אני ובעלי נמצאים כבר שנתיים וחצי בטיפולי IVF באופן פרטי (מבחירה שלנו) והחודש פעם ראשונה הצליחו לשאוב 2 ביציות תקינות לאחר תקופה ארוכה ומפרכת של טיפולים לא קלים בכלל (מקווה שאתם מכירים את התחום של IVF)
יום למחרת הטיפול ושאיבת הביציות התקשרו אלי מהמרפאה שלנו ואמרו שהיתה תקלה במעבדה ולכן הביציות לא הופרו ואי אפשר לעשות בהן עוד שימוש. מה שזה אומר שעכשיו צריך להתחיל שוב במסע המפרך והמורכב הזה.
יכול להיות שמקרה כזה נחשב לרשלנות רפואית ואנחנו זכאים לפיצויים, בגלל הטעות של המרפאה?
על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור ובדיקה. כמובן שעל מעבדת i.v.f מוטלת חובת זהירות לטפל בביציות ולדאוג להפריה במועד.
לא ציינת בפנייתך מהי מהות התקלה שאירעה (אני מניח כי לא עדכנו אתכם). אני סבור כי כדאי שתפנו בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בבירור המקרה. למידע נוסף ויעוץ אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני.
אחותי הגיע עם התינוק שלה למרפאה בקיבוץ, הוא בן 20 יום וסבל מקשיי נשימה קשים מאד כנראה בגלל התקפת אסטמה. במרפאה האחות מיד אמרה שצריך לתת לילד חמצן אבל הבלון חמצן לא עבד כי היה ריק לגמרי כשכל הזמן הזה הילד כמעט נחנק. האחות הזמינה ניידת נט"ן שהגיע אחרי כמעט 20 דקות ואז לקחו את הילד לבית חולים ורק בדרך הנשימו אותו. עכשיו הוא מאושפז בבית חולים לבדיקות. אחותי אם חד הורית ואני לעזור לה ולבדוק האם המרפאה לא היתה אמורה לתת טיפול רפואי טוב יותר והאם זה לא רשלני מצידם שבלון חמצן ריק!
תודה על הסיוע שלך ושיהיה יום טוב ורק בריאות ורפואה שלמה.
בוודאי שעל האחראים על המרפאה לדאוג לציוד תקין במרפאה ובפרט בנוגע לציוד החייאה כה רגיש דוגמת בלון חמצן. יחד עם זאת כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית יש צורך להוכיח כי ההתרשלות של המרפאה גרמה לנזק ומפנייתכם לא ניתן להבין אם אכן במקרה זה נגרם נזק. חשוב להבין שעל עצם ההתרשלות לא ניתן פיצוי אלא רק על הנזק שנגרם.
אני ממליץ כי תערכו יעוץ מסודר אצל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.
שלום
אני מבין ישנה בעייה לכמת ראש פרק זה של כאב וסבל ובל שופט עושה את שיקוליו הוא בהתחשב בגיל התובע באחוזי הנכות ועוד.
שאלתי היא במקרה שהשופט קובע חד משמעית שקיימת רשלנות רבתית של המוסד הנתבע -האם פיצוי ראש פרק זה
הופך לגדול יותר בגלל העובדה שהרשלנות הינה "רבתית"
תודה
עקרונית לסוג הרשלנות או חומרתה לא אמורה להיות השפעה על גובה הפיצוי בכלל ועל הפיצוי בגין כאב וסבל בפרט. יחד עם זאת אין להתעלם מכך שלעיתים במקרים מקוממים במיוחד יצכן שנפסקו פיצויים גבוהים המיוחד שאולי לא היו נפסקים במקרים של "סתם" רשלנות וזאת מבלי שבית משפט מציין שהחמיר בפסק הדין נוכח הרשלנות החמורה אך כאמור בוודאי שלא מדובר בהלכה או כלל.
שלום
קראתי את המאמר שלך הדן בקשר השתיקה של הרופאים שמסרבים לתת חוות דעת נגד רופא קולגה .
ברם לפעמים מבקש השופט למנות רופא מומחה מטעמו מתוך רשימה שיש לו לאותו שופט.
רשימה כוללת רופאים שעוסקים במתן חוות דעת לבית המשפט שאינן עוסקות ברשלנות (אלא במחלוקות משפטיות אחרות) האם נתקלת ברופא שקיבל פנייה מבית משפט להיות רופא מומחה במשפט רשלנות וסירב מכל מיני אמתלות?
במרבית המקרים מומחים רפואיים אשר ממונים מטעם בית המשפט בתביעות רשלנות רפואית לא מסרבים למינוי ולא מנסים להתחמק.
בחלק מן המקרים המומחה הרפואי מודיע לבית המשפט כי הוא מבקש שלא לתת חוות דעת בתיק בשל עומס עבודה או הכרות עם אחד הצדדים וכו' אולם מקרים אלו נדירים יחסית. במקרים בהם מומחה מבקש שלא לתת חוות דעת בית משפט מכבד את בקשתו ומפנה את המינוי למומחה רפואי אחר.
אני כבר לא מתעסק יותר בתחום המשפט, ויכול להגיד בקול רם כי הרופאים הם כת סגורה, ולמעלה מ-90% מהרופאים לא ירצו להסתכסך או להעביר ביקורת על רופאים אחרים. האיגודים המקצועיים שלהם מגבים אותם בכל פעולה והם מתנהגים כמו קרטל בכל הנוגע לחוות דעת רפואיות. לדעתי האישית ובלי להכנס לשמות כמובן, ישנם רופאים "מומחים" שמקבלים מינוי מבית המשפט ליתן חוות דעת רפואית לתובע, וגם במקרים כאלה חוות הדעת שלהם מונעת ממניעים שאינם טהורים לפחות בחלקה.
הרעיון הוא שבלמעלה מ-90% מהמקרים רופאים יעדיפו את הצד של הרופאים בתביעות משפטיות ובכל סכסוך מכל סוג שהוא. אין רופא שמעיד נגד רופא אחר או נותן נגדו חוות דעת רפואית ולא מגיע בראשו למחשבה כי היום שבו הוא עצמו ישב על הכסא בצד השני (בצד הנתבע) לא רחוק. זוהי עוד סיבה מדוע מרבית הרופאים שכן נותנים חוות דעת רפואיות הם רופאים מבוגרים מאד, פנסיונרים שאינם מטפלים יותר באנשים.
לעורך הדין לשעבר
דברייך לא כ"כ מדוייקים ,לכל שופט יש מאגר שמות שמהם הוא מציע לצדדים או קובע בעצמו את שם הרופא הנייטרלי.
כל צד "חמוש" ברופא מצדו ורופא מומחה ייחקר בסופו של דבר על חוות דעתו.
השופט אינו רופא אך גם אינו טיפש . מייד הוא ישים לב שהרופא אינו נייטרלי .ואין לו לרופא המומחה עניין להגרע מרשימת שופט זה או אחר.
הספרות הרפואית או לפחות עיקרה מונחת בפני השופט.
רופא שכבר לוקח על עצמו להיות "מומחה בית משפט" יירתע מלתת חוות דעת מוטעית.
זכותו של הצד התובע לשאול את הרופא המומחה שאלות הבהרה.
נא לא לשכוח שגם רופא מומחה נחקר תחת אזהרה.
העובדה היא שכל הרופאים בישראל מועסקים על ידי אחת מקופות החולים אם לא יותר ו/או מדינת ישראל באמצעות משרד הבריאות. מכאן ברור כי רופא לא יכול להיות ניטרלי לחלוטין. ברור שלא נותנים חוות דעת מצוצות מהאצבע, אבל במקרים שבהם המומחה "חוסך" לנתבעים (קופת חולים או משרד הבריאות) 10% אחוזי נכות של התובע לדוגמא, הנתבעים חוסכים הרבה הרבה כסף. ומקרים כאלה לא חסרים...
אני עברתי ניתוח בבית חולים העמק בעפולה, לצורך הורדת מחיצה באף עקב בעיות נשימה שסבלתי מהן לארך הרבה הרבה שנים. לרוע מזלי, אחרי הניתוח מצב הנשימה שלי רק החמיר וקשה לי לתפקד ודרכי נשימה החמירו הרופא שעשה ניתוח טען כי צריך לעשות שוב, האם זה דבר רגיל בסוג כזה של ניתוחים שלא מצליחים וצריך לעבור ניתוח בהרדמה מלאה שוב? האם יכול להיות שאני בכלל קורבן של מקרה רשלנות רפואית בגלל טעות של הרופא בניתוח אף שלי?
העבודה כי ניתוח האף כשל ואולי אף החמיר את מצב הנשימה אינה מלמדת בהכרח על רשלנות בטיפול שכן סיבוך זה הינו חלק מהסיכונים של הניתוח.
כדי לברר אם כשילון הניתוח והנזק הינו בשל התרשלות בטיפול יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה. אני סבור כי כדאי שתפנה אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית ליעוץ ראשוני ובדיקת סיכויי התביעה.
אכן לפי חוק אתה זכאי לקבל את התיעוד הרפואי שלך אולם אני ממליץ כי עורך דין יפנה בשמך למוסד הרפואי עם טופס ויתור על סודיות רפואית עליו תחתום ויבקש את התיעוד הרפואי. הדבר הינו חלק מן הטיפול בתיק.
היי
עברתי ניתוח להוצאת שערה חודרנית מאזור המפשעה.
ניתוח שהיה אמור להיות פשוט ונטול סיבוכים...
אני לא אלאה בפרטים, אבל ההתנהלות מולי הייתה רשלנית ובלתי מקצועית, התפרים נפתחו, נאלצתי להגיע למיון, דיממתי נורא ועכשיו נשאר ממש חור גדול באיזור. (כבר עברה שנה מאז)
אני מנסה מצוא רופא שיתן לי חוות דעת משפטית על העניין הזה ואני מגלה יחס לא אתי כלפי מטופלים. מסתבר שרופאים לא מעוניינים ל"הסתבך" עם הקולגות שלהם ולכן כל חוות דעת כזאת עולה כמה אלפי שקלים ()
האם זה אכן המצב?
אשמח לתשובה.
תודה :(
ראשית אני לא ממליץ לנסות ולקבל חוות דעת רפואית לצרכי תביעה באופן עצמאי ומבלי לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך דין מנוסה יוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ויפנה אותך למומחה הרפואי המתאים ביותר.
עם זאת גם דרך עורך דין יש לקחת בחשבון כי העלויות של חוות דעת כאלו הינן יקרות למדי.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
רציתי לשאול בבקשה כמה זמן מחוייב מוסד רפואי / בית חולים ממשלתי לשמור תיק רפואי של מטופל? מה עושים בתי החולים עם תיקים רפואיים אחרי התקופה שלה הם מחוייבים בשמירת החומר על פי חוק?
תיקו הרפואי של מטופל צריך להישמר למשך 20 שנה לאחר הטיפול האחרון וזאת בהתאם לתקנות בריאות העם (שמירת רשומות). יש מסמכים אשר חלה חובה לשמור אותם תקופות ארוכות יותר כמו ספר לידות ועוד.
אני מניח כי התיעוד נגנז לאחר תום התקופה אולם איני יודע בודאות כיצד נוהג כל בית חולים.
רציתי לדעת האם לאחר סיום דיון בבית משפט על רשלנות רפואית בו נמצא רופא רשלן במסגרת פסק דין ונפסק נגדו תשלום פיצויים, האם אז מותר לאדם אחר שלא מעורב בתביעה הספציפית שנדונה בבית המשפט לפרסם את פסק הדין שניתן וקבע את רשלנותו של אותו רופא?
אם מדובר בפסק דין אשר קבע רשלנות של רופא אין כל מניעה לפרסם את פסק הדין על ידי כל גורם כל עוד מקפידים על דיוק בפרטי הפרסום בהתאם לקביעות בפסק הדין.
כאשר ניתן פסק דין אשר קובע רשלנות ניתן לפנות אל נציב פניות הציבור במשרד הבריאות בתלונה ולתרף את פסק הדין. אם מדובר בפסק דין אשר מתייחס לנקודה עקרונית בעלת משמעות ציבורית ניתן כמובן גם לידע את משרד מבקר המדינה.
אני עברתי ניתוח פרטי במוסד רפואי מוכר ומפורסם. הניתוח נכשל ונגרמו לי נזקים.
כמובן שכתבתי מכתב למוסד הרפואי וביקשתי לקבל את התיעוד הרפואי המלא של הפגישות עם הרופא לפני הניתוח וכל החומר הרפואי שבתיק הרפואי שלי אצלם. בתגובה קיבלתי מהמוסד תעוד רפואי חלקי ועלוב ביותר, שזה ללא ספק חלק קטן מהחומר ולפי מה שנראה לי או שחלק מהתיעוד הרפואי נעלם או שפשוט לא נכתב כלום בתיק הרפואי, שזה לא פחות מוזר.
השאלה העיקרית שלי אחרי שחקרתי קצת באינטרנט, זה האם חסרון תעוד רפואי מהותי בניגוד לחוק זכויות החולה סעיף 17 יכול להיות לי לעזר משפטי בעל משמעות גדולה במשפט? תודה מראש על התושב והעזרה שלכם.
אכן תיעוד רפואי חלקי וחסר יכול בחלק מן המקרים לסייע בידי התובע בתסיעת רשלנות רפואית מאחר ויתכן שבית המשפט יקבע כי נטל ההוכחה עובר לכתפי הנתבעים להוכיח כי לא התרשלו בטיפול בתובע. עם זאת כמובן שיש לברר שאכן הובער לך כל התיעוד שבידי המוסד הרפואי ואת זה ניתן לעשות באמצעות פניה מסודרת של עורך דין לקבלת התיעוד.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
במשך 3 שנים אני מטופל אצל אותו רופא עור ומין בשל פצעים חוזרים באיבר המין. לאחר שאובחנו אצל בת זוגי החדשה תאים טרום סרטניים, הלכתי להיבדק אצל רופא מומחה שאישר מייד כי אני סובל מקונדילומות ונשא של המחלה HPV. יש סיכוי טוב שהדבקתי פרטנריות נוספות משום שלא ידעתי שאני נשא של מחלת מין מאוד מדבקת.
האם יש לי קייס לתביעה?
על פניו נראה כי המקרה אכן מעורר סימני שאלה באשר לאיכות הטיפול הרפואי שקיבלת בפרט אם לא בוצעו בדיקות לבירור מקור הסימנים ואבחנה. כדי לקבוע אם יש מקום לתביעה יהיה צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים. אני ממליץ כי תתיעץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ויפנה אותך למומחה רפואי.
למידע נוסף ויעוץ אתה מוזמן לפנות אל משרדנו.
חוק זכויות החולה חוקק ב - 1996. לחוק משמעות רבה בתביעות רשלנות רפואית ועל בסיס סעיפיו נקבעו הלכות משפטיות רבות בתחום הרשלנות הרפואית. לא אוכל לסקור כאן את כל משמעויות החוק בתביעות רשלנות רפואית אך די אם נזכיר את עניין ההסכמה מדעת לטיפול רפואי אשר נדון בסעיף 13 לחוק זכויות החולה ונדון בעשרות רבות של פסקי דין בתחום הרשלנות הרפואית.
שלום
אם אני פותח הליך של תביעה בבית המשפט בגין רשלנות ובסופו של ההליך קובע בית המשפט בפסיקה שיש לי X אחוזי נכות.(כמובן ישנה חוו"ד מומחה שלי)
האם קביעה זו יכולה לשמש אותי בעתיד כנגד תביעה מול המוסד לביטוח הלאומי (בנוסף לנכויות נוספות) או שב. ל. "מתחשבן " עמי מחדש.
מה אומרת הפרקטיקה.
תודה
קביעה של בית משפט בתביעת רשלנות רפואית אינה מחייבת את ביטוח לאומי בהליכים מולו. עם זאת אם ממונה מומחה רפואי מטעם בית משפט אשר נותן חוות דעת ובה הוא קובע אחוזי נכות כמובן שאין מניעה להציג את חוות דעתו במסגרת ועדה רפואית בביטוח הלאומי אך כאמור חוות דעת זו אינה מחייבת.
שלום
יש לי שאלה כללית בקשר לתחושת הרופא הנתבע - הרי הם בסופו של דבר לא משלמים מכיסם הפרטי במקרה של הפסד בדין . משרד הבריאות אינו מדווח לרוב,פרסום הפסיקה אינו תקשורתי (עורכי הדין מציגים בתקשרות האינטרנטית דוגמאות ללא ציון שם הרופא).אולי האגו נפגע -אף ניתן להמשיך הלאה.
כל זה מוביל אותי לשאלת הפשרה.
האם רופא שיודע שהוא פישל "רודף" אחרי פשרה או שחברת הביטוח מעכבת אותו.
מי נותן לחברת הביטוח את המידע בקשר לסיכויי הרופא הנתבע ?
אני יודע שמדובר בכמה שאלות .
תודה
כמי שיצג בעבר גם רופאים בתביעות רשלנות רפואית אוכל לומר כי התשובה אינה קבועה ומשתנה בהתאם לאופי הרופא וכמובן גם נסיבות המקרה. יש רופאים אשר במקרים מסויימים מעוניינים מאד בפשרה ויש מקרים של הפגנת חוסר אכפתיות וגם מקרים בהם הרופא עצמו מאד מתנגד לפשרה מתוך אמונה כי אין רשלנות בטיפול.
חברת הביטוח אשר מבטחת את הרופאים בתביעות רשלנות רפואית מיוצגת על ידי עורך דין חיצוני שנמצא בקשר עם הרופא הנתבע ומעדכן את חברת הביטוח באשר לסיכונים בתיק.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
עברתי ניתוח קיצור קיבה שגרם לי לדלף מהקיבה. עכשיו המצב הרפואי שלי מסתבך, יש לי זיהומים בגוף ונזק במעי הגס. הרופאים אומרים שאני צריך לעבור עוד ניתוח וטיפולים רפואיים מורכבים, הכל בגלל הניתוח הכושל שעברתי. מה העצה שלכם במקרה כזה?
בניתוחי מעיים וקיבה אחד מהסיבוכים החמורים והקשים הינו אכן דלף של תוכן מעי. לא כל סיבוך כזה הינו בהכרח תולדה של רשלנות רפואית בטיפול אולם יש מקום בהחלט בהתרחש סיבוך כזה לבחון את איכות הטיפול שניתן וכן אם הוסברו לך כל הסיכונים הכרוכים בניתוח.
אני ממליץ אם ברצונך לבחון את סוגיית האפשרות של תביעת פיצויים בעילה של רשלנות רפואית לפנות בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ובבדיקת האפשרויות המשפטיות אשר עומדות בפניך.
רציתי להבין האם יש לך ניסיון בתביעות שהוגשו לבית המשפט במקרים של פגיעות דומות? ושאלה נוספת, לאחר שלא ראיתי את הכתובת באתר רק את הקידומת 03 של איזור מרכז - האם יש לכם משרד באיזור דרום הארץ?
שלום לך
אני עוקבת אחר האתר "תקדין" ושמה לב שישנם תיקים שמדווחים באתר זה לפחות באופן חלקי.
האם אני יכולה לעקוב אחר תיקים "פעילים " בבתי המשפט באיזשהו אתר ?
תודה
את יכולה להשתמש גם באתר של בית המשפט שמפרסם פסקי דין בנושא רשלנות רפואית ובנושאים אחרים. בכל מקרה, אין מאגר מידע משפטי המפרסם את כל פסקי הדין כולם. אפילו המאגרים שעורכי דין משלמים כסף בשביל להיות מנויים בהם.
שלום
אני דוור במקצועי ועסוק בעבודתי בהליכות רבות באזור רמת גן.( אני בן 49)
יש לי על פי דברי אורטופד שדיברתי איתו סיכוי לקבל בין 10 ל 15 אחוזי נכות על ניתוח רשלני שבוצע בי ברגל (כך סיפרו לי שני רופאים שמבקשים להשאר בעילום שם )
אני יודע שמדובר יחסית באחוזים נמוכים אך הנכות פוגעת בי בעבודה איני מסוגל ללכת מרחקים ארוכים.
האם למרות אחוזי הנכות הנמוכים יש סיכוי שאקבל מבית המשפט על ידי מומחה מטעמו אחוזי תפקוד גבוהים הרבה יותר מאחוזי הנכות.
לילה טוב
לנושא של ההבדל בין נכות רפואית לנכות תפקודית הוקדשו פסקי דין רבים והעניין נדון שוב ושוב בכל הערכאות.
ההלכה הינה כי בית המשפט הוא זה אשר מכריע בעניין גובה הנכות התפקודית ולא מומחה רפואי ובמקרים המתאימים בהחלט נפסקה נכות גבוהה יותר תפקודית מאשר הנכות רפואית ובהתאם גם נפסקו פיצויים.
ניתן גם במסגרת התביעה לצרף חוות דעת של רופא תעסוקתי אשר יתייחס למשמעות הפגיעה מבחינה תפקודית ותעסוקתית.
למידע נוסף ויעוץ אתה מזומן ליצור עימי קשר טלפוני.
אני ילדתי בשנת 2007 לידת ואקום שהסתיימה עם קרע בדרגה 3 ,יש לציין שנעשה חתך ע"י המיילדת, מיד לאחר הלידה עברתי ניתוח ע"י כירורג ושבועיים לאחר מכן התברר שהניתוח לא הצליח כי התפרים נפתחו, במשך שנתיים פחות או יותר עברתי סדרה של בדיקות כגון: מנומטריה, בדיקה אצל פרוקטולוג אשר קבע שיש פגיעה בסוגרים של פי הטבעת השריר בין השעות 1-11, נקרע שזהו שריר חיצוני של פי הטבעת.
כיום אני סובלת מאי שליטה חלקית וחוסר התרוקנות מלאה ובעקבות המצב אני עובדת בחצי משרה. עפ"י התיק רפואי שהוצאתי מביה"ח לא כתוב אם הקרע נגרם לפני החתך או אחרי. אשמח לקבל חוות דעת על המקרה ואם יש עילה לתביעת רשלנות רפואית במקרה כמו שאני מתארת? כיצד מומלץ לפעול במקרה של פגיעה ונזקים כאמור, אחרי לידה, או למעשה כבר שנים אחרי הלידה?
מקרים של פגיעה בשריר פי הטבעת וחתכים או קרעים מוכרים כסיבוך של לידה טראומטית ויש דרכים למנוע או לצמצם בצורה משמעותית את הנזק לשריר.
לצערי על סמך התיאור שנתת בלבד אי אפשר לקבוע אם במקרה שלך הייתה התרשלות בטיפול. כדי לבדוק את המקרה יש צורך לקבל את מלוא התיק הרפואי מבית החולים וכן את התיעוד של הבדיקות והמעקבים המאוחרים ולאחר מכן לערוך יעוץ עם מומחה רפואי מתאים.
אני סבור כי כדאי שתפני אל עו"ד מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבירור המקרה.
אי אפשר על בסיס מידע כה חלקי לקבוע אם הייתה רשלנות בטיפול והאם היה מקום לצפות את האפשרות של התפתחות אירוע מוחי במקרה זה.
כדי לבחון את המקרה ואת האפשרות של התרשלות בטיפול כדאי לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יאסוף עבורכם את התיעוד הרפואי הרלבנטי ויפנה את המקרה ליעוץ אצל מומחה רפואי מתאים שיוכל להעריך אם הייתה התרשלות.
אם הכוונה לפסק דין אשר הכריע בתביעה וקבע כי הרופא התרשל (להבדיל מפסק דין המאשר פשרה מבלי להודות באחריות) הרי שאין כל מניעה לפרסם את פסק הדין בכפוף לכך שלא הוטל על ידי בית המשפט צו איסור פרסום על התיק מנימוקים כאלו או אחרים.
במידה ופרטי פסק הדין מתפרסמים יש להקפיד שהפרסום יהיה מדוייק בהתאם לקביעות בפסק הדין.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
בתי נמצאה כמי שלוקה בתסמונת אשרמן והיא רק בת עשרים. המשמעות היא שהיא לא תוכל ללדת . כשהייתה נערה עברה הליכים כירורגיים לתיקון פגם בכלי הדם באזור הרחם. אני יודעת שאחד הוביל ושני ורוצה לברר אם ניתן להוכיח קשר רשלני בין השניים. איך מתחילים לברר, עורך הדין עושה את זה בשבילי?
התופעה של תסמונת אשרמן היתה בעבר נושא לתביעות רשלנות רפואית שכן טיפול לא נכון עלול לגרום לה.
כדי לברר אם במקרה זה הטיפול אשר ניתן היה סביר ועומד בסטנדרט הרפואי המקובל וכן אם יש קשר בין הטיפול להתפתחות תסמונת אשרמן מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין יוציא עבורכם את מלוא התיעוד הרפואי ויפנה את התיעוד ואת ביתך לבדיקה של מומחה רפואי בתחום הגניקולוגיה להערכה של המקרה.
אם המומחה הרפואי יסבור כי אכן הייתה התרשלות בטיפול אשר גרמה לתסמונת יהיה מקום לשקול הגשת תביעת רשלנות.
למידע נוסף ויעוץ את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני.
שלום
רופא נמצא רשלן בבית המשפט ,בהמשך הדרך ולאחר סיום משפוט שלו הוא משמש כמומחה שנותן חוות דעת בדיונים משפטיים אחרים לצד א'
האם "הכתם" המשפטי שדבק בו בעבר יכול שמש את צד ב' שיטען שמדובר בחוות דעת של רופא רשלן ?
תודה
אין מניעה כמובן שרופא אשר נקבע בפסק דין כי התרשל בטיפול יתן חוות דעת רפואית. במידה והתיק לא מסתיים בפשרה ונקבע להוכחות קרי לעדויות הצדדים והמומחים אותו מומחה רפואי יחקר בחקירה נגדית על חוות דעתו. הצד שכנגד אשר חוקר את הרופא בחקירה נגדית יכול לעשות שימוש בחקירה הנגדית בפסק הדין שניתן כנגד הרופא על מנת לערער את אמינותו בבית משפט או לערער את בטחונו של הרופא.
בברכה,
עורך דין עופר סולר
הרופא שיניים שלי גרם לי לנזק בזמן טיפול שורש ועכשיו יש לי בעיות באכילה ונוזל לי רוק מהפה. הבעל שלי אמר שצריך לדבר עם עורך דין בשביל לטפל בפגיעה שלי. מה דעתך?
שלום רב,
כדי לברר אם הנזק שנגרם בשל טיפול שיניים מקורו ברשלנות רפואית אכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין. עורך הדין יוכל לסייע לך באיסוף התיעוד הרפואי ובהתייעצות עם מומחה רפואי מתאים כדי לברר אם יש עילה לתביעת פיצויים בטענה על רשלנות בטיפול.
בזמן שירותי בצבא, השתתפתי בקרב וסבלתי מפגיעה פנימית שלא טופלה כהלכה, מה שהוביל לעשרות ניתוחים מיותרים בשנות העשרים שלי. היום אני מעוניין בילדים משלי ומתברר שחלק מההליכים שעברתי הובילו לעקרות. האם יש לי מקום לתבוע? בזבזתי יותר מדי שנים בבתי משפט...
התרשלות בטיפול בפציעה אשר אירעה תוך כדי שירות ביטחון אינה מאפשרת תביעה בעילה של רשלנות רפואית אלא יש לפנות אל קצין התגמולים של משרד הביטחון לקבלת הכרה בנזק כפגיעה בשירות ביטחון ולקבלת אחוזי נכות. אני ממליץ כי תפנה אל עורך דין מנוסה בתחום תביעות כנגד משרד הביטחון.
עברתי לאחרונה ניתוח מתיחת בטן ושאיבת שומן . יש לי חשד כבד כי התוצאות לא עומדות בקנה אחד עם שהובטח לי. הייתי מעוניינת לדעת מהו דין דבר מומחה בעת הגשת תביעת רשלנות.
שלום רב,
כדי לבחון את סבירות התוצאות ואם התגלתה רשלנות בטיפול בעת ניתוח מתיחת בטן יש צורך לאסוף את התיעוד הרפואי ולהתייעץ לאחר מכן עם מומחה רפואי. צריך יהיה לבחון מה הוסבר לך טרם הניתוח ומה התוצאה בפועל ואם יש פער בין המובטח לתוצאה הסופית מה הסיבה לכך.
כדאי לפנות תחילה אל עו"ד מנוסה בתחום הנזיקין שיוכל לסייע בבחינת המקרה.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
איך זה בדיוק יעזור לפרסם של מנתח פלסטי בפורום על רשלנות רפואית?? ואם האישה, ואני מאחלת לה רק בריאות, לא נפגעה בגלל רשלנות רפואית? למה לעשות עוול לאדם ולפרסם את השם שלו בפורום רשלנות רפואית בלי שבית משפט החליט כי הוא באמת פגע במטופלת שלו בגלל רשלנות רפואית? אני חושבת שראוי ומכובד לשאול שאלות בפורום בלי להכניס שמות של רופאים. זה יתן לאף אחד שום דבר.
אני עברתי גרידה בחודש רביעי. לפני שבוא התברר כי יש לי הדבקות ברחם ויכול להיות שאני לא אוכל להכנס עוד להריון. יש לי ולבעלי ילדה אחת ואנחנו מאד רוצים עוד ילד. האם יכול להיות שהדבקויות ברחם נגרמות בגלל גרידה שבוצעה ברשלנות? האם יש קייס לתביעה במקרה שאכן לא אוכל להכנס להריון?
הדבקויות ברחם לאחר גרידה הינן סיבוך מוכר וידוע. לעיתים הגרידה מבוצעת בצורה לא נכונה או אגרסיבית מדי אשר עלולה לגרום להדבקויות ברחם ואז ניתן לשקול הגשת תביעת רשלנות רפואית.
כדי לבחון אם במקרה שלך יש מקום לתביעה יהיה צורך לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאיםמ בתחום הגניקולוגיה אשר יוכל לבדוק אם הטיפול הרפואי במקרה זה היה סביר. אני מליץ בשלב ראשון לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך באיסוף התיעוד והפניה למומחה הרפואי. למידע נוסף את מוזמנת לפנות טלפונית אל משרדנו.
אני עברתי גרידה בחודש רביעי להריון. עשיתי את הגרידה באופן פרטי אצל גניקולוג. אחרי תקופה מסוימת הייתי בבדיקה אצל הגניקולוג והוא אמר שיש לי הדבקויות ברחם ויכול להיות מצב שאני לא אוכל להכנס להריון. רופא אחר שבדק אותי אמר שזה כנראה קרה בגלל הגרידה וזה תהליך מוכר. ברור לי שזה מצב לא הגיוני שבו גורמים נזק לרחם של אישה בזמן גרידה ועכשיו לא אוכל להביא ילדים או שזה בסיכון גבוה. מה מומלץ לעשות במקרה כזה? האם טיפלתם במקרים דומים?
נזק של הדבקויות ברחם לאחר גרידה הינו מהסיבוכים המוכרים של ההליך ולעיתים יכול להתרחש בשל ביצוע לא נכון ולא מקצועי של הגרידה. יש מקום לבחון את המקרה על ידי איסוף התיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי מתאים. אני ממליץ כי ראשית תפני אל עורך דין מנוסה בתחום ההרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לך בבירור המקרה.
משרדנו טיפל בעבר במקרים דומים.
למידע נוסף ויעוץ את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני או להעביר את פרטייך דרך האתר.
בברכה,
עו"ד עופר סולר
רוצה להכיר את כל האפשרויות שבפניך ולקבל החלטה מושכלת? פנה/י אלינו:
מכתבי תודה והערכה
"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"
ד.מ. סביון
"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"
משפחת ב.ע. חדרה
"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"
בני הזוג בצרה
"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"