילם גמלה בשל רשלנות הנתבעים. נושא המועד מורכב ותלוי מקרה. יש צורך להכיר את פרטי המקרה כדי להשיב בצורה רצינית.
לדוד שלי יש מחלה קשה. בזמנו הוא עשה בדיקות שהיו אמורות לאפשר לאבחן את המחלה, אבל לא אבחנו את המחלה בזמן והוא גילה אותה בשלב מאוחר. האם במקרה כזה הוא יכול לתבוע את הרופא שבדק את הבדיקות שלו על רשלנות רפואית באבחון המחלה?
במידה והבדיקות שנערכו בזמנו לא אבחנו את המחלה בשל רשלנות בפענוחם או בשל חוסר התייחסות של הרופא לתוצאות הרי שמדובר בהתרשלות בטיפול. יש צורך להוכיח אף את משמעות האיחור באבחון מבחינת הנזק שנגרם. תביעות מסוג זה מתמקדות פעמים רבות בטענה של פגיעה בסיכויי החלמה מהמחלה בשל איחור באבחון.
אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני לשם קבלת פרטים נוספים והסברים.
אבא בן 52 עבר ריסוק לאבן גדולה בכלייה ימין בתחילת החודש והוכנס לו גם סטינט , אחרי שבוע התחיל להתלונן על צריבה במתן שתן וכאבים עזים שפנה בעקבותם לרופא משפחה שהוא גם זיהומולוג שבקש ממנו לעשות תרבית שתן ,בתרבית צמח קלבסיילה ESBL שעמידה כמעט לכל תרופות חוץ ממשפחת הקרבאפנימס ואמיקצין ו טאזוצין .
עכשיו רופא המשפחה שהוא גם זיהומולוג מסרב לתת לאבא אנטיביוטיקה כל עוד שאין חום, מחשש שהחיידק יפתח עמידות גם נגד האנטיביוטיקה שהוא רגיש לה.
מאז שאבא ידע שיש לו החיידק הזה והוא במצב נפשי ירוד לא אוכל לא שותה לא יושן , היחסים שלו עם אמא התקלקלו , לא יוצא מהבית ממש כל הזמן במיטה שלו . בנוסף לכאבים החזקים בזמן הטלת שתן . פשוט הרסו לנו את החיים , ואבא מפחד להדביק אותנו.
הזיהומולוג אמר שאבא נדבק בחיידק בבית חולים כי החיידקים האלה נמצאים בעיקר רק בבתי חולים . וכנראה נדבק בעת החדרת הסטינט בצורה לא סטרילית , יש לציין שבתרבית שתן מלפני הריסוק לא צמח קלבסיילה ואחרי הריסוק אבא לא אושפז בבתי חולים או באיזושהו מוסד סיעודי או רפואי .ולא קיים יחסי מין עם אמא או כל אישה אחרת.
שהייתו בבבית חולים רמבם שבה בוצע הריסוק הייתה בסך הכל 6 שעות 2 בריסוק ובהתאוששות ו 4 במחלקה .ואף אחד מהצוות הסיעודי או הרפואי נגע בסטנט בזמן שהייתו חוץ מהצוות בחדר הריסוק.
האם ניתן להוכיח קשר סיבתי??
עוד שאלה:
לפי חוק זכויות החולה חלה חובה על המטפל למסור מידע אודות הסיכונים והסיבוכים של הניתוח. הרופא אמר לנו שייתכן שאבא יסבול מזיהום אבל לא אמר לנו שייתכן שהזיהום יהייה כל כך ך קשה עד כדי כך שאין לו טיפול, כי לו היינו יודעים שיש סיבוך כזה לא הייה אבא עושה את הריסוק כי האבן הייתה אסימפטומטית ולא מפריעה לו ולא גורמת להידרונפרוזיס קשה או בינוני .
אז למה הרופא לא אמר לנו על כך שישנם חיידקים כאלה שאין לה טיפולוהם יכולים להיות חלק מהזיהומים ? למה עשה לנו את עניין הזיהום כעניין פשוט ??
ראשית איחולי החלמה מהירה.
הנושא של הדבקה בזיהומים בבית חולים הינו מורכב וקשה במרבית המקרים לבסס בגינו תביעות רשלנות רפואית. גם אם יוכח כי אכן הזיהום מקורו בטיפול בבית החולים עדיין עצם ההדבקה בזיהום הינה סיבוך אשר יכול להתרחש גם בטיפול נכון ותקין. ברור כי אם לא נשמרו כללי האספטיקה בטיפול (מה שאפשרי) ובשל כך נגרם הזיהום מדובר בהתרשלות בטיפול אך בפועל לא ניתן ללמוד על מקרים אלו כמובן מן התיעוד הרפואי. בעניין ההסכמה לטיפול וההסברים - אכן יש צורך בהסבר מלא על הסיבוכים האפשריים. יחד עם זאת אם לא ניתן הסבר מלא אין בכל די וצריך לשכנע את בית המשפט כי אילו המטופל היה מקבל הסבר על אפשרות קרות הסיבוך ושיעורו הוא היה בוחר להימנע מן הטיפול. נטל זה קשה ומדובר כאמור לא בחוכמה שבדיעבד אלא בהחלטה אשר הייתה נלקחת בזמן אמת.
כדי לבחון את המקרה באופן רציני אני ממליץ כי תערכו יעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
אישתי היתה בחדר מיון של בית חולים וולפסון אחרי התעלפות. היא היתה בחדר מיון שלוש שעות כמעט, רופאים בדקו אותה ושיחררו אותה לבד הביתה. היא הלכה וביציאה מבית החולים, לא הרגישה טוב, נפלה שברה את המרפק והתעלפה שוב. האם אפשר להגיד את הרשלנות של בית החולים והרופאים ששיחרו אותה? איך אתם מתייחסים למקרה כזה?
כדי להוכיח רשלנות במקרה זה יש לקבל את מלוא התיעוד הרפואי של אישתך ולהתייעץ עם מומחה רפואי אשר יעריך אם היה זה בלתי סביר לשחרר את אישתך לבדה מהמיון נוכח סיכון ריאלי של התעלפות ונזק.
הדבר יתבסס על הבדיקות שנערכו לה. אני ממליץ כי תפנו בהקדם אל עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בהערכת סיכויי התביעה.
אני נמצא במסגרת דיון משפטי בתביעת רשלנות רפואית. מייצג אותי עורך דין שאני מצטער שהלכתי איתו, אבל כרגע אננו בשלב מתקדם ואין מה לעשות. בזמן דיון ההוכחות האחרון הושפטת אמרה כי האחריות למקרה הרשלנות מתחלקת בערך 50/50 והמליצה לעורכי הדין של בית החולים ולעורך הדין שלי להגיע לפשרה ולגמור את התיק, בלי לבזבז עוד מזמנו של בית המשפט. מאחר ועורך הדין ואני בקושי מתקשרים, אני מבקש לקבל חוות דעת נוספת של עורך דין שאינו תלוי ואינו קשור לתיק.
כרגע אני לא מתעניין ולא שואל לגבי גובה סכום הפשרה, אלא האם כדאי להענות לבקשת בית המשפט ולנסות ללכת לקראת פשרה בתיק. מה המשמעות של הסכמה ומה המשמעות במקרה של אי הסכמה? האם נהוג לסרב ל\"עצה\" של שופטת בבית משפט? מה יכלות להיות ההשלכות של סירוב להצעה פשרה מטעם בית המשפט?
השאלה תיאורטית למדי וקשה לי להשיב ללא נתונים מלאים. בכל תיק של רשלנות רפואית יש סיכון לדחיית התביעה ואז התובע לא מקבל שום פיצוי ואף עלול להיות מחוייב בהוצאות. ניסיון לסיים את התיק בפשרה הינו בד\"כ רצוי בפרט אם התרשמות בית המשפט הינה כי הסיכויים הינם 50/50. הליכי פשרה הינם חסויים ולא אמורים להשפיע על גישת בית המשפט.
בברכה ובהצלחה,
עו\"ד עופר סולר
כתבת:\"הליכי פשרה הינם חסויים ולא אמורים להשפיע על גישת בית המשפט.\" האם תוכל להסביר למה התכוונת בדברים אלה? תודה בכל מקרה על חוות דעתך - אני מאד מעריך את זה!
קשה מאד ולמעה בלתי אפשרי לבסס טענה בדבר רשלנות רפואית ללא מידע על המצב הרפואי העדכני. אני סבור כי ראשית כדאי להבדק בידי רופא מומחה אשר יבחן מה המצב הרפואי ורק לאחר מכן ניתן יהיה לבחון את האפשרות של רשלנות בטיפול.
אשתי נפטרה לפני מס\' שבועות ממחלת הסרטן מעי הגס הכלל גרורות לשלחלות .
הסרטן התגלה ב 11.2008 בבדיקת היריון שיגרתי , מבדיקה שערכתי בחודש 12.2007 אשתי עברה הפלה כתוצאהשהעובר גדל מחוץ לרחם אולם באולטרסאונד התגלה בשחלה השמלית ממצא צהוב בגודל 2.5 מ\"מ , אשר לא התבקשנו לבצע בגינו שום בדיקה מעמיקה .
האם יש למקרה כזה אפשרות לתביעה לרשלנות רפאוית ?
על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור רציני ומסודר של המקרה. כדי לבחון את המקרה יהיה צורך לקבל את התיקים הרפואיים המלאים של אישתך ז\"ל ולהתייעץ עם מומחה בתחום הגניקולוגיה האם הממצא בבדיקת האולטראסאונד חייב בירור נוסף. אתה מוזמן ליצור עימי קשר טלפוני לשם מתן מידע נוסף.
הבת שלי אובחנה כמי שסובלת ממחלת מעיים לא קלה וניתן לה טיפול תרופתי במשך חודשיים וחצי. בגלל הטיפול היו לה תופעות לוואי פיזיות קשות וגם תופעות נפשיות לא קלות. אחרי חודשיים וחצי בבדיקה אצל רופא מומחה בירושלים, התברר כי מחלת המעיים לא היתה ולא נבראה וכי המדובר במקרה של אבחון מוטעה וכל הטיפול שניתן לה בעקבות האבחון המוטעה, היה מיותר לחלוטין! מה עושים במצבים כאלה?
כדי לבדוק אם האבחנה הראשונה המוטעית אשר ניתנה מקורה ברשלנות רפואית או שמא מדובר בטעות סבירה יש צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי. חשוב להבין כי אל כל טעות באבחון הינה בהכרח רשלנות. מעבר לכך גם אם יוכח כי הטעות באבחנה מקורה ברשלנות יש לבחון כדאיות כלכלית של הגשת תביעה במקרה כזה בו לא נגרמה פגיעה קבועה ויתכן שסכום הפיצוי יהיה קרוב לעלויות של טיפול בתביעה.
אני ממליץ כי תתיעצו עם עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
בימש בתביעה של רשלנות קבע עי מומחים שלו 30% כבר קודם לכן אני מקבל גמלת נכות של המלל יש הבדל בין הקביעות .שאלתי היא האם יש קשר בין בימש והמלל והאם יתכן והמלל יזמן אותי לבדיקה מחדש?תודה.
שלום רב,
לקביעת בית המשפט אין משמעות מבחינת הביטוח הלאומי. בתביעת הנזיקין בבית המשפט יבצעו עם זאת ניכוי של התגמולים שקיבלת מהביטוח הלאומי (אם היו כאלו) מסכום הפיצוי שיפסק לך.
זה אפשרי להכין תביעה לבד כשמדובר בתביעה כספית לפיצויים או שחייבים עורך דין בשביל זה ואם צריך עורך דין- איזה התמחות עושים בשביל רשלנות רפואית?
תודה רבה מראש,
קרן
רציתי לדעת מי אחראי על אכיפת חוק זכויות החולה, וכיצד אוכפים את החוק במקרה של פגיעה בחוק זכויות החולה על ידי רופא, עובד קופת חולים? אילו שיניים יש לחוק הזה ומהן הסנקציות שניתן להפעיל במקרה שרופא פגע בזכותו של החולה לסודיות רפואית!
במידה ונגרם נזק בשל הפרת חוק זכויות החולה ניתן להגיש תביעה נזיקית לפיצוים באמצעות עורך דין. ניתן גם לפנות בתלונה אל משרד הבריאות במקרים המתאים אולם מומלץ לעשות כן לאחר יעוץ עם עורך דין מנוסה.
עניין הערכת שכר הטרחה מורכב ותלוי בנסיבות התיק, הפיצוי הצפוי ועוד. בנוסף שכר הטרחה במקרים כאלו לא מוסדר בחוק ולכן כל עורך דין רשאי לתמחרו כראות עיניו. לפיכך לא אוכל להשיב בעניין זה.
לפני ארבעה חודשים ילדתי בת מתוקה. בביקורת שגרתית לאחר שישה שבועות התגלו אצלי שאריות שליה ברחם (מה שהסביר בדיעבד את הדימום שלא הפסיק מאז הלידה...) רופא הנשים שלי הסביר שזהו מצב מסוכן שעשוי להוביל להידבקויות ברחם ואם לא מטופל בזמן, גם לצורך חלילה, בכריתת הרחם. הוא הפנה אותי בדחיפות לביצוע היסטרוסקופיה אבחונית וניתוחית. אני כבר אחרי ההליך באסותא, שעבר טפו - טפו בהצלחה. שאלתי היא אם מדובר ברשלנות של הצוות בחדר הלידה - כיצד קורה דבר כזה? הרי אם לא הייתי הולכת לרופא הנשים בזמן לא יכולתי לדעת שאני בסכנה! שלא נדבר על ההליך המיותר, ההרדמה והעלויות הכספיות הכרוכות בכך. האם יש מקום לתבוע את ביה\"ח על רשלנות?
אם לאחר הלידה לא בדקו שהשילייה יצאה שלמה ניתן לטעון לרשלנות בטיפול. הבעיה הינה כיעל אף אי הנעימות הרבה ואולי גם הסיכון האפשרי אם בכך מסכם הנזק הרי שבד\"כ אין זה כלכלי להגיש תביעת רשלנות רפואית שכן סכום הפיצוי הצפוי יכול לעלות על עלויות הגשת תביעה כזו אשר כרוכה במתן חוות דעת רפואיות יקרות. כדי לבחון את כדאיות הגשת התביעה יש לערוך ייעוץ מוסדר עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
אמנו הייתה בבית אבות סיעודי תקופה של כחודשיים. לאחרונה החלה הרעה במצבה והעפעפיים התחתונות שלה צנחו (ככל הנראה מכבדות של שקיות מתחת לעיניים, דבר ממנו היא סובלת שנים רבות). לא נערך שום טיפול במקום, למעט מתן משחה אנטיביוטית מקומית להרגעת דלקת שהתפתחה בלחמיות העין. לאחר מספר ימים חלה הרעה נוספת במצבה והיא טוענת שהיא לא רואה ולא מסוגלת לקרוא כלל. הוצאנו אותה הביתה ואנו מעוניינים לדעת האם ניתן לנקוט בהליכים משפטיים כנגד בית האבות, אשר הזניח אותה ואף מנע ממנה טיפול רפואי (מי שנתן לה את הטיפול היה אח תורן ולא רופא).
בתודה, משפ\' לחמני
כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית במקרה דוגמת זה שתיארתם בפנייתכם יש צורך לאסוף את כל התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום העיניים אשר יבדוק את הגברת ואת התיעוד ויעריך אם התגלתה רשלנות בטיפול והאם הנזק שנגרם הינו תוצאה של אותה התרשלות והאם ניתן לתקן את הנזק. רק לאחר מכן ניתן יהיה להעריך באופן רציני אם ניתן להגיש תביעה ואת כדאיותה.
אני ממליץ כי תפנו ראשית אל עו\"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בביצוע הבדיקה.
תודה רבה על המענה.\\r\\nאיננו יודעים האם ניתן לאסוף מידע רפואי כך בדיעבד, אולם הרופא המטפל בה הקופת החולים יודע שחלה הרעה במצבה כך שיתכן שז יכול להוות תיעוד.\\r\\nשוב תודה
האם יתכן קשר סיבתי להימצאות חיידק טורף (וכתוצאה ממנו: כריתת הרחם) אצל יולדת, בין תנאי ביה\"ח לבין הימצאות החיידק הנ\"ל אצל יולדת, גם לאחר מספר שבועות אחרי עזיבתה את ביה\"ח?
קשה להשיב ללא בדיקת מלוא התיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה זיהומים. עם זאת נוכח הנזק הרב מומלץ לערוך ייעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה שיוכל לסייע לכם בענין זה.
שלום לך,
עברתי ניתוח פלסטי של הצרת היקפים, והתוצאות לא רק שלא משביעות את רצוני, הן בולטות במוזרות הגוף. אני תוהה האם ניתן לקבל ניתוח \"תיקון\". למי אני פונה במקרה כזה ואיך אני מקבלת חוות דעת נוספת?
הגורם הראשון אשר אליו יש לפנות הוא כמובן הרופא המנתח או המרפאה בה נותחת. תמיד ניתן כמובן לגשת לרופא נוסף לדעה שניה. יש לשים לב לא לחתום על מסמכי ויתור על תביעה כנגד ניתוח תיקון לפני התייעצות עם עורך דין.
לא כל ניתוח שלא מצליח או לא עומד בציפיות של המנותח, לא כל שכן כאשר המדובר בניתוח פלסטי אסתטי, מזכה ב\"פיצוי\" או במקרה שלך \"ניתוח מתקן\" חינם. אני מציע לך לא למהר ולפנות לעורכי דין שהרבה פעמים עובדים בעיקר בגלל \"הפיצוי\" הכספי שבקצה מנהרה ובמקרים לא מעטים, שאותם בדרך לא לא מפרסמים באתרי אינטרנט, תביעות משפטיות לפיצויים נדחות על ידי בית המשפט.
האם הגיוני מבחינת החוק שחולה שמשלם כסף והרבה לבית החולים או לרופא מנתח, יזכה בקדימות לביצוע ניתוח דחוף, על פני חולה שצריך את אותו הניתוח בדיוק, באותה רמת הדחיפות? אני מתייחס למקרה מקומם שבני המשפחה מתמודדים איתו כרגע, כאשר מדובר בניתוח דחוף מאד עקב מחלה קשה. אודה להתייחסותך לעניין והסברים בנושא.
לא ציינת באיזו מסגרת מדובר - רפואה ציבורית או רפואה פרטית. אם שני החולים הינם במסגרת ציבורית הדבר אסור. בחלק מבתי החולים הציבורים יש מסגרות של שר\"פ - שירות רפואה פרטית בה ניתן לקבל תורים מהר יותר כנגד תשלום.
עורך דין סולר, המודבר על בית חולים ציבורי! אנחנו משפחה פשוטה ואין לנו כסף לבתי חולים פרטיים. המקרה כל כך מקומם כי המדובר בבית חולים ציבורי גדול ומוכר באיזור הצפון. איך היית ממליץ להתמודד מול המקרה הזה?
ניתן לשקול תלונה למשרד הבריאות הקושי הוא אם יש בידכם הוכחות ברורות לטענות שכן תמיד ניתן לטעון כי ניתנה עדיפות בתור למטופל אחר בשל מצב קשה יותר ומשיקולים רפואיים.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
עברתי ניתוח פלסטי פרטי לשאיבת שומן מאיזור הבטן התחתונה. מאז הניתוח אני לא שולטת על הסוגרים ועברו כבר ארבעה וחצי שבועות! לרופאים אין פתרון למעט \"זמן\" שיעבור ובנתיים אני מרותקת לבית שלי, עושה שימוש במוצרי ספיגה, לא עובדת ונמצאת בדיכאון ופחד רציני מהעתיד לבוא. אני מרגיש החסרת אונים לחלוטין, ולעולם לא תיארתי לעצמי שאחרי ניתוח שאיבת שומן שיגרתי אני אשאר נכה! מה לעשות?
על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור רציני שכן תופעות כאלו אינן אמורות להתרחש לאחר הניתוח שעברת. כדי לסחון את המקרה יש לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם ממחה רפואי מתאים. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני לשם מתן מידע נוסף באופן אישי.
אני מבינה שמדובר בשני נושאים משפטייים שונים ורציתי לדעת מה ההבדל בין שני המושגים.
זה נשמע לי ששניהם מתייחסים לרשלנות רפואית במהלך הלידה, שנובעת מאי כשירות של רופא.
האם הולדה בעוולה מתייחס כל מה שקודם ללידה (קרי, אוטרסאונד, ייעוץ עם גניקולוג וכו- שלא זוהו בו בעיות) ורשלנות בלידה מתייחס לתהליכים שקרו במהלך הלידה והייתה בהן התנהגות לא סבירה?
אשמח לתשובה!
שבוע טוב.
אכן המונח הולדה בעוולה מתיחס למקרים של אי אבחון מומים חמורים ומחלות גנטיות אשר ניתן היה לאבחן אותם בעת ההריון ובשל רשלנות לא אובחנו ובכך נשללה מן ההורים הזכות לקבל החלטה האם לסיים את ההריון או להמשיכו.
רשלנות רפואית בלידה מתייחסת בדרך כלל לנזק שנגרם לעובר בריא ותקין במהלך הלידה - למשל אי זיהוי ואיחור בטיפול במצוקה עוברית בלידה אשר גורמת לפגיעה מוחית.
כדי לבדוק אם ניתן היה לגלות את המום בבדיקות במהלך ההריון יש צורך לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה. בחלק מן המקרים של הידקוצפלוס מניסיוני יש בהחלט מקום לאבחון מוקדם בעת ההריון.
את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני לשם מתן יעוץ והסברים נוספים.
צר לי אך כדי לקבל אי אפשר לתת הערכה רצינית בעניין כה מורכב על סמך נתונים חלקיים כאלו. כדי להעריך את המקרה יש צורך להתייחס גם לשאלת האחריות והקשר הסיבתי, עניין גובה גמלת הביטוח הלאומי ועוד ועוד. אם ברצונך לקבל הערכה אמיתית ורצינית אין מנוס מלהתייעץ עם עורך דין מנוסה בצורה מסודרת.
בגלל רשלנות בניתוח קבעו לי מומחים של בימש 30% נכות אירוע מוחי בגיל 55 אינני עובד מגיל 57 מקבל פנסיה וגם ב.לאומי -איך אמור להעשות החישוב לפיצויים? כולל מקדם ההיוון? שכרי לפני האירוע היה 11300 ברוטו. תודה מראש.
אני פונה בשם משפחתו של המנוח, שנפטר בבית חולים במרכז הארץ 24 שעות אחרי שעבר השתלת כליה. בית החולים לא ממש מוסר מידע על נסיבות הפטירה הפתאומית והמקרה מאד טרי וכואב. אני מניחה והמלצתי לבני המשפחה הקרובים לפנות ליעוץ משפטי מיד, לפני שממשיכים לדבר עם הרופאים. אודה לכל הנחיה וסיוע שלכם בעניין, לכל הפחות מהם הצעדים הראשונים שיש לנקוט בהם.
קשה לתת המלצות מדוייקות ללא הכרות עם פרטי המקרה. המלצה אשר תמיד תקפה המקרים של פטירה בלתי מוסברת אשר מעלה חשד לרשלנות רפואית הינה להסכים לנתיחה לאחר המוות ואף לבקש זאת אם הצוות הרפואי לא מבקש זאת.
שלום לך, קראתי בחדשות על המקרה שתורמת איברים היתה חולה בסרטן. הסיפור עצוב ואני בטוחה שהתורמת לא תכננה ולא חשבה שמישהו עשוי להיפגע, ואולי אף חתמה על כרטיס אד\"י לפני שהתבררה כחולה. אנחנו צריכים להיזהר בשיפוטים שלנו... השאלה שלי:
תרומה של איבר מאדם חולה, כאשר האיבר עצמו לא נפגע, האם היא מהווה בעיה? למשל, חולה סרטן בלבלב, שתורם תרומת מח עצם, או עור.
מדובר בסוגייה רפואית ואני נמנע מלחוות דעתי בעניינים כאלו. אי יודע כי תרומת קרניות למשל אינה בעייתית. באשר לתרומת אברים אחרים מחולה סרטן - יש להתייעץ עם מומחים לאונוקולוגיה ומומחי השתלות.
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"