ЧўЧ�ЧЁЧљ Ч�Ч�Чџ ЧўЧ�Ч�ЧЁ ЧЎЧ�ЧњЧЁ ЧЁЧ�ЧњЧ�Ч�ЧЄ ЧЁЧ�Ч�ЧђЧ�ЧЄ
דלג אל התוכן
שיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 072-334-0001

פורום רשלנות רפואית

נושא
מחבר
תאריך ושעה

(בן מודאג)
02/11/2009 01:22
שלום לכם, אבי מעל גיל 80 היה בבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון וחזר משמם כשהוא חירש לחלוטין באוזן שמאל. הרופא שבדק אותו טוען כי אבי היה חירש באוזן שמאל שנים רבות ורק פיטריה שחסמה את האוזן שלו, הפכה תחליף לעור התוף וכך איפשרה לאבי לשמוע באוזן שמאל. אחרי שהרופא הוציא את הפטריה מהאוזן של אבי, הוא הפך חירש לגמרי באוזן שמאל. הסיפור הזה שהאדון רופא מציג נשמע כמו תסריט מסרט מדע בדיוני וקשה לבני המשפחה לקבל את ההסבר בלי לשאול שאלות. לכן אני כאן. אני חושש מאד כי המדובר במקרה של רשלנות רפואית, כאשר הרופא א.א.ג גרם לחירשות של אבי וכעת הוא מנסה למצוא את מה ואת מה להאשים במקרה. רציתי לשאול האם שמעתם בעבר על מקרים של \"פטריה\" שהפכה לתחליף לעור התוף והאם הטענות של הרופא אאג אפשרויות. תודה ולילה טוב.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
02/11/2009 10:01
שלום רב,

לצערי לא אוכל לתת פורום ייעוץ רפואי וגם העובדה שלא נתקלתי בעבר במקרה דומה אינה שוללת אפשרות זו. במידה ואתם מעוניינים לברר את המקרה כראוי יש לפנות אל עו\"ד מנוסה בתחום אשר יאסוף את התיעוד הרפואי ויערוך התייעצות עם מומחה רפואי מתאים.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(רמי)
02/11/2009 13:36
אמי מאושפזת בבית אבות ברמת גן. יום אחד כשבאתי לבקר אותה מצאתי אותה קשורה למיטתה. לאחר צעקות רבות שחרר אותה הצוות ואמרו שהיא השתוללה ולכן קשרו אותה. אני לא מאמין לזה. אני בא לשם פעמים רבות והיא כל הזמן מנומנמת מתרופות שנותנים לה. האם אפשר לתבוע את מנהל בית האבות והצוות או שתובעים את הערייה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
03/11/2009 13:20
שלום ותודה על פנייתך,

על מנת לתבוע בשל רשלנות רפואית יש לאסוף תחילה את התיעוד הרפואי. מומלץ כי תפנה אל עו\"ד מנוסה בתחום. אם בית האבות הינו בבעלות ומופעל ע\"י העירייה ניתן לתבוע את העירייה אולם יש לבדוק היטב מי הגורם המפעיל.
יש לבחון במקרה זה אף כדאיות כלכלית של הגשת התביעה שכן אם לא נגרם נזק קבוע הסכומים אשר נפסקים הינם נמוכים למדי ולעומת זאת על מנת להגיש התביעה יש צורךל בחוות דעת רפואית אשר עולה יקרה למדי.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(אמא מנהריה)
03/11/2009 02:05
הבת שלי עברה ניתוח לפתיחת חסימת מעיים בגיל חודש ימים, ולאחר הניתוח אושפזה למשך כמה ימים בטיפול נמרץ עקב בעיות נשימה קשות, שהצריכו חיבור למכונת הנשמה. מאז היא החלימה ועכשיו היא כמעט בת שנתיים. לפני כחודשיים היה לא התקף אפילפטי ולקחנו אותה להמון בדיקות אצל רופאים מכל הסוגים. הרופאים אומרים עד עכשיו שיש חשד לבעיות התפתחות והילדה מקבלת סטרואידים נגד התקפים אפילפטיים. אנחנו כמובן ממשיכים בבדיקות רפואיות בין רופאים ובתי חולים בישראל. בשבוע הבא יש לנו תור לבדיקת MRI אבל כל הסימנים עד עכשיו מראים כי לילדה יש ככל הנראה פגיעה מוחית. אני ובעלי מרגישים ממש חסרי אונים, יושבים לחפש כל פיסת מידע, מדברים עם רופאים, רבנים וכנראה שעכשיו גם נצטרך עורך דין. האם לדעתכם יש כאן סיבה לברור מעמיק בשאלה האם היתה או לא היתה רשלנות רפואית בטיפול בילדה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
03/11/2009 13:40
שלום רב,

על פניו המקרה מעורר סימני שאלה ויש מקום נוכח היקף הנזק לבחון את התנהלות הצות הרפואי. עם זאת כמובן ללא עיון בתיעוד והתייעצות עם מומחה לא ניתן לקבוע בשלב מקדמי זה אם הייתה רשלנות.
מומלץ כי תפנו אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הידן יאסוף את התיעוד הרפואי ויפנה להתיעצות עם מומחה רפואי מתאים להערכת נסיבות המקרה.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(נירון)
03/11/2009 09:34
בבדיקה של קפסולת וידיאו בולעים קפסולה שאינה נמסה והיא משדרת צילומים מן המעי.
האם יש לך אסמכתאות להגדרת הבדיקה הנ\"ל כפולשנית ?
(עו"ד סולר)
03/11/2009 13:50
שלום,
למיטב ידיעתי פעולה פולשנית מוגדת כהחדרת חפץ זר לגוף דרך העור או דרך אחד מפתחי הגוף ולפיכך על פניו יתכן שפעולה זו מתאימה להגדרה הנ\"ל.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
שבר
(ערן)
03/11/2009 14:54
בשנה שעברה קיבלתי מכה חזקה באצבע ביד שמאל במהלך משחק כדורסל. הכאב לא עבר למחרת והאצבע היתה נפוחה אז כמובן שניגשתי לקופת חולים לעבור צילום. הרופא שבחן את הצילום אמר שאין שבר והכאב יעבור תוך מס\' ימים. הכאב אומנם עבר אבל אני זכיתי באצבע עקומה, זה די בולט לעין. התייעצתי במקרה השבוע עם מכר שלי שהוא אורתופד והוא אמר שבוודאות שברתי אז את האצבע ואם היו מטפלים בזמן היא לא היתה נשארת עקומה. מה אני עושה? איך אני תובע את הרופא הראשון, או את קופת החולים?
RE: שבר
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
03/11/2009 19:47
שלום רב,

על מנת לבדוק שאכן הייתה רשלנות במקרה זה יש לאסוף את התיעדו הרפואי ובפרט לקבל עותר מצילום הרנטגן אשר בוצע ביום התאונה. עם התיעוד הרפואי יש לפנות אל מומחה רפואי אשר יעריך אם אכן הייתה רשלנות בטיפול ומה שיעור הנזק. מומלץ כי תפנה אל עו\"ד מנוסה אשר יוכל לסייע לך בבדיקת המקרה.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(י.ח)
04/11/2009 12:13
לפני כ4 שנים סיימתי טיפולים ממושכים ליישור במראפה של קופת החולים שלי.הטיפולים נמשכו שנתיים וחצי פחות או יותר ובסיומם נאמר לי על ידי הרופא שהתוצאות טובות ושלא אצטרך יות לבוא לטיפול. אני הבנתי ממנו שהתוצאה קבועה והשיניים ישארו ישרות באופן קבוע.
בשנה האחרונה זזו כנראה מס\' שיניים והיום השיניים התחתונות שלי שוב עקומות (לא כמו לפני תחילת הטיפול אבל כשאני מחייכת זה בולט שהן שוב עקומות). מה אני עושה עם זה. האם אחרי 4 שנים אני יכולה לבוא בדרישות לרופא? הוא הרי אמר לי שלא אצטרך יותר יישור.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
04/11/2009 22:13
שלום ותודה על פנייתך.
מהמידע שמסרת קשה לדעת אם המצב כיום מקורו בטיפול לא נכון או בשל רשלנות רפואית. מומלץ על מנת לברר את הנושא כי תפני אל עו\"ד מנוסה בתחום אשר יוכל לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(נגב מירושלים)
05/11/2009 10:27
אישתי הגיע לחדר לידה בבית החולים הדסה עין כרם בשבוע שעבר בשביל ללדת. היחס של האחיות והרופאים בחדר הלידה היה מזעז, כאילו אין להם כח לאנשים. אישתי היתה בצירים כמה שעות וחיכתה לבד בחדר. בשלב מסויים היתה בעיה ורופא אמר שהגענו למצב של מצוקה עוברית וצרי כנראה (שלא הבנתי מזה כנראה) לעשות ניתוח קיסרי. הרופא הלך וחזר אחרי 20 דקות שלמות כשאנחנו בלחץ די רציני. אישתי נכנסה לניתוח קיסרי ונולד עובר תקין. אני רק מקווה שלא יגרם לא נזק בגלל הבלאגן שהיה בבית חולים, היחס של הרופאים, העיכוב בביצוע ניתוח קיסרי. מה עוד, שאני חושב שהאוירה שהיתה באותו לילה בבית החולים הדסה עין כרם היתה מסוכנת ומבשרת רע. רופאים ואחיות שמתייחסים ככה אל מאושפזים (לא חולים...למזלינו) הם פתח למקרים של רשלנות רפואית. ממש היה ניתן לראות איך יחס מזלזל עשוי להוביל לטיפול מזיק.
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
05/11/2009 19:19
תודה על המידע.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
הרדמה
(אודליה)
05/11/2009 16:50
אימי עברה לפני חודש ניתוח הסרת רחם, לאחר שסבלה מצניחת רחם. הניתוח עבר בהצלחה מבחינה גופנית אך מאז שחזרה להכרתה לאחר הניתוח היא אינה כתמול שלשום. היא מבולבלת כל הזמן, לא יודעת לפעמים איזה יום היום, מתבלבלת באירועים שקרו ועוד. איך אני יכולה להוכיח שהבלבול שלה ומצפה הנפשי הרגיש הוא כתוצאה מההרדמה שניתנה לה. האם לפי החוק בית החולים אחראי למצבה? היא זקוקה כעת לסיוע יומיומי, מי צריך לתת על כך את הדין?
RE: הרדמה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
05/11/2009 19:21
שלום רב,
על מנת לבחון אם הנזק מקורו בניתוח ואם ניתן היה למנוע את הנזק בטיפול זהיר ונכון מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום. עורך הדין יאסוף את התיעוד הרפואי ויערוך התייעצות עם רופא מומחה התחום. יש להדגיש כי לא כל נזק אשר נגרם לאחר טיפול רפואי מקורו ברשלנות רפואית שכן ישנם לעיתים תופעות לוואי וסיכונים אשר עלולים להתממש ללא שליטה של הצוות המטפל.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(אילן)
06/11/2009 23:45
אני סובל מזיהום קשה בברך לאחר שעברתי ניתוח במרכז רפואי פרטי. הניתוח בוצע על ידי מומחה אורטופדי באופן פרטי, באמצעות פוליסת ביטוח אישית שלי. השאלה אם אני אוכיח שהזיהום נבע מהניתוח שעברתי, האם אז אוכל לתבוע את הרופא שניתח אותי? האם זהו מקרה של רשלנות רפואית לדעתך?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
07/11/2009 15:33
שלום רב,

זיהומים בניתוחים הינם סיבוך מוכר ובמרבית המקרים קשה למדי להצביע על התרשלות או מחדל של המנתח אשר הביא לקרות הזיהום. על מנת לבדוק את המקרה מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יאסוף את התיעוד הרפואי ויערוך התייעצות עם מומחה רפואי לבחון אם במקרה שזה ניתן להצביע על רשלנות רפואית אשר גרמה לנזק.
בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(דקלה)
08/11/2009 01:51
שלום לעורכי הדין שמנהלים את הפורום, רציתי לשאול האם מבחינה חוקית מותר לרופא לבצע ביולדת סטריפינג לזירוז תהליך הלידה, מבלי להגיד לה אלא לאחר מעשה. חשוב לי להסביר כי התהליך בוצע בעקבות ירידת מים ולא בשל מצוקה עוברית דחופה. הבנתי כי על מנת להגיש תביעת רשלנות רפואית צריך להוכיח שנגרם נזק ליולדת או לעובר ומכאן שאלתי השנייה, האם הסבל המיותר שעברתי נחשב נזק לצורך הגשת תביעה? האם העובדה שהרופא לא הסביר ואמר כי בכוונתו לבצע סטריפינג לזירוז הלידה מהווה עילה לתביעה?
(עו"ד סולר)
08/11/2009 20:21
שלום רב,אכן מתן טיפול ללא הסכמת מדעת יכול לשמש עילה לתביעה, אולם במידה ולא נגרם נזק קבוע ספק אם העיניין כדאי כלכלית.
בברכה עו\"ד עופר סולר
(דקלה)
08/11/2009 23:47
תודה על תשובתך עורך דין סולר, אבל האם אתה בעצם אומר שהמדובר על הפרת זכוית הקבועות בחוק זכויות החולה (עד כמה שאני מצאתי) ועדיין, בגלל שלא נגרם לי נזק קבוע וחמור אין לי זכות לדרוש פיצויים בגין הפרת זכויות? מהי המהות של החוק אם לא ניתן ליישם אותו? זה נשמע כמו חוק מיותר לחלוטין, למרות שלא מצאתי בחוק שום הסבר לכך שצריך להגרם נזק ליולדת (במקרה שלי) לאחר שהופרו זכויותיה. אני מבינה שהחוק אומר שחייבים לקבל את הסכמתי לכל טיפול רפואי, שאחרת הרופא המטפל בלידה עובר על החוק. איך אוכפים חוק כזה, אם אין לי סיבה ויכולת לתבוע כי לא נגרם לי נזק חמור? מה ההגיון? אני מצטערת על המבול של השאלות אבל זה נושא שמטריד באמת.
(עוד סולר)
09/11/2009 20:16
שלום רב,
ניתן להגיש תביעה אולם אם לא נגרם נזק משמעותי יתכן שעלות התביעה תהא קרובה לסכום הפיצוי שיפסק.
בברכה
(מיקי)
08/11/2009 17:18
לפני 5 חודשים ילדתי ולצערי נאמר לי שיש לי קרע המחייב תפרים וכך היה. לאחר הלידה סבלתי מדימומים כבדים ומכאבים בנרתיק. פניתי לרופא נשים חדש שהמליצו לי עליו שטען שהכאב והתסמינים האחרים נובעים מתפירה לא טובה לאחר הלידה ושמומלץ לבצע תיקון בניתוח על מנת לפתור את הבעיה. מלבד זה שאני נדרשת לניתוח נוסף, בינתיים הדימומים ממשיכים ואני סובלת מכאבים. האם אוכל לתבוע את בית החולים או את הרופא בו ילדתי?
(עו"ד סולר)
08/11/2009 20:23
שלום רב, על מנת לבחון את אפשרות התביעה יש לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתיעץ עם מומחה רפואי,
יש גם לבחון אם הנזק מצדיק כלכלית הגשת תביעה.
מומלץ להתיעצץ עם עו\"ד בנושא זה.
(שוש)
09/11/2009 17:42
לפני מספר חודשים נאמר לי שיש חשש לגידול סרטני בבלוטת התריס שלי. נותחתי לא מכבר ועברתי כריתה של האונה השמאלית בבלוטת התריס. לאחר שהתאוששתי גיליתי לתדהמתי שמנתח פגע במיתרי הקול שלי ושיתק אחד מהם לצמיתות .יש לי הכרה לנכות מהביטוח הלאומי אך חיי השתנו מקצה לקצה לאחר הניתוח. הייתי אדם שאוהב לשיר ולבלות, מיותר לציין שאני לא יכולה לעשות זאת עוד.
כמו כן, נאלצתי להחליף מקצוע וכיום אני משתכרת בסכום הנמוך משמעותית מזה שהרווחתי בעבודתי הקודמת. מה עליי לעשות? עבור אילו נזקים אוכל לתבוע את המנתח ובית החולים?
(עו"ד סולר)
09/11/2009 20:11
שלום רב,
על מנת לבחון את המקרה יש לאסוף את התיעוד ולהתייעץ עם מומחה רפואי.
מומלץ לפנות אל עו\"ד מנוסה בתחום שיוכל לסייע בבירור.
(חדשות רפואה)
10/11/2009 15:25
משפחתו של תינוק כבן שנה מהעיר לוד שמת כתוצאה של חיידק טורף לפני כשבועיים, תובעת את בית החולים \"אסף הרופא\" בגין רשלנות רפואית בטענה שהעיכוב בטיפול בפעוט הביא למותו. אימו של התינוק טוענת כי התינוק אושפז באיחור של 6 שעות, לאחר שהרופאים בחדר המיון של בית החולים אסף הרופא התעלמו ממצבו ובעקבות כך מצבו החמיר והוא נפטר, כשתיים עשרה שעות לאחר שהגיע לבית החולים. כאמור, בני המשפחה הגישו תביעת רשלנות רפואית כנגד בית החולים.
(עו"ד עופר סולר)
10/11/2009 18:11
תודה על המידע,
עו\"ד עופר סולר
(חגית)
10/11/2009 18:06
לפני מס\' חודשים עברתי ניתוח אף אצל אחד המומחים בארץ. לפני הניתוח עברתי בדיקות רבות , יעוץ ועשיתי תיאום ציפיות עם הרופא שלי לגבי התוצאה הרצוייה. בתהליך ההחלמה היה נראה לי שהתוצאה לא תואמת את ציפיותיי בלשון המעטה. פניתי אל הרופא לביקורת וזה מצידו אמר שאחרי שהנפיחות תרד אני אראה שהתוצאה טובה. בפועל, גם אחרי שירדה הנפיחות נותרתי עם תוצאה מזעזעת ואני אף שוקלת לבצע ניתוח מתקן. האם לפי החוק יש לרופא אחריות על התוצאה האסתטית. האם עצם זה שהוא מבטיח תוצאה מסוימת ומתקבלת אחרת מחייב אותו במשהו? מה עליי לעשות? האם אוכל לתבוע אותו, לפחות על מנת לממן ניתוח מתקן
(עו"ד עופר סולר מנהל הפורום)
10/11/2009 18:15
שלום רב,
על מנת לבחון את המקרה יש לאסוף את התיעוד הרפואי ולערוך התייעצות עם מומחה רפואי. יש לבחון את התיעוד ואת הטפסים עליהם חתמת.
קשה לתת התייחסות רצינית ללא בדיקה כאמור.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(מריה)
10/11/2009 19:06
שלום רב!
אני כל כך כעוסה שמפחדת לעשות צעדים פזיזים מידי.. לכן אני צריכה קצת הכוונה להתחלת הטיפול . אודה מאוד על כך!
אני אפילו לא יודעת ממה להתחיל?
אז ככה..
לפני כשנתיים וחצי התחלתי טיפולי שיניים ברשת כללית סמייל , זאת לאור העובדה כי טופלתי מס\' שנים אצל רופאה פרטית אחתשבסופו של דבר התברר שאיבדתי מס\' שיניים בגללה- החלטתי ללכת למקום מסודר כמו קופת חולים - כדי שכמו שאומרים יהיו לי אימא ואבא ויהיה לי למי לפנות. אז טיפלתי שילמתי כמה אלפי שקלים (לא בודדים) על הטיפול.... כאשר במהלכו הרופא החליט כי יש צורך בין היתר להוריד קטר ישן כיוון שלטענתו מתחת לקטר כפול ישנו טיפול שורש לא מוגמר ויש צורך חשדשו ע\"י מומחה לטיפול שורש. אז הורדנו את הקטר... המומחה לא הצליח לגמור את הטיפול שורש מכיוון שלטענתו- הטעלה של השורש אינה ישרה ואין באפשרותו להגיע לסוף... ולכן את השן השני הוא אפילו לא מעוניין לפתוח- חזרתי לרופא המטפל- והוא פסק כורת של השן קטנה ( היום בדיעבד אני נפגשתי במושג שוחזור קוטרת, אז לא ידעתי- מה לעשות אני לא רופאת שינניים) ופסק- נעשה לך שתי עקירות! כאילו לעקור שן זה ככה ,סתם! ונעשה שני שתלים שכמובן עולים לא קצת כסף- אך נוסף אל כך אני אצטרך לעשות ניתוח להרמת סינוסים מכיוון שהסינוסים נמוכים מאוד!
חשבתי- והחלטתי לא לעשות כלום -בקשתי מהרופא להחזיר הכל למקום - כלומר להדביק את הקטר הישן כך נעשה - ללא השלמה של מבנה - פשוט שן אחת פתוחה לחלוטין עם חור והשניה , מזל לא נגעו בה!
אז עברו שנתיים וחצי במהלכם הקטר נפלה מס\' פעמים - הדבקתי אותה מס\' פעמים על חשבוני במרפאות פרטיות, ופעם אחת בכללית. לני כחודשיים עשיתי שוב בכללית בדיקה וצילומי רנטגן, רק הפעם במרפאת קריון קרית ביאליק- ( שחכתי לציין כי את הטיפול הראשון בכללית עשיתי בבאר שבע שם גרתי במהלך לימודי)
לאחר הבדיקה אחרונה הוםתעתי לגלות כי במהלך השנתיים וחצי שעברו - הטיפול שורש השלים את עצמו ללא צורך בהתערבות רפואית- אין בשיניים הנ\"ל שום צוורך בהתערבות- אני שנתיים הולכת עם קטר מכוער! מדביקה אותו על חשבוני ומתבר שלא היה שום צורך להוריד את הקטר מלהתחילה. מומחה החדש ( בקריון) לטיפולי שורש טען- שהוא היה דורש ממני צילומים קודמים של השיניים לפני שהוריד את הקטר - מה שלא נעשה מי אמור לשלם על הקטר החדש שאני בסופו של דבר אצתרך לעשות - לא תהיה לי ברירה כמה פעמים אפשר לרוץ לרופא שיניים באמצע עבודה, או חופשה משפחתית? או לפני אירועה
לצערי זה לא הסוף!
שן אחרת אשר נעשה שם טיפול שורש , מבנה, וקטר פאום שם מופיעה דלקת ואותו סיפור של טיפול שורש לא מוגמר! הפתרון שהציעה המומחה לטיפול שורש, לפתוח את הקטר כמו קופסאת שימורים ולנסות לגמור אותו כי המומחה הקודם בב\"ש עשה את הטיפול שורש ביום אחד ולא כמקובל לשים תרופה.. לחכות תקופה ואז לעשות את הטיפול כל זה יעלה לי שוב 1700 ש\"ח כמעט.... אני אמורה לשלם על זה - כי הם לא אחראים על דלקות בפה שלי- ציטוט של מנהלת קישרי לקוחות.
אז מה עלי לעשות ? למי לפנות?איך להוכיח שם אמורים לספוג את העלויות של הקטרים אם בכלל?
ומה אם העוגמת נפש של אדם שהורסים לו את הפה? איפה לחפש רופא אמין?
בבקשה עזרו לי!
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
11/11/2009 19:29
שלום רב,
על מנת לבחון את המקרה יש לאסוף את התיעוד הרפואי ולאחר מכן לערוך ייעוץ עם מומחה רפואי. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בהקדם.
בברכה,
עו\"ד סולר
(עו"ד מהצפון)
11/11/2009 15:01
במידה ואתם מחפשים, אני עו\"ד העוסק בנזיקין מאיזור הצפון ואשמח לעזור בניהול בהתנדבות. ניתן לפנות אלי במייל: [email protected]
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
11/11/2009 19:33
תודה, אין צורך.
(מאיה)
11/11/2009 17:15
לפני כ3 שנים הבחנתי בכתם מוזר ומוצק בצווארי. פניתי לרופא המשפחה שלי וזה נתן לי הפניה לרופא עור. רופא העור אמר שאין מה לדאוג והכל בסדר. האזור התחיל לכאוב לי ואף לדמם ולכן ניגשתי שוב לאחר מס\' חודשים לרופא עור נוסף וגם זה אמר שאין ממה לחשוש, זה לא סרטני ואפשר לשקול ניתוח הסרה והמליץ שאפנה לכירורג. מאחר וכבר הייתי מאוד חשדנית וסבלתי מהנושא פניתי לרופא נוסף שהורה לי לבצע ביופסיה.
בבדיקה התברר שמדובר בגידול סרטני!! למזלי הוא לא התפשט אך מאחר והגידול היה כבר גדול יותר מכשהבחנתי בו לראשונה היה צורך להשתיל לי עור מהעורף. מאז אני בבדיקות ומעקב. מה ניתן לעשות במקרים כאלו? זמן רב הסתובבתי עם סרטן בלא ידיעתי וחיי היו בסכנה. האם יש כאן קייס?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
11/11/2009 19:40
שלום רב,
על פניו המקרה מצדיק בירור. אני ממליץ כי תפני בהקדם אל עו\"ד מנוסה על מנת שיאסוף את התיעוד הרפואי ויערוך התייעצות עם מומחה רפואי.
עו\"ד סולר
(אלי)
11/11/2009 17:27
שלום
אני מסייע לגיסי נכה צה\"ל, \"משתמש כבד\" , בעניין קבלת סיגריות במחיר מוזל מיבואן.
היבואן מסכים אך הוא מתנה זאת, בגלל צרותיו המשפטיות:
1. שאקנה את זה מהזכיין הבלעדי שלו באזור (הוא ינחה ויסכים עם זכיינו על מחיר מופחת).

2.שאדאג שמי שירכוש את זה בהנחה לא יהיה בן אדם פרטי.
איך אני מפיס את דעתו בעניין?
תודה רבה
(עו"ד סולר)
11/11/2009 19:44
שלום רב,
הפורום עוסק בנושאי רשלנות רפואית.
בברכה,
עו\"ד סולר
(אושרת)
12/11/2009 16:16
אמא שלי עברה ניתוח בירך לפני כחודש בתל השומר. הניתוח עבר בהצלחה אך היא נזקקה לאשפוז די ממושך לצרכי התאוששות. לפני שבוע וחצי, לאחר שחל שיפור במצבה וחשבנו שהיא עתידה להשתחרר, מצבה החל דווקא להתדרדר. החלו תופעות מוזרות כגון שלשולים חמורים, חולשה, חום ועוד שלא נראה שהיו קשורים לניתוח. התברר שהיא נדבקה בחיידק מסוכן. היום היא עדיין מאושפזת ומצבה בינוני. מדובר הרי בעוד מקרה שאדם מגיע לבית החולים מסיבה אחת ויוצא עם מחלות רבות אחרות. האם לא אחראי הצוות הרפואי לשמור על סטריליות ולמנוע מקרים כאלה? מה עושים במקרים האלה? עתה אני נאלצת לבלות עם אימי זמן רב מהמשוער בבית החולים ומפסידה ימי עבודה עקב כך. שלא נדבר שאני לא רואה את משפחתי מלבד לבין כותלי בית החולים. אשמח לקבל עצה בנושא זה.
(עו"ד סולר)
12/11/2009 22:18
שלום רב,

למרבה הצער מקרים של הדבקה בזיהומים בעת אשפוז בבית חולים שכיחים למדי בשל העובדה כי יש במקום ריכוז של חולים רבים עם וירוסים וחיידקים שונים. ברוב המקרים קשה מאד להוכיח כי ההדבקה מקורה במחדל או רשלנות של הצוות הרפואי.

על מנת לבחון את המקרה בצורה רצינית ממומלץ כי תפני בצורה מסודרת אל עורך דין מנוסה בתחום.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר

בברכה
(דקלה ב.)
13/11/2009 03:35
שלום לעורכי הדין, קראתי את המאמר המעניין באתר שלכם על תסמונת האיקס השביר. לא הצלחתי להבין כיצד אני אמורה להחליט אם אני ובעלי צריכים לעבור בדיקה לאבחון איקס שביר ומי נמצא בקבוצת הסיכון למחלה?
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
13/11/2009 09:40
שלום רב,
אני מציע כי תתיעצי עם רופא הנשים שלך. באופן עקרוני כיום בדיקת נשאות לאיקס שביר הינה בדיקת סקר אשר מומלצת לכל אישה הרה או שמתכננת הריון.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר
(גבריאל)
16/11/2009 22:31
רציתי לדעת אם המקרה הנל נחשב רשלנות רפואית ואם אני יכול לתבוע את כספי חזרה .

בגיל 16 עברתי ניתוח פלסטי באף.
בגיל 22 הייתי צריך לעבור ניתוח אף נוסף אבל רפואי. עקב תאונת רכב המחיצה האף התעקמה וגם הכונכיות, הפוליפים, הפריעו לי לנשום וסתמו את מעברי הנשימה באף.

הלכתי לדוקטור גבי אשווילי שהוא ממכבי, הוא העביר כרטיס וסיפרתי לו שיש לי בעיה בנשימה, הוא אכן בדק את האף וראה שהפוליפים סוטמים את האף וגם המחיצה עקומה וצריך ניתוח. אמרתי לו שאם אני כבר בניתוח אף ועל הסכין אז שאני רוצה שהוא יעשה לי תיקון קטן באף. הוא אמר שאם כך אין צורך לערב את מכבי וישר מחק את ביקורי מהמחשב. ואמר שהוא יעשה לי את ניתוח האף גם רפואי וגם פלסטי ב10000.

עברתי את הניתוח והנשימה עדין לא הייתה כפי שצריך, חזרתי אליו אחרי תקופה שחיכתי שאולי זה יסתדר והלכתי אליו. הוא נתן לי תרסיס לאף וכדורים ואמר שזה אלרגיה עונתית ושזה יעבור.

עברה כבר שנה ועדין אין שינוי בנשימה והאף עדין סתום.
החלתי ללכת לרופא אחר של מכבי , כי אני לא סומך על גבי אשווילי כבר ואולי הוא יראה שהוא יעשה פאשלה וימרח אותי.
הלכתי לרופא האחר במכבי וסיפרתי לו שעשיתי ניתוח לפני שנה לסדר את הנשימה ופלסטי. והוא אמר לי שהמחיצה שלי עדין עקומה והפוליפים עדין סתומים והוא לא ממש מבין מה הוא עשה שם ועל מה שלימתי כזה סכום.

אז כיום אני הולך לעשות ניתוח חוזר שעלותו 350!!! מה שגבי אשווילי לא טרח לעדכן אותי ושאם הייתי רוצה פלסטי בנוסף אז כל הסיפור בערך עוד 5000 כולל העבודה וחדר הניתוח אבל הוא העדיף למרוח אותי ולהגיד לי שזה 10000.

בכל מקרה רציתי לדעת אם זה אכן נחשב לרשלנות רפואית שהוא עשה לי ניתוח לסידור דרכי הנשימה באף , אבל אין שום שיפור ושום תוצאה חיובית מהניתוח הזה, ועכשיו אני צריך לעבור שוב ניתוח באף!!!!

האם זו רשלנית נחשב לרשלנות רפואית או שאני מדמיין ולא מבין מה זה?!

תודה רבה
(עו"ד סולר מנהל הפורום)
17/11/2009 09:22
שלום רב,

על מנת לבחון אם מדובר ברשלנות רפואית יש לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום. מומלץ כי תפנה לייעוץ אצל עורך דין מנוסה בתחום. אם הנזק מסתכם בצורך לשלם על ניתוח חוזר ולא נגרם נזק גוף נוסף יש לשקול האם הגשת תביעה ברשלנות רפואית כלכלית בנסיבות העניין נוכח העלויות הכרוכות בכך ובפרט עלות חוות דעת.

בברכה,
עו\"ד עופר סולר

<<    93    94    95    96   97 

:עבור אל עמוד

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

24 בספטמבר 2024

תסמונת דרווה: אבחון בה...

תסמונת דרווה גורמת לאפילפסיה קשה ולתחלואה נלוות, ונגרמת בשל פגיעה גנטית שניתן וחשוב לאבחן כבר בשל...

קרא עוד

24 בספטמבר 2024

אפילפסיה ואוטיזם על רק...

תסמונת גנטיות שגורמות לאפילפסיה ואוטיזם נפוצות יחסית, וחשוב לדעת ולזכור כי ניתן לאבחן את רובן כבר...

קרא עוד

08 באוקטובר 2024

אילו מוטציות גנטיות ומ...

בדיקת האקסום מסוגלת לאבחן כבר במהלך ההריון מיליוני מוטציות גנטיות ולכן חשוב לבצע את הבדיקה במסגרת...

קרא עוד

08 באוקטובר 2024

בדיקת אקסום: הרופא לא ...

בכל הריון, ללא יוצא מן הכלל, הרופא חייב להסביר להורים עד כמה חשובה בדיקת האקסום ולמרות שהבדיקה אי...

קרא עוד

08 באוקטובר 2024

7 גנים שקשורים להתפתחו...

מחקר שהתפרסם ב-2023 הציג נתונים לגבי 7 גנים שזוהו כקשורים במישרין להתפתחות אוטיזם בעובר. הכירו את...

קרא עוד

10 באוקטובר 2024

נגישות באתר האינטרנט ו...

אנו נותנים שירותים משפטיים מזה למעלה מ-20 שנה, לאלפי משפחות, הורים לילדים בעלי מוגבלויות ולכן מיי...

קרא עוד

13 באוקטובר 2024

אבחון תסמונת פראדר ווי...

חשוב וניתן לאבחן תסמונת פראדר ווילי לפני ובמהלך ההריון והרופא שמלווה את מעקב ההריון שלך, חייב ליי...

קרא עוד

14 באוקטובר 2024

1204 גנים מעורבים בהתפ...

לפניך הסבר מפורט, אודות רמת הסיכון המוכרת [2025] של 1204 הקשורים באופן ישיר להתפתחות אוטיזם בעובר...

קרא עוד

05 בנובמבר 2024

רשלנות רפואית במעקב הר...

הסיבה מספר 1 למקרי רשלנות רפואית במעקב ההריון: אי מתן הסבר על האפשרות לבצע בדיקות גנטיות במהלך הה...

קרא עוד

06 בנובמבר 2024

עורכי הדין שלנו עונים ...

עורכי הדין הבכירים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עונים לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית ונותנים ה...

קרא עוד

20 בנובמבר 2024

20 גנים הכי נפוצים בהת...

המחקר הגדול והמקיף שנערך אי פעם, בדק והשווה נתונים של מעל 35000 בדיקות אקסום, ובודד את 20 הגנים &...

קרא עוד

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24