פורום רשלנות רפואית


נושא
מחבר
ברכה 26/07/2011 12:13
לבעל שלי נגרם במהלך הניתוח לקיצור קיבה חור בקיבה ומאז, לפני 4 חודשים, אנחנו כל הזמן בבית החולים בטיפולים. השכנה אמרה לי שאולי צריך לבדוק אם היה רשלנות של הרופאים. הניתוח היה בבית חולים ההל יפה בחדרה וגם כל הטיפולים שהוא מקבל מאז הניתוח זה בבית חולים הלל יפה. הרופאים אמרו לבעלי שהבעיה של חור בקיבה מוכרת וזה קורה לאנשים אחרי ניתוח לקיצור קיבה. השאלה אם אתם יכולים לעזור למקרה?
עו"ד סולר מנהל הפורום 26/07/2011 14:00
שלום רב,

יתכן שהחור שנוצר בעקבות ניתוח קיצור הקיבה הינו תוצאה של רשלנות אולם הדבר אינו ודאי. כדי לבחון אם הסיבוך שאירע מקורו ברשלנות בטיפול יהיה צורך לקבל את על התיקים הרפואיים ולהתייעץ עם רופא כירורג מנוסה שיעריך אם הייתה התרשלות בניתוח ומה הנזק שנגרם.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
חן 22/07/2011 14:30
שלום.
לאחר שעברתי 4 טיפולים אצל מכון לייזר לא מוכר שבו מנהלת המקום נתנה למתלמדת לעשות עליי לייזר ובהם קיבלתי כוויות מסוג 2 בכל שתי הרגליים שלי (נראה מחריד ומזעזע)
כיום לאחר 10 חודשים מהטיפול שבו קיבלתי כוויות לאחר שיזוף בשמש הכוויות נעלמו אך למרות הכל אני רוצה להגיש תביעה.
האם יש לחכות שנה או שאפשר כבר מעכשיו להתחיל לתבוע?
כמו כן אפשר לדעת מה הסכום שאפשר לקבל מתביעה על סבל וכאב?
רוזה הורשאית 22/07/2011 15:21
לא ברור לי מדוע את תופרת כיסים ומתכננת לקבל קופה או כמו שסבתא שלי רוזינה אומרת "קאזה" על כוייות שהיו לך על "כל הרגליים" ונעלמו.
אנשים יושבים ליד מקלדת ומפנטזים איך המצלצלין מצלצלים להם בכיס הפנימי של הארנק.
גברת "חמה" (מכוויות כמובן) אין לך עילה לתביעה .
לכי לעבוד.
תשבי טוב- עלות הגשת תביעה הינה 10,000 ש"ח ומעלה.
תתשיכי כבודך.
חן 25/07/2011 13:50
מצפה לתשובה ממנהלי הפורום
עו"ד סולר מנהל הפורום 25/07/2011 15:09
שלום רב,

במקרה שבו נגרם נזק חולף בשל רשלנות בטיפול ניתן להגיש תביעה אולם הפיצוי יש להניח לא יהיה רב. במקרים כאלו עולה השאלה של כדאיות כלכלית של הגשת תביעה אל מול עלויות התביעה ובפרט עלות חוות דעת רפואית אשר חייבים לצרף לכל תביעת רשלנות רפואית.
ניתן לנסות ולקבל פיצוי במקרים כאלו באמצעות מכתב דרישה של עורך דין וניהול מו"מ. אני ממליץ כי תפני בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
נלה 24/07/2011 19:12
אני עברתי ניתוח מורכב בשיניים בגלל בעיות מאד מורכבות. הרופא שיניים עשה פאשלות בניתוח ונגרם לי נזקים שצריכים עכשיו לעשות עוד ניתוח בשיניים בשביל לתקן אותם. לפני הניתוח חתמתי על טופס הסכמה לניתוח ואחרי הניתוח, שגילינו את הבלאגן שנגרם לי בגלל הניתוח, הרופא אמר לי שבגלל שחתמתי על טופס הסכמה לניתוח ברור שהבנתי ששי סיכונים כמו במקרה שקרה לי.

רק מה, הרופא אף פעם לא אמר לי שיכול להסתבך המצב כמו שקרה. הוא טוען שאני חתמתי על טופס הסכמה לניתוח ולא יכולה לבוא אליו בטעונת, והראה לי בשבוע שעבר שהייתי אצלו שאני חתומה על טופס שבו כתוב שיש סיכונים לניתוח. השאלה האם בגלל שחתמתי על טופס הסכמה לפני הניתוח אין לי מה לעשות עכשיו?
עו"ד סולר מנהל הפורום 25/07/2011 11:29
שלום רב,

עצם החתימה על טופס הסכמה לניתוח אינה סוף פסוק מבחינת אפשרות של תביעה בטענה של רשלנות רפואית והעדר הסכמה מדעת. לעניין ההסכמה לטיפול יש פסיקות של בית משפט אשר קובעות כי אם ההחתמה לא לוותה בהסבר מלא על הסיכונים אין די בה. יש לבחון גם מתי הוחתמת על הטופס ואם זה קרה סמוך לניתוח גם עניין זה מרמז אולי על חתימה טכנית ללא הסברים.
מעבר לעניין ההסברים יש לבחון את נושא איכות הטיפול הרפואי עצמו ואם נעשה כנדרש.
כדי לבדוק את המקרה בצורה מסודרת עלייך לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך.

בברכת בריאות,
עו"ד עופר סולר
פסיה 24/07/2011 10:07
בעלי שוחרר ביום שישי מחדר מיון של בית חולים העמק אחרי שהרופאים לא ממש התייחסו אליו ולא בדקו אותו כמו שצריך. השחרור מחדר מיון היה בשעה 17:00 ובשעה 21:30 פינו אותו מהבית באמבולנס אחרי התקף לב. עכשיו הוא מאושפז בבית חולים! רציתי לדעת מה אפשר לעשות בגלל שהטעות של בית חולים העמק והרופאים שזילזלו בו, כמעט עלו בחיי אדם! תודה על העזרה שלכם.
עו"ד סולר מנהל הפורום 25/07/2011 11:25
שלום רב,

על פניו נראה כי המקרה מצדיק בירור רציני כדי לבחון אם היו סימנים מקדימים להתקף הלב בעת השיחרור מבית החולים, סימנים אשר היו אמורים למנוע או לעכב את השיחרור.

בנוסף יהיה צורך לבדוק מה הנזק שנגרם לשריר הלב והאם ניתן היה למנוע את ההתקף בטיפול מונע כאמור לעיל. כדי לבדוק את המקרה כדאי לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יאסוף עבורכם את התיעוד הרפואי ויפנה להערכת המקרה אל רופא קרדיולוג שיבחן אם הייתה התרשלות בטיפול.
למידע נוסף ויעוץ אתם מוזמנים לפנות אלי טלפונית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
03-6081818
דודי גבאי 20/04/2011 09:48
שלום עו"ד סולר,

רציתי לשאול בעצתך ואולי אבין, היכן עובר גבול שאחריו נקבע כי המטפל / רופא הפר את חובת הזהירות? לפי מיטב הבנתי הגבול הזה הוא למעשה גבול דמיוני לחלוטין, שנקבע בכל מקרה של תביעת רשלנות רפואית על ידי השופט בבית המשפט, וללא כל כלי אוביקטיבי למעט חוות דעת של מומחים והעדים במשפט.

האם ישנם כלים שיפוטיים או משפטיים שבאמצעותם ניתן להעריך מתי אכן התקיימה הפרת חובת הזהירות? תודה מראש על תשובתך וחג חירות שמח לך ולכל בית ישראל.
עו"ד סולר מנהל הפורום 20/04/2011 12:00
שלום רב,

הנקודה שהעלת היא היא כמובן הנקודה המרכזית בתביעות רשלנות רפואית. אכן חוות העדת הרפואיות הן משענת משמעותית לשופט להחליט אם אכן במקרה שלפניו הופרה חובת הזהירות והתגלתה התרשלות בטיפול שגרמה לנזק קרי רשלנות רפואית. העדויות אשר נשמעות בפני השופט כלומר החקירות הנגדיות של המומחים על חוות דעתם וכן של הרופאים המטפלים ושל התובעים גם הם כלי רב ערך שמשרת את השופט כדי להעריך ולקבוע אם הופרה חובת הזהירות בידי הרופא המטפל כלפי המטופל.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
דודי גבאי 21/04/2011 01:30
אם הבנתי אותך נכון, הפרת חובת הזהירות בידי הרופא, אם וכאשר, מתייחסת בכל מקרה לגופו ואין באמת הגדרה ברורה של "חובת זהירות". למעשה המדובר בהגדרה "ריקה" שמקבלת תוכן ומשקל בכל תביעה מחדש ולעיתים ההכרעה אם היתה הפרה של החובה או לא, יכולה להיות ההבדל בין 49% ל-51%...
עו"ד סולר מנהל הפורום 21/04/2011 11:12
שלום רב,

אכן הגדרת זאת יפה ובצורה מדוייקת.
כל מקרה נדון לגופו כאשר הכלל הבסיסי והעקרוני שבו נוקטים הינו מה שקרוי "מבחן הרופא הסביר". מהו רופא סביר? לכך נדרש בית המשפט בכל תביעת רשלנות רפואית מחדש ובהתאם לנתונים הספציפים של כל תיק.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
דני 24/07/2011 17:17
השאלה כמו שאמר העורך דין הנכבד מאד מורכבת, אבל בשורה התחתונה חובת הזהירות או הקביעה של בית המשפט כי היתה הפרה של חובת הזהירות על ידי רופא, תלויה בדבר עיקרי אחד = היכולת של עורך הדין שלך להוכיח בפני בית המשפט כי הרופא אכן היה צריך להיות זהיר יותר.

עורך דין מיומן בתחום, אחד שהוא באמת מקצוען ברשלנות רפואית + חוות דעת של מומחה רפואי שיודע לגבות את חוות הדעת שלו בעדות משכנעת בבית המשפט - הם אלה שעוזרים ומשנים את החלטת בית המשפט בכל מקרה של הפרת חובת הזהירות.

מסקנה = צריך לבחור עורך דין תותח בתחום הזה בשביל לשפר את הסיכויים. אנחנו למדנו את הנושא על בשרינו, לאחר שבתביעה שהגשנו בית המשפט פסק לרעתינו, וכאשר החלפנו עורך דין על מנת להגיש ערעור - ההחלטה שונתה על ידי בית המשפט המחוזי.
ת אחת 21/07/2011 10:57
שלום לעורכי הדין

אני מבקשת לבדוק ולברר משהו שאולי תולו לענות עליו בצורה מקצועית.

אבא שלי חלה בלימפומה לפני 5 שנים במהלך הטיפול הכימותרפי בבית החולים הוא נפטר מחיידק בריאות.

מהרגע שחיידק הריאות תקף אותו הוא מת תוך 3 שעות. האם רק אני חושבת שזו רשלנות רפואית וצריך לתבוע או שזה יכול להיות עוד מקרה של טעות רפואית שעלתה בחיי אדם? איך אתם ממליצים לבדוק את המקרה?
עו"ד סולר מנהל הפורום 21/07/2011 17:27
שלום רב,

ללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי לא ניתן לדעת אם המוות של אביך הינו תוצאה של רשלנות רפואית או לא. אני יכול לומר באופן עקרוני שזיהומים בבית חולים הינם סיבוך אשר בחלק מן המקרים קשה לשייכו לרשלנות רפואית שכן בתי החולים הינם מטבעם מקום בעל שיעור זיהומים גבוה. כדי לבחון אם התגלתה רשלנות במקרה זה בטיפול יהיה כאמור צורך לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתיעץ עם מומחה רפואי.

שלא תדעו עוד צער,
עורך דין עופר סולר
ת אחת 23/07/2011 19:00
אני מודה לך על התשובות.

שבוע טוב
מומי 21/07/2011 10:00
עו"ד סולר שלום
אני מעוניין לתבוע רופא כיררורג שביצע בי טיפול רשלני בהוצאת ציסטה ואי שליחתה לביופסיה כנדרש על פי נוהלי משרד הבריאות.
ציסטה זו התגלתה כממאירה וכיום אני נמצא בטיפולים.
אין לי עניין להגיע לפשרה אלא למצות את המשפט עד הכרעת הדין.
אני מבין שמשרד הבריאות הוא אנמי בכל מה שקשור לרופאים שנמצאו רשלניים (על פי רוב הוא אפילו לא מודע לפסיקות).
אך יש לי עיניין שמבקר המדינה הנוכחי שבעיניי "יש לו ביצים" (סליחה) כן יבדוק את הנושא של הרשלנות.
האם מלבד הנושא המשפטי אכן המבקר הוא כתובת אפקטיבית לכך ?
יום טוב.
עו"ד סולר מנהל הפורום 21/07/2011 17:23
שלום רב,

מבקר המדינה למיטב ידיעתי אינו עוסק בדרך כלל במקרים בודדים ופרטיים אלא בודק התנהלות של גופים ברמה מערכתית יותר. משרד הבריאות אמור לבדוק התנהלות של רופאים ומוסדות בריאות ובמקרים שבהם התגלתה רשלנות רפואית חמורה הוא אף פועל.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
שימי 20/07/2011 21:13
שלום
קודם כל תודה על התשובות המקצועיות והתכופות של מנהל הפורום.
שאלתי היא לגבי תגובת הנהלת בית חולים במקרה שאחד מרופאיה נמצא רשלן על ידי בית המשפט.
מעבר לעניין הכספי שמכוסה על ידי חברת הביטוח מהי התגובה הכללית של הנהלת בית החולים שהפרסטיז'ה שלו נפגעה בכך שרופא המועסק אצלו נמצא רשלן ומן הסתם גם בית החולים (אם היה נתבע) נמצא רשלן גם הוא.
האם מתוך נסיונך הנבלת בית החולים נוהגת ב"סלחנות" כלפי אותו רופא או בדרך אחרת.
תודה רבה
עו"ד סולר מנהל הפורום 20/07/2011 23:39
שלום רב,

ראשית במרבית המקרים תביעות רשלנות רפואית אשר עניינן טיפול רפואי שניתן בבית חולים לא מוגשות כנגד הרופא באופן אישי אלא כנגד הגורם אשר מפעיל את בית החולים (בד"כ קופת חולים או המדינה). אם בכל אופן מוגשת תביעה אישית כנגד רופא הרי שלפי נסיוני בדרך כלל אין תגובה חמורה של הנהלת בית החולים והדבר יכול להסתיים בהערה או נזיפה. כמובן שבמקרים של רשלנות רפואית חמורה אשר הביאה לנזק חמור דוגמת מוות לעיתים משרד הבריאות בוחר להגיש קובלנה כנגד הרופא והנושא יכול להגיע במקרים המתאימים עד למצב של התלית רשיון אולם מקרים כאלו נדירים ושמורים באמת לאירועים חריגים ביותר.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
מזה זה משנה 20/07/2011 14:37
הלו אתה שכותב פה בפורום על "קשר השתיקה " בוא תסביר לכולנו איך למרות קשר השתיקה שאכן קיים בין רוב הרופאים (ולא כל הרופאים) מוגשות כל שנה אלפי תביעות בגין רשלנות רפואית שכל אחת מהן מלווה בחוות דעת של רופא זה או אחר.
כנראה לא פנית אל העורך הדין הנכון.
לעורכי הדין שמטפלים רק ברשלנות רפואית כמו מנהל פורום זה וכמו לעורכי דין אחרים כמו עו"הד דייויס, כספי,סרור,טיכו,יקירביץ מירון ועוד יש רשימה של רופאים שמוכנים לתת חוות דעת כנגד "קולגה" על רשלנות רפואית.
אז חדל כבר מהקשקשת.
כולנו יודעים שרופאים רבים לא מוכנים "ללכלך את הידיים" אך יש רופאים לא מעטים שאכן נותנים חוות דעת ואף עומדים אחריהם בדיונים בבתי המשפט.
לך לעורך דין טוב.
רפי גינת 20/07/2011 15:26
שמע חבר יקר,

אם תקרא מה שכתבתי שוב תבין בדיוק על מה אני מדבר. בסך הכל כתבתי שאדם (כן, אדם פרטי) שנפגע בגלל טעות של רופא, אין סיכוי או כמעט אין סיכוי למצוא לבד רופא שיסכים לתת חוות דעת רפואית נגד רופא אחר. אני לא מגלה כאן סוד, אלה עובדות החיים!

ברור שאם פונים אל עורך דין שמומחה לתחום הרשלנות הרפואית אז מקבלים הפניה למומחה רפואי שמוכן לתת חוות דעת. אז? איפה ההגיון?

אם תלך לבקש חוות דעת מפלסטיקאי, לגבי הצורך בביצוע ניתוח פלסטי כולם יקפצו עליך וירצו לתת לך אלף חוות דעת. אם תבוא אל כלאותם רופאים אחרי שחס ושלום נפגעת בניתוח פלסטי, אף אחד לא ידבר איתך, שלא לומר לתת חוות דעת! זהו בדיוק העיקרון האבסורדי שעומד בבסיס קשר השתיקה של הרופאים. זה ממש לא שטויות ואני חושב שזה חמור מאד.
עו"ד סולר מנהל הפורום 20/07/2011 16:00
שלום רב,

אכן מרבית הרופאים אינם ששים לכתוב חוות דעת בעניין רשלנות רפואית אולם כאמור במקרים בהם אכן הייתה רשלנות עורך דין מנוסה ידע להפנות אותך למומחה הרפואי המתאים שיכתוב חוות דעת.

מנסיוני לא מומלץ לנפגעי רשלנות רפואית לנסות ולקבל חוות דעת רפואית באופן עצמאי בטרם פניה אל עו"ד מנוסה שכן לעיתים פונים מחוסר ידיעה למומחה לא מתאים או למומחה אשר דעתו פחות נחשבת בשל תביעות קודמות בהן חוות דעתו התגלתה כלא אמינה. לכן מומלץ בחום קודם כל לפנות אל עו"ד מנוסה כדי למנוע בזבוז של כסף וזמן.

בברכה,

עו"ד עופר סולר
גבי 20/07/2011 09:04
שלום
אתמול צפיתי בתוכנית כלבוטק על נושא הרשלנות הרפואית -ראיינו שם חולה שרפוא עור ועוד מספר גורמים גרמו לו לנזק גדול.
הלה תבע את הרשלנים ובסופו של ההליך הגיע לפשרה -הוא טען שבהסכם הפשרה הוא התחייב לא לפרסם את הסכם הפשרה .
אז איך הוא כן פרסם את סיפורו (מבלי להזכיר שמות רופאים ).
האם הסכם פשרה לא מגביל את החולה מלפרסם כל פרט מהתביעה ?
למה אני שואל ? כי גם לי יש עניין לתבוע וגם לי יש עניין להתפשר (חסכון בזמן ובעצבים( אך גם יש לי רצון בגלל "האינטרס הציבורי " שכולם יידעו מי הרשלן ?
תודה
עו"ד סולר מנהל הפורום 20/07/2011 10:35
שלום רב,

אכן במרבית המקרים שהחתם הסכם הפשרה בתביעת רשלנות רפואית הוא כולל סעיף סודיות האוסר על התובע לפרסם את פרטי המקרה ואת פרטי הפשרה. בפועל בחלק מהמקרים לאחר קבלת סכום הפשרה חלק מהתובעים כן מפרסמים פרטים ולמיטב ידיעתי במרבית המקרים הנתבעים לא נוקטים בהליכים בעקבות פרסום זה.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
רפי גינת 20/07/2011 10:47
בתוכנית של כלבוטק אתמול הציגו את הבעיה האמיתית בישראל הקטנה: קשר השתיקה של רופאים. העובדה שהרופאים מגוננים האחד על השני ולא יוצאים נגד רופאים, גם במקרים של שגיאות חמורות ומקרי רשלנות קיצוניים. בגלל שהמדינה שלנו כל כך קטנה, כולם מכירים את כולם ומי הנדפק: המטופלים!

לכו ונסו להשיג חוות דעת רפואית של רופא פנימי או אורטופד שיבוא ויכתוב דברים נגד רופא פנימי / אורטופד שטיפל בכם לפניו. פשוט אין מצב להשיג חוות דעת כזאת לבד. הרופאים שותקים ושומרים אחד על השני. הם יודעים שמחר יגיע תורם...
מ.ח 12/07/2011 08:58
עברתי ניתוח הגדלה לפני ארבעה חודשים אחרי כחודש ניפתחו חלק מהתפרים בשד אחד והוא נזל חודש עד שעשו לי ניתוח חוזר באותו השד..עבר חודש והשתל זז הצידה ועיוות לי את כל השד...האם יש לי עילה לתביעה?
עו"ד סולר מנהל הפורום 12/07/2011 18:57
שלום רב,

נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור ובדיקה של נסיבותיו. תוצאה מוצלחת של ניתוח הגדלת חזה נבדקת בשני מישורים - המישור הרפואי של איכות הטיפול הרפואי ומישור ההסכמה מדעת לניתוח כלומר האם קיבלת הסברים ראויים על הסיבוכים האפשריים טרם הניתוח.
אני סבור כאמור כי יש מקום לבחון המקרה זה אפשרות של תביעה. את מזומנת ליצור עימנו קשר טלפוני למתן הסברים ומידע נוסף.

בברכה,
עו"ד עופר סולר 03-6081818
עדי 14/07/2011 21:07
אני לא עו"ד או משהו, אבל את חותמת על טופס לפני הניתוך שאומר בערך שגם אם תמותי את לא יכולה לתבוע... לגבי תפרים, זה חלק מהסיכונים והסיבוכים בכל ניתוח, קוראים על זה בכל אתר אז נראה לי בעייתי...

הנה למשל:
http://www.breastimplant.co.il/breast-augmentation-risks.asp
עו"ד סולר מנהל הפורום 15/07/2011 09:13
שלום רב,

אכן לפני כל ניתוח ובכלל זה ניתוח הגדלת חזה חובה על המנתח להחתים את המטופל על הסכמה לניתוח בה מפורטים סיכוני הניתוח. יחד עם זאת עצם החתימה על הטופס, אם אינה מלווה בהסבר מלא ואמיתי מצד הרופא, אינה שוללת טענה של העדר הסכמה מדעת. יש בעניין זה פסיקה ענפה של בתי המשפט.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
לעדי 20/07/2011 10:35
אצל מי עשית את הניתוח.........
מיכאל 18/07/2011 00:13
אני נפגעתי בעת ריצה בפארק בחיפה בגלל נפילה ונלקחתי באמבולנס לבית החולים רמב"ם. גילו שיש לי 2 שברים במפרק כף יד ימין (אני ימני) והיד שלי גובסה. אחרי הורדת הגבס, כעבור חודש וחצי, התברר כי העצמות לא התאחו כמו שצריך ואני צריך לעבור ניתוח קשה בכף היד, לצורך תיקון העצמות שלא התאחו. הרופאים אומרים שכנראה שתשאר לי נכות ביד ויכול להיות שאהיה מוגבל בתנועה.

ברור שתקופת ההחלמה והשיקום תהיה ארוכה מאד. רציתי לדעת איך אפשר לבדוק את כל תהליך הטיפול הרפואי, מרגע הפינוי שלי מהפארק בחיפה, דרך הצילומים והבדיקות בבית החולים רמב"ם בעיקר ההחלטה לגבס את היד, כאשר כנראה שהיה צורך לעשות ניתוח ולא גבס.

אני מחפש את הדרך להתמודד מול הנושא הזה, אפילו שאני למעשה רק באמצע תהליך הטיפול ועוד חודשים רבים לפני עד השיקום וההחלמה מהפגיעה המיותרת הזאת. אשמח לקבל מכם עצות והנחיות! האם יש לכם משרד בחיפה או בסביבה?
עו"ד סולר מנהל הפורום 18/07/2011 11:32
שלום רב,
עצם העובדה כי בסופו של דבר השבר לא התאחה בצורה טובה אינה מלמדת בהכרח על רשלנות בטיפול אולם כמובן שיש מקום לבחון זאת. כדי לבדוק את המקרה מומלץ בשלב ראשון לפנות אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, עורך הדין יאסוף אתהתיעוד הרפואי ויפנה אותך למומחה רפואי שיעריך אם אכן הייתה התרשלות במקרה זה ובהמשך כאשר יסתיים השיקום וההחלמה ניתן יהיה גם להעריך את מידת הנזק ולבחון אם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
מיכאל 19/07/2011 17:09
תודה על המענה המהיר.

יש לי עוד כמה שאלות: מה צריך להביא לפגישה איתך? האם פגישת ייעוץ אישית עולה כסף ואם כן, כמה? האם ניתן להעריך מראש כמה כסף יעלה ייצוג משפטי בתיק כזה וכמה כסף יעלה כל ההליך המשפטי? ושאלה אחרונה, כמה זמן נמשכת התביעה בבית המשפט עד שמקבלים פיצויים?
עו"ד סולר מנהל הפורום 19/07/2011 22:30
שלום רב,

לפגישה רצוי להביא תיעוד רפואי. לאחר שיחת טלפון ניתן לדעת אם פגישת היעוץ כרוכה בתשלום. עלויות התביעה משתנות ממקרה למקרה כאשר העלות המרכזית הינה עלות חוות הדעת הרפואית התומכת בתביעה אשר עלותה בד"כ 10,0000 ש"ח עד 15,000 ש"ח. מרבית שכ"ט עורך הדין הינו באחוזים מהפיצוי בסיום התיק.
את התביעה ניתן להגיש רק לאחר התגבשות הנזק קרי כעבור כשנה לפחות. ממועד ההתביעה ניהול התיק אורך לכל הפחות שנתיים במרבית המקרים ויכול להגיע גם ליוצר מזה כמובן.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
נגה 17/07/2011 09:17
בוקר טוב, אני עברתי סדרת טיפולים להסרת שיער בלייזר במכון מוכר בראשון לציון. בטיפול ה-3 מתוך ארבעה נגרמו לי כוויות על החלק האחורי של הירך. הפסקתי את הטיפולים כמובן ואני מקבלת טיפול במשחה שהרופא עור בקופת חולים נתן לי, למרות שהוא הכין אותי לזה שאחרי שהכוויות יחלימו, ישאור לי צלקות לכל החיים על הירך.

מה אפשר לעשות במקרה כזה?
עו"ד סולר 17/07/2011 12:17
שלום רב,

במקרים של כוויות לאחר טיפולי לייזר להסרת שיער ניתן להגיש תביעה במקרים בהם נותרים נזקים בדמות צלקות. בד"כ כדי להגיש תביעה יש צורך להמתין כשנה כדי להעריך את מידת הנזק והצלקות שנותרו. כדי לבחון את המקרה בצורה מסודרת אני ממליץ כי תפנו בהקדם אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואיתלהתייעצות ראשונית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
סיוון 14/06/2011 23:12
אני בת 29 ולפני חצי שנה עברתי ניתוח פשוט להסרת ציסטה שהיתה לי על העורף. הניתוח עבר בהרדמה מקומית ואחריו נותרה לי צלקת. הרופא אמר שהצלקת תעלם אחרי תקופה קצרה, אבל אנחנו עכשיו חצי שנה אחרי הניתוח ואומנם אין ציסטה, אבל יש צלקת ועכשיו בשמש היא מתנפחת מגרדת, נראית אדומה ובולטת. האם אפשר להגיש תביעה על דבר כזה? האם יש מה לעשות מתוך הניסיון שלכם?
עו"ד סולר מנהל הפורום 15/06/2011 12:39
שלום רב,
מרבית ההליכים הכירורגים מסתיים מטבע הדברים עם צלקת כזו או אחרת. במקרה זה תעלה השאלה אם הצלקת סבירה והאם הוסברו לך התוצאות האפשריות ובכלל זה אפשרות של התפתחות צלקת.
כדי לבחון בצורה מסודרת את הסיכויים של הגשת תביעה במקרה זה יש לערוך יעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
סיוון 16/07/2011 23:25
תודה על התשובה וההסבר! רשמתי את הטלפון ואני אפנה אליך במהלך השבוע בשביל להבין מה עושים הלאה. שיהיה לכולנו שבוע מוצלח.
אלכס 14/07/2011 10:34
עשיתי גם את הניתוח הזה...לפני שנה..
הניתוח היה מתחת לצוואר ..בהתחלה זה ניסגר..
ואחרי הופיעה לי גם צלקת אדומה ובולטת
למרות שהרופא אמר שלא תיהיה שום צלקת
מה אפשר לעשות בנידון?
עו"ד סולר 14/07/2011 13:22
שלום רב,

כאמור לעיל כדי לבחון את המקרה יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי. ראשית כדאי לפנות אל עו"ד מנוסה בתחום.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
דני 13/07/2011 23:19
ערב טוב
אני רוצה לתבוע רופא כירורג שביצע בי ניתוח רשלני -על פי הבנתי.
מדובר ברופא שעובד עבור קופ"ח מכבי כרופא עצמאי.
אני זקוק כמובן לחומר הרפואי הנמצא אצלו בתיקי האישי. פניתי למזכירות המחוז של מכבי (בשפלה ) והם טענו בפניי שעלי לפנות ישירות לרופא העצמאי ולבקש את החומר (תמורת תשלום) ואין להם למכבי את החומר.
"כי זה אצלו במחשב "
הדבר נראה בעיניי מאד חמור (בלי קשר לרשלנות הניתוח) .איך ייתכן שקיים דיס אינפומצייה בין רופאי מכבי --רופא א' לא מעודכן מה רופא ב' נתן לי לדוגמא כדורים .
האם אין חובה ממסדית שכל רופאי הקופה ידווחו אוטמטית במחשב ששלהם על טיפולים מקבילים שאני מקבל אצל רופאים אחרים?
איך ייתכן שהרישומים הרפואיים שלי מצויים רק אצל הרופא העצמאי מבלי שהקופה מדוווחת על הטיפולים (כדורים למשל) שאני מקבל.
תודה
עו"ד סולר מנהל הפורום 14/07/2011 13:28
שלום רב,

אכן מנסיוני רופאי מכבי עצמאים מנהלים רשומה אשר אין למכבי עצמה שליטה עליה ולכן בירוקרטית יש לפנות אליהם לקבלה.

איני בטוח שלענין זה השלכות לעניין איכות הטיפול.

ברכה,
עו"ד עופר סולר
אליעזר 14/07/2011 11:27
שלום,

למי פונים בקופ"ח כדי למחוק רשומה רפואית שאינה עוד רלבנטית.??

המחיקה מגובה באסמכתאות רפואיות של מומחים שהאבחנה המקורית של המחלה אינה עוד.
תודה
עו"ד סולר 14/07/2011 13:26
שלום רב,
ראה תשובתי לשאלה מקבילה כאן - גם אם האבחנה היום אינה רלבנטית עוד הרשומה הרפואית למיטב הבנתי אמורה לשקף גם מצבי עבר ולכן ספק בעיני אם תוכל לקבל החלטה כזו.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
חיים 13/07/2011 16:54
שלום רב,

אני רוצה למחוק מהתיק הרפואי שלי בקופת חולים מידע על מחלה שאובחנה אצלי לפני הרבה שנים, ממנה החלמתי לחלוטין והיא אינה רלוונטית יותר לחיים שלי. אני פשוט לא רוצה שיהיה תיעוד בתיק הרפואי של המחלה הזאת בגלל חוסר רלוונטיות מוחלט. האם קיימת דרך של פניה אל קופת חולים (מאוחדת במקרה שלי) שבה אני יכול להורות להם על מחיקת הפרטים מהתיק הרפואי שלי על מנת שלא יהיה להם זכר? ניסיתי בנתיים לברר באופן כללי מאד במוקד הטלפוני של קופת חולים אבל המוקדניות שם לא ממש הבינו על מה אנימדבר, אז הבנתי שצריך לפנות אל קופת חולים באו]ן רשמי ואל גורם בעל סמכות. השאלה שלי כאמור, האם יש דרך מוכרת שבה אני יכול לפנות אל הקופה בכתב כמובן, על מנת שהפניה תענה בחיוב והם ימחקו את הפרטים הלא רלוונטיים מהתיק הרפואי שלי? במידה ואקבל סירוב, האם יש דרך לפנות ולערר על הסירוב? האם פניה לבית המשפט יכולה לעזור?
עו"ד סולר מנהל הפורום 14/07/2011 13:25
שלום רב,

אני חושש כי הענין מורכב למדי וקשה יהיה לקבל אישור לפעולה כזו אם אכן האבחנה הייתה נכונה בעבר. הרשומה הרפואית אמורה לשקף את מלוא מצבו הרפואי של המטופל כולל בעניין מצבים רפואיים בעבר אשר חלפו ולכן אני מסופק אם ניתן יהיה לקבל החלטה שכזו.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
רונן 14/07/2011 13:14
שלום
הייתי מבקש לדעת באם מותר למזכירה של מחלקה רפואית בבית חולים ממשלתי למסור את מספר הטלפון של המרפאה הפרטית של אחד הרופאים במחלקה ?
האם מדובר בפעולה אתית ?
תודה
עו"ד סולר 14/07/2011 13:23
שלום רב,

אני סבור כי אם מטופל שואל ומבקש את מספר הטלפון אין מניעה למסור אותו. ברור כי שידול או הפניה יזומה למרפאתו הפרטית של הרופא אסורה.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
לב 10/07/2011 22:31
אני עשיתי בדיקת MRI בבית חולים בחיפה. כשקיבלתי את תוצאות הבדיקה הסתכלתי עליהם ולמרות שאני לא רופא ראיתי בורג שלא נמצא בגוף שלי בכלל! פניתי לבית החולים ואז הסתבר שנתנו לי תוצאות בדיקה של אדם אחר ואותו אדם מסכן בטח קיבל את תוצאות הבדיקה שלי! מה דעתכם על מקרה הרשלנות הזה והאם זה מצדיק תביעה משפטית?
עו"ד סולר מנהל הפורום 11/07/2011 11:07
שלום רב,

ברור כי מתן תוצאת בדיקה שגויה אינה סבירה ומדובר בטעות חמורה. עם זאת אם לא נגרם נזק של ממש הרי שספק בעיני אם במקרה מצדיק תביעה שכן הפיצוי, אם בכלל ינתן, יהיה זעום אל מול ההשקעה הכלכלית בתביעה כזו.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
נ.כ 11/07/2011 09:29
בוקר טוב עורך דין עופר סולר,

רציתי לשאול בעניין אישי שמאד מטריד אותי. רופא בקופת חולים שם אני מטופלת, שהוא לא רופא נשים ולא הרופא שלי, נכנס לתיק הרפואי שלי בקופת החולים ואמר לבן זוגי לשעבר כל מיני פרטים מהתיק לגבי בדיקות רפואיות וטיפולים שעשיתי בלי לשאול אותי וברור שבלי הסכמה שלי! העניין הוא שהרופא הזה הוא קרוב משפחה של הבן זוג לשעבר שלי ובגלל זה הוא הסכים לעשות את זה.

האם נתקלת פעם במקרה של הפרה כזאת של חיסיון רפואי? איך אתה ממליץ לי לטפל בהפרה והאם יש מה לעשות בכלל כשרופאים מתעלמים לגמרי מחיסיון רפואי?
עו"ד סולר מנהל הפורום 11/07/2011 11:05
שלום רב,

על פניו מהתיאור שניתן מדובר בהפרה חמורה של חובת הסודיות הרפואית אשר בהחלט יכולה להוות עילה לתביעת פיצויים. כמובן שתעלה השאלה של הוכחת מסירת המידע על ידי הרופא.

אני ממליץ לפנות בהקדם אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
מנשה - צפון 10/07/2011 09:49
בוקר טוב לכולם

אני עברתי סתימה פשיטה אצל רופא שיניים בקריית שמונה. אחרי הסתימה התחילו כאבים רציניים מאד בפה וחזרתי לרופא. הוא בדק ואזהחליט שיש זיהום בשורש של השן. השאלה שלי האם יש מצב שמדובר ברשלנות של הרופא וכדאי לי לתבוע אותו ? הייתי אצל עוד רופא שיניים וגם הוא אמר שיש זיהום בשורש. מה דעתכם?
יקי 10/07/2011 12:00
נו באמת .
לא שווה תביעה בבית משפט על רשלנות רפואית .
בהוצאות המשפטיות שתוציא תוכל להחליף את כל שיני משפחתך .
עו"ד סולר מנהל הפורום 11/07/2011 11:02
שלום רב,

לא כל זיהום בטיפול רפואי ובוודאי בטיפול שורש הינו בשל רשלנות בטיפול. לשם הוכחת רשלנות יש לקבל חוות דעת רפואית אשר מבססת את אחריותו של הרופא ואת רשלנותו. מעבר לכך אם מדובר במקרה אשר ניתן לפטור אותו בצורה פשוטה יחסית ולא מותיר נזק קבוע לא תמיד כדאי כלכלית להגיש תביעה אשר עלולה אינה זולה כלל ובפרט עלות חוות הדעת הרפואיות.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
יעל 07/07/2011 12:39
שלום,

חברה שלי הלכה לטיפול אצל קוסמטיקאית והיא הפנתה אותה לרופא שיניים איתו היא עובדת, על מנת שיבצע לה זריקת הרדמה בשפתיים.

האם מותר לרופא שיניים לבצע זריקת הרדמה שלא לצורך טיפול שיניים?

אודה על תשובה דחופה לאימייל

תודה ויום נפלא

יעל
עו"ד סולר 07/07/2011 14:48
שלום רב,

מתן זריקת הרדמה בידי רופא שיניים שלא לצורך רפואי מעורר סימן שאלה עם זאת איני מכיר הוראת חוק אשר אוסרת עליו לתת זריקה שכזו ובאופן עקרוני ניתן לגורם מוסמך כמובן לתת זריקת הרדמה מקומית לצורך טיפול אשר כל מטרתו אסתטית קוסמטית.
בברכה,
עו"ד עופר סולר

האמור לעיל אינו בגדר יעוץ משפטי ולא בא להחליף יעוץ משפטי פרטני
מרי אזר 07/07/2011 00:51
בגלל הטעות של הרופא עוד שנתן לבת שלי משחה לו נכונה במרשם, היא קיבלה כוויה על העור והרופא ילדים שבדק אותה אמר שכנראה תשאר לה צלקת. הרופא ילדים הוא זה שאמר שהרופא עור טעה במרשם ונתן לילדה תרופה לא מתאימה. האם יש אפשרות לתבוע אותו על הטעות והנזק שגרם לילדה בת 3?
עו"ד סולר מנהל הפורום 07/07/2011 10:12
שלום רב,

אם אכן הייתה טעות במרשם אשר גרמה לנזק ולצלקת יש אפשרות להגיש תביעת נזיקין כנגד הרופא אשר ביצע את הטעות וכנגד קופת החולים או הגוף במסגרתו נעשה הטיפול.

אני ממליץ ראשית לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם באיסוף התיעוד הרפואי ובפניה למומחה רפואי מתאים.

בברכה,
עורך דין עופר סולר
דורי 06/07/2011 18:17
אני אושפזתי בבית חולים הלל יפה ועברתי צנתור דחוף. אחרי הצנתור התפתח לי זיהום חמור בגוף ואושפזתי בטיפול נמרץ למשך חודשיים +. מאז המצב הרפואי שלי גרוע, הכליות שלי ניזוקו, יש לי בעיות בדם ואני לוקח תרופות בכמויות והחיים שלי לא חיים. יש כאן מקרה ברור של רשלנות רפואית של הרופאים בבית חולים הלל יפה ואני חייב לבדוק מה עושים מכאן! מחכה לשמוע מכם .
עו"ד סולר מנהל הפורום 07/07/2011 10:10
שלום רב,

כדי לבחון אם אכן הזיהום אשר התפתח בגופך לאחר הצינטור הינו תוצאה של רשלנות בטיפול יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי מבית החולים ולפנות אל מומחה רפואי בתחום הרפואה הפנימית וזיהומים כדי שיעריך אם אכן הייתה התרשלות בטיפול, מה הנזק שנגרם והאם הוא קשור להתרשלות בטיפול.

אני ממליץ לך בטרם תנקוט כל פעולה אחרת דוגמת שליחת מכתבים לפנות קודם כל אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית אשר יוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי כאמור לעיל ובפניה למומחה רפואי.

בברכת בריאות,
עורך דין עופר סולר
סודי 04/07/2011 08:24
הורים של ילד צעיר הסובל ממחלה קשה ביותר וסופנית חתמו על מסמך DNR בהבנה מלאה של משמעותו ובנוכחותו של רופא בכיר בבית חולים שבו הילד טופל. המסמך נמצא ברשות ההורים והילד איתם בבית. רציתי לדעת האם המסמך הזה מחייב במקרה שצריך להזמין אמבולנס הביתה בשביל לטפל בילד או יותר נכון, ביום שבו הילד יפסיק לנשום בגלל המחלה הנוראית הזאת, האם אז מכתב DNR אכן מחייב את כל מי שיגיע לטפל בו?
עו"ד סולר מנהל הפורום 04/07/2011 09:51
שלום רב,

מדובר בשאלה מורכבת אשר קשה להתייחס אליה ללא הכרות עם פרטי המסמך ותוקפו. במרבית המקרים למיטב ידיעתי יש קושי עם מסמכים מסוג זה בנוגע לטיפול על ידי צוותי חרום דוגמת מד"א וכו' ובדרך כלל הוא רלבנטי יותר לבתי חולים. אדגיש כי לא ניתן להתייחס למקרה ללא הכרות מלאה עם פרטיו ועם המסמך.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
סודי 05/07/2011 00:20
עו"ד סולר,

אילו פרטים מההסכם החתום יכולים לעזור? ההסכם פשוט מאד ונפתח בתאריך החתימה, מציין את שמות שני ההורים שחתומים עליו + מספרי תעודות זהות ופרטיו האישיים המלאים של הילד. על ההסכם חתום פרופ' בכיר בבית החולים שטיפל בילד והסביר להורים את המשמעות של ההוראה לא להחיות את הילד. עוד על טופס ה-DNR חתימת ההורים והפרופ' שהיה עד לחתימה.

הטופס מציין במפורש שאין לבצע החייאה בילד במקרה שבו יצטרך הנשמה מלאכותית או במקרה של דום לב, בעקבות מחלתו הקשה והסופנית. מעבר לכך אין יותר פרטים בטופס.
עו"ד סולר מנהל הפורום 06/07/2011 17:57
שלום רב,

הנושא של אי ביצוע החייאה עדיין אינו כה פשוט בישראל ובמרבית המקרים שאני מכיר נדרש אישור של בית משפט למסמך כזה ואין די בחתימת הורים גם בנוכחות רופא. אני סבור כי המקרה מורכב מכדי לפתור אותו בצורה כזו וכדאי לערוך יעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום בצורה מסודרת על מנת להנפיק מסמך מלא ומסודר, יתכן גם באישור בית משפט.

בברכה,
עו"ד עופר סולר
שימי 06/07/2011 09:18
אני בן 17 ורק עכשיו גיליתי כי יש לי מום שמסתבר שהרופאים ראו אותו בזמן שאמא שלי היתה בהריון ואמרו להורים שלי, שהחליטו לא לעשות כלום ולא לספר לי. רציתי לדעת אם אני יכול להגיש תביעה משפטית על מום שלא ידעתי שקיים בגוף שלי במשך 17 שנה?
עו"ד סולר מנהל הפורום 06/07/2011 12:33
שלום רב,

אם הוריך יודעו על ידי הרופאים על קיום המום ובחרו להמשיך את ההריון הרי שספק בעיני אם יש עילת תביעה במקרה זה. כדי לבחון את המקרה יהיה צורך ביעוץ מסודר עם עורך דין מנוסה.

בברכה,
עורך דין עופר סולר

חוות דעת מקצועית

רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

מידע משפטי ועדכונים:

פניה אישית ודיסקרטית

עורכי הדין שלנו לרשותך, בכל שאלה! פנה/י לקבלת ייעוץ משפטי אישי ותשובות בכל שאלה:

טלפון: 072-334-0001

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36