ניתוח פלסטי רשלני - פגיעות עקב ניתוחים פלסטיים
רשלנות רפואית בניתוח פלסטי - מה עושים?
ניתוחים פלסטיים וקוסמטיים אינם נחשבים לפרוצדורות רפואיות מסוכנות כמו לדוגמא ניתוח לב פתוח, אך הם רחוקים מלהיות בטיחותיים במאת האחוזים. תביעות רשלנות רפואית רבות מוגשות בגין רשלנות רפואית בניתוח פלסטי.
לשיחה מיידית עם עורך דין חייג/י: 03-6081818
הברושורים במכונים השונים ובמרכזים הרפואיים, מציגים את הניתוח הפלסטי והקוסמטי כהליך פשוט ולא מסוכן, שיטיב עם רמת חייכם וישפר את שביעות רצונכם מהמראה החיצוני שלכם.
אולם לא אחת התוצאה הפוכה. אם עברתם ניתוח פלסטי, או קוסמטי ונגרם לכם נזק, כדאי שתמשיכו לקרוא, יתכן שנפגעתם ממקרה רשלנות רפואית ואתם זכאים לפיצוי כספי עבור הנזק שנגרם לכם.
מאידך, חשוב להזכיר כבר עתה כי לא כל ניתוח שתוצאותיו אינן עולות בקנה אחד עם הציפיות של המנותח/ת מקים עיהל להגשת תביעת פיצויים. כמו בכל הליך כירורגי אחר, יתכנו מקרים שבהם הניתוח לא יוביל לתוצאות המצופות ולמרות זאת, לא ניתן יהיה לבוא בטענות / תביעות כלפי המנתח הפלסטי.
רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – הסכמה מדעת
לפני כל הליך רפואי, מחויב הגורם הרפואי שמטפל בכם, להעביר לכם את מלוא האינפורמציה, באופן הנדרש בחוק ולקבל את הסכמתכם לביצוע ההליך.
כאשר מדובר בניתוחים פלסטיים וקוסמטיים, מאחר ואינם ניתוחים דחופים והכרחיים לבריאותכם, חלה על הגורם הרפואי חובת גילוי ואחריות מוגברת.
הסכמה מדעת תינתן רק לאחר שהובהרו לכם סיכויי ההצלחה של הניתוח, סיכוניו, תופעות הלוואי הכרוכות בו ודרכי הטיפול האלטרנטיביות בהן ניתן לבחור. הסבר זה ינתן לכם בפרק זמן סביר לפני ביצוע הניתוח, בכדי לאפשר לכם להבין את כל המידע ולשאול שאלות נוספות במידת הצורך.
אם תוצאות הניתוח היו שונות מאלו שהוצגו בפניכם בעת מתן ההסבר שקדם לניתוח, אם נגרמו לכם נזקים שלא הוזהרתם מפניהם, אם בדיעבד גיליתם כי בעולם הרפואה הפלסטית קיימות אלטרנטיבות לניתוח שעברתם ואיש לא יידע אתכם אודותיהן – יתכן ויש בידיכם עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית.
לא אחת, יטענו הנתבעים בכל הקשור לקבלת הסכמה מדעת של המטופל, כי זה האחרון חתם על טופס הסכמה, בו פירוט מלא על ההליך הרפואי שבוצע.
טענה זו אינה פוטרת את הנתבע מאחריות ואינה מהווה הסכמה מדעת, אם הטופס נחתם ביום בו בוצע הניתוח. שכן חתימה על טופס זה, תוך זמן כה קצר לפני הניתוח, אינה עומדת בתנאיה של הסכמה מדעת.
תביעת רשלנות רפואית – מבחן הרופא הסביר
בהקשר של רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, קיימים שלושה שלבים בהם תיבחן התנהלותו של הגורם הרפואי במבחן הרופא הסביר. השלב שקדם לניתוח, האופן בו בוצע הניתוח עצמו ושלב המעקב אחרי הניתוח. התנהלות שאינה תואמת את התנהלותו של רופא סביר, עשויה להיות עילה לתביעה אם נגרם לכם נזק כתוצאה מכך.
לקריאה נוספת בנושא זה ליחצו: מיהו רופא סביר?
מבחן הרופא הסביר לפני ניתוח פלסטי
מלבד קבלת הסכמה מדעת, על כל גורם רפואי שמטפל בכם, חלה החובה ללמוד ולהתעמק במצבכם הבריאותי בטרם קבלת ההחלטה לבצע בכם ניתוח. לא אחת, סיבוכים בריאותיים שונים, אינם מאפשרים ביצוע של ניתוחים פלסטיים ועל הרופא להיות מודע לכך.
הספרות המקצועית שקיימת נכון להיום, מפרטת אודות כמה וכמה מצבים בריאותיים, בהם לא מומלץ לבצע ניתוחים פלסטיים שונים. אם הרופא שטיפל בכם לא קיבל החלטה שתאמה את הידע הרפואי שהיה קיים במועד ביצוע הניתוח ולא נהג כפי שמצופה היה, אז, מהרופא הסביר לנהוג – לפי קביעת בית המשפט תוכלו לתבוע פיצוי כספי על אי אילו נזקים שיגרמו לכם כתוצאה מרשלנותו.
מבחן הרופא הסביר במהלך ניתוח פלסטי
קיימים סטנדרטים רפואיים ברורים בכל הנוגע לביצוע ניתוחים פלסטיים וקוסמטיים. סטנדרטים אלו מתייחסים להכשרתו של הגורם הרפואי שמבצע את הניתוח, סביבת העבודה, המכשור הרפואי בו הוא עושה שימוש ועוד.
בכל מקרה של ניתוח פלסטי כושל, כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני נזיקין ותביעות רשלנות בפרט. בסיוע של עורך דין, תוכלו לחקור לעומק את הנסיבות שגרמו לכישלון הניתוח.